המלצה לאקדח 9ממ לידיים גדולות

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

Re: המלצה לאקדח 9ממ לידיים גדולות

על ידי spy » 12 אוקטובר 2018, 20:29

מצד אחד,
אם ידיים גדולות משתלבות עם מימדי גוף נדיבים - אין בעיה להסליק גלוק 17, בהינתן נרתיק וחגורה איכותיים.
אני גובה 175, משקל 65 מסליק גלוק 19 עם חולצה בגזרת סלים בתוך המכנסיים. ולא רואים שום בליטה. כי חגורה, כי נרתיק וכי צורת לבוש.
אך מהצד השני,
אין שום בעיה להגיע לרמת שליטה טובה באקדח קטן ואפילו קטן מאוד גם לבעלי ידיים גדולות.
כן, זה דורש אימון. אגב, כן, גם זה ידרוש נרתיקים וחגורות איכותיים לא פחות.

בקיצור, אם הצורך בהסלקה הוא אכן כה משמעותי, אתה צריך אקדח שיש עבורו זמינות טובה של נרתיקים מכל מיני סוגים. נכון לעכשיו, בתקציב שאתה מציין, היחידים שזה רלוונטי עבורם הם גלוק 17/19 וזיג 226/8. כל היתר - או שיהיו יקרים יותר או שמבחר הנרתיקים עבורם יהיה מצומצם.

אבל גם זה לא הכי חשוב. הכי חשוב זה להפוך את האקדח שלך לנשק. כי אנשים רבים לא מבינים שהוצאת כדור ראשון לכיוון כללי של מטרה 4 שניות אחרי ההתקלה - לא רלוונטי. במיוחד אם אתה נושא אקדח בהסלקה עמוקה.

בחתימה שלי יש קישור לפרטים אודות מסגרת האימון שלנו - מסגרת, בה כולם פועלים ללא שכר, אלא רק מתוך אהבה לתחום, כך אנו מבטיחים עלויות אימון נמוכות מאוד, אך רמת אימון גבוהה.
מדריך ירי
IDPA Safety Officer
רוצה אימון איכותי ולא יקר? https://idpa.org.il/faq/
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי גלוק 17 » 13 אוקטובר 2018, 23:26

itamar כתב:אתה יכול לנסות גלוק 19x.
זה גלוק 19 עם קת של גלוק 17.

א.

ניסיתי להבין אך ללא הצלחה מה ה19x נותן בכלל
לפחות אצלי הקושי בהסלקה הוא דווקא הקת שב19x נשארת דווקא בגודל פול סייז..
אז למה לא לקחת כבר את ה17 ולהרוויח קצת יותר מהקנה..
(באמת שלא הצלחתי להבין עדיין את הקטע של ה19x והגלוק45 מבחינת הגודל - כאילו לקחת את שתי החסרונות ולחבר אותם ביחד קת גדולה וקנה קצר.. מילא היה הפוך 17x הייתי מבין..)
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי Warlord » 14 אוקטובר 2018, 10:57

גלוק 17 כתב:

א.

(באמת שלא הצלחתי להבין עדיין את הקטע של ה19x והגלוק45 מבחינת הגודל - כאילו לקחת את שתי החסרונות ולחבר אותם ביחד קת גדולה וקנה קצר.. מילא היה הפוך 17x הייתי מבין..)

לאור העובדה שהאקדח הזה שבר את שיאי המכירות של גלוק ולאור העובדה שגם אני אישית מאוד מרוצה ממנו ואני ״קצת״ מכיר גלוקים (ואיתי עוד רבים וטובים) כנראה שיש משהו שאתה מפספס.
בכל מקרה כפי שכתבתי - חיבור בין אקדח ליורה זה דבר אינדיבידואלי.
WARLORD
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי higt-power » 14 אוקטובר 2018, 11:36

מסכים עם דברי GUSS ,אקדח מתקפל עוד לא המציאו .
השאלה היא מה אתה מעדיף ומה המינימום שאת מצליח לחיות איתו ...

לגבי אופציות הסלקה יד מגוון רחב של אופציות מהרשת ומיצרנים בארץ גם פה צריך למדוד ולראות מה מתאים לך ומה לא .
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי higt-power » 14 אוקטובר 2018, 11:43

Warlord כתב:
גלוק 17 כתב:

א.

לאור העובדה שהאקדח הזה שבר את שיאי המכירות של גלוק ולאור העובדה שגם אני אישית מאוד מרוצה ממנו ואני ״קצת״ מכיר גלוקים (ואיתי עוד רבים וטובים) כנראה שיש משהו שאתה מפספס.
בכל מקרה כפי שכתבתי - חיבור בין אקדח ליורה זה דבר אינדיבידואלי.

נדייק .
ממש לא הגלוק הכי נמכר ,מכר כ100 אלף ב6 חודשים כאשר לצורך השוואה ה42 מכר באותה תקופה חצי מיליון .

למה כן ?
כי זה הכלי הכי מגניב וחדש
כי זה ההוא שהצבא לא רצה
כי זה נראה פצצה עם משתיק
כי כל ילד בן 18 עם ערוץ נשק עם 200 עוקבים קיבל אחד כזה לבדיקה וחפר על זה חצי שעה .

למה לא
מה ההגיון לקצר את רדיוס הכוונות לקצר את הקנה בלי להרוויח כלום מבחינת נוחות נשיאה (נו בסדר 70 גרם פחות ) והסלקה ?

הם אגב ממש לא הראשונים שחשבו על הקונספט היה כזה בCZ וטנפוליו ויריחו וסמית ותמיד לא ממש נמכר טוב .
אבל גלוק זה גלוק ,למכור מוצר ממוצא פלוס כאילו הוא מתנת האלים למין האנושי זה מה שהם עושים כבר 30 שנה פלוס ועושים את זה טוב !
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי RoiE » 14 אוקטובר 2018, 12:08

גלוק 17 כתב:ניסיתי להבין אך ללא הצלחה מה ה19x נותן בכלל

היה מכרז מאוד יוקרתי של צבא ארה"ב לאקדח חדש שיהיה אקדח השרות לשנים הבאות.
לצבא היו דרישות ספציפיות לגבי הנשק. ועל מנת לעמוד בדרישות הללו ולהיכנס למכרז, גלוק פיתחו את ה-19X.
יתקנו אותי אם אני טועה אבל גם הוסיפו ניצרה, דבר שגלוק הכריזו בעבר שהם לעולם לא יעשו.

גלוק הפסידו במכרז. כנראה לא בגלל שהנשק שלהם היה פחות טוב, בגלל שהם ביקשו 150 מיליון דולר יותר מהזוכה.
אבל מוצר כבר יש... אז למה לא למכור?

בסופו של דבר זו העדפה אישית. וכל אחד יקנה את מה שמתאים לו.
דווקא נחמד שיש מבחר.
Steyr M9
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי GUSS » 14 אוקטובר 2018, 12:16

RoiE כתב:
גלוק 17 כתב:ניסיתי להבין אך ללא הצלחה מה ה19x נותן בכלל

היה מכרז מאוד יוקרתי של צבא ארה"ב לאקדח חדש שיהיה אקדח השרות לשנים הבאות.
לצבא היו דרישות ספציפיות לגבי הנשק. ועל מנת לעמוד בדרישות הללו ולהיכנס למכרז, גלוק פיתחו את ה-19X.
יתקנו אותי אם אני טועה אבל גם הוסיפו ניצרה, דבר שגלוק הכריזו בעבר שהם לעולם לא יעשו.

גלוק הפסידו במכרז. כנראה לא בגלל שהנשק שלהם היה פחות טוב, בגלל שהם ביקשו 150 מיליון דולר יותר מהזוכה.
אבל מוצר כבר יש... אז למה לא למכור?

בסופו של דבר זו העדפה אישית. וכל אחד יקנה את מה שמתאים לו.
דווקא נחמד שיש מבחר.

===============
יש איזו אסמכתא לתאוריה הזו?
פחות -לרוב זה יותר,,
סמל אישי של המשתמש
סליק ג'אנקי
סליק ג'אנקי

על ידי Warlord » 14 אוקטובר 2018, 12:21

[/quote]

נדייק .
ממש לא הגלוק הכי נמכר ,מכר כ100 אלף ב6 חודשים כאשר לצורך השוואה ה42 מכר באותה תקופה חצי מיליון .

למה כן ?
כי זה הכלי הכי מגניב וחדש
כי זה ההוא שהצבא לא רצה
כי זה נראה פצצה עם משתיק
כי כל ילד בן 18 עם ערוץ נשק עם 200 עוקבים קיבל אחד כזה לבדיקה וחפר על זה חצי שעה .

למה לא
מה ההגיון לקצר את רדיוס הכוונות לקצר את הקנה בלי להרוויח כלום מבחינת נוחות נשיאה (נו בסדר 70 גרם פחות ) והסלקה ?

הם אגב ממש לא הראשונים שחשבו על הקונספט היה כזה בCZ וטנפוליו ויריחו וסמית ותמיד לא ממש נמכר טוב .
אבל גלוק זה גלוק ,למכור מוצר ממוצא פלוס כאילו הוא מתנת האלים למין האנושי זה מה שהם עושים כבר 30 שנה פלוס ועושים את זה טוב ![/quote]

Higtpower

לגבי נתוני המכירות הבנתי שהאקדח נמכר היטב ושבר כמה שיאי מכירות או יעדי מכירות.

לא טענתי שהוא ה best seller שלהם בכל הזמנים ומניח שתסכים איתי שזה גם לא האישו.

מה שאני כן יודע ההוא שההצלחה של האקדח הזה מבחינה שיווקית גרמה לגלוק להוציא עוד אקדח מאוד דומה (פרקטית זהה למעט הבדלים זניחים) בצבע שחור בניסיון לרכב הלאה על גל ההצלחה – גלוק 45.

לגבי הניתוח שלך לגופו של ענין - חייב לומר שפחות התחברתי מסיבות שונות.

כל מי שירה באקדח הזה יודע שהדבר המעניין ביותר בו הוא שבגלל הפרופורציה השונה שלו, הרתע שלו כמעט לא מורגש והוא הופך למאוד שטוח ונוח בירי בהשוואה לשני האבות שלו, מה שמאפשר ירי מהיר יותר. נוחות בירי זה דבר חשוב. בוודאי למי שיורה הרבה. אם אפשר לקבל אותה בלי לוותר על המבצעיות - כבר יש פה משהו מעניין.

מאוד מסכים איתך שאחד החסרונות הבולטים של האקדח הזה הוא בהסלקה ומי שבוחר לשאת אקדח זה בצורה מוסלקת - אין ספק שזה מייצר אתגר לא פשוט.

עוד יתרון שלא מנית הינו בקיבולת כדורים (capacity) מרשימה. בשתי מחסניות אתה הולך עם 39 כדור. לא רע בכלל. ויכול לירות 20 כדור בלי להחליף מחסנית.

אתה צודק גם בזה שהעובדה שקוראים לזה גלוק לא מזיקה לשיווק, אבל לפחות במקרה שלהם המוניטין הורווח ביושר.
WARLORD
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי iggykh » 14 אוקטובר 2018, 12:55

Warlord כתב:

היית יודע שהדבר המעניין ביותר בו הוא שבגלל הפרופורציה השונה שלו, הרתע שלו כמעט לא מורגש והוא הופך למאוד שטוח ונוח בירי בהשוואה לשני האבות שלו, מה שמאפשר ירי מהיר יותר. נוחות בירי זה דבר חשוב. אם אפשר לקבל אותה בלי לוותר על המבצעיות - כבר יש פה משהו מעניין.

מסכים איתך שאחד החסרונות הבולטים של האקדח הזה הוא בהסלקה ומי שבוחר לשאת אקדח זה בצורה מוסלקת - אין ספק שזה מייצר אתגר.

עוד יתרון שלא מנית הינו בקיבולת כדורים (capacity) מרשימה. בשתי מחסניות אתה הולך עם 39 כדור. לא רע בכלל. ויכול לירות 20 כדור בלי להחליף מחסנית.

אתה לא חושב שלכל זה אפשר להגיע עם כל אקדח קומפקט אחר (סמיט/ סי.זד/ גלוק 19 ודומיהם)? כל מה שדרוש זה להרכיב עקב מחסנית +4 והגעת לאותה קיבולת ואחיזה וברוב האקדחים אפשר לקנות מחסנית תקנית של פול סייז +שרוול מתאם. היתרון הגדול בעיניי שאפשר יהיה להסליק את הקומפקט עם מחסנית סטנדרטית של 14/15 בקלות, ובמקרים שההסלקה פחות חשובה להכניס את המחסנית 19, במקום להתקע עם בליטה שצועקת "נשק, נשק !!!"...
HK P30SK
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי spy » 14 אוקטובר 2018, 13:09

יש הבדל מהותי בין אקדח בעל ידית אחיזה באורך מלא לבין אקדח בעל ידית אחיזה קומפקטית עם מאריך מחסנית. ההבדל בא לידי ביטוי בצורה חזקה ביותר בהחלפת מחסניות. במיוחד, כשמדובר באדם בעל כפות ידיים גדולות ובמיוחד במיוחד - כפות ידיים גדולות עטופות בכפפות.
ובעיית ההסלקה ממש, אבל ממש לא מעניינת כשמדובר באקדח שירות של צבא סדיר שנישא, רוב הזמן, גלוי.
צריך לזכור שוב, אקדחים שמאופיינים עבור צבא ארה"ב, או עבור יחידת שלדג או עבור שב"כ או עבור ימ"מ - יש להם מאפיינים שרלוונטיים קודם כל עבורם ונגזרים מאופי הפעילות והמפעילים.
וזה שאקדח כזה נמכר אחר כך בארה"ב, לא אומר כלום. אם הייתה לי אפשרות להחזיק כמה אקדחים שבא לי, גם אני הייתי קונה אקדח "כמו של..." בגלל ערך אספני, או רגשי או... סתם לאוסף.
אזרח ישראלי שיכול להחזיק, לרוב, אקדח אחד בלבד - השיקולים שלו שונים. הראשון בהם, לדעתי - אמינות, זמינות חלפים ואביזרים, פשטות אחזקה.
מדריך ירי
IDPA Safety Officer
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי Warlord » 14 אוקטובר 2018, 13:19

spy כתב:יש הבדל מהותי בין אקדח בעל ידית אחיזה באורך מלא לבין אקדח בעל ידית אחיזה קומפקטית עם מאריך מחסנית. ההבדל בא לידי ביטוי בצורה חזקה ביותר בהחלפת מחסניות. במיוחד, כשמדובר באדם בעל כפות ידיים גדולות ובמיוחד במיוחד - כפות ידיים גדולות עטופות בכפפות.
ובעיית ההסלקה ממש, אבל ממש לא מעניינת כשמדובר באקדח שירות של צבא סדיר שנישא, רוב הזמן, גלוי.
צריך לזכור שוב, אקדחים שמאופיינים עבור צבא ארה"ב, או עבור יחידת שלדג או עבור שב"כ או עבור ימ"מ - יש להם מאפיינים שרלוונטיים קודם כל עבורם ונגזרים מאופי הפעילות והמפעילים.
וזה שאקדח כזה נמכר אחר כך בארה"ב, לא אומר כלום. אם הייתה לי אפשרות להחזיק כמה אקדחים שבא לי, גם אני הייתי קונה אקדח "כמו של..." בגלל ערך אספני, או רגשי או... סתם לאוסף.
אזרח ישראלי שיכול להחזיק, לרוב, אקדח אחד בלבד - השיקולים שלו שונים. הראשון בהם, לדעתי - אמינות, זמינות חלפים ואביזרים, פשטות אחזקה.

+1 לspy
וזו התשובה גם בשבילך iggykh.
אני יכול להוסיף שרכשתי את האקדח הזה לצרכים של נשיאה גלויה בעיקר.
מדים / מטווחים / אימונים וכו׳
WARLORD
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי iggykh » 14 אוקטובר 2018, 13:21

spy כתב:יש הבדל מהותי בין אקדח בעל ידית אחיזה באורך מלא לבין אקדח בעל ידית אחיזה קומפקטית עם מאריך מחסנית. ההבדל בא לידי ביטוי בצורה חזקה ביותר בהחלפת מחסניות. במיוחד, כשמדובר באדם בעל כפות ידיים גדולות ובמיוחד במיוחד - כפות ידיים גדולות עטופות בכפפות.

זה טוב ויפה, אבל פותח השרשור שאל שאלה ספציפית, כתב שהתקציב מוגבל. אולי כדאי בכל זאת להתיחס לשאלה ולענות בהתאם. הוא לא מחפש אקדח שרות, בסה"כ אקדח שיהיה לו נוח באחיזה, אמין ולא יקר.
HK P30SK
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי Warlord » 14 אוקטובר 2018, 13:26

iggykh כתב:

זה טוב ויפה, אבל פותח השרשור שאל שאלה ספציפית, כתב שהתקציב מוגבל. אולי כדאי בכל זאת להתיחס לשאלה ולענות בהתאם. הוא לא מחפש אקדח שרות, בסה"כ אקדח שיהיה לו נוח באחיזה, אמין ולא יקר.

בפורום הזה הדיונים תמיד גולשים באיזשהו שלב מהנושא המקורי. אל תתבאס
WARLORD
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי spy » 14 אוקטובר 2018, 13:39

אז,לשאלה המקורית עניתי כבר לפני כן.

spy כתב:מצד אחד,
אם ידיים גדולות משתלבות עם מימדי גוף נדיבים - אין בעיה להסליק גלוק 17, בהינתן נרתיק וחגורה איכותיים.
אני גובה 175, משקל 65 מסליק גלוק 19 עם חולצה בגזרת סלים בתוך המכנסיים. ולא רואים שום בליטה. כי חגורה, כי נרתיק וכי צורת לבוש.
אך מהצד השני,
אין שום בעיה להגיע לרמת שליטה טובה באקדח קטן ואפילו קטן מאוד גם לבעלי ידיים גדולות.
כן, זה דורש אימון. אגב, כן, גם זה ידרוש נרתיקים וחגורות איכותיים לא פחות.

בקיצור, אם הצורך בהסלקה הוא אכן כה משמעותי, אתה צריך אקדח שיש עבורו זמינות טובה של נרתיקים מכל מיני סוגים. נכון לעכשיו, בתקציב שאתה מציין, היחידים שזה רלוונטי עבורם הם גלוק 17/19 וזיג 226/8. כל היתר - או שיהיו יקרים יותר או שמבחר הנרתיקים עבורם יהיה מצומצם.

אבל גם זה לא הכי חשוב. הכי חשוב זה להפוך את האקדח שלך לנשק. כי אנשים רבים לא מבינים שהוצאת כדור ראשון לכיוון כללי של מטרה 4 שניות אחרי ההתקלה - לא רלוונטי. במיוחד אם אתה נושא אקדח בהסלקה עמוקה.

בחתימה שלי יש קישור לפרטים אודות מסגרת האימון שלנו - מסגרת, בה כולם פועלים ללא שכר, אלא רק מתוך אהבה לתחום, כך אנו מבטיחים עלויות אימון נמוכות מאוד, אך רמת אימון גבוהה.

אפשר בהחלט למצוא גלוק 17 דור 2 או סיג 226 שירו מאות כדורים בודדות, ולקנות עבורם נרתיק איכותי באמת. זה יכול לתת פתרון הסלקה טוב מאוד.
ואם יש בעיה כה אקוטית דווקה בצד ההסלקה, האקדח שהייתי הולך עליו בתקציב מוגבל הוא בול אולטרה אקס דו טורי משומש (הם זולים יחסית).
מדריך ירי
IDPA Safety Officer
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי iggykh » 14 אוקטובר 2018, 13:42

לא מתבאס. אני את הבחירה שלי כבר עשיתי וגם הספקתי לתקן לפני כמה שבועות.
אבל אני בטוח שאת האנשים החדשים בתחום ששואלים את השאלות זה מבלבל ומבאס, גם כי רובם המכריע לא הולך לירות אלפי כדורים בשנה והפרמטרים שנורא חשובים ליורי ירי מעשי פחות חשובים להם
HK P30SK
סליקאי כסף
סליקאי כסף

הקודםהבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד