השדולה לעיצוב מדיניות נשיאת כלי ירייה בישראל
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
Re: השדולה לעיצוב מדיניות נשיאת כלי ירייה בישראל
Boltik, ציינתי את IDPA בתגובה לנאמר שיקומו עוד קבוצות כאלו ותהיה תחרות שתוריד מחירים.
לקוחות מזדמנים תמיד ישלמו יותר, סכומים הזויים אפילו, זו שונות שמקובלת בכל העולם העסקי. כמו שאם לא תתעדכן ותעדכן - תגלה שחשבון הנייד שלך או חבילת האינטרנט הכפיל את עצמו כי עברה שנה, אם לא תרכוש כרטיסים להופעה דרך מועדון כלשהו תשלם כפול, כך גם על כלי רכב, סופרמרקט ומה לא.
אז לקוח שלא עושה סקר שוק ומגיע באופן מקרי, אוכל אותה, אם הוא מברר - אז מגלה מהר מאד את הדרך לחסוך.
היום יש צוואר בקבוק שהוא כמות המטווחים, מיקומם, המחיר שהם גובים - כבר עכשיו קשה למצוא מטווח שמשכיר חומה במחיר סביר ולא בכדי רוב האימונים נערכים באשדוד. את התחמושת כל המטווחים קונים מאותם יבואנים.
להבדיל ממחירי הסלולר - שהיה שר שבנה את עצמו על מלחמת חורמה בחברות הסלולר וישב על הברז שלהן, במקרה של כלי יריה - לאף אחד בכנסת לא איכפת ! שאל את מי שהשתתף אתמול בוועדות הנ״ל כמה חכ״ים הצביעו בסה״כ, אפילו נשות האקדח על השולחן כבר לא מעניינות אף אחד ולא טורחות להגיע ....
הם יעבירו כלאחר יד החלטה להכפיל או לשלש את מספר אימוני החובה, יושבים שם נציגי הסוחרים שיש להם אינטרס ברור שזה יקרה וגם כמה נציגי עמותות ״משלנו״ שיש להם כוונות טובות אבל שלא מבינים עד הסוף את ההשלכות. הגזירות לא יבואו ביחד עם הקלות לפתיחת מטווחים, הקצאת שטחים למטווחים וכו׳, אף אחד לא מעלה את זה בכלל לדיון.
לקוחות מזדמנים תמיד ישלמו יותר, סכומים הזויים אפילו, זו שונות שמקובלת בכל העולם העסקי. כמו שאם לא תתעדכן ותעדכן - תגלה שחשבון הנייד שלך או חבילת האינטרנט הכפיל את עצמו כי עברה שנה, אם לא תרכוש כרטיסים להופעה דרך מועדון כלשהו תשלם כפול, כך גם על כלי רכב, סופרמרקט ומה לא.
אז לקוח שלא עושה סקר שוק ומגיע באופן מקרי, אוכל אותה, אם הוא מברר - אז מגלה מהר מאד את הדרך לחסוך.
היום יש צוואר בקבוק שהוא כמות המטווחים, מיקומם, המחיר שהם גובים - כבר עכשיו קשה למצוא מטווח שמשכיר חומה במחיר סביר ולא בכדי רוב האימונים נערכים באשדוד. את התחמושת כל המטווחים קונים מאותם יבואנים.
להבדיל ממחירי הסלולר - שהיה שר שבנה את עצמו על מלחמת חורמה בחברות הסלולר וישב על הברז שלהן, במקרה של כלי יריה - לאף אחד בכנסת לא איכפת ! שאל את מי שהשתתף אתמול בוועדות הנ״ל כמה חכ״ים הצביעו בסה״כ, אפילו נשות האקדח על השולחן כבר לא מעניינות אף אחד ולא טורחות להגיע ....
הם יעבירו כלאחר יד החלטה להכפיל או לשלש את מספר אימוני החובה, יושבים שם נציגי הסוחרים שיש להם אינטרס ברור שזה יקרה וגם כמה נציגי עמותות ״משלנו״ שיש להם כוונות טובות אבל שלא מבינים עד הסוף את ההשלכות. הגזירות לא יבואו ביחד עם הקלות לפתיחת מטווחים, הקצאת שטחים למטווחים וכו׳, אף אחד לא מעלה את זה בכלל לדיון.
- סליקאי טיטניום

Digo:
מה שargra11 כתב, רחוק כרחוק מזרח ממערב מהדרישה להגברת ההכשרה... כשרודפים אחרי הכשרה נוספת בלי סוף, אף אחד, לא יכול לשים קו ברור ולתת תשובה לשאלה "איפה לעצור?". אז יעשו תכנית הכשרה נוספת, שתוסיף לך בירוקרטיה ועליויות נוספות, ואז יבוא עוד אחד ויטען שזה לא מספיק. איפה תעצור את זה? וזאת בהנחה שתוכל בכלל לעצור את ההחלקה במדרון הזה?
ציבור נושאי הנשק הוא ציבור שקול ואחראי. עובדה. אתה לא רואה אותם רצים כמו רמבואים ברחובות, ושולפים נשקים בכל הזדמנות. כשמפרידים את הרישיון הארגוני מהפרטי, הנתונים מדברים בעד עצמם.
אז אם יש אדם "חסר הכשרה", שמודע לכך, ובשל כך נמנע מלהשתמש בנשק שלו, איך בדיוק הוא מהווה בעיה?
במידה ותשאל "אז למה יש לו נשק?" אשאל בחזרה "ומה זה עניינך? העבר שלו נקי? יש לו תבחין בתוקף? הוא בטיחותי? שיערב לו..."
רמת ההכשרה שלו לא מעניינת אותי. ברור שאשתדל לעודד אותו להשקיע באימונים, אבל לא אדחוף לחקיקה שבסוף תתפוצץ לי בפרצוף.
הדברים שכתב argra11 הם בגדר חלום מתוק, והלוואי ויתגשמו... משום מה, אני קצת פאסימי...
הערות בהתאם להדגשות:
1. מסכים מאד , מדובר ב"מדרון חלקלק" שסופו לא ידוע (או יותר נכון ידוע מראש , הכשרה עד "מוות" והחזרת רישיונות ).
2. כנ"ל , בעבר היו כאן 350000 רישיונות פרטיים עכשיו 120000 , אין שינוי ברמת המסוכנות ,לפי משתא בעבר היו אמורים להיות יותר ארועי בטיחות.
3. רמת ההכשרה לא מעניינת גם אותי , רמת הבטיחות כן.
4. פסימי הוא אופטימי עם ניסיון , אם ציבור נושאי הנשק הפרטי (במעטפת העמותה?) תכוון ותבוא עם רעיונות אלו למחוקק , יש סיכוי.
מה שקורה כרגע הוא שכל אחד מגיע עם "סדר היום" שלו ודוחף אותו .במקום "אגרוף" אחד מאוחד , כמה אצבעות שונות.
משתא:
מסכים איתך שלהוסיף "רענון" במתכונתו הנוכחית אחת לשנה או יותר לא רלוונטי ולא ישפר כלום, השינוי צריך לבוא בצורה הרבה יותר מועילה.
מתקדמים ,למה הכוונה בדרך מועילה? (הערת אגב, מילים כלליות לא מובילות לכלום), אז בוא ותציע דרך "יעילה".
כרגע רבים וטובים "צועקים" תחת כל עץ רענן , "הכשרה , הכשרה , הכשרה" ובסוף לאחר שיחה קצרה מגיעים למסקנה :"מסכים איתך שלהוסיף "רענון" במתכונתו הנוכחית אחת לשנה או יותר לא רלוונטי ולא ישפר כלום" , אז אולי כדאי לקרוא קצת קודם וללמוד את הנושא? (ראה הודעה מס 3 בשרשור של gilead1)
משתא:
זו לא הנקודה. אין ספק ש-IDPA גוף מעולה וחשוב.
אבל מי שהולך לאימונים מעבר לרענון אלו אנשים שגם כך המודעות שלהם לאימונים ולמקצועיות בנשק גבוהה.
הבעיה היא עם הרוב הדומם, שאם לא ייכפו עליו הוא לא ינקוף אצבע מעבר למינימום הנדרש.
לדעתי במצב כיום, המינימום הנדרש לא עונה על הצורך האמיתי, על אחת כמה וכמה אם נשיאת נשק תהיה פתוחה לכלל האזרחים.
1.מה הרוב הדומם (ואם מה שאתה מבקש יקרה יהפוך לרוב "המדמם" , מדמם כסף) עשה לך , מתי נתקלת באירוע שבו הרוב הדומם פגע במישהו?
2.נשיאת נשק אף פעם לא הייתה פתוחה לכלל האזרחים ולדעתי גם אף פעם לא תהייה , גם לפני "שיטת התבחינים" היו קריטריונים והיית מקבל רישיון מפקיד רישוי כלי יריה. הסברה , עידוד אוכלוסיית בעלי הרישיונות להתאמן תביא לך הרבה יותר תועלת , לדוגמא (סתם ממחשבה רגעית):כל בעלי הרישיונות הרי מתועדים בתוכנת המחשוב של הבט"פ , תעד בתוכנה במטווח כל פעם שאתה מתאמן ותרשום בתוכנה תאריך האימון וסוגו ,תן נקודות זכות לכל מתאמן מעל כמות נקודות מסויימת אתה מקבל הנחה והקלה ברישוי , מתאים לך?.
משתא כתב:Digo,
ברור שתמיד אפשר להוסיף ולהוסיף עוד דברים, וקשה לשים קו אדום, אבל זה לא סותר את העובדה שירי חופשי במצב המטווחים היום של 50 כדור בשלוש שנים באמת "שומר על כשירות" או שולל את מי שלא אמור להחזיק באקדח.
אני שוב חוזר לדברים שכתבתי מקודם, להוסיף תכנים מחייבים לרענון (לדוג' איך ייתכן שאני מבצע רענון במטווח מסוים בחצי שעה ובמטווח אחר בשעתיים?), ביקורות על מי מעבירים במטווחים, גיוון בסוג הירי המתבצע, דגשי בטיחות, אפילו שיחת עורך דין כמו שעושים בקורסי מאבטחים. הדברים האלו לא אמורים לעלות דבר מלבד עוד שעה במטווח.
1.הירי כל שלושה חודשים לא אמור לשמור על כשירות , הוא אמור לבדוק כמה היורה "בטיחותי" ולהראות ליורה את הרמה המינימלית שהמדינה קבעה שמתחתיה הוא מסוכן לציבור. בירי זה יש דרישות מינימום וגם בהם יש כאלו שלא עומדים , הבעיה , שגם כאן הישום עקום וגם להם מחדשים רישיונות.את זה אפשר לפתור בכמה דרכים שכבר נדונו פה בעבר ("חיתוך" הקשר הכלכלי בין מדריך הירי למטווח או ביקורות פתע של הבט"פ) ,תגביר את ההכשרה ועדין כולם יעברו גם אלו שלא מצליחים לעמוד בדרישות הסף החדשות , אז מה הועילו חכמים בתקנתם?
2.לכל בעיה יש "סיבה" ו"מסובב" , הסיבה גורמת לתוצאה (המסובב) , כל פעם אני נדהם מחדש איך במדינת ישראל עם הIQ הישראלי הופכים את המסובב לסיבה ומחפשים פתרונות או איך נאמר כאן : אין פתרון שלא נמצא לו בעיה.
Everest:
הכשרה מעמיקה יותר מירי של 50 כדורים פעם ב-3 שנים זה משהו שיבוא, במוקדם או במאוחר(ולהבנתי מדבריו של ראש האגף היום בכנסת, זה יהיה יותר לכיוון ה"מוקדם").
זה היה ברור , העמותה חרטה זאת על דיגלה מיום א' , יותר מזה פקיד מצוי לא צריך.
תקים עמותה שתדרוש מהמדינה לקחת יותר מיסים , תראה באיזה מהירות זה ייושם.
Warlord:
מה התקדם בנוגע להחזרת התבחין המשמר זצ״ל?
הבט"פ (בטיפשוטו יש לומר) לקח והכניס תחת תבחין זה את כל העולם ואחותו ללא שום הבחנה.
ולכן התבחין משמר בוטל כנראה בגלל הביקורת עליו ממבקר המדינה.
יש להחזיר תבחין זה במתכונת שונה מבעבר , בעל כלי יריה שנרשם ברישיונו "תבחין X" , לאחר Y שנים ירשם ברישיונו "תבחין X - משמר"
במילה "משמר" ידע פקיד הרישוי שבעל רישיון זה לא צריך יותר להוכיח את העילה המקורית.
הערות כלליות:
1.לרצח רבין אין קשר למדיניות הרישוי , מי שרוצה ללמוד קצת על מדיניות הרישוי ושיטת התבחינים שיתחיל כאן:
http://mops.gov.il/Fire_Arms/About/Page ... ports.aspx
ומומלץ להתחיל לקרוא את ועדת כהן והמחשבה והמסקנות (לדעתי , המעולות , יש לומר) העולות ממנה.
2.עדן23 , תודה על הקישורים , שים לב שבקישור הראשון מדובר על שינוי ההגדרה של מהו "שירות סדיר" מה שיגרום לכך שרישיונות עם חיילים מעל גיל 21 ומעל ותק של שנה בצבא לא יקבלו יותר רישיון.(להבנתי)
==============================
הַלְלוּ אֶת ה', כָּל-גּוֹיִם; שַׁבְּחוּהוּ, כָּל-הָאֻמִּים.
כִּי גָבַר עָלֵינוּ, חַסְדּוֹ; וֶאֱמֶת-ה' לְעוֹלָם;
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
לא קשור אליך ולא מופנה אליך.
אבל באופן אישי נמאס לי מהלוקש הזה שמנסים למכור שרצח רבין קשור איכשהו למדיניות הצמצום.
רצח רבין, במזל(או שלא במזל) לא ממש שינה משהו משמעותי(אם בכלל) בכל התפיסה של רישוי כלי ירייה.
מציע לך לקרוא את פרוטוקולי הכנסת, להלן ציטוט מדיון בנושא
הצורך בקביעת קריטריונים מיוחדים לנשיאת נשק לתושבי יו"ש - בהשתתפות: שר הפנים ח"כ אלי ישי
ישיבה של ועדת הפנים והגנת הסביבה בתאריך ו' תשרי תשע"א, 14/09/2010 10:30
https://oknesset.org/committee/meeting/2714/
היו"ר דוד אזולאי ¶
תודה רבה. אני רוצה לומר לך, חבר הכנסת מקלב, שעד לרציחתו של ראש הממשלה יצחק רבין זכרונו לברכה, כמעט כל נער היה יכול לקבל רישיון נשק, לשאת נשק ולצאת איתו. ההחמרה התחילה לאחר רציחתו של יצחק רבין. אני הייתי אז סגן שר הפנים, ובין היתר, הייתי אחראי על כל החקיקה הזאת, ועל כל השינויים. לאחר הרצח היתה באמת אווירה של החמרה והקפדה, ואנחנו היום בעצם מקיימים שוב את הדיון הזה תחת אותה אווירה. אנחנו צריכים להיות מאוד מאוד זהירים בעניין הזה. אין ספק שיש היום שינוי מצב ביהודה ובשומרון שמחייב שינוי בחשיבה, אחרת אנחנו באמת עלולים להגיע, חלילה וחס, למצב שאנחנו מפקירים את אותם אנשים שנמצאים בהתיישבות.
בנוסף יעקב עמית ועוד גורמים רשמיים במשרד הפנים דאז ובמשרד לבט"פ דהיום אמרו את זה בצורה הגלויה ביותר בראיונות לתקשורת.
אם תחפש מספיק טוב גם תמצא.
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

חברים יקרים
ישנם כאן הרבה צעירים שלא מכירים את היסטוריית שוק הנשק בארץ.
נושא רישוי הנשק היה מוכר לי מהבית, אבי היה בתפקיד במשרד הביטחון שבו הוא ישב בוועדות של רישוי נשק.
אבי עזב את משרד הבטחון ועבר לעסוק בעסקי הנשק בשוק הפרטי ובשלב מסוים יסד חברה ליבוא וממכר נשק.
אבי נשאר "מחובר" לאותן וועדות דרך חברים שהיו פעילים בהן והיה מעודכן בכל הנושא הרישוי, לפי כך אני כותב מידע אישי.
הפיקוח על מתן רישיונות תמיד היה קיים.
argra11 כתב שנושא הפיקוח לא קשור לרצח רבין אלא החל עוד לפני זה והביא קישור לפרטוקוו וועדה בנדון.
אז למי שלא מכיר וכפי שכתבתי היה כאן "בום" של מכירות נשק, כאשר הרבה מאוד אנשים קבלו רישיונות על סמך קורסי ירי מעשי.
אותן וועדות שהיו מתכנסות מדי פעם ניסו לצמצם את מתן הרישיונות ולעצור את "הבום" הדבר נעשה בצורה איטית.
רצח רבין נתן למעשה את הלגיטמציה והדחיפה הגדולה לנושא ויישום כל אותם רעיונות שנדונו בוועדות לאורך השנים.
שאלה לכל אלו שכותבים כאן לגבי אימונים.
יש לי נשק מאז השרות הצבאי.
אני עבדתי במערך האבטחה הממלכתי ומתוקף זה הייתה לי הזדמנות לירות ולהתאמן הרבה מאוד - הרבה מעבר למקובל אצל המאבטחים במערך.
לאחר שעזבתי את התפקיד הזה המשכתי בעבודה בתעשייה הצבאית שגם בה התעסקתי הרבה בירי.
מזה 10 שנים אני ממעט בירי - מגיע למטווח רק בחידושי הרישיונות ויורה את אותם 50 כדור שהחוק מחייב. משום מה דווקא בחידוש האחרון מאוד התלהבתי ויריתי כמה מאות כדורים כאשר אחד הדברים שנתנו לי מוטיבציה לנושא היה שהייתי לבד במטווח.
השאלה, מה לשיטתכם צריכים להיות קריטריוני האימון לאדם כמוני ?
שתי הערות לשאלה:
האחת אני בן 58 מחזיק היום בנשק כי אם אחליט לוותר עליו לא אקבל שוב רישיון.
השניה, אני מכיר יוצאי מערך אבטחה בעלי נשקים שהיו פעילים אחרי העזיבה בתחום הירי מספר שנים והפסיקו וגם הם מגיעים למטווח מכח החוק.
ישנם כאן הרבה צעירים שלא מכירים את היסטוריית שוק הנשק בארץ.
נושא רישוי הנשק היה מוכר לי מהבית, אבי היה בתפקיד במשרד הביטחון שבו הוא ישב בוועדות של רישוי נשק.
אבי עזב את משרד הבטחון ועבר לעסוק בעסקי הנשק בשוק הפרטי ובשלב מסוים יסד חברה ליבוא וממכר נשק.
אבי נשאר "מחובר" לאותן וועדות דרך חברים שהיו פעילים בהן והיה מעודכן בכל הנושא הרישוי, לפי כך אני כותב מידע אישי.
הפיקוח על מתן רישיונות תמיד היה קיים.
argra11 כתב שנושא הפיקוח לא קשור לרצח רבין אלא החל עוד לפני זה והביא קישור לפרטוקוו וועדה בנדון.
אז למי שלא מכיר וכפי שכתבתי היה כאן "בום" של מכירות נשק, כאשר הרבה מאוד אנשים קבלו רישיונות על סמך קורסי ירי מעשי.
אותן וועדות שהיו מתכנסות מדי פעם ניסו לצמצם את מתן הרישיונות ולעצור את "הבום" הדבר נעשה בצורה איטית.
רצח רבין נתן למעשה את הלגיטמציה והדחיפה הגדולה לנושא ויישום כל אותם רעיונות שנדונו בוועדות לאורך השנים.
שאלה לכל אלו שכותבים כאן לגבי אימונים.
יש לי נשק מאז השרות הצבאי.
אני עבדתי במערך האבטחה הממלכתי ומתוקף זה הייתה לי הזדמנות לירות ולהתאמן הרבה מאוד - הרבה מעבר למקובל אצל המאבטחים במערך.
לאחר שעזבתי את התפקיד הזה המשכתי בעבודה בתעשייה הצבאית שגם בה התעסקתי הרבה בירי.
מזה 10 שנים אני ממעט בירי - מגיע למטווח רק בחידושי הרישיונות ויורה את אותם 50 כדור שהחוק מחייב. משום מה דווקא בחידוש האחרון מאוד התלהבתי ויריתי כמה מאות כדורים כאשר אחד הדברים שנתנו לי מוטיבציה לנושא היה שהייתי לבד במטווח.
השאלה, מה לשיטתכם צריכים להיות קריטריוני האימון לאדם כמוני ?
שתי הערות לשאלה:
האחת אני בן 58 מחזיק היום בנשק כי אם אחליט לוותר עליו לא אקבל שוב רישיון.
השניה, אני מכיר יוצאי מערך אבטחה בעלי נשקים שהיו פעילים אחרי העזיבה בתחום הירי מספר שנים והפסיקו וגם הם מגיעים למטווח מכח החוק.
- סליקאי זהב

argra11 כתב:2. כנ"ל , בעבר היו כאן 350000 רישיונות פרטיים עכשיו 120000 , אין שינוי ברמת המסוכנות ,לפי משתא בעבר היו אמורים להיות יותר ארועי בטיחות.
איך אתה מודד את השינוי ברמת המסוכנות? ועל סמך מה אתה אומר שלא היו יותר אירועי בטיחות?
במדיה לא תשמע על שום אירוע אלא אם מישהו נהרג, לעיתים גם על פציעה.
אירועים כמו שליפה שלא לצורך, התנהלות רשלנית, פליטות כדור א.נ.א.נ לא רק שלא יפורסמו אלא גם לרוב לא ידווחו לאף גורם.
argra11 כתב:משתא:
מסכים איתך שלהוסיף "רענון" במתכונתו הנוכחית אחת לשנה או יותר לא רלוונטי ולא ישפר כלום, השינוי צריך לבוא בצורה הרבה יותר מועילה.
מתקדמים ,למה הכוונה בדרך מועילה? (הערת אגב, מילים כלליות לא מובילות לכלום), אז בוא ותציע דרך "יעילה".
כרגע רבים וטובים "צועקים" תחת כל עץ רענן , "הכשרה , הכשרה , הכשרה" ובסוף לאחר שיחה קצרה מגיעים למסקנה :"מסכים איתך שלהוסיף "רענון" במתכונתו הנוכחית אחת לשנה או יותר לא רלוונטי ולא ישפר כלום" , אז אולי כדאי לקרוא קצת קודם וללמוד את הנושא? (ראה הודעה מס 3 בשרשור של gilead1)
כתבתי במספר הודעות מה כוונתי במועילה, להדגיש מילה אחת מתוך 4 הודעות, נו באמת..
ומה הסתירה בדיוק בין הצורך ב-"הכשרה, הכשרה, הכשרה" לעובדה שהמתכונת הנוכחית לא מועילה? ההפך הוא הנכון.
argra11 כתב:משתא:
זו לא הנקודה. אין ספק ש-IDPA גוף מעולה וחשוב.
אבל מי שהולך לאימונים מעבר לרענון אלו אנשים שגם כך המודעות שלהם לאימונים ולמקצועיות בנשק גבוהה.
הבעיה היא עם הרוב הדומם, שאם לא ייכפו עליו הוא לא ינקוף אצבע מעבר למינימום הנדרש.
לדעתי במצב כיום, המינימום הנדרש לא עונה על הצורך האמיתי, על אחת כמה וכמה אם נשיאת נשק תהיה פתוחה לכלל האזרחים.
1.מה הרוב הדומם (ואם מה שאתה מבקש יקרה יהפוך לרוב "המדמם" , מדמם כסף) עשה לך , מתי נתקלת באירוע שבו הרוב הדומם פגע במישהו?
2.נשיאת נשק אף פעם לא הייתה פתוחה לכלל האזרחים ולדעתי גם אף פעם לא תהייה , גם לפני "שיטת התבחינים" היו קריטריונים והיית מקבל רישיון מפקיד רישוי כלי יריה. הסברה , עידוד אוכלוסיית בעלי הרישיונות להתאמן תביא לך הרבה יותר תועלת , לדוגמא (סתם ממחשבה רגעית):כל בעלי הרישיונות הרי מתועדים בתוכנת המחשוב של הבט"פ , תעד בתוכנה במטווח כל פעם שאתה מתאמן ותרשום בתוכנה תאריך האימון וסוגו ,תן נקודות זכות לכל מתאמן מעל כמות נקודות מסויימת אתה מקבל הנחה והקלה ברישוי , מתאים לך?.
הרוב הדומם לא עשה לי כלום, אבל להגיד שהשינוי הנדרש יבוא מתוך עידוד אוכלוסייה עם יוזמות כמו IDPA ולא ע"י רגולציה לא רלוונטי לרוב הדומם, שלא יעשה דבר מעבר לדרוש.
(מה בכלל ביקשתי כאן שאם יקרה יעלה כסף לציבור המדמם?)
לא רשמתי שנשיאת נשק הייתה פתוחה לכל האזרחים, ציינתי את זה כי זו השאיפה של רבים כאן מהפורום כולל כמה שהגיבו פה.
מה שאתה רושם על תיעוד מטווחים זה משהו שהצעתי גם כאן בהודעה אחרת וגם בשרשור דומה לפני מספר שבועות, כך שלא ברור מדוע אתה מפנה את זה אלי, אבל האם אתה מצפה שדבר כזה יקרה ללא רגולציה? וודאי שלא כי זה לא אפשרי, ולכן אני לא מבין היכן אתה סותר אותי.
- סליקאי כסף

אין ספק שרצח רבין היווה תמריץ ליישום מדיניות קשוחה במתן רשיונות, אבל הוא לא היווה את נקודת המפנה, אלא זירז מהלכים שכבר הונחו על השולחן ושלאף אחד לא בער כנראה לדחוף לפני כן.
מאז שנות השישים והשבעים שיכולת גם לקבל רשיון על נשק שלל שגנבת במלחמה, או לקבל במתנה כלי נשק מבכירי צבא ואף אחד לא דיבר אתך, דברים השתנו. בשנות השמונים לפקידים עצמם עוד היה שיקול דעת והיו רשאים לאשר על פיו רשיונות , אבל לפחות בסוף שנות השמונים ותחילת התשעים - הרבה לפני רצח רבין, בשעה שאני התחלתי להתעניין בנושא, כן היית צריך לעמוד באחת העילות המפורטות לצורך קבלת רשיון, אך משניתן הוא כבר לא נלקח ולא היה צורך שהעילה בגינה ניתן תמשיך להתקיים.
היו אז יותר עילות, זה כן, נהגי תחבורה ציבורית, יהלומנים, משא״ז,קציני צה״ל סדירים, מסיימי קורס ירי מעשי, קלעים. הייתה הפרדה בין ייעוד ל״הגנה עצמית״ שאיפשר נשיאה, לבין ״לאימוני קליעה״ שאיפשר נשיאה למטווח לבין״אחזקה בבית״ , אבל לא כל נער יכול היה לקבל רשיון כפי שמעיד הדובר. אולי הוא מתכוון לתושבי שטחים, בכל אופן לשאר העילות האזרחיות היה גיל 21 מינימלי ועד חצי שנה לפני תום שירות סדיר הרשיון היה דרך סמכות רישוי צבאית שאחרי השחרור היית צריך להמיר אותו לרשיון אזרחי.
מאז שנות השישים והשבעים שיכולת גם לקבל רשיון על נשק שלל שגנבת במלחמה, או לקבל במתנה כלי נשק מבכירי צבא ואף אחד לא דיבר אתך, דברים השתנו. בשנות השמונים לפקידים עצמם עוד היה שיקול דעת והיו רשאים לאשר על פיו רשיונות , אבל לפחות בסוף שנות השמונים ותחילת התשעים - הרבה לפני רצח רבין, בשעה שאני התחלתי להתעניין בנושא, כן היית צריך לעמוד באחת העילות המפורטות לצורך קבלת רשיון, אך משניתן הוא כבר לא נלקח ולא היה צורך שהעילה בגינה ניתן תמשיך להתקיים.
היו אז יותר עילות, זה כן, נהגי תחבורה ציבורית, יהלומנים, משא״ז,קציני צה״ל סדירים, מסיימי קורס ירי מעשי, קלעים. הייתה הפרדה בין ייעוד ל״הגנה עצמית״ שאיפשר נשיאה, לבין ״לאימוני קליעה״ שאיפשר נשיאה למטווח לבין״אחזקה בבית״ , אבל לא כל נער יכול היה לקבל רשיון כפי שמעיד הדובר. אולי הוא מתכוון לתושבי שטחים, בכל אופן לשאר העילות האזרחיות היה גיל 21 מינימלי ועד חצי שנה לפני תום שירות סדיר הרשיון היה דרך סמכות רישוי צבאית שאחרי השחרור היית צריך להמיר אותו לרשיון אזרחי.
- סליקאי טיטניום

ניר ל כתב:אין ספק שרצח רבין היווה תמריץ ליישום מדיניות קשוחה במתן רשיונות, אבל הוא לא היווה את נקודת המפנה, אלא זירז מהלכים שכבר הונחו על השולחן ושלאף אחד לא בער כנראה לדחוף לפני כן.
רצח רבין בהחלט הווה את נקודת המפנה - וקצת קשה להתעלם מדברים שנאמרו ממקור ראשון.
ועדות למינהן היו במדינת ישראל עוד מקום המדינה ועוד יהיו עוד הרבה.
גם דוחות של מבקר המדינה שמתריעים על ליקויים חמורים איפה שלא תרצה.
ועדת אגרנט, ועדת שמגר, כהן, ברינקר, שטינקר, טרכנברג, מלחמת לבנון הראשונה, מלחמת לבנון השניה, קו 300...
אתה יודע הייטב שכל ההמלצות שלהן הולכות לפח אם לא מצליחים לטייח את הממצאים תוך כדי.
קרה ארוע מכונן - נרצח ראש ממשלה בישראל.
למחרת היום הוקפאה הנפקת רשיונות חדשים לכמה חודשים טובים (קרוב לחצי שנה).
אהוד ברק היה אז שר הפנים בממשלתו של רבין ז"ל ואני זוכר את ההרכזה שלו על "הרפורמה" ברישוי כלי יריה הייטב.
בתום חצי שנה שבה עשו סדר במערכות המחשב של המשרד ומיפו את אוכלוסית בעלי הרשיונות התחיל היישום של המדיניות המצמצמת.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

תלוי איך מגדירים נקודת מפנה. אני מגדיר אותה כשינוי מגמה - שינוי כיוון, נניח מעבר ממרחיבה למצמצמת או מסטטוס קוו למצמצמת. מה שקרה כאן היה ללא ספק בוסט היסטרי לצמצום אבל בכוון שכבר היה קיים קודם גם אם התנהל בעצלתיים.
עוד ב 93-4 טורטרתי לא מעט ע״י איזה פקידה סתומה בסניף רחובות לצורך קבלת רשיון לאקדח, זה ממש לא היה חפיף.
עוד ב 93-4 טורטרתי לא מעט ע״י איזה פקידה סתומה בסניף רחובות לצורך קבלת רשיון לאקדח, זה ממש לא היה חפיף.
- סליקאי טיטניום

ניר ל כתב:עוד ב 93-4 טורטרתי לא מעט ע״י איזה פקידה סתומה בסניף רחובות לצורך קבלת רשיון לאקדח, זה ממש לא היה חפיף.
זה היה עוד ב-48...
לא רק ב-93-4.
השירות הציבורי אפילו עד היום תלוי מאד בגחמות של פקיד כזה או אחר ועל איזה צד הוא התעורר באותו בוקר.
אף פעם לא היה קל להוציא רשיון נשק בישראל (אם לא היו לך קשרים), ותמיד היית צריך לנמק ולהביא סימוכין בכתב מדוע אתה צריך.
אם זה רשיון של נהג מונית או תחבורה ציבורית, יהלומן, עבודה בשטחים, וכו'.
אם היית יוצא מערכת הביטחון היו לרוב נותנים לך רשיון בלי לשאול יותר מדי שאלות.
הנתיב היחידי שהיה פחות או יותר פתוח לכל היה לקנות נשק בשנה האחרונה של השירות הסדיר (דרש אישור קמצ"ר) ולהסב אותו אחר כך לרשיון אזרחי.
הנתיב הנוסף היה להוציא רשיון לאימונים בקליעה ואחרי כמה שנים לנסות לשכנע את פקיד הרישוי להסב אותו להגנה עצמית.
לפעמים בחידוש הם היו מתבלבלים ומשנים את הרשיון להגנה עצמית בעצמם.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

קראתי את התגובות.. מה אני אגיד לכם.
אחרי ששחרורו את הברז יש בישראל כמיליון זכאים פוטנציאליים לרישיון נשק (לפי ראש אגף כלי יריה הרצל קבלו). כמה יממשו את הזכות? חלק קטן מהן.
למה? כי את רוב האוכלוסיה לא מעניין הנשק. בכלל. יש להם דברים אחרים בחיים. כאן בפורום ישנם כמה מאות "משוגעים לדבר" שממש לא אוכלוסיה גדולה.
תרבות הנשק זו נגזרת של שנים של טיפוח של הנושא. במשך כ25 שנה האחרונים ממשלות עשו הכל כדי להרוס את התרבות הזו. התוצאות לא אחרו לבוא: נסגרו מטווחים, נסגרו חנויות נשק, אין גדנ"ע, ספורט הקליעה בתחת. נשק נחשב למשהו רע, ורק בשנה האחרונה יש שינוי קל בתפיסה זו. ועדיין שרצו לעשות מטווח אולימפי במרתף של איזה בית ספר, רוב ההורים התנגדו ובכך נגמרה היוזמה.
כדי לתקן ולבנות מחדש יש צורך במסה גדולה של אנשים שיתענינו בנושא, יש צורך במאמץ מצד הרשויות. מה בפועל? בפועל מגיעה גברת ברקו שמגישה הצעת חוק הזויה וממניעים הזוים. במקור היה איסור של ירי במטווח ללא רישיון לכלי יריה. קראתי את הנוסך הסופי של תיקון החוק מברקו.. ואני שמח מאד שרעיון המקורי שלה נשאר ללא שיניים. עדיין, יש אפשרות לסגור את הברז בבת אחת.
לכן אני די סקפטי שמשהו פתאום ישתנה לטובה בצורה דרסטית. מטווחים חדשים - זו בעיה כי הקרקע יקר ומחיר הקמת המטווח או שלא יחזור, או שידרוש מחירים גבוהים כדי להחזיר את ההשקעה. אמורה להיות תמיכה ממדינה שכמובן לא תהיה.
כן יש צורך להעלות רמת המחזיקים בנשק, אין ויקוח על כך. זהו דבר רצוי ומבורך. אבל על לנו לעשות זאת בכוח. ולא כדאי להתנות את מתן הרישיון בביצועים של בוגר קורס אחיד או לוחם בסיירת. בטיחות - כן, בהחלט.
היה נעים לקרוא מחמאות לIDPA, כנראה לא לשווא התחלנו עם זה ומקווה שנמשיך ונתפתח.
אחרי ששחרורו את הברז יש בישראל כמיליון זכאים פוטנציאליים לרישיון נשק (לפי ראש אגף כלי יריה הרצל קבלו). כמה יממשו את הזכות? חלק קטן מהן.
למה? כי את רוב האוכלוסיה לא מעניין הנשק. בכלל. יש להם דברים אחרים בחיים. כאן בפורום ישנם כמה מאות "משוגעים לדבר" שממש לא אוכלוסיה גדולה.
תרבות הנשק זו נגזרת של שנים של טיפוח של הנושא. במשך כ25 שנה האחרונים ממשלות עשו הכל כדי להרוס את התרבות הזו. התוצאות לא אחרו לבוא: נסגרו מטווחים, נסגרו חנויות נשק, אין גדנ"ע, ספורט הקליעה בתחת. נשק נחשב למשהו רע, ורק בשנה האחרונה יש שינוי קל בתפיסה זו. ועדיין שרצו לעשות מטווח אולימפי במרתף של איזה בית ספר, רוב ההורים התנגדו ובכך נגמרה היוזמה.
כדי לתקן ולבנות מחדש יש צורך במסה גדולה של אנשים שיתענינו בנושא, יש צורך במאמץ מצד הרשויות. מה בפועל? בפועל מגיעה גברת ברקו שמגישה הצעת חוק הזויה וממניעים הזוים. במקור היה איסור של ירי במטווח ללא רישיון לכלי יריה. קראתי את הנוסך הסופי של תיקון החוק מברקו.. ואני שמח מאד שרעיון המקורי שלה נשאר ללא שיניים. עדיין, יש אפשרות לסגור את הברז בבת אחת.
לכן אני די סקפטי שמשהו פתאום ישתנה לטובה בצורה דרסטית. מטווחים חדשים - זו בעיה כי הקרקע יקר ומחיר הקמת המטווח או שלא יחזור, או שידרוש מחירים גבוהים כדי להחזיר את ההשקעה. אמורה להיות תמיכה ממדינה שכמובן לא תהיה.
כן יש צורך להעלות רמת המחזיקים בנשק, אין ויקוח על כך. זהו דבר רצוי ומבורך. אבל על לנו לעשות זאת בכוח. ולא כדאי להתנות את מתן הרישיון בביצועים של בוגר קורס אחיד או לוחם בסיירת. בטיחות - כן, בהחלט.
היה נעים לקרוא מחמאות לIDPA, כנראה לא לשווא התחלנו עם זה ומקווה שנמשיך ונתפתח.
Vanitas vanitatum, omnia vanitas
- סליקאי זהב

itamar כתב:לא קשור אליך ולא מופנה אליך.
אבל באופן אישי נמאס לי מהלוקש הזה שמנסים למכור שרצח רבין קשור איכשהו למדיניות הצמצום.
רצח רבין, במזל(או שלא במזל) לא ממש שינה משהו משמעותי(אם בכלל) בכל התפיסה של רישוי כלי ירייה.
מציע לך לקרוא את פרוטוקולי הכנסת, להלן ציטוט מדיון בנושא
הצורך בקביעת קריטריונים מיוחדים לנשיאת נשק לתושבי יו"ש - בהשתתפות: שר הפנים ח"כ אלי ישי
ישיבה של ועדת הפנים והגנת הסביבה בתאריך ו' תשרי תשע"א, 14/09/2010 10:30
https://oknesset.org/committee/meeting/2714/היו"ר דוד אזולאי ¶
תודה רבה. אני רוצה לומר לך, חבר הכנסת מקלב, שעד לרציחתו של ראש הממשלה יצחק רבין זכרונו לברכה, כמעט כל נער היה יכול לקבל רישיון נשק, לשאת נשק ולצאת איתו. ההחמרה התחילה לאחר רציחתו של יצחק רבין. אני הייתי אז סגן שר הפנים, ובין היתר, הייתי אחראי על כל החקיקה הזאת, ועל כל השינויים. לאחר הרצח היתה באמת אווירה של החמרה והקפדה, ואנחנו היום בעצם מקיימים שוב את הדיון הזה תחת אותה אווירה. אנחנו צריכים להיות מאוד מאוד זהירים בעניין הזה. אין ספק שיש היום שינוי מצב ביהודה ובשומרון שמחייב שינוי בחשיבה, אחרת אנחנו באמת עלולים להגיע, חלילה וחס, למצב שאנחנו מפקירים את אותם אנשים שנמצאים בהתיישבות.
בנוסף יעקב עמית ועוד גורמים רשמיים במשרד הפנים דאז ובמשרד לבט"פ דהיום אמרו את זה בצורה הגלויה ביותר בראיונות לתקשורת.
אם תחפש מספיק טוב גם תמצא.
א.
איתמר אני מכיר את כל הפרוטוקולים האלה.
אתה גם בחור חכם אז אני אשאל אותך: אתה באמת חושב שב-4 בנובמבר 1995 יצחק רבין נרצח וב-1 בינואר 1996 התחילה שיטת התבחינים בגלל הרצח שלו?
אתה חושב שבחודש וחצי מערך הרישוי עבר רפורמה מקיפה כל כך כמו שיטת התבחינים כולל צוותי חשיבה שהחליטו מה לעשות עם כל מי שהוציא רישיון עד אז ואיך לוקחים להם?
אתה יודע טוב מאוד באיזה קצב עובדים בכנסת ובממשלה, אל תקנה את הלוקש הזה.
כן, אני יודע שהרבה פעמים מתרצים את שיטת התבחינים ומדיניות הצמצום ברצח רבין, אבל אני רק רוצה להזכיר לך שועדת כהן שקבעה שיש לקבוע תבחינים ו"לצמצם את כמות כלי הנשק שנמצאת בידי הציבור שלא לצורך" ועוד שינויים רבים אחרים במערך הרישוי, התכנסה ב-1992.
הדבר היחידי שרצח רבין אולי שינה בנושא, זה שהכניסו סעיף ש"הרישיון תקף כל עוד העילה בגינה ניתן מתקיימת ותקפה", לפי דבריו של יעקב עמית.
וגם לזה אני מאמין בספק רב.
- סליקאי זהב

איתמר אני מכיר את כל הפרוטוקולים האלה.
אתה גם בחור חכם אז אני אשאל אותך: אתה באמת חושב שב-4 בנובמבר 1995 יצחק רבין נרצח וב-1 בינואר 1996 התחילה שיטת התבחינים בגלל הרצח שלו?
אתה חושב שבחודש וחצי מערך הרישוי עבר רפורמה מקיפה כל כך כמו שיטת התבחינים כולל צוותי חשיבה שהחליטו מה לעשות עם כל מי שהוציא רישיון עד אז ואיך לוקחים להם?
אתה יודע טוב מאוד באיזה קצב עובדים בכנסת ובממשלה, אל תקנה את הלוקש הזה.
כן, אני יודע שהרבה פעמים מתרצים את שיטת התבחינים ומדיניות הצמצום ברצח רבין, אבל אני רק רוצה להזכיר לך שועדת כהן שקבעה שיש לקבוע תבחינים ו"לצמצם את כמות כלי הנשק שנמצאת בידי הציבור שלא לצורך" ועוד שינויים רבים אחרים במערך הרישוי, התכנסה ב-1992.
הדבר היחידי שרצח רבין אולי שינה בנושא, זה שהכניסו סעיף ש"הרישיון תקף כל עוד העילה בגינה ניתן מתקיימת ותקפה", לפי דבריו של יעקב עמית.
וגם לזה אני מאמין בספק רב.
אחי... אני מבוגר ממך בכמה שנים וראיתי את השינוי מתחולל במו עיני אז בבקשה תן לי את הקרדיט.
1. כשהמדינה רוצה לעשות משהו מהר מאד - היא עושה את זה וזה לא המקרה הראשון וגם לא האחרון.
2. אף לא אמר שלא היו ועדות ולא נעשתה עבודת מטה קודם לרצח רבין. היו ועדות המסקנות שלהן נקברו עמוק כמו דוחות של ועדות אחרות.
3. מתן רשיון נשק היה מותנה תמיד בעמידה בתבחינים, אבל התבחינים לא פורסמו ברבים. מעולם לא יכולת להכנס לחנות ולקנות נשק.
חלק מהרפורמה היה דרישה לפרסם את התבחינים ברבים וכך נעשה.
4. רצח רבין היה האירוע המכונן שבו המדינה החליטה לנער את האבק מכל הדוחות והמסקנות של הועדות וליישם את החלקים ששירתו את האג'נדה שלה באותה עת.
א.
ובצורה שתשרת את האג'נדה
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

לא מסכים איתך ידידי
נהוג להאמין שרצח רבין באמת גרם לשינוי הדרמטי. קשה לי להאמין לזה מכיוון ששיטת התבחינים התחילה כבר ב 1991 במקרה של המשוגע עם העוזי עלו לראשונה בכתב בועדת כהן ב 1992 בראשות השר הפנים דאז מר אריה דעארי הם יושמו בטכלס ב 1996 שב1995 היתה עוד ועדה בראשת שר הפנים דאז מר אהוד ברק שבה נקבעו מהות וסוג התבחינים משם בא התבחין "מלפני 1996" הדבר היחידי שבעיניי רצח רבין השפיע הוא שמר ברק ביקש להוסיף שעם תום עמידת נושא הנשק בעילה שבגינה ניתן לו הרישיון יתבטל רשיונו
אני ממליץ לכם להיכנס לאתר של הבטפ לאגף כלי ירייה שמה נמצאים כל הפרוטוקולים והסיכמום של אותם ועדות
מה שאיתמר אומר הוא בהחלט נכון כי מר יעקוב עמית נוכח בכל הועות האלה מראשות שנות ה90 כבר אז אפשר היה להבין שהוא אוייב מספר 1 של הציבור החמוש בנוסף לעוד כמה שרי ממשלה שלא ממש תרמו לנושא
נהוג להאמין שרצח רבין באמת גרם לשינוי הדרמטי. קשה לי להאמין לזה מכיוון ששיטת התבחינים התחילה כבר ב 1991 במקרה של המשוגע עם העוזי עלו לראשונה בכתב בועדת כהן ב 1992 בראשות השר הפנים דאז מר אריה דעארי הם יושמו בטכלס ב 1996 שב1995 היתה עוד ועדה בראשת שר הפנים דאז מר אהוד ברק שבה נקבעו מהות וסוג התבחינים משם בא התבחין "מלפני 1996" הדבר היחידי שבעיניי רצח רבין השפיע הוא שמר ברק ביקש להוסיף שעם תום עמידת נושא הנשק בעילה שבגינה ניתן לו הרישיון יתבטל רשיונו
אני ממליץ לכם להיכנס לאתר של הבטפ לאגף כלי ירייה שמה נמצאים כל הפרוטוקולים והסיכמום של אותם ועדות
מה שאיתמר אומר הוא בהחלט נכון כי מר יעקוב עמית נוכח בכל הועות האלה מראשות שנות ה90 כבר אז אפשר היה להבין שהוא אוייב מספר 1 של הציבור החמוש בנוסף לעוד כמה שרי ממשלה שלא ממש תרמו לנושא
- סליקאי ארד

https://www.youtube.com/watch?v=uFeDiecXrOE
כל פעם שאני חושב על מדיניות הבט"פ בראש שלי מתחלף דוידוביץ' באהרונוביץ'.
הגרוע מכל , כל מי שהיה לפני עוד היה "שפוי" .......(לדעתי).
כל פעם שאני חושב על מדיניות הבט"פ בראש שלי מתחלף דוידוביץ' באהרונוביץ'.
הגרוע מכל , כל מי שהיה לפני עוד היה "שפוי" .......(לדעתי).
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
איפה בעולם קיימת דרישה להכשרה מיוחדת לשימוש בנשק? איפה בעולם צריך לחדש רשיון כל שלוש שנים? האם היו בארץ מקרים של נפגעים מירי של בעל רשיון פרטי שפספס מחבל ופגע בשוגג?
אני שואל ברצינות, אני לא מכיר את הנתונים, אבל נראה לי שכל נושא הדרישה לעוד הכשרות מיועד לפתור בעיה תיאורתית לא קיימת.
אני אומר את האמת, קיבלתי רשיון לפני מספר שבועות, אם כל נושא החידושים וההכשרות יתחיל להיות בלבול מוח ומסחטת כספים, אני מוותר מידית על הרשיון. זאת כנראה אחת מהדרכים לממש את מדיניות הצמצום, לדעתי דרך מאוד אפקטיבית.
אני שואל ברצינות, אני לא מכיר את הנתונים, אבל נראה לי שכל נושא הדרישה לעוד הכשרות מיועד לפתור בעיה תיאורתית לא קיימת.
אני אומר את האמת, קיבלתי רשיון לפני מספר שבועות, אם כל נושא החידושים וההכשרות יתחיל להיות בלבול מוח ומסחטת כספים, אני מוותר מידית על הרשיון. זאת כנראה אחת מהדרכים לממש את מדיניות הצמצום, לדעתי דרך מאוד אפקטיבית.
- סליקאי ארד

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד