חשוב לכל מי שנושא נשק

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

Re: חשוב לכל מי שנושא נשק

על ידי martok » 10 יוני 2016, 12:42

אני ממתין כרגע לרשיון בתבחין ישוב זכאי ואפילו חשבתי להצתרף לעמותה עד שקראתי חלק מהשרשור, התעייפתי ואני חייב לציין שהורדתם לי לגמרי את החשק להוציא רשיון ולקנות אקדח.
גם כך הבירוקרטיה הזויה ויכולים לקחת לך את הרשיון רק כי עברת דירה, דבר שלא קיים בשום תחום אחר. אף אחד לא לקח לי את רשיון המשיט כי אני כבר לא גר ליד הים ולא את רשיון האופנוע כי אני לא מחזיק יותר אופנוע.
אבל הדרישות ההזויות לחידוש שנתי, עם הצעות למבחן מחמיר כל שנה, כבר הוציאו לי המיץ ואת החשק סופית.
אני מסכים שצריך אימון יותר רציני ממה שיש היום , אבל מכאן ועד מבחן שנתי? האם אתם מציעים גם לעשות מבחן נהיגה כל שנה?

בתור עמותה שמטרתה היא הגדלת נושאי הנשק, לדעתי תשיגו מטרה הפוכה. אנשים יעדיפו להחזיר רשיונות במידה וכל תהליך החידוש השנתי יקרה.
כמו שכתבתי, אני כנראה אוותר על הקניה, יש לי מספיק בירוקרטיה בחיים, לא צריך עוד.
בכל מקרה אני חושב שבתור התחלה, העמותה יכולה ללכת על מטרות קצת יותר צנועות וברות השגה כמו הקטנת הבירוקרטיה (למה למשל צריך ללכת פעמיים לפקיד הרשוי אחרי שכבר קיבלת אישור לקנות נשק -פעם זה לא היה נדרש), ביטול הדרישה לשירות מילואים פעיל (אני נגד במילואים ביחידה קרבית וכבר השתחררתי לאחר 20 שנה של שירות מילואים, למה לא מגיע לי רשיון?)
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי GA1 » 10 יוני 2016, 15:20

martok
אפשר להבין את מה שאתה מרגיש
ובמה שאמרת מצדדים גם אחרים, כפי שראית.

אבל אם אתה באמת צריך נשק, אל תתן לביורוקרטיה להרתיע אותך.
    נשק עליך זה כמו מצנח - אם תצטרך ולא יהיה עליך - כנראה שכבר לא תצטרך יותר...
    גם כשהמשטרה במרחק של דקות -
    לפעמים זה עניין של שניות...
שא בְּאחריות ושא ברכה
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ramdishon » 10 יוני 2016, 15:43

martok כתב:אני ממתין כרגע לרשיון בתבחין ישוב זכאי ואפילו חשבתי להצתרף לעמותה עד שקראתי חלק מהשרשור, התעייפתי ואני חייב לציין שהורדתם לי לגמרי את החשק להוציא רשיון ולקנות אקדח.
גם כך הבירוקרטיה הזויה ויכולים לקחת לך את הרשיון רק כי עברת דירה, דבר שלא קיים בשום תחום אחר. אף אחד לא לקח לי את רשיון המשיט כי אני כבר לא גר ליד הים ולא את רשיון האופנוע כי אני לא מחזיק יותר אופנוע.
אבל הדרישות ההזויות לחידוש שנתי, עם הצעות למבחן מחמיר כל שנה, כבר הוציאו לי המיץ ואת החשק סופית.
אני מסכים שצריך אימון יותר רציני ממה שיש היום , אבל מכאן ועד מבחן שנתי? האם אתם מציעים גם לעשות מבחן נהיגה כל שנה?

בתור עמותה שמטרתה היא הגדלת נושאי הנשק, לדעתי תשיגו מטרה הפוכה. אנשים יעדיפו להחזיר רשיונות במידה וכל תהליך החידוש השנתי יקרה.
כמו שכתבתי, אני כנראה אוותר על הקניה, יש לי מספיק בירוקרטיה בחיים, לא צריך עוד.
בכל מקרה אני חושב שבתור התחלה, העמותה יכולה ללכת על מטרות קצת יותר צנועות וברות השגה כמו הקטנת הבירוקרטיה (למה למשל צריך ללכת פעמיים לפקיד הרשוי אחרי שכבר קיבלת אישור לקנות נשק -פעם זה לא היה נדרש), ביטול הדרישה לשירות מילואים פעיל (אני נגד במילואים ביחידה קרבית וכבר השתחררתי לאחר 20 שנה של שירות מילואים, למה לא מגיע לי רשיון?)

נושא ביטול הדרישה לשירות מילואים פעיל נמצא בטיפול העמותה, ומה שיותר חשוב- גם ראש האגף במשרד לבט״פ חושב כך.
העמותה מעולם לא דיברה על מבחן שנתי או מבחן כלשהו. העמותה דוגלת בחיוב בביצוע מטווח אחת לשנה- ללא מבחן. תסכים שהדרישה הזו הגיונית. גם אם יש לך רשיון לאופנוע, ולא רכבת 10 שנים- אני מאמין שבנסיעות הראשונות תזהר הרבה יותר מהרגיל. הבעיה היא שאם לא ירית שלש שנים, ותיאלץ לירות בחירום- הסיכון לסובבים אותך יהיה גדול מאד.
רם
"לא למען המית נתון הנשק בידינו, אלא כדי לשמור על החיים." (יצחק שדה).
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי martok » 10 יוני 2016, 15:59

אימון זה דבר חשוב, אבל זאת צריכה להיות החלטה שלי ולא חובה. גם ירי של פעם בשנה לא יהפוך אף אחד למיומן, צריך לירות לפחות פעם בשבוע, ירי מצבים,מחסות, ירי תוך כדי ריצה, שליפה וכ"ו, זה לא פרקטי ובוודאי שאף אחד לא יחשוב על דרישה של אימון פעם בחודש.
כעמותה שמטרתה לקדם משהוא, בהחלט בחרתם בדרך משונה של הוספת בירוקרטיה נוספת.
מאיפה בכלל באה הדרישה הזאת? האם יש בכלל בעיה? האם יש היום גל של מקרים של פגיעה באנשים כתוצאה של ירי לכיוון מחבלים על ידי אנשים לא מיומנים? אני לא מכיר אפילו מקרה אחד כזה.
אתם מנסים לפתור בעיה תיאורטית על ידי הוספה של בעיה קבועה שאותה ירגישו כל נושאי הנשק כל הזמן. מעבר לטירטור, החידוש השנתי ייקר את האחזקה במאות שקלים מיותרים בשנה, מה שיוביל מחזיקי הנשק לוותר על הרשיון וזה תהליך שיקרה בוודאות.
זה מזכיר לי את הבמפרים בכבישים. כל פקיד יכול לתקוע במפרים איפה שבא לו כביכול כדי לתרום לבטיחות, אבל זה בדרך כלל לא בא לפתור בעיה קימת, אבל יוצר בעיה קבועה לכל מי שמשתמש בכביש. אצלנו בישוב התקינו כל כך הרבה במפרים שכבר התחילו להתקין אותם במקומות הזויים כמו באמצע כיכר או באמצע סיבוב. לא שיש בכלל בעיה של נסיעה במהירות, אבל היי, מה לא עושים בשם הבטיחות.

אני חושב שהעלאת מודעות, הוזלת מחירי אימון ובניה של תוכניות אימון תהיה הרבה יותר אפקטיבית מאשר חיוב של חידוש שנתי.
נערך לאחרונה על ידי martok בתאריך 10 יוני 2016, 16:06, נערך פעם אחת בסך הכל.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי ליאור45 » 10 יוני 2016, 16:05

נמחק
נערך לאחרונה על ידי ליאור45 בתאריך 10 יוני 2016, 16:42, נערך פעם אחת בסך הכל.

Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי itamar » 10 יוני 2016, 16:06

זהו גם פתרון טוב לכל אלה שאומרים "עזבו אותי מהכשרות, עזבו אותי עם האקדח שלי, אני מחזיק אותו בבית 20 שנה ורוצה פשוט להחזיק"

אל תנסה אפילו ללכת לשם.
ובכלל אני נגד כל מהלך שיפגע בזכויותיהם של בעלי רשיונות קיימים.
לא בשביל זה יש עמותה ותכניסו לכם את זה פעם אחת לראש. הממשלה עושה את זה מצויין בלי עזרה שלנו.
אנשים שולפים פה רעיונות מהמותן בלי להשקיע 5 דקות מחשבה מה יכולות להיות ההשלכות בעתיד.
ובכלל בפורום הזה יש מגמה די מוזרה.
בהתחלה פותח מישהו אשכול ומתחנן שיעזרו לו להוציא רשיון.
יום אחרי שאותו בחור מקבל את הרשיון הנכסף הוא מתחיל להגיב:
מה פתאום שיאשרו רשיונות ככה לכולם?
שיווו כמה שכולם במטווח מסוכנים!!
כולם חוץ ממני צריכים הכשרה מינימום של טייס בשייטת מטכ"ל...

רק תזכרו שכולנו נמצאים באותה סירה.
ובסופו של דבר העולם עגול. כל שטות תחזור במוקדם או מאוחר לזה שהגה אותה.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ramdishon » 10 יוני 2016, 16:09

Martok- תבקר פעם במטווח ועקוב אחרי מחדשי הרשיונות. אחרי כן נדבר אם יש בעיה או לא.
רם
"לא למען המית נתון הנשק בידינו, אלא כדי לשמור על החיים." (יצחק שדה).
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי martok » 10 יוני 2016, 16:22

היה לי בעבר אקדח וביקרתי מידי פעם במטווחים, לא יכול לומר שראיתי בעיה אבל זה לא אומר שאין.
שוב אין לי וויכוח שצריך אימון והדרכה קצת יותר מקיפים מלירות 50 כדורים על מטרת נייר מ 7 מטר בצורה סטטית, בטח בפעם הראשונה.
מצד שני, אתם בכלל לא מציעים לשנות משהוא באימון הקיים. זה שיעשו את אותו דבר פעם בשנה במקום פעם בשלוש שנים לא ישנה כלום.
מי שלא יודע לירות, ימשיך לא לדעת לירות. מי שיורה גרוע, גם אימון פעם בשנה לא ישנה לו כלום.
הוספה של חסמים נוספים ובירוקרטיה נוספת על הקיימת רק תוריד את מספר נושאי הנשק שזה ההיפך ממה שהעמותה מיצגת.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי אלדר » 10 יוני 2016, 16:31

itamar כתב:
זהו גם פתרון טוב לכל אלה שאומרים "עזבו אותי מהכשרות, עזבו אותי עם האקדח שלי, אני מחזיק אותו בבית 20 שנה ורוצה פשוט להחזיק"

אל תנסה אפילו ללכת לשם.
ובכלל אני נגד כל מהלך שיפגע בזכויותיהם של בעלי רשיונות קיימים.
לא בשביל זה יש עמותה ותכניסו לכם את זה פעם אחת לראש. הממשלה עושה את זה מצויין בלי עזרה שלנו.
אנשים שולפים פה רעיונות מהמותן בלי להשקיע 5 דקות מחשבה מה יכולות להיות ההשלכות בעתיד.
ובכלל בפורום הזה יש מגמה די מוזרה.
בהתחלה פותח מישהו אשכול ומתחנן שיעזרו לו להוציא רשיון.
יום אחרי שאותו בחור מקבל את הרשיון הנכסף הוא מתחיל להגיב:
מה פתאום שיאשרו רשיונות ככה לכולם?
שיווו כמה שכולם במטווח מסוכנים!!
כולם חוץ ממני צריכים הכשרה מינימום של טייס בשייטת מטכ"ל...

רק תזכרו שכולנו נמצאים באותה סירה.
ובסופו של דבר העולם עגול. כל שטות תחזור במוקדם או מאוחר לזה שהגה אותה.

א.

למה לא לנסות ללכת לשם? אני לא בועד העמותה, לכן מביע כאן את דעתי האישית בלבד. אנא תסביר.
בחלק מהמדינות בארה"ב, למשל רוד איילנד, אין שום בעיה להחזיק נשק בבית, אך אם אתה רוצה לשאת נשק, אתה מחוייב במבחן. נראה לי די הוגן, ועדיף על מצב הקיים בו רישיון לאחזקת נשק בבית מאפשר לך להחזיק נשק ללא תחמושת בלבד.
ואני דווקא האחרון, שרוצה להגביל מתן רישיונות. מבחינתי כל אדם כשיר וללא בעיות עם החוק זכאי לשאת נשק. אבל כן, הוא אמור להיות כשיר. ממש לא רמבו, אבל כמו שבאותה רוד איילנד דורשים ממנו לפגוע במטרה של 71 ס"מ מ25 יארד (תסכים איתי, שזו לא בעיה גדולה), אמור להיות רף מינימלי. ויותר מהפגיעות חשובה הבטיחות. ויש לחייב בהכשרה לבטיחות גם את אלה שרוצים רק להחזיק בבית אקדח עם תחמושת.
נערך לאחרונה על ידי אלדר בתאריך 10 יוני 2016, 16:57, נערך פעם אחת בסך הכל.
Vanitas vanitatum, omnia vanitas
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי אלדר » 10 יוני 2016, 16:36

martok כתב:היה לי בעבר אקדח וביקרתי מידי פעם במטווחים, לא יכול לומר שראיתי בעיה אבל זה לא אומר שאין.
שוב אין לי וויכוח שצריך אימון והדרכה קצת יותר מקיפים מלירות 50 כדורים על מטרת נייר מ 7 מטר בצורה סטטית, בטח בפעם הראשונה.
מצד שני, אתם בכלל לא מציעים לשנות משהוא באימון הקיים. זה שיעשו את אותו דבר פעם בשנה במקום פעם בשלוש שנים לא ישנה כלום.
מי שלא יודע לירות, ימשיך לא לדעת לירות. מי שיורה גרוע, גם אימון פעם בשנה לא ישנה לו כלום.
הוספה של חסמים נוספים ובירוקרטיה נוספת על הקיימת רק תוריד את מספר נושאי הנשק שזה ההיפך ממה שהעמותה מיצגת.

בנתיים אין למדינה משהו אחר להציע. אני מסכים, שהמשך ההכשרה אחרי הכשרה ראשונית אמורה להיות לא בכפיה, אבל בנתיים אין יותר מדי היצע. ירי מעשי זו מסגרת תובענית. ירי חופשי זה שוב ירי סטטי.. אני מקווה שIDPA יתפתח ויוכל לתת מענה הולם בכל מקום בארץ, אבל כנראה זה עדיין בעתיד.
מה אתה מציע?
Vanitas vanitatum, omnia vanitas
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Warlord » 10 יוני 2016, 16:40

קודם כל אני מסכים עם רם ואלדר בנושא זה ולא רק בגלל שלאחרונה הצטרפתי אליהם.

הדעות שלהם בנושא הן הדעות שאני אומר כאן בפורום מזה תקופה.

Martok
מאיפה בדיוק אתה יודע מה עמדת העמותה בנושא תהליך ההסמכה / החידוש?

ולעוד כמה שבכוונה לא אנקוב בשמם:
צריך להבחין בין הרצון האישי והטבעי של כל אדם לשמור על הרשיון שלו לבין מה שבאמת נכון לעשות מבחינה ציבורית / אתית.

כפי שאני בעד לאפשר לעוד הרבה אוכלוסיות להתחמש, אני גם בעד, וצריך לומר זאת ביושר - לשלול את הזכאות לשאת (אולי לעבור לאחזקה בלבד) ממי שלא מסוגל לירות בנשק בצורה סבירה ובטיחותית.

כיצד בדיוק לבדוק זאת, זה נושא לדיון.

סבתא שלי ז״ל נפטרה לפני חודש בגיל מופלג מאוד.
היא נהגה ברכב שלה גם כנראה אחרי שהייתה כשירה לכך, כי זה היה לה נוח להגיע כל יום לבריכה ולנכדים ולסידורים שלה בכוחות עצמה ובלי מוניות. אדם גם לא ממהר להכיר בכך שמצבו השתנה....

היא הפסיקה לנהוג רק אחרי ששופט שלל לה את הרשיון אחרי שנכנסה לצומת באדום באור יום ושלחה לבית החולים בחורה צעירה שגילה הוא רבע מגילה של סבתי ז״ל.

המזל שהפגיעה לא היתה חמורה ואותה בחורה החלימה. חומר למחשבה....

כבר אמרתי כאן שאיני סבור שמישהו מאיתנו היה רוצה שאדם שיודע לנהוג ״בערך״ ייסע ברחוב היכן שילדיו חוצים את הכביש.
WARLORD
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי martok » 10 יוני 2016, 16:59

Warlord כתב:
Martok
מאיפה בדיוק אתה יודע מה עמדת העמותה בנושא תהליך ההסמכה / החידוש?

ממה שכתוב כאן בשרשור.

אלדר כתב:מה אתה מציע?

אני מציע הכשרה של מספר שעות בפעם הראשונה שיכללו לימוד תפעול של הנשק כולל פירוק והרכבה ותפעול מעצורים.
תרגול שליפה ודריכה אפילו ללא כדורים וירי. תרגול פריקה של האקדח.
הסבר ותרגול צמוד של מדריך על עקרונות ירי, אחיזה נכונה, לחיצה נכונה על ההדק וכ"ו, מן הסתם יש כאן מדריכי ירי שיוכלו לפרט יותר.
בחידוש, תרגול קצר של כל מה שפירטתי וירי למטרות בטווחים שונים.
היום באמת ההכשרה דיי מצחיקה, בצבא עברתי הכשרה של יומיים רק להסמכה בירי של מרגמה 60, שזה הרבה יותר פשוט מאקדח.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי itamar » 10 יוני 2016, 17:09

העמותה דוגלת בחיוב בביצוע מטווח אחת לשנה- ללא מבחן. תסכים שהדרישה הזו הגיונית.

לא הדרישה הזו אינה הגיונית.
דרישה הגיונית היא שמדריכי הירי למלא את תפקידם ולא להסמיך את אותם אלה שלא עומדים בתנאי המינימום של חידוש רשיון.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי aviqq » 10 יוני 2016, 19:01

הרבה חברה צעירים נכנסים לרמזור אדום באור יום, לא רק סבתך
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי Warlord » 10 יוני 2016, 20:23

Aviqq

נראה לי שהבנת שהדוגמה על סבתא שלי ז״ל היתה דוגמה לאדם שמבחינתו מעוניין להמשיך להחזיק ברשיון למרות שאינו כשיר ומהווה סכנה לציבור.

איתמר-
כל מילה בסלע לגבי המדריכים.
הבעיה היא שבדומה לטסטים לרכב, אם למטווח מסוים יצא שם שהמדריכים שלו קפדניים בחידוש, אז פשוט יפסיקו לבוא אליו.
לי אישית יצא לראות מקרים הזויים שעברו.

פיתרון אפשרי הוא שהמבחן ייערך על ידי בוחנים שהם עובדי מדינה ולא קשורים למטווח.
WARLORD
סליקאי זהב
סליקאי זהב

הקודםהבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד