דרגות אקדמאיות במילואים
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
10 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
דרגות אקדמאיות במילואים
שלום רב,
לאחרונה חידשתי רשיון (תבחין 'יישוב זכאי'), וכחלק מהטופסיאדה המקובלת נדרשתי למלא דרגה במילואים. שמתי לב שישנן דרגות חוגרים\נגדים ודרגות קצינים, אבל שתי דרגות נעדרות - קמ"א (ארון שטוח, קצין מקצועי אקדמאי) וקא"ב (שני ארונות שטוחים, קצין אקדמאי בכיר).
אלה די דרגות נדירות במילואים כי הן נוטות אצל עתודאים להפוך לקצונה רגילה, אבל הן קיימות; ומי שמחזיק בהן עשוי לסיים מילואים כקא"ב אחרי 15-20 שנות החזקה באותה דרגה.
מישהו יודע, מבחינת משרד הפנים, למה הדרגות הללו מקבילות? האם מישהו שהשתחרר כקא"ב יכול לבוא כיום עם תבחין המילואים כמו מישהו שהשתחרר כרס"ר או כסגן?
תודה!
לאחרונה חידשתי רשיון (תבחין 'יישוב זכאי'), וכחלק מהטופסיאדה המקובלת נדרשתי למלא דרגה במילואים. שמתי לב שישנן דרגות חוגרים\נגדים ודרגות קצינים, אבל שתי דרגות נעדרות - קמ"א (ארון שטוח, קצין מקצועי אקדמאי) וקא"ב (שני ארונות שטוחים, קצין אקדמאי בכיר).
אלה די דרגות נדירות במילואים כי הן נוטות אצל עתודאים להפוך לקצונה רגילה, אבל הן קיימות; ומי שמחזיק בהן עשוי לסיים מילואים כקא"ב אחרי 15-20 שנות החזקה באותה דרגה.
מישהו יודע, מבחינת משרד הפנים, למה הדרגות הללו מקבילות? האם מישהו שהשתחרר כקא"ב יכול לבוא כיום עם תבחין המילואים כמו מישהו שהשתחרר כרס"ר או כסגן?
תודה!
- סליקאי ארד
Re: דרגות אקדמאיות במילואים
קמ"א מקביל לסגן וקא"ב מקביל לסרן. כתוב באתר צה"ל
- סליקאי כסף
יגיל כתב:שלום רב,
תודה!
צר לי לאכזב אותך, אבל אתה נופל בין הכיסאות.
מבחינת אגף כלי יריה קצין - בוגר בה"ד 1. או פעם היה בה"ד בצריפין לבנות..
בעבר הייתה שאילתא מטעם העמותה לקידום תרבות הנשק בנושא (ביוזמתי, כאשר אחד המכרים נושא דרגת קמ"א שאל אותי), אז התשובה הייתה שלילית. כן, גם נוכח חוסר צדק שלא יוכרו לא כנגדים ולא כקצינין "מן המניין".
לאור שינויים לאחרונה הייתי מעלה את הנושא שוב...
Vanitas vanitatum, omnia vanitas
- סליקאי זהב
כתוב בפירוש דרגת כתף סגן
וקא"ב וקמ"א זה לא דרגת סגן כתף
מכיון שהם לא בוגרי בה"ד 1
אם אתה לא חלק מהפתרון, אתה חלק מהבעיה...
רועי 357 כתב:כתוב בפירוש דרגת כתף סגן
היי רועי.
כפי הזכור לי מפקודות הצבא, קצינים אקדמיים לא מורשים לפקח על מטווחים.
לא ראיתי שכתוב במסמך כלשהו של הבטפ שהזכאות מוגבלת לדרגת כתף.
אשמח שתפנה אותי.
בכל מקרה אם אתה צודק והבטפ אכן לא מכיר בדרגה הזו לצורך רשיון נשק זה ממש לא סביר בעיני אחרי כל ההרחבות שהיו. זו אוכלוסיה איכותית שעושה תפקידי קצונה בחילות ייעודיים כמו פרקליטות צבאית ומטרת התקנה של השר נשמרת היטב בעניינה ואין שום סיבה לא לתת לאוכלוסיה הזו ואילו לנגדים (בלי לזלזל) כן לתת. אלה קצינים. זה ממש מוזר. אתה סגור על זה?
WARLORD
- סליקאי זהב
כמו שהציע אילדר , שווה להציף את זה שוב כי נראה שפשוט לא חשבו על זה. קצין אקדמאי, גם אם לא מוחשב כקצין בוגר בה״ד 1, בוודאי יכול להיחשב כבכיר יותר מנגד.
אם הייתי בסטטוס כזה, הייתי מגיש בקשה ואם יש צורך אז מערער בנימוק שמדובר בעיוות לא רציונלי.
אם הייתי בסטטוס כזה, הייתי מגיש בקשה ואם יש צורך אז מערער בנימוק שמדובר בעיוות לא רציונלי.
- סליקאי טיטניום
אחרי בדיקה - זה לא נכון. אולי פעם זה היה ככה בימים שהקשו ורק סגן אלוף היה מקבל.
היום כל בעלי תעודת קצין מדרגת סגן ומעלה עומדים בתבחין כולל קצינים אקדמאים, וטוב שכך. הבטפ לא מתחקה אחר הסיבה לתעודה.
ולפותח השרשור - שאלות קיטבג זה לא תמיד דבר טוב בענף הזה. הרי זה די ברור שלא שאלת על עצמך כי מן הסתם היית יודע שדרגת קצין אקדמאי היא בסופו של דבר דרגה בסולם הדרגות של צהל (סגן / סרן) כפי שנכתב כאן.
כששואלים שאלות קיטבג תמיד יהיה מי שישאב מזה רעיונות!
היום כל בעלי תעודת קצין מדרגת סגן ומעלה עומדים בתבחין כולל קצינים אקדמאים, וטוב שכך. הבטפ לא מתחקה אחר הסיבה לתעודה.
ולפותח השרשור - שאלות קיטבג זה לא תמיד דבר טוב בענף הזה. הרי זה די ברור שלא שאלת על עצמך כי מן הסתם היית יודע שדרגת קצין אקדמאי היא בסופו של דבר דרגה בסולם הדרגות של צהל (סגן / סרן) כפי שנכתב כאן.
כששואלים שאלות קיטבג תמיד יהיה מי שישאב מזה רעיונות!
WARLORD
- סליקאי זהב
Warlord כתב:רועי 357 כתב:כתוב בפירוש דרגת כתף סגן
היי רועי.
כפי הזכור לי מפקודות הצבא, קצינים אקדמיים לא מורשים לפקח על מטווחים.
לא ראיתי שכתוב במסמך כלשהו של הבטפ שהזכאות מוגבלת לדרגת כתף.
אשמח שתפנה אותי.
בכל מקרה אם אתה צודק והבטפ אכן לא מכיר בדרגה הזו לצורך רשיון נשק זה ממש לא סביר בעיני אחרי כל ההרחבות שהיו. זו אוכלוסיה איכותית שעושה תפקידי קצונה בחילות ייעודיים כמו פרקליטות צבאית ומטרת התקנה של השר נשמרת היטב בעניינה ואין שום סיבה לא לתת לאוכלוסיה הזו ואילו לנגדים (בלי לזלזל) כן לתת. אלה קצינים. זה ממש מוזר. אתה סגור על זה?
בנוסח הקודם זה היה רשום (או אחד לפניו לא זוכר)
בכל מקרה הנה הציטווט של הם
6 שירות בכוחות הביטחון
משרתי ובוגרי כוחות הביטחון:
קצינים בצה"ל בדרגות סגן ומעלה, נגדים בצה"ל מדרגת רס"ר ומעלה ומקביליהם בכוחות הביטחון האחרים.
שירות ביחידה מיוחדת בכוחות הביטחון, מתוך רשימה שנקבעה על ידי גורם שהוסמך לכך בכוחות הביטחון.
בצה"ל ובמשטרה - לוחמים רובאי 07, רובאי 08.
אקדח אחד ו-50 כדורים
אין התייחסות לדרגות אחרות
מה שאומר שאם אתה לא פה ולא שם אתה לא....
הגיוני? כנראה שלא אבל ככה זה
אם אתה לא חלק מהפתרון, אתה חלק מהבעיה...
רועי 357 כתב:כתוב בפירוש דרגת כתף סגן
יחד עם זאת לפי פקודות מטכ"ל כתוב במפורש שדרגת קמ"א מקבילה לסגן ודרגת קא"ב לסרן.
כמובן שאגף כלי ירייה לא מכיר בזה.
יחד עם זאת יש אכן עיוות, מדוע רס"ר יכול לקבל ללא כל בה"ד 1, וקמ"א לא?
Vanitas vanitatum, omnia vanitas
- סליקאי זהב
לא חובה לעבור בה״ד 1 ע״מ לקבל דרגות קצונה, יש יוצאים מהכלל כולל אחד שהגיע לדרגת אלוף ויש גם דרגות ייצוג, כך שיש הצדקה מוחלטת להכליל קצינים אקדמאים בקריטריון. נחיה ונראה אם התבחין ישרוד את השר הבא ולא יגנז בקרוב.
- סליקאי טיטניום
10 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 0 אורחים