נשק המיועד להחזקה בבית בלבד

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

Re: נשק המיועד להחזקה בבית בלבד

על ידי 23933 » 25 אוקטובר 2020, 16:02

לחלק גדול מהמתאמנים קבוע בנשק ,ירי בנשק משול לנהיגה ברכב ידני ,המבוססת על זיכרון שרירים.
יתכן ואם בשנה הראשונה לאחר קבלת הנשק תתאמן בצורה אינטנסיבית של פעם בשבועיים במסגרת (IDPA' חמוש מאומן) והרבה מאוד יבשים ,תוכל לאחר מכן להגיע בתדירות נמוכה ועדיין לשמור על כשירות טובה .
אבל מלכתחילה להגיע פעם בחודשיים ,זה אפילו לא כמו פעם בחודשיים לנהוג ברכב ששיעורי הנהיגה נותנים מעט תרגול בנהיגה.
"איש את רעהו יעזרו ולאחיו יאמר חזק" מלבי"ם - באור הענין איש את רעהו יעזרו וחוץ מזה יאמר לאחיו חזק ג''כ אתה בעצמך ואל תסמך על העזר אך היה לבן חיל. ישעיה מא ו
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ניר ל » 25 אוקטובר 2020, 19:02

קובי הלוי כתב:תודה רבה לכל הכותבים על ההסברים והתשובות המפורטות. עזרתם לי מאד.
אני מבין שטעיתי כשחשבתי ששימוש בנשק הוא פשוט וקל כמו בסרטים, והצלחתם להפחיד אותי בעיקר באמירה שאדם לא מיומן עלול לפגוע ביקרים לו.
נניח שאחליט לרכוש נשק ולהתאמן, מה המינימום הנדרש כדי לרכוש מיומנות בסיסית טובה? '23933' כותב אחת לשלשה שבועות. זה הרבה מאד. לא היסחפות?

אתה לא צריך לפחד ולא זאת היתה המטרה, אתה צריך להיות מודע לסכנות ולסגל הרגלי בטיחות נכונים לפני הכל.
לגבי מיומנות בסיסית טובה - הדרכת חובה היום היא 4.5 שעות , כל שנה עוברים ריענון שנמשך כשעתיים . מעבר לזה אם תצטרף לאימון בסיס של IDPA כפי שהומלץ לך ותקדיש לכך חצי יום שישי, כבר תהיה ביתרון על מרבית מחזיקי הנשק. מעבר לכך זאת כבר תהיה בחירה שלך איזו רמת כשירות אתה רוצה לשמר.
כושר ירי דומה לכושר גופני, זו יכולת שתלויה באיכות ותדירות האימונים והיא דועכת ככל שמתאמנים פחות , אבל אתה בסה״כ מחפש בסיס טוב ומסוגלות בסיסית להגן על עצמך, לא להציל את המולדת, אז לא יקרה כלום אם לא תתאמן מעבר למה שמחוייב.
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי 23933 » 25 אוקטובר 2020, 23:08

אותם הבאים ל-IDPA אחת לחודשיים יורים יחסית טוב במצב סטטי, אבל ופה האבל הגדול ,כאשר זה ביצוע תרגיל מסוים עם שעון עצר תחת לחץ , רמת הדיוק יורדת פלאים .ז"א אם יורה פלוני שהתדירות שלו הינה אחת לשבועיים ,יסיים את התרגיל ב-15 שניות עם 90% פגיעות מדויקות .
יורה אחר שהתדירות שלו הינה אחת לחודשיים יצטרך כ-30 שניות ויותר ע"מ להגיע לאותה רמה .
ושוב זה רק בגלל הסיטואציה המדוברת ,נטרול מפגע בתוך בית. והנטרול חייב להיות מהיר ואבסולוטי
לירות כל אחד מסוגל השאלה היא האם האיום עדיין מהלך על שתים.
וכאן אין אפשרות לברוח ולהפקיר את היקר לך לטירוף של חית אדם .
חבר יקר צא לדרך, תשקיע בשנה הראשונה מנוי 1000 ש"ח ב-IDPA הכולל 30 אימונים של 4.5 שעות כל אימון (לא כולל תחמושת) , ולאחר שנה תגיע אחת לחודשיים /חודש וחצי ע"מ לשמור על כשירות טובה.
"איש את רעהו יעזרו ולאחיו יאמר חזק" מלבי"ם - באור הענין איש את רעהו יעזרו וחוץ מזה יאמר לאחיו חזק ג''כ אתה בעצמך ואל תסמך על העזר אך היה לבן חיל. ישעיה מא ו
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי יהודה 465 » 25 אוקטובר 2020, 23:41

שלום קובי !
תרשה לי בבקשה להתייחס לחלק הראשון בדבריך, אתה כותב שאין מצב שתישא אותו עליך כי מעמדך החברתי אינו מאפשר זאת...
אני מבין שאתה לא רוצה שיראו אותו ויסתכלו עליך בתור ''שונה'' או ''מתל''צ '' או '''הביטחוניסט'' ... אני רק רוצה לידע אותך
שרוב מי שמתכתב איתך פה הולך בצורה מוסלקת דהיינו שאין סיכוי במבט ראשוני שידעו שיש לך נשק!!!
וביותר הייתי ממליץ לך (כמובן רק אם אני צודק בהשערתי... %0 )לקנות אקדח קטן !!! (אני מקווה שלא יהיה עלי ''עליהום'' פה
אבל אני לא מתרגש ולא נעלב,ביחוד כאשר אחד המדריכים נכנס למטווח וראה את הנשק שאיתו בחרתי להגן על עם ישראל ועל משפחתי
ואמר בלגלוג זה נשק משטרה=כן כן המחבל רואה את זה וישר ניגש להגיש תלונה שהעלבת אותו...)
בקיצור אני מצטט לך את פ. ממטווח איילת השחר אדם יקר שבזכותו אני נושא נשק, ''אם 17*9 (הכונה לכדור קצר יותר שמתאים לאקדחים קטנים)הרג ראש ממשלה בישראל אז זה יכול לעשות את העבודה על כל אחד אחר..
אז המלצתי לך היא לך לחנות נשק ותנסה (נראה לי שאתה יכול לגעת בנשק רק אחרי אישור מותנה=קדם רישיון מהבט''פ)ותופתע לראות שאפשר בהחלט לשאת נשק בצורה שאין סיכוי כעולם שידעו מזה!!!!! בהתחייבות !!!!וכך עם ישראל זכה בעוד אדם שיכול להציל יהודים
לשם דוגמה אני התחדשתי לפני חודשיים בגלוק 42 קטנטן ולא מורגש! אני נושא אותו איתי לכל מקום! וכמובן לוקח ברצינות את נושא האימונים!!!!!!!!!!!!!אבל כך ורק כך ! יש מצב שאני נושא נשק !
ושוב אני גם מגיע מ''מעמד חברתי שלא אוהב לראות אקדחים'' אבל אחרי שפ. מדד לי גלוק 19!(דמי=גז מדמיע)על הקרסול הבנתי שאפשר
בהחלט לשאת.... אני מקווה שתצטרף לקהל האנשים הזה ואולי תזכה להציל חיים יום אחד,כדוגמת חייו של חברי במוסד בו למדתי
שעמד בתחנת רכבת הקלה בירושלים ופתאום קפץ עליו מחבל והתחיל לנסר לו את הגרון=ממש נוסח דעא''ש... ב''ה הוא חי היום בזכות אדם
יקר שכזה....
לסיום טיפ קטן =יד 2 מוצף באקדחים חדשים ומצוינים בפחות מחצי ממחירם לדוג' גלוק 42 \43באלפיים ו... במקום 4000
או ראיתי שעכשיו עלה אקדח זיג זאואר קטן ואיכותי P328 ממש חדש במחיר פשוט מצחיק
בקיצור לך בכוחך זה ותושיע את ישראל ותזכור
שעדיף אחד קטן עליך מאחד ''מומלץ ובגודל נורמלי....וכו' בכספת'' כדוגמת 3 מחברי!!!!!!
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי itamar » 26 אוקטובר 2020, 08:26

אחי היקר יהודה.
לא כל אחד מוכן לקחת על עצמו את האחריות לשאת נשק על כל ההשלכות הנלוות לזה.
אני מכיר אנשים שלא עושים רשיון נהיגה כי הם לא מסוגלים להתמודד עם מה שקורה בכבישים..
לא כל אחד בנוי לזה, וזה בסדר גמור.

לגבי כל הויכוחים על קליברים וכו..
מסכים איתך לגמרי. הכל תלוי ביורה.

רק להזכיר לך שבקשר לרצח רבין, אחרי שהוא נורה הוא עוד הצליח להכנס לרכב בכוחות עצמו. ומדובר באדם בן 70 פלוס ולא במחבל בהתקף אמוק ועל אדרנלין.

מצד שני..המחבל בהר אדר הצליח לעשות עבודה לא רעה בכלל עם אקדח סי זד 83 שהוא באותו הקוטר.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי 23933 » 26 אוקטובר 2020, 09:59

יהודה
אני מצטרף לדבריו של איתמר ,ובנוסף אם תשדרג את מחסנית הכוננות לכדורי HP ווינצ'סטר וכדו'
https://www.luckygunner.com/labs/self-d ... ts/#380ACP
הרי לך כוח חדירה ועצירה משופר מאוד
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ניר ל » 26 אוקטובר 2020, 14:22

אימון תחת לחץ של טיימר מדגים לנו עד כמה אנחנו מתורגלים ומסוגלים לבצע פעולות תפעול של הנשק ללא מחשבה, הוא עדיין לא מכין אותנו להתמודדות במצבי פחד וסכנת חיים מוחשית.
רמז- הרוב בורחים מהסכנה ולא מתעמתים איתה, כולל לובשי מדים חמושים , זה הטבע האנושי.

פורץ שחודר אליך לבית לא מחפש לרוב להתעמת עם בני הבית, גנבים מקצועיים יקחו מה שהם מעוניינים בו כולל האקדח שבכספת ולא יפריעו את שנתם של הדיירים, גנבים פחות מקצועיים... הומלסים, שיכורים או נרקומנים עלולים להירדם על הספה בסלון כפי שאירע לפני כחודש למכרים שלי, במקרה הראשון די בכך שמישהו מתעורר בכדי להבריח אותם, במקרה השני מזעיקים משטרה בכדי להעיר את הפורץ, לאזוק אותו ולשחרר חזרה לטבע כעבור שעה.

עם פורץ שלא בורח וחותר למגע, לא הייתי מנסה לאיים בנשק במטרה להרתיע. אם מדובר בסכנת חיים שדורשת שימוש בנשק אז כל שבריר שניה הוא קריטי , לא משנה כמה גדול האקדח וכמה שילמת על התחמושת התרמו-גרעינית מהסדרה החדשה שרק יצאה לשוק. כמו שיצחק רבין לא קרס משתי פגיעות אקדח ולמעשה - אם היה בסביבתו פרמדיק או אפילו חובש מנוסה היו חייו ניצלים ,כך גם בפגיעות מתחמושת חזקה יותר - למעט פגיעה בנקודות מאד ספציפיות שמשתקות את מערכת העצבים , יש לתוקף מספיק זמן להרוג אותך עד שהוא נופח את נשמתו.
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי itamar » 27 אוקטובר 2020, 06:42

ניר ל כתב:אימון תחת לחץ של טיימר מדגים לנו עד כמה אנחנו מתורגלים ומסוגלים לבצע פעולות תפעול של הנשק ללא מחשבה, הוא עדיין לא מכין אותנו להתמודדות במצבי פחד וסכנת חיים מוחשית.
רמז- הרוב בורחים מהסכנה ולא מתעמתים איתה, כולל לובשי מדים חמושים , זה הטבע האנושי.

או בורחים או קופאים במקום.
לפני 10 שנים באחת המשמרות שלי כמתנדב, היה איזה אירוע עם הרבה בלגן.
לא רוצה להכנס ליותר מדי פרטים.
הגענו למקום, הייתה איתי שוטרת, לא שח"ם..אמרתי לה כנסי! היא לא זזה, כנסי!!
היא קפאה במקום..נכנסתי לבד.

לגבי פורצים וכוונות השלום שלהם.
נכון שרובם באים מתוך כוונה להכנס לבית, לקחת מה שאפשר ולדלג משם לדירה הבאה.
מצד שני...
ברגע שהסיטואציה טיפה מסתבכת, המברג או כל כלי פריצה שיש להם ביד הופך להיות לנשק שהם לא מהססים להשתמש בו.
חלקם גם נושאים בכיס סכין "רק למקרה ש...", חלקם נושאים אקדחי איירסופט, תרסיסי פלפל ויש כאלה שגם נשק אמיתי.

יש גם כאלה שאם בבית יש ילדה או בחורה שנראית טוב, הם יעשו לה ששש....ועל הדרך כמה מעשים מגונים.

קח בחשבון שמדובר באנשים שנמצאים בשולי החברה. כאלה שנכנסים ויוצאים מבתי כלא בתדירות שאתה נכנס ויוצא מביתך.
קח בחשבון שהרבה מהם שבח"ים, חלקם גם בעלי רקע פחע"י מסוים.

אמות המידה המוסריות שלהם שונות לגמרי מאלה של האזרח הנורמטיבי...

ומפה כבר תחליט בעצמך אם לסמוך על המזל או שלא.

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ניר ל » 27 אוקטובר 2020, 09:15

איתמר, אין לי וויכוח איתך , ראה מה כתבתי בפסקה האחרונה - אם הגעת למצב שפורץ מתעמת אתך, אני לא הייתי מאבד זמן על נסיונות הפחדה.
אבל כפי שציינתי קודם לכן - לרוב זה לא ככה. לא שיש להם כוונות טובות, אבל זו העבודה שלהם והם עושים אותה לא רע כנראה, כי כל יום נכנסים פורצים לבתים בישראל בזמן שבני הבית ממשיכים לישון בנחת, גונבים מה שמתאים להם ומסתלקים, מספר המקרים שבהם נוצר מגע כלשהו הוא מאד נמוך.
אני לא מדבר עכשיו על יישובים שסמוכים לכפרים עויינים ושאם נכנס אליך הבייתה אורח לא קרוא אז אין ספק מה המטרה שלו.

אתה מספר על שוטרת שקפאה, אני מכיר גם סיפור על לוחמי מטכ״ל שלא הסתערו ומפקדם מצא עצמו לבד מול שלושה מחבלים.
אלו תופעות שצריך להכיר, הן לא חלק ממורשת הקרב בדיוק כפי שתופעת הלם הקרב והפוסט -טראומה היא משהו שמקבל במה רק לאחרונה ופתאום מבינים עד כמה מדובר בתופעה נרחבת.
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי קובי הלוי » 27 אוקטובר 2020, 12:27

חברים יקרים, תודה רבה לכולם על ההתייחסות המפורטת ועל היעוץ.
אני מרגיש חובה לציין כאן דבר צדדי: התפעלתי מרמת הכתיבה הגבוהה ויכולת הניסוח וההתבטאות של רוב הכותבים בפורום. זוהי תופעה קצת יוצאת דופן במחוזותינו, בהם רוב הפוסטים והתגובות ברשת מלאים שגיאות כתיב ותחביר לרוב. האם יש קשר בין נשיאת נשק לאינטלגנציה? (אודה ואבוש שעד היום חשבתי להיפך...)
יהודה תודה על הדברים, אבל באופן אישי איני יכול לשאת נשק ברחוב, פשוט בלתי אפשרי. הסלקה יכולה אולי לעבוד רוב הזמן, אבל מספיק ששניה אחת מישהו ראה כדי שכולם ידעו.
כהמשך לדיון כאן, ברור שאופן התגובה לאיום ולסכנה משתנה בין בני אדם. כולם נלחצים אבל לא כולם קופאים, ואדם בדרך כלל מכיר את עצמו ויודע כמה הוא קר רוח ושולט בעצמו במצבים מלחיצים.
באותה מידה ברור שגם היכולת לירות ולפגוע - בחוץ או בבית - היא לא רק תולדה של אימונים אלא גם סוג של כשרון או חוש, לא רק קוארדינציה אלא תפיסת מרחב מדוייקת, מהירות תגובה כללית וכו'. בקטע הזה אני סבור שאחרי שאקח קצת אימונים אראה בעצמי כמה אני טוב בזה או לחילופין גרוע, ולפי זה אצטרך להחליט כמה להשקיע.
אשמח לשמוע הערות על התפיסה הנ"ל.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי itamar » 27 אוקטובר 2020, 14:15

ניר ל כתב:איתמר, אין לי וויכוח איתך , ראה מה כתבתי בפסקה האחרונה - אם הגעת למצב שפורץ מתעמת אתך, אני לא הייתי מאבד זמן על נסיונות הפחדה.
אבל כפי שציינתי קודם לכן - לרוב זה לא ככה. לא שיש להם כוונות טובות, אבל זו העבודה שלהם והם עושים אותה לא רע כנראה.

אם הגעת למצב שפורץ כבר מתעמת איתך, יש מצב שאתה כבר פצוע או מת כי במקרים האלה מי שיוזם מנצח.

אם מישהו מצליח להכנס אלי הבייתה לקחת דברים ולהסתלק מבלי שאתעורר - שאפו עליו. אם אני מתעורר והוא בורח, אני גם לא אנסה לעצור בידו.
אם אני מתעורר תוך כדי כך שהוא נמצא בבית, יש לי את כל הזכות לקחת בחשבון את התסריט הגרוע ביותר.

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי itamar » 27 אוקטובר 2020, 15:05

קובי הלוי כתב:האם יש קשר בין נשיאת נשק לאינטלגנציה? (אודה ואבוש שעד היום חשבתי להיפך...)
יהודה תודה על הדברים, אבל באופן אישי איני יכול לשאת נשק ברחוב, פשוט בלתי אפשרי. הסלקה יכולה אולי לעבוד רוב הזמן, אבל מספיק ששניה אחת מישהו ראה כדי שכולם ידעו.

לא יודע אם יש קשר בין אינטיליגנציה לנשיאת נשק, אבל בטוח שיש קשר בין זה לאוכלוסיה של הפורום הנ"ל.
הוא בהחלט לא מהווה מדגם מייצג של האוכלוסיה.

לגבי נשיאת נשק.
אתה כרגע שבוי בקונספציה שאתה לא יכול..ואני מבין אותך. אבל אתה בדרך הנכונה.
יש היום מבחר של אקדחי סאב קומפקט מעולים, קטנים ושטוחים שנועדו לענות בדיוק לצרכים של אנשים כמוך.

יש בארה"ב מדינות שבהם יש רשיון לנשיאה מוסלקת, אבל הפרשנות של הסלקה היא מחמירה. ז"א שההסלקה חייבת להיות מושלמת, ואם מישהו מצליח להבחין אפילו בחתימה של הנשק מתחת לבגדים אז זו עבירה על החוק.

לפיכך יש תעשייה שלמה של נרתיקים ואמצעים שמאפשרים לך לשאת נשק מבלי שאף אחד יבחין.

אני רוצה לראות אם מישהו יהיה מסוגל להבחין שאתה נושא אקדח סאב קומפקט בנרתיק קרסול.
תעשה תרגיל. תיקח קופסת סיגריות, תחבר אותה לקרסול עם גרב אלסטית, תלך עם זה שבוע ותראה אם מישהו מבחין.

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי 23933 » 27 אוקטובר 2020, 20:58

קובי הלוי כתב: הסלקה יכולה אולי לעבוד רוב הזמן, אבל מספיק ששניה אחת מישהו ראה כדי שכולם ידעו.
באותה מידה ברור שגם היכולת לירות ולפגוע - בחוץ או בבית - היא לא רק תולדה של אימונים אלא גם סוג של כשרון או חוש, לא רק קוארדינציה אלא תפיסת מרחב מדוייקת,

אני 5 שנים מוסלק עם גלוק 19 בבית ספר עם חולצת אלגנט מכופתרת ואף אחד לא יודע .
https://www.ebay.com/itm/Concealed-Wais ... %7Ciid%3A1
זהו אחד הנרתיקים שבו אני משתמש (עם שיפור מסוים) , למיטב ידיעתי יש יותר טובים ובתחום זה SPY יוכל לסייע בידך.

ל-IDPA הגיע לפני כשנתיים בחור עם גלוק 17 דור 4 משופר, הופתענו מרמת הפגיעות שהייתה די טובה , לשאלתי איך זה ? תשובתו שאמו הייתה חברה בירי מעשי ברוסיה ,ואף אביו היה קשור לתחום באיזושהי צורה. אבל תחום הכישרון הטבעי שלו התבטא בדיוק בירי סטטי ללא תנועות נלוות כשליפה מהירה ,ירי מאחורי מחסה ,ירי בתנועה, ירי בכריעה, ירי ביד אחת שמאל/ימין ,החלפת מחסנית מהירה, מעבר מהיר בין מטרות, וכו' וכו'. ולענ"ד אף חזרה מהירה של האקדח לתמונת כוונות טובה( משהו כמו שליפה וירי 5 כדורים ממצב 1 למרכז המטרה הנמצאת במרחק של 6 מטר לערך ב-2.5/3 שניות ), שתחום זה כשלעצמו תלוי בצורת האחיזה של היורה.
תנועות נלוות אלו לא קשורות לכשרון /חוש וכדו' אלא לזיכרון שרירים, וזה נרכש בתרגול ועוד תרגול ועוד ועוד
נערך לאחרונה על ידי 23933 בתאריך 28 אוקטובר 2020, 10:03, נערך פעם אחת בסך הכל.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי itamar » 28 אוקטובר 2020, 07:54

אבל תחום הכישרון הטבעי שלו התבטא בדיוק בירי סטטי ללא תנועות נלוות כשליפה מהירה ,ירי מאחורי מחסה ,ירי בתנועה, ירי בכריעה, ירי ביד אחת שמאל/ימין ,החלפת מחסנית מהירה, מעבר מהיר בין מטרות, וכו' וכו'.

יש הבדל בין יכולות קליעה על כל צורותיהם - כולל ירי תחרותי בתנועה/מצבים, לבין יכולות לחימה.
יכול להיות אלוף העולם בירי מעשי או idpa עם אפס יכולות לחימה.

יכולת לחימה כוללת בתוכה יכולת קליעה ותפעול הנשק במצבים, אבל לא רק.

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי קובי הלוי » 28 אוקטובר 2020, 10:41

23933 כתב:תחום הכישרון הטבעי שלו התבטא בדיוק בירי סטטי ללא תנועות נלוות כשליפה מהירה ,ירי מאחורי מחסה ,ירי בתנועה, ירי בכריעה, ירי ביד אחת שמאל/ימין ,החלפת מחסנית מהירה, מעבר מהיר בין מטרות, וכו' וכו'. ולענ"ד אף חזרה מהירה של האקדח לתמונת כוונות טובה( משהו כמו שליפה וירי 5 כדורים ממצב 1 למרכז המטרה הנמצאת במרחק של 6 מטר לערך ב-2.5/3 שניות ), שתחום זה כשלעצמו תלוי בצורת האחיזה של היורה.
תנועות נלוות אלו לא קשורות לכשרון /חוש וכדו' אלא לזיכרון שרירים, וזה נרכש בתרגול ועוד תרגול ועוד ועוד

אני לא באמת יכול להתווכח כי אין לי היכרות קרובה עם התחום, אך על פניו קשה לקבל את הדברים. קודם כל זריזות הידים היא תכונה מולדת, ברור שאפשר לשפר אותה אבל בעיקר היא יכולת טבעית.
גם מעבר למהירות הפיזית, אחד מארבעת התבחינים במוקסו (מבדק לאבחון בעיות קשב וריכוז) הוא תזמון, שזה אומר בשפה פשוטה מהירות תגובה. זו ודאי יכולת מולדת (והכוונה אינה רק לתגובה מול אדם אחר אלא למהירות הפעלת המוח לאחר קליטת סיטואציה, למשל כמה מהר תקיש במחשב על 'כן' כשהשאלה היא האם אתה רוצה העלאה במשכורת, והיד שלך היתה מראש על המקש הנכון). בחלק מהמצבים המורכבים שתיארת, המהירות היא שם המשחק, ולכן לדעתי תהיה עדיפות רבה מאד לאדם בעל קשר עין יד טוב, שהוא גם זריז ומהיר תגובה. אני מסכים שתרגול רב יכול להביא גם אדם בעל יכולת בינונית לרמה גבוהה, אבל לומר שהכל זה זכרון שרירים לכאורה מאד לא מדוייק.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

הקודםהבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד