הזיג זאואר החדש בכתבתו של אבי מור המפיל ממלכותו את הגלוק

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

Re: הזיג זאואר החדש בכתבתו של אבי מור המפיל ממלכותו את הגלו

על ידי 23933 » 05 אפריל 2020, 23:22

ואו 15 שנה ואיך שכל התחזית של אבי מור שהוא מקצוען בתחום האקדחים, פשוט לא התממשה וגלוק בכל אופן פה בארץ הוא עדיין מספר אחד ולא משנה מדוע . (כל הסיבות זה בלה בלה )ובשאר ארצות תבל איני יודע ולהערכתי הוא הנמכר ביותר ולא משנה מדוע
"איש את רעהו יעזרו ולאחיו יאמר חזק" מלבי"ם - באור הענין איש את רעהו יעזרו וחוץ מזה יאמר לאחיו חזק ג''כ אתה בעצמך ואל תסמך על העזר אך היה לבן חיל. ישעיה מא ו
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי itamar » 08 אפריל 2020, 09:48

23933 כתב:ואו 15 שנה ואיך שכל התחזית של אבי מור שהוא מקצוען בתחום האקדחים, פשוט לא התממשה וגלוק בכל אופן פה בארץ הוא עדיין מספר אחד ולא משנה מדוע . (כל הסיבות זה בלה בלה )ובשאר ארצות תבל איני יודע ולהערכתי הוא הנמכר ביותר ולא משנה מדוע
אבי מור מבין גדול באקדחים, אבל כנראה פחות מבין בכלכלה.
גלוק עדיין מוביל במכרזים בהרבה מקומות בעולם.
עם דור 5 שלהם הם גם פתרו הרבה מהתחלואים של הדורות הקודמים וגם נענו לדרישות השוק.
בגלל המיקוד שלהם באקדחים בלבד ובמגזר הביטחוני בפרט, הם החברה היחידה בעולם שמסוגלת לייצר פלטפורמה אמינה במחיר מנצח.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי Gol1 » 08 אפריל 2020, 10:31

אין לי צד בדיון וממש לא אכפת לי מי יותר טוב, אבל לצערם של גלוק הם לא זכו באף חוזה רציני של צבא ארה"ב ואילו סיג הכניסו לצבא האמריקאי גם את אקדח השירות וגם כמה דגמי רובים ואפילו אופטיקה, בלי להזכיר את זה דהם מובילים במכרז לפלטפורמת המקלעעם והנשק האישי של כל צבא ארה"ב, מדובר על מליארדים של דולרים.
לי אישית יש גלוק 19 כבר 17 שנה הוא משרת אותי בצורה טובה מאד, אבל לתחושתי החברה קפאה על השמרים ולא עשתה שום דבר חדש מעבר ללעדכן ולתקן כל מיני בעיות בדורות השונים של הגלוק ועל הדרך ייצרה פגמים חדשים, שמעתי המון דברים טובים על הדור החמישי אבל אין לי ניסיון, בכל מקרה לדעתי חברה שמייצרת ומתבססת רק מוצר אחד שאמור להתאים לכולם עושה טעות.
אבל זאת רק דעתי וכמו שאמרתי אין לי שום אינטרס, מעבר לזה שסיג בהנהלתו של רון הישראלי באמת מךתיעה כל פעם מחדש ואני יכול רק לפרגן, גם מביאים עבודה לישראל, גם תומכים בשוק ובאמת גאווה, למרות שאני לא מחסידי הסיג
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי 23933 » 08 אפריל 2020, 10:34

אני לא מבין כלל באקדחים אלא ניזון מכתיבה של בעלי ניסיון בארץ ובחו"ל, ומה שקרה זה לא רק שזיג הפכו להיות מס' 1 אלא אני חושב שגם לא את מספר 2 ו-3, כי כפי הנראה סמית לקחו את מספר 2 ו-cz מספר 3, וזיג מאחור בפער ניכר. ויש הרבה סיבות מדוע . אבל אבי מור טעה ולא בקטן.
"איש את רעהו יעזרו ולאחיו יאמר חזק" מלבי"ם - באור הענין איש את רעהו יעזרו וחוץ מזה יאמר לאחיו חזק ג''כ אתה בעצמך ואל תסמך על העזר אך היה לבן חיל. ישעיה מא ו
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי itamar » 08 אפריל 2020, 11:43

לתחושתי החברה קפאה על השמרים ולא עשתה שום דבר חדש מעבר ללעדכן ולתקן כל מיני בעיות בדורות השונים של הגלוק ועל הדרך ייצרה פגמים חדשים, שמעתי המון דברים טובים על הדור החמישי אבל אין לי ניסיון, בכל מקרה לדעתי חברה שמייצרת ומתבססת רק מוצר אחד שאמור להתאים לכולם עושה טעות.

זה המודל העסקי של חברת גלוק ויש בו יתרונות אבל חסרונות.

היתרונות: ההשקעה שלהם במחקר, פיתוח ושיווק אפסית. אלו הם מאות מליוני דולרים שהם חוסכים.
הם פשוט מדפסת כסף...צוחקים כל הדרך לבנק.
חברות כמו הקלר, זיג ואפ אן מפתחות מגוון רחב של מוצרים. מקלעים, רובי סער, רובי צלפים, תמק"ים ואקדחים.
חלקם של המוצרים האלה זוכים במכרזים ממשלתיים, חלקם פשוט כישלון ולא זוכים להמכר. החברות האלה מוציאות הון עתק על פיתוח וייצור, הן לא רווחיות וללא תמיכה ממשלתית הן לא היו מצליחות לשרוד.

החיסרון בחברה כמו גלוק:
הסיכון של לשים את כל הבייצים הסל אחד.
מחר יכול לקום מישהו שימציא את הדבר הבא בתחום האקדחים ואז שלום ולא להתראות לגלוק.

אבל בנתיים החברה הזו עושה חייל.
נכון שהם לא זכו באף מכרז של הצבא האמריקאי אבל פרנסה בארה"ב ובשאר העולם לא חסר להם.

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי Gol1 » 10 אפריל 2020, 08:04

itamar כתב:
לתחושתי החברה קפאה על השמרים ולא עשתה שום דבר חדש מעבר ללעדכן ולתקן כל מיני בעיות בדורות השונים של הגלוק ועל הדרך ייצרה פגמים חדשים, שמעתי המון דברים טובים על הדור החמישי אבל אין לי ניסיון, בכל מקרה לדעתי חברה שמייצרת ומתבססת רק מוצר אחד שאמור להתאים לכולם עושה טעות.

זה המודל העסקי של חברת גלוק ויש בו יתרונות אבל חסרונות.

היתרונות: ההשקעה שלהם במחקר, פיתוח ושיווק אפסית. אלו הם מאות מליוני דולרים שהם חוסכים.
הם פשוט מדפסת כסף...צוחקים כל הדרך לבנק.
חברות כמו הקלר, זיג ואפ אן מפתחות מגוון רחב של מוצרים. מקלעים, רובי סער, רובי צלפים, תמק"ים ואקדחים.
חלקם של המוצרים האלה זוכים במכרזים ממשלתיים, חלקם פשוט כישלון ולא זוכים להמכר. החברות האלה מוציאות הון עתק על פיתוח וייצור, הן לא רווחיות וללא תמיכה ממשלתית הן לא היו מצליחות לשרוד.

החיסרון בחברה כמו גלוק:
הסיכון של לשים את כל הבייצים הסל אחד.
מחר יכול לקום מישהו שימציא את הדבר הבא בתחום האקדחים ואז שלום ולא להתראות לגלוק.

אבל בנתיים החברה הזו עושה חייל.
נכון שהם לא זכו באף מכרז של הצבא האמריקאי אבל פרנסה בארה"ב ובשאר העולם לא חסר להם.

א.

מסכים עם כל מילה
חג שמח לכולם!
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי nissimrozales » 10 אפריל 2020, 09:26

H&K p30 LEM אקדח מעולה אמין נוח והכי חשוב אחד הבטיחותיים שהיה לי. והיו לי כמה דגמים כולל גלוק 19 ששירת אותי נאמנה 14 שנים. H&Kp30LEM פשוט עושה את העבודה בצורה מעולה. אחיזה מהנוחות ביותר שהרגשתי עם אפשרות שינוי מידות לקת, כוונות טובות ישר מהקופסא והדק בטוח ביותר!! אתה יכול להסתובב עם כדור בקנה שנה שלמה ולא תפלוט כדור בטעות.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי itamar » 10 אפריל 2020, 14:15

בתור בעלים לשעבר של הקלר, אני מסכים איתך בכל מילה.
בגלגול הבא שלי, במדינה בה אתה יכול להזמין כמה אקדחים שאתה רוצה דרך האינטרנט, הקלר היו תופסים מקום של כבוד בארסנל.

פה בארץ, אני אמשיך להתבאס מהגלוק שלי אבל לעולם לא אחליף אותו.

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי nissimrozales » 10 אפריל 2020, 15:28

איתמר אתה מדבר אולי מניסיון מלפני 10 שנים. היום הכול אחרת יבואנים גדולים נותנים כאן שירות לכלים שהם מוכרים !!
חוץ מזה אחרי 3 שנים עם ה H&K ומספר 4 ספרות של כול סוגי התחמושת לא נתקלתי ולו בבעיה אחת קטנה!! התקדמנו מעט מאז...
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי 23933 » 10 אפריל 2020, 17:19

מה המחיר שלו?
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי itamar » 10 אפריל 2020, 18:10

nissimrozales כתב:איתמר אתה מדבר אולי מניסיון מלפני 10 שנים. היום הכול אחרת יבואנים גדולים נותנים כאן שירות לכלים שהם מוכרים !!
חוץ מזה אחרי 3 שנים עם ה H&K ומספר 4 ספרות של כול סוגי התחמושת לא נתקלתי ולו בבעיה אחת קטנה!! התקדמנו מעט מאז...

דבר ראשון - אתה צודק.
השוק היום אחר לגמרי ממה שהיה.

מצד שני, אתה רואה מה קורה היום ואיך אירוע כמו הקורונה ממוטט כלכלה של מדינה ועסקים.

אני יכול להגיד לכך ברמה די גבוהה של ודאות, שלא משנה מה יקרה - חלקים לגלוק אתה תמיד תוכל למצוא פה בארץ.
לגבי כלים אחרים, אני ממש לא בטוח.

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי Gol1 » 11 אפריל 2020, 13:13

קצת קשה לי עם הידיעה שכל מקימי H&K היו יוצאי המערכת הנאצית, לעולם לא אחזיק כלי שלהם, השוק מלא בחלופות טובות, החברה הזאת היא דגל אדום גדול ולא אכפת לי כמה הכלים שלהם נפלאים, הם מוכרים ומכרו את הנשקים שלהם לגדולי אויבינו מתוך אידיאולוגיה, יש גבול.
כמובן שזאת רק דעתי, שכל איד יפעל כיצד שהוא מוצא לנכון
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי itamar » 11 אפריל 2020, 19:41

Gol1 כתב:קצת קשה לי עם הידיעה שכל מקימי H&K היו יוצאי המערכת הנאצית, לעולם לא אחזיק כלי שלהם, השוק מלא בחלופות טובות, החברה הזאת היא דגל אדום

המקימים של הקלר הם יוצאי מאוזר, חברה שהייתה קיימת עוד לפני מלחמת העולם השניה וגם הראשונה.
אם אתה מחרים אותם, אתה צריך להחרים את כל התעשייה הגרמנית, כי כולה הייתה מגוייסת למאמץ המלחמתי.
בדיוק כמו שכל התעשייה כאן או בארה"ב מגוייסת בשעת משבר.
רובה ככולה השתמשה בעובדי כפייה מהמחנות כי הם היו כח אדם זול וזמין.

חברות כמו סימנס, פולקסווגן, מרצדס.
מטוסי איירבוס שמיוצרים במפעלי מסרשמידט.

חברת טיסן-קרופ שמייצרת לנו צוללות..

והבושה הגדולה, חברת BASF שהייתה חברת האם של אי.גה פארבן בבעלות 40% בזמן המלחמה של רוקפלר היהודי.
הם ייצרו את הציקלון בי - שנמכר עד היום בדרום אמריקה כחומר הדברה לחפרפרות.

גם גלוק האוסטרים לא ידועים באהבתם לישראל ולהבדיל מגרמניה עד היום הם מתכחשים לחלקם בשואה.
עד היום יש אמברגו אוסטרי על ישראל, ועד לפתיחת המפעל בארה"ב גלוקים היו מגיעים לפה בדרך לא דרך ובמחיר מופרע.

ובסופו של יום...גם אני הייתי מתנזר ככל האפשר מתוצרת גרמנית.
אבל מצאתי את עצמי קונה שוב ושוב את אותם המוצרים. אם זה מקרר, מכונת כביסה, תנור..
בסופו של דבר רכשתי מוצר גרמני במקום כל מןצר שהתקלקל ונגמרו הבעיות.

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי עדקרן » 11 אפריל 2020, 21:19

23933 כתב:ואו 15 שנה ואיך שכל התחזית של אבי מור שהוא מקצוען בתחום האקדחים, פשוט לא התממשה וגלוק בכל אופן פה בארץ הוא עדיין מספר אחד ולא משנה מדוע . (כל הסיבות זה בלה בלה )ובשאר ארצות תבל איני יודע ולהערכתי הוא הנמכר ביותר ולא משנה מדוע

ובכן, היה מי שאמר ש"תחזיות הן עניין מסוכן, בעיקר כאלה שנוגעות לעתיד". אין מה לעשות, ככה זה.
IDPA Safety Officer
עורך האתר http://www.idpa.org.il
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי 23933 » 11 אפריל 2020, 21:35

זמינות של כל החלפים /עזרים /נרתיקים שונים באיביי אמזון עלי אקספרס .רק תרשום גלוק באחד מהחנויות הללו ותגיע לעשרות ואולי מאות אלפים של מוכרים /מוצרים. אין שום אקדח אחר שמגיע למספר כה גבוהה של הנ"ל למעט גלוק .
ועוד לא דיברנו על נושא פירוק האקדח, שבגלוק זה אפילו פחות מורכב מלגו, זה אפילו לא מורכב .
אבל עוד לא גילו לנו מה מחירו של HK .
ששששששש זהו סוד כמוס רק ל.......
סליקאי זהב
סליקאי זהב

הקודםהבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד