יקחו לי את הרשיון ?
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
5 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
יקחו לי את הרשיון ?
כפי שציינתי, אני סגן בתקן סרן, הנמצא כ 8 חודשים לפני השחרור.
ברצוני להחליף נשק.
הבעיה שאני חושש ממנה היא, שכאשר יצטרכו להוציא לי רשיון חדש, עם מספר הנשק החדש -
פתאום יבינו שבנקודת זמן הנוכחית - אינני זכאי לרשיון !
הקריטריון (קצינים) לקבלת רשיון הוא מדרגת סגן ומעלה, ושנה יתרת שירות.
כשקיבלתי את הרשיון, עמדתי כמובן בתנאים, אך כעת נותרה לי פחות משנה יתרת שירות,
קרי : אם הייתי צריך להוציא היום רשיון פעם ראשונה - לא הייתי זכאי.
האם בתהליך החלפת האקדח, שבו מוציאים לי רישיון חדש, יש סיכוי (אפילו קטן),
שמישהו יחליט "להגדיל ראש" ופתאום לטעון שאינני זכאי לרשיון, ובכך איבדתי גם את הרשיון הנוכחי ?
ברצוני להחליף נשק.
הבעיה שאני חושש ממנה היא, שכאשר יצטרכו להוציא לי רשיון חדש, עם מספר הנשק החדש -
פתאום יבינו שבנקודת זמן הנוכחית - אינני זכאי לרשיון !
הקריטריון (קצינים) לקבלת רשיון הוא מדרגת סגן ומעלה, ושנה יתרת שירות.
כשקיבלתי את הרשיון, עמדתי כמובן בתנאים, אך כעת נותרה לי פחות משנה יתרת שירות,
קרי : אם הייתי צריך להוציא היום רשיון פעם ראשונה - לא הייתי זכאי.
האם בתהליך החלפת האקדח, שבו מוציאים לי רישיון חדש, יש סיכוי (אפילו קטן),
שמישהו יחליט "להגדיל ראש" ופתאום לטעון שאינני זכאי לרשיון, ובכך איבדתי גם את הרשיון הנוכחי ?
- סליקאי ארד

אכן בפניה להחלפת רישיון עשוי אחד הפקידים לבחון שוב את זכאותך ולהבין שאינך עומד בתבחין להוצאת רשיון חדש.
עדיין תוכל לטעון שיש ברשותך נשק וכיוון שמדובר בהחלפה יתכן שהיא תאושר.
קשה לי להבין מדוע אתה טורח להחליף אקדח שבכל מקרה תאלץ להפטר ממנו תוך שמונה חודשים.
כדי לעקוף את ה"בעיה" אתה יכול פשוט לגשת לשלישות יחידתך ולחתום על חצי שנה נוספת
אל תלחץ, עם הקיצוצים הצפויים אני בטוח שישמחו לאשר לך שיחרור מוקדם יותר מהתקופה שעליה תתחייב בשביל החזיק ברשיון.
עדיין תוכל לטעון שיש ברשותך נשק וכיוון שמדובר בהחלפה יתכן שהיא תאושר.
קשה לי להבין מדוע אתה טורח להחליף אקדח שבכל מקרה תאלץ להפטר ממנו תוך שמונה חודשים.
כדי לעקוף את ה"בעיה" אתה יכול פשוט לגשת לשלישות יחידתך ולחתום על חצי שנה נוספת
היום הוא היום הראשון של שארית חייך!
- סליקאי ארד

דני דון
את רשיונך קיבלת בעת שהיית סגן עם יתרת שירות של שנה, ושאלתך היא האם בחלוף הזמן, כאשר יתרת השירות פחתה משנה, אין אתה עומד עוד בקריטריונים ואינך זכאי לרשיון.
לפי תזה זו כל קצין במצבך, ביום בו ירדה יתרת השירות שלו משנה והוא עדיין אינו סרן (שזהו, לדעתי, המצב לגבי רוב האנשים) מאבד זכאותו לרשיון, בין שהוא מבקש להחליף נשק ובין שלא (שכן תוקף הרשיון הינו המשך קיום עילה בכל עת, ולא רק במועד חידוש הרשיון או החלפת הנשק).
משרד הפנים (או מקמצ"ר) היו אמורים לדעת, גם ללא דיווח של בעלי הרשיון על סיום העילה, כי בכל זמן נתון יש מאות קצינים אשר מאבדים את רשיונם רק בשל חלוף הזמן וירידת יתרת השירות, ולכאורה הופכים לעבריינים הנושאים נשק ללא רשיון.
לדעתי, מצב זה אינו סביר כלל, והכוונה היתה לקבוע רק מי זכאי לקבל רישיון ולא מי זכאי להמשיך ולהחזיק בו.
בכל מקרה גם אני סבור, כמו קולונל, כי לפני כל צעד עליך לברר את השאלה במשרד הפנים או מקמצ"ר.
את רשיונך קיבלת בעת שהיית סגן עם יתרת שירות של שנה, ושאלתך היא האם בחלוף הזמן, כאשר יתרת השירות פחתה משנה, אין אתה עומד עוד בקריטריונים ואינך זכאי לרשיון.
לפי תזה זו כל קצין במצבך, ביום בו ירדה יתרת השירות שלו משנה והוא עדיין אינו סרן (שזהו, לדעתי, המצב לגבי רוב האנשים) מאבד זכאותו לרשיון, בין שהוא מבקש להחליף נשק ובין שלא (שכן תוקף הרשיון הינו המשך קיום עילה בכל עת, ולא רק במועד חידוש הרשיון או החלפת הנשק).
משרד הפנים (או מקמצ"ר) היו אמורים לדעת, גם ללא דיווח של בעלי הרשיון על סיום העילה, כי בכל זמן נתון יש מאות קצינים אשר מאבדים את רשיונם רק בשל חלוף הזמן וירידת יתרת השירות, ולכאורה הופכים לעבריינים הנושאים נשק ללא רשיון.
לדעתי, מצב זה אינו סביר כלל, והכוונה היתה לקבוע רק מי זכאי לקבל רישיון ולא מי זכאי להמשיך ולהחזיק בו.
בכל מקרה גם אני סבור, כמו קולונל, כי לפני כל צעד עליך לברר את השאלה במשרד הפנים או מקמצ"ר.
- סליקאי כסף

5 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד