אזהרה חשובה לחידושי רשיון
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
נועם,
הכבישים מלאים ברוצחים פוטנציאליים ובכל שבוע נפגעים בתאונות דרכים יותר אנשים מאשר בתאונות ירי מאז קום מדינת ישראל. ובכל זאת, אף אחד לא נוהג בשרלטנות ובפטרוניות כזו בציבור הנהגים כמו שנוהגים בציבור נושאי הנשק.
מישהו פשוט שם לו למטרה להתלבש על ציבור נושאי כלי הנשק כי זה פשוט נח וקל יותר לעשות את זה..
ולגבי מיומנויות הקליעה של הציבור הרחב, במקום להעניש ולהתעלל אפשר לתת תמריצים חיוביים כגון:
1. להוריד את מחיר התחמושת למשהו נסבל
2. לסבסד לכל יורה 50 כדור בשנה לאימונים
3. לחייב הדרכה שנתית במחיר מסובסד ושווה לכל נפש כתנאי לחידוש הרשיון
4. לעודד אנשים להשתלם כמה שיותר על חשבונם בתפעול הנשקים שלהם ולתת להם "נקודות זיכוי" שיתורגמו להקלות בתבחינים לקבלת רשיון (הכוונה לעודד את המתמידים והרציניים)
5. להפוך את המבחן התלת שנתי לקצת יותר משמעותי מאשר הוא כיום
אלו הם רק כמה דוגמאות על קצה המזלג....
א.
הכבישים מלאים ברוצחים פוטנציאליים ובכל שבוע נפגעים בתאונות דרכים יותר אנשים מאשר בתאונות ירי מאז קום מדינת ישראל. ובכל זאת, אף אחד לא נוהג בשרלטנות ובפטרוניות כזו בציבור הנהגים כמו שנוהגים בציבור נושאי הנשק.
מישהו פשוט שם לו למטרה להתלבש על ציבור נושאי כלי הנשק כי זה פשוט נח וקל יותר לעשות את זה..
ולגבי מיומנויות הקליעה של הציבור הרחב, במקום להעניש ולהתעלל אפשר לתת תמריצים חיוביים כגון:
1. להוריד את מחיר התחמושת למשהו נסבל
2. לסבסד לכל יורה 50 כדור בשנה לאימונים
3. לחייב הדרכה שנתית במחיר מסובסד ושווה לכל נפש כתנאי לחידוש הרשיון
4. לעודד אנשים להשתלם כמה שיותר על חשבונם בתפעול הנשקים שלהם ולתת להם "נקודות זיכוי" שיתורגמו להקלות בתבחינים לקבלת רשיון (הכוונה לעודד את המתמידים והרציניים)
5. להפוך את המבחן התלת שנתי לקצת יותר משמעותי מאשר הוא כיום
אלו הם רק כמה דוגמאות על קצה המזלג....
א.
- תרמתי למען הסליק
איתמר
1. מי יממן ?
2. מי יממן ?
3. מי יממן ?
4. אם יש להם כבר רשיון את מה מעודדים בדיוק ?
5. גם ככה למבחן אין משמעות כשמדובר באחת לשלוש שנים .. וזה מחזיר אותנו לשאלה - מי יממן ?
בסוף אנחנו נבכה ששוב העלויות של משהו עלו , סיבסוד של דבר אחד מגיע מהעלאת מחירי דבר אחר (במדינתנו המתוקנת ..)
דעתי היא (ואל תהרגו אותי בגלל זה) , שהמדינה אכן צריכה לעשות כל שביכולתה ע"מ לקחת נשקים מאלו שאין סיבה שיחזיקו נשק (מחזיקי הנשק בעלית הגג בתוך שקית של שמן.. אלו ששכחו שיש להם נשק וגם אלו שמחזיקים נשק ואפילו מסתובבים איתו, אבל לא טורחים לדעת איך משתמשים בו בצורה יעילה ובטוחה) עם זאת אני גם מקווה שהמדינה תפעל במקביל ע"מ להקל על אלו שמצדיקים את הזכאות שלהם להחזיקו
איך מקיימים את הפרדוקס החלקי הזה ? לכך עדיין לא מצאתי תשובה מלאה .. לצערי
שחר
1. מי יממן ?
2. מי יממן ?
3. מי יממן ?
4. אם יש להם כבר רשיון את מה מעודדים בדיוק ?
5. גם ככה למבחן אין משמעות כשמדובר באחת לשלוש שנים .. וזה מחזיר אותנו לשאלה - מי יממן ?
בסוף אנחנו נבכה ששוב העלויות של משהו עלו , סיבסוד של דבר אחד מגיע מהעלאת מחירי דבר אחר (במדינתנו המתוקנת ..)
דעתי היא (ואל תהרגו אותי בגלל זה) , שהמדינה אכן צריכה לעשות כל שביכולתה ע"מ לקחת נשקים מאלו שאין סיבה שיחזיקו נשק (מחזיקי הנשק בעלית הגג בתוך שקית של שמן.. אלו ששכחו שיש להם נשק וגם אלו שמחזיקים נשק ואפילו מסתובבים איתו, אבל לא טורחים לדעת איך משתמשים בו בצורה יעילה ובטוחה) עם זאת אני גם מקווה שהמדינה תפעל במקביל ע"מ להקל על אלו שמצדיקים את הזכאות שלהם להחזיקו
איך מקיימים את הפרדוקס החלקי הזה ? לכך עדיין לא מצאתי תשובה מלאה .. לצערי
שחר
נשק לכל בוגר שירות צבאי מלא, ללא עבר פלילי ונפשי, חובת הכשרה תיאורטית ומעשית של 25 שעות במשך חודשיים, ירי של 800 כדור, מבחן מסכם ע"י בוחן חיצוני. אימון בסיסי דו שנתי, הוכחת עמידה בדרישות ואגרה כל 5 שנים.
לחובבי הנשק - כל מה שאני נתקל בו ואוהב Shahariko600
לחובבי הנשק - כל מה שאני נתקל בו ואוהב Shahariko600
מסכים עם חנן ואיתמר.
מימון זו שאלה של רצון, כשרוצים למצוא תקציב אז מוצאים. שאלה של לובי.
שיעלו את רף ההכשרה הנדרשת בד בבד עם הקלות שייושמו על העוברים את ההכשרה ולמתמידים בהעלאת המיומנות.
תוסיף פיקוח על מחירי התחמושת. והנה..
על פניו ברור כי בעיית הנהג הישראלי גובה קורבנות פי כמה (באחוזים ובמספרים מוחלטים) מנושאי הנשק ברשיון, נו אז מה ?! שלא ניתן לעובדות לבלבל אותנו.
מימון זו שאלה של רצון, כשרוצים למצוא תקציב אז מוצאים. שאלה של לובי.
שיעלו את רף ההכשרה הנדרשת בד בבד עם הקלות שייושמו על העוברים את ההכשרה ולמתמידים בהעלאת המיומנות.
תוסיף פיקוח על מחירי התחמושת. והנה..
על פניו ברור כי בעיית הנהג הישראלי גובה קורבנות פי כמה (באחוזים ובמספרים מוחלטים) מנושאי הנשק ברשיון, נו אז מה ?! שלא ניתן לעובדות לבלבל אותנו.
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
סבסוד נראה לי דרישה קצת, אממממ איך אומרים... הזויה
הרי גם ככה המדינה מחפשת כמה שפחות סיבות שלאנשים יהיה נשק. אז נראה למישהו הגיוני שהם יתמכו כספית בשימוש בנשק?
הורדת מחירי תחמושת - אולי.
העלאת הסטנדרטים של המיומנות בנשק לקבלת/חידוש רשיון - הלוואי.
סבסוד - NO CHANCE.
אני באמת הייתי רוצה לראות שהתבחינים יהיו יותר מתירנים אבל שהרמה האישית תעלה אבל אני לא חושב שזה חייב לבוא בקשר ישיר עם תוקף חידוש הרשיון.
בסופו של דבר זה רק עוד מס.
בוא נגיד שלא ממש אכפת לי אם תשלום המיסים של בעלי הנשק יתעקב בכמה חודשים כל עוד אני בראש שקט שאם הם יורים מ-10מ' על גורם מסכן הם לא פוגעים בחפים מפשע.

הרי גם ככה המדינה מחפשת כמה שפחות סיבות שלאנשים יהיה נשק. אז נראה למישהו הגיוני שהם יתמכו כספית בשימוש בנשק?
הורדת מחירי תחמושת - אולי.
העלאת הסטנדרטים של המיומנות בנשק לקבלת/חידוש רשיון - הלוואי.
סבסוד - NO CHANCE.
אני באמת הייתי רוצה לראות שהתבחינים יהיו יותר מתירנים אבל שהרמה האישית תעלה אבל אני לא חושב שזה חייב לבוא בקשר ישיר עם תוקף חידוש הרשיון.
בסופו של דבר זה רק עוד מס.
בוא נגיד שלא ממש אכפת לי אם תשלום המיסים של בעלי הנשק יתעקב בכמה חודשים כל עוד אני בראש שקט שאם הם יורים מ-10מ' על גורם מסכן הם לא פוגעים בחפים מפשע.
"מטח אחד שווה אלף מילים"
אורן מרנין כתב:סבסוד נראה לי דרישה קצת, אממממ איך אומרים... הזויה![]()
זה בדיוק שורש הבעיה. המדינה מחפשת כמה שפחות סיבות שלאנשים יהיה נשק ואני מאמין שבעוד 3 שנים בעת חידוש הרשיון נעמוד מול גזירות חדשות שונות ומשונות כיד הדמיון הטובה...
אם יש רצון אז גם יש תקציב...וכבר ראיתי תקציבים נשפכים על דברים הרבה יותר ביזארים מזה -- מבלי להכנס לפוליטיקה כי זה באמת לא המקום.
ולגבי האימון התלת שנתי כפי שהוא מתבצע היום, אם הוא היה נעשה לפי המפרט הנדרש על ידי משרד הפנים אז הרבה פחות אנשים היו עוברים אותו. במשרד הפנים בת"א תלוי שלט עם האימון וההשגים הנדרשים מכל סוג של כלי נשק. כל קשר בין מה שרשום למה שמתבצע בפועל מקרי ביותר.
לדוגמא:
- יש שם דרישה לירי של מטחים של 6 כדורים
- יש שם דרישה ל-DOUBLE TAP של 6 כדורים
- יש שם דרישה לירי של 5 כדורים מתוך 6 ופריקת הנשק
והקטע החמור ביותר שנתקלתי בו זה אותם המדריכים הרחמנים שמעבירים את אותו הזקן בן ה-90שגם אחרי הצ'אנס ה-10 שנתנו לו הוא עדיין משאיר מטרה נקיה וצחורה כשלג...
א.
- תרמתי למען הסליק
לפחות בחלק מהמטווחים, "אימון" הוא בסך הכל מין קטע כזה שה"מתאמן" יורה 50 כדורים (שפוך אותם למטרה...) והמטווח לוקח 100 שקל בשביל לחתום על איזה טופס.
בילתי אפשרי להעביר אימון של ממש ל- 6 יורים ב- 10 דקות.
אכן, יש מטווחים שלוקחים את זה ברצינות ו"מתלבשים" על המתאמן.
מאבטח אישים הוא לא יוצא מזה, אבל משהו זה שווה.
בילתי אפשרי להעביר אימון של ממש ל- 6 יורים ב- 10 דקות.
אכן, יש מטווחים שלוקחים את זה ברצינות ו"מתלבשים" על המתאמן.
מאבטח אישים הוא לא יוצא מזה, אבל משהו זה שווה.
- סליקאי זהב
איתמר
שים לב להבדלי הגישה של הכותבים - אלו שעוסקים בהדרכה ואלו שנושאים נשק והנושא חשוב להם. "דברים שרואים משם לא רואים מכאן", והכוונה היא לרמת ההכשרה של התיבור ורמת ההתעניינות שלו בנושא. לא כולם מעוניינים להתאמן יותר, אך גם אינם מעוניינים שיקחו להם את הרשיון. כמו שכתב RIKO , הבעייה היא תקציב, ולפי דעתי, לובי לעולם לא יהיה, כי אף ח"כ לא ייקח על עצמו להיות פטרון של משהו שנוצר מלכתחילה לצרכי הרג (גם אם ישנה חבורת משוגעים לדבר שנהנים לחורר ניירות ולהפיל ברזלים מרחוק עם זה) ומאידך, יש לא מעט כאלו שיעמדו על הרגליים האחוריות בנושא הרכב והרישוי, כי זה משהו שכו-לם צריכים, נשק לא כולם.
אין ספק שרמת ההכשרה הנדרשת מנושא נשק "טרי" ורמת ההכשרה הנדרשת ממחדש רשיון, אינן הולמות את המציאות. לא צעיר ולא זקן, אינו מסוגל לירות דאבל טאפ ומטחים פעם בשלוש שנים באופן מדוייק. ההכשרה והריענון צריכים להתבסס על בטיחות, בטיחות וקליעה, לא לחימה. מי שרוצה ללמוד להלחם, ישיקע כסף וזמן בללמוד זאת באופן פרטי.
בשביל להלחם, ישנם כוחות בטחון, את זה האזרחים לא צריכים לעשות בהיותם אזרחים, אלא להגן על חייהם בלבד. (גם לא יכול להיות שכל הציבור שנושא נשק, יהפוך פתאום לגוף לוחם...)
מה שחשוב יותר הוא שאנשים ימעדו בהכשרה הנדרשת הבסיסית, אותה יש לקבוע על לימוד ראשוני של כ 20 עד 40 שעות ומבחן ע"י בוחן חיצוני (משרד הפנים או "פול" של מדריכים) כאשר הרענון יהיה פעם בשנה עד פעם בשנתיים, עם נקודות ביקורת פעם בחצי שנה, והכוונה היא שמי שרוצה להמשיך ולהחזיק ברשיון, שידאג להופיע לרענון קצר במטווח ויקבל חתימה על ספח לרשיון, כמו שעובד חברת שמירה או מפעל ראוי מחוייבים באימון תקופתי + אישור מעבר הכשרה המקנה תוקף לרשיון.
ויש עוד לא מעט דרכים ורעיונות, הכל שאלה של האם מוכנים להשית על הציבור את הדרישות הללו או לא. בוא ונבדוק משהו יותר פשוט - מישהו טורח לזמן את הנהגים לבדיקת ראיה טרם הגיעם לגיל 60 ? למה לא קודם ? (כי זה מכביד על הציבור. מאותה סיבה, לא יעשו כלום עם הנשק, והפתרון הפשוט הוא לקחת רשיונות, כי לא כולם באמת צריכים, ואת זה קל יותר להעביר בדעת הקהל בכנסת או בכלל הציבור.)
נועם.

שים לב להבדלי הגישה של הכותבים - אלו שעוסקים בהדרכה ואלו שנושאים נשק והנושא חשוב להם. "דברים שרואים משם לא רואים מכאן", והכוונה היא לרמת ההכשרה של התיבור ורמת ההתעניינות שלו בנושא. לא כולם מעוניינים להתאמן יותר, אך גם אינם מעוניינים שיקחו להם את הרשיון. כמו שכתב RIKO , הבעייה היא תקציב, ולפי דעתי, לובי לעולם לא יהיה, כי אף ח"כ לא ייקח על עצמו להיות פטרון של משהו שנוצר מלכתחילה לצרכי הרג (גם אם ישנה חבורת משוגעים לדבר שנהנים לחורר ניירות ולהפיל ברזלים מרחוק עם זה) ומאידך, יש לא מעט כאלו שיעמדו על הרגליים האחוריות בנושא הרכב והרישוי, כי זה משהו שכו-לם צריכים, נשק לא כולם.
אין ספק שרמת ההכשרה הנדרשת מנושא נשק "טרי" ורמת ההכשרה הנדרשת ממחדש רשיון, אינן הולמות את המציאות. לא צעיר ולא זקן, אינו מסוגל לירות דאבל טאפ ומטחים פעם בשלוש שנים באופן מדוייק. ההכשרה והריענון צריכים להתבסס על בטיחות, בטיחות וקליעה, לא לחימה. מי שרוצה ללמוד להלחם, ישיקע כסף וזמן בללמוד זאת באופן פרטי.
בשביל להלחם, ישנם כוחות בטחון, את זה האזרחים לא צריכים לעשות בהיותם אזרחים, אלא להגן על חייהם בלבד. (גם לא יכול להיות שכל הציבור שנושא נשק, יהפוך פתאום לגוף לוחם...)
מה שחשוב יותר הוא שאנשים ימעדו בהכשרה הנדרשת הבסיסית, אותה יש לקבוע על לימוד ראשוני של כ 20 עד 40 שעות ומבחן ע"י בוחן חיצוני (משרד הפנים או "פול" של מדריכים) כאשר הרענון יהיה פעם בשנה עד פעם בשנתיים, עם נקודות ביקורת פעם בחצי שנה, והכוונה היא שמי שרוצה להמשיך ולהחזיק ברשיון, שידאג להופיע לרענון קצר במטווח ויקבל חתימה על ספח לרשיון, כמו שעובד חברת שמירה או מפעל ראוי מחוייבים באימון תקופתי + אישור מעבר הכשרה המקנה תוקף לרשיון.
ויש עוד לא מעט דרכים ורעיונות, הכל שאלה של האם מוכנים להשית על הציבור את הדרישות הללו או לא. בוא ונבדוק משהו יותר פשוט - מישהו טורח לזמן את הנהגים לבדיקת ראיה טרם הגיעם לגיל 60 ? למה לא קודם ? (כי זה מכביד על הציבור. מאותה סיבה, לא יעשו כלום עם הנשק, והפתרון הפשוט הוא לקחת רשיונות, כי לא כולם באמת צריכים, ואת זה קל יותר להעביר בדעת הקהל בכנסת או בכלל הציבור.)
נועם.
תשמע נועם,
זה פשוט דבר דבילי. מגבילים אנשים שמעוניינים להחזיק בנשק כי זה תחום שקרוב אליהם כי הם לא עומדים בעילות אבל אלה שכן מקבלים לא נדרשים לכלום חוץ מעילה. כי בתכלס האימון של הרענון הוא מבחינת כלום בשבילי.
ד"א - סחבק השלים היום את הרענון מדריכי ירי ואני מחר בבוקר במשרד הפנים בשביל התעודה!!
זה פשוט דבר דבילי. מגבילים אנשים שמעוניינים להחזיק בנשק כי זה תחום שקרוב אליהם כי הם לא עומדים בעילות אבל אלה שכן מקבלים לא נדרשים לכלום חוץ מעילה. כי בתכלס האימון של הרענון הוא מבחינת כלום בשבילי.
ד"א - סחבק השלים היום את הרענון מדריכי ירי ואני מחר בבוקר במשרד הפנים בשביל התעודה!!

"מטח אחד שווה אלף מילים"
נועם כתב:איתמר![]()
נועם.
נועם ידידי

את הדאבל טאפ, ירי מטחים וכו לא אני המצאתי... זה משהו שציטטתי מפרסום רשמי של משרד שנמצא פתוח וגלוי לעיני הציבור הרחב על הקיר בקומה 15 במגדל שלום באגף רישוי כלי יריה.
הבעיה שלי היא לא מה שרשום שם אלא הפער בין הוראות ודרישות משרד הפנים למה שנעשה בשטח בחידושי הרשיונות. זה עוד תופעה של "מה אתה דואג -- יהיה בסדר" שבסוף תחזור אלינו כמו בומרנג.
ולגבי "הפיכת כולם לגוף לוחם"...מיומנות גבוהה בתפעול נשק לא הופכת אותך ללוחם לוט"ר באותו המידה שמיומנות בנהיגה לא הופכת אותך לנהג מרוצים. אין שום כוונה ליצור פה מיליציות אזרחיות. אבל - קרוב לוודאי שאם חס וחלילה יצא לנושא נשק ברשיון להשתמש בנשקו זה יהיה בתנאים של לחץ ולפעמים אפילו תחת אש. לכן זה צריך להיות אינטרס של כולנו ושל המדינה שאותו אדם יהיה מיומן מספיק כדי לפגוע במטרה ולא חס וחלילה בחפים מפשע. אדם מיומן יפעל גם בשיקול דעת ובקור רוח ויהיה מודע למקרים בהם שימוש בנשק מותר או אסור ובסופו של דבר יש סיכוי שהוא גם יסבך את עצמו פחות.
א.
- תרמתי למען הסליק
רבותיי, לדעתי היקף האימון הנדרש מאת הציבור לחידוש רשיון נשק מבוסס על משהו כמו איזה אימון יכול להיות סביר מבחינת מחיר ותוכן לאדם שמעולם לא שירת בצה"ל אך מתגורר בעמנואל, אב ל-10 ילדים, עם הכנסה משפחתית חודשית בסך 4,000 ש"ח מביטוח לאומי, שבסך הכל רוצה להגן על עצמו ועל משפחתו. משרד הפנים ככל הנראה לא מעונין להגיד לאותו האיש: "מצטערים - אתה לא מספיק עשיר להחזיק נשק".
Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
יש מאיפה....
יש מאיפה להשיג כסף לסיבסוד הנושא לא חסר מאיפה....
חשבתם לעצמכם פעם מה הייה קורה אם מכל 1000 שקל שהמדינה מבזבזת על שטויות היו מפרישים 10 שקלים לטובת מיגון והכשרות לאזרחים...
חשבתם לעצמכם פעם מה הייה קורה אם מכל 1000 שקל שהמדינה מבזבזת על שטויות היו מפרישים 10 שקלים לטובת מיגון והכשרות לאזרחים...
חבר העמותה לקידום תרבות הנשק
מנהל אבטחה מוסמך
מדריך ירי ולחימה
טכנאי מערכות ביטחון
G19c 4gen+ micro-roni
מנהל אבטחה מוסמך
מדריך ירי ולחימה
טכנאי מערכות ביטחון
G19c 4gen+ micro-roni
חנן אוחיון כתב:חברים יקרים
המדינה היחידה בעולם שעושה קומבינות לאזרחים שלה מה קרה אי אפשר לשלוח תזכורת למה לא נוהגים כך גם עם רשיון רכב אחרי יום שלא משלמים יקחו את רשיון הרכב ונצטרך לחדש שוב אפשר בצורה זאת
לפרנס כך כמה בירוקרטים מושחתים וכו' וכו' למה לשים מיכשול בפני עיור.
כול שנה מקשים עוד ועוד על בעלי הרשיונות בהטלים עכשיו גם בקופת חולים החתמה של הרופא
עולה תשלום מיוחד מה קרה אני לא משלם מספיק לקופת חולים שפעם בשנה הרופא לא טורח להסתכל על העיניים היפות שלי ובלי בושה גובה 70 שח אבל ככה זה אצלנו אוהבים לקבל בראש עם של מזוכיסטים אין דבר אני כמו כולם אוהב לקטר נחכה לזמנים טובים יותר
יאללה תראות
OLD FOX
ה ל ל ו י ה ! ! !
רון ארד-
עד שתחזור הביתה !
עד שתחזור הביתה !
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד