חובת מעבר אימון בהחלפת אקדח מאותו סוג

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

Re: חובת מעבר אימון בהחלפת אקדח מאותו סוג

על ידי argra11 » 22 נובמבר 2016, 08:42

אתה כתבת:
ניר ל כתב:אתם מפספסים כאן את הנקודה ...
כמעט בשום מקרה, המטווח ממנו אתם רוכשים את הנשק לא יתן לכם לירות לצורך האישור המדובר בנשק אותו רכשתם, לעיתים רבות אפילו לא באקדח מאותו סוג אם אין לו כזה להדגמה. הסיבה פשוטה - את האישור על אימון בירי צריך להביא לבט״פ בטרם קבלת הרשיון ושחרור האקדח, כל עוד האקדח לא עבר לידכם באופן רשמי, העסקה יכולה ליפול והוא נשאר עם אקדח בסטטוס משומש ומפסיד כסף.

אז אתם יורים באקדח אחר בכלל, משלמים עבור תחמושת והדרכה, אין בזה הגיון אם יש לכם כרגע אקדח דומה ממילא עם רשיון בתוקף. זה שאף פעם לא מזיק להתאמן יותר זה לא קשור.
אם היו דורשים שיבוצע ירי 50 כדור מהאקדח החדש בעת שחרורו הסופי אחרי קבלת הרשיון- היה הגיון, כרגע אכן מדובר בירי 5 כדורים לבדיקת תקינות.

כיום אין מצב שהגעת לבט"פ ולא תקבל אישור , הרי יש לך אישור עקרוני.
בעלי תבחין משמר שרוצים להחליף ולא רוצים להסתכן בבעיות יכולים לפנות לבט"פ לקבלת אישור עקרוני .
אז אם יש לך אישור עקרוני , למה שהמטווח יחשוש לתת לך לירות בנשק שקנית כבר? אין לו מה להפסיד.

ניר ל כתב:אני חידשתי לאחרונה רשיונות, עברתי הדרכה וכו׳, כל זה למרות שאני מופיע במערכת כספורטאי פעיל שחייב להשתתף במספר תחרויות כל שנה וכו׳. אני יורה אלפי כדורים בשנה ומבקש להחליף לאקדח חדש זהה, אדרש להמציא אישור על אימון ירי באקדח החדש ונניח שזה אכן יהיה זה שאני קונה. מה ההגיון שאכנס שוב להדרכה, ואשלם מאות שקלים שוב עבור ירי סטטי של 50 כדור,כאשר במסגרת אימוני המועדון אני יורה 300 כדור עבור אותו סכום ?

מסכים אתך אין הגיון בראיה שלנו , אבל תסתכל על זה מנקודת מבט של הבט"פ , הוא רוצה להיות בטוח שעברת הכשרה על הכלי החדש , יש לך דרך אחרת להוכיח זאת לו?
==============================
הַלְלוּ אֶת ה', כָּל-גּוֹיִם; שַׁבְּחוּהוּ, כָּל-הָאֻמִּים.
כִּי גָבַר עָלֵינוּ, חַסְדּוֹ; וֶאֱמֶת-ה' לְעוֹלָם;
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ניר ל » 22 נובמבר 2016, 09:30

מתנהל כאן שיח חרשים, הבט״פ לא מחייב אותך לעבור שוב אימון אם כבר יש לך נשק באותו קוטר. אלא רק פקידים שלא מודעים.
לגבי שיקול הדעת של המטווחים- אני לא מסנגר עליהם , רק מתאר את המצב, הם לא מחוייבים לצייד אותך באישור אימון באותו אקדח אלא באקדח דומה ( הם גם מציינים היום את מספר האקדח שאיתו עברת אימון).

אגב, שומר עם נשק ארגוני מוצמד לאקדח מסויים ? או לוקח כל פעם את מה שנותנים לו? וכשהוא מגיע למטווח לעבור אימון תקופתי, המטווח הוא זה שמספק את הנשק לאימון ולא חברת השמירה.

לגבי אין מצב שהגעת לבט״פ אחרי אישור עקרוני ולא תקבל - צר לי להיות המבשר, אבל עושה רושם שהפקידים בלשכות מוציאים לאחרונה את התסכול שלהם על האזרחים הזקוקים לשירות. שמעתי על מספר מקרים לאחרונה ואני מאמין שזה יתחיל להתפרסם גם כאן כי זה כבר נשמע דפוס שיטתי שהוא חלק מהמאבק שלהם בממונים.
פתאום שולחים אותך להשיג אישורים שאינם דרושים ואינם קיימים ... מסלקים אותך מלשכה X ״כי אתה לא שייך״
חכו חכו כמו שאומרים ...
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי GA1 » 22 נובמבר 2016, 09:56

argra11 כתב:...תסתכל על זה מנקודת מבט של הבט"פ , הוא רוצה להיות בטוח שעברת הכשרה על הכלי החדש , יש לך דרך אחרת להוכיח זאת לו?

כן - שבאימון המועדון שבו ירית 300 כדור תקבל אישור אימון.
    נשק עליך זה כמו מצנח - אם תצטרך ולא יהיה עליך - כנראה שכבר לא תצטרך יותר...
    גם כשהמשטרה במרחק של דקות -
    לפעמים זה עניין של שניות...
שא בְּאחריות ושא ברכה
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי argra11 » 22 נובמבר 2016, 11:08

ניר ל כתב:מתנהל כאן שיח חרשים, הבט״פ לא מחייב אותך לעבור שוב אימון אם כבר יש לך נשק באותו קוטר. אלא רק פקידים שלא מודעים.

לא נכון כיום , כיום הדרישה היא:
מסמכים נדרשים
• שטר מכר עבור הנשק החדש
אישור ביצוע אימון על הנשק החדש

ראה כאן:
http://mops.gov.il/Fire_Arms/PersonalLi ... eArms.aspx

GA1 כתב:
argra11 כתב:...תסתכל על זה מנקודת מבט של הבט"פ , הוא רוצה להיות בטוח שעברת הכשרה על הכלי החדש , יש לך דרך אחרת להוכיח זאת לו?

כן - שבאימון המועדון שבו ירית 300 כדור תקבל אישור אימון.

תקבל אישור אימון על הנשק החדש ?
כי אם כן , אתה מסודר.
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ניר ל » 22 נובמבר 2016, 11:54

Argra, אני רואה עכשיו שאכן ציינת כבר בתגובתך הראשונה שכיום זה נדרש, לפחות על סמך מה שנכתב באתר ואתה מצטט כאן. באתר מובאים לעיתים דברים סותרים ומודה שהפסקתי לעקוב אחריו, לטוב ולרע אני לא יודע עד כמה מה שנכתב בו מחייב, מציע למי שמסתמך עליו לשמור צילום מסך.

אני מחזיק מכתב תשובה ממבקר המשרד, לפנייה ששלחתי בעניין הזה, תאריך המכתב 26/5/16.
המבקר כותב שאני צודק בכך שלא הייתי צריך לעבור אימון נוסף אלא בדיקת תקינות בלבד ומטיל את האחריות על המטווח שאמור להיות מודע לזה.
במקרה שלי אכן לא התבקשתי ע״י הפקיד להציג אישור אימון והכשרה על הכלי החדש, מי שהתעקש שזה נחוץ היה המטווח ממנו הוצאתי את הכלי, אני פניתי למבקר ע״מ לברר דברים נוספים כגון פטור מחובת אימון לספורטאים בעת חידוש וכן ביקשתי שהם יחדדו את הנוהל למטווחים.

שים לב שגם כרגע עפ״י הכתוב באתר - בעת קנייה ממטווח יש לבצע אימון על אקדח מאותו סוג ולא על האקדח הנרכש עצמו.
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי argra11 » 22 נובמבר 2016, 12:20

ניר ל כתב:שים לב שגם כרגע עפ״י הכתוב באתר - בעת קנייה ממטווח יש לבצע אימון על אקדח מאותו סוג ולא על האקדח הנרכש עצמו.

הנושא הוא במהלך החלפת כלי יריה
אולי זה אני אבל כתוב באתר :
אישור ביצוע אימון על הנשק החדש

בקניה של חדש אתה חייב להיות עם אישור עקרוני ואתה קונה כלי יריה חדש , יש מצב שקנית וטווחת מטווח הכשרה על כלי אחר? מה ההגיון?

מכרתי את הכלי הישן שלי לבחור חביב וקניתי באותו יום G26 , ביצעתי מטווח (באותו מטווח) כחודש-חודשיים לפני ההחלפה והדרישה למטווח הכשרה נוסף באה מהפקיד בבט"פ.
אז לא היה כתוב באתר הנוסח הנוכחי! , אבל עדין הפקיד התעקש שזו הדרישה החדשה , וכיום זה גם מפורסם באתר.
יש על זה דיון בשיתוף שנינו בעבר.

וסתם לידיעה , בדיון ההוא (למיטב זכרוני) אמרתי גם שה"מעגל הטופסיאדה" לא סגור ויכול לקרות מצב שאתה עברת הכשרה במטווח ואין לך שום יכולת לדעת אם המטווח העביר את הטפסים שלך לבט"פ.
כיום אני אישית נמצא במצב שיש עלי רישיון נייר עד 2020 חתום כחוק ובבט"פ אני מופיע כאחד שלא חידש רישיון.
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ניר ל » 22 נובמבר 2016, 13:35

הפסקה האחרונה שלך היא בדיוק הסיבה שאני בוחר לחדש רשיונות במטווחי מאיר רוט, למרות שזה דורש ממני הרבה יותר זמן וסבלנות, מבצע את החידוש ברגע שזה אפשרי, נושם לרווחה כשמגיע הפלסטיק בדואר... מקווה שלא תיפגע כתוצאה מטעות או תקלה שלהם.
על אותו משקל גם גיליתי שהרכב שלי לא דווח למאגר כגנוב, זמן רב אחרי שישבתי מול חוקר משטרה שמילא טפסים ושיחרר אותי עם מסמך חתום.
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי argra11 » 22 נובמבר 2016, 14:08

ניר ל כתב:הפסקה האחרונה שלך היא בדיוק הסיבה שאני בוחר לחדש רשיונות במטווחי מאיר רוט, למרות שזה דורש ממני הרבה יותר זמן וסבלנות, מבצע את החידוש ברגע שזה אפשרי, נושם לרווחה כשמגיע הפלסטיק בדואר... מקווה שלא תיפגע כתוצאה מטעות או תקלה שלהם.
על אותו משקל גם גיליתי שהרכב שלי לא דווח למאגר כגנוב, זמן רב אחרי שישבתי מול חוקר משטרה שמילא טפסים ושיחרר אותי עם מסמך חתום.

אין קשר למאיר רוט או כל מטווח אחר , ידוע לי בוודאות שהטפסים שלי הועברו לבט"פ והקליטה במחשב ביום המטווח עברה בהצלחה.

גם אני חיכיתי לפלסטיק , אבל אצלנו הדואר גרוע יותר מאללה ירחמו , אז לא דאגתי יותר מדי , כשבושש להגיע באופן מוגזם פניתי לבט"פ
(ב20/11/2016) ושאלתי למה לא הגיע? התשובה של הפקידה: "כי לא חידשת רישיון" , שאלה שלי , "אז איך זה שיש בידי רישיון זמני חתום כחוק?" , הפקידה בתשובה :" כן , יש לנו כמה מקרים כאלו , נא לשלוח לנו צילומים של הרישיון הזמני, הצהרת בריאות , בדיקה וזיהוי ,אישור הדרכה , הצהרה על עמידה בתבחין , כתב הסכמה ואישור תשלום."
למזלי אני "כורדי" באופי ובעל ניסיון בחיים אז הכל צולם לפני שעזבתי את המטווח.

מחכה לתשובת הבט"פ.
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי carver » 22 נובמבר 2016, 15:33

לצלם, חשוב ביותר. רשמתי לי, גם אני חוטא בזה.
שמתי לב שאנשים מגישים טפסים מקוריים.
אני דווקא מגיש מצולמים.
אם יבקשו את המקוריים יקבלו.
עדיין לא ביקשו...
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי spy » 22 נובמבר 2016, 17:04

אני נמצא בתהליך רכישה של אקדח נוסף.
במטווח, ממנו אני מתכוון לרכוש מכירים אותי היטב ויודעים שאני "קצת" יודע לירות.
עדיין הייתי חייב לבצע "אימון החלפה". זהו תהליך הרבה יותר קצר וזול בהשוואה לאימון רגיל. גם אם לא הייתי חייב בו, לא הייתי מוותר עליו ולו רק בשביל לבצע בדיקה מלאה של האקדח והתאמתו לצרכיי.
מדריך ירי
IDPA Safety Officer
רוצה אימון איכותי ולא יקר? https://idpa.org.il/faq/
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

הקודם

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד