הפעם הראשונה שלי...
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
המפגש הראשון שלי עם ירי באקדח התרחש בהיותי בן 6, אבי לקח אותי למטווח ונתן לי לירות בברטה 22, זו חוויה שלמרות השנים הרבות שחלפו זכורה לי היטב.
את החוויה הזו הקדימו אינספור שינונים ומנטרות ששמעתי מאבי אודות בטיחות, במקום להסתיר ממני את קיום האקדח בבית טרח הוא מצדו להשמיע בזני מה מותר ומה אסור.
אני חייב לו תודה גדולה על כך !
אני משתדל לנהוג באותו אופן עם בתי (כמעט 6) ולאפשר לה להיחשף לנושא באופן מבוקר תוך הדגשת נושא הבטיחות, לאחרונה נתקלתי בשיחה שנערכה בינה ובין חברתה והתרשמתי שלפחות חלק מהדברים ששמעה הוטמעו.
אני מקווה שכך נוהגים כולם.
את החוויה הזו הקדימו אינספור שינונים ומנטרות ששמעתי מאבי אודות בטיחות, במקום להסתיר ממני את קיום האקדח בבית טרח הוא מצדו להשמיע בזני מה מותר ומה אסור.
אני חייב לו תודה גדולה על כך !
אני משתדל לנהוג באותו אופן עם בתי (כמעט 6) ולאפשר לה להיחשף לנושא באופן מבוקר תוך הדגשת נושא הבטיחות, לאחרונה נתקלתי בשיחה שנערכה בינה ובין חברתה והתרשמתי שלפחות חלק מהדברים ששמעה הוטמעו.
אני מקווה שכך נוהגים כולם.
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
בגיל 9 אצל לוי גולדברג ה"ענק" ב0.22
ומאז יורה בכל דבר בכל הזדמנות.
ירי ילדים בליווי / אישור הורים בכל גיל אולם במועדוני קליעה יש הגבלת גילאים.
ילדים לומדים טוב יותר ממבוגרים .
אני בעד ללמד ילדים בגיל צעיר גם בטיחות וגם התנהגות נכונה עם נשק.
איש גדול פפי ועוד בוגרי מועדוני קליעה של הגדנ"ע ואדי יסכימו איתי שהם תמיד היו אלו שהשגיחו על סביבתם ותרמו לבטחונה. תאמינו בחינוך !
הדגם השוויצרי לטעמי מתאים לנו.
ילדיי ירו בנשק אויר בגיל צעיר מאד וב0.22 מגילאי 7 ו 8 .
ילדי עמק הירדן עוברים בכתה ז' "מפעל בר מצווה" בהכרת נשק והתנסות בירי מפעל שמשך ביזמה של מס' חברים מ1973. (בשנים האחרונות הרתיעה בעיקר בקרב המחנכות/ים)
לטעמי בכל בתיה"ס התיכוניים האבטחה צריכה לעבור לבני י"א י"ב בהנחית מבוגרים (הם יעשו זאת טוב יותר מחלק מהמוצבים היום )
ומאז יורה בכל דבר בכל הזדמנות.
ירי ילדים בליווי / אישור הורים בכל גיל אולם במועדוני קליעה יש הגבלת גילאים.
ילדים לומדים טוב יותר ממבוגרים .
אני בעד ללמד ילדים בגיל צעיר גם בטיחות וגם התנהגות נכונה עם נשק.
איש גדול פפי ועוד בוגרי מועדוני קליעה של הגדנ"ע ואדי יסכימו איתי שהם תמיד היו אלו שהשגיחו על סביבתם ותרמו לבטחונה. תאמינו בחינוך !
הדגם השוויצרי לטעמי מתאים לנו.
ילדיי ירו בנשק אויר בגיל צעיר מאד וב0.22 מגילאי 7 ו 8 .
ילדי עמק הירדן עוברים בכתה ז' "מפעל בר מצווה" בהכרת נשק והתנסות בירי מפעל שמשך ביזמה של מס' חברים מ1973. (בשנים האחרונות הרתיעה בעיקר בקרב המחנכות/ים)
לטעמי בכל בתיה"ס התיכוניים האבטחה צריכה לעבור לבני י"א י"ב בהנחית מבוגרים (הם יעשו זאת טוב יותר מחלק מהמוצבים היום )
בגיל 10 אחי לקח אותי למטווח לאחר הקדמה של נושא הבטיחות ימים מספר קודם לכך ורענון הנושא במטווח, ואז יריתי לראשונה בברטה 9 מ"מ.
החידק שנדבקתי בו, נשאר עד עצם היום הזה.
לאחר מכן עברתי לירי ברובי אויר ו 0.22, כולל ירי עם גב' הולנד, עוד כשהיתה נערה צעירה לפני היות האלופת הארץ ועם אחיה, מר הולנד הצעיר [באותם הימים] והתנסיתי בעזרתה בחווית הירי האנשוטץ...
מאז זרמו מים רבים בירדן השחון, וריתי בכלים רבים ומשונים, כולל כמעט כל כלי נשק צהלי, כולל החל מה FN ההיסטורי למי שמכיר, גליל לדגמיו, M16 לדגמיו, תתי מקלע, מקלעים, מקל"ר, רובי צלפים ואקדחים... ואני גם לא כולל ברשימה טילים שונים, מרגמות [52, 60, 81] ומטעני חבלה
לא, לא יריתי בוולקן ןגם לא בתותחים..
דרך אגב, למרות שאני בטוח שאתם לא תאמינו, אבל הכלים האהובים עלי [חוץ מהמקל"ר] הם ברטה 0.22, וולטר PK 7.65 ו FN Marck II , ווידוי זה מלווה בהתנצלות מראש בפני הגלוקאים וההקלריסטים

החידק שנדבקתי בו, נשאר עד עצם היום הזה.
לאחר מכן עברתי לירי ברובי אויר ו 0.22, כולל ירי עם גב' הולנד, עוד כשהיתה נערה צעירה לפני היות האלופת הארץ ועם אחיה, מר הולנד הצעיר [באותם הימים] והתנסיתי בעזרתה בחווית הירי האנשוטץ...
מאז זרמו מים רבים בירדן השחון, וריתי בכלים רבים ומשונים, כולל כמעט כל כלי נשק צהלי, כולל החל מה FN ההיסטורי למי שמכיר, גליל לדגמיו, M16 לדגמיו, תתי מקלע, מקלעים, מקל"ר, רובי צלפים ואקדחים... ואני גם לא כולל ברשימה טילים שונים, מרגמות [52, 60, 81] ומטעני חבלה

לא, לא יריתי בוולקן ןגם לא בתותחים..

דרך אגב, למרות שאני בטוח שאתם לא תאמינו, אבל הכלים האהובים עלי [חוץ מהמקל"ר] הם ברטה 0.22, וולטר PK 7.65 ו FN Marck II , ווידוי זה מלווה בהתנצלות מראש בפני הגלוקאים וההקלריסטים

אני חבר גאה באתר הסליק
חבר של החברים במועדון הפרה המשוגעת והפרגית המצוננת
- סליקאי זהב
איש גדול,
אכן מותק של כלי
וכלי גיבוי מתאים, נהדר גם ככלי הגנה עצמית.
להזכירך שכלי זה היה והינו כלי ראשון הנישא ע"י אנשים מסוימים בגוף מסויים...
ואני משער שאתה יודע למה כוונתי.
כלי זה הוכיח את עצמו מספר פעמים הן בעבר הרחוק יותר והן בשנה שעברה...
אכן מותק של כלי

להזכירך שכלי זה היה והינו כלי ראשון הנישא ע"י אנשים מסוימים בגוף מסויים...
ואני משער שאתה יודע למה כוונתי.
כלי זה הוכיח את עצמו מספר פעמים הן בעבר הרחוק יותר והן בשנה שעברה...
אני חבר גאה באתר הסליק
- סליקאי זהב
הפעם הראשונה שנחשפתי לירי באקדח היתה בגיל 8. יריתי באקדח של חבר של אבא שלי (תופי 0.38).
כמו כן יריתי כמה שנים במטווח הגדנ"ע, ומהצבא לא מפסיק לירות בכל מה שאני יכול (אפילו מטאטא יורה)
כמו כן יריתי כמה שנים במטווח הגדנ"ע, ומהצבא לא מפסיק לירות בכל מה שאני יכול (אפילו מטאטא יורה)

יואב,
מדריך ירי, מדריך ירי מעשי בוגר וינגייט
מדריך ירי, מדריך ירי מעשי בוגר וינגייט
- תרמתי למען הסליק
אני בפעם הראשונה יריתי ברובה קרבין בכיתה ט' - 3 כדורים, כיוונתי, עצמתי את 2 העניים ויריתי (פחדתי מאוד מהרשף), בסוף יצא שקלעתי הכי טוב בשכבה.
בשרות הלאומי, העדפתי לשטוף כלים מאשר ללכת לירות ב M-16, כי הייתה לי טראומה מהקרבין.
כשהתגייסתי, במטווחים הראשונים ממש פחדתי, אבל לאחר שבועיים שדאות ולשבייה, התחלתי לנגן כמו בטהובן...ובקורס אקדחים...(טוב גם בהתחלה פחדתי מה ZIG...) אבל לבסוף, כמו כולם, נידלקתי....
מאז, אני לא מפספס אף הזדמנות שיש לי ללכת למטווח...
בשרות הלאומי, העדפתי לשטוף כלים מאשר ללכת לירות ב M-16, כי הייתה לי טראומה מהקרבין.
כשהתגייסתי, במטווחים הראשונים ממש פחדתי, אבל לאחר שבועיים שדאות ולשבייה, התחלתי לנגן כמו בטהובן...ובקורס אקדחים...(טוב גם בהתחלה פחדתי מה ZIG...) אבל לבסוף, כמו כולם, נידלקתי....
מאז, אני לא מפספס אף הזדמנות שיש לי ללכת למטווח...

אני רואה שקשה לחברי הפורום בלי שאלות "גבריות" מידי פעם בפעם....
פעם זה על "שלי הכי גדול",
עכשיו זה "אני זי..... ראשון"
מה יהיה אתכם????
אני ממליץ על אשכול נוסף, שבו הנושא יהיה "כמה אתה יורה עד שנגמר.... לך הכוח"
פעם זה על "שלי הכי גדול",
עכשיו זה "אני זי..... ראשון"
מה יהיה אתכם????
אני ממליץ על אשכול נוסף, שבו הנושא יהיה "כמה אתה יורה עד שנגמר.... לך הכוח"
נערך לאחרונה על ידי ylrt בתאריך 24 ינואר 2003, 23:27, נערך 2 פעמים בסך הכל.
- סליקאי ארד
תראו מה קורה בצד השני של האוקיינוס האטלנטי...
http://glocktalk.gunserver.com/showthread.php?s=&threadid=129985&perpage=25&pagenumber=1
הדיון הגיע גם לפורום האהוב עליי השני. מסתבר שבארה"ב מתחילים לירות בערך בגיל 5. חבל שלא כך בארץ. מישהו מוכן להמליץ לי באיזה גיל ואיפה לקחת את הבן שלי למטווח הראשון שלו? (כיום בן שנתיים ורבע)
שבוע טוב לכולם.
הדיון הגיע גם לפורום האהוב עליי השני. מסתבר שבארה"ב מתחילים לירות בערך בגיל 5. חבל שלא כך בארץ. מישהו מוכן להמליץ לי באיזה גיל ואיפה לקחת את הבן שלי למטווח הראשון שלו? (כיום בן שנתיים ורבע)
שבוע טוב לכולם.
Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד