שאלה לגבי העברת הדוא"ל

פורום זה מיועד להצעות, הערות, בקשות, דיווח תקלות ועוד.

שאלה לגבי העברת הדוא"ל

על ידי Hungarfield » 21 פברואר 2003, 15:55

כחבר רשום בפורום (למרות שלא קיבלתי תעודה - כשאחזור לארץ אתחיל לפעול בכיוון...), הוספתי בשמנו את כתובת הדוא"ל שלי לאתר. כך אני מתעדכן לגבי תגובות להודעות והכל.
לאחרונה התחלתי לקבל הודעות לתיבה הנ"ל על כתבות חדשות ועדכונים באתר של SPINACIA, ולא זכור לי שנתתי את הדוא"ל שלי לשם.
האם (בהנחה שהסקלרוזה שלי לא דפקה אותי שוב) יש אפשרות שהוא לקח את הכתובת מהאתר כאן - אם מההודעות שלי ואם מהמאגר איכשהו?
האם יש עוד מקרים כאלה?
בתודה מראש!
(לא שאני כועס כרגע, סתם מתעניין...)
Primum - Non Nocere, Secundum - Nocere!!!!
The problem with troubleshooting is that trouble shoots back

על ידי Webart » 22 פברואר 2003, 18:34

הונגרפילד שלום,
א. שוב אני מודיע כי אין אנו מעבירים בשום פנים ואופן, בחינם או בתשלום את כתובותיהם או פרטיהם של חברי האתר לאף גורם חיצוני.
ב. ספינסיה אינו קשור לאתר הסליק בשום צורה כלשהי פרט לחברותו בפורום, אם אכן שלח אליך מידע בנוגע לאתר שלו, ייתכן כי אסף את כתובתך מתוך כרטיס החבר שלך, אליו לכולם יש גישה, אם אכן כך הדבר, הייתי רואה במעשה זה SPAMMING לשמו, בו נשלח אליך דואר ללא שהסכמת לקבלו.
ג. אם אכן יש למי מחברי האתר השגה בנוגע להודעות המתקבלות לתיבתו הפרטית באתר, או לתיבת האי-מייל שלו בעקבות פרסומה באתר, נשמח אם תיידעונו בנושא.

תודה רבה על הערתך,
Webart - דביר, מייסד הסליק
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
סמל אישי של המשתמש
מייסד האתר

על ידי Hungarfield » 22 פברואר 2003, 21:40

WEBBI, אני לא כועס, ולא עצבני, ויכול להיות שברגע של היסח הדעת אולי הוספתי את עצמי לרשימת התפוצה שלו (למרות שלא זכור לי דבר כזה).
יש לי את הזכות להכיר אישית חלק מהנהלת הפורום, ועל הבסיס זה אני די סגור שאין כאן העברה של כתובות. פשוט הייתי סקרן אם יש כאן איזשהו שיתוף פעולה (די הגיוני, שהרי שני האתרים עוסקים בנושאים קרובים), כחלק משירות הוספת תוכן או משהו כזה.
היות ואני מבין שלא, יש שתי אפשרויות:
1. אני נרשמתי מתישהו אצלו (שוב - לא סביר, אבל הדבר היחיד הבטוח בחיים הוא האטימוט של משרד הפנים).
2. הוא מצא את הדוא"ל שלי אצלכם (וזה כבר ראוי לתשומת לבכם).
הכתבות מעניינות, דרך אגב...
NO SWEAT... אחרי הכל, אם אני טובל כאן באתר, וטובל גם אצלו, הריני עושה "דאבל דיפינג" משובח!

על ידי Webart » 22 פברואר 2003, 22:36

הוא מצא את הדוא"ל שלי אצלכם (וזה כבר ראוי לתשומת לבכם).

אם תשים לב, ידידי, תראה כי בתחתית הודעתך מופיעה כתובת הדוא"ל הפרטית שלך, כפי שציינת אותה בהרשמתך.
אתה יכול להסתירה אם אינך מעוניין שכולם יראו אותה, ע"י בחירה באפשרות זו בדף ההגדרות האישיות שלך.

ובברכת ד"ש לפפריקאש...
נערך לאחרונה על ידי Webart בתאריך 23 פברואר 2003, 07:49, נערך פעם אחת בסך הכל.
סמל אישי של המשתמש
מייסד האתר

על ידי Hungarfield » 23 פברואר 2003, 00:08

ידוע לי שהדוא"ל מופיע בהודעותי, ואין לי בעיה עם זה...
הכוונה היתה לכך שהתנהגות כזאת אינה נאותה מצד משתמש בפורום, וראויה לתשומת ליבם של האדמיניסטרטורים/מנהלי הפורום/האלים המקומיים שלנו.
נכנסתי לאתר שלו, ושמתי לב שאין לי אפשרות כלל להוסיף את עצמי לרשימת תפוצה שם (לא מוגדר אצלי שרת דואר - אני עושה הכל מבוסס רשת), כך שהאפשרות שאני סקלרוטי הפכה לא רלוונטית.
האם היו מקרים נוספים כאלה? או שאני מיוחד (כמו כולם)?
ולגבי הפפריקאש - הוא באמת שאל עליך..הוא ישמח לפגוש אותך בקרוב (אולי ננסה להתארגן לטיול סליק להונגריה?)

על ידי רואי » 23 פברואר 2003, 01:17

גם אני נמצא ברשימת התפוצה :lol:
לא שיש לי בעייה סתם לידיעתכם :wink:
ניתן לרדת מרשימת התפוצה דרך המייל יש קישור בתחתית
תודה
תמיד שמח ללמוד משהוא חדש!!!
roibes@HOTMAIL.CO.IL
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי Colonel » 23 פברואר 2003, 01:22

:lol:
*** כמות האינטליגנציה בעולם קבועה, אך האוכלוסיה גדלה תמיד. ***
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי Webart » 23 פברואר 2003, 07:53

ידידי ההונגרי,
מכיוון שחברנו המדובר אינו מגיב לדיון המתנהל כאן, הייתי ממליץ לך לפנות אליו בהודעה פרטית ולוודא את הנושא.
כמו כן, הנהלת הסליק מעוניינת לשמוע האם לעוד מחברינו הייתה בעייה שכזו עם SPAM למינהו?
סמל אישי של המשתמש
מייסד האתר

על ידי pilot » 23 פברואר 2003, 08:57

מה סליחה :?: :!:

תיתפש.....
פתגם סיני עתיק אומר: אם אין לך משהו חכם לומר, תגיד פתגם סיני עתיק...
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי fiveseven » 23 פברואר 2003, 14:26

Hungarfield

שלום, אף אחד לא אוהב לקבל דוא"ל שלא ביקש, אני מקבל בכל יום את ההורוסקופ שלי מ MSN ואין לי מושג איך להפסיק את זה. עם זאת אני חושב שהפעלת שיקול דעת גרוע מאד בעצם הפניה שלך להנהלת האתר בעניין ובצורת הניסוח שבה נקטת. משתמע מכך שאתה מתלונן על כך שפרטיותך נפגעה. גם אני לא ביקשתי לקבל את הקישורים להודעות באתר של ספינסיה, הוא שלח לי את ההודעה הראשונה ביוזמתו ולשימחתי לאחר דיון מקצועי שהתפתח ביננו בעקבות חידה שהעליתי או שהוא העלה לפורום, מי זוכר כבר. בכל דוא"ל כזה ישנה אפשרות לפנות אליו ולבקש שלא ישלחו אליך הודעות נוספות, לו פנית אליו בדוא"ל או בפרטי בפורום הוא היה מסב את תשומת ליבך לכך.
אם שמת לב את המאמרים שהוא מחבר הוא כותב לרוב לבקשת אחרים, בצורה מקצועית ביותר וללא בקשת תמורה כלשהי. הוא לא שולח את הקישורים לאתר לכולם וכמעט ולא מפרסם אותם בסליק אתה צריך לראות זאת כזכות שהוא בחר לפנות אליך, אולי עקב הודעה שפיסמת בפורום הוא חשב שזה יעניין אותך. בכך שאתה מתייחס לזה כעוד דוא"ל-זבל שאתה נפגע מקבלתו אתה, לדעתי גם מיתמם וגם עולב בו ויש בכך כפיות טובה.

אם אתה לא רוצה שחברי הסליק יפנו אליך מדוע אתה מפרסם את הדוא"ל שלך בפורום בצורה גלויה? לדעתי מן הראוי שתתנצל לפני הבחור, וקבל אתה את התנצלותי אם התנסחתי בצורה חריפה מדי בעניין.

נ.ב. מישהו יודע איך נפתרים מההורוסקופ של MSN?
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי Hungarfield » 23 פברואר 2003, 17:08

FIVESEVEN שלום!
העניין הוא פרטיות. כפי שכתבתי - אני נהנה מהכתבות שבאתר, ולדעתי SPINACIA הוא מאגר של יידע, שאני שמח לחלוק אותו ולהתעדכן בו.
מצד שני, הסוגייה עקרונית יותר: אני אוהב כששואלים את רשותי לפני שמכניסים אותי לרשימת תפוצה. אני בהחלט מוחמא, אבל אני גם רואה לאן זה יכול להתפתח: אני לא מעוניין להתחיל לקבל הודעות פירסום כגון "הארך את הקנה שלך בשני אינצ'", או "סובל מצינה? צינות חמות עם מחלק לא עצור" לתיבת הדוא"ל שלי.
העובדה שאני נהנה נהעניין (ולראיה - האתר שלו נכנס אצלי למועדפים אחרי המבט הראשון שלי שם, וזאת לפני שקיבלתי את ההודעות) אינה קשורה.
מה שרציתי אינו לפגוע בספינציה, אותו אני מכבד כחבר בפורום וכמי שטורח לחלוק את היידע שלו עם אחרים, אלא להעיר את תשומת הלב לאפשרות של איסוף הדוא"ל מהאתר.
לעניות דעתי, הדרך הנאותה לעשות זאת היא:
1. לפרסם הודעה בפורום "בעקבות פניית X הוספה כתבה בנושא Y", עם קישור לאתר.
2. לציין שמי שרוצה להיות מופץ לרשימות תפוצה יכול לפנות בפרטי או להצטרף באתר עצמו.
כך אתה מגיע לקהל כולו, בלי להיכנס לפינות כאלה.
לחלק האחרון של הודעתך: אין לי בעיה שחברי הסליק יפנו אלי, להיפך. אחרת לא הייתי מפרסם את הדוא"ל שלי. מצד שני, פירסמתי אותו כדי לקבל פניות אישיות, ובמפורש לא כדי להצטרף לרשימות תפוצה.
אחת הסיבות שפניתי בחלק הזה של הפורום ולא בפורום הנשק היא שלא רציתי לעורר מהומה. קיימת היתה האפשרות שכחלק מהשירות של הסליק הוספתי לרשימת התפוצה, ורציתי לדעת מה הרעיון לפני שאני מחליט אם ולמי לפנות.
לסיום - הבהרה: אין לי כוונה לעלוב בספינציה (לא נבון להעליב מישהו עם נשק אפילו אם הוא ראוי לכך, וספינציה לא ראוי לעלבון בכל מקרה). האתר שלו מצויין לדעתי, ואני שמח לבקר בו. אני לא מרוצה מהדרך בה זה נעשה. אם בעקבות הודעה הוא החליט שאהיה מעוניין בעסק, יכול היה להגיב עליה ולהזמין אותי, ואת כל המעוניינים.
אם מחר אחליט שאתה תהיה מעוניין בבלוטות נמרים בנגליים במחירי מבצע (היות וכינית בפורום מישהו "נמר"), ואתחיל לשלוח לך עידכונים על האתר המדהים שלי בנושא הבלוטות הנ"ל (ויש לי בלוטת תריס שמתאימה לכל גרסאות החלונות שם), אני מאמין שהיית מעדיף להימנע.
אני פשוט אוהב להחליט בעצמי מה מעניין אותי.

על ידי דניאל1 » 23 פברואר 2003, 18:56

חברים,

ספנסיה בחור טוב שהכרתיו באתר זה ואני שמח על כך כפי שאני שמח שהכרתי את שאר החברים.
מנסיוני עם ספנסיה מטרתו היא עזרה והעשרת הידע במידת האפשר, ועל כך מגיע לו
ת ו ד ה.
"הזכרון בסדר, רק אני שוכח" (שייקה אופיר ז"ל)

מי שלא מנסה, לא טועה
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי סלבו » 01 מרץ 2003, 02:00

Hungarfield, קח בחשבון שברגע שכתובת הדואר שלך מופיע במקום כלשהו (ואני מדגיש כלשהו!), אתה צפוי לקבל ספאם כזה או אחר.

זה שSPINICIA, אולי לקח את כתוהת הדוא"ל שלך מאתר הסליק ושלוח אליך כתבות על כלי נשק, יכול להיות אותו דבר אם משיהו היה לוקח את הכתובת שלך מאתר הסליק ושולח לך סקס-ספאם.

אני משתמש במספר תיבות אי מייל - חלק מיועדות לפורומים, חלק לחברים קרובים וכדומה (אגב, ברגע שראיתי את האיכות של הכתבות, ביקשתי שישלח לי את העדכונים לאי מייל האישי, דהיינו, זה שמיועד לחברים הקרובים בלבד).

ולמי ששאל כיצד נפתרים מהזבל של MSN - פשוט מכניסים את כתובת האי מייל שלהם לרשימה האדומה (כלומר - חוסמים כל קבלה של משלוח אי מייל מהכתובת הזו).
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי Hungarfield » 01 מרץ 2003, 02:16

סלבו!
את העובדה שהדוא"ל שלי מופיע פה ושם אני יודע (וגם אני מקבל הצעות מגונות להגדלת מחוזות שונים בגוף, הקטנת אחרים, רעיונות אקרובטיים לגבי האשראי שלי, הצעות לתואר במדעי הבולשיטולוגיה ומסרים מגונים מבחורות שלא היכרתי ולא אכיר בחיי).
גם לי יש כמה כתובות דוא"ל, וכל אחת לצרכים שונים. את האישית ביותר, זו שאני מתייחס אליה כ"דואר שלי", נתתי כאן, בדיוק כדי שהחברים כאן יוכלו ליצור איתי קשר.
אילו היה ספינציה (שאני חוזר ומדגיש - אין לי נגדו ולא כלום) פונה אלי בדוא"ל ומציע לי, רוב הסיכויים שהייתי אומר כן. אבל הוא לא.
היות ולא ידעתי (כפי שרשמתי לעיל) אם מדובר בהעברה מסודרת מהאתר כ"שירות תוכן", שאלתי, בחלק הרלוונטי של האתר.
התגובות כאן היו כאילו רצחתי את ספינציה נפש...
נו, כל אחד ותענוגותיו.
אני אמשיך לקרוא את הכתבות של ספינציה (המצויינות, דרך אגב), ולחשוב שזכותי להחליט איזה מידע אני רוצה לקבל.
(ולך אישית - תענוג לקרוא תגובה עניינית, עם הצעה קונקרטית לפתרון, וללא מטר אבנים על הראש!)

על ידי Spinacia » 01 מרץ 2003, 08:36

שלום לכולם...
אני מתנצל על העיכוב בתגובה אבל חזרתי מסן-פרנסיסקו ולא הספקתי לענות לכל הפניות. הועלו פה מספר נקודות ואשתדל להתיחס אל כולן, ובסופה התשובה להונגרפילד.

כאשר אנו שמים את כתובת האימייל שלנו באופן גלוי ברשות הרבים (Public Domain) בין אם באתר אינטרנט, קבוצת דיון, או צא'ט אנו יכולים לצפות לאותה רמת פרטיות המתקבלת כשאנו מרשים לפרסם את כתובתינו ומספר הטלפון שלנו במדריך הטלפון הרגיל (יש חברות המתמחות באיסוף ומכירת כתובות אימייל מאתרים שונים באמצעות תוכנות Crawler). מצב זה שונה כמובן מהרשמה לרשימת תפוצה ממוסדת כי על אותה רשימה חלים עקרונות וחוקי פרטיות שונים לחלוטין מאשר על פרסום פרטינו ברשות הציבור. למעשה, החוק היבש (וגם ההגיון) רואה בפרסום הפרטים ברשות הציבור הזמנה ליצירת קשר.
ברור שמישהו צריך ליזום קשר בפעם הראשונה ולכן, מקובל שאם מקבלים הודעה מכתובת אמינה או אדם מוכר אז אפשר להגיב, להתעלם או לחסום את הכתובת.

מבחן ההגדרה של "דואר זבל" הידוע בכינוי Spam מורכב משלשה תנאים:
1. כתובת השולח מזויפת ולא ניתן לאתרו.
2. לשולח אינטרס מיסחרי.
3. הנמען אינו יכול להסיר עצמו מרשימת התפוצה או ספר הכתובות של השולח.

ההודעות שאני שולח נשלחות מכתובתי האישית שאינה מזויפת, אינן בעלות אופן מסחרי, והנמען יכול לבקש בכל רגע להסיר עצמו. בסוף כל הודעה רשום במפורש "נ.ב. מי שאינו מעונין לקבל עידכונים לגביי כתבות חדשות, שישלח אלי הודעת דואר אלקטרוני ואסיר את כתובתו מהרשימה."

כל מה שנמצא באתר שלי זה בתגובה לבקשות של אנשים, ועקב הרצון שלי להביא לאנשים מידע והסברים פשוטים על נושאים מורכבים. לא מסתתרים כאן אינטרסים מסחרים, רצון לקידום אישי או כל דבר אחר. מדי פעם כאשר אני נתקל בכתובת אימייל של מישהו אשר לדעתי יכול להפיק תועלת מהכתבות, אני מצרף את כתובתו לרשימה ושולח לו הודעה.

הונגרפילד, צר לי אם נפגעת ואני מקווה שהדברים ברורים כעת. כל אשר עליך היה לעשות הוא לפנות אלי והנושא היה נפתר דיי בקלות. אני שמח שנהנת מהקריאה ולמען הסר כל ספק ולטובת השקט הנפשי שלך, אסיר את כתובתך מהרשימה.

נושא זה מבחינתי כעת סגור ומי שירצה יכול לפנות אלי אישית להבהרות נוספות.
תודה.
Spinacia

הבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד