גילוי דעת עם שלי יחימוביץ-ערוץ 2

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

על ידי donduck » 07 ינואר 2003, 22:32

סבי ידידי
איפה פרסמת את הכתבה הזאת? :?
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow

DVC
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

תגובה לכתבה של שלי יחימוביץ

על ידי מגן » 07 ינואר 2003, 22:50

לדניאל שלום:
1. הכתבה של שלי יחימוביץ שודרה ככתבה "מטעם" ביוזמת תעש.
2. לא היו באותה תקופה אקדחי ברק ומיטב ידעתי גם היום עדין אין.
3. התעש בנה אקדחים לפי דרישת השב"כ אבל מה לעשות שהאקדחים שלהם לא
היו טובים בניסוים, השב"כ הסכים לבחון את היריחו ואם הוא היה טוב הם היו
קונים אותו. אבל מה לעשות האקדח עשה צרות ובשב"כ לא רצו ובצדק להתפשר
על איכות אז בחרו בגלוק.[/img]
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי נועם » 07 ינואר 2003, 22:55

שני דברים :
האחד - לגבי מעצורים בגלוק, לדעתי והכרתי עם הכלי (ויש לי לא מעט מזה) המעצורים נובעים בד"כ מתחמושת לקוייה. בכל ארבע השנים בהן אני מחזיק את האקדח הזה, היו לי לא יותר מ 10 מעצורים, כולם עקב תחמושת לקוייה. מעולם לא נתקלתי בבעיות של נשק מלוכלך = נשק עם מעצורים, בכל מקרה, לא בגלוק. (אני מכיר אישית מישהו שעשה ניסוי עם גלוק.. רק אחרי 35,000 כדור ללא ניקוי,הוא נתקע בגלל לכלוך...)
גלוק מטופל ושמור אינו עושה בעיות, כמו שאף כלי אחר אינו אמור להתקע. האקדח הזה בנוי לירי מאומץ וללא פשרות, (כמעט כמו ההקלר של הצעדן...) ואיכות החומרים בו היא מהגבוהות שיש בשוק.

דבר שני - אנשי הקבע נושאי האקדחים ידועים בחוסר הקפדתם בניקיון הנשק שברשותם..

דבר שלישי , ואינו נכלל בספירה הראשונה..
אני מזכיר לכולם, אין לפרסם מידע על שיטות,אמצעים וכו' המצויים בידי מערכת הבטחון על כלל זרועותיה. הודעות החורגות מכך, ייערכו ואו יימחקו ללא התרעה. הקפידו על בטחון המידע ברשת.
הדבר הוא בנפשינו. יום אחד מישהו עלול להיות מופתע מכך שהצד השני יודע מה הוא נושא במחסנית ...

נועם.
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי אישגדול » 07 ינואר 2003, 23:10

נתחיל בזה שהכתבה של שלי יחימוביץ' היתה מגמתית לכוון התע"ש - "כתבה מטעם". תע"ש כעסו על זה שלא בחרו במוצר שלהם (וזה לא היה ה"ברק" - שלמיטב ידיעתי לא עבר עדיין את שלב הפיתוח) וניסו להכניס את המוצר שלהם בדלת אחורית. בתקופה שעבדתי כמדריך ירי במטווח אמר לי פעם מישהו מהשב"כ שהם רצו את היריחו - אך תע"ש לא הצליחו להביא את האקדח לעמידה במפרט הנדרש.
אני מקבל את מה שנאמר כאן שכשאתה בוחר נשק שישמור על חייך - בחר במתאים ביותר (גם אם במקרה ייצרה אותו חברה ממש לא נחמדה. לגבי הגלוק, בכל אופן, חברת גלוק לא החרימה את ישראל - הם היו שמחים להמשיך לעבוד אתנו - אך ציטוט מידיד בארה"ב שמשמש כסוכן של גלוק - ממשלת אוסטריה הזהירה את בעלי החברה שאם הם ימכרו לישראל "הם יהיו אורחי הממשלה לזמן מה".
בשורה התחתונה - אין לכתבה הזו שום משמעות, שכן הדרישות של ארגון בטחוני גדול (וזה לא משנה איזה ארגון) הן הרבה פעמים שונות מהדרישות של אזרח פרטי. נקודות כמו לוגיסטיקה וזמינות חלפים, התאמה לקבוצה גדולה ככל האפשר של יורים, תנאי תשלום ונכונות היצרן לשנות ולשפר בהתאם לדרישת הלקוח, אחידות ועוד שיקולים רבים שנכנסים להחלטה - לא תמיד רלוונטיים לאזרח הפשוט. לדוגמה - זיג זאואר 228, אקדח משובח המשמש גופים מוסדיים גדולים (כולל השרות החשאי האמריקני - זה ששומר על הנשיא) לא יושב לי טוב ביד, ולטעמי חידוש הקשר שלו ארוך מידי, אבל לאמריקנים הוא מתאים. רוצה לומר - השקול המרכזי הוא מה מתאים לי.
לגבי אופנות - אכן האופנות חוגגות. בשנות השבעים כולם היו עם ברטה 0.22 (ציריך, מרדכי רחמים מחסל ארוע עם הצוציק הזה). בהמשך - צה"ל, הימ"מ והשב"כ עם FN - וזה מה שכולם רוצים. יחד עם צה"ל עלתה הפופולריות של הזיג, והיום זה גלוק. מבולבלים? אלה החיים.
I think, therefore I am. I think
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי trail_g19c » 07 ינואר 2003, 23:31

קצת הערה לגבי 10 מעצורים מ 15 - התשובה היא גם פרארי / פורש / למבורגיני ו האמר יתהפכו / יכנסו בקיר באם מישהו יעשה זאת - בכוונה, שלא בכוונה או בהיסח הדעת.

מי שמנקה את הנשק שלו כראוי ולא כמו טירוני צ'וקו של כ"ל בה"ד 4 אז שום כדור מקופסא לא יהפוך ל עקר - שום כדור !!! תחמושת 9 מ"מ ברמה של תעש (כן הבוז מגיע על המחיר והיחס אך לא על האיכות), וינצ'סטר ושאר שמות מותג לא תתקע בשום מקרה - וגם אז הסיכוי של 10 מתוך 15 שווה ל... מישהו עםתואר בסטטיסטיקה יחשב את זה - כמובן שמצב הנשק ושמירת התחמושת יקבעו !!! שימון מסילות בגלוק? מבחינתם תשמן בבוץ של ים המלח מעורב בפודרה של מעלה ים המלח - אז מה? כמה הקצין ירה עם הגלוק הזה? 50 אלף כדורים ברצף לחימה ? מה זה כמה מאות כדורים, כמה אלפי כדורים לנשק כמו גלוק? מבחני עינויים מבוססים על חזקות של זה.

שטויות - מדובר במצב בו אדם כזה (לאו דווקא הוא) לא ראוי לשאת נשק ובטח לא דרגה !! 10 מתוך 15 זה שואה גרעינית ! והגלוק לא קשור - זה היה קורה בכל דבר וקשור בהרגלי שמירת הנשק של אותו אדם !! או הרגלי שמירת התחמושת שלו או העובדה שהשיג תחמושת ששחתה בשמן מטבח מי יודע כמה זמן - אז המשכנתא לוחצת אבל תחמושת לא מקמבנים.

1911 כשמו כן הוא קיים מ 1911 ועבר הכל. כן ההתאמה ל 9 ממ עשתה טוב לתכולת מחסנית, מהירות לוע, רתע מופחת ועוד - חבל שאין פולימרים וחבל שהגדולים גדולים והקטנים עם תכולת מחסנית קטנה יותר.

אני חם על הנושא ומגיב בהתלהמות כי אני לא יכול לסבול את העובדה שנשק ותחמושת מגיעים למצב כזה (מעבר לתקלת נשק, מחסנית או תחמושת לקוייה במקור !) אשמח לתגובות
גלוק, זה כל הטריק - גלוק, זה כל הגליק
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי נועם » 07 ינואר 2003, 23:41

טרייל ידידי היקר, אני רוצה לראות אותך בסוף השבוע, אז אנא שתה משהו קר...

ה 1911 קיים בפולימרי, ראה "בול"...

10 מעצורים רצופים אינם שואה גרעינית, אלא עלולים היו להיות שואה פרטית של אותו אחד המזלזל בנשקו.
(שייבדוק גם את הברקסים באוטו,ואני מקווה שהוא לא אחראי על חייהם של חיילים...)

נועם.
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי ראובן טל » 08 ינואר 2003, 00:05

טרייל ידידי, אני מקווה שאין לך משהו נגד טירוני בה"ד 4. אני הייתי שם טירון ומעולם לא היה לי מעצור בנשק (7 שנים - זיג, חודש - גלוק). :D
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי sabi » 08 ינואר 2003, 00:05

הכתבה מופיע באחד השכולות של הייד פארק מתאריך 10.6.02 לערך
תגובה שאני כתבתי!!
נערך לאחרונה על ידי sabi בתאריך 09 ינואר 2003, 13:17, נערך פעם אחת בסך הכל.
סבי
sabi
----------------------------
שמחות צריך לארגן , האסונות באים מעצמן....

-----------------------------------
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי אילן ב » 08 ינואר 2003, 06:41

חברים
בואו נחזור לנימוס. אהבה או לא לשלי יחימוביץ לא מן המנין, היא מרגיזה מקצועית ומתשאלת טובה. בטח אין מקום לשנאה או לכל מיני הערות סקסיסטיות (מאשכולות קודמים) זה פשוט לא מתאים לפורום הזה.
לגבי האוסטרים, האמת היא שהם סוחרים איתנו ישירות לא בנשק. ולא מחרימים אותנו. הם כפופים לחתימה מול ארה"ב לאחר מלחמת העולם השניה האוסרת עליהם לשלוח נשק וכל ציוד סיוע לחימה לאזורי עימות. גם PAPY (איפה אתה?) וגם אנוכי מכירים מס' אוסטרים שמאד היו רוצים למכור לנו ישירות.
לגבי הענין המקצועי. ביום ההחלטה נתקבלה החלטה נכונה. תע"ש קיבלו את כל הצ'אנסים שבעולם. ורק להזכירכם גליל מול עוזי גל העדפה מתקנת לתע"ש!
גליל צלפים לא הצליח! בדרך דרסו את סירקיס M-26 את סרדיוס M-36. יש לנו את סיפור המגל שיצא מהשרות. לעומתם אף אחד לא יקח לעוזי את הצלחתו, וכן התרשמתי לטובה מהמיקרו גליל החדש (עם ידית הדריכה בצד שמאל) המשטרתי לא הצהלי. גם התבור קיבל יותר מצ'אנס אחד.
לסיכום כל נשק שתע"ש יביאו ויהיה ברמה טובה גם עם מעט יקר יקבל בגופים ממלכתיים ובצדק העדפה. אז די לבכינות וכעת לעבודה!!! ולא אסור לאבד את תע"ש. אנו זקוקים לתע"ש טובה וחזקה גם אם היחס שלהם לא מי יודע מה.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי pilot » 08 ינואר 2003, 10:27

חברים, בלי להתיחס למה ששלי יחימוביץ אמרה, לדעתי, התגובה של קולונל היתה הכי מצחיקה !!!

בכל התגובות שנכתבו, את התגובה של קולונל היה לי הכי נעים לקרוא שוב (היא פשוט מנוסחת בצורה הומוריסטית...) יישר כוח המפקד :lol:
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי דוד69 » 08 ינואר 2003, 10:57

לסבי,

אני לא יודע מאיפו הקרצת את המשפט "או לדוגמא גלוק 26 , למי שאין ניסיון זה אקדח מאוד בעייתי
יש לו רתע חזק כלפי מעלה ברגע שהכדור עזב את הקנה
בגלל שהקנה שלו קצר והקוטר שלו גדול.
למי שאין ניסיון יום יומי בנשק הזה הסיכוי שהוא יפגע במטרה הוא די קלוש.

"

אבל זו שטות!!!

לקחתי ידידה, שפעם אחרונה (והחידה) שירתה היתה לפני 10 שנים בגלוק 17 שהיה לי לירות בגלוק 26.
מטווח 12-15 מטר 9 מ-10 כדורים היו במטרה למרות שיש לה יד קטנה...
נכון- היא הרגישה :x את "הקופצניות" אך מאחר שהזהרתי אותה מראש לא יצר בעיה!
סליקאי כסף

על ידי Neon Golden » 08 ינואר 2003, 11:24

כתבו גם Trail (שואה גרעינית) וגם נועם (תבדוק את הברקסים) לגבי תחזוקת נשק של הקצין הסורר.

10 מעצורים מתוך 15 כדורים ? נראה לי שמישהו הוריד ממדף מאובק תחמושת עוזי עתיקה,
עמית סיפר לי על מטווח עוזי לבנות שהעביר עם סטטיסטיקה זהה (הכדורים היו מ 1976).
Glock 30 - "All I wanted was a 45, a stinkin' 45! The record or the gun!" - Al Bundy
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי donduck » 08 ינואר 2003, 18:47

אני שאלתי את סבי היכן פורסמה הכתבה כי ברור מתוכנה שהיא לא עברה REVIEW כלל...

בכל מקרה גם אם היו מעצורים ביחידה זו או אחרת של גלוק זה לא משליך על הכלל אפילו אם מדובר ב"קצין". גלוק לא צריך כלל שינקו אותו. אין לו דרישות מופרזות כאלו.
לעומתו, אני מכיר כמה יחידות בול שדורשים תחזוקה שוטפת בין תרגיל לתרגיל רק כדי להמשיך ולירות. גם עובדה זו לא הופכת את אקדחי בול לפחות מעולים ממה שהם.

לסיכום - לא רצוי להסיק מסקנות גורפות ממקרים בודדים \ אקדחים בודדים.

נ.ב. אקדחי גלוק C יורים מצויין עם תחמושת שמשקל הקליעים שלה *** וגם עם *** ואפילו עם *** בקיצור עם הכל !!!
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow

DVC
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי trail_g19c » 08 ינואר 2003, 19:19

ראובן, גם אני הייתי שם (הסיבות לא לפורום כמובן) ואין לי כוונה לפגוע במי שהיה שם ומי שהדריך שם. הבעייה היא שמעבר למקומות כאלו רבים לא החזיקו בנשק (ואני לא מתכוון במקל 16 ארוך לצאת הבייתה) אחרי כן. הרגלים של כאלו מתצמצמים לרוב לניקוי נשק כדי שלא ילכלך את המדים / לא יטפטף ברכב הליסינג של העבודה...

לא כולם חייבים להיות פייטרים, גם אני לא הייתי (לצערי אבל זה מה יצא) אבל כל מי שמחזיק בנשק חייב במינימום של אחזקה שלו.

באם מודבר בכדורי עוזי ישנים אז המצב אף חמור יותר, קצין שם בנשק אזרחי תחמושת צבאית ישנה, פגומה, לא בדוקה וכלל לא מתאימה לנשק שלו.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי M5Instructor » 08 ינואר 2003, 21:32

בהמשך לתגובה הקודמת שלי.....

1. התחמושת הייתה תחמושת אזרחית 9 מ"מ [לוגר, פארבלום, 9X19] לאקדחים [או תע"ש או WIN] שהיה כשנה במחסנית.

2. אינני מרשא ליורים לירות תחמושת תמ"ק באקדח, ואני גם בודק תחמושת כדי לוודה שאיו קורוזיה או בעיות אחרות.
3. לפי דעתי המעצורים נגרמו משילוב של:

א. אקדח לא נקי [לא בצורה מוגזמת].
ב. מסילות יבשות לגמרי.
ג. תחמושת לא טריה [עלי לציין שאיני ירי כל הכדורים מהזיג 228 שלי :wink: ].

4. אני גם בטוח שמבחני העינוי לגלוק [בוץ, קור, וכו'] נעשו עם אקדים משומנים ועם תחמושת טרייה.

5. איני חולק עם מי שטוען שבכל אקדח במצב של הגלוק הנ"ל גם היו מופיעים מעצורים.

6. אבל אינני מסכים עם הטענה שהגלוק הוא אקדח ללא מעצורים.

ראיתי גלוק עם מעצורים אצל חניך בקורס מדריכם שנעלמו לאחר שימון הנשק. הגלוק היה נקי עם תחמושת מבצעית טרייה.

ראו גם מאמר על מעצורים קשים ביותר בחלק מ-24,000 אקדחי גלוק 19 של משטרת ניו יורק:

http://communities.prodigy.net/sportsrec/glock/gz-phase3.html

בקיצור די נמאס לי מאנשים שלא ירו באקדח בחיים ובאים לבקש גלוק כ"ד רק כי שמעו מאיזו חבר המשרת ב**** שזה האקדח הכי טוב בעולם.

לפי דעתי יש לגלוק כמה נקודות זכות:

1. אמנינות.
2. השחרה מאווד אמידה.
3. פשטות בתפעול , פירוק והרכבה.
4. מסילה תקנית להרכבת אמצעים [למי שצריך].
5. משקל נמוך.

אבל האקדח האחרון שקניתי לא היה גלוק כי אינני מחבב:

1. הדק ארוך, ספוגי וקשה גם שהוא "מינוס"
2. זוית אחיזה לא טבעית שמחייבת "שבירה" מסוימת של מפרק היד.
מדריך ירי

הקודםהבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד