לקח חשוב מתהליך החלפת אקדח
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
לקח חשוב מתהליך החלפת אקדח
החלפתי את הבול בסמית' היום. הבול נמכר לחבר בבית מסחר ואני רכשתי באותו בית מסחר את הסמית'.
רשיון הנשק שלי הוא חדש והתקבל בפברואר האחרון, על סמך תבחין מגורים ביישוב זכאי.
אני כמובן עדיין מתגורר ביישוב, אולם הפקיד ביקש ממני בעת ההחלפה שוב את כל האישורים של התבחין. במקרה זה היה איתי.
אם אתם מחליפים נשק, ולמרות שיש לכם רשיון חדש, כנראה שתצטרכו להציג את ההוכחות לתבחין.
רשיון הנשק שלי הוא חדש והתקבל בפברואר האחרון, על סמך תבחין מגורים ביישוב זכאי.
אני כמובן עדיין מתגורר ביישוב, אולם הפקיד ביקש ממני בעת ההחלפה שוב את כל האישורים של התבחין. במקרה זה היה איתי.
אם אתם מחליפים נשק, ולמרות שיש לכם רשיון חדש, כנראה שתצטרכו להציג את ההוכחות לתבחין.
- סליקאי ארד

Re: לקח חשוב מתהליך החלפת אקדח
חשוב מאוד שאתה מפרסם את זה, תודה.
דווקא בפעם הקודמת שהחלפתי אקדח לא ביקשו ממני הוכחת עילה (שירות פעיל בכוחות הביטחון), אולי כי זה היה מאוד סמוך לחידוש, למרות שלא נשמע סביר.
מעניין עכשיו מה ירצו שאציג להם..
דווקא בפעם הקודמת שהחלפתי אקדח לא ביקשו ממני הוכחת עילה (שירות פעיל בכוחות הביטחון), אולי כי זה היה מאוד סמוך לחידוש, למרות שלא נשמע סביר.
מעניין עכשיו מה ירצו שאציג להם..
- סליקאי כסף

זהו שהופתעתי ממש, כי חידשתי לפני כשבועיים רשיון במטווח עד ל2019. לא סיפק אותם.
אגב הם טוענים שכל מסמך שהבאת להם בהוצאת הרשיון תקף לשלושה חודשים בלבד.
אגב הם טוענים שכל מסמך שהבאת להם בהוצאת הרשיון תקף לשלושה חודשים בלבד.
- סליקאי ארד

לא מצליח להבין את הרציונל מאחורי זה.
אני יכול להישאר 20 שנים עם אותו אקדח בלי להציג מסמך אחד למעט חתימה על הצהרה שהתבחין לא השתנה.
החלפת אקדח שנתיים אחרי הוצאת רישיון מצריכה אישורים מחדש? הזוי.
חשבתי שזה חל רק על מי שהתבחין שלו הוא הוראת מעבר.
כנראה שבפעם הקודמת שפר עלי מזלי כי לא הבאתי שום מסמך איתי.
אני יכול להישאר 20 שנים עם אותו אקדח בלי להציג מסמך אחד למעט חתימה על הצהרה שהתבחין לא השתנה.
החלפת אקדח שנתיים אחרי הוצאת רישיון מצריכה אישורים מחדש? הזוי.
חשבתי שזה חל רק על מי שהתבחין שלו הוא הוראת מעבר.
כנראה שבפעם הקודמת שפר עלי מזלי כי לא הבאתי שום מסמך איתי.
- סליקאי כסף

כמה אפשרויות:
א. אולי העניין הוא התבחין. אדם בתבחין שירות פעיל במילואים - לפני גיל 40 לא חשוד בהשתמטות ממילואים. לגבי יישוב זכאי - לעבור דירה בתקופה של שנתיים זה יותר סביר.
ב. חוסר אחידות של פקידי בט"פ שיכול לנבוע משתי סיבות:
1. לא כולם סגורים על כל הפקודות.
או:
2. סגורים על הפקודות אבל כל אחד מחמיר בגזרתו לפי שיקול דעתו.
א. אולי העניין הוא התבחין. אדם בתבחין שירות פעיל במילואים - לפני גיל 40 לא חשוד בהשתמטות ממילואים. לגבי יישוב זכאי - לעבור דירה בתקופה של שנתיים זה יותר סביר.
ב. חוסר אחידות של פקידי בט"פ שיכול לנבוע משתי סיבות:
1. לא כולם סגורים על כל הפקודות.
או:
2. סגורים על הפקודות אבל כל אחד מחמיר בגזרתו לפי שיקול דעתו.
-------
- נשק עליך זה כמו מצנח - אם תצטרך ולא יהיה עליך - כנראה שכבר לא תצטרך יותר...
- גם כשהמשטרה במרחק של דקות -
לפעמים זה עניין של שניות...
בהחלפה אתה במצב נחות.
את הכלי שלך מכרת ועכשיו אתה בידיים שלהם.
שקול הדבר לחריגות בניה.
גם כאשר העירייה יודעת היא לא עושה כלום. ממתינה לך מעבר לפינה ליום בו תנסה למכור את הדירה.
סגרת חוזה. קיבלת מיקדמה. עכשיו תשלם כל מה שיבקשו כדי שיאשרו את העיסקה ...
את הכלי שלך מכרת ועכשיו אתה בידיים שלהם.
שקול הדבר לחריגות בניה.
גם כאשר העירייה יודעת היא לא עושה כלום. ממתינה לך מעבר לפינה ליום בו תנסה למכור את הדירה.
סגרת חוזה. קיבלת מיקדמה. עכשיו תשלם כל מה שיבקשו כדי שיאשרו את העיסקה ...
- סליקאי זהב

אני כבר אחרי ההחלפה ויש לי כמה דברים להוסיף:
כמו שכתבתי בפוסט אחר, גם על תבחינים ביטחוניים הם מבקשים אישורים חדשים ועדכניים (המלצת סא"ל מלפני שלוש שנים לא תופסת לצורך העניין).
הדבר השני שדי הוציא אותי משלוותי הוא שהפקיד לא היה מוכן באותו תור לבצע החלפה מלאה, זאת אומרת להעביר את האקדח שלי לזה שקנה ממני ואת האקדח החדש שלי אליי. למה? "כי זה לא שוק ואין מבצע 2 במחיר 1".
למזלי 2 התורים שהיו אחריי הבריזו ולאחר תחנונים הוא ניאות לעשות את התהליך המורכב הזה.
המסקנה היא שאם אתם מבצעים החלפה מלאה עם אדם פרטי תזמינו מראש 2 תורים צמודים, אם לא מאפשרים לכם שניים על שמכם תקבעו את אחד מהם על שם הקונה.
כמו שכתבתי בפוסט אחר, גם על תבחינים ביטחוניים הם מבקשים אישורים חדשים ועדכניים (המלצת סא"ל מלפני שלוש שנים לא תופסת לצורך העניין).
הדבר השני שדי הוציא אותי משלוותי הוא שהפקיד לא היה מוכן באותו תור לבצע החלפה מלאה, זאת אומרת להעביר את האקדח שלי לזה שקנה ממני ואת האקדח החדש שלי אליי. למה? "כי זה לא שוק ואין מבצע 2 במחיר 1".
למזלי 2 התורים שהיו אחריי הבריזו ולאחר תחנונים הוא ניאות לעשות את התהליך המורכב הזה.
המסקנה היא שאם אתם מבצעים החלפה מלאה עם אדם פרטי תזמינו מראש 2 תורים צמודים, אם לא מאפשרים לכם שניים על שמכם תקבעו את אחד מהם על שם הקונה.
- סליקאי כסף

משתא כתב:אני כבר אחרי ההחלפה ויש לי כמה דברים להוסיף:
תכתוב תלונה למבקר המשרד לבט"פ, כי זה ממש לא לעניין.
- סליקאי זהב

שלחתי תלונה מקוונת באותו יום, למרות שכנראה לא מדובר במקרה חריג.
כשהגעתי למאיר רוט אמרו לי כמה מדריכים שזו לא פעם ראשונה שהם שמעו את זה, זה נהיה מקובל.
אם הייתי חורג מהזמן המוקצב לתור עוד הייתי יכול להבין, אבל לא רק שהוא קיבל אותי בחצי שעה הקדמה מהשעה בה זומנתי כי לא היו עוד אנשים, הוא גם ישב איתנו פחות מ-5 דקות להחלפה הראשונה.
ביאסתי לו את ההפסקה...
כשהגעתי למאיר רוט אמרו לי כמה מדריכים שזו לא פעם ראשונה שהם שמעו את זה, זה נהיה מקובל.
אם הייתי חורג מהזמן המוקצב לתור עוד הייתי יכול להבין, אבל לא רק שהוא קיבל אותי בחצי שעה הקדמה מהשעה בה זומנתי כי לא היו עוד אנשים, הוא גם ישב איתנו פחות מ-5 דקות להחלפה הראשונה.
ביאסתי לו את ההפסקה...
- סליקאי כסף

משתא כתב:שלחתי תלונה מקוונת באותו יום, למרות שכנראה לא מדובר במקרה חריג.
ביאסתי לו את ההפסקה...
לא תלונה מקוונת לאגף, אלא תלונה במייל למבקר המשרד לבט"פ.
זו פרוצדורה שונה, ויש למבקר מילה מאוד חזקה.
- סליקאי זהב

התלונה המקוונת מגיעה ליחידה לתלונות הציבור באגף מבקר המשרד לביטחון פנים.
לא ראיתי פרוצדורה אחרת או את המייל של המבקר, אשמח אם תפנה אותי.
- סליקאי כסף

משתא כתב:התלונה המקוונת מגיעה ליחידה לתלונות הציבור באגף מבקר המשרד לביטחון פנים.
mevaker@mops.gov.il
- סליקאי זהב

לא הייתי בונה על המבקר, גם הם סה״כ פקידים מקטיני ראש.
פניתי כבר מספר פעמים וקיבלתי תשובות סתמיות וסתומות ללא קשר לתלונות.
הם לא נכנסים לעובי הקורה ומנסים לבדוק אם יש צדק בתלונה, אלא מעבירים אותה לנשוא התלונה ומחזירים את תשובתו - זו סה״כ עוד פרוצדורה ועוד כמה תקנים שהם ממלאים.
הם לא נכנסים לעובי הקורה ומנסים לבדוק אם יש צדק בתלונה, אלא מעבירים אותה לנשוא התלונה ומחזירים את תשובתו - זו סה״כ עוד פרוצדורה ועוד כמה תקנים שהם ממלאים.
- סליקאי טיטניום

כן אין לי יותר מדי ציפיות בנושא, אבל אולי זה יעזור לחבר'ה הבאים שיחליפו נשק..
שלחתי גם למייל.
שלחתי גם למייל.
- סליקאי כסף

ניר ל כתב:לא הייתי בונה על המבקר, גם הם סה״כ פקידים מקטיני ראש.
תלוי מה אתה מנסה להשיג באמצעות התלונה.
- סליקאי זהב

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד