מצע ברור ומפורט של העמותה

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

מצע ברור ומפורט של העמותה

על ידי Digo » 11 אוגוסט 2016, 00:27

שלום חברים!
כציבור שנחשב לנתון לגחמות השלטון המתחלף והמציאות הדינמית, ברור לי מדוע חשוב שיהיה לנו גוף מייצג שישמיע את קולו חזק וברור כשמתעורר הצורך.
כיום, אני מבין שהעמותה הידועה, היא זו שמחזיקה בתפקיד הנ"ל.
כבר זמן מה שאני מתלבט האם להצטרף לעמותה. כשנחשפתי היום לתגובתה הזריזה והיעילה של העמותה להוראה המגוחכת שנגעה למצב הנשיאה, קיבלתי חיזוק נוסף לכוונה הזו.
העניין הוא שאני אוהב לדעת למה אני מצטרף. אמנם אין לי זמן בשלב זה לעשות משהו מעבר להירשם נטו, אבל חשוב לי לדעת במה בדיוק אני תומך, מי שקורא את הודעותיי בפורום, לא יופתע לגלות שהנושא העיקרי שמטריד אותי, הוא הדרישה להכשרה מוגברת. לא ברור לי אם יש כזו, ואם יש, מה בדיוק הדרישות.

ניסיתי למצוא מצע כתוב ומפורט, ולא ממש הולך לי. כל מה שאני רואה, זה ססמאות קצרות שיכולות להתפרש בשלל דרכים. חיפשתי גם בפורום, אבל זה ממש מתיש. חלק מהאשכולות ארוכים כמו הגלות. יש אחד שאני זוכר שקראתי אותו, אבל ממש לא זכרתי שהוא הגיע ל17 (17!!) דפים...

בקיצור. יש כאן מישהו, חבר עמותה או לא, שיכול להפנות אותי למצע כתוב ברור ומפורט? כזה שפורט את מטרותיה וכוונותיה של העמותה, גם ברמה הפרקטית. יש בכלל אחד כזה?
תודה מראש!
ממש מקווה שלא פתחתי אשכול שיגיע לעוד 17 דפים...
"וענייני המלחמות, אי אפשר היה כלל, בשעה שהשכנים כולם היו זאבי ערב ממש, שרק ישראל לא יילחם, שאז היו מתקבצים כולם ומכלים ח"ו את שאריתם..."
--
CZ P-07
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

Re: מצע ברור ומפורט של העמותה

על ידי wildwheat » 11 אוגוסט 2016, 02:20

1+
החלום:
CZ TS (יש)
קולט אנקונדה 0.44 מגנום קנה 8" (עדיין חלום)
קולט פיית'ון 0.357 מגנום קנה 6" (עדיין חלום)
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי argra11 » 11 אוגוסט 2016, 07:14

כאחד ממבקריה של העמותה אני יכול לומר לך רק זאת ,
1. אין וגם לא תהיה עמותה אחרת, כל העמותה הזו היא חזון של איש יקר אחד בלבד שעם כל הויכוחים שיש לי איתו , ויש , הוא , ורק הוא הצליח להרים עמותה ,והיו ניסיונות רבים וטובים לפני.
2. גם אם אני לא מסכים עם הרבה מהרעיונות והכיוון של העמותה , אני מעדיף את ה"בולשיט"* של העמותה מהחרא שהבט"פ זורק עלינו כל שני וחמישי. לפחות עם אנשי העמותה אני יכול להתווכח ולא להסכים ואם ברצונך לשנות , יש ביכולתך לעשות זאת ע"י העמדה של עצמך לבחירות העמותה.

*"בולשיט" = רעיונות והצעות שאני אישית לא מאמין בהם ולא מסכים איתם.

הערה לעמותה (ולא בפעם הראשונה):
יש לבנות\לכתוב מצע\אני מאמין שמגיע למכנה המשותף הרחב ביותר.
יש לבנות\לכתוב מצע\אני מאמין ברור (ולא , מה שמופיע באתר הוא קו כללי שיוצא התנגדות להצטרף, מניסיון מר עם ניסיונות גיוס לעמותה)

הפוסט שאתה מציין ,שבו גם עולים רעיונות למצע\אני מאמין :
viewtopic.php?f=1&t=20003&start=135
יש שם רעיונות מעולים ומעוררי מחשבה , פוסט חובה.

בקיצור:
המלצה שלי , עדיף להצטרף לעמותה מאשר להקליד על המקלדת בזעם.
לפחות אני יודע שמישהו מנסה לעשות משהו.
תקווה אישית שלי ,שרם (שלי ולו יש הרבה חילוקי דעות) יחזור להיות יו"ר העמותה והעומד בראשה.
==============================
הַלְלוּ אֶת ה', כָּל-גּוֹיִם; שַׁבְּחוּהוּ, כָּל-הָאֻמִּים.
כִּי גָבַר עָלֵינוּ, חַסְדּוֹ; וֶאֱמֶת-ה' לְעוֹלָם;
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי אלדר » 11 אוגוסט 2016, 09:47

אני ממש, אבל ממש מתפלא על אנשים.
יכולים לכתוב פוסט ארוך, אבל להכנס לאתר העמותה וללחוץ על הקישור למטרותיה זו בעיה.
http://www.legalweapon.org.il/about_goals.asp
באותו אתר ניתן גם להיכנס לתקנון לקרוא ממנו:
פעילות מול הרשויות לקידום האפשרויות לרכישת נשק, לנשיאתו ולקבלת רישיונות נשק

הגברת מיומנות המשתמשים בכלי נשק באמצעות קביעת תקן לאימונים ועמידה בדרישות להישגים.

הגברת המיומנות והבטיחות בנושא נשק באמצעות הדרכות, פרסומות וביצוע תחקירים.

צמצום גניבות כלי נשק באמצעות העלאת המודעות לדרכים הנכונות לנשיאת נשק ואחזקתו.

העמקת הידע והרחבת האופקים המקצועיים של חברי העמותה, באמצעות ימי עיון, כנסים, הדרכות, פרסומים וכיוצא באלה.

קיום קשרים עם גופים דומים בחו"ל.

קידום מודעות הציבור לתרומתם של נושאי נשק מיומנים במניעת אירועי טרור (פח"ע) ובמניעת אירועים פליליים המסכנים חיי אדם.

הסרת מגבלות על רכישה ואחזקה של עזרי אימון
וכן אני מבקש מהנהלת הפורום לאחד את השרשור עם קודמו, כדי לא ליצור שרשורים מקבילים
Vanitas vanitatum, omnia vanitas
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Digo » 11 אוגוסט 2016, 11:59

את כל זה כבר קראתי ידידי... זה לא מה שחיפשתי... מבחינתי אלו עדיין ססמאות... מה שאני מחפש, זה מסמך שמסביר איך העמותה מתכוונת להשיג את כל זה? מה הדרכים בהם היא נוקטת?

בינתיים, אני מבין שאין משהו כזה...
ייתכן שאקח את עצתו של argra11, כי זה בכל זאת עדיף על המציאות הנוכחית. נצטרף, ואז נתחיל לדון בדרכים...
שוין... תודה רבה לכם...
"וענייני המלחמות, אי אפשר היה כלל, בשעה שהשכנים כולם היו זאבי ערב ממש, שרק ישראל לא יילחם, שאז היו מתקבצים כולם ומכלים ח"ו את שאריתם..."
--
CZ P-07
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי אלדר » 11 אוגוסט 2016, 12:13

Digo כתב:את כל זה כבר קראתי ידידי... זה לא מה שחיפשתי... מבחינתי אלו עדיין ססמאות... מה שאני מחפש, זה מסמך שמסביר איך העמותה מתכוונת להשיג את כל זה? מה הדרכים בהם היא נוקטת?

בינתיים, אני מבין שאין משהו כזה...
ייתכן שאקח את עצתו של argra11, כי זה בכל זאת עדיף על המציאות הנוכחית. נצטרף, ואז נתחיל לדון בדרכים...
שוין... תודה רבה לכם...

אז מה שאתה שואל זה בעצם לא המטרה אלא דרכי הפעולה.
זה כבר סיפור שונה לגמרי. תבחר לועד ותפעל. רק שאני בספק שתרצה לפרסם ברבים את הפעולות שאתה הולך לבצע...
Vanitas vanitatum, omnia vanitas
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Digo » 11 אוגוסט 2016, 14:50

אני משתדל להיות כן לחלוטין... השאלות שלי מתמקדות בנושא אחד בלבד. הכשרה.
כשאני קורא משהו כזה:
"הגברת מיומנות המשתמשים בכלי נשק באמצעות קביעת תקן לאימונים ועמידה בדרישות להישגים."

אני מאוד מאוד מעוניין לדעת על מה מדובר. מבין לגמרי שבפוליטיקה, אתה לא יכול להיות גלוי לחלוטין. אתה לא יכול לספר לכולם מה המהלכים שאתה מתכנן, אבל בתחום הזה ספציפית, אני מחפש בנרות תשובה ברורה...

אבל כמו שכבר כתבתי, כנראה שאקשיב לעצה שנכתבה למעלה...
עדיף להיות חבר ולהשפיע ולו במעט, מאשר לרטון על המקלדת, ולחכות לגזרה הבאה...
כמו שכבר אמרתי, הייתי מרוצה מאוד מהתגובה המהירה, היעילה והמקצועית של העמותה לשטות האחרונה שנזרקה עלינו. הדגיש לי שוב כמה חשוב שיהיה לי פה שידבר בפני בפני הממסד, וכמה חשוב לחזק אותו, גם אם אני לא מסכים להכל. אני בטוח אסכים איתם יותר מאשר עם המשרד לבט"פ...
--
CZ P-07
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי TsurTriger » 12 אוגוסט 2016, 17:23

הדבר האחרון שאתה רוצה זה לחייב בהכשרה מעבר למה שקיים היום.
אתן לך דוגמה: תחשוב שהיו מחייבים אותך כל שנה להוכיח שעברת טסט כדי לשמור על רישיון הנהיגה. נשמע הגיוני? לא.
למה? לא בגלל שאתה נוהג גם ככה ביום יום, כי יש כאלה שכן דואגים להתאמן, אלא בגלל שקיבלת כבר את הרישיון והוכחת שאתה ראוי לו. מפה מאמינים בך ונותנים לך אחריות להיות אדם בוגר ואחראי ולשמור על כשירות.
כל דרך אחרת רק תהיה מקל בגלגלים לעצמך.
יש היום דרך זולה והוגנת לפתח מיומנות ולשמור על כשירות - אימוני IDPA או מנויים למטווח (כגון בחיפה בעלות של כ1.5 שח לכדור).
לכפות את זה על אנשים רק יהווה שירות דוב למחזקי האקדח.

בקשר לעמותה, עם כל המחלוקת, הם הגוף היחידי שהוכיח תוצאות מבין לא מעט ניסיונות אחרים. אז עם כל הביקורת, ההתפקדות וקיומה של העמותה חשובות והיתרונות עולים על החסרונות.
רוצה לשנות? תתפקד ותגיש מועמדות להיות בועד. לזכרוני בבחירות האחרונות אף אחד לא הגיש מועמדות, למעט הועד הקיים.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי צומת הגוש » 13 אוגוסט 2016, 20:30

היום פירסמה העמותה המהוללה בדף הפייסבוק שלה פוסט מקומם במיוחד.
תמונה שמשלבת בין ניצולי שואה לבין חיילים בצה"ל ועליה הכיתוב:
נשק-זה כל ההבדל!
הצטרפו אלינו.

נו באמת. לא הגזמתם בכלל.
השטות המטופשת הזו כבר שמעתי מכמה הזויים אמריקאים שרוצים שכל מטורף יקנה רובה אוטומטי בחנות, ונותנים לילד בן שמונה רובה לחג המולד.
לא נאה ולא יאה.
IDPA Safety Officer
עורך אתר IDPA ישראל
http://www.idpa.org.il
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי Everest » 13 אוגוסט 2016, 20:43

צומת הגוש כתב:היום פירסמה העמותה המהוללה בדף הפייסבוק שלה פוסט מקומם במיוחד.
נשק-זה כל ההבדל!
הצטרפו אלינו.

נו באמת. לא הגזמתם בכלל.
השטות המטופשת הזו כבר שמעתי מכמה הזויים אמריקאים שרוצים שכל מטורף יקנה רובה אוטומטי בחנות, ונותנים לילד בן שמונה רובה לחג המולד.
לא נאה ולא יאה.

ולהשוות אמריקאים לישראלים זו לא הגזמה?
בכל פעם שמדברים על נשק אומרים "תראה מה קורה באמריקה"
לא משווים תפוחים לתפוזים, נקודה!
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי amitaikl » 13 אוגוסט 2016, 21:38

Digo כתב:"הגברת מיומנות המשתמשים בכלי נשק באמצעות קביעת תקן לאימונים ועמידה בדרישות להישגים."

יש תקן. אפילו תקן סביר. העניין הוא שאף אחד לא בודק אם המטווחים עובדים לפני התקן.
http://oldgov.gov.il/FirstGov/TopNav/Situations/SCertificateGuides/SCFirearm/SCFirearmPrivate/CPTraining/
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי צומת הגוש » 13 אוגוסט 2016, 22:33

Everest כתב:
צומת הגוש כתב:היום פירסמה העמותה המהוללה בדף הפייסבוק שלה פוסט מקומם במיוחד.
נשק-זה כל ההבדל!
הצטרפו אלינו.

נו באמת. לא הגזמתם בכלל.
לא נאה ולא יאה.

ולהשוות אמריקאים לישראלים זו לא הגזמה?
בכל פעם שמדברים על נשק אומרים "תראה מה קורה באמריקה"
לא משווים תפוחים לתפוזים, נקודה!

לא מבין למה אתה טוען כנגדי משהו שלא אני אמרתי.
IDPA Safety Officer
עורך אתר IDPA ישראל
http://www.idpa.org.il
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי Digo » 15 אוגוסט 2016, 00:51

amitaikl כתב:
Digo כתב:"הגברת מיומנות המשתמשים בכלי נשק באמצעות קביעת תקן לאימונים ועמידה בדרישות להישגים."

יש תקן. אפילו תקן סביר. העניין הוא שאף אחד לא בודק אם המטווחים עובדים לפני התקן.
http://oldgov.gov.il/FirstGov/TopNav/Situations/SCertificateGuides/SCFirearm/SCFirearmPrivate/CPTraining/
TsurTriger כתב:הדבר האחרון שאתה רוצה זה לחייב בהכשרה מעבר למה שקיים היום.
אתן לך דוגמה: תחשוב שהיו מחייבים אותך כל שנה להוכיח שעברת טסט כדי לשמור על רישיון הנהיגה. נשמע הגיוני? לא.
למה? לא בגלל שאתה נוהג גם ככה ביום יום, כי יש כאלה שכן דואגים להתאמן, אלא בגלל שקיבלת כבר את הרישיון והוכחת שאתה ראוי לו. מפה מאמינים בך ונותנים לך אחריות להיות אדם בוגר ואחראי ולשמור על כשירות.
כל דרך אחרת רק תהיה מקל בגלגלים לעצמך.
יש היום דרך זולה והוגנת לפתח מיומנות ולשמור על כשירות - אימוני IDPA או מנויים למטווח (כגון בחיפה בעלות של כ1.5 שח לכדור).
לכפות את זה על אנשים רק יהווה שירות דוב למחזקי האקדח.

בקשר לעמותה, עם כל המחלוקת, הם הגוף היחידי שהוכיח תוצאות מבין לא מעט ניסיונות אחרים. אז עם כל הביקורת, ההתפקדות וקיומה של העמותה חשובות והיתרונות עולים על החסרונות.
רוצה לשנות? תתפקד ותגיש מועמדות להיות בועד. לזכרוני בבחירות האחרונות אף אחד לא הגיש מועמדות, למעט הועד הקיים.

כנראה שלא יצא לכם לקרוא פוסטים אחרונים שלי בעניין... אני נגד החמרת דרישות להכשרה, וניסיונות לכפות הכשרה עד מוות בכוח. הציטוט שהבאתי הוא זה שמפריע לי בעין... הסיכום שלך צור, הוא בדיוק הסיבה בגללה החלטתי להצטרף...
--
CZ P-07
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ניר ל » 15 אוגוסט 2016, 01:42

אל תחשבו לרגע שעצם תמיכת מצע העמותה ביותר הכשרה ממה שיש היום יתרום או יגרע מהכוונה להוסיף עוד חובות למחזיקי רשיון.
אני קורא את הפוסטים של גלעד ארדן בפייסבוק, הוא מכיר בתרומת אזרחים ובפרט חמושים להגברת בטחון הציבור ולעצירת פיגועים טרם הגעת כוחות הבטחון. הוא מחפש דרכים לפתוח עוד ערוצים שיאפשרו אחזקת נשק ע״י אזרחים נורמטיבים. הוא חושש באופן טבעי מהתגברות תופעות לוואי שליליות לאחזקת נשק ו״הכשרה מתאימה״ נראית לו כמענה שיתן לו סוג של שקט או משהו להרגעת המצפון, בסגנון - לא סתם שיחררנו כמויות של נשק לציבור באופן חסר אחריות, אלא עשינו זאת תו״כ נקיטת אמצעים להעלאת רמת הבטיחות.
ככה שתוספת למה שיש כיום תגיע בכל מקרה, ללא קשר לקיומה של העמותה שספק עד כמה הוא מכיר ומוקיר -
לי נראה שהעמותה שכבר יש לה דריסת רגל במסדרונות הכנסת ודיבור עם אי אילו בעלי השפעה, יכולה לנסות להשפיע על האיך.
דבר ראשון כמייצגת של אזרחים מחזיקי נשק - צריכה להתנגד לתוספת חובה כלשהי בהגדרה,
אם כבר נוגעים בהכשרה הקיימת שכנראה הבעיה העיקרית איתה היא שהיא לא אחידה ולא מוקפדת, אז אולי צריך שההכשרה הראשונית תהיה יותר מעמיקה מריענוני החידוש. בכל זאת מאפשרים לאדם רכישת אמצעי לא מוכר, ששונה באופן מהותי מכלי נשק שנחשף אליהם בצבא, גם ההכשרה הצבאית איננה אחידה אם בכלל הייתה כזו.
קורס של מספר שעות מקובל, עם דגש על תפעול בטיחותי, למבקשי רשיון ראשון, זה לא משהו שיקומם את מחזיקי הנשק הקיימים ובוודאי שלא את אלו שאין להם עדיין זכאות לרשיון.
נערך לאחרונה על ידי ניר ל בתאריך 15 אוגוסט 2016, 07:40, נערך פעם אחת בסך הכל.
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי argra11 » 15 אוגוסט 2016, 07:11

ניר ל כתב:1+2) אל תחשבו לרגע שעצם תמיכת מצע העמותה ביותר הכשרה ממה שיש היום יתרום או יגרע מהכוונה להוסיף עוד חובות למחזיקי רשיון.
............
............
3+4) אם כבר נוגעים בהכשרה הקיימת שכנראה הבעיה העיקרית איתה היא שהיא לא אחידה ולא מוקפדת, אז אולי צריך שההכשרה הראשונית תהיה יותר מעמיקה מריענוני החידוש. בכל זאת מאפשרים לאדם רכישת אמצעי לא מוכר, ששונה באופן מהותי מכלי נשק שנחשף אליהם בצבא, גם ההכשרה הצבאית איננה אחידה אם בכלל הייתה כזו.
קורס של מספר שעות מקובל, עם דגש על תפעול בטיחותי, למבקשי רשיון ראשון, זה לא משהו שיקומם את מחזיקי הנשק הקיימים ובוודאי שלא את אלו שאין להם עדיין זכאות לרשיון.

1. אני בטוח שהכוונה להוסיף חובות בוא תבוא , מדובר באינטרס כספי של כמה מהלוביסטים המובילים בנושא , אבל , העמותה , תפקידה לייצג את האינטרס של נושאי כלי הירייה ולא את הבט"פ או בעלי המטווחים.
2. כמוך , גם אני מקווה שהעמותה לפחות תנסה למתן את החובות שיבואו.
3. כל נושא ההכשרה הראשוני הוא ביזיון אחד גדול , במיוחד כשמדובר במכירה בין 2 אזרחים (הכלי לא נמכר מהמטווח) , מניסיון עגום לא ממזמן.
4. ההכשרה הראשונה , לדעתי , צריכה להיות משהו בסגנון של קורס אבטחה חד יומי.
הַלְלוּ אֶת ה', כָּל-גּוֹיִם; שַׁבְּחוּהוּ, כָּל-הָאֻמִּים.
כִּי גָבַר עָלֵינוּ, חַסְדּוֹ; וֶאֱמֶת-ה' לְעוֹלָם;
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

הבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד