מה אתם עושים בערב העצמאות
15 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
מה אתם עושים בערב העצמאות
אז מה אתם עושים בערב העצמאות:?:
מי יודע, מציע, ממליץ על מסיבה שווה או משהו אחר בערב העצמאות או למחרת:?:
לכל מי שיש רעיון, כיוון, זה המקום והזמן להתפרע

מי יודע, מציע, ממליץ על מסיבה שווה או משהו אחר בערב העצמאות או למחרת:?:
לכל מי שיש רעיון, כיוון, זה המקום והזמן להתפרע

"הזכרון בסדר, רק אני שוכח" (שייקה אופיר ז"ל)
מי שלא מנסה, לא טועה
מי שלא מנסה, לא טועה
פחות עבודה
פחות עבודה קולונל ?
למה ? כי נפנפו את הצלעות של שיפרה 674#?
אלו רמיזות קניבליות. פוי..
למה ? כי נפנפו את הצלעות של שיפרה 674#?
אלו רמיזות קניבליות. פוי..
"וישלח דוד את ידו אל הכלי, ויקח משם אבן ויקלע, ויך את הפלישתי אל מצחו, ותטבע האבן במצחו ויפול על פניו ארצה"
חן חן לך אילן על ההזמנה וההצעה. מאחר ואננו רוצים להידחף על הכבישים ולהיתקע בפקקים, אאלץ לוותר על ההזמנה הפעם.
ברשותך אני שומר את ההזמנה לפעם אחרת וכשאהיה בסביבה.
תודה רבה וחג עצמאות שמח. ו.....תרבחו ותסעדו. אה.. רגע זה שייך לחג אחר בעצם.
בכל מקרה תבלו ותהנו.

ברשותך אני שומר את ההזמנה לפעם אחרת וכשאהיה בסביבה.
תודה רבה וחג עצמאות שמח. ו.....תרבחו ותסעדו. אה.. רגע זה שייך לחג אחר בעצם.
בכל מקרה תבלו ותהנו.

"הזכרון בסדר, רק אני שוכח" (שייקה אופיר ז"ל)
מי שלא מנסה, לא טועה
מי שלא מנסה, לא טועה
ראובן תודה - דעה פרטית לא היה צריך להתחיל.
אמיר
נכון בחלקו,
הדנטה מרוחק כ150 מ' מהרפת.
רצו לעשות את הזיקוקים מצפון מזרח לחצר הדנטה שזה 50מ' מהרפת.
לזה התנגדנו.
זיקוקים של הקיבוץ היו גם היו ובמרחק סביר.
אם האחראים לדנטה היו רוצים היו עושים שוב ובאותו מקום!
אבל הם לא רצו להתעסק עם כניסה ויציאה.=תרוץ לעצלנים!
אגב תוצאות הזיקוקים (מעבר לכך שמיד עם תומם מחלקים מזון ע"מ להרגיע)
הוא ערוב קבוצות כתוצאה מקריעת שרשרת, ו 2 הפלות.
מעבר לקושי לחולבי הבוקר הבא. בע"ח מפחדים מרעש הזיקוקים.
ניסית פעם לראות מה קורה לכלבים בזיקוקים?
צר לי אם נגרם לך נזק לא זו היתה הכוונה.
אמיר
נכון בחלקו,
הדנטה מרוחק כ150 מ' מהרפת.
רצו לעשות את הזיקוקים מצפון מזרח לחצר הדנטה שזה 50מ' מהרפת.
לזה התנגדנו.
זיקוקים של הקיבוץ היו גם היו ובמרחק סביר.
אם האחראים לדנטה היו רוצים היו עושים שוב ובאותו מקום!
אבל הם לא רצו להתעסק עם כניסה ויציאה.=תרוץ לעצלנים!
אגב תוצאות הזיקוקים (מעבר לכך שמיד עם תומם מחלקים מזון ע"מ להרגיע)
הוא ערוב קבוצות כתוצאה מקריעת שרשרת, ו 2 הפלות.
מעבר לקושי לחולבי הבוקר הבא. בע"ח מפחדים מרעש הזיקוקים.
ניסית פעם לראות מה קורה לכלבים בזיקוקים?
צר לי אם נגרם לך נזק לא זו היתה הכוונה.
מה זה "דנטה" ?
לגבי איחוד ומאוחד ... אם כבוד הרפתן ירשה לי להשחיל מילה
בשנת 1951 "תנועת הקיבוץ המאוחד" עברה פילוג על רקע אידאלוגי
לשני הגושים הגדולים קומוניסטי והקפיטליסטי.
הפילוג לווה בעימותים קשים, קיבוצים נחצו, התבצעו חילופי אוכלוסין וקיבוצים חדשים הוקמו, משפחות נשברו, חברים מאתמול הפכו אויבים
תוצאה ממשבר זה קמה תנועה קיבוצית חדשה לשמחת כולם (כמעט
) - "איחוד הקבוצות והקיבוצים".
טראומת הפילוג ליוותה לאורך שנים את דור המייסדים, וזמן רב עבר עד שהתפוגגו המרירות והאיבה, ועד שנחלצו הקיבוצים הנפגעים מהמשבר החברתי והכלכלי אליו נקלעו. עזרה מסוימת קיבלה התנועה הקיבוצית באמצעות התנועה "מן העיר אל הכפר" (1953/4), שהוסיפה אל שורותיה אלפי עירונים, פליטי אבטלה.
(שזה אולי פיתרון גם להיום - להחיות את הקיבוץ ולפתור חלק מבעיה האבטלה ולהחזיר את החקלאות ועבודות המשק לידיים עבריות חסונות ...
)
אגב אם אתה אומר "נו... אז היה פילוג אז מה ... לגיטימי ..."
אז זהו שגם "תנועת הקיבוץ המאוחד" היא נולדה כתוצאה מפילוג ב "חבר הקבוצות והקיבוצים" שקם ב 1925
לשתי תנועות הקיבוצים הללו הצטרפו תנועת קיבוצים שלישית (!) "הקיבוץ-הארצי השומר-הצעיר" שקם ב 1927 ורביעית, באותה שנה קם גם ה "ברית חלוצים דתיים" שלימים הפך ל"תנועת הקיבוץ הדתי"
בקיצור, עוד לפני קום המדינה היו 4 תנועות קיבוציות שאח"כ הפכו ל 5...
ולגבי שאלתך לגבי הפארסה ... לדעתי כן ... זו פארסה שעבר זמנה, הכל הרי קרה
בימים שהאידיאולוגיה היתה חזקה מן המשפחה והיום האגואיזם חזק משנהם יחד (אצל רוב האוכלוסיה
) ואולי כחלק מאיחוד הרשויות המתוכנן יאחדו גם את התנועות הקיבוציות ...
במחשבה שניה הרי בין עמי אני חי ... שכח מזה ...
לגבי איחוד ומאוחד ... אם כבוד הרפתן ירשה לי להשחיל מילה

בשנת 1951 "תנועת הקיבוץ המאוחד" עברה פילוג על רקע אידאלוגי
לשני הגושים הגדולים קומוניסטי והקפיטליסטי.
הפילוג לווה בעימותים קשים, קיבוצים נחצו, התבצעו חילופי אוכלוסין וקיבוצים חדשים הוקמו, משפחות נשברו, חברים מאתמול הפכו אויבים
תוצאה ממשבר זה קמה תנועה קיבוצית חדשה לשמחת כולם (כמעט

טראומת הפילוג ליוותה לאורך שנים את דור המייסדים, וזמן רב עבר עד שהתפוגגו המרירות והאיבה, ועד שנחלצו הקיבוצים הנפגעים מהמשבר החברתי והכלכלי אליו נקלעו. עזרה מסוימת קיבלה התנועה הקיבוצית באמצעות התנועה "מן העיר אל הכפר" (1953/4), שהוסיפה אל שורותיה אלפי עירונים, פליטי אבטלה.
(שזה אולי פיתרון גם להיום - להחיות את הקיבוץ ולפתור חלק מבעיה האבטלה ולהחזיר את החקלאות ועבודות המשק לידיים עבריות חסונות ...

אגב אם אתה אומר "נו... אז היה פילוג אז מה ... לגיטימי ..."
אז זהו שגם "תנועת הקיבוץ המאוחד" היא נולדה כתוצאה מפילוג ב "חבר הקבוצות והקיבוצים" שקם ב 1925
לשתי תנועות הקיבוצים הללו הצטרפו תנועת קיבוצים שלישית (!) "הקיבוץ-הארצי השומר-הצעיר" שקם ב 1927 ורביעית, באותה שנה קם גם ה "ברית חלוצים דתיים" שלימים הפך ל"תנועת הקיבוץ הדתי"
בקיצור, עוד לפני קום המדינה היו 4 תנועות קיבוציות שאח"כ הפכו ל 5...

ולגבי שאלתך לגבי הפארסה ... לדעתי כן ... זו פארסה שעבר זמנה, הכל הרי קרה
בימים שהאידיאולוגיה היתה חזקה מן המשפחה והיום האגואיזם חזק משנהם יחד (אצל רוב האוכלוסיה

במחשבה שניה הרי בין עמי אני חי ... שכח מזה ...

*** כמות האינטליגנציה בעולם קבועה, אך האוכלוסיה גדלה תמיד. ***
קולונל
דנטה צייר צרפתי ידוע, שפסל שלנו בעבר יצק את פסלו מברונזה (הפסלות היתה הכיסוי כי באותו בית יציקה יצק "הפסל" מאיר נחושתן רימונים) מאיר ז"ל בבית הקברות והפסל שוכן כבוד בכניסה לדיסקו פאב "דנטה" שבאשדות מאוחד.
בד"כ יש בו מוזיקה שצעירים אוהבים (אני בא למקום רק בערבי זמר עברי ובהחלט נהנה) הצעירים טוענים שהמקום "אין" אני לא מבין בזה.
אשר לפילוג נולדתי באשדות וחייתי בצילו על כל רגישויותיו.
ולא נותר לי אלא לצטט מחיים חפר מהשיר היו זמנים :
ואז הבכור שבנכדים כך יתפרץ היום הכל אחרת סבא! מה אתה מבין?
ואז תדע הן זהו פער הדורות, הן בזמנו ההית גם אתה כזה, ותהרהר אולי צודקים הם הנכדים, אבל מאז עברו זמנים............
אני מהנכדים הראשונים בישוב, וסבתא וסבא שלי עשו את הפילוג - זה לא מחיב אותי להסכים עם הצעד.
עובדה מעניינת! כל האיחודים היו תוצאה של חולשה וכל הפילוגים היו בעקבות גידול התעצמות ומאבקי כוח. תבדוק!
היום הושלם איחוד התנועות הקיבוציות לתק"צ (רק הקיבוץ הדתי נותר אוטונומי) והקומוניסטים פשוט התפוגגו (היה גם יד חנה קיבוץ של מק"י).
לגבי חלוקה קפיטליסטים קומוניסטים עובדתית לא נכון (היתה הגמוניה לבריה"מ מול ההגמוני לארה"ב) אבל כל התנועות נאבקו בצד הסוציאליסטי של המפה כל אחת על הניואנס שלה. בהזדמנות קולונל בהזדמנות.
דנטה צייר צרפתי ידוע, שפסל שלנו בעבר יצק את פסלו מברונזה (הפסלות היתה הכיסוי כי באותו בית יציקה יצק "הפסל" מאיר נחושתן רימונים) מאיר ז"ל בבית הקברות והפסל שוכן כבוד בכניסה לדיסקו פאב "דנטה" שבאשדות מאוחד.
בד"כ יש בו מוזיקה שצעירים אוהבים (אני בא למקום רק בערבי זמר עברי ובהחלט נהנה) הצעירים טוענים שהמקום "אין" אני לא מבין בזה.
אשר לפילוג נולדתי באשדות וחייתי בצילו על כל רגישויותיו.
ולא נותר לי אלא לצטט מחיים חפר מהשיר היו זמנים :
ואז הבכור שבנכדים כך יתפרץ היום הכל אחרת סבא! מה אתה מבין?
ואז תדע הן זהו פער הדורות, הן בזמנו ההית גם אתה כזה, ותהרהר אולי צודקים הם הנכדים, אבל מאז עברו זמנים............
אני מהנכדים הראשונים בישוב, וסבתא וסבא שלי עשו את הפילוג - זה לא מחיב אותי להסכים עם הצעד.
עובדה מעניינת! כל האיחודים היו תוצאה של חולשה וכל הפילוגים היו בעקבות גידול התעצמות ומאבקי כוח. תבדוק!
היום הושלם איחוד התנועות הקיבוציות לתק"צ (רק הקיבוץ הדתי נותר אוטונומי) והקומוניסטים פשוט התפוגגו (היה גם יד חנה קיבוץ של מק"י).
לגבי חלוקה קפיטליסטים קומוניסטים עובדתית לא נכון (היתה הגמוניה לבריה"מ מול ההגמוני לארה"ב) אבל כל התנועות נאבקו בצד הסוציאליסטי של המפה כל אחת על הניואנס שלה. בהזדמנות קולונל בהזדמנות.
15 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד