לעבור לצד השני....
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
לעבור לצד השני....
אני, כמו 90% מאיתנו, משתמש ביד ימין לירי, כתיבה וכו' (שמתם לב איך נמנעתי בכוח מלהגיד : אני ימני ... זה פשוט לא in היום...)
ניסיתי לשים את האקדח על מותן שמאל, כשעקב המחסנית פונה קדימה. זה פשוט גדול !!! זה מאוד נוח, גם לשבת, גם ללכת, גם לשלוף !!!
טוב, אולי אני מפסיד בשליפה כמה עשיריות שניה בגלל האלכסון, אבל איך אומרים? - הפרקטיקה מנצחת. נסו ותווכחו.
איך לא חשבו על זה קודם?
ניסיתי לשים את האקדח על מותן שמאל, כשעקב המחסנית פונה קדימה. זה פשוט גדול !!! זה מאוד נוח, גם לשבת, גם ללכת, גם לשלוף !!!
טוב, אולי אני מפסיד בשליפה כמה עשיריות שניה בגלל האלכסון, אבל איך אומרים? - הפרקטיקה מנצחת. נסו ותווכחו.
איך לא חשבו על זה קודם?
- סליקאי ארד
דובי הדוברמן ודנידינה הולכים בצידי הדרכים ניסו לחנכנו ,כילדים, כי האלכסון הוא אסון.
(אבל אם מסתכלים ימינה ושמאלה לפני, זה מותר...
)
בעת עבודה מוצלבת, יש לשים לב ולהקפיד על "כיוון קנה - מטרות" כיאות על מנת שלא לאפשר לקנה "לראות" מטרות אסורות. במיוחד בעבודה עם נשק דרוך.
(טעון - מחסנית בהכנס, דרוך - כדור בקנה.)
(אבל אם מסתכלים ימינה ושמאלה לפני, זה מותר...

בעת עבודה מוצלבת, יש לשים לב ולהקפיד על "כיוון קנה - מטרות" כיאות על מנת שלא לאפשר לקנה "לראות" מטרות אסורות. במיוחד בעבודה עם נשק דרוך.
(טעון - מחסנית בהכנס, דרוך - כדור בקנה.)
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
TTT, זה נקרא CROSS DRAW וזה בן כ 5000 שנה, מאז המצאת... החרב !!!
אני כבר מחפש דעות בעד וכנגד על זה ומקבל רק ..... רעש רקע לבן.
אולי במפגש יהיה זמן לדון על זה ולבדוק את התגובות ואולי בקורס ירי מעשי שאני עומד לעבור בקרוב...
אשמח לשמוע ממך תגבובות על נוחות נשיאה, איכות ירי במטווח ועוד
אני כבר מחפש דעות בעד וכנגד על זה ומקבל רק ..... רעש רקע לבן.
אולי במפגש יהיה זמן לדון על זה ולבדוק את התגובות ואולי בקורס ירי מעשי שאני עומד לעבור בקרוב...
אשמח לשמוע ממך תגבובות על נוחות נשיאה, איכות ירי במטווח ועוד
גלוק, זה כל הטריק - גלוק, זה כל הגליק
האמת שאני לא ממש יודע מה אני.....
באבחון שעשו לי לפני כמה שנים, גילו שיש לי מעיין דומיננטיות בשתי הידים, ולמרות שאני כותב ביד ימין, גיליתי שאני עושה המון דברים ביד שמאל...
מעניין איך זה יהיה כשיהיה לי אקדח...............
באבחון שעשו לי לפני כמה שנים, גילו שיש לי מעיין דומיננטיות בשתי הידים, ולמרות שאני כותב ביד ימין, גיליתי שאני עושה המון דברים ביד שמאל...
מעניין איך זה יהיה כשיהיה לי אקדח...............
"מה שהיה הוא שיהיה, ומה שנעשה הוא שיעשה, ואין כל חדש תחת השמש." (מגילת קהלת, פרק א', פסוק ט')
- סליקאי ארד
אכן, שליפה בהצלבה גורמת להפניית הקנה לעבר צדדים לא רצוייםבדרכו אל המטרה.
בנוסף לכך, בשיטת הנשיאה הנהוגה במקומותינו לא נהוג לנוע עם כדור בקנה ולכן בעת דריכה של נשק שהיה מוצלב - יש לבצע ריקוד מוזר עם הידיים.
ולבעלי משקל עודף (לא שאני מכיר כאלה...
) מדובר במשימה כמעט בלתי אפשרית.
בנוסף לכך, בשיטת הנשיאה הנהוגה במקומותינו לא נהוג לנוע עם כדור בקנה ולכן בעת דריכה של נשק שהיה מוצלב - יש לבצע ריקוד מוזר עם הידיים.
ולבעלי משקל עודף (לא שאני מכיר כאלה...

אמיר שושני
(נשק הגליל - קצרין)
חברה חמושה היא חברה מנומסת
(נשק הגליל - קצרין)
חברה חמושה היא חברה מנומסת
TTT,
בוקר טוב אליהו, אני כבר שנים הולך עם הנשק בצד שמאל כמו שכתבת.
זה אכן מאוד נוח לישיבה , נהיגה , הליכה וכו',
ולא, אמיר , לא צריך שום ריקוד ושום הצגה. נכון שמאבדים מס' חלקיקי שנייה בשליפה אבל לאחר שמתרגלים פעמים רבות מגלים כמה שזה נוח.
אם להזכירכם מקרה מצער מאוד שחרוט בזכרוננו בכאב, רצח רבין, המאבטח שלו שלף בשליפה הרגילה וגם אז פיספס מס' חלקיקי שנייה קריטיים ששינו את פני ההסטוריה. אז לדעתי זה כבר לא כזה משנה, אבל כל אחד והנוחות שלו ותחושת השליטה והבטחון שלו.
בוקר טוב אליהו, אני כבר שנים הולך עם הנשק בצד שמאל כמו שכתבת.
זה אכן מאוד נוח לישיבה , נהיגה , הליכה וכו',
ולא, אמיר , לא צריך שום ריקוד ושום הצגה. נכון שמאבדים מס' חלקיקי שנייה בשליפה אבל לאחר שמתרגלים פעמים רבות מגלים כמה שזה נוח.
אם להזכירכם מקרה מצער מאוד שחרוט בזכרוננו בכאב, רצח רבין, המאבטח שלו שלף בשליפה הרגילה וגם אז פיספס מס' חלקיקי שנייה קריטיים ששינו את פני ההסטוריה. אז לדעתי זה כבר לא כזה משנה, אבל כל אחד והנוחות שלו ותחושת השליטה והבטחון שלו.
"הזכרון בסדר, רק אני שוכח" (שייקה אופיר ז"ל)
מי שלא מנסה, לא טועה
מי שלא מנסה, לא טועה
- סליקאי זהב
לשליפה בקרוס יש יתרון גדול במצב בו קשה להגיע לאקדח - בזמן ישיבה, נהיגה וכד'.
החסרונות בשיטה הם הצורך התנועה יותר ארוכה לאקדח (=יותר זמן שליפה), ותנועה קצת יותר בולטת לזה שמולך (תנועת היד לרוחב הגוף היא בעלת סכוי יותר גדול למשוך תשומת לב.
איזה מהשתים יותר טובה? זאת שנוחה לך אישית. שתיהן מחייבות אימון, ואם התאמנת כמו שצריך - לך עם אקדח בצד הדומיננטי, לך אם אקדח בקרוס, לך אתו מאחור, בנרתיק כתף - זה כבר הנוחיות שלך.
מה שלא הבנתי - מה עניין רצח רבין לכאן? המאבטח לא הגיב בכל מקרה, כך שגם אם הוא היה עם אקדח בתוך מתקן שליפה שמקפיץ אותו ישר ליד (עיין ערך הסרט "נהג מונית") זה לא היה משנה.
החסרונות בשיטה הם הצורך התנועה יותר ארוכה לאקדח (=יותר זמן שליפה), ותנועה קצת יותר בולטת לזה שמולך (תנועת היד לרוחב הגוף היא בעלת סכוי יותר גדול למשוך תשומת לב.
איזה מהשתים יותר טובה? זאת שנוחה לך אישית. שתיהן מחייבות אימון, ואם התאמנת כמו שצריך - לך עם אקדח בצד הדומיננטי, לך אם אקדח בקרוס, לך אתו מאחור, בנרתיק כתף - זה כבר הנוחיות שלך.
מה שלא הבנתי - מה עניין רצח רבין לכאן? המאבטח לא הגיב בכל מקרה, כך שגם אם הוא היה עם אקדח בתוך מתקן שליפה שמקפיץ אותו ישר ליד (עיין ערך הסרט "נהג מונית") זה לא היה משנה.
I think, therefore I am. I think
ניסיתי על יבש...
לא נוח. יתכן שזה בגלל הנרתיק של פובוס שדורש צורת שליפה ספציפית.
לעניין החרב, אמנם זנחתי את אומנות הסייף הרבה לפני שהתחלתי בה אך אני מניח שעצם חגירת החרב בקרוס היא בגלל אורכה כך שלא ניתן לשלוף אותה כאשר היא מונחת על מותן היד השולפת, בעיה שאין בכלי יריה (אלא אם אתה נושא M16 על החגורה)
לא נוח. יתכן שזה בגלל הנרתיק של פובוס שדורש צורת שליפה ספציפית.
לעניין החרב, אמנם זנחתי את אומנות הסייף הרבה לפני שהתחלתי בה אך אני מניח שעצם חגירת החרב בקרוס היא בגלל אורכה כך שלא ניתן לשלוף אותה כאשר היא מונחת על מותן היד השולפת, בעיה שאין בכלי יריה (אלא אם אתה נושא M16 על החגורה)
*** כמות האינטליגנציה בעולם קבועה, אך האוכלוסיה גדלה תמיד. ***
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד