השדולה לעיצוב מדיניות נשיאת כלי ירייה בישראל

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

Re: השדולה לעיצוב מדיניות נשיאת כלי ירייה בישראל

על ידי Boltik » 25 יולי 2016, 18:11

ניר ל כתב:איתמר, עם דבר אחד אני לא מסכים -
המחירים לא ירדו !
לא קיימת תיאורייה כלכלית לפיה עליית הביקוש מורידה את המחיר.

לדעתי שוק מצומצם בעבר לא נתן מוטיבציה לשחקנים (סוחרים) חדשים להיכנס לתחום שדורש הון התחלתי מסוים.
ברגע שהשוק גדל, אבל מחירים נשארו בשמיים, זה נותן הזדמנות לעסקים נוספים גם לעמוד בהוצאות הקמת מטווח/חנות חדשים וגם לספק שרות במחיר תחרותי. מספיק שיהיו כמה בודדים כאלו כדי לתת לעסקים ותיקים סיבה טובה לעדכן את המחירון שלהם.
Heavy is good...heavy is reliable.
If it doesnt work,you can always hit with it.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Everest » 25 יולי 2016, 18:23

הכשרה מעמיקה יותר מירי של 50 כדורים פעם ב-3 שנים זה משהו שיבוא, במוקדם או במאוחר(ולהבנתי מדבריו של ראש האגף היום בכנסת, זה יהיה יותר לכיוון ה"מוקדם").
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי משתא » 25 יולי 2016, 18:25

אם כבר העלית את זה, מישהו יכול לתת כמה נקודות מהנושאים שנדונו היום?
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי Everest » 25 יולי 2016, 18:34

בוודאי.
הקלות שבדרך ומחכות להחלטת השר: מתן רישיונות לרובאי 07 או 08(עדיין לא הוחלט).
מי שהשתחרר משירות מילואים פעיל(כל הרס"רים שהוציאו עכשיו בגיל 37 ומפחדים שפתאום יאבדו את הכלי בשחרור בגיל 40) לא יצטרך לוותר על נשקו ולא יאבד את הרישיון(נאמר על ידי ראש האגף).
הכשרה מעמיקה יותר(לא יודע באיזה מתווה).
אגף רישוי כלי ירייה צריך להתרחב(תקנים, זה המכשול).
זה ה"בגדול".
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי משתא » 25 יולי 2016, 18:40

תודה!
אם הסעיף השני שכתבת באמת יתממש זה צעד עצום.
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי ניר ל » 25 יולי 2016, 19:02

Boltik כתב:
המחירים לא ירדו !

לדעתי שוק מצומצם בעבר לא נתן מוטיבציה לשחקנים (סוחרים) חדשים להיכנס לתחום שדורש הון התחלתי מסוים.
ברגע שהשוק גדל, אבל מחירים נשארו בשמיים, זה נותן הזדמנות לעסקים נוספים גם לעמוד בהוצאות הקמת מטווח/חנות חדשים וגם לספק שרות במחיר תחרותי. מספיק שיהיו כמה בודדים כאלו כדי לתת לעסקים ותיקים סיבה טובה לעדכן את המחירון שלהם.

המחירים היום לא בשמיים,
מייסדי IDPA פועלים בהתנדבות, משיגים מחיר מעולה עבור התחמושת ומה שנשאר זה לחלוק את מחיר השכרת החומה במטווח. מחיר זול יותר לא יהיה לבעלי רשיונות נשק וגם תחרות לא תהיה כי אין על מה להתחרות כשאין שום כוונת רווח.
מחר המטווחים הקיימים יהיו עמוסים פי כמה בעקבות חקיקה מיותרת של אימון שנתי נניח וכבר תקבל ביקוש גבוה פי 3. אז גם להשכיר חומה במטווח ביום שישי לא תהיה אפשרות, כי המטווח יהיה מלא.
היות שאני לא רואה את כמות המטווחים גדלה פי 3 וגם ל ב 3, אני מוכן להתערב שמחירי הדירות ירדו הרבה שנים לפני מחירי המטווחים...
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי itamar » 25 יולי 2016, 20:10

היות שאני לא רואה את כמות המטווחים גדלה פי 3 וגם ל ב 3, אני מוכן להתערב שמחירי הדירות ירדו הרבה שנים לפני מחירי המטווחים...

יש משהו במה שאתה אומר.
אני בכל זאת מקווה שהלחץ יביא לפתיחת מטווחים חדשים, אבל לא חושב שזה יקרה בעתיד הקרוב.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי Everest » 25 יולי 2016, 21:02

ניר ל כתב:
Boltik כתב:
המחירים לא ירדו !

המחירים היום לא בשמיים,
מייסדי IDPA פועלים בהתנדבות, משיגים מחיר מעולה עבור התחמושת ומה שנשאר זה לחלוק את מחיר השכרת החומה במטווח. מחיר זול יותר לא יהיה לבעלי רשיונות נשק וגם תחרות לא תהיה כי אין על מה להתחרות כשאין שום כוונת רווח.
מחר המטווחים הקיימים יהיו עמוסים פי כמה בעקבות חקיקה מיותרת של אימון שנתי נניח וכבר תקבל ביקוש גבוה פי 3. אז גם להשכיר חומה במטווח ביום שישי לא תהיה אפשרות, כי המטווח יהיה מלא.

אפשר לקחת את הפילוסופיה הזו גם לכיוון הנגדי ולהגיד שאם ירי חופשי יותר לאזרחים ללא רישיון(היה על זה דיון היום בכנסת והחוק של חברת הכנסת ענת ברקו עבר בקריאה שנייה ושלישית) אז מטבע הדברים תהיה תחרות גדולה יותר בין המטווחים והמחירים ירדו.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי נוסע מתמיד » 25 יולי 2016, 21:08

מאמצע שנות השבעים היה "בום" של פתיחת חנויות נשק בכל רחבי הארץ אם יעודיות או כאלה שהוסיפו את ממכר הנשק למשהו קיים כמו חנויות
למוצרי ספורט ודייג או מכשירי חשמל.
בנוסף עם התפתחות שוק הנשק ותחום הירי מעשי נבנו מטווחים מסודרים שהחליפו את כל אותן מחצבות בהן היה מתבצע ירי בימי שישי ושבת.
קו השבר היה רצח רבין שמימנו התחילו לצמצם את הרישיונות שניתנו לאזרחים.

אני מניח שאם ינתנו הקלות משמועיותיות לרכישת נשק יפתחו עוד חנויות ועוד מטווחים ואולי יהיו סוחרים חדשים שיכנסו לנושא יבוא נשק ותחמושת.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Warlord » 25 יולי 2016, 21:39

מה התקדם בנוגע להחזרת התבחין המשמר זצ״ל?
WARLORD
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Everest » 25 יולי 2016, 22:02

נוסע מתמיד כתב:מאמצע שנות השבעים היה "בום" של פתיחת חנויות נשק בכל רחבי הארץ אם יעודיות או כאלה שהוסיפו את ממכר הנשק למשהו קיים כמו חנויות
למוצרי ספורט ודייג או מכשירי חשמל.
בנוסף עם התפתחות שוק הנשק ותחום הירי מעשי נבנו מטווחים מסודרים שהחליפו את כל אותן מחצבות בהן היה מתבצע ירי בימי שישי ושבת.
קו השבר היה רצח רבין שמימנו התחילו לצמצם את הרישיונות שניתנו לאזרחים.

אני מניח שאם ינתנו הקלות משמועיותיות לרכישת נשק יפתחו עוד חנויות ועוד מטווחים ואולי יהיו סוחרים חדשים שיכנסו לנושא יבוא נשק ותחמושת.

לא קשור אליך ולא מופנה אליך.
אבל באופן אישי נמאס לי מהלוקש הזה שמנסים למכור שרצח רבין קשור איכשהו למדיניות הצמצום.
רצח רבין, במזל(או שלא במזל) לא ממש שינה משהו משמעותי(אם בכלל) בכל התפיסה של רישוי כלי ירייה.
לגבי התבחין המשמר זצ"ל לא דיברו עליו.
אבל כן אפשר לראות ניצנים של שינוי מדיניות "תום עילה" בכיוון חיובי, לפחות בהתייחס לכל הרס"רים במיל' שהוציאו רישיון ומפחדים לאבד אותו בתום שירות המילואים.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי משתא » 25 יולי 2016, 22:59

Everest, יש סיבה להתייחסות הספציפית לרס"רים? הם הסיבה שהנושא עלה לדיון היום?

דווקא חשבתי שלאלו שנכנסו בגל התבחינים האחרון יש "קייס" הרבה יותר חלש מאשר לדוג' רס"נים, שזרקו אותם מתבחין עבר בטחוני לתבחין שירות פעיל, אחרי כמה שנים טובות בהן הנשק הובטח להם גם אחרי שירות המילואים.
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי Everest » 25 יולי 2016, 23:39

כן, יש לי סיבה להתייחסות ספציפית לרס"רים.
הסיבה היא שראש האגף התייחס ספציפית לטענה של רס"ר במיל' והסביר את מה שהסביר.
לא יכול לאשר לך שראש האגף אמר אותו דבר על שאר משרתי מילואים(קצינים), אם כי יש לי נטייה להאמין שזה חל גם לגביהם.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Boltik » 25 יולי 2016, 23:45

ניר ל כתב:המחירים היום לא בשמיים,

סליחה, 200 ש''ח לירי חופשי של 50 כדור במטווח (בדיון על יום כיף של אחד החברים בפורום) זה מחיר בשמיים. נכון שיש מטווחים שנותנים אותו דבר בחצי מחיר, אבל ברובם תשלם כ-140-150 ש''ח על כניסה + 50 כדורים אם אתה מגיע מהרחוב ולא דרך פורום או קבוצה כזאת או אחרת.

נכון שחברי IDPA פועלים בהתנדבות, אבל מטווח לא וגם יבואן תחמושת לא. יכול להיות שניתן לעשות זאת זול יותר על ידי הקטנת רווח פר כדור או יורה והגדלת מכירות. בשוק מצומצם אין לך אפשרות להגדיל מכירות, רק לשבת ולהתפלל שהמתחרה יקרוס לפניך ותרוויח את הנתח שוק שלו.
לפני כמה שנים כולם היו בטוחים שחשבון 200 ש''ח על טלפון נייד עם שימוש מוגבל ומדוד זה דבר תקין ומקובל, שחקנים חדשים הורידו את המחיר פי 5-10 ועדיין נשאר מה לאכול לבעלי החברות.
Heavy is good...heavy is reliable.
If it doesnt work,you can always hit with it.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי עדן23 » 26 יולי 2016, 06:17

מלבד פעילות השדולה אמש, עלו לדיון 2 הצעות חוק פרטיות בעניין נשיאת נשק (תיקון לחוק כלי יריה ) הראשונה של ח"כ ברקו והשנייה של ח"כ גרמן.

מצ"ב הקישורים.

http://fs.knesset.gov.il//20/law/20_ls2_pb_346671.pdf

http://fs.knesset.gov.il//20/law/20_ls2_pb_346668.pdf
חבר העמותה לקידום תרבות הנשק
מנהל אבטחה מוסמך
מדריך ירי ולחימה
טכנאי מערכות ביטחון
G19c 4gen+ micro-roni
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

הקודםהבא