איך להתאמן עם אקדח חדש
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
Re: איך להתאמן עם אקדח חדש
לעומת זאת כתוב בפירוש: "לא יתאמן אדם בכלי ירייה מחוץ למטווח קליעה" נכון או לא אפשר לנהל דיון, אך להבנתי הדלה ההוראה מחייבת.
אתה מזכיר לי איך הגיעו להלכה שאסור לאכול בשר עוף עם גבינה...
בתורה כתוב לא תבשל גדי בחלב אימו...
חשבו חכמים.. יש לך סטייק ביד..איך אתה יודע אם זה בשר של עיזה בוגרת או של גדי?
אז בוא נאסור לאכול בשר צאן וחלב.
רגע...בשר צאן קצת דומה לבשר בקר נכון?
אז למען הסר ספק נאסור גם בשר בקר..
ובשר בקר דומה לבשר עוף נכון?
אז כדי שלא יהיו טעויות נאסור כל סוגי בשר..
ובכלל שכחנו שהמחוקק בסך הכל התכוון לזה שאסור לבשל גדי בחלב אימו...
תשמע...
אם חס וחלילה תפלוט כדור ותפגע במישהו,
יאשימו אותך בהריגה או בחבלה חמורה. אולי בנוסף גם ברשלנות פושעת.
כל השאר כבר לא ישנה.
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק
בחייאת זומזום!
(מספיק עתיק?)
הלכתם רחוק עם הפרשנויות, אבל סיכם את זה נהדר איתמר.
(מספיק עתיק?)
GA1 כתב:בחייאת זומזום!
(מספיק עתיק?)
זה לא אני..כל הזכויות שמורות למר"ן עובדיה יוסף ז"ל.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק
GUSS כתב:במחילה,, איתמר כתב תשובה רצינית נכונה ומעלה נשכחות.
השואל שייך לדור צעיר שלא נהירה לו הפרקטיקה,,
כמו להתניע עם מנואלה,להתקשר[לצלצל קראו לזה ] חינם עם אסימון וחוט,
או לבנות טאיארה,מבוסים ודבק קמח..
אז התפלק[גם מונח מאז] לי,
זה בדיוק הנקודה.. אין לי מושג על מה אתם מדברים.. נשמע מעניין - תסביר במקום לצחוק על בנאדם
- סליקאי ארד
חלילה לצחוק,,,
קראת מה איתמר כתב ?
""תלמד את ההדק שלך. את המהלך שלו. מתי משתחררת נקירה, איפה נקודת חידוש הקשר. אתה צריך להגיע למצב בו אתה מאזן על הצינה מטבע של חצי שקל, משחרר נקירה כשאתה בתמונת כוונות על מטרה והמטבע לא נופל..""
איזה חלק , משפט או מילה לא הבנת?
נתקדם משם.
קראת מה איתמר כתב ?
""תלמד את ההדק שלך. את המהלך שלו. מתי משתחררת נקירה, איפה נקודת חידוש הקשר. אתה צריך להגיע למצב בו אתה מאזן על הצינה מטבע של חצי שקל, משחרר נקירה כשאתה בתמונת כוונות על מטרה והמטבע לא נופל..""
איזה חלק , משפט או מילה לא הבנת?
נתקדם משם.
פחות -לרוב זה יותר,,
או שזה מאוד פשוט או שאני עושה את זה לא נכון לא הבנתי מה בדיוק האתגר פה 

- סליקאי ארד
מכיוון שלא מדובר בצינה עגולה כמו פעם
אלא לרוב בגלוק, שיש לו צינה שטוחה ברוחב מטבע...
אז היום צריך לעשות את זה כשהמטבע מונח על הכוונת הקדמית. שגם היא רבועה ושטוחה, אבל קטנה.
אלא לרוב בגלוק, שיש לו צינה שטוחה ברוחב מטבע...
אז היום צריך לעשות את זה כשהמטבע מונח על הכוונת הקדמית. שגם היא רבועה ושטוחה, אבל קטנה.
-------
- נשק עליך זה כמו מצנח - אם תצטרך ולא יהיה עליך - כנראה שכבר לא תצטרך יותר...
- גם כשהמשטרה במרחק של דקות -
לפעמים זה עניין של שניות...
תרגילים שטובים לקלעים לא יועילו לצרכים שלנו.
פלינץ׳ נגרם כתוצאה מכוננות ספיגה של המוח - מצפה לרעש/ רשף/רתע, אם האחיזה נכונה אז הקנה יפול למטה ואם לא אז גם לאחד הצדדים. זו טעות לחשוב שהכל סביב ההדק ומיקום האצבע עליו הוא הגורם לסטייה מהמרכז.
אתה צריך להתרכז באחיזה - כמו שאיתמר הסביר, להגיע למצב שאתה מקבל תמונת כוונות כל פעם שאתה שולף בלי צורך לתקן, האחיזה צריכה להיות חזקה במידה מספיקה כדי שהקנה יחזור תמיד לאותו מקום, יד שמאל צריכה ללפות חזק ולכסות את הקת .
כאמור, יורה מתחיל צריך הכוונה נכונה - אישית או קבוצתית וזכינו להגיע לתקופה שזה זמין מאד ובמחיר זול.
מציע לנצל את מסגרות האימון הזמינות, בבית אפשר לתרגל שליפה, אפשר לחזק את שרירי כפות הידיים.
מוסיף קישור לקטע מיוטיוב בכיכוב האקדח הנ״ל , החל מדקה 7.25 לערך -
https://m.youtube.com/watch?v=76L3omjTh8c
אני לא מכיר את יוצר הסרטון, אבל אין ספק שהוא ירה לא מעט בחייו, הירי שלו מדוייק, אבל הוא לא מצליח לשלוט באקדח , שים לב איך הוא מתקן את האחיזה אחרי כל כדור.
והנה אחד שכן מצליח לשלוט באקדח, כדאי להקשיב טוב לרשמים שלו :
https://m.youtube.com/watch?v=g_3ieap_l0I
פלינץ׳ נגרם כתוצאה מכוננות ספיגה של המוח - מצפה לרעש/ רשף/רתע, אם האחיזה נכונה אז הקנה יפול למטה ואם לא אז גם לאחד הצדדים. זו טעות לחשוב שהכל סביב ההדק ומיקום האצבע עליו הוא הגורם לסטייה מהמרכז.
אתה צריך להתרכז באחיזה - כמו שאיתמר הסביר, להגיע למצב שאתה מקבל תמונת כוונות כל פעם שאתה שולף בלי צורך לתקן, האחיזה צריכה להיות חזקה במידה מספיקה כדי שהקנה יחזור תמיד לאותו מקום, יד שמאל צריכה ללפות חזק ולכסות את הקת .
כאמור, יורה מתחיל צריך הכוונה נכונה - אישית או קבוצתית וזכינו להגיע לתקופה שזה זמין מאד ובמחיר זול.
מציע לנצל את מסגרות האימון הזמינות, בבית אפשר לתרגל שליפה, אפשר לחזק את שרירי כפות הידיים.
מוסיף קישור לקטע מיוטיוב בכיכוב האקדח הנ״ל , החל מדקה 7.25 לערך -
https://m.youtube.com/watch?v=76L3omjTh8c
אני לא מכיר את יוצר הסרטון, אבל אין ספק שהוא ירה לא מעט בחייו, הירי שלו מדוייק, אבל הוא לא מצליח לשלוט באקדח , שים לב איך הוא מתקן את האחיזה אחרי כל כדור.
והנה אחד שכן מצליח לשלוט באקדח, כדאי להקשיב טוב לרשמים שלו :
https://m.youtube.com/watch?v=g_3ieap_l0I
- סליקאי טיטניום
ושוב...
כמו שציינתי בהודעה המקורית שלי.
כל הכתוב מתייחס רק למי שיש לו כבר נסיון קודם עם אקדח.
לא לאחד שלא עבר שום הכשרה וזו הפעם הראשונה שהוא פוגש אקדח בחיים.
א.
כמו שציינתי בהודעה המקורית שלי.
כל הכתוב מתייחס רק למי שיש לו כבר נסיון קודם עם אקדח.
לא לאחד שלא עבר שום הכשרה וזו הפעם הראשונה שהוא פוגש אקדח בחיים.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק
למי שלא ירה באקדח בחיים, אני מציע לגשת תחילה לירי באקדח איירסופט - דבר ראשון ללמוד את היסודות ולשלוט בהם בלי הרעש והרתע שגורמים להפעלת הרפלקס שמשבש הכל. גם זה בליווי מדריך ירי רציני כמובן.
- סליקאי טיטניום
אימון בסיס של חמוש מאומן נוגע בנושא האחיזה.
האחיזה שמלמדים ברוב קורסי האבטחה בישראל לא מאפשר שליטה מספקת ברתע, בדקנו את זה כמה פעמים, בהילוך איטי, איך שאתם רוצים.
האחיזה שהעלו פה בסרטון האחרון, זאת האחיזה שאני מאמינה בה, ויש בה יותר מאשר איפה הוא מניח את הידיים.
כמו שאמרו פה, המון יבשים, המון כדורים ( פחות מיבשים) , ובאימון האחרון שמתי לב שכל פעם הכוונות מגיעות לעין שלי כשאני מכוון למטרה, פשוט מתישהו זה קורה. ( יש פיזיקיה וביולוגיה מאחורי זה, לא קסם :) )
אין תחליף להדרכה
האחיזה שמלמדים ברוב קורסי האבטחה בישראל לא מאפשר שליטה מספקת ברתע, בדקנו את זה כמה פעמים, בהילוך איטי, איך שאתם רוצים.
האחיזה שהעלו פה בסרטון האחרון, זאת האחיזה שאני מאמינה בה, ויש בה יותר מאשר איפה הוא מניח את הידיים.
כמו שאמרו פה, המון יבשים, המון כדורים ( פחות מיבשים) , ובאימון האחרון שמתי לב שכל פעם הכוונות מגיעות לעין שלי כשאני מכוון למטרה, פשוט מתישהו זה קורה. ( יש פיזיקיה וביולוגיה מאחורי זה, לא קסם :) )
אין תחליף להדרכה
אין ספק שהמון כדורים מביא לתוצאות , אבל כשהתחמושת על חשבונך כדאי למצוא דרך שתקצר תהליכים.
אז דבר ראשון - לא להתחיל לשרוף תחמושת ללא הדרכה, על זה כולנו מסכימים.
אבל ביננו - רובם המוחלט של המדריכים המעולים הוא מקובע , לא חופר וחוקר, יוצא מנקודת הנחה שאם זה עובד אז זה הוכחה לכך שזה נכון.
אפשר ללמד לירות טוב בכל שיטה ובכל אחיזה, עם מספיק תרגול. תהיו בטוחים שהמאבטחים שיורדים לחצי כריעה, אין להם טביעות אצבעות מרוב דריכות אקדח והם מצליבים אגודלים, מניפים יד אחת באוויר, או רוקעים ברגליים לצורך בלימה - יורים הרבה יותר מהר ומדוייק מרובנו שכותב כאן וזה פועל יוצא של תרגול, כושר גופני וירי מאסיבי.
החכמה לדעתי היא לקצר תהליכים ולהגיע לרמה גבוהה בכמה שפחות תחמושת וזמן מטווח, אני מאמין שזו גם מטרתו של פותח השרשור ששאל על אימון יבש. הצעתי לפרק את הלמידה לאימון איירסופט, יכול להיות גם תותב לייזר - שיקנה יכולת קליעה מעולה למטרה בלי לירות כדור אמיתי אחד. אפשר לסגור באמצעי זה את כל השלבים, שליפה והצבעה נכונה, מכוון נכון, לחיצת הדק נכונה, אפשר להתאמן בלי סוף בהחלפת מחסניות. אחרי שמגיעים לשלמות, נשאר להגיע למטווח ולנסות ליישם את זה בירי חי.
כדור ראשון יפגע בול , הבאים אחריו ... פחות, אבל נדע שהבעיה היא לא במכוון ולא בלחיצת ההדק כי את זה בודדנו. נשאר לעבוד על עצמת הלפיתה (בהנחה שהידיים ממוקמות נכון ) כדי להשיג שליטה על הרתע ועל המוח במטרה להקטין את השפעת הרפלקס. זה אגב החלק הקשה ביותר ללמידה. כדאי לשהות קצת במטווח ולהתרגל לרעש לפני שמתחילים לירות , כדאי להתחיל עם אקדחים נעימים לירי - בין אם הם כבדים מספיק או יורים תחמושת חלשה. לקפוץ פעם ראשונה למים עם אקדח סאב- קומפקט שגם קשה לייצר עליו אחיזה, גם רותע חזק, גם מרחק כוונות קצר זה מאתגר מאד.
אז דבר ראשון - לא להתחיל לשרוף תחמושת ללא הדרכה, על זה כולנו מסכימים.
אבל ביננו - רובם המוחלט של המדריכים המעולים הוא מקובע , לא חופר וחוקר, יוצא מנקודת הנחה שאם זה עובד אז זה הוכחה לכך שזה נכון.
אפשר ללמד לירות טוב בכל שיטה ובכל אחיזה, עם מספיק תרגול. תהיו בטוחים שהמאבטחים שיורדים לחצי כריעה, אין להם טביעות אצבעות מרוב דריכות אקדח והם מצליבים אגודלים, מניפים יד אחת באוויר, או רוקעים ברגליים לצורך בלימה - יורים הרבה יותר מהר ומדוייק מרובנו שכותב כאן וזה פועל יוצא של תרגול, כושר גופני וירי מאסיבי.
החכמה לדעתי היא לקצר תהליכים ולהגיע לרמה גבוהה בכמה שפחות תחמושת וזמן מטווח, אני מאמין שזו גם מטרתו של פותח השרשור ששאל על אימון יבש. הצעתי לפרק את הלמידה לאימון איירסופט, יכול להיות גם תותב לייזר - שיקנה יכולת קליעה מעולה למטרה בלי לירות כדור אמיתי אחד. אפשר לסגור באמצעי זה את כל השלבים, שליפה והצבעה נכונה, מכוון נכון, לחיצת הדק נכונה, אפשר להתאמן בלי סוף בהחלפת מחסניות. אחרי שמגיעים לשלמות, נשאר להגיע למטווח ולנסות ליישם את זה בירי חי.
כדור ראשון יפגע בול , הבאים אחריו ... פחות, אבל נדע שהבעיה היא לא במכוון ולא בלחיצת ההדק כי את זה בודדנו. נשאר לעבוד על עצמת הלפיתה (בהנחה שהידיים ממוקמות נכון ) כדי להשיג שליטה על הרתע ועל המוח במטרה להקטין את השפעת הרפלקס. זה אגב החלק הקשה ביותר ללמידה. כדאי לשהות קצת במטווח ולהתרגל לרעש לפני שמתחילים לירות , כדאי להתחיל עם אקדחים נעימים לירי - בין אם הם כבדים מספיק או יורים תחמושת חלשה. לקפוץ פעם ראשונה למים עם אקדח סאב- קומפקט שגם קשה לייצר עליו אחיזה, גם רותע חזק, גם מרחק כוונות קצר זה מאתגר מאד.
- סליקאי טיטניום
ניר ל כתב:אבל ביננו - רובם המוחלט של המדריכים המעולים הוא מקובע , לא חופר וחוקר, יוצא מנקודת הנחה שאם זה עובד אז זה הוכחה לכך שזה נכון..
אני מסכים איתך.
למעשה, כמעט כל דמות מוכרת בעולם הירי פיתח שיטה משלו שעובדת טוב בשבילו.
ג'רי מיצלק, רוב לתהאם, רוברט פוגל וכו.
לפעמים הקונספטים של כל אחד מהאלופים האלה סותרים אחד את השני..אבל מה שמשותף זה שבסופו של דבר הם הביאו את אותם אנשים להשגים.
אני חושב שאפשר ללמוד משהו מכל דבר.
אין נכון או לא נכון. בסופו של דבר כל אחד צריך לדבוק בטכניקה שעובדת טוב בשבילו ומביאה אותו להשגים.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק
יש אנשים שמוכשרים לירי באופן טבעי, כמו שהצוערים שנבחרים לקורס טיס בח״א הישראלי הם בעלי כישורים טבעיים להטיס מערכות נשק מעופפות, תוסיף לזה אימון אינטנסיבי ותקבל מהם ביצועים על אנושיים, היורים האמריקאים שבטופ הם בהכרח כאלה, כי כאלו שמתאמנים בלי סוף ויורים מאות אלפי כדורים יש שם המון.
זה בסדר לקחת מהם טיפים, יש דברים שיועילו לכל אחד ויש דברים שהם יחודיים לפיזיולוגיה שלהם, אני למשל לא מסוגל להחזיק גלוק בצורה של בוב ווגל, ג׳רי מיצ׳ולק זה בכלל חצובה אנושית, לא משנה מה הוא מחזיק, מה שכן - לעמוד בצורה טבעית לשלוף ולהביא את האקדח לגובה העיניים בלי לערוך טקס מורכב, זה טיפ שיחסוך חצי שנייה לכל אחד.
זה בסדר לקחת מהם טיפים, יש דברים שיועילו לכל אחד ויש דברים שהם יחודיים לפיזיולוגיה שלהם, אני למשל לא מסוגל להחזיק גלוק בצורה של בוב ווגל, ג׳רי מיצ׳ולק זה בכלל חצובה אנושית, לא משנה מה הוא מחזיק, מה שכן - לעמוד בצורה טבעית לשלוף ולהביא את האקדח לגובה העיניים בלי לערוך טקס מורכב, זה טיפ שיחסוך חצי שנייה לכל אחד.
- סליקאי טיטניום
מעניין שאף אחד מהאנשים שאיתמר ציין, לא אוחזים את האקדח כמו שמלמדים באבטחה בארץ, כולם אוחזים בצורה שיותר קל לשלוט ברתע, בניואנסים שונים.
אם מספיק אימון אפשר לירות עם הזרת,עד היום לא הבנתי למה מתעקשים לירות בצורה מאתגרת.
אם מספיק אימון אפשר לירות עם הזרת,עד היום לא הבנתי למה מתעקשים לירות בצורה מאתגרת.
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד