מנ יהיה אם?

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

מנ יהיה אם?

על ידי גידי מצגר » 24 יולי 2020, 17:49

מספר לי בחור מוכר.על מקרה בו נכח .מקרה של שלושה נערים שנכנסו לחנות נוחות באחת מתחנות הדלק בצפון.שלפו אקדחים "}[על אמת"
ותחת איומי אקדח שדדו את המוכר ורוקנו את הקופה הרושמת.
בדיוק באותו פרק זמן התפרסם בפיסבוק סרטון של שוד בברזיל עד כמה שאני זוכר נכנס אדם עם אקדח מאיים על הקופאית בחנות כלשהיא כשבעל המקום עומד ליד הקופה שולף אקדח ויורה בשודד למוות.
לכאורה שני מקרים שונים במקומות שונים בעולם וחוקים שונים.
מה היה קורה לדעתכם בארץ אילו נכנס שודד חמוש באקדח שלוף ל עסק כנ'ל כמו חנות נוחות או בכלל חנות.ומאיים לירות בלקוחות או בבעל המקום.בעל החנות מתעשת יורה בשודד והורג אותו או פוצע אותו קשה?
האם היה סיכוי ליורה כזה לצאת זכאי בטענה של הגנה עצמית?והגנה על לקוחות שבאחריותו ?
דשנו בחומר הזה כבר המון פעמים.
אך נוכח מקרים הולכים ומתגברים מבחינת מספרם .ובתקווה שלא נגיע למקרה של ירי והרג.העניין חייב להבדק מחדש בנוסחת הווה מחריף והולך.
דעתי האישית נוטה כמובן לטובת בעל העסק.אך ישנן עוד המון סיטואציות נלוות שמרעות את מצבו בעת משפט ועמידה לדין
עזבו את תפקוד השוטרים כרגע בנושא שאלתי נוגעת לדרג השופט
סליקאי כסף
סליקאי כסף

Re: מנ יהיה אם?

על ידי spy » 25 יולי 2020, 07:17

למזלנו, אנו לא חיים במדינת עולם שלישי כושלת כמו ברזיל.
בעל עסק שמתנהל ביושר ומדווח על הכנסותיו - יש לו ביטוח שיפצה אותו במצבים כאלה.
גם אם הוא ייצא זכאי, טהור וצח כשלג, לא חושב שזה עושה טוב לנפש לחיות עם ההרגשה שהרגת מישהו בשביל כסף.
מדריך ירי
IDPA Safety Officer
רוצה אימון איכותי ולא יקר? https://idpa.org.il/faq/
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי גידי מצגר » 25 יולי 2020, 09:08

spy כתב:למזלנו, אנו לא חיים במדינת עולם שלישי כושלת כמו ברזיל.
גם אם הוא ייצא זכאי, טהור וצח כשלג, לא חושב שזה עושה טוב לנפש לחיות עם ההרגשה שהרגת מישהו בשביל כסף.

הלוואי שהיה כך : ביטוח שיפצה ......
גם אם אתה יותר ישר מסרגל ופלס וגם אם מצלמת העסק גם יודעת לאמר כמה שדדו ממך בדיוק. לא קל לעמוד במלחמת ההתשה הביטוחית יותר גרוע מעולם שלישי

אבל לא נגעת בנקודה שאותה בקשתי להעלות
והיא השאלה המשפטית
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי itamar » 25 יולי 2020, 12:06

spy כתב:למזלנו, אנו לא חיים במדינת עולם שלישי כושלת כמו ברזיל.

ברגע שמישהו מאיים עליך בנשק ולא משנה מה הסיבה, לדעתי מתקיימים כל התנאים להגנה עצמית:
1.אמצעי
2 .כוונה
3 יכולת ביצוע
4. חוסר התגרות
כי נניח ואותו אחד נכנס לחנות "רק כדי לשדוד".
ונניח שבאותו רגע נכנס לחנות עוד אדם, או שיש איזה רעש ואותו שודד נלחץ ויורה בך..
אז מה?
ברגע שאדם מאיים בנשק, הוא מצהיר על הכוונה שלו, אחרת הוא לא היה עושה את זה.

וצריך לקחת את האיום הזה בכל הרצינות האפשרית.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי 23933 » 25 יולי 2020, 22:53

כל פעם שאני נמצא בבנק כלשהו הסיטואציה של כניסת שודד עם אקדח במצב 1 לבנק ( גם בנק הדואר), מיד עולה וצפה, השאלה מה עליי לעשות ?
אז כמובן ניתוח מיידי של המצב האם אני בסכנת חיים או לא , דרך משל אם השודד צועק כולם לשכב על הרצפה אני לא אפגע באף אחד וניגש מיד לכספרים ודורש את הקופה אני כמובן אשכב על הרצפה במיקום שיבטיח לי מחסה / עמדת שליפה נוחה וירי במידה והתוכנית שלו תשתבש ואני אחוש בסכנת חיים .אבל אם מלכתחילה הכניסה שלו תלווה בירי לכל עבר או חיפוש/לקיחת בן ערובה למימוש רצונותיו אזי מלכתחילה אני אחוש בסכנת חיים ואפעל מידית.
אני חושב שהטיעון של סכנת חיים מוחשית הוא הטיעון העיקרי בבית משפט וכל כובד משקלו של העו"ד אמור להיות בכיוון זה כי גם השופט חפץ חיים, ואם הטיעון של סכנת חיים לא משכנע אזי הסיכוי להריגה בנסיבות שאינן מצדיקות נטילת חיים של הזולת יקבל חיזוק ולשם תהיה נוטה דעת השופט.
"איש את רעהו יעזרו ולאחיו יאמר חזק" מלבי"ם - באור הענין איש את רעהו יעזרו וחוץ מזה יאמר לאחיו חזק ג''כ אתה בעצמך ואל תסמך על העזר אך היה לבן חיל. ישעיה מא ו
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי גידי מצגר » 25 יולי 2020, 23:10

אכן איום מיידי מוחשי מהווה עילה בסיסית. לירי במטרה להפסיק את האיום
אך לא לשכוח דבר בסיסי אחד . במקרה של שוד בנק נניח ירית כדי להפסיק איום שכזה ולא אתה היית בסכנה אלא האנשים /לקוחות הבנק. ושזאת לאחר שהמאבטח נוטרל.עליך לא היה איום מוחשי מיידי.כי היית מוסתר בצורה כלשהיא והשודד לא הבחין בך ובכל זאת ירית והרגת או פצעת קשה את השודד והפסקת/קטעת את האיום הנ'ל.במיידי
מה דינך?
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי 23933 » 26 יולי 2020, 01:25

אם הם נמצאים בסכנת חיים הייתי יורה בו ע"מ להציל את חייהם של האחרים מכח חוק לא תעמוד על דם רעך התשנ"ח 1998. ראה בהרחבה
http://www.yfjlaw.org.il/wp-content/upl ... 0627281227)
ויותר קונקרטי https://metzuda.co.il/%D7%97%D7%95%D7%A ... %91%D7%94/
"איש את רעהו יעזרו ולאחיו יאמר חזק" מלבי"ם - באור הענין איש את רעהו יעזרו וחוץ מזה יאמר לאחיו חזק ג''כ אתה בעצמך ואל תסמך על העזר אך היה לבן חיל. ישעיה מא ו
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי zeevsn » 26 יולי 2020, 17:05

כבר היו מקרים בהם שודד שדד באיומי אקדח צעצוע (שנראה אמיתי לחלוטין), אני לא הייתי רוצה להרוג אדם שהחזיק אקדח צעצוע ביד !
חלק מתנאי הביטוח של בקים וכד' הם שאסור לך להתנגד לשודד חמוש, הרבה יותר זול להם לשלם את כספי השוד מאשר לשלם פיצויים כל החיים לאלמנה/אלמן של פקיד שניסה לשחק אותה הארי המזוהם,
אבל אתה מכיר אותי גידי, אני שמאלני יפה נפש שלא אוהב להרוג אנשים
יום שאתה לא לומד בו משהו חדש, הוא יום מבוזבז.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי סיורניק » 26 יולי 2020, 22:55

zeevsn כתב:כבר היו מקרים בהם שודד שדד באיומי אקדח צעצוע (שנראה אמיתי לחלוטין), אני לא הייתי רוצה להרוג אדם שהחזיק אקדח צעצוע ביד !
חלק מתנאי הביטוח של בקים וכד' הם שאסור לך להתנגד לשודד חמוש, הרבה יותר זול להם לשלם את כספי השוד מאשר לשלם פיצויים כל החיים לאלמנה/אלמן של פקיד שניסה לשחק אותה הארי המזוהם,

זה קצת מזכיר את תחום Loss Prevention בארה"ב שם ל"שומרים" ברשתות הגדולות כמו וולמארט אסור להפעיל כוח כדי לתפוס גנבים מהחנות ובטח שלא לירות, מהסיבה שציינת אבל בעיקר כדי להימנע מתביעה ע"י משפחת הגנב כנגד הרשת.

מצד שני היו מקרים שאזרח חמוש נכנע והשודד מצא עליו את האקדח והוציא אותו מיד להורג, כך שלתת לשודד להחליט מה יהיה גורלך זה בעייתי.

אחרי כל זה יש מקום לדבר על טקטיקה - מתי לשלוף ומתי לחכות לרגע המתאים. אין פתרון מושלם אבל יש יותר סיכוי להצליח / לשרוד אם האקדח לא מכוון אליך באותו רגע. במצב של מחבל (לעומת שודד) כנראה שתמות אם לא תשלוף ברגע שזיהית את האיום, אבל יש מצבים "אפורים" שעדיף לחכות לרגע הנכון
אז נכון שאולי יבוא התובע / השופט וישאל למה ירית לו בגב, או למה ירית אם הוא בא "רק לשדוד קצת כסף", אבל קודם נישאר בחיים ונגיע למעמד הזה.
באתי ללמוד
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי 23933 » 26 יולי 2020, 23:41

איזה דילמה. אמיתי לא אמיתי ,אמיתי לא אמיתי, ואז תטיל גורל עץ או פלי ותוכנס לשקית שחורה
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי itamar » 30 יולי 2020, 15:33

zeevsn כתב:כבר היו מקרים בהם שודד שדד באיומי אקדח צעצוע (שנראה אמיתי לחלוטין), אני לא הייתי רוצה להרוג אדם שהחזיק אקדח צעצוע ביד !

אין פה שום משחק של הארי המזוהם.
אף אחד מאיתנו לא שוטר, ואנחנו לא אמורים "לחתור למגע".

גם אין פה שום נסיון להציל את כספי הבנק..
הם מגודרים ומבוטחים מכל הכיוונים.

שוד של כמה מאות אלפי שקלים לא יגרום להם להתמוטט.

השאלה היא שאלה של סכנת חיים והגנה עצמית נטו.

לשודד יש אקדח ביד. כל עוד לא זיהית בוודאות שזה צעצוע - תניח שזה אמיתי.
תניח גם שאם הוא נכנס עם נשק לבנק, אז יש לו גם כוונה להשתמש בו.

עכשיו פה נכנס העניין של תחושת סכנת החיים..
אם אתה רואה שהשודד נכנס לסניף, לוקח את הכסף והולך..תירה לו בגב? לא נראה לי שזה המעשה הנכון.

מצד שני..אם אתה רואה אותו לחוץ, עצבני, מכוון נשק לכולם אולי גם אליך..
יש לך את כל הזכות להרגיש מאויים ובסכנת חיים ממשית. מה תעשה? זה כבר עניין שלך.

קח בחשבון שבבנקים הכל מצולם..וכל מה שתעשה או שלא יובא בפני בית המשפט.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד