סוגי תחמושת

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

Re: סוגי תחמושת

על ידי GA1 » 13 אוקטובר 2018, 21:39

שמעתי שמיוצרת לאחרונה בארה"ב.
קצת לא מסתדר עם פועל שתוי.
    נשק עליך זה כמו מצנח - אם תצטרך ולא יהיה עליך - כנראה שכבר לא תצטרך יותר...
    גם כשהמשטרה במרחק של דקות -
    לפעמים זה עניין של שניות...
שא בְּאחריות ושא ברכה
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי itamar » 13 אוקטובר 2018, 21:48

GA1 כתב:שמעתי שמיוצרת לאחרונה בארה"ב.
קצת לא מסתדר עם פועל שתוי.

פיוקי זו תחמושת איטלקית.
יש למפעל שלוחה בארה"ב.
לפעמים אתה מקבל תחמושת איטלקית ולפעמים אמריקאית.
תלוי במחיר שהסוחר הצליח להשיג אותה.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי גלוק 17 » 13 אוקטובר 2018, 22:41

RoiE כתב:אם בנושא תחמושת,
מה הדעות על Fiocchi ?

התחמושת היחידה שחוויתי איתה מעצורים (וחוויתי איתה כמה וכמה מכמה קופסאות שונות וזמנים שונים..) - מאז היא לא בשבילי לפחות לא לקחת הבייתה
פעם מדריך ירי טען לי שזה בגלל שהתחמושת שלהם ''חלשה יותר'' ולכן היא לא מצליחה להתמודד עם הקפיץ הכפול שיש לי בגלוק דור 4 לא יודע כמה זה נכון
בחברות אחרות בעיקר S&B ומגטק שיריתי בכל אחת מהן כמה מאות טובות עדיין לא נתקלתי אף פעם בתופעה דומה..
(הוצאתי ממשוואת המעצורים איזה 20 כדורים שמצאתי פעם במרתף של סבא שלי עם כיתוב בערבית מאחורה בני איזה מלאאןןן זמן שניסיתי פעם לירות חלק מהם במטווח אולי שליש מתוכם עבדו)
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי ath1979 » 15 אוקטובר 2018, 13:41

אני לא יורה יותר מדי, פחות ממה שאני צריך. בעשור האחרון יריתי כעשרים אלף כדורים בשני אקדחים עיקריים פרטיים, ועוד כ 1000 בשלישיף ועוד כמה אלפים מעטים בארגוני, מעבר לכך נכחתי והדרכתי בירי של עוד עשרות אלפים (אם לא יותר) רובם פיוקי.
כמות המעצורים עקב תחמושת ותחמושת לקויה שאני נתקלתי בה אישית באקדחים שלי, הייתה פחות מ-5 במהלך כל השנים, לאקדחים מתוחזקים כראוי. זכור לי שניים אולי שלושה עקרים, ואולי עוד אחד עוד שניים עם תקלות אחרות (היפרדות תרמיל מקליע במקרה אחד קיצוני). עיקר התחמושת שיריתי הייתה מגטק כי זה מה שהיה לי במועדון, והחלק הקטן יותר אבל ניכר בשנתיים האחרונת, היה פיוקי. מיעוט קטן יחסית של סלייר (שהייתה לטעמים המלוכלכת ביותר, גם מצפייה ביורים שהדרכתי). כמות התקלות שחוויתי עד היום הייתה זניחה כאמור 5/25000 בהערכה אם לא פחות ורק תקלה קריטית אחת.

מעבר לכך בכל במירב התקלות שראיתי אצל יורים באימונים, מאות הדרכות חידושים וירי חופשי, אני מעריך עד כמעט בביטחון מוחלט שרובן הגורף של התקלות היו תלויות אקדח ובעיקר מחסנית (בתחמושת חדשה מרועננת ובאקדחים שנבדקים ומוכנים לירי תמיד+חוטר). או כדוגמת אקדחים רבים שמתקשים עם תחמושת מסויימת (שטייר ושידוכים מסויימים, חלק קטן ביותר מדור 4 בגלוקים).

כך שלטעון שהתחמושת בארץ היא תחמושת "אימונים" או גרועה, זו פיקציה שרלטנית מוחלטת. מה גם שכמעט רובם הגורף של מטווחים לא בודקים תקינות+ מכינים את האקדח לירי+מעבירים חוטר ובודקים ויזואלית את התחמושת (מניסיוני כיורה במטווחים שונים). כי אם היו עושים זאת באופן עקבי, היה אפשר לפלח כהלכה בדיוק את התקלות והגורמים להם. כשאדם מגיע ממטווח כלשהו עם קליע תקוע בקנה או קנה מנופח, אבל לא ניתן לחתום בוודאות שכל הציוד נבדק והוכן כהלכה לפני הירי, גם לא ניתן בוודאות לשייך זאת לתחמושת.
נערך לאחרונה על ידי ath1979 בתאריך 15 אוקטובר 2018, 14:18, נערך 2 פעמים בסך הכל.
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי ath1979 » 15 אוקטובר 2018, 13:58

גלוק 17 כתב:
RoiE כתב:אם בנושא תחמושת,
מה הדעות על Fiocchi ?

התחמושת היחידה שחוויתי איתה מעצורים (וחוויתי איתה כמה וכמה מכמה קופסאות שונות וזמנים שונים..) - מאז היא לא בשבילי לפחות לא לקחת הבייתה
פעם מדריך ירי טען לי שזה בגלל שהתחמושת שלהם ''חלשה יותר'' ולכן היא לא מצליחה להתמודד עם הקפיץ הכפול שיש לי בגלוק דור 4 לא יודע כמה זה נכון
בחברות אחרות בעיקר S&B ומגטק שיריתי בכל אחת מהן כמה מאות טובות עדיין לא נתקלתי אף פעם בתופעה דומה..
(הוצאתי ממשוואת המעצורים איזה 20 כדורים שמצאתי פעם במרתף של סבא שלי עם כיתוב בערבית מאחורה בני איזה מלאאןןן זמן שניסיתי פעם לירות חלק מהם במטווח אולי שליש מתוכם עבדו)

נ"ב אני לא נושא FMJ להגנה עצמית ובכוננות בדרך כלל, ואני לא מקבל תחמושת חינם מאף גורם - אבל אם הייתי מחזיק FMJ אז בלי שום בעיה הייתי נושא פיוקי, וזו גם התחמושת שקניתי בכמות כספורטאי. ליתר דיוק לעיתים במילואים או נסיעה ארוכה אחזיק עוד מחסניות של 123גריין TC שלהם.

הייתה בעבר אמנם סדרה שנחשבה יותר חלשה, אך אני חושב שלאור הכמות שנורתה ונמכרה בארץ, כולל מה שאני יריתי וראיתי, אין לי שום ספק באמינותה. אבל האמירה הזו נכונה תמיד, אל תחזיק תחמושת כוננות שלא ירית ממנה כדורים רבים ומכל המחסניות כדי לוודא את התאמתה.
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי ניר ל » 15 אוקטובר 2018, 14:35

שים לב, שעל קופסאות ווינצ׳סטר לבנות, כתוב שהתחמושת מיועדת למטווח וקליעה למטרה. כמו שהם מסווגים סוגים אחרים לשימוש מבצעי ומבטיחים אמינות בנוסף לביצועים.
אבל נכון שבקרת האיכות הנמוכה יותר והשימוש במרכיבים זולים יותר כנראה, לא הופכת את התחמושת למסוכנת לשימוש או מועדת לפורענות - אחוז הנפל הוא נמוך מאד בכל סוגי התחמושת שיצא לי לירות או לראות אחרים יורים.
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי רועי 357 » 03 דצמבר 2018, 09:23

ממה שאני מכיר בארץ: (מדבר רק על 9מ"מ )
מבחינת FMJ
-מגטק (משווק ע"י נשק הצפון) במשקלים של 115/124/150 גריין ויש גם תחמושת "ירוקה" למטווחים סגורים (תחמושת די טובה ואמינה)
-סלייר בלוט S&B (משווק ע"י להב) במשקלים של 115/124 גריין (תחמושת די טובה לפעמים פיקות קצת קשות )
-STV סקורפיון (משווק ע"י ארומה ארמס) במשקל 124 גריין - (תחמושת מאוד נעימה נקייה ואיכותית)
-פיוקי (משווק ע"י מאיר רוט) במשקל 115 גריין (תחמושת די חזקה אבל נקייה ואמינה)
- וינטצ'סטר (משווק ע"י מיכלין) 115 גריין White box (תחמושת נעימה אבל בארץ היו בעיות אמינות בעבר- לא יודע היום, בארה"ב היה מעולה)
- IMI (משווק ע"י להב או ישירות ע"י תע"ש-לא נמכר לאזרחים) 115/124/158 גריין (תחמושת בתקן צבאי איכותית מאוד וחזקה מאוד)

מבחינת HP
-מגטק כמו סוגים של (HP( Guardian Gold /bonded / First Defense במשקלים של 124/115 ) אולי בעבר היה גם 92 גריין ו147 גרייין) ,אולי נשאר משהו שהוא גם +P (סך הכל עושה את העבודה)
-הורנדי XTP 115/124/147 (תחמושת לא רעה להגנה עצמית) -משווק ע"י להב
-פיוקי בלק ממבה 90 גריין תחמושת שאין עלייה יותר מידי מידע בגדול משווקת לשוק אירופאי שאוסר על שימוש בHP
- פדרל הידרה שוק 124 גריין (משווק ע"י להב) תחמושת טובה
- וינטצ'סטר Ranger T 147gr התחמושת HP הכי טובה שיש פה בשוק בלי שום ספק
- IMI JHP כבר מאוד קשה להשיג וכמעט לא קיים ודי ישן....

עוד עניין חשוב זה כמובן אורך הקנה ... קנה 3 אינץ וקנה 5 אינצ' מתנהגים שונה לחלוטין
אם אתה לא חלק מהפתרון, אתה חלק מהבעיה...
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי רוניו » 03 דצמבר 2018, 11:38

רועי, תודה רבה על התשובה המפורטת.
מה ההבדל בין כדור של 92 גריין לכדור של 158 גריין?
מה היתרונות ומה החסרונות של כל אחד מהם?
כיצד מושפע הכדור (מבחינת כמות הגריין) על ידי אורך הקנה?
האם כדאי לקנות תחמושת 9 מ"מ עם כמה שיותר גריין?
האם תחמושת אימונים פחות איכותית מתחמושת חירום? במה זה מתבטא?
כיצד משפיעה התחמושת על כל מרכיבי הירי ועל תוחלת החיים של האקדח?
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי GUSS » 03 דצמבר 2018, 13:01

טוב שהתמקדת בעיניין ספציפי זעיר...
פחות -לרוב זה יותר,,
סמל אישי של המשתמש
סליק ג'אנקי
סליק ג'אנקי

על ידי רועי 357 » 03 דצמבר 2018, 14:03

רוניו כתב:רועי, תודה רבה על התשובה המפורטת.
מה ההבדל בין כדור של 92 גריין לכדור של 158 גריין?
מה היתרונות ומה החסרונות של כל אחד מהם?
כיצד מושפע הכדור (מבחינת כמות הגריין) על ידי אורך הקנה?
האם כדאי לקנות תחמושת 9 מ"מ עם כמה שיותר גריין?
האם תחמושת אימונים פחות איכותית מתחמושת חירום? במה זה מתבטא?
כיצד משפיעה התחמושת על כל מרכיבי הירי ועל תוחלת החיים של האקדח?

-ההבדל זה המשקל ככול שהכדור כבד יותר הוא מעביר יותר אנרגיה למטרה
-יתרונות חסרות יש אלפי סרטוני יוטיוב שיסבירו לך טוב ממני
https://www.youtube.com/user/ShootingTheBull410
ממליץ לך על הערוץ הזה
-שוב תלוי מה אתה רוצה ואיכות הכדור
-תחמושת אימונים פחות נבדקת מכייון שהיועד שלה הוא פחות מבצעי לכן יש יותר סיכוי לבעיות (לא אומר שיש אלה יותר סיכוי)
- תחמושת בלחצים גדולים יותר כביכול שוחקת יותר את האקדח
אבל אתה לא יורה כמויות כאלו שזה ישפיע בכלל אז לא רלוונטי
אם אתה לא חלק מהפתרון, אתה חלק מהבעיה...
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי ניר ל » 03 דצמבר 2018, 15:07

האנרגיה דווקא תלויה במהירות הקליע יותר מאשר במסה, כי היא מכפלת המסה בריבוע המהירות.
אבל יש עוד גורמים ומשתנים רבים, השורה התחתונה היא שהכי חשוב להשקיע בלהגדיל את הסיכוי לפגוע במדוייק.
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי 23933 » 03 דצמבר 2018, 17:02

תחכים הרבה דרך האתר הזה
https://www.luckygunner.com/labs/self-d ... tic-tests/
"איש את רעהו יעזרו ולאחיו יאמר חזק" מלבי"ם - באור הענין איש את רעהו יעזרו וחוץ מזה יאמר לאחיו חזק ג''כ אתה בעצמך ואל תסמך על העזר אך היה לבן חיל. ישעיה מא ו
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Alon2 » 03 דצמבר 2018, 23:05

ניר ל כתב: ... השורה התחתונה היא שהכי חשוב להשקיע בלהגדיל את הסיכוי לפגוע במדוייק.

לא הבנתי, אם אני לא פוגע במטרה זה לא נחשב? :lol: :lol: :lol:

בצחוק כמובן
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי ניר ל » 20 דצמבר 2018, 08:41

השבוע נפלתי על כדור ווינצ׳סטר קרוע - הקליע הוכנס עקום ונוצר קרע בקליע ובתרמיל. כמובן שכדור כזה לא יזין, אבל אם הגיע בטעות למחסנית הוא עלול להיתקע חזק בבית הבליעה ללא אפשרות לתפעל ללא כלי עזר.
פגמים של תרמיל לא שלם ראיתי גם בתחמושת מגטק במשך השנים ולאחרונה התגלו שני מקרים של תרמילים ארוכים במילימטר באימוני IDPA, גם כן בתחמושת מגטק.

כדי להימנע ככל האפשר מתקלות בתחמושת ״כוננות״, כדאי לבחון במבט כל כדור המוכנס למחסנית לאור התיאורים הנ״ל, כמו כן להשתדל לירות באימונים תחמושת מאותה סדרה כדי לאתר פיקות שהאקדח מתקשה לנקור.
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

הקודם

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד