נוהל פתיחה באש

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

נוהל פתיחה באש

על ידי higt-power » 10 מאי 2003, 13:17

שבת שלום לכולם!
יש לי אזשהו ענין שמתריד אותי כבר מהיום שבו קיבלתי את האימון הראשוני שלי בנשק ולאחר מכן שניגשתי למשרד הפנים לקבל את הרשיון .
נראה תמוהה בעני כי אין למעשה לאזרחים אזשהו "נוהל פתיחה באש"
מקביל לזה של הצבא,שבוא יהיה פירוט של מיקרים אפשרים ותגובות
כגון זה שמקובל בצבא(במיקרה א מותר לירות במרקרא ב אסור......)
תחת זאת יש חוק מאד לא נהיר ונוהל מסוים למקומות מאובטחים שה לא
ברור עד כמה ההנחיות שם מתיחסות לאזרחים הפועלים עים נשקם האישי להגנה
עצמית.
מאז עברתי 3 אמוני חידוש נוספים ובכולם העלתי את הנקודות הלא נהירות לי
ושאלתי בעוד מספר הזדמניויות פקידי רישוי כלי יריה.
וקיבלתי תשובות שונות ומשנות(כלל כאשר שאלתי פעמיים את אותו מדריך)
קבלתי תשובות מנוגדות ב180 מעלות(מה איכפת לו מה הוא יעמוד למשפט בבוא
היום כאשר תישם את תשובתו).
ולאחר שדיפדפתי בכה אשקולות האתר
קיבלתי תחושה ש או שאתה צריך לקבל תואר שני במשפטים לפני שתפעיל
נשק אוו ... שכל ממזר מלך.
חשבתי ליפנות לאזשהוא גורם אחראי אך לא ידעתי למי ולא מצאתי את הדרך.
חשבתי שנוכל ליפנות כפורום גדל ותופח (בלי עין רעה) למשרד הפנים/שר הפנים
קצין קלעה ארצי במשטרה.
שיצאו באזה שהוא נוהל מסודר/חוברת הדרכה לציבור שתישלך לבתי המחזיקים
בנשק אים חידוש רשיון,תחולק במטווים במשרד הפנים ותכלול נוהל ברור ,
תקדימים משפטים כדוגמאות חיוביות ושליליות כאחד שיסביר למחזיק בכלי יריה
את חובותו וזכויותו וימנע אי הבנות כאלו ואחרות.
אחרי הכל מדובר בחיי אדם.
כמו כן יש מקום לצאת בנוהל הדרכה אחיד וברור גם למדרכי הירי כדי למנוע
גרסאות שונות לאותה שאלה.
מה דעתהם חברים יקרים/הנהלה.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי מוטי » 10 מאי 2003, 14:05

אני חושב שבפורום הוראות הפתיחה פשוט נדונו גם לרוחב וגם ולאורן מה שאולי יצר תחושה שהדבר מסובך מידי.

בסה"כ זה די פשוט. שימוש בנשק יתבצע כמוצא אחרון כאשר אין שום אפשרות לא להמלט ולא לעצור את סיכון החיים המיידי לך ולקרוביך (אני לא סגור על קרוביך) בשום דרך אחרת

כלומר רק כמוצא אחרון... זה לא נשמע כל כך מסובך.. אם אין ברירה משתמשים..
כמובן שגם לשימוש בנשק יש דרגות שימוש... דריכה - ירי באויר - ירי לכיוון הרגלים - ירי למרכז מסה... עליך להחליט ע"י שיקול דעת כיצד לבצע את הירי במידה ונדרשת לכך... ככה אני מכיר את הדברים.

מקווה שעזרתי.
מוטי.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי baraks78 » 10 מאי 2003, 14:41

טוב, אז אחרי שעה של חיפוש בגוגל ( ובכל האתרים שרק מצאתי ) אחר הנושא של הוראות פתיחה באש אני יכול לומר כמעט בוודאות שכנראה אין בארץ הוראות פתיחה באש לאזרחים !!!!

הדבר הכי קרוב שמצאתי הוא הוראות פתיחה באש למלווי טיולים של משרד החינוך.
והרי הן:
. הוראות השימוש בכלי ירייה/הוראות הפתיחה באש
א. כללי
כלי ירייה הוא אמצעי קטלני שהשימוש בו עלול לסכן את חייו או את שלמות גופו של אדם, הן מי שכוון אליו הירי והן של אחרים. השימוש בנשק ייעשה אך ורק בהתאם לחוק.
ב. הגדרות
1) סכנת חיים: סכנה לאבדן חייו של אדם או לחבלה מסוכנת בגופו.
2) נשק חם: לרבות כלי ירייה, רימון יד, בקבוק תבערה, מטען נפץ וכו'.
3) נשק קר: לרבות סכין, פגיון, גרזן, אלות ומוטות מתכת.
4) אזהרה מוקדמת: הודעה על כוונה לפתוח באש אם לא תיפסק התקיפה.

ג. הוראות הפתיחה באש במקרה של סכנת חיים
1) השימוש בכלי ירייה מותר אם הוא נדרש באופן מיידי, כדי להדוף תקיפה שלא כדין, שבוצעה באמצעות נשק חם או קר ושנשקפה ממנה סכנת חיים מוחשית ליורה או לזולתו.
2) השימוש בכלי ירייה לצורך הגנה עצמית ייעשה כמוצא אחרון, במידת הזהירות הראויה, כאשר אין דרך אחרת בנסיבות העניין להתגבר על התוקף.
3) פתיחה באש תיעשה רק כמוצא אחרון, לאחר שנשקלו ומוצו דרכי פעולה אחרות להפסקת התקיפה, לרבות מתן אזהרה מוקדמת, ובלבד שלא יהיה בכך כדי לסכן את חייו של היורה או של זולתו.
4) לצורך הדיפת תקיפה המסכנת חיים מותר לפתוח באש לעבר גופו של התוקף במגמה לפגוע בו באופן שימנע ממנו להשלים את ביצוע מעשה התקיפה. אם אפשר לסכל את התקיפה באמצעות ירי לעבר רגלי התוקף, יש להעדיף ירי כזה. יש להפסיק את הירי מיד כשפסקה התקיפה ואין עוד סכנת חיים.

5) פתיחה באש תבוצע כאמור לעיל לעבר התוקף בלבד, בירי בודד ומכוון, תוך כדי נקיטת אמצעי זהירות למניעת פגיעה בחפים מפשע הנמצאים בטווח האש.
6) נמלט התוקף עם כלי נשקו, והוא עדיין מסכן חיים, ניתן לירות לעבר רגליו. אם אין בכך כדי לסכל את הסיכון, ניתן לירות לעבר גופו, כדי למנוע את משך התקיפה או כדי למנוע סיכון חיי אחרים במהלך בריחתו. נמלט התוקף בלא נשק, אין לירות בו.
7) אין לפתוח באש כהגנה על רכוש כאשר אין מתלווה לעברת הרכוש סכנת חיים.
8) יש לדווח בהקדם האפשרי על מקרה של שימוש בכלי ירייה לתחנת המשטרה הקרובה ולחדר המצב לטיולים.

אולי באמת יש מקום לפניה לרשויות בבקשה שיפרסמו נוהלי פתיחה באש לגבי אזרחים נושאי נשק פרטי, בעיקר כיום שיש יותר ויותר אנשים כאלו והמצב הביטחוני קצת צולע.
תקווה היא התחושה שיש לך ,
שהתחושה שיש לך עשויה להשתנות...
----------------------------------------
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי amnon » 10 מאי 2003, 15:17

מוטי כתב:כמובן שגם לשימוש בנשק יש דרגות שימוש... דריכה - ירי באויר - ירי לכיוון הרגלים - ירי למרכז מסה... עליך להחליט ע"י שיקול דעת כיצד לבצע את הירי במידה ונדרשת לכך... ככה אני מכיר את הדברים..

ירי באויר עלול לגרום נזק רב יותר מתועלת. פתיחה בירי באיזור מאוכלס היא בעייתית עקב הסיכון לפגוע בחפים מפשע אשר נמצאים בקו האש. ירי באויר, מטבעו, אינו ירי מכוון ולמעשה יהווה סיכון אדיר לפגיעה בחף מפשע. יהיה קשה מאוד להסביר אח"כ לרשויות ולמשפחתו של אותו פגוע שניסית רק להזהיר את האובייקט שגרם לפתיחה באש. אם כבר צריך לבצע ירי- כוון אותו לאן שצריך.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי סלבו » 10 מאי 2003, 15:51

באופן כללי, אף רשות במדינה לא מעזה לקום ולקבוע הוראות חד משמעיות של פתיחה באש לאזרחים.

באופן כללי - אם נושא הנשק במצב של סכנת חיים ברורה ומיידית, לו או לסובבים אותו, ושאין דרך אחרת למנוע את ההתקפה - אזי מותר לפתוח באש.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

ירי באוויר?

על ידי hk765 » 10 מאי 2003, 20:42

האם עדיף ירי באוויר או לעבר הקרקע?

בנשק ארוך, ירי באוויר הוא בד"כ מוגדר היטב. הנשק כלפי מעלה.
באקדח זה קצת יותר בעייתי ולכן שמעתי פעם שבאקדח עדיף ירי כלפי הקרקע.
בשטח בנוי יכולה להווצר בעיה עם ירי באוויר - בתים גבוהים בסביבה.
בנוסף, מהירות הלוע של נשק ארוך גדולה וסכנת הנתזים גבוהה.
באקדח סכנה זו פחותה ולכן עדיף ירי לעבר הקרקע.

האם יש הוראות בעיניין? נסיון אישי?
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי נועם » 10 מאי 2003, 21:06

ירי "באוויר" הינו ירי מסוכן. קליע העולה למעלה חייב לרדת. לאן ? זו השאלה הגדולה. ידוע על מקרים של נפגעים כתוצאה מירי ב"אוויר" החל מנפגעים ב "ירי שמחה" בחתונות במגזר הערבי / דרוזי, דרך טעויות אנוש ועד למקרים מצערים של הרוגים מירי לא מכוון של חיילים, כאשר מבוצע ירי "באוויר" בפעילות מבצעית.
(בלי פוליטיקה, ובלי שיוך לימין או לשמאל והבעת דעות בעד או נגד. חיי אדם הם נכס יקר מכל. לא משנה האם נפגע יהודי או ערבי או בן דת / לאום אחרים, פגיעה בחפים מפשע / שאינם קשורים לארוע, הינה פגיעה מיותרת ומצערת.)

ירי לכיוון הקרקע - סכנה גדולה יותר עקב נתירים. קליע הפוגע במשטח קשה ישנה את כיוון מעופו.

לכל המתלבטים, מדינת ישראל טרם מצאה לנכון ליצור קובץ הוראות פתיחה באש / שימוש בכלי הירייה האזרחי המוחזק ברשיון. משרד הפנים מוצא לנכון להפנות את האזרחים (אותנו) להוראות הפתיחה באש של משטרת ישראל, הוראות המיועדות לגופים מונחים. גוף מונחה משמעו מקבל הנחיות והוראות פעולה ממשטרת ישראל האחראית על הסדר והבטחון הצבורי.
בואו ונבדיל בין הוראות הפתחיה באש המוכרות לחלקנו משירות בצה"ל או גופי בטחון אחרים, ונזכור כי אנו עוסקים בנשק אישי - אזרחי. לא כל מה שטוב לכוחות הבטחון, טוב לאזרחים ולהפך.

את הוראות הפתיחה באש של משטרת ישראל לגופים המונחים, ניתן לקרוא באתר משרד הפנים, יש בדף הראשי קישור. www.moin.gov.il

אני מציע שלא נעלה כאן השערות או רעיונות ל "איך לפעול במצב אמת - מה נעשה עם הנשק ולאיזה כיוון נבצע את הירי" מכיוון שלא ברור אם הדברים יעמדו במבחן בית המשפט, ויתירה מזאת, עלול כותב הרעיונות להיות מוזמן לבית המשפט ולתת את הדין על רעיונותיו.

ככלל, ירי חייב להיות ממוקד מטרה על מנת לפגוע באותה מטרה המאיימת עלינו ומסכת את חיינו, ולא בשום דבר אחר.

נועם.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי מוטי » 10 מאי 2003, 21:29

הרעיון שלי היה רמות שונות של קטלניות... לוא דווקא ירי באויר.. בכל מקרה הדגש בביצוע ירי הוא על שיקול דעת נכון.
מוטי.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי baraks78 » 10 מאי 2003, 21:47

מוטי כתב:הרעיון שלי היה רמות שונות של קטלניות... לוא דווקא ירי באויר.. בכל מקרה הדגש בביצוע ירי הוא על שיקול דעת נכון.

ההדגשה לא במקור
דביר, תוסיף את זה ללקסיקון הסליק :!: :!: :!:
תקווה היא התחושה שיש לך ,
שהתחושה שיש לך עשויה להשתנות...
----------------------------------------
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי הצלף העיוור » 10 מאי 2003, 23:37

השלום
כמי שהיה מספר פעמים מעורב בשימוש בנשק הכל בולשיט גדול ,בצבא הפקודות מוחלפות יותר מהר מגרבים . במשטרה קודם אתה צריך למות ורק אז אתה יכול לירות. לסיכום משתמשים בנשק ברגע שברור לך שעם לא תירה אתה אדם מת, שום שופט אפילו הטוב מכולם לא מסוגל לתת לך חיים לאחר המוות , וגם במחיר של עמידה לדין ברגע שיש חשש לחיים שימוש בנשק חוקי נקודה ...ידידי בכל שימוש בנשק אזרחי סביר וברוב הפעמים מגעים לבית משפט ,צריר ערך דין טוב ומצפון נקי .

נ.ב כל המערכות במדינה סובלות מחובבנות אין פלא אין נהלים פשוטים שכל אזרח מסוגל... ולא רק בוגר החוג למשפטים בהר הצופים. :( :( :( :!:
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי higt-power » 11 מאי 2003, 00:35

חברה בדיוק לזה אני מתכוון שבמקום ויכוח היפוטתי במזגן מול המחשב יהיה
נוהל מסודר.
ובא נונדה שרבנו כיבלנו את הדעות אותם אנו מציגים ע"י קריאת החוקים
והבנתם החלקית (רובנו לא עורכי דין)או מכל מיני מדריכי ירי שיש להם
(מניסון כמו שצינתי קודם)שבמיקרא הטוב נבוכים כמנו או במקרא הפחות טוב פולטים מהגיגי ליבם ותו לא.
למשל חלק אומרים ירי באוויר כמו שהיה פעם בצא אחרים שוללים
חלק אומרים כן באוויר אבל רק בשטח פתוח ,חלק אומרים כן על בקבוק תבארה חלק אומר לא ועוד ועוד.
מדריך ירי מסוים קבע נחרצות כי חובה לאחסן כל נשק בכספת ואת התחמושת
בניפרד במקום סגור על שתי מנעולים לפחות.
אחר הינחה אותי לישון על אקדח טעון ולירות בפורץ המזדמן לביתי(כמובן שמיד הסברתי לא בצורה אדיבה ומנומסת בדיוק מה אני חושב על זה)
ועוד היתי עושה באחד המפגשים סטנדאפ מזה ,אים זה לא היה כל כך עצוב.
מה שרציתי לדעת אים החברים יתמכו בפניה למשרדים שצינתי כאזרחים
מודעגים ושומרי חוק ובכך נעשה שירות טוב לא רק לעצמנו אלה גם לכל ציבור
אוחזי הנשק במדינת ישראל.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי יובל » 11 מאי 2003, 15:13

אנשים - הסיבה שאין הוראות פתיחה באש לאזרחים היא שאין הוראות פתיחה באש לאזרחים.נקודה.האפשרות שיש לנו להשתמש בכח קטלני זהה לאפשרות העומדת לזכות כל אזרח אחר, נושא נשק או לא.לעובדת היותינו נושאי נשק אין שום רלוונטיות, ואנו מחוייבים לאותן תקנות בהן מחוייב אזרח שאינו נושא נשק.לאזרח כזה תקום הזכות להשתמש בכח קטלני (סכין, אבן, אלה) רק כאשר שלמות חייו וגופו בסכנה.כך, כמו שאין "הוראות שימוש באלה" אין הוראות פתיחה באש לאזרחים.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי konen1 » 12 מאי 2003, 19:23

אולי אין הוראות פתיחה באש
אבל צריך להיות מקרי יסוד או נוהלים מסויימים שבהם יהיה מותר להשתמש בנשק כאמצעי (למטרת איום או ירי באוויר) הגורם להרגעת המצב שאם לא ננהג כך הארוע הספציפי בסבירות גבוהה יהפוך לארוע עם נפגעים או הרוגים ללא קשר אליך
למשל שני אנשים המכים עם מוטות אדם השרוע על הרצפה (הם רוצים להרוג אותו? אולי "רק" ללמד אותו לקח?)
לפי הנהלים או צורת החוק כרגע יכול להיות ששווה לי להתנדף ולא להתערב מחשש לאיבוד הרשיון
למקרים כמו הנ"ל (מקריים די אפורים) צריך לקיים דיון על מנת שיהיו ברורים
או כמו שאמרו לפני לפרסם קובץ של פסיקות למקריים שקרו כאשר ליד המקרה יהיה רשום הסבירות שכל שופט ישפוט כך, או שהפסיקה היא "קפריזה" רגעית של שופט ספציפי
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי יובל » 13 מאי 2003, 13:30

KONEN1 - קשה לי להבין כיצד ירי יכול להביא להרגעת המצב. קשה לפעמים להתנתק מהתדמית ההוליבודית, אבל שימוש בכלי יריה הינו בלתי הפיך עבור כל המעורבים. קשה לי להאמין שאתה תישאר אדיש לנוכח זעקות השבר של החברה של אותו בחור בו ירית זה עתה - מוצדק או לא. אני בטוח שגם ההתמוטטות של האמא של אותו עבריין ברחוב, כשהאמבולנס מגיע לפנות אותו לא תעבור לידך כך סתם. יש מגוון צעדים ופעולות, ומגוון אינסטרומנטים לא פחות רחב, בהם ניתן להשתמש במקרה של אלימות כלפיך או כלפי אדם אחר. התבחין הינו ברור - אם אתה, לצורך העניין, חש שאם לא תירה אתה מסתכן במוות, פשוטו כמשמעו, או פגיעה חמורה בגוף, תירה.
לגבי המקרה אותו תיארת - בלתי אפשרי לתת תשובה כללית שתחול על כל המקרים באשר הם. כל מקרה מניב הליך מחשבתי ייחודי לו, הליך אותו תצטרך לנמק בפני ביהמ"ש. לעצם העניין - אישית, לו הייתי מבחין בשני אנשים מכים אדם במוטות ברזל, באלימות ובכוונה ברורה לשתק אותו, כשהוא שרוע חסר אונים על הקרקע, הייתי יורה באווירץ מנסיוני התוקפים היו אז מפנים את זעמם עליי - נשק או לא נשק - ואז הייתי נאלץ לירות ברגליהם. לא מעבר לכך.
סביר להניח שמרגע זה ואילך חיי יעברו מספר טלטלות וזעזועים לא פשוטים.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי hk765 » 15 מאי 2003, 16:46

אין הוראות מדויקות ולא יהיו.
למה? כי כאשר התחום אפור חוששים יותר להפעיל נשק וקל יותר להגיש תביעה פלילית במקרה שהופעל נשק.

--> חיים קלים למחוקק ולמשטרה <--
סליקאי זהב
סליקאי זהב

הבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד