חשוב לכל מי שנושא נשק
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
Re: חשוב לכל מי שנושא נשק
איתמר, הראיתי לך בעיניים בחודש ספטמבר האחרון מסמך של המשרד לבט"פ כולל מס' סימוכין של המסמך במידה ויאלצו לאמת את קיומו ותוכנו, בו המשרד לבט"פ מגדיר את "מתוקף הוראת מעבר" תבחין, שהוא המשך ישיר של "ביטול התבחין המשמר" בינואר 2014, כיוון שנקבע שמי שהחזיק בנשק כדין 10 שנים ברצף בלה בלה בלה .... ... ... ... יכול להמשיך ולהחזיק בו.
נכון, ראיתי את המסמך הזה בעיניים שלי. אבל לא על זה הדיון.
הדיון הוא על זכות הקיום של תבחין שמבוסס על ותק בלבד, עמדת העמותה בנושא "כשירות מבצעית" והקשר בינהם.
וחזרה למסמך עצמו, אשמח לקבל את תוכנו בהודעה פרטית כי פרט למה שכתוב בו מעניין אותי מאד לדעת מה לא כתוב.
כשתגיע לבית משפט יתפלפלו איתך על כל פסיק, נקודה וקוצו של יוד כדי להתחמק מלעמוד בהתחייבות.
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק
[/quote]
בסדר, הבנתי את התירוץ. בהצלחה.
ככלל ניתן לתייג את האנשים לאלה שעושים ולאלה שחושבים שכולם חייבים להם ויעשו להם "שרות".
אני אפילו זוכר את הפניות מסוג: "אני אצטרף לעמותה ואשלם לכם 100 ש"ח אם תוציאו לי רישיון נשק"
[/quote]
סליחה אלדר, אתה לא מכיר אותי ואין לך מושג מי אני ומה אני והחלטת לסווג אותי ל"אלה שחושבים שכולם חייבים להם ...".
תקרא בבקשה את ההודעה של ramidishon ותגיד לי בהגינות האם זו הודעה מקרבת, מזמינה, מתעניינת, מקבלת ביקורת של אדם שמתיימר לייצג קבוצה ומבקש מנושאי נשק להצטרף ? לחוות דעתם ? להשתתף ?
מצטער, אני רואה בהודעה שלו בדיוק מה שכתבתי . "אני מתנדב. אני יודע. אתם לא מתנדבים. אתם לא מבינים כלום. לא מעניין אותי מה אתם אומרים או כותבים. מי לה' אלי. וכל השאר קשקשנים".
בסדר, הבנתי את התירוץ. בהצלחה.
ככלל ניתן לתייג את האנשים לאלה שעושים ולאלה שחושבים שכולם חייבים להם ויעשו להם "שרות".
אני אפילו זוכר את הפניות מסוג: "אני אצטרף לעמותה ואשלם לכם 100 ש"ח אם תוציאו לי רישיון נשק"

סליחה אלדר, אתה לא מכיר אותי ואין לך מושג מי אני ומה אני והחלטת לסווג אותי ל"אלה שחושבים שכולם חייבים להם ...".
תקרא בבקשה את ההודעה של ramidishon ותגיד לי בהגינות האם זו הודעה מקרבת, מזמינה, מתעניינת, מקבלת ביקורת של אדם שמתיימר לייצג קבוצה ומבקש מנושאי נשק להצטרף ? לחוות דעתם ? להשתתף ?
מצטער, אני רואה בהודעה שלו בדיוק מה שכתבתי . "אני מתנדב. אני יודע. אתם לא מתנדבים. אתם לא מבינים כלום. לא מעניין אותי מה אתם אומרים או כותבים. מי לה' אלי. וכל השאר קשקשנים".
נערך לאחרונה על ידי TM1 בתאריך 06 יוני 2016, 13:34, נערך פעם אחת בסך הכל.
Si vis pacem, para bellum
- סליקאי כסף
אלדר כתב:Everest כתב: אבל רק רציתי להזכיר לך שראית מסמך כזה בספטמבר.
אז אם המסמך קיים גם כולל אסמכתא, וראו אותו , לשם מה כל הקלואונדה הזו? כל הסיפור על תבחין משמר?
לא כולם ראו אותו.
מי שהגיע לפגישה של רם בספטמבר ראה גם ראה אותו.
למה כל הסיפור? בגלל שאנשים, ואת האמת שבצדק מסוים, רוצים שיהיה להם ברישיון תבחין מוגדר בסטטוס לא משתנה כמו "תבחין משמר".
ברגע שהמשרד לבט"פ יוצא בהצהרות שהוא מבטל את התבחין, כולם נכנסו לפאניקה.
אבל זה בסדר אני חושב שכולם כבר רגילים לזה.
זה התחיל כשביטלו את "תבחין מלפני 1996", כולם נכנסו לפאניקה כשקראו לזה "תבחין אחר" ומחו על כך שההגדרה עמומה ואפשר לקחת לכולם, אחר כך התחילו להעביר את כולם ל"תבחין משמר" ואז הרגשות היו מעורבים, כי היו כאלה שנרגעו שעכשיו יש להם "סטטוס בלתי משתנה" לרישיון מעצם הגדרת התבחין, והיו גם מצחצחי חרבות שמחו על הסטטוס "הנועל" הזה.
עכשיו ביטלו את התבחין המשמר והעבירו את כולם ל"מתוקף הוראת מעבר", וההיסטוריה חוזרת על עצמה.
ותזכור מה שאני אומר, זה בדיוק מה שיקרה גם בסיבוב הבא כשיחליטו לבטל את הוראת המעבר ויקראו לזה בשקר כלשהו חדש.
זה יקרה אולי בעוד שנה, שנתיים, עשר שנים, לך תדע.
אבל מתישהו זה יקרה, ושוב יתחילו כל המריבות פה בפורום.
- סליקאי זהב
TM1 כתב:
מצטער, אני רואה בהודעה שלו בדיוק מה שכתבתי . "אני מתנדב. אני יודע. אתם לא מתנדבים. אתם לא מבינים כלום. לא מעניין אותי מה אתם אומרים או כותבים. מי לה' אלי. וכל השאר קשקשנים".[/quote]
ויקוח עקר. אתה רואה כך, רם אחרת, אני גם בצורה שונה.
הפירושים שאנו נותנים לאו דווקא נכונים...
אני מבין את רם.. כי ביקורת בונה טרם ראינו. סתם סיפורים מסוג "אתם עושים לא טוב" - ראינו בשפע. האשמות שווא - גם היו.
אני פרשתי מועד כאשר הבנתי שלו"ז שלי לא מאפשר לתרום יותר, ולא רציתי לתפוס מקום של מישהו שיעשה יותר ממני.
אבל גם המבקרים ה"לא בונים" השפיעו. פשוט נמאס. אם כאלה חכמים- בואו לתעשו. הינה- פיניתי את המקום.
Vanitas vanitatum, omnia vanitas
- סליקאי זהב
חברי וועד העמותה.
אין ספק שלהיות שליח ציבור בהתנדבות זה דבר שעשוי לעיתים להיות מתסכל.
חברי הפורום, כפי שכבר אמרתי, בכל עשייה, ולו המבורכת ביותר, קיימות טעויות ורק מי שלא עושה לא טועה.
אחרי קריאת השרשור הזה החלטתי לעשות מעשה ולהצטרף לעמותה ולוועד.
אני אצור קשר עם רם ואלדר בפרטי כדי לקדם.
יש לי מה לתרום. התחום קרוב מאוד ללבי ומקצועי האזרחי הוא כזה שניירות ורשויות לא בדיוק מרתיעים אותי.
חברי הפורום, כפי שכבר אמרתי, בכל עשייה, ולו המבורכת ביותר, קיימות טעויות ורק מי שלא עושה לא טועה.
יש לי מה לתרום. התחום קרוב מאוד ללבי ומקצועי האזרחי הוא כזה שניירות ורשויות לא בדיוק מרתיעים אותי.
WARLORD
- סליקאי זהב
Warlord כתב:חברי וועד העמותה.
ברכותיי
תפנה לרם או Everest. אני כבר לא בועד.
- סליקאי זהב
אלדר כתב:אני מבין את רם.. כי ביקורת בונה טרם ראינו. סתם סיפורים מסוג "אתם עושים לא טוב" - ראינו בשפע. האשמות שווא - גם היו.
אני פרשתי מועד כאשר הבנתי שלו"ז שלי לא מאפשר לתרום יותר, ולא רציתי לתפוס מקום של מישהו שיעשה יותר ממני.
אבל גם המבקרים ה"לא בונים" השפיעו. פשוט נמאס. אם כאלה חכמים- בואו לתעשו. הינה- פיניתי את המקום.
יש המון ביקורת בונה - אבל מי שמנהל את העמותה פשוט מסרב לשמוע אותה ומתעקש להוביל אג'נדה צרה ואליטיסטית.
הנה כמה רעיונות:
1. תפסיקו להתעסק בכל הנושא של ההכשרה. זה נושא בעייתי, מעורר התנגדות רבה, ורק מרחיק מכם חברים פוטנציאליים..
אז למה אתם ממשיכים להתעסק בזה? ועוד לנסות לגנוב סוסים בלילה?
2. תוותרו על כל הנושא הזה של תבחין "כשירות מבצעית" כתחליף לתבחין משמר
3. תביעו עמדה נחרצת ומעל דפי העמותה בעד המשך קיומו של תבחין משמר (לא משנה איך יקראו לו בעוד שנתיים)
4. תפסיקו להעליב את מי שאתם רוצים בתור חבר עמותה. אתם מכנים אותנו "אנשים מסוכנים" אז למה שנרשם לעמותה שרק רוצה לפגוע בנו?
5. תקרבו לבבות. העמותה צריכה להיות בית לכולם. לכל מי שיש לו רשיון ולא רק למס' משוגעים לדבר.
6. ואחרון אחרון חביב - ביקורת היא ביקורת והיא אף פעם לא נעימה.
אם יש נושא שמעורר התנגדות כל כך גדולה בקרב כל כך הרבה אנשים, סימן שיש משהו שאתם עושים לא נכון.
זה לא יתכן שכולם טועים ורק אתם צודקים.
תנסו להבין מאיזה מקום באה ההתנגדות ומה הסיבה ולטפל בה במקום להעלב.
הרי המטרה שלכם היא לגייס כמה שיותר אנשים ולהגדיל את הכח של העמותה נכון?
אז תקשיבו לקול ההמון הוא לא טועה.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק
itamar כתב:
יש המון ביקורת בונה - אבל מי שמנהל את העמותה פשוט מסרב לשמוע אותה ומתעקש להוביל אג'נדה צרה ואליטיסטית.
הנה כמה רעיונות:
1. תפסיקו להתעסק בכל הנושא של ההכשרה. זה נושא בעייתי, מעורר התנגדות רבה, ורק מרחיק מכם חברים פוטנציאליים..
אז למה אתם ממשיכים להתעסק בזה? ועוד לנסות לגנוב סוסים בלילה?
2. תוותרו על כל הנושא הזה של תבחין "כשירות מבצעית" כתחליף לתבחין משמר
3. תביעו עמדה נחרצת ומעל דפי העמותה בעד המשך קיומו של תבחין משמר (לא משנה איך יקראו לו בעוד שנתיים)
4. תפסיקו להעליב את מי שאתם רוצים בתור חבר עמותה. אתם מכנים אותנו "אנשים מסוכנים" אז למה שנרשם לעמותה שרק רוצה לפגוע בנו?
5. תקרבו לבבות. העמותה צריכה להיות בית לכולם. לכל מי שיש לו רשיון ולא רק למס' משוגעים לדבר.
6. ואחרון אחרון חביב - ביקורת היא ביקורת והיא אף פעם לא נעימה.
אם יש נושא שמעורר התנגדות כל כך גדולה בקרב כל כך הרבה אנשים, סימן שיש משהו שאתם עושים לא נכון.
זה לא יתכן שכולם טועים ורק אתם צודקים.
תנסו להבין מאיזה מקום באה ההתנגדות ומה הסיבה ולטפל בה במקום להעלב.
הרי המטרה שלכם היא לגייס כמה שיותר אנשים ולהגדיל את הכח של העמותה נכון?
אז תקשיבו לקול ההמון הוא לא טועה.
א.
אתה מדבר על בקורת בונה..
1)ייתכן ואינני מעודכן, אבל למדומני הנושא ירד מהפרק מזמן..
2)מתי דיברנו על תבחין כשרות מבצעית כתחליף למשמר???????????? על איזה בקורת ניתן לדבר אם האנשים אפילו לא טורחים להבין על מה דיברנו??? דובר על תוספת תבחין כשרות מבצעית לאלה שלא עומדים באף תבחין. אחרי 9 (!) עמודים של הסברים אתה מעביר בקורת על דבר שלא היה ולא נברא. איך????
3) אתה מתפרץ לדלת פתוחה - התבחין הוחזר אם כי בשם אחר ואתה ראית את המסמך. אני שוב שואל - על איזו בקורת מדובר כאן??? כבר אין לי מילים...
4) אף אחד לא מעליב. אם מישהו נעלב - בחירתו. אם אני לא מסכים עם מה שאומרים לי ומישהו נעלב מזה - בעיה שלו. לא שלי. אני לא התחייבתי להיות POLITICALLY CORRECT. אגב, אשמח לקישור לביטוי "אנשים מסוכנים"
5) מצוין, אני בעד. קירוב לבבות ללא תנאים מוקדמים משני הצדדים? ללא קריאות העמותה בשמות גנאי, ללא סיפורים על כך שעמותה פועלת כדי לבטל רישיונות נשק, וביטלה כבר תבחין משמר?
6) בקורת לא תמיד בונה. הינה, אפילו אתה, שקראת עדיין פספסת כמה נקודות (ראה סעיף 2 ו3). כדי שאני אקבל את הבקורת, אני לפחות חייב לראות שהמבקר טרח להעמיק, ולהבין מה קורה. אם הבקורת מועברת לאחר הכרות שטחית ביותר ייתכן והיא לא במקום. או בקורת על משהו שלא עשינו ואף לא היה בכוונתינו לעשות. וכן ברגע שאני שומע הטחות והאשמות שעשינו משהו רע, ובפועל לא רק שלא עשינו, גם לא חשבנו על זה. ואתה ממשיך לטעון שאנו אמורים להיות קשובים גם לסוג כזה של "בקורת"?
- סליקאי זהב
Warlord
איתמר ו :argra11 מדוע לא נכון לדרוש מבעלי הרשיונות הוכחת מיומנות נאותה לרבות פגיעות ברמה טובה (לטעמי הרבה יותר ממה שנדרש היום) כחלק משינוי השיטה? הרי בסופו של דבר מי שאוחז בנשק ברשיון עלול להחליט יום אחד להשתמש בו.
1. יש כבר דרישה למיומנות בסיסית , אך היא לא נאכפת ע"י מדריכי הירי , לכולם הרשיון מתחדש.(לא ראיתי רשיון אחד שבוטל מחוסר כשירות כל ימי חיי) ,אתה תומך בדרישה לרף גבוה יותר? ואיפה הוא (הרף) יעצר ובמה רף גבוה יותר יעזור וישפר את המצב הקיים? מדובר ב"מדרון חלקלק" שסופו לא ידוע שלא ישפר שום דבר אם עדין לכולם מחדשים ללא קשר לכשירות שלהם.
אלדר:
אני מבין שסלידה העמוקה שחלק מחברי הפורום חשים כלפי העמותה מפריעה להם להכנס לאתר העמותה ולראות את הסיכום
http://www.legalweapon.org.il/about_com ... 7%9C%D7%95
קראתי את המסמך וגם היה דיון עליו בעבר , הבעיה איתו ויש גם תגובה של רם בנושא באחד השרשורים בעבר שעוד לא מצאנו שום מקרה "בוחן" מאז הסיכום הנ"ל , יותר גרוע , בזמן האחרון אני נתקל בכמה בעלי תבחין משמר שבוצע בהם "גלגול לאחור" וחזרה לתבחין המקורי (ישוב זכאי).
ז"א שהסיכום כבודו במקומו אבל בשטח העובדות אחרות לגמרי.
ramdishon :
איבדתי את החשק לקרוא את כל השרשור (אחד הארוכים בתולדות הסליק).
אשאל רק מספר שאלות:
בספטמבר הטרחתי את עצמי לתל אביב וקראתי לכל חברי הסליק להצרף אלי לשיחה פנים אל פנים בעזריאלי.
מדוע הגיעו רק שלשה אנשים (שניים מהם משתתפים בשרשור הזה)?
היכן הייתם כשקראנו להציג מועמדות לועד העמותה? היו כל כך הרבה מועמדים, שאפילו לא היה טעם בעריכת הבחירות (בקושי מצאנו ושכנענו אנשים להציג מועמדות...)
מישהו מכם מוכן להקריב חצי יום חופש אחת לחצי שנה (בקושי) לפעילות מול מקבלי ההחלטות (פגישות עם ח״כים, נוכחות בדיוני ועדת הפנים של הכנסת, פגישות עם נושאי משרה אחרים)? ושלא תהיינה אי הבנות: אין כל טעם להפגין נוכחות של כל הועד במקרים כאלה- נהפוך הוא. איננו באים יותר משלשה חברים, כך שהעומס על חברי הועד אפסי לגמרי.
מי שחושב שיכול לעשות טוב יותר- שיפסיק להקליד ויתיצב לעבודה. נוכל לצרף אותו לועד בצורה כזו או אחרת.
והערה נוספת: ביטול שיטת התבחינים היתה הנושא הראשון בפגישה עם הרצל קבלו. מתגובתו הבנו שמאבק על נקודה זו פשוט חסר תקוה לחלוטין, ולכן נשאיר אותה לעתיד הרחוק יותר.
אין בכוונתי לקרוא או להגיב על הודעות נוספות בשרשור זה.
1. אני מבין את התסכול שלך אבל ממש ממש לא מקבל תגובה כזו ,וכמו שאמרתי ולא פעם אחת , אני מכבד ומוקיר את פועלך.
2. אני אחד מאלו שלא יכלו להגיע למפגש אבל הייתי בקשר טלפוני עם איתמר והייתי מעודכן בפרטי המפגש.
3. זה שאתה "עושה ופועל" ואני לא , לא אומר שאין לי דעה ולא אומר שמה שאתה עושה נכון בשבילי. ואם במקרה הכיוון שאתה הולך בו (ביטול שיטת התבחינים תמורת הכשרה עד מוות) לא מקובל עלי ואתה מגיע לגורמים המחליטים כ"מייצג בעלי כלי יריה פרטי" (כלומר אתה אמור לייצג אותי) אני הביע את דעתי , תרצה - תקבל , לא תרצה -לא תקבל.
אני מקווה שאני מקיים דיון עם אנשים בוגרים שיכולים להגיב לדברים בצורה עניינית.
4. חשבתי שכבר הבנתם והסכמנו בהודעות פה בסליק שביטול שיטת התבחינים זו משאלת לב בלבד , כנראה טעיתי.
5. הודעה אחת אחריך יש הודעה של TM1 , כולי תקווה שקראת אותה עם לב פתוח.
Everest:איתמר, הראיתי לך בעיניים בחודש ספטמבר האחרון מסמך של המשרד לבט"פ כולל מס' סימוכין של המסמך במידה ויאלצו לאמת את קיומו ותוכנו, בו המשרד לבט"פ מגדיר את "מתוקף הוראת מעבר" תבחין, שהוא המשך ישיר של "ביטול התבחין המשמר" בינואר 2014, כיוון שנקבע שמי שהחזיק בנשק כדין 10 שנים ברצף בלה בלה בלה .... ... ... ... יכול להמשיך ולהחזיק בו.
את קיומו של מכתב זה ציינת מספר פעמים כשאתה מציין שאתה מוכן להראות אותו לכל מי שמעוניין ואם זכרוני נכון אתה לא מוכן שיצלמו או יעתיקו אותו (וזו זכותך המלאה) ,אבל , הבעיה שלי עם המסמך שלך שהוא מסמך בלבד שכנראה מעניין את מי שכתב אותו כנייר טואלט , אחרת איך אתה מסביר שמאז קיומו לא עבר אפילו לא אחד (עם תבחין קיים שהוא לא אחר\משמר והגיע לוותק של 10 שנים) לתבחין "מתוקף הוראת מעבר" ? , גרוע מכך ,כאמור , בזמן האחרון אני נתקל בכמה בעלי תבחין משמר שבוצע בהם "גלגול לאחור" וחזרה לתבחין המקורי (ישוב זכאי). ז"א שגם המכתב שלך כבודו במקומו אבל בשטח העובדות אחרות לגמרי.
אלדר : אז אם המסמך קיים גם כולל אסמכתא, וראו אותו , לשם מה כל הקלואונדה הזו? כל הסיפור על תבחין משמר?
1. ראה הסברים כאמור . 2. אם אתה לא מבין את חשיבותו של תבחין משמר בשיטת התבחינים אין סיכוי שתבין את "כל הסיפור" .
בקשר ל 2 : אני מצטער מראש , אין לי את היכולת ההסברתית בהודעה בסליק להסביר לך , אתך הסליחה (ואולי יש מישהו אחר שיכול ,תודה מראש).
Everest: למה כל הסיפור? בגלל שאנשים, ואת האמת שבצדק מסוים, רוצים שיהיה להם ברישיון תבחין מוגדר בסטטוס לא משתנה כמו "תבחין משמר".ברגע שהמשרד לבט"פ יוצא בהצהרות שהוא מבטל את התבחין, כולם נכנסו לפאניקה.
אבל זה בסדר אני חושב שכולם כבר רגילים לזה.
זה התחיל כשביטלו את "תבחין מלפני 1996", כולם נכנסו לפאניקה כשקראו לזה "תבחין אחר" ומחו על כך שההגדרה עמומה ואפשר לקחת לכולם, אחר כך התחילו להעביר את כולם ל"תבחין משמר" ואז הרגשות היו מעורבים, כי היו כאלה שנרגעו שעכשיו יש להם "סטטוס בלתי משתנה" לרישיון מעצם הגדרת התבחין, והיו גם מצחצחי חרבות שמחו על הסטטוס "הנועל" הזה.
עכשיו ביטלו את התבחין המשמר והעבירו את כולם ל"מתוקף הוראת מעבר", וההיסטוריה חוזרת על עצמה.
זהו שלא , בכל המקרים הקודמים השם שונה לא המהות ולא הוצא מרשימת התבחינים.
הפעם התבחין בוטל , תחזיר אותו באופן רשמי לרשימת התבחינים ולא תשמע ממני ציוץ לענין התבחין עצמו.
ב 28/03 החלפתי כלי יריה מכלי אהוב (אך נעדר כל שירות בארץ) לכלי שכולם אוהבים להשמיץ מסיבה אחת בלבד , הזיעה הקרה והסיוט מתקנות הוראת המעבר כאמור שאמרה שאני לא יכול להחליף\למכור את כלי היריה , מכאן הגענו למצב שאם הכלי שלי התקלקל והוא לא בר תיקון - אין לי יותר רישיון.
השינוי במדיניות היא צרוף מקרים של חילוף גברי + אינתיפאדת הסכינים וכרגע אין לי שום סיבה להאמין שהתקנה בגרסתה הגרועה לא תחזור.
אני לא נגד העמותה , אני בעד מדיניות קצת אחרת.
==============================
הַלְלוּ אֶת ה', כָּל-גּוֹיִם; שַׁבְּחוּהוּ, כָּל-הָאֻמִּים.
כִּי גָבַר עָלֵינוּ, חַסְדּוֹ; וֶאֱמֶת-ה' לְעוֹלָם;
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
אלדר כתב:אתה מדבר על בקורת בונה..
1)ייתכן ואינני מעודכן, אבל למדומני הנושא ירד מהפרק מזמן..
2)מתי דיברנו על תבחין כשרות מבצעית כתחליף למשמר???????????? על איזה בקורת ניתן לדבר אם האנשים אפילו לא טורחים להבין על מה דיברנו??? דובר על תוספת תבחין כשרות מבצעית לאלה שלא עומדים באף תבחין. אחרי 9 (!) עמודים של הסברים אתה מעביר בקורת על דבר שלא היה ולא נברא. איך????
3) אתה מתפרץ לדלת פתוחה - התבחין הוחזר אם כי בשם אחר ואתה ראית את המסמך. אני שוב שואל - על איזו בקורת מדובר כאן??? כבר אין לי מילים...
4) אף אחד לא מעליב. אם מישהו נעלב - בחירתו. אם אני לא מסכים עם מה שאומרים לי ומישהו נעלב מזה - בעיה שלו. לא שלי. אני לא התחייבתי להיות POLITICALLY CORRECT. אגב, אשמח לקישור לביטוי "אנשים מסוכנים"
5) מצוין, אני בעד. קירוב לבבות ללא תנאים מוקדמים משני הצדדים? ללא קריאות העמותה בשמות גנאי, ללא סיפורים על כך שעמותה פועלת כדי לבטל רישיונות נשק, וביטלה כבר תבחין משמר?
6) בקורת לא תמיד בונה. הינה, אפילו אתה, שקראת עדיין פספסת כמה נקודות (ראה סעיף 2 ו3). כדי שאני אקבל את הבקורת, אני לפחות חייב לראות שהמבקר טרח להעמיק, ולהבין מה קורה. אם הבקורת מועברת לאחר הכרות שטחית ביותר ייתכן והיא לא במקום. או בקורת על משהו שלא עשינו ואף לא היה בכוונתינו לעשות. וכן ברגע שאני שומע הטחות והאשמות שעשינו משהו רע, ובפועל לא רק שלא עשינו, גם לא חשבנו על זה. ואתה ממשיך לטעון שאנו אמורים להיות קשובים גם לסוג כזה של "בקורת"?
1. אתה רואה שכל נושא ההכשרה לא ירד מהפרק, כל האשכול הזה הוא סביב הנושא הזה.
2. לגבי כשירות מבצעית, אני לא יודע מתי הצטרפת לעמותה.
בכל מקרה תעשה חיפוש בפורום, היו הרבה מאד דיונים עם הרבה אמוציות סביב הנושא
3. התבחין הוחזר. השאלה היא מה היא עמדת העמותה
4. נניח שהיית הולך לחנות, ובעל העסק היה מעליב אותך. האם היית מקבל את הטיעון שזו בחירה שלך להעלב?
אם בעל עסק יעליב אותי הוא לא יראה ממני אגורה.
5. מסכים איתך
6. תבין שתפקידה של העמותה הוא למכור את עצמה לציבור שלא תמיד מבין ומוכן להעמיק בפרטים.
זה קהל הלקוחות שלך ואתה לא יכול לשנות אותו. אתה יכול לשנות את עצמך.
אם יש בעייה של הציבור להבין מה העמותה עושה, זו עדיין בעייה של העמותה כי אנשים מצביעים ברגליים.
אנשים לא יבואו לעמותה רק כי היא שם.
אנשים יצטרפו אם יבינו שיש בעמותה תועלת אישית בשבילם, ולצערי זה לא קורה.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק
argra11 כתב:
קראתי את המסמך וגם היה דיון עליו בעבר , הבעיה איתו ויש גם תגובה של רם בנושא באחד השרשורים בעבר שעוד לא מצאנו שום מקרה "בוחן" מאז הסיכום הנ"ל , יותר גרוע , בזמן האחרון אני נתקל בכמה בעלי תבחין משמר שבוצע בהם "גלגול לאחור" וחזרה לתבחין המקורי (ישוב זכאי).
אני חוזר ושואל: האם היה מקרה בחצי שנה האחרונה שלא חידשו למישהו רישיון למרות הגעה לותק 10 שנים וללא בעיות רישוי?
מאחר וכעת יש צורך בהצהרה על התבחין, ייתכן ומעבר לא יהיה אוטומטי.
זו אולי שאלה לעמותה ונושא לפגישה (לדעתי, כמובן).
אם יהיהמקרה כזה אני מאד מעוניין לדעת, כי שואלים אותי הרבה.
- סליקאי זהב
itamar כתב:
1. אתה רואה שכל נושא ההכשרה לא ירד מהפרק, כל האשכול הזה הוא סביב הנושא הזה.
2. לגבי כשירות מבצעית, אני לא יודע מתי הצטרפת לעמותה.
בכל מקרה תעשה חיפוש בפורום, היו הרבה מאד דיונים עם הרבה אמוציות סביב הנושא
3. התבחין הוחזר. השאלה היא מה היא עמדת העמותה
4. נניח שהיית הולך לחנות, ובעל העסק היה מעליב אותך. האם היית מקבל את הטיעון שזו בחירה שלך להעלב?
אם בעל עסק יעליב אותי הוא לא יראה ממני אגורה.
5. מסכים איתך
6. תבין שתפקידה של העמותה הוא למכור את עצמה לציבור שלא תמיד מבין ומוכן להעמיק בפרטים.
זה קהל הלקוחות שלך ואתה לא יכול לשנות אותו. אתה יכול לשנות את עצמך.
אם יש בעייה של הציבור להבין מה העמותה עושה, זו עדיין בעייה של העמותה כי אנשים מצביעים ברגליים.
אנשים לא יבואו לעמותה רק כי היא שם.
אנשים יצטרפו אם יבינו שיש בעמותה תועלת אישית בשבילם, ולצערי זה לא קורה.
א.
1) אשכול זה אינו עמותה. אני, כפי שאמרתי לא מעודכן, אבל לא ידועות לי צעדים מצד העמותה. אני משער שהייתי יודע, כי דווקא בנושא ההכשרה אני עוסק כעת (ללא קשר לעמותה).
2) הצטרפתי לעמותה יחסית מזמן. בין מייסדיה.. ייתכן ולא זוכר משהו, כפי שכבר כתבתי- אם לא זוכר במדויק, יתקנו אותי.
3) הוחזר. בעזרת העמותה. על עמדה רשמית אולי EVEREST יעדכן אותנו. דעותיי לגבי תבחין זה פירטתי בשרשור הנוכחי.
4+6) כאן אני חולק איתך לחלוטין. אם מדובר בקהל לקוחות- אז לא מדובר בעמותה. אני לא צריך לקוחות. ודבר האחרון שחסר לי, זה שאנשים יחשבו שתמורת 100 ש"ח הם קנו את הועד שכעת חייב להם הכל מעל ומעבר. זו טעות יסודית. תקרא מה זה עמותה. זה בדיוק מה שכתבתי לTM1. ברגע שמישהו בא עם גישה : "יאללה, תרקוד, ואם ימצא חן בעיניי, אחשוב האם לשלם לך", בא לי לעבור לרוסית, כי עברית גם יחד עם ערבית אינה מספיק עסיסית כדי לבטא מה אני חושב במקרה כזה

אגב תראה לי חנות, שניתן לבוא ולהגיד: טוב, תנו לי לנהל, בואו נערוך בחירות...
- סליקאי זהב
אלדר כתב:4+6) כאן אני חולק איתך לחלוטין. אם מדובר בקהל לקוחות- אז לא מדובר בעמותה. אני לא צריך לקוחות. ודבר האחרון שחסר לי, זה שאנשים יחשבו שתמורת 100 ש"ח הם קנו את הועד שכעת חייב להם הכל מעל ומעבר. זו טעות יסודית. תקרא מה זה עמותה. זה בדיוק מה שכתבתי לTM1. ברגע שמישהו בא עם גישה : "יאללה, תרקוד, ואם ימצא חן בעיניי, אחשוב האם לשלם לך", בא לי לעבור לרוסית, כי עברית גם יחד עם ערבית אינה מספיק עסיסית כדי לבטא מה אני חושב במקרה כזה..
אגב תראה לי חנות, שניתן לבוא ולהגיד: טוב, תנו לי לנהל, בואו נערוך בחירות...
התקדמנו...
נכון שעמותה זה לא בית עסק, אבל היא בכל זאת צריכה למכור את עצמה...כי אתה צריך את האנשים
עמותה בלי אנשים, לא שווה דבר וחצי דבר.
כן אתה צריך למצוא חן בעיני, כי אתה צריך את הקול שלי הרבה יותר מאשר את ה-100ש"ח.
כי הקול שלי הוא ההצדקה לקיומך בתור עמותה. הקול שלי זה הכח שעליו אתה נשען.
ראש ממשלה לא הולך לשדרות לנשק תינוקות כי הוא סתם אוהב ילדים. הוא רוצה את הקול של ההורים שלהם!!
זה א-ב של פוליטיקה - ועמותה זה פוליטיקה.
לעמותה צריך שיהיה מסר ברור, ושאנשים יבינו את התועלת שלה בשבילם - אחרת אנשים לא יתחברו אליה ויצביעו ברגליים.
עמותת אור ירוק - נלחמת בתאונות הדרכים. מסר יחיד קצר וברור. כל הפעילות של העמותה מכוונת סביב הפעילות הזו
עמותת האקדח על השולחן - נלחמת בזה שלך ולי לא יהיה נשק. שוב מסר יחיד וברור, וכל הפעילות של העמותה היא סביב זה.
עמותות בצלם, שוברים שתיקה וכו' - נלחמות בכיבוש, מסר יחיד וברור, וכל הפעילות של העמותות האלה הן סביב זה.
עמותת תנו לחיות לחיות - המסר ברור נכון? גם ברור מה הם עושים.
כל מי שמצטרף לעמותות האלה יודע בדיוק מה הן עושות ולמה. הכל ברור אין שום ספקות ואין שום שאלות.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק
["itamar"=quote=]
התקדמנו...
נכון שעמותה זה לא בית עסק, אבל היא בכל זאת צריכה למכור את עצמה...כי אתה צריך את האנשים
ראש ממשלה לא הולך לשדרות לנשק תינוקות כי הוא סתם אוהב ילדים. הוא רוצה את הקול של ההורים שלהם!!
לעמותה צריך שיהיה מסר ברור, ושאנשים יבינו את התועלת שלה בשבילם - אחרת אנשים לא יתחברו אליה ויצביעו ברגליים.
עמותת אור ירוק - נלחמת בתאונות הדרכים. מסר יחיד קצר וברור. כל הפעילות של העמותה מכוונת סביב הפעילות הזו
עמותת האקדח על השולחן - נלחמת בזה שלך ולי לא יהיה נשק. שוב מסר יחיד וברור, וכל הפעילות של העמותה היא סביב זה.
עמותות בצלם, שוברים שתיקה וכו' - נלחמות בכיבוש, מסר יחיד וברור, וכל הפעילות של העמותות האלה הן סביב זה.
כל מי שמצטרף לעמותות האלה יודע בדיוק מה הן עושות ולמה. הכל ברור אין שום ספקות ואין שום שאלות.
א.[/quote]
לגבי מסר - מסכים. זה היה פספוס שלנו, שלא היינו מספיק חדים. מה לעשות, לא היו לידינו מומחים ביחסי ציבור. אבל כבר אמרתי: זו לא בקורת בונה. שזה לא בצורה טובה אני מבין, תראו לי איך עושים את זה נכון. ולא היו כאלה.
לגבי הקול - לא. כי רוה"מ לחוד ואני לחוד. הוא צריך את הקול שלי, נכון. בעמותה אני צריך את האנשים - חבר"ה יש לנו מטרה משותפת, בואו נעשה ביחד . בשלב מוקדם העשיה היא קריטית. ואני לא צריך את הקול שלך, אלא אם כן אני מאד מאד רוצה להבחר וועד. וזאת הבעיה שלנו, שאין הרבה שמוכנים לעשות.
התקדמנו...
א.[/quote]
לגבי מסר - מסכים. זה היה פספוס שלנו, שלא היינו מספיק חדים. מה לעשות, לא היו לידינו מומחים ביחסי ציבור. אבל כבר אמרתי: זו לא בקורת בונה. שזה לא בצורה טובה אני מבין, תראו לי איך עושים את זה נכון. ולא היו כאלה.
לגבי הקול - לא. כי רוה"מ לחוד ואני לחוד. הוא צריך את הקול שלי, נכון. בעמותה אני צריך את האנשים - חבר"ה יש לנו מטרה משותפת, בואו נעשה ביחד . בשלב מוקדם העשיה היא קריטית. ואני לא צריך את הקול שלך, אלא אם כן אני מאד מאד רוצה להבחר וועד. וזאת הבעיה שלנו, שאין הרבה שמוכנים לעשות.
- סליקאי זהב
אלדר כתב:argra11 כתב:
אני חוזר ושואל: האם היה מקרה בחצי שנה האחרונה שלא חידשו למישהו רישיון למרות הגעה לותק 10 שנים וללא בעיות רישוי?
מאחר וכעת יש צורך בהצהרה על התבחין, ייתכן ומעבר לא יהיה אוטומטי.
זו אולי שאלה לעמותה ונושא לפגישה (לדעתי, כמובן).
אם יהיה מקרה כזה אני מאד מעוניין לדעת, כי שואלים אותי הרבה.
השאלה הזו נשאלה כבר בדיון אחר , כבר אמרתי שם שהיפוך המצב לא מסמן מצב חיובי נהפוך הוא.
ולצערי אני לא מוצא את השרשור המדובר.
אבל המצב האמיתי בשטח הוא כזה:
viewtopic.php?f=22&t=19897
ונתקלתי כבר במקרה נוסף בדיוק כזה. בקיצור , המציאות מראה אחרת.
כבר הסברתי שלדעתי בעקבות דו"ח מבקר המדינה שקבע שרוב בעלי הרשיונות לא נמצאים תחת תבחין ספציפי אלה תבחין אחר/משמר המשרד עכשיו מנסה להחזיר כמה שיותר אנשים לתבחין המקורי שלהם .
אם היה כותבים לבחור תחת הסעיף "עילה" ברשיון :"ישוב זכאי , מעל 10 שנים" הייתי ישן בשקט . אבל הם לא והנה עפו להם כל שנות הוותק ועל פי התקנות הוא חייב לעמוד בעילה ואם עבר דירה , ביי ביי לרישיון.
תן לי מקרה בוחן חד משמעי , והשתקת אותי לנצח בקשר לתבחין משמר. או ,
תחזיר את "מתוקף הוראת מעבר" לרשימת התבחינים והשתקת אותי לנצח בקשר לתבחין משמר. או ,
תכתוב בחוק סעיף המסביר שהכתוב בסעיף "עילה" לא ישתנה אבל כל מי שעמד בעילה מעל 10 שנים לא צריך להוכיח עילה יותר , והשתקת אותי לנצח בקשר לתבחין משמר.
ושוב , בפעם המאה , חבר עמותה אנוכי , בעדה ולא נגדה.
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד