עצה בבחירת אקדח

פורום העוסק בפרצודורות ומנהלות בנושא רישוי כלי יריה במשרד לבטחון פנים, ישובים זכאים, החלפת תורים, תהיות ושאלות לגבי רישוי בכלל.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

עצה בבחירת אקדח

על ידי Matan123 » 08 אפריל 2022, 07:44

שלום לכולם,
בעבר הייתי מאבטח חמוש (הכשרת "מתקדם ב' "), נשאתי את הנשק איתי גם מחוץ למסגרת העבודה (כפי שהוסדר מול מקום העבודה כמובן).
לפני כשנתיים סיימתי את עבודתי כמאבטח, לכן מאז אני לא חמוש. כעת אני מעוניין לחדש רישיון (אני גר ביישוב מזכה) ולרכוש אקדח.
בתקופה כמאבטח יריתי בערך 3000 כדורים להערכתי. החזקתי (לאורך זמן) בבול צ'ירוקי שהיה מעולה אבל גדול וגלוק 17 שהיה לי קטן אבל הסתדרתי איתו.

אשמח להבין כיצד לבצע את הבחירה בצורה נכונה.
היד שלי גדולה (גלוק 17 קטן לי ובירי עם 2 ידיים אני נאלץ לא להחזיק את האקדח עם אחת האצבעות ביד החלשה, למשל)
אני מעוניין להסליק את הנשק בנרתיק פנימי אחורי, בצורה מיטבית, גם אם זה אומר מחסנית עם פחות כדורים.

אשמח לעצתכם.

נ.ב.
תוקף הרשיון שלי הסתיים לפני כשנה, עליי להוציא רישיון חדש מההתחלה או שיש אפשרות לחדש באופן כלשהו? בתהליך מקוצר

תודה
סליקאי ארד
סליקאי ארד

Re: עצה בבחירת אקדח

על ידי jiminy_cricket » 10 אפריל 2022, 15:10

היי מתן, שני הסנט שלי כדלקמן.

לראייתי, השיקולים שצריכים להנחות אותך בבחירת האקדח הם, לפי חשיבות:
1. השימוש העיקרי שאתה מייעד לו.
2. אמינות הפלטפורמה
3. זמינות מקומית (סוחרים/חלפים/aftermarket)

אני מניח ששמת לב שלא ציינתי התאמה פיזית, של "איך יושב לי ביד".
זו לא טעות.
יש אחוז קטנטן של אנשים שהם לחלוטין מחוץ לנורמל - גמדים עם גודל כף יד של ילד, וענקי NBA עם גודל כף יד של מפלצת.
להם באמת יש מגבלה של שימוש בנשקים גדולים/קטנים בהתאמה.
לכל שאר בני האדם, ואני מניח שאתה כלול בתוכם, אין בעיה ללמוד לירות ולפגוע מצויין עם כל הנשקים שזמינים לרכישה.
יותר נח או פחות נח, מתאמנים, מתאמנים, מתאמנים, ולומדים לפגוע מצויין.

אם להיות ספציפי, אתה מחפש נשק שאפשר לשאת concealed עם חתימה מינימלית.
יש שלושה נשקים היום שמובילים את שוק ה-sub-compact
Glock 43
Smith & Wesson Shield
Sig Sauer p365

הגלוק והשילד הכי נמכרים, הסיג חדש יותר ומספק מחסנית עם קיבולת גדולה מעט יותר - בסופו של יום, שלושתם מצוינים.

אם תחליט שאתה מעדיף גודל וקיבולת מעט יותר מיכולת הסלקה, אני מניח שהגלוק 19 או הM&P Compact יהיו אופציות מצוינות.

תלמד אותם קצת, יו-טיוב/אינטרנט, גש לסוחר ותתרשם במקום, ותבחר.
מי מהם שלא תקח לא יאכזב.
M&P Shield M2.0
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

Re: עצה בבחירת אקדח

על ידי ezra65 » 10 אפריל 2022, 21:36

עם יד כמו שלך הייתי מנסה גלוק 43X, שזה כמו 19 אבל דק יותר. אם 17 קטן לך אולי כדאי לחשוב על נשיאה מלפנים, בולט פחות ואפשר להסליק אקדח גדול יותר (מכונה אפנדיקס).
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד