שמירת הרשיון על אף ביטול הזכאות
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
7 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
שמירת הרשיון על אף ביטול הזכאות
אני עומד בעז"ה להוציא רשיון בעילת לימודים במקום זכאי (כמה חברים שלי עשו את זה כבר בלי בעיה).
שאלתי היא, אם וכאשר אפסיק ללמוד בישוב זכאי, האם אוכל לשמור את הרשיון עד תום התוקף שלו?
או שהרשיון יישלל מיד עם סיום לימודיי שם?
כלומר, כעיקרון אני אמור להודיע לבט"פ כשאני מסיים ללמוד שם. אבל מה יעשו לי אם לא אודיע להם על זה עד תום תוקף הרשיון?
שאלתי היא, אם וכאשר אפסיק ללמוד בישוב זכאי, האם אוכל לשמור את הרשיון עד תום התוקף שלו?
כלומר, כעיקרון אני אמור להודיע לבט"פ כשאני מסיים ללמוד שם. אבל מה יעשו לי אם לא אודיע להם על זה עד תום תוקף הרשיון?
"אמר לי למוות אין דמות, אך יש קוטר- תשעה מילימטר בלבד" ("הכותל"/יוסי גמזו ודובי זלצר)
- סליקאי ארד
Re: שמירת הרשיון על אף ביטול הזכאות
יש כמה חברי כנסת ,ש עד גיל 50 עדיין לא סיימו כיתה ג
אז הכל עוד לפניך
.
אז הכל עוד לפניך

- סליקאי זהב
ysd כתב:יש כמה חברי כנסת ,ש עד גיל 50 עדיין לא סיימו כיתה ג
אז הכל עוד לפניך.
גדול...
סתם מתוך סקרנות, איזו עילה זו?
לא מצאתי ברשימת התבחינים "לימודים ביישוב זכאי".
מה דרשו ממך להביא כדי להוכיח את העילה, ובאיזו עילה מדובר?
כעיקרון, תוכל לנסות להיכנס תחת תבחין אחר כלשהו כמו שירות פעיל במילואים בדרגת רס"ר ומעלה על מנת לשמור על הרישיון בתום הלימודים.
לא מצאתי ברשימת התבחינים "לימודים ביישוב זכאי".
מה דרשו ממך להביא כדי להוכיח את העילה, ובאיזו עילה מדובר?
כעיקרון, תוכל לנסות להיכנס תחת תבחין אחר כלשהו כמו שירות פעיל במילואים בדרגת רס"ר ומעלה על מנת לשמור על הרישיון בתום הלימודים.
- סליקאי זהב
אני מנחש שמדובר באוניברסיטת אריאל
יש לי כמה חברים מהלימודים שהקיבלו רשיון בעקבות זה שלומדים באוניברסיטה.
אם אני לא טועה בהקלטה האחרונה של הרצל קבלו הוא נתן בדיוק את הדוגמה הזאת.
בגדול? תסיים את התואר, תצטרך להחזיר את הנשק.
לך תדע, אולי השומרון יקסום לך ותרצה להשאר לגור שם :)

יש לי כמה חברים מהלימודים שהקיבלו רשיון בעקבות זה שלומדים באוניברסיטה.
אם אני לא טועה בהקלטה האחרונה של הרצל קבלו הוא נתן בדיוק את הדוגמה הזאת.
בגדול? תסיים את התואר, תצטרך להחזיר את הנשק.
לך תדע, אולי השומרון יקסום לך ותרצה להשאר לגור שם :)
CZ P07
- סליקאי ארד
על פי תנאי הרשיון, החובה חלה עליך לדווח בכל מקרה שהעילה בגינה קיבלת את הרשיון פגה ואז הבט"פ מודיע לך להחזיר את הרשיון.
אם אתה לא מודיע, הבט"פ לא יעלו סתם כך על זה שאין לך עילה עד תום תוקף הרשיון שאז אתה צריך להצהיר שהעילה בתוקף, ולתת הצהרה שקרית זה הרבה יותר חמור מאשר לא להודיע על ביטול העילה (הצהרה שקרית = עבירה פלילית = תיק פלילי קנסות ואפילו כלא במקרים מסויימים.)
מנגד אי דיווח על ביטול העילה יגרור ביטול הרשיון (שגם ככה היה קורה...)
חבר שלי גר בעברו בישוב זכאי והיה לו רשיון, לפני כמה שנים עבר לפ"ת (שלדעתי גם צריך להיכלל ברשימת הישובים הזכאים
) ולא הודיע לבט" פ, וכאשר הגיע מועד החידוש, עלו על שינוי הכתובת ובמקום לשלוח חידוש, שלחו הודעה על ביטול רשיון והפקדת הנשק וזהו...
אם אתה לא מודיע, הבט"פ לא יעלו סתם כך על זה שאין לך עילה עד תום תוקף הרשיון שאז אתה צריך להצהיר שהעילה בתוקף, ולתת הצהרה שקרית זה הרבה יותר חמור מאשר לא להודיע על ביטול העילה (הצהרה שקרית = עבירה פלילית = תיק פלילי קנסות ואפילו כלא במקרים מסויימים.)
מנגד אי דיווח על ביטול העילה יגרור ביטול הרשיון (שגם ככה היה קורה...)
חבר שלי גר בעברו בישוב זכאי והיה לו רשיון, לפני כמה שנים עבר לפ"ת (שלדעתי גם צריך להיכלל ברשימת הישובים הזכאים

- סליקאי כסף
דגל ישראל כתב:אני עומד בעז"ה להוציא רשיון בעילת לימודים במקום זכאי (כמה חברים שלי עשו את זה כבר בלי בעיה).
דעתי היא, קודם כל תיקח את הרישיון.
אחר כך תחקור איך אתה משמר את הרישיון.
כשמבטלים רישיון, הבט"פ בבעיה, אם אתה לוחמני. הם צריכים לתת הסבר למה אתה לא זכאי יותר.
לדעתי אם אתה תשקיע בזה, תוכל לשמר את הרשיון. מצריך אמנם פרוצדורה משפטית אך נראה לי שיכל לצלוח.
אולי גם תוך כדי נשיאה ישתנה החוק, או הוותק, או או או ....
מאמין שתמצא דרך.
מודיע לך, כשתהיה בעל משפחה, אתה מאד תשמח על כך שאתה נושא אקדח.
7 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד