הדק מינוס לגלוק 17

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

הדק מינוס לגלוק 17

על ידי iany » 03 יוני 2004, 19:01

מי יודע כיצד ניתן להבחין בוודאות אם לגלוק שלי בוצע שינוי של הדק מינוס וזאת ללא השוואה עם חדש בחנות או למדוד עם משקלים עדינים.

תודה
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי fatlander » 03 יוני 2004, 19:23

על הדק מינוס יש סימן "-" (מפתיע?)

---^
._/ - /______
|__________|

ציור סכמתי של ה- connector
את ה connector ניתן לראות לאחר פירוק ראשוני[/code]
"The chase is better, then the catch"
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי GUSS » 03 יוני 2004, 20:26

אם מהלך ההדק קצרצר,,וחידוש הקשר כמעט מידי והקושי בלחיצה הוא שווה ללחיצה על מקש של המקלדדת שלך,,,אז זה לא גלוק,,,,,לעולם לא,,,, :lol:

ואם זה הפוך אין חשיבות לאיזו פעולה מתמטית שיבצעו,,,מינוס,פלוס ,שורש,חזקה או ריבוע,,
ההדק ישאר ז*ן רציני,,,
אבל לכל ז*ן מתרגלים,,, ויש הטוענים שאפילו לומדים לאהוב אותו,,, :lol: :lol: :lol:
פחות -לרוב זה יותר,,
סמל אישי של המשתמש
סליק ג'אנקי
סליק ג'אנקי

על ידי itamar » 03 יוני 2004, 21:26

האם יש איזה שהם חסרונות להדק מינוס? האם זה בא על חשבון עוצמת הנקירה?

א.
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי עומר בר » 03 יוני 2004, 21:52

הדק מינוס, פשוט הופך את ההדק המחורבן של הגלוק למשהו שקצת יותר קל לחיות איתו.
עדיין, הוא לא מתקרב לאיכות ההדק של GUSS או cybrosh.
עומר.

I NEVER SAW A WILD THING SORRY FOR
ITSELF. A BIRD WILL DROP FROZEN DEAD FROM A BOUGH, WITHOUT EVER HAVING FELT SORRY FOR ITSELF.
D.H. LORENCE
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי itamar » 04 יוני 2004, 07:15

עומר בר כתב:הדק מינוס, פשוט הופך את ההדק המחורבן של הגלוק למשהו שקצת יותר קל לחיות איתו.
עדיין, הוא לא מתקרב לאיכות ההדק של GUSS או cybrosh.

רגע,

יש אפשרות לשפר הדק של גלוק מעבר למה שהדק מינוס מסחרי נותן?

א.
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי gil. » 04 יוני 2004, 13:23

itamar כתב:האם יש איזה שהם חסרונות להדק מינוס? האם זה בא על חשבון עוצמת הנקירה?

א.

הדק מינוס בהכרח בא על חשבון עוצמת הנקירה מכיוון שהפחתת הכח (ל3.5 ליברות) באה כתוצאה מדריכה פחותה של קפיץ הנוקר. למרות זאת ראה תשובתו של נעם לשאלתי הדומה בעבר:
http://www.haslik.co.il/forum/viewtopic.php?t=4821

אישית, זאת הסיבה שלא החלפתי אצלי להדק מינוס ושלדעתי הוא לא ממש נחוץ לצרכי הגנה עצמית. אני מעדיף לדעת שהגלוק יורה כל מה שאני דוחף בו ו"לסבול" תוספת קטנה לכח שנדרש להפעיל על ההדק. נכון שההדק של הגלוק פחות נח ביחס לאקדחים אחרים, אבל בטח לא עד כדי כך גרוע כמו שאנשים נוהגים לתאר. בהחלט ניתן ללמוד לעבוד גם עם ההדק המקורי ולדעתי כדאי להשאר איתו ע"מ לא לפגוע, ולו רק באופן תיאורטי, באמינות הכלי, במיוחד כאשר הוא משמש להגנה עצמית. אני מאמין שהאקדח הכי אמין וטוב איך שהוא יוצא מהקופסא, בדיוק כפי שתכננו אותו במפעל (עם הדק 5 ליברות).
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי עומר בר » 04 יוני 2004, 14:43

גיל ידידי, איש איש והעדפותיו.
אני בטוח שאם תפנה לחברת גלוק ותראה להם מספיק כסף הם יוציאו במיוחד בשבילך גרסא חד- פעמית עם הדק עדין כמו של ה- 1911 העדינים ביותר.

אני אישית החלפתי לא מזמן להדק מינוס, זאת לאחר שיריתי במשך תקופה עם ההדק הרגיל, ע"מ להרגיש את השיפור ולהנות יותר ממנו.

אני חושב, והקישור להודעתו של נועם גם תומך בי, שהגלוק יאכל כל מה שתיתן לו.
הוא בנוי מספיק טוב בשביל שהורדה כזו מכח הנקירה לא ממש תפריע לו.
בכל זאת, אנחנו לא יורים תחמושת מהג'ונגל. העסק די מסודר והתחמושת איכותית למדי, למרות שאני בטוח באלף אחוז שאם תעשה מבחן התעללות לגלוק רגיל וכזה העם הדק מינוס, הם יאכלו את כל התחמושות שתתן להם (גם כאלה כמו שלי שיש להם רק 2 פינים).
עומר.

ITSELF. A BIRD WILL DROP FROZEN DEAD FROM A BOUGH, WITHOUT EVER HAVING FELT SORRY FOR ITSELF.
D.H. LORENCE
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי gil. » 04 יוני 2004, 15:24

גיל ידידי, איש איש והעדפותיו.

עומר, אין ספק. כל אחד ומה שטוב עבורו.

אני בטוח שאם תפנה לחברת גלוק ותראה להם מספיק כסף הם יוציאו במיוחד בשבילך גרסא חד- פעמית עם הדק עדין כמו של ה- 1911 העדינים ביותר.

בגלל מנגנון הנקירה בגלוק אני בספק עם זה אפשרי (אפשרי, אבל הכדור לא ינקר...). 8)
עבור מספיק כסף כל חברה תעשה הכל, אחרי הכל מטרתם הראשית היא להרוויח כסף (לספק לך כלי נאות להגנה עצמית זה רק "על הדרך", כי במקרה זה גם מוכר טוב). הנקודה שלי היא שהדקי "מינוס" מאוד פופולריים והם עדיין לא מגיעים כאופציה כמו מפצי הסטייה למשל. לעשות הדק נח זה אינטרס די ברור כשאתה מייצר אקדח, לכן אני מאמין שיש סיבה מספיק טובה שהגלוק במקור מגיע עם הדק רגיל ולא מינוס.

אני אישית החלפתי לא מזמן להדק מינוס, זאת לאחר שיריתי במשך תקופה עם ההדק הרגיל, ע"מ להרגיש את השיפור ולהנות יותר ממנו.

אני חושב, והקישור להודעתו של נועם גם תומך בי, שהגלוק יאכל כל מה שתיתן לו.
הוא בנוי מספיק טוב בשביל שהורדה כזו מכח הנקירה לא ממש תפריע לו.
בכל זאת, אנחנו לא יורים תחמושת מהג'ונגל. העסק די מסודר והתחמושת איכותית למדי, למרות שאני בטוח באלף אחוז שאם תעשה מבחן התעללות לגלוק רגיל וכזה העם הדק מינוס, הם יאכלו את כל התחמושות שתתן להם (גם כאלה כמו שלי שיש להם רק 2 פינים).

שלא תבין אותי לא נכון, אין לי משהו נגד הדק מינוס ואין לי ספק שאני יוכל לירות עשרות אלפי כדורים ללא מעצור גם עם אני אחליף את ההדק שלי למינוס. זה עניין שהוא אולי יותר "בראש" מאשר בפרקטיקה, אבל אני מוכן לסבול הדק מעט כבד יותר עבור השקט הנפשי...
אגב, למספר הפינים אין קשר לאמינות.
לגבי להנות מהירי - זה לא שאני לא אוהב לירות בגלוק - אבל אני מקפיד מדי פעם ללכת עם חבר למטווח כדי לירות בבול M5 שלו...
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי GUSS » 04 יוני 2004, 18:21

מזל גדול שהעתיד עוד לפננו,,,כך שיתכן שחב' גלוק עוד תיצר " גלוק1911",,,
פחות -לרוב זה יותר,,
סמל אישי של המשתמש
סליק ג'אנקי
סליק ג'אנקי

על ידי עומר בר » 04 יוני 2004, 18:24

GUSS אחי, תהיה בטוח שאם יצא אקדח תוצרת גלוק, עם הדק 1911,
ויקרא גלוק 1911 אני אהיה הראשון לקנות אותו!!!!! :D :D :D :D
עומר.

D.H. LORENCE
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי itamar » 04 יוני 2004, 18:28

חברה,

אני מאמין שהדקי המינוס המקוריים של גלוק (קרי, מה שיש לרובכם) טובים ואמינים ומסוגלים להתמודד בהצלחה עם רוב סוגי התחמושת הקיימים בשוק. גלוק לא היו מיצרים אותם אם הם לא היו אמינים ב-100% כי זה היה פוגע במוניטין שלהם.

הסיבה מדוע האקדחים שלהם באים עם הדק של 5.5LBS כברירת מחדל היא משפטית בעיקרה. כיוון שלגלוק אין ניצרות חיצוניות, הם יכולים להתבע תביעות נזיקין על מקרים של פגיעות כתוצאה מפליטות כדורים. הדק קשה יותר מהרגיל נותן להם איפהשהו מקלט מתביעות כאלה כיוון שהמשתמש צריך להפעיל כח משמעותי גדול מהרגיל כדי לגרום לנשק לירות -- משמע זה כבר לא פליטה זה ירי מכוון.

את הדק ה-3.5LBS אתם מרכיבים מתוך בחירה שלכם, על דעת עצמכם, ומשנים את הנשק מכפי שהוא היה ברגע שעזב את שערי המפעל של גלוק מתוך כוונה וידיעה ברורה של התוצאה -- ובכך אתם משחררים את גלוק מהחבות המשפטית במקרה של תביעת נזיקין.

א.
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי גלעד יסעור » 04 יוני 2004, 19:17

לכל הסליקאים ערב טוב,

לכל מי שלא יודע הדק מינוס לא מקצר את מהלך ההדק ולא עושה אותו רך משמעותית מההדק הרגיל.

לכל מי שרוצה לעשות בגלוק שלו הדק רך יותר יצתרכך להחליף את קפיץ הנוקר ואת קפיצי ההדק ואבטחת הנוקר.

קיימים קיטים כאלה בכל מיני אתרים בחו"ל אבל החלפת החלפים אלו בתחליפיים הופכת את הגלוק לאקדח קאסטום שאם כל הכבוד אפשר בפחות כסף לקנות אקדח קאסטום טוב בהרבה בריב"ל 10 בתל אביב. :wink:

שבת שלום לכולם.
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי ליאור45 » 04 יוני 2004, 19:42

תגובה לחלק מהדברים באשכול:
1. אכן ההדק של גלוק הוא לא מהנעימים, במיוחד אחרי שלמדת לירות ביריחו (או בבול M5).
2. אם סיג/זיג יצא עם 1911 (כלי נאה, לדעתי), גם גלוק יכול.
3. לאחרונה היה מקרה של שוטר בארה"ב שבזמן עצירת רכב גנוב, פלט כדור והרג את הנהג החשוד. חבר המושבעים זיכה אותו מכל אשמה אחרי שהשתכנעה שחברת גלוק בעצם אשמה לפליטת הכדור, ולא היורה שלא היה צריך בכלל להתקרב להדק. אני לא הייתי שם, אבל בכל זאת מרשה לעצמי לומר.... כאילו דההה? בתגובה, המשטרה באותה המדינה "שדרגה" להדקים קשים יותר, על מנת שבמשפט הבא אפשר להאשים את האמא של גסטון גלוק על שילדה את בנה...

Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי נועם » 05 יוני 2004, 00:27

גלעד יסעור כתב: לכל מי שלא יודע הדק מינוס לא מקצר את מהלך ההדק ולא עושה אותו רך משמעותית מההדק הרגיל.

גלעד ידידי, הרשה לי לתקן אותך,

הדק "מינוס" מקצר את מהלך ההדק במעט ובכך מביא למהלך (דריכת הנוקר) קצר יותר, בשל העובדה כי גשר ההדק (triger bar) מנתק את המגע מוקדם יותר - משתמש בפחות כוח קפיץ. מכאן, אתה נדרש ללחוץ על ההדק עם משקל נמוך יותר על מנת לקבל את התוצאה הסופית (השלמת מהלך נוקר)

ובכלל :
אם מישהו חושב להפוך את הגלוק שלו לבעל הדק רך, הוא אינו אחוז את הכלי הנכון. הכלי הזה לא מיועד להיות בעל הדק רך, הוא מעולם לא תוכנן ככזה - כי המנגנון שלו שונה לחלוטין.
מי שמחפש הדק רך - שיעבור לכלים מבוססי 1911 או מבוססי מנגנון CZ75. (או אקדחי תוף)

נועם.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד