הדק מינוס
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
חברה,
עם קצת חוצפה ישראלית, הפניתי את השאלה של איך פועל קונקטור 3.5# ל-ARTHUR VIANI שהוא מנכ"ל של GHOST INC וגם הממציא של ה-GHOST ROCKET. עם כל הכבוד לחברי הפורום, נראה לי שארתור מהווה סמכות מקצועית יותר מכל אחד מאיתנו מכיוון שזה מקור הפרנסה שלו. הוא גם חף מכל אגו, אינטרסים אישיים כיוון שהוא אינו מכיר אותי ו/או אף אחד מחברי הפורום...
אז ככה, מסתבר שאף אחד לא צדק, אבל מי שהיה הכי קרוב לאמת היה דווקא reddot....
להל"ן תשובתו של ארתור, אם לא מקובלת עליכם אתם מוזמנים לפנות אליו ישירות דרך האימייל שלו המופיע באתר שלו.
א.
עם קצת חוצפה ישראלית, הפניתי את השאלה של איך פועל קונקטור 3.5# ל-ARTHUR VIANI שהוא מנכ"ל של GHOST INC וגם הממציא של ה-GHOST ROCKET. עם כל הכבוד לחברי הפורום, נראה לי שארתור מהווה סמכות מקצועית יותר מכל אחד מאיתנו מכיוון שזה מקור הפרנסה שלו. הוא גם חף מכל אגו, אינטרסים אישיים כיוון שהוא אינו מכיר אותי ו/או אף אחד מחברי הפורום...
אז ככה, מסתבר שאף אחד לא צדק, אבל מי שהיה הכי קרוב לאמת היה דווקא reddot....
להל"ן תשובתו של ארתור, אם לא מקובלת עליכם אתם מוזמנים לפנות אליו ישירות דרך האימייל שלו המופיע באתר שלו.
א.
Hi Itamar,
Good question.
The portion that has the most effect on the trigger pull weight is the guide angle of the connector. This portion's angle gives a mechanical advantage to either the trigger bar or to the connector. The 5.5 lb connector's guide angle is a 90 degree angle which gives the advantage to the connector, so that you have to apply more pressure to the trigger to fire the pistol and a shorter trigger pull.
The 3.5 lb connector's guide angle is 75 degrees which gives the advantage to the trigger bar requiring less weight to fire the pistol and hence a longer trigger pull.
Now regarding release points. Based on the geometry of the connectors they are designed to release at the same point. What is different is where the triggers begin their respective rearward movement.
Regards,
Arthur J. Viani
Ghost Inc.
www.ghostinc.com
Phone: 305-252-7422
Fax: 305-971-7048
- תרמתי למען הסליק

תודה איתמר, אין כמו חוצפה ישראלית. למרות שמר ארתור "מאשר" את דברי בנוגע לדרך בה עובד המנגנון, אני חלוק עליו אך במעט לגבי הנקודה בה משתחרר הנוקר. כתבתי בעבר ש"תוצר לואי" של אותו מקשר/הדק/קפיץ מינוס הוא שחרור רחוק יותר של הנוקר. יתכן ורצו המתכננים שהנוקר ישתחרר באותה הנקודה (בשני החלקים), ואמר ידידנו ארתור "הם מתוכננים להשתחרר באותה הנקודה", אבל במבחן התוצאה המציאות טיפונת שונה. להבדיל מ"יודעי כל" ו"מוסמכים" למניהם, אני לא כותב לפני שאני בודק. לגמרי במקרה יש לי את הגישה לכמה מאות אקדחי גלוק, מכל סוג, דגם, צורה וכו'. בטרם נכתבו הדברים על-ידי, הם נבדקו על שישה גלוקים מסדרות שונות. בכל האקדחים נקודת שחרור הנוקר התרחקה בין 1 ל2 מ"מ. לרגע לא חשבתי שהתופעה הנ"ל היא כל כך משמעותית שכח הנקירה מזנק ב 50%. כאמור, תוצר לואי של החלפת החלקים. עד כאן דברי בנדון. המלצתי לכם, בטרם תכתבו דברים כלשהם, תבדקו!!!! ואם אינכם בטוחים, זו לא בושה ללחוץ Delete. ובאשר אליך נועם ה"מוסמך" ועתיר התעודות והתארים, אתה ירדת לפסים אישיים ולקחת את דברי באופן אישי, למרות שבשום מקום לא חלקתי עליך באופן ישיר ושמי. יש לי השגות על מה שאתה כותב מפה ועד האופק, אתה נתפס בעיני חבריך כבר-סמכא, וכל מילה שכתבת-משקלה בזהב. אז סחתין עליך יא נועם, ואני את ההתכתשות ברמה האישית אתך אשמור להזדמנות אחרת, אין לי ספק שאתה עתיד לספק לי לא מעט הזדמנויות. יום טוב לכולם.
- סליקאי כסף

חבר'ה, השאלה הזו הופנתה לחברי פורום GlockTalk, בתקווה לתשובה מוסמכת (מקווה שהבבתי את השאלה נכון - אני די הדיוט באקדחי גלוק ומעולם לא ביצעתי בגלוק שברשותי פירוק משני).
http://www.glocktalk.com/showthread.php ... did=353828
http://www.glocktalk.com/showthread.php ... did=353828
תגובה של אחד החברים ב GT
הכותב - נשק מוסמך של גלוק.
עכשיו, תפסיקו עם המריבות.
בלי מים קרים ובלי קרח, תרגעו או ש...
Total trigger travel on all Glocks, regardless of connector, is 1/2 inch. The first 3/8ths of an inch deactivates the firing pin safety, while the last 1/8 inch is the interaction with the connector.
Big Dawg #36
Bull Dawg #1
www.gssfonline.com
הכותב - נשק מוסמך של גלוק.
עכשיו, תפסיקו עם המריבות.
בלי מים קרים ובלי קרח, תרגעו או ש...
יואב,
מדריך ירי, מדריך ירי מעשי בוגר וינגייט
- תרמתי למען הסליק

יואב ידידי (שפטת אותי ולא פסלת, אתה כבר ידידי). הציטוט שהבאת רק מוכיח שגם בעולם מסתובבים אנשים שלא מבינים כלום, בלי קשר לתארים שלהם. לפני שנים, עבדך הנאמן חי באמריקה הרחוקה לצורך שליחות. אם רק היית יודע כמה קורסי נשקים יכולתי לעשות בהתכתבות, לא בטוח שהיית מצטט את הנ"ל. כידוע לך, גם בארץ אנשים עושים קורס בתע"ש (אתה מכיר לפחות אחד), ובסופו גם מקבלים תעודה. האם היית שולח את ה"בול" שלך (נדמה לי שזה מה שראיתי עליך) לכל אחד מהם, רק בגלל שיש לו תעודה (דיפלומה נשמע יותר טוב)? אני חושב שהתשובה די ברורה. אני אישית מכיר כמה בוגרים של הקורס הנ"ל, שאפילו לא יודעים לבחור מברג מתאים. סיימת לאחרונה קורס מדריכי ירי מעשי. האם היית שולח חבר טוב לעבור קורס אצל כל אחד מהמדריכים שסיימו? ודאי שלא. כי הרי שנינו יודעים שיש טובים יותר, ויש גם פחות. הדבר נכון לגבי רופאים, מוסכניקים, עורכי-דין וכו'. ולכולם מכנה משותף, לכולם יש דיפלומה. לא מזמן, כתב חנן אוחיון (ידידי) שהוא מוכן לשלוח את בנו לעבור קורס אצל כל אחד מכם (המדריכים הטריים), רק שבמקרה זה לא אקטואלי, כי הוא כבר עבר קורס. זו היית הכרזה הירואית מצידו, כי הוא ידע שלא תעמוד במבחן המציאות. (וואללה חנן, הייתי חייב). ובאשר אליך יואב, קח בהזדמנות גלוק ליד. אחרי שתבין איך העסק עובד, אני מכתיר אותך לנשק מוסמך של גלוק, והדיפלומה עלי. נשיקות.
נערך לאחרונה על ידי reddot בתאריך 08 מרץ 2005, 00:19, נערך פעם אחת בסך הכל.
- סליקאי כסף

כמות המלים שנשפכות פה אינן פרופורציונליות לנושא.
אולי נעשה וועדת פסגה של הנוגעים בדבר, נפרק איזה גלוק או שניים, נמדוד, נבדוק ונפרסם את הממצאים קבל עם וסליק.
ככה, אולי גם נצליח לשמור שכולם יהיו קצת פחות צודקים, יותר יודעים ואולי גם קצת יותר חברים.
מי מרים את הכפפה ?
נ.ב
REDDOT, בדבר אחד אני משוכנע שאתה צודק, לא לכל אחד אותה יכולת, היקף ידע, אותה רצינות וכוונה לעמוד מאחורי התואר ולהצדיק אותו בפועל.
אולי נעשה וועדת פסגה של הנוגעים בדבר, נפרק איזה גלוק או שניים, נמדוד, נבדוק ונפרסם את הממצאים קבל עם וסליק.
ככה, אולי גם נצליח לשמור שכולם יהיו קצת פחות צודקים, יותר יודעים ואולי גם קצת יותר חברים.
מי מרים את הכפפה ?
נ.ב
REDDOT, בדבר אחד אני משוכנע שאתה צודק, לא לכל אחד אותה יכולת, היקף ידע, אותה רצינות וכוונה לעמוד מאחורי התואר ולהצדיק אותו בפועל.
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
Pilot, הסר דאגה מליבך. עושה הצרות reddot עוזב ת'מולדת לכמה ימים (נלך לעשות קצת בלאגן לגויים), רק חבל שלא אהיה פה לתחרות ביום שישי. או יותר נכון, לא נהיה פה, אני, הגלוק, והקפיץ של המינוס. נשיקות לכולם............. אה, נזכרתי, לא יפה מצידי. להביא משהו מחו"ל? אולי איזה דיפלומה? משהו?........... (הכל עם חיוך)

- סליקאי כסף

שלום,
לפני זמן מה, באחד האשכולות הארוכים ש"נגמז", הגבתי לכתוב במלה - שרלטנות.
אני מתנצל, באמת, ולוא מהסיבה הפשוטה שהעצות הניתנות הנן מתוך כוונה טובה.
דא-עקא, כוונה ורצון טובים ביחד עם כתיבה בהירה, לעולם אינם תחליף
לעובדות עצמן. מאחר וה"יועץ" צריך לדעת שלוקחים את "עצתו" ברצינות,
שיכתוב מתוך נסיון וידע מוכח ולא מנקודת מוצא תאורטית - אם ההדק רך יותר, סימן שהמהלך מתקצר. (?)
ואם בכל זאת ולמרות הכל הוא (היועץ) בוחר לענות ולהטעות - זאת שרלטנות.
ול-pilot ברשותך, מה זה קשור לכמות ההודעות?
ממתי, מי שכותב יותר = יודע יותר.
מה רע בביקורת נכונה? ובמקרה זה, גם בונה.
אני לפחות השכלתי בעניין ה-הדק מינוס, לא קל לנחש, תודה ל- reddot.
אגב, מכל הסיפור, לא הצלחתי להבין מה זה גלוק.
לפני זמן מה, באחד האשכולות הארוכים ש"נגמז", הגבתי לכתוב במלה - שרלטנות.
אני מתנצל, באמת, ולוא מהסיבה הפשוטה שהעצות הניתנות הנן מתוך כוונה טובה.
דא-עקא, כוונה ורצון טובים ביחד עם כתיבה בהירה, לעולם אינם תחליף
לעובדות עצמן. מאחר וה"יועץ" צריך לדעת שלוקחים את "עצתו" ברצינות,
שיכתוב מתוך נסיון וידע מוכח ולא מנקודת מוצא תאורטית - אם ההדק רך יותר, סימן שהמהלך מתקצר. (?)
ואם בכל זאת ולמרות הכל הוא (היועץ) בוחר לענות ולהטעות - זאת שרלטנות.
ול-pilot ברשותך, מה זה קשור לכמות ההודעות?
ממתי, מי שכותב יותר = יודע יותר.
מה רע בביקורת נכונה? ובמקרה זה, גם בונה.
אני לפחות השכלתי בעניין ה-הדק מינוס, לא קל לנחש, תודה ל- reddot.
אגב, מכל הסיפור, לא הצלחתי להבין מה זה גלוק.
- סליקאי ארד

כשאתה חוזר, תביא איזו דיפלומה אחת או שתיים.
לא משנה של מה, העיקר שתהיה עם כיתוב יפה. ואם הוא יהיה עם כתב מסולסל מספיק, אפילו לא יבינו את השם או על מה התעודה, אבל שיהיה.
ודרך אגב, אני מכיר מספר אנשים שסיימו את הקורס בתע"ש. חלקם אפילו מאוד טובים במה שהם עושים. (תתפלא).
אני נושא עליי גלוק כבר משנת 88 (כן, את אותו הגלוק) ויש לי הדק מינוס שירה בערך 250 אלף כדורים ועדיין עובד כמו שעון שוויצרי, ויעידו על כך חבריי למועדון.
לא משנה של מה, העיקר שתהיה עם כיתוב יפה. ואם הוא יהיה עם כתב מסולסל מספיק, אפילו לא יבינו את השם או על מה התעודה, אבל שיהיה.
ודרך אגב, אני מכיר מספר אנשים שסיימו את הקורס בתע"ש. חלקם אפילו מאוד טובים במה שהם עושים. (תתפלא).
אני נושא עליי גלוק כבר משנת 88 (כן, את אותו הגלוק) ויש לי הדק מינוס שירה בערך 250 אלף כדורים ועדיין עובד כמו שעון שוויצרי, ויעידו על כך חבריי למועדון.
יואב,
- תרמתי למען הסליק

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד