כניסה עם נשק למקומות בילוי

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

על ידי דורגל » 23 יוני 2005, 21:18

זה נהיה אבסורד, יותר ויותר מקומות מגבילים בכניסה עם נשק. הייתי עם הילדים בהיכל נוקיה בת"א למשחק כדוסל, הגענו רגע לפני, ולתומי הגשתי את התעודה למאבטח. ... שקרא למנהל שלו ...שקרא לשוטר ...שקרא לקצין.... ששלח אותי להפקיד את הנשק במשטרה.

למה ?? הרי אין סיבה הגיונית אחת לזה ...

למותק לציין שהנשק נמצא את דרכו לאולם, מפורק - חלקים חלקים - בכיסים של הילדים.
כי סחבק לא יפסיד חצי משחק בגלל עניין דבילי שכזה.

והשאלה היא, אם אני נושא רשיון, באיזו סמכות לא מתירים לי להכנס למקומות כאלה ??
"The quickest way to end a war is to lose it"
George Orwell
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

Re: כניסה עם נשק למקומות בילוי

על ידי avishon » 23 יוני 2005, 21:47

דורגל כתב:והשאלה היא, אם אני נושא רשיון, באיזו סמכות לא מתירים לי להכנס למקומות כאלה ??

בסמכות וברשות : החוק אוסר על הכנסת נשק לארועי ספורט .
יש מקומות שבהם החוק הזה נאכף , פחות או יותר (בעיקר בת"א...) , ויש מקומות שלא .

ההגיון מאחורי הדברים :
המחוקק לא רצה שאוהד יפתח באש אם וכאשר משהו/מישהו ירגיז אותו...
A friend in need - is a friend indeed
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי יהונתן » 23 יוני 2005, 22:50

קצין משטרה רשאי לאסור על הכנסת כלי יריה למקומות הומי אדם כחלק מתוכנית אבטחת המתקן (לרבות מקום פרטי) ועל פי רישיון העסק אשר ניתן לאותו מקום.

אגב - במידה ועל אחד מילדיך היה מתגלה חלק כלשהוא מהאקדח או תחמושת, היו לך הרבה מאוד הסברים לתת לשופט לפני שהוא שולח אותך לשנת מאסר באחד ממתקני הנופש של השב"ס... (ראה חוק כלי יריה, תש"ט -1949).

אם זאת, במידה והמקום אוסר על הכנסת כלי יריה הוא מחויב לציין כך באופן בולט בכניסה. במידה ומדובר באירוע הפתוח לקהל הרחב,אשר נערך באופן חד פעמי (פסטיבל האוכל, פסטיבל הבירה וכו'), יש חובה לציין באמצעי התקשורת כי לא תתאפשר הכנסת כלי יריה לאותו מקום.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי c425x » 23 יוני 2005, 23:01

אין לי בהישג יד את התמונה המפורסמת, אך אסתפק בציטוט:

NO GUNS = NO MONEY

ברור שיש יוצאים מן הכלל, אך עליי מקובלים מעטים מאוד (כנסת, רוה"מ, בית משפט ולא הרבה יותר).
לגבי כל המתחכמים ללא סיבה אמיתית (לטעמי כמובן) - פשוט לא נכנס, אבל חלילה לא עובר על החוק כפי שמציע חברנו לפורום. עבירה פילילית בשביל משחק - ממש לא שווה.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי אילן ב » 24 יוני 2005, 00:52

יהונתן כתב:קצין משטרה רשאי לאסור על הכנסת כלי יריה למקומות הומי אדם כחלק מתוכנית אבטחת המתקן (לרבות מקום פרטי) ועל פי רישיון העסק אשר ניתן לאותו מקום.

אגב - במידה ועל אחד מילדיך היה מתגלה חלק כלשהוא מהאקדח או תחמושת, היו לך הרבה מאוד הסברים לתת לשופט לפני שהוא שולח אותך לשנת מאסר באחד ממתקני הנופש של השב"ס... (ראה חוק כלי יריה, תש"ט -1949).

אם זאת, במידה והמקום אוסר על הכנסת כלי יריה הוא מחויב לציין כך באופן בולט בכניסה. במידה ומדובר באירוע הפתוח לקהל הרחב,אשר נערך באופן חד פעמי (פסטיבל האוכל, פסטיבל הבירה וכו'), יש חובה לציין באמצעי התקשורת כי לא תתאפשר הכנסת כלי יריה לאותו מקום.

אגב עד ביום לא הועמד ולו אזרח אחד לדין לפי חוק כלי יריה, מפתיע כן אבל אלו העובדות שנמסרו ע"י משרד הפנים בכנסים האחרונים.
נכון עברן עברות נשק ולרוב נשפטו על סעיפים אחרים ש"ההכנסה" שלהם גדולה יוותר
חבר isia זכור !
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי ליאור45 » 24 יוני 2005, 05:33

בישראל מצבנו הרבה יותר טוב מבחינת נשיאה באין מפריע מאשר, לדוגמה, בארצות הברית. במקומות רבים שם יש להם מגיפה אמיתית של שלטי NO GUNS, בעלי תוקף חוקי משתנה ממדינה למדינה (בטקסס צריך שלט בתקן 30-06, אחרת הכניסה עם אקדח זה "רק" הסגת גבול, באוהיו התעלמות משלט איסור כלשהו היא עבירה מסוג פשע, בקליפורניה כמעט ואין שלטים כאלה כי יש אחוז מינימלי של האוכלוסייה שנושא אקדח ברשיון שם).

לדוגמה השבוע הייתי בשני אירועים עם שרים וחברי כנסת, פעם במדי משטרה ופעם בתור אזרח ולשמחתי לא הייתה בעיה להסתובב בהם חמוש. כנראה זה פועל יוצא מהקושי להוציא רשיון, המשמעת עליה שומרים בעלי כלי ירייה (לדעתי הם עדיין אזרחים שומרי חוק ברובם המכריע) והתוספת לביטחון הציבור שלא כל נושא כוח אש ברשות המדינה מזוהה באופן בולט (החולקים מוזמנים לחלוק).

מאחר ואני ישראלי/בריטי תמהוני ויש עדיין מקום לעקרונות בחיים שלי, אני בדרך כלל דואג שמקום שאוסר על הכנסת כלי ירייה לא יקבל ממני אגורה שחוקה אחת.

יש מאחורי ביתי מגרש כדורגל, עם טריבונה והכל, אך כדורגל לא מושך אותי אפילו ששם אין שום מגבלה להיכנס עם אקדח ליציע - אבל זה רק אני.

אני תקווה שלפחות בתחום של חופש נשיאת כלי ירייה בישראל, הסטטוס קוו יישמר. לשם כך יש לזכור לא לתת לאף אחד שמחפש אותנו תירוצים או תקדימים להגביל אותנו עוד יותר.

Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי דורגל » 24 יוני 2005, 05:41

חבר'ה חבר'ה, רגע רגע,

אבישון, חיפשתי חיפשתי ולא מצאתי חוק שכזה. אולי זו תקנה, לא ברור לי מי תיקן אותה, אבל חוק כזה ...לא ראיתי.

הרציונאל שעומד בבסיס ההחלטה לא לכניס נשק לאירועי ספורט הוא דבילי וכסת"חי להפליא. אם יש חשש שמחזיק נשק יעשה בו שימוש "אם מישהו ירגיז אותו" - הרי שהחשש הזה קיים גם על הכביש, או בסופרפארם השכונתי, או בתור לשטיפת המכוניות, לא פחות מכל מקום אחר. [במאמר מוסגר, אילו היה מדובר בדרבי, מילא, אבל הפועל גליל עליון? אפילו השחקנים פיהקו ...דחילק].

לגבי עבירת הרצח הסדרתי שעברתי, לו על הכרטיס היה מצוין שאין כניסה עם נשק, זה היה נראה אחרת. (אגב, מסתבר שזה מופיע על כרטיס שקונים, אך לי היה כרטיס מנוי עונתי, ללא שום הנחיה בעניין). לו ערימת השוטרים שפיצחה גרעינים בחוץ היתה מאפשרת הפקדת נשק כמקובל הכל מקום שאליו הכניסה עם נשק אסורה, זה היה סביר. אבל לשלוח אותי לנסוע 20 דקות לכל גיוון כדי להפקיד אקדח ??? מסתבר שכשהחוק מעוות יש מי שמסכים לעגל פינות.
בלי קשר, הפאן העברייני שבי אינו הנושא, כי אם למה מישהו שם לו למטרה להקשות עלינו את החיים.

חוצמזה, זה לא היה מחסום קלנדיה, לא עשו חיפוש על ילדים מתחת לגיל 10.
"The quickest way to end a war is to lose it"
George Orwell
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי אילן ב » 24 יוני 2005, 09:41

תקנה ככל עוד לא נפסלה ע"י בג"צ = חוק.

לכן ידי בעל שתי הרגליים - מקווה שעל הקרקע.

מה שבצעת היא עברה .
חבר isia זכור !
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי יריב פ » 24 יוני 2005, 16:36

ומה עשית עם התחמושת??

כשאני נוסע למקום שאוסר הכנסת נשק (ביה"ח , נתב"ג) אני לוקח בחשבון את הזמן שלוקח להפקיד את הנשק או ..
נפרד ממנו לכמה שעות בכספת :cry:

דורגל ידידי - תשאיר את הנשק בכספת בבית (המלצה בלבד :) )

שבת שלום
יריב
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי ~Hunter~ » 24 יוני 2005, 17:20

באופן כללי עצוב לראות התייחסות שלילית של מקומות רבים לנושאי נשק, וזה בזמן שהקריטריונים לקבלת רישיון פרטי הרבה יותר מחמירים מאשר אלה שבהם צריכים לעמוד מאבטחים של מקום עצמו. אני כלל וכלל לא בטוח שפלוני-אלמוני בעל רישיון פרטי פחות זהיר ושולט בנשקו מאשר מאבטח ממוצע בכניסה למקום ציבורי כלשהו.
יותר מזה, אני אישית מכיר מאבטח במקום שאני לא אגיד את שמו, שהמאבט הנ"ל ינזרק מצה"ל על סעיף נפשי וטען שכאשר ברשותו נשק הוא אלול לאבד שליטה ולפגוע בעצמו ואחרים - לפני כמה חודשים ראיתי אותו עומד בכניסה כשבנרתיקו FN סטנדרטי של חברות אבטחה - אגב לאותו המקום (מקום פרטי) אסורה כניסה עם נשק. יופי, עכשיו הציבור יכול להרגיש בטוח.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ג'וקר » 24 יוני 2005, 18:03

דורגל

עברת על החוק . נקודה.

לו אני במקומך :

1) הייתי מברר (כפי שאני ורבים אחרים עושים לא פעם בארועים/מקומות שונים) ,האם ניתן להכנס עם נשק.

2) גם אם שכחתי לברר וגיליתי שלא ניתן להכניס נשק,הייתי הולך להפקיד,או פשוט הולך הביתה.

3) לא הייתי מפרק את הנשק מחביא אותו אצל הילדים ונכנס למשחק(ואגב כך עובר על כמה חוקים ותקנות.

4) לא הייתי מתגאה בכך ונותן רעיונות למי שלא צריך לתת .

סוף שבוע נעים ובטוח לכולם .[/b]
חברה חמושה היא חברה מנומסת. . .
להתעצבן . . . זה להעניש את עצמך על טיפשותם של אחרים
וכן . . . גם אני חבר במועדון הפרגית המשוגעת
(ועוד איזו משוגעת)
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי spy » 26 יוני 2005, 14:01

אומנם לא הייתי השנה, אבל גם לשוק האוכל בתל אביב הכנסת נשק היתה אסורה (אגב, זו אחת הסיבות שלא הייתי). ותנחשו מה? ביום אחרון של האירוע במקום התרחש אירוע דקירה. זה רק מוכיח, שאיסור הכנסת כלי נשק עובד רק נגד אנשים שומרי חוק תמימים.
לפיכך:
NO GUNS-NO MONEY
IF THE GUNS WILL BE OUTLOWS, ONLY OUTLOWS WILL HAVE GUNS.
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי Colonel » 26 יוני 2005, 15:08

spy כתב:אומנם לא הייתי השנה, אבל גם לשוק האוכל בתל אביב הכנסת נשק היתה אסורה (אגב, זו אחת הסיבות שלא הייתי). ותנחשו מה? ביום אחרון של האירוע במקום התרחש אירוע דקירה. זה רק מוכיח, שאיסור הכנסת כלי נשק עובד רק נגד אנשים שומרי חוק תמימים.
לפיכך:
NO GUNS-NO MONEY
IF THE GUNS WILL BE OUTLOWS, ONLY OUTLOWS WILL HAVE GUNS.

לפני הארוע התחלתי לעשות טלפונים במעלה הדרגות של מרחב ירקון עד לקצין אג"מ המרחבי (או שבשלב מסוים כבר עברתי למחוז... הפסקתי לעקוב) והודעתי חגיגית שאם ביום א' איני יכול להיכנס עם נשק כאזרח אין שום סיבה שביום ג' אגיע עם אותו הנשק כמתנדב.
התוצאה - נכנסתי עם הנשק.

הארוע, האוכל, האווירה - נפלא כמו בכל שנה.
*** כמות האינטליגנציה בעולם קבועה, אך האוכלוסיה גדלה תמיד. ***
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

כניסה למקומות בילוי עם נשק

על ידי skylight » 26 יוני 2005, 15:28

נכנסתי לשבוע הספר
השומר בכניסה קרא לקצין משטרה שהיה נוכח במקום
והוא הסביר לי שבמקרה של ארוע לא לחשוב על התערבות(הגיוני כי מי יזהה אותי כאיש טוב)
והכניס אותי פנימה
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי דרור_ע » 27 יוני 2005, 08:02

בטעם העיר השנה כמו בשנים קודמות היתה כניסה עם נשק - מציגים רישיון לשוטר מקבל הסבר קצר ושגרתי ונכנסים....
כשאיש קטן עושה צל גדול,
זה סימן שהשמש שוקעת.
דרור.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

הבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד