צריך עזרה!!!!

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

צריך עזרה!!!!

על ידי rost » 25 ינואר 2003, 12:52

חבר'ה,

קניתי לפני כשבוע אקדח יריחו 941FS , לצערי הרב לא נעשה סקר שוק כמו שצריך ואני עכשיו בדילמה, משום שרק אחרי שקניתי התחלתי לשמוע שמועות לא טובות על האקדח, האם מישהו יכול לאמת את השמועות הללו משום שעכשיו זה הזמן (לפחות אוכל למכור אותו כל עוד הוא חדש ולקנות אקדח נורמלי.......)
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי GUSS » 25 ינואר 2003, 13:12

אם תוך שנה לא מצאתה שום דפקט באקדח -אל תחפס שמשהו ימצא לך,סימן שהאקדך טוב וממלא את תפקידו,,
גם אם יריתה 600 כדור לשבוע כמו אלוף הארץ,,
וגם אם האקד נם ונח המגרה,,,
בכל מקרה הוא מילא את תפקידו מצויין :wink: ושום אקדח אחר לא יעשה יותר טוב!

שבת טובה!
פחות -לרוב זה יותר,,
סמל אישי של המשתמש
סליק ג'אנקי
סליק ג'אנקי

על ידי rost » 25 ינואר 2003, 13:35

נכון, אך אני רוצה להמנע ממצב בו אתחיל את הירי באקדח ויסתבר שהוא בעייתי,
מאחר וכעט האקדח לא ירה אף כדור. לכן אני רוצה לוודא על סמך ניסיונם של אחרים .
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי ArSh » 25 ינואר 2003, 13:56

רוסט יקר!
אל תשים לב לכל החגיגות סביב הגלוק ו-HK שמתקיימות מידי יום בפורום. זה בסך הכל EGO TRIP של אלה שהוציאו סכומי כסף מופרזים על מכשיר שמשגר קליעים למטרה. אקדח אינו פוגע במטרה בעצמו ואפילו אם הוא תוצרת GLOCK או HK. יריחו 941 לסוגיו הוא אקדח אמין ומדוייק ומבוסס על CZ75 שהוא בעל מוניטין עולמי. לפי חוות דעת של אתרי נשק בעולם, הגרסה של תע"ש אינה מביישת את המקור וזוכה לציונים טובים מאד, אבל כידוע - אין נביא בעירו.

את הכסף שחסכת בקניית יריחו כחול-לבן תשקיע באימון ותחמושת במטווח אם תוכל, בקורס ירי מעשי. בסוף הדרך תגלה שהיכולת שלך לפגוע במרכז המאסה של תוקף כלשהו בתנאי STRESS תהייה גבוהה בהרבה מזה שקנה HK אך לא נשאר לו כסף לתחמושת לאימון ולהשתלמויות בירי.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי rost » 25 ינואר 2003, 14:09

תודה על התשובה ArSh,
אישית הייתי רוצה לראות איזשהו אתר אשר משווה (לפי ציוני אמינות,דיוק....) בין סוגים שונים של אקדחים, חיפשתי אתר שכזה אך לא מצאתי, האם אתה מכיר כזה מקום?

תודה מראש.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי ליאור45 » 25 ינואר 2003, 18:01

rost היקר,
תתחדש על הרכישה של יריחו 941FS.
אני מצטרף לדבריו של ArSh (אגב תחת בגרמנית זה Arsch): היריחו שקנית הוא כלי טוב מאוד. אני היום ללא רשיון, מתאמן הרבה בירי, מחזיק אקדח בזמן משמרת במשא"ז, ואני אישית מעדיף את ה- 941FS על פני ה- FN האגדי. הוא נוח לי מאוד לאחיזה ואני פוגע עמו מדויק יותר, וחוזר למטרה יותר מהר גם.
אני ממליץ לך על האתר Handgunreviews.com http://www.handgunreviews.com, אם כי ה- Baby Eagle לא מוזכר. חפש תחת CZ-75.
אני במקומך לא הייתי ממהר למכור את הנשק. נסה לפתח עמו כימיה. אם הוא נוח לנשיאה תמידית ומותיר לך תקציר לאימונים, הוא יהיה כלי מהימן בכל מקרה בו תזדקק לו (ואני מאחל לך שלעולם לא תזדקק לאף כלי ירייה על מנת להישאר בחיים).

בהצלחה ושבוע טוב,

Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

דעתי האישית

על ידי BlueStar » 25 ינואר 2003, 18:02

שלום רוסט (גרסא חדשה לשרוף ? :lol: ).
לדעתי, עליך להחזיק באקדח שתוכל סובייקטיבית ואובייקטיבית להיות בטוח שלחיצה על ההדק תביא ליריה !
אם אתה לא מרגיש כיחידה אחת ושלמה עם האקדח, ויש ברשותך את המשאבים הכלכליים, הייתי במקומך רוכש אקדח שאיתו ארגיש בטוח.
לי היה יריחו, שלא עשה לי כמעט מעצורים, אבל תמיד קינן בי החשש שעלול להיווצר תקלה בשעת הצורך (והרי יש רק הזדמנות אחת לפעמים) ולכן החלפתי את האקדח לאקדח שאיתו אני שלם ורגוע.
שבוע טוב,
מחפש עבודה בתחום היבוא והיצוא.
ניצן בנק 054-5553438
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי אישגדול » 25 ינואר 2003, 18:32

שלום רוסט (רוסטביף? יאמי)
היריחו הוא אקדח טוב ואמין, והעובדה היא ששוטרים ביחידות שיורות די הרבה (כמו שוטרי יס"מ) עמם דיברתי מרוצים מהיריחו שלהם.
צא מנקודת הנחה שאם אתה מחליף את האקדח - אתה מפסיד. האקדח כבר לא חדש (גם אם לא ירה כדור אחד - הוא יופיע במרשם הנשק של משרד הפנים ככלי שכבר היה שייך למישהו). המשמעות - אתה תפסיד עליו בקלות 30-40% (אלא אם כן אתה מוצא מישהו שמוכן לקנות אותו ישירות ממך - ולא להזדכות בחנות). אם האקדח לא חדש - אתה מפסיד פחות, אבל סביר שבכל מקרה תפסיד כסף.
ובניגוד למה שאמרתי עד עכשיו: אם אתה יכול לעמוד בזה כלכלית - תחליף. ההרגשה שאתה לא בטוח באקדח היא בעייתית (הייתי שם - ובסוף החלפתי למרות האוברדרפט). גם אם כשלעצמו האקדח טוב, זה שאתה לא מרגיש אתו טוב - פרושו שזה האקדח הגרוע ביותר שיש.
(אישית אני לא אוהב את היריחו בגלל שהוא כבד, אבל אני מכיר אותו כאקדח נוח לירי, עם הדק טוב מאד ומדוייק.)
בהצלחה.
I think, therefore I am. I think
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי buzy » 25 ינואר 2003, 19:53

rost היקר,
לא הצלחתי להבין את התהליך שעברת לרכש האקדח.
האם הלכת על הזול ביותר ובחנות אחת ויחידה ?
אם כן אתה כנראה בבעייה - בעיקר עם עצמך.
יריחו 941FS הנו נשק טוב ודי אמין ומשמש הן את משטרת ישראל והן את הצבא.
כאשר אתה עושה שימוש בתחמושת תקנית וטריה, לא צפויות לך יותר בעיות מאקדחים דומים.
אם אתה מתכוון לעשות שימוש רב באקדח, במסגרת ירי מעשי, הוא כנראה לא יתאים לך, אך אם עיקר השימוש הוא להגנה עצמית ומדי פעם תטווח בו לצורך שמירת הכשירות המבצעית שלך, אזי הנשק יתאים לך.
אם בכל זאת אתה לא שלם ב-100% מהרכישה, חזור לסוחר הנשק ובקש אותו להחליף לך את הנשק לאחר, הדבר מקובל אצל הסוחרים הרציניים.
בהצלחה בכל אשר תבחר.
Buzy
Failure is the opportunity to begin again more intelligently
(Henry Ford)
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי אביG19 » 25 ינואר 2003, 20:05

BUZY שלום .
כבר ראיתי הרבה יורי ירי מעשי עם יריחו ולכן אני לא מבין למה אתה פוסל אקדח זה לירי מעשי.
נכון שיש לו חסרונות כגון משקל ופסי דריכה צרים יחסית, המפריעים קצת לדריכה מהירה אולם עדיין ישנם הרבה יורים המשתמשים באקדח זה ובהצלחה רבה.
:wink:
אין כמו הריח של האבק שרפה על מנת שנוכל להעריך את הזכות שלנו לשאת נשק
if guns will be outlaw, only outlaws will have guns
"Criminals love GUN CONTROL--it makes their jobs SAFER"
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ראובן טל » 25 ינואר 2003, 20:36

רוסט,

גם אני עשיתי פעם את הטעות החמורה שעשית. עכשיו שהאקדח כבר אצלך הבחירה מאחוריך. בדוק שהאקדח אכן מתאים ליד שלך. כדאי לך להשוות את נוחות האחיזה עם אקדחים כמו גלוק, שטייר ו SW99. אם לאחר הבדיקה אתה מרגיש שהיריחו תפור לידיים שלך, שמור אותו. אבל אם לאחר הבדיקה אתה מגלה שיש אקדחים אחרים שהרבה יותר נוחים לך תחליף.

ראובן.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי שרקן » 25 ינואר 2003, 20:51

א. תתחדש.

ב. (לך זה כבר לא משנה, ואין בדברים הבאים כדי להעיד על הנשק שקנית) אקדח לא קונים כ"חתול בשק". אקדח קונים רק אחרי בדיקה בירי ונסיון לשאת בנרתיק מס' כלים כשבמהלך הבדיקה "נפסלים" בזה אחר זה הכלים היקרים מדי, הלא נוחים וכו' - עד שבסופו של דבר נשאר בידך האקדח שמהווה את הפשרה הטובה ביותר.
אמיר שושני
(נשק הגליל - קצרין)

חברה חמושה היא חברה מנומסת
סמל אישי של המשתמש
הנהלת הסליק

על ידי rost » 26 ינואר 2003, 00:07

ערב טוב לכל אנשי הסליק (או ליתר דיוק לילה טוב),
תודה רבה לכם על התגובות וההמלצות, הגעתי למסקנה להישאר עם האקדח, וללכת למטווח ולנסות לירות בו כמה עשרות כדורים, נכון לעכשיו דבר אחד אני יודע, האקדח מאוד נוח לי לאחיזה (חוץ מסיבה כלכלית זו היתה הסיבה השניה לבחירתו) ואני הולך לבדוק כיצד הוא ישב ביד בזמן הירי. סיבת ההתלבתות היתה לא כי אני מרגיש לא נוח עם האקדח אלא עקב שמועות שונות ומרובות שרצות סביב אקדח זה, זה קצת בילבל אותי, לא ידעתי למי להאמין.
מה שכן למרות שיש שמועות שהאקדח מיוצר באיטליה ומורכב בארץ (ואני די מאמין בשמועה זו) מספיק לי לדעת שיש אנשים בארץ שאפילו עובדים בהרכבתו, ולא בייצור אקדח כולו (לפי חוקי ישראל אסור לכתוב על המוצר שהוא עשוי בארץ אם הוא לא!!!) ומבחינתי זה כבר כחול לבן !!!
שוב תודה על ההמלצות.
שיהיה לכולנו שבוע טוב.

ועוד משהו, שכחתי להודות להנהלת הסליק על הצטרפותי לפורום, מאוד נהנה לקרוא התכתבויות בין אנשי הפורום, הפורום נראה מקצועי וקולע.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי Colonel » 26 ינואר 2003, 01:24

כאחד השותפים הבכירים באשכולי ה ego-trip כפי שהוגדרו
אני חייב להתוודות שזה נעשה סתם בשביל השעשוע.
אין דבר כזה "האקדח הכי טוב" ישנו שרשור ישן בהיידפארק
שכותבו היה tamir64 שאינו כותב כאן או כותב תחת שם אחר .
(אגב במהלך החיפוש נתקלתי באשכול של 8 (!) עמודים ו 115 תגובות
ארוכות, מתלהמות ומשעשעות עד דמעות על ...
כמובן הקלר נגד גלוק :lol: ...)

סיטואציה א.
סיפור המעשה: טרוריסטים לוקחים בני ערובה בבנין מסוים. היח' שלך מוקפצת, ואתה בצוות התערבות. הצוות כבר צמוד לקיר החיצוני של הבניין, ואף אחד לא יודע בדיוק באיזה חדר נמצאים הטרוריסטים ובני הערובה. הצלפים בחוץ לא מזהים דבר. בשלב זה קורה משהו לנשק הטרור שלך, והוא מושבת. אתה מוסר אותו למישהו שלא אמור להכנס עכשיו, ומסתמך על הנשק האלטרנטיבי שלך, האקדח.
אתם נכנסים בזהירות פנימה, ואז מקבלים 'פעל' בקשר, כלומר הטרוריסטים התחילו להוציא להורג את בני הערובה, והפעולה הופכת ל'רועשת'. כבר לא נעים ב'שושו' אלא טסים במסדרון לכיוון החדר בו שומעים ירי.
עכשיו ככה: האקדח בידך הוא P7, כדור בקנה. לאחוז בו חזק אינך יכול, כי זה לוקח את הנוקר אחורה, ולחיצה קצרה תפלוט כדור לגבו של הלוחם שרץ לפניך. אתה מחזיק בו ברפיון תוך כדי ריצה, ומקווה לטוב. כמובן שבאימונים עלית על נקודה רגישה זו, והתאמנת עליה. האם בגלל מגבלה זו נקרא לP7 נחות? כל אחד יענה לעצמו.
אם הנשק שבידי הוא זיג, החיים קלים. תוך כדי תנועה אני מפיל עם המנוף המיועד לכך את הפטיש קדימה, והריצה במסדרון הופכת לבטיחותית. גם אם תיפול, רוב הסיכוי שכדור לא יפלט.
אם האקדח הוא גלוק, שוב יש בעיה, אם כי פחותה. האחיזה תהיה איתנה באקדח, רק צריך להרחיק את האצבע מההדק. האם הגלוק נחות מהזיג?

סיטואציה ב., הגענו לפתח החדר.
בולמים בכניסה לחדר, אוחזים יפה בP7, ומוציאים מטח יפה לראשו של המחבל. עם הגלוק המצב דומה, רק שאין צורך לשנות אחיזה, יורים.
עם הזיג, בעיה: הלחיצה הראשונה תהיה ארוכה יותר. כמובן שבאימונים עלינו על בעיה זו, והתאמנו גם על מטחים של כדור ראשון הדורש לחיצה ארוכה. האם הזיג נחות מהגלוק?

סיטואציה ג. מילואים.
היום האחרון שלך בקו. בא מישהו מהבית להחליף אותך. היח' תשתחרר רק עוד שבוע, אבל אתה את מכסת הימים שלך סיימת. אתה מנקה את הנשק, ומוסר אותו למבצעים במוצב. אתה נפרד מכולם, ומישהו מקפיץ אותך לכביש הקרוב לתפוס טרמפים.
אתה מכניס כדור לקנה של הזיג ומפיל את הפטיש קדימה. נרתיק פנימי, חולצה מחוץ למכנסיים (מילואים, לא?).
סופסוף עוצר רכב עם מס' צהוב. יושבים שם שלושה חרדים. 'וועס מעחסטע?' אתה שואל את הנהג כדי לוודא שהם 'משלנו', והוא עונה משהו באידיש שאתה לא מבין. אתה מתישב לימינו של הדוס בספסל האחורי, ותוך זמן קצר נרדם אחרי קו מפרך.
כשאתה מתעורר, הרכב בשלבי עצירה בפרדס לא מוכר. ה'דוסים' צועקים בערבית, וזה שליד הנהג כבר פותח את הדלת במטרה לצאת ולחסום את הבריחה שלך. זה שמשמאלך פתאום אוחז את יד שמאל שלך בשתי ידיו.
אתה שולף את הזיג, ובתנועה מהירה מקרב אותו לראשו של המחבל משמאלך. לחיצה ארוכה ומהירה, והבחור עושה את דרכו לשבעים הבתולות שלו. זה שליד הנהג כבר הגיע לדלת שלך, וחוטף מטח לחזה. הנהג מבין שהדברים לא זזים מבחינתו לכיוון הרצוי, ומתחיל לברוח. אתה פורץ החוצה, צופה עשירית שניה בבחור שלא התאמן מספיק על ריצה עם 'חלאט' של חרדים, ומשחרר. לשכת האבטלה בגן עדן איבדה עוד שבעים בתולות לטובת הבחור.
אם הנשק שלך היה P7, המצב לא היה שונה בהרבה. אולי מהיר יותר בעשירית שניה. בקלות ניתן לתאר סיטואציה שונה, בה הירי הראשון יהיה ירי מהיר למטרה רחוקה יותר. שם הP7 יתגלה במלא גדולתו: לחיצה *קצרה* על ההדק כבר מהכדור הראשון, להבדיל מהזיג בו המטח יהיה עם כדור ראשון בעיתי מעט.
ואם היה זה גלוק? היית צריך לדרוך עם יד אחת. כמובן שבאימונים עלינו על הבעיה הזו, והתאמנו על דריכה ביד אחת על הירך, או על כל דבר אחר. האם הגלוק נחות מהזיג או הP7? (או לחילופין, האם תעיז לנסוע בטרמפים עם גלוק וכדור בקנה?).
אפשר כמובן לתאר סיטואציות מבצעיות נוספות/אקדחים נוספים ולהבליט את יתרונותיו של התופי 357. מאגנום למשל וכו'

מה המסר? מהן המסקנות?
על שום אקדח ברמה כזו אי אפשר לומר שהוא אקדח 'נחות'.
לכל אקדח יש יתרונות וחסרונות משלו, וכאן הבאתי מעט מהם, בתחום המבצעי. יש עוד, וגם בתחומים אחרים בהם לא נגעתי: אמינות, דיוק וכו'.
אקדח הוא דבר אישי. אינטימי אפילו. האקדח הטוב הוא האקדח שנוח *לך* כאדם, לפי תפיסת עולמך, מגבלותיך, הסיטואציות להן *אתה* עלול להקלע, התקציב שלך, כף היד שלך, רמת האימון שלך, והבאתי כמובן רק חלק מהפרמטרים. כל אחד יוסיף כרצונו.

נכתב בעקבות הויכוחים על הP7 והתופי

ושוב הקרדיט לתמיר
מישהו יודע איפה הוא או מה הניק שלו כאן ?
*** כמות האינטליגנציה בעולם קבועה, אך האוכלוסיה גדלה תמיד. ***
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי buzy » 26 ינואר 2003, 08:09

יפה מאוד rost, לדעתי הגעת להחלטה נכונה.
שיהיה הרבה בהצלחה עם האקדח החדש.
Buzy
Failure is the opportunity to begin again more intelligently
(Henry Ford)
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף