האם אני זכאי לרישיון נשק פרטי?
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
12 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
האם אני זכאי לרישיון נשק פרטי?
שלום, לפי תנאי המשרד לבטחון פנים אינני זכאי לשאת נשק פרטי, אינני גר ביישוב מזכה(ירושלמי), אין לי רובאי 07(יש לי רובאי 04 עם תעודת לוחם חוד וכמובן שהייתי לוחם), ואינני עובד בעבודה שמזכה אותי בקבלת רישיון נשק פרטי.
העניין הוא שאני מחזיק בתעודת מאבטח מטעם משטרת ישראל וברשותי נשק אירגוני מטעם העבודה שלי כמאבטח.
האם עובדה זאת יכולה לזכאות אותי בקבלת רישיון פרטי או שחבל על הזמן שלי ואין לי סיכוי לקבל רישיון פרטי?
יש לציין שהנשק הארגוני שברשותי נמצא תמיד בעבודה עליי ומועבר בהעברה חמה בין מאבטחים ולא נלקח הביתה ו/או מחוץ לשעות העבודה.
העניין הוא שאני מחזיק בתעודת מאבטח מטעם משטרת ישראל וברשותי נשק אירגוני מטעם העבודה שלי כמאבטח.
האם עובדה זאת יכולה לזכאות אותי בקבלת רישיון פרטי או שחבל על הזמן שלי ואין לי סיכוי לקבל רישיון פרטי?
יש לציין שהנשק הארגוני שברשותי נמצא תמיד בעבודה עליי ומועבר בהעברה חמה בין מאבטחים ולא נלקח הביתה ו/או מחוץ לשעות העבודה.
- סליקאי ארד
Re: האם אני זכאי לרישיון נשק פרטי?
לצערי, אין שום קשר.
בדיוק כמו שעובדה שהיית לוחם והחזקת נשק אוטומטי אישי בתקופת השירות לא מהווה שום הקלה בקבלת רישיון לנשק אוטומטי פרטי, גם היותך בעל רישיון ארגוני לא מקלה בקבלת רישיון פרטי.
בדיוק כמו שעובדה שהיית לוחם והחזקת נשק אוטומטי אישי בתקופת השירות לא מהווה שום הקלה בקבלת רישיון לנשק אוטומטי פרטי, גם היותך בעל רישיון ארגוני לא מקלה בקבלת רישיון פרטי.
- סליקאי טיטניום
Spy קבל תיקון, חיילים בצבא כבר לא מקבלים נשק אוטומטי, זה מסוכן להם.
- סליקאי טיטניום
לך להתנדב למ.ד.א /הצלה/זק"א ותקבל רשיון לנשק פרטי,בהצלחה
"איש את רעהו יעזרו ולאחיו יאמר חזק" מלבי"ם - באור הענין איש את רעהו יעזרו וחוץ מזה יאמר לאחיו חזק ג''כ אתה בעצמך ואל תסמך על העזר אך היה לבן חיל. ישעיה מא ו
- סליקאי זהב
בהתמדה הנדרשת (שנה? +המלצה?) הוא עוד יגלה את העניין האמיתי שבהתנדבות...
(מה שנקרא - מתוך שלא לשְמה יגיע לשְמה...)
(מה שנקרא - מתוך שלא לשְמה יגיע לשְמה...)
-------
- נשק עליך זה כמו מצנח - אם תצטרך ולא יהיה עליך - כנראה שכבר לא תצטרך יותר...
- גם כשהמשטרה במרחק של דקות -
לפעמים זה עניין של שניות...
תהרגו אותי אני לא מבין את ההגיון כאן... כשלא רציתי נשק דחפו לי לידיים m4 ואז מיקרו תבור. כשאני רוצה נשק לא מסכימים לי לקבל למרות שרוב שעות היום בשנה אני עם נשק עלי... אז ה8-9 שעות האלה השלמה שיהיו עם נשק זו הבעיה שלהם...
- סליקאי ארד
אתה צודק. אלה חוקי סינון יבשים.
ירושלמים באיזורים מסויימים כן זכאים לנשק.
carver כתב:אתה צודק. אלה חוקי סינון יבשים.
לפי הבדיקה באתר שלהם הכתובת שלי לא זכאית לתבחין של מגורים ביישוב זכאי, במציאות בפועל בגל הטרור האחרון ב2015-2016 היו זורקים בקתבים 10 דקות הליכה מהבית שלי ורימוני הלם וסלעים על מכוניות...
השאלה היותר חשובה לדעתי מ"האם אני עומד בתבחין היבש" היא האם ישנה דרך לשכנע את הפקיד בקצה שחותם על האישורים שהתבחינים היבשים במקרה שלי אומנם לא נמצאים אך במציאות יש הגיון במתן רישיון נשק?
- סליקאי ארד
EryX כתב:carver כתב:אתה צודק. אלה חוקי סינון יבשים.
לפי הבדיקה באתר שלהם הכתובת שלי לא זכאית לתבחין של מגורים ביישוב זכאי, במציאות בפועל בגל הטרור האחרון ב2015-2016 היו זורקים בקתבים 10 דקות הליכה מהבית שלי ורימוני הלם וסלעים על מכוניות...
השאלה היותר חשובה לדעתי מ"האם אני עומד בתבחין היבש" היא האם ישנה דרך לשכנע את הפקיד בקצה שחותם על האישורים שהתבחינים היבשים במקרה שלי אומנם לא נמצאים אך במציאות יש הגיון במתן רישיון נשק?
שלילי, אין דרך. דרישת עמידה בתבחין היא דרישה מרובעת, ואין הנחות בדרישה הזו.
זה כמו לשכנע פקיד שומה במס הכנסה שהוא צריך לגבות ממך פחות מס.
- סליקאי זהב
תבחינים המזכים ברישיון הם דיכוטומיים. או שעומדים בהם, או שלא. אין דבר כזה "כמעט", "קרוב", "בערך". עזוב ירושלים. הידעת שבראש העין יש שכונות שמזכות (כי הן צמודות לקו הירוק) ויש שכונות מעבר לכביש צר, במרחק של 300 מטר, שכבר לא מזכות?
אל תחפש היגיון בתבחינים בכלל ובתבחין "ישוב זכאי" בפרט. הם נקבעו כמשהו שמגביל את מספר האזרחים בעלי רישיון. וגם בתבחין "רובאי 07 ומעלה" אין היגיון.
אל תחפש היגיון בתבחינים בכלל ובתבחין "ישוב זכאי" בפרט. הם נקבעו כמשהו שמגביל את מספר האזרחים בעלי רישיון. וגם בתבחין "רובאי 07 ומעלה" אין היגיון.
- סליקאי טיטניום
spy כתב:תבחינים המזכים ברישיון הם דיכוטומיים. או שעומדים בהם, או שלא. אין דבר כזה "כמעט", "קרוב", "בערך". עזוב ירושלים. הידעת שבראש העין יש שכונות שמזכות (כי הן צמודות לקו הירוק) ויש שכונות מעבר לכביש צר, במרחק של 300 מטר, שכבר לא מזכות?
אם רק הייתי גר 600 מטר דרומית הייתי נחשב אחרי הקו הירוק ולכן זכאי...
טוב בכל מקרה תודה על העזרה, אני בכל מקרה בתכנון על קורס כזה או אחר במשרד הבטחון שמזכה ברישיון נשק אבל הנושא עוד דיי רחוק וחשבתי שאולי אפשר להקדים לפחות בדבר אחד ועל הדרך להרגיש יותר בטוח, מסתבר שטעיתי.
- סליקאי ארד
רגע
הגוף אבטחה שאתה עובד בו מונחה משטרה ?
הגוף אבטחה שאתה עובד בו מונחה משטרה ?
12 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 0 אורחים