תובנות אחרי מטווח להוצאת רישיון
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
תובנות אחרי מטווח להוצאת רישיון
אשמח לשתף בחוויה כי יצאתי קצת מתוסכל וכמובן לשמוע עצות. מצטער אם זה יהיה ארוך
לא הציין איפה ביצעתי את האימון למרות שהיה בסדר אבל יכול להיות שדברי יובנו לא נכון.
החלטתי לבצע מטווח למרות שלא הייתי סגור על אקדח שאני רוצה והמטרה הייתה לעבור את המטווח ולהבין מה זה לירות באקדח על מנת שיהיה לי את האופציה לירות בצורה חופשית יותר באקדחים שונים
ההייתי לבד ולכן הכל הלך ממש מהר (בהתלחה נשמע יתרון אבל לי זה היה מהיר מידי)
בקשתי להיכנס עם שני אקדחים גלוק 19 וM&P 9C. מה שלפי דעתי היה טעות.
לא היה לי שום נסיון קודם בירי ובאקדח וגם לא איך מחזיקים אותו.
התחלתי עם הגלוק היירי הראשון היה ממש טוב .לגלוק היו כוונות זוהרות (שלפי המדריך משפר את הפגיעות).
המשכתי עם הגלוק ובמהלך האימון המדריך זרק לי שגם ההדק שם משופר.
אז לא רציתי לשקר לעצמי וגם כי רציתי לנסות את הכלי השני עברתי M&P 9C בהחלטה שאיתו המשיך את שאר האימון .
לקראת סוף האימון המדריך חזר בו ואמר שהדק בגלוק זה הרגיל.
לאורך כל האימון שהיה מהיר הרגשתי שאני לא באמת מצליח ללמוד לירות באקדח היה חסר לי המון את הקטע של היבשים.
שליפה דריכה סחיטת הדק אצבוע .לקח לי זמן ועדיין לא ממש הפנמתי את הקטע של האחיזה הנכונה שלא צריך להחזיק את האקדח חזק ואיך לסחוט נכון את ההדק.
לקראת התרגיל המסכם הבנתי שאני עומד לאבד את האימון חזרתי לגלוק עברתי את האימון עם 81 פגיעות בדף
ועם ביקורת לא נעימה מהמדריך(שדווקא את זה אני מאוד מעריך). שמבחינתו הוא לא היה מעביר אותי אבל עברתי את הרף וגם שכנראה שני האקדחים שבחרתי לא מתאימים לי .
כל האימון של הירי ללא החלק הבטיחותי לקח כ בין שעה לשעה וחצי
בגדול יצאתי מתוסכל מבולבל ואם הרגשה שאני באמת לא יודע לירות באקדח (ולא רק בגלל מה שהמדריך אמר)
תובנות שלי( ממקום של מישהו שעדין לא יודע לירות אז לקחת בחשבון
)
לא כדאי להיכנס עם שני אקדחים ממש שונים קשה מאוד לקלוט אחיזה של אקדח אחד במיוחד בנושא של ההדק.
אם כן החלטתם להיכנס עם שניים תחליטו כמה שיותר מהר עם איזה אקדח אתם רוצים לעבור את שאר האימון.
מאוד חשוב תבקשו לתרגל ביבש כמה פעמים עד שתרגישו שאתם סגורים על זה. (אולי הנחתי שהמדריך יודע מה הוא עושה אבל לא לכולם זה בא בקלות )
למי שאף פעם לא ירה באקדח כדאי לקחת את האקדח הכי קל לירי (אם יש הגדרה כזאת) ולכוון לעבור את המטווח,ולאחר מכן לנסות ללמוד בדרך אחרת איך באמת לירות באקדח ואיזה אקדח הכי מתאים לכם.
אשמח לעצות איך ממשיכים מכאן.
אקדחים שונים שכדאי לנסות (חשוב לי אקדח שיהיה נעים לי ללכת איתו ביום יום לא כבד מידי ולא בולט)
באיזה מסגרת אני יכול ללמוד לירות מ-0 כולל בסיס יבשים הדרכה טובה.
תודה
לא הציין איפה ביצעתי את האימון למרות שהיה בסדר אבל יכול להיות שדברי יובנו לא נכון.
החלטתי לבצע מטווח למרות שלא הייתי סגור על אקדח שאני רוצה והמטרה הייתה לעבור את המטווח ולהבין מה זה לירות באקדח על מנת שיהיה לי את האופציה לירות בצורה חופשית יותר באקדחים שונים
ההייתי לבד ולכן הכל הלך ממש מהר (בהתלחה נשמע יתרון אבל לי זה היה מהיר מידי)
בקשתי להיכנס עם שני אקדחים גלוק 19 וM&P 9C. מה שלפי דעתי היה טעות.
לא היה לי שום נסיון קודם בירי ובאקדח וגם לא איך מחזיקים אותו.
התחלתי עם הגלוק היירי הראשון היה ממש טוב .לגלוק היו כוונות זוהרות (שלפי המדריך משפר את הפגיעות).
המשכתי עם הגלוק ובמהלך האימון המדריך זרק לי שגם ההדק שם משופר.
אז לא רציתי לשקר לעצמי וגם כי רציתי לנסות את הכלי השני עברתי M&P 9C בהחלטה שאיתו המשיך את שאר האימון .
לקראת סוף האימון המדריך חזר בו ואמר שהדק בגלוק זה הרגיל.
לאורך כל האימון שהיה מהיר הרגשתי שאני לא באמת מצליח ללמוד לירות באקדח היה חסר לי המון את הקטע של היבשים.
שליפה דריכה סחיטת הדק אצבוע .לקח לי זמן ועדיין לא ממש הפנמתי את הקטע של האחיזה הנכונה שלא צריך להחזיק את האקדח חזק ואיך לסחוט נכון את ההדק.
לקראת התרגיל המסכם הבנתי שאני עומד לאבד את האימון חזרתי לגלוק עברתי את האימון עם 81 פגיעות בדף
ועם ביקורת לא נעימה מהמדריך(שדווקא את זה אני מאוד מעריך). שמבחינתו הוא לא היה מעביר אותי אבל עברתי את הרף וגם שכנראה שני האקדחים שבחרתי לא מתאימים לי .
כל האימון של הירי ללא החלק הבטיחותי לקח כ בין שעה לשעה וחצי
בגדול יצאתי מתוסכל מבולבל ואם הרגשה שאני באמת לא יודע לירות באקדח (ולא רק בגלל מה שהמדריך אמר)
תובנות שלי( ממקום של מישהו שעדין לא יודע לירות אז לקחת בחשבון

לא כדאי להיכנס עם שני אקדחים ממש שונים קשה מאוד לקלוט אחיזה של אקדח אחד במיוחד בנושא של ההדק.
אם כן החלטתם להיכנס עם שניים תחליטו כמה שיותר מהר עם איזה אקדח אתם רוצים לעבור את שאר האימון.
מאוד חשוב תבקשו לתרגל ביבש כמה פעמים עד שתרגישו שאתם סגורים על זה. (אולי הנחתי שהמדריך יודע מה הוא עושה אבל לא לכולם זה בא בקלות )
למי שאף פעם לא ירה באקדח כדאי לקחת את האקדח הכי קל לירי (אם יש הגדרה כזאת) ולכוון לעבור את המטווח,ולאחר מכן לנסות ללמוד בדרך אחרת איך באמת לירות באקדח ואיזה אקדח הכי מתאים לכם.
אשמח לעצות איך ממשיכים מכאן.
אקדחים שונים שכדאי לנסות (חשוב לי אקדח שיהיה נעים לי ללכת איתו ביום יום לא כבד מידי ולא בולט)
באיזה מסגרת אני יכול ללמוד לירות מ-0 כולל בסיס יבשים הדרכה טובה.
תודה
- סליקאי ארד
Re: תובנות אחרי מטווח להוצאת רישיון
אל תתרגש מדי קודם כל .... אני מניח שירית ב 9C בגרסה הראשונה שלו . ההדק לא " משהו" והשתפר בהמשך . יש כבר גרסה חדשה שלו דיי מזמן אך לא בארץ . גם אני לא הסתדרתי איתו . הגלוק שונה לגמריי והיית אולי צריך לנסות מולו את הM&P 9 2.0 . אני במקרה הזה דווקא העדפתי את ה M&P 9 2.0 . סיימת עם המטווח כולם ישמחו לתת לך לנסות את מרכולתם .אל תתבייש לך תנסה עד שישב לך משהו טוב ביד.
- סליקאי ארד
הכל טוב, תשקיע את הכסף בנרתיק טוב, שיהיה לך נוח איתו, עדיף קשיח ולא קורס. והמון אימונים, אל תוציא כרגע כסף על שום שיפור לאקדח, מיותר בשלב הזה.
אחרי שתלמד לירות תגלה שלא משנה איזה אקדח, אתה תירה בו טוב.
כמובן שמסגרת, חמוש מאומן\idpa\מדריך אישי יהיו הדבר הכי טוב על מנת שתרכוש הרגלים טובים מהתחלה.
אחרי שתלמד לירות תגלה שלא משנה איזה אקדח, אתה תירה בו טוב.
כמובן שמסגרת, חמוש מאומן\idpa\מדריך אישי יהיו הדבר הכי טוב על מנת שתרכוש הרגלים טובים מהתחלה.
לא יודע למה ציפית, ראה מה כתבתי לך כששאלת לפני האימון.
גם כשעברת טסט על מכונית לא יצאת לכביש וידעת לנהוג כמו נהג מקצועי,
רוצה ללמוד לירות ? לא תוכל לעשות את זה לפני רכישת אקדח אלא אם תירשם לקורס ירי מעשי שנמשך חודשים ועולה אלפי ש״ח. 9c החדש סבבה, גלוק אחלה, סיכוי סביר שאם נוח לך לשאת אותם אתה תסתדר איתם יופי אחרי שתלמד לירות. יש גם אפשרות לרכוש אקדח משומש ולהתגלח עליו עד שסגורים על מה שרוצים, זה קצת יותר טרטור אבל אולי יחסוך לך קצת כסף.
קנה אקדח וגש להתאמן עם מדריך אישי/ IDPA/ חמוש מאומן , אתה יכול לקבל המלצות ספציפיות בפורום. אל תבזבז כסף זמן ואנרגיה בלנסות ללמוד מירי סתמי במטווח, זה רק יזיק.
גם כשעברת טסט על מכונית לא יצאת לכביש וידעת לנהוג כמו נהג מקצועי,
רוצה ללמוד לירות ? לא תוכל לעשות את זה לפני רכישת אקדח אלא אם תירשם לקורס ירי מעשי שנמשך חודשים ועולה אלפי ש״ח. 9c החדש סבבה, גלוק אחלה, סיכוי סביר שאם נוח לך לשאת אותם אתה תסתדר איתם יופי אחרי שתלמד לירות. יש גם אפשרות לרכוש אקדח משומש ולהתגלח עליו עד שסגורים על מה שרוצים, זה קצת יותר טרטור אבל אולי יחסוך לך קצת כסף.
קנה אקדח וגש להתאמן עם מדריך אישי/ IDPA/ חמוש מאומן , אתה יכול לקבל המלצות ספציפיות בפורום. אל תבזבז כסף זמן ואנרגיה בלנסות ללמוד מירי סתמי במטווח, זה רק יזיק.
- סליקאי טיטניום
אני מבין את התחושה שלך, גם אני הוצאתי רישיון לא מזמן ולא היה קל לבחור כלי תוך כדי ההכשרה עצמה.
אני מצטרף לדבריו של ניר. אתה יכול להתנסות ולקנות חדש מאחד הדגמים הפופולריים ולהתרגל אליו, או לקנות יד 2 זול בשביל ללמוד לירות ולהבין מה מתאים לך ואח"כ להחליף.
אחרי כמה אימונים באחת המסגרות אתה תלמד לשלוט בנשק טוב ותקבל בטחון.
בהצלחה!
אני מצטרף לדבריו של ניר. אתה יכול להתנסות ולקנות חדש מאחד הדגמים הפופולריים ולהתרגל אליו, או לקנות יד 2 זול בשביל ללמוד לירות ולהבין מה מתאים לך ואח"כ להחליף.
אחרי כמה אימונים באחת המסגרות אתה תלמד לשלוט בנשק טוב ותקבל בטחון.
בהצלחה!
- סליקאי ארד
תודה על העידוד.
אולי אני באמת מבין יותר טוב את צורך בללמוד לירות. היה ברור לי גם לפני שאחרי אימון ראשוני לא אדע לירות.
יצא לי לאמן ליריה בM-16 בצבא. אני חושב שהיה אפשר לעשות את זה קצת אחרת .
ציפיתי לקבל מושג בסיסי מה זה לירות באקדח,אולי הרבה יותר תירגולים ביבש .
לא הצלחתי להסגר על אחיזה נכונה לאורך כל האימון
אחרי הדגמה אחת כבר נתבקשתי להכניס מחסנית ולירות.
כניסה ויצא למצב, גם תירגול אחד לפני ואז מייד להתחיל לירות.
באיזה שלב פשוט התחלתי לכוון לראש כדי לפגוע במרכז הדף רק כדי לעבור .
אני לא יודע לא לשלוף לא לדרוך לא להיכנס למצב וגם לא איך לסחוט נכון את ההדק.
אני מרגיש שיצאתי משם בלי כלום ממש ובעיקר עם חוויה לא משהו .
אם מטרת האימון הייתה לתת לי הרגשה שאין לי מה להסתובב עם נשק לפני שאני עובר אימונים רצינים יותר .
אז האימון היה הצלחה מסחררת %3
אולי אני באמת מבין יותר טוב את צורך בללמוד לירות. היה ברור לי גם לפני שאחרי אימון ראשוני לא אדע לירות.
אם מטרת האימון הייתה לתת לי הרגשה שאין לי מה להסתובב עם נשק לפני שאני עובר אימונים רצינים יותר .
- סליקאי ארד
א.יש לך כושר הבחנה
נ.כושר הבנה
ג. רצון
וזה יותר מחצי עבודה.
מה שנותר זה לאתר מורה[מדריך] טוב.ובכוונה לא כתבתי מצויין
אחד שימליץ לך גם על סוג אקדח וגם ילמד אותך יסודות.
בהצלחה.
נ.כושר הבנה
ג. רצון
וזה יותר מחצי עבודה.
מה שנותר זה לאתר מורה[מדריך] טוב.ובכוונה לא כתבתי מצויין

אחד שימליץ לך גם על סוג אקדח וגם ילמד אותך יסודות.
בהצלחה.
פחות -לרוב זה יותר,,
avielda כתב:תודה על העידוד.
שששש שהבט"פ לא ישמע אותך ויכניס עוד הכשרות

וברצינות - מה שעברת זה לא אימון ולא הדרכה אלא התנסות חווייתית + מבחן פגיעות בסיסי לוודא שאתה לא לגמרי עיוור. אני מקווה שלפחות על דגשי בטיחות עברו איתך כמו שצריך.
לראייתי הדרישה הכי בסיסית להחזקת נשק זו התנהלות בטיחותית - פריקה בטוחה, כיוון קנה, לכל כדור יש כתובת וכו', פחות חשוב לדעתי הלוחמנות ומהירות השליפה והוצאת כדור.
מי שרוצה להיות מקצועי כמובן מוזמן להתאמן מעבר למינימום הנדרש. אימון - כשמו כן הוא, לוקח זמן והשקעה, קיבלת פה המלצות מצויינות.
באתי ללמוד
אין לך שום סיבה להיות מתוסכל ומבולבל.
הטעות היחידה שלך בהנחת הייסוד שתצא מאימון קבלת רישיון כשאתה יודע לתפעל אקדח, לפגוע מדויק ומהר ותרגיש איתו נוח. זה לא מעשי.
תפקידו של אימון קבלת רישיון הוא לתת לך את הכלים הבסיסיים ביותר, עיוניים ומעשיים על מנת שלא תהווה סכנה חמורה לסביבה ולעצמך.
מכאן אתה צריך להתחיח להתאמן בצורה רצינית ולהפוך את האקדח שלך לנשק.
הטעות היחידה שלך בהנחת הייסוד שתצא מאימון קבלת רישיון כשאתה יודע לתפעל אקדח, לפגוע מדויק ומהר ותרגיש איתו נוח. זה לא מעשי.
תפקידו של אימון קבלת רישיון הוא לתת לך את הכלים הבסיסיים ביותר, עיוניים ומעשיים על מנת שלא תהווה סכנה חמורה לסביבה ולעצמך.
מכאן אתה צריך להתחיח להתאמן בצורה רצינית ולהפוך את האקדח שלך לנשק.
- סליקאי טיטניום
avielda כתב:תודה על העידוד.
אתה לא יצאת ממש בלי כלום. יצאת עם הבנה מה אתה צריך.
ההמלצה שלי אם אתה לא בטוח מה אתה צריך - לרכוש אקדח משומש בזול, לא כזה קריטי האם זה יהיה גלוק או S&W או CZ. העיקר שיהיה תקין.
אתה מוזמן לאימונים בIDPA ISRAEL באשדוד, שם הן תוכל לרכוש את המיומנות הנחוצה, והן תחשף לכמות לא מבוטלת של אקדחים שונים, אפשר להרגיש ולהבין מה הכי מתאים לך.תרשם לאימון בסיסי הקרוב ותבוא
https://idpa.org.il/2018/11/23/base2019/#more-3226
Vanitas vanitatum, omnia vanitas
- סליקאי זהב
הוא היה צריך לירות במטווח במספר אקדחים לפני ההסמכה. ולא להחליף אקדח באמצע הסמכה.
- סליקאי כסף
לגבי יבשים יכול לקנות אקדח איירסופט. בשוק הכרמל 200₪. ולעשות כמה יבשים שהוא רוצה
וגם לירות כדורי פלסטיק
וגם לירות כדורי פלסטיק
- סליקאי כסף
כמות הידע מסחררת והעצות לא תסולנה בפז ידידי.... 

פחות -לרוב זה יותר,,
GUSS כתב:כמות הידע מסחררת והעצות לא תסולנה בפז ידידי.... %0
חבל שלא הגבתה על הפוסט של העופרת במטווחים
ללכת להסמכה ולהחליף אקדח באמצע זה כמו ללכת לטסט ברכב ולהחליף רכב בזמן המבחן
- סליקאי כסף
איפה ההיתה בקיץ 81? רק עכשיו נודע לך חומר חדש?
בהסמכה לא לומדים לירות,חשוב בטיחות,הקוטר, ומס הפגיעות,כמו שצינו לבדוק אם אתה לא עיוור, ואתה חופשי לירות במס אקדחים.
בהסמכה לא לומדים לירות,חשוב בטיחות,הקוטר, ומס הפגיעות,כמו שצינו לבדוק אם אתה לא עיוור, ואתה חופשי לירות במס אקדחים.
פחות -לרוב זה יותר,,
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 0 אורחים