חשוב לכל מי שנושא נשק

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

Re: חשוב לכל מי שנושא נשק

על ידי סיורניק » 06 יוני 2016, 09:24

TM1 כתב:
Warlord כתב:argra11 חברי היקר ושאר החבר׳ה.
ניסיתי להימנע מהבעת דעה לגופו של עניין והנה התפתיתי ואני הולך להגיד כמה דברים לא פופולריים:

כמי שמבקר במטווחים בתדירות די גבוהה ומצד שני יורה גם במסגרות ממשלתיות באופן קבוע אני מזועזע מרמת המיומנות של חלק מבעלי הרשיונות (אני מדבר כמובן על רמת הפגיעות אבל גם מעבר לכך כלומר על ה handling-יכולת תפעול מעצורים, הכרה בסיסית של הנשק, מודעות לכוון הקנה ולנהלי בטיחות בסיסיים וכו׳ מיומנויות שבעיניי הן בסיסיות). יכול להיות שמסלול החיים שלי יצר אצלי ציפיות גבוהות אבל לדעתי אדם שאינו מיומן בתפעול והפעלת נשק אין לו מה להחזיק בו.
הנשק בידיו של אדם כזה בעיני יזיק הרבה יותר מאשר יועיל.
מישהו כאן היה רוצה שאדם שיודע לנהוג ״בערך״ יעלה על ההגה וייסע ליד הגן של הילדים שלו? לא נראה לי.
לכן אני אישית מאוד תומך בהעלאת הרף בצורה משמעותית. אני מדבר הן על ייצור סטנדרט מחמיר בהוצאת רשיון לנשק פרטי והן על אכיפתו בפועל בחידושים.
לרם דישון - חידוש כל שנה במקום כל שלוש שנים הוא לא מה שהתכוונתי אליו.
בעיני צריך לשנות את השיטה מיסודה.
זו דעתי האישית ומראש אני מתנצל אם העליבה מישהו.

מסכים לחלוטין עם ה"לורד" וברשותכם מוסיף קצל על דעתי בנושא ...

הכיוון שלדעתי צריך עולם הנשק הפרטי ללכת אליו (לא בהכרח העמותה שאותה ואת מטרותיה אינני מכיר) הוא :

ביטול התבחינים לחלוטין.
התניית קבלת רישיון נשק במבחן מעשי מחמיר. חידוש כל שנה באימון + מבחן חיצוני מחמיר.

זהו !

מי שגר בישוב עימות לא בהכרח יודע להפעיל נשק.
מי ששירת כקצין בצבא/משטרה לא בהכרח יודע להפעיל ולהשתמש באקדח. וכו' וכו'.

מבחינתי, כל מי שיכול להוכיח מיומנות הפעלה ובטיחות ברמה גבוהה (גבוהה !! לא בינונית כמו היום) ואין לו עבר/עתיד פלילי, זכאי לאחוז בנשק להגנה עצמית.
זו זכות יסוד בסיסית. אם תרצו, כמו רישיון נהיגה (בפילוסופיה, לא ברמת המיומנות).

לדעתי אם כבר מחייבים במעבר מבחנים, הדגש צריך להיות על בטיחות גבוהה, והמיומנות פחות חשובה לי. גם בצבא הבוחן הבסיסי המגוחך לקבלת נשק (בוחן 100) עוסק בבטיחות הבסיסית ולא במיומנות תפעול. בקורס נהיגה מלמדים תפעול בסיסי מינימלי של הרכב ובטיחות, לא שיטות נהיגה מתקדמות.
האזרח הממוצע לא צריך לעמוד בסטנדרט יותר מחמיר מפקידת לשכה במשטרה, וסבתא שלי לא צריכה לעשות תרגילי ירי מעשי כדי להגן על עצמה מפורץ. הזכות הזו צריכה להיות שמורה לה גם בתל אביב, בסביון או בעפולה, לא רק ביישוב איתמר ג' או תפוח ד'.
בכל מקרה התנהלות בטיחותית מוקנית בעיקר ע"י חינוך ושיקול דעת, ולא בכפייה.
מקרים כמו אמא שמשאירה אקדח טעון ודרוך במושב האחורי של הרכב כשהתינוק שלה יכול להגיע אליו, אף קורס ממשלתי לא יכול למנוע כי מדובר פה בשיקול דעת הכי בסיסי של בנאדם.
באתי ללמוד
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי חן ארצי » 06 יוני 2016, 09:30

TM1 כתב:
הכיוון שלדעתי צריך עולם הנשק הפרטי ללכת אליו (לא בהכרח העמותה שאותה ואת מטרותיה אינני מכיר) הוא :
ביטול התבחינים לחלוטין.
התניית קבלת רישיון נשק במבחן מעשי מחמיר. חידוש כל שנה באימון + מבחן חיצוני מחמיר.

זהו !

מבחינתי, כל מי שיכול להוכיח מיומנות הפעלה ובטיחות ברמה גבוהה (גבוהה !! לא בינונית כמו היום) ואין לו עבר/עתיד פלילי, זכאי לאחוז בנשק להגנה עצמית.

מה דעתך שבתור התחלה יוסיפו את זה כתבחין נוסף חדש?
כלומר יהיה תבחין של "כל מי שיכול להוכיח מיומנות הפעלה ובטיחות ברמה גבוהה (גבוהה !! לא בינונית כמו היום) ואין לו עבר/עתיד פלילי, ויעבור מבחן מעשי מחמיר וחידוש כל שנה באימון + מבחן חיצוני מחמיר" - בנוסף לתבחינים הקיימים.
אולי זה מה שצריך לנסות לקדם בתור התחלה.
CZ 75 BD
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי argra11 » 06 יוני 2016, 09:31

TM1 כתב:
Warlord כתב:argra11 ....

מסכים לחלוטין עם ה"לורד" וברשותכם מוסיף קצל על דעתי בנושא ...

ביטול התבחינים לחלוטין.

זהו !

1.אני לא מסכים עם דעתך על ביטול התבחינים , בנוסף שלדעתי אין לך סיכוי קלוש שתגיע למצב שברצונך להגיע (רישיון לכל מוכשר) .
תשאל את העמותה , לאחר ההקמה זה היה הרעיון ועל מזבח הרעיון הזה "הוקרב" המאבק על תבחין "משמר" (הרי אם אני נלחם על תבחין משמר אני בעצם מסכים לשיטת התבחינים) ולמיטב הבנתי לאחר שהבינו שאין סיכוי ביצעו סיבוב.
2.כותב שוב , רמת הכשרה היא "מדרון חלקלק" שגם אתה לא יודע היכן סופו.
תאר לי בסיליבוס מהו אותו מבחן מעשי מחמיר. חידוש כל שנה באימון + מבחן חיצוני מחמיר שאתה דורש ואיך הוא לא יוחמר עם השנים. אחד דורש חצי יום הכשרה , שני יום שלם , ושלישי קורס ירי מעשי , איפה הסוף?
כאחד שמכיר את המדינה שבו הוא חי ,נתחיל בקורס של חצי יום , ואז יבואו אנשים ויגידו :
כמי שמבקר במטווחים בתדירות די גבוהה ומצד שני יורה גם במסגרות ממשלתיות באופן קבוע אני מזועזע מרמת המיומנות של חלק מבעלי הרשיונות + רמת ההכשרה לא מספקת יש לבצע מבחן מעשי מחמיר יותר מהקיים. חידוש כל שנה באימון + מבחן חיצוני מחמיר יותר מהקיים

ויעלו את ההכשרה ליום שלם כל שנה ,ואז? לאחר כמה שנים שכולנו נתרגל להכשרה הקיימת והמדריכים שוב יחדשו לכולם יבואו שוב אנשים שיגידו:
כמי שמבקר במטווחים בתדירות די גבוהה ומצד שני יורה גם במסגרות ממשלתיות באופן קבוע אני מזועזע מרמת המיומנות של חלק מבעלי הרשיונות + רמת ההכשרה לא מספקת יש לבצע מבחן מעשי מחמיר יותר מהקיים. חידוש כל שנה באימון + מבחן חיצוני מחמיר יותר מהקיים

הבנת את הכיוון שלי ?

רוצה הכשרה של "קרמבו/רמבו" או כל הכשרה מיטיבה אחרת ? , הוסף תבחין "קרמבו/רמבו" שבו יש לעמוד בהכשרה של XY + חידוש כל X זמן ותן לאדון "אני מכפיל כח" רישיון , ברצינות.
==============================
הַלְלוּ אֶת ה', כָּל-גּוֹיִם; שַׁבְּחוּהוּ, כָּל-הָאֻמִּים.
כִּי גָבַר עָלֵינוּ, חַסְדּוֹ; וֶאֱמֶת-ה' לְעוֹלָם;
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי אלדר » 06 יוני 2016, 09:45

itamar כתב:
אלדר כתב:
אני לא שם מילים בפיך, אבל מסכים לחלוטין שזו הגזמה פראית... נכון, כמו זה
החל מתמיכה בביטול התבחין המשמר וכלה בהצגת דרישות אימון שהצליחו אפילו להבהיל את הרשויות.
זה גוף שפועל בחוסר תום לב לקדם אג'נדה שאפילו לא מקובלת על על הנהלת העמותה עצמה.

ויש כאלה שלא איכפת להם מאימון, אבל לא מוכנים לבזבז חצי יום לפסיכולוג
סליחה אם פגעתי

אלדר בוא ניישר את ההדורים.
כל מה שאמרתי מתבסס על דברים שנאמרו כאן באשכול הזה על ידי בעלי תפקידים בעמותה.

להל"ן הציטוטים.

דבריו של רם דישון:

ועד העמותה לא רק רשם- אלא גם עשה.
העלינו את המטרה הזו בפגישתנו הראשונה עם יעקב עמית. שמחנו לשמוע שהתפרצנו לדלת פתוחה, ושהמשרד תומך בדעתנו.
הכנו תוכנית אימון והכשרה, והצגנו אותה בפני ראש חטיבת אבטחה במשטרת ישראל. לדעתם, הגזמנו מעט צפונה, אבל עקרונית קיבלו את דעתנו.

אחרי ש-argra11 ביקש הבהרה במקור ענה לו רם:

לא, מפני שהתכנית הזו לא היתה על דעת כל חברי הועד.

ואחר כך ערך את ההודעה וריכך את הניסוח:

הבהרה: הועלו מספר גרסאות, כולן טובות, ברמות ביצוע שונות. חברי הועד התיחסו אליהן, כל חבר על פי ניסיונו והבנתו את התחום.
התכנית שהוצגה לבסוף היתה ממוצע של הדעות שהועלו.
נערך לאחרונה על ידי ramdishon בתאריך 04/06/2016 ב- 21:51:19, נערך פעם אחת בסך הכל.

לגבי עמדת העמותה על נושא תבחין משמר - להל"ן תגובתו של ניאון גולדן (שלא פעם ראשונה מתבטא בצורה כזו)

תבחין משמר הוא עניין אדימיניסטרטיבי מטופש, חלק משיטת מצליח של המשרד שמספיק שנושא נשק אחד יאתגר את המדינה בבג"צ במימון ובגיבוי העמותה - והנושא יסתיים.

עכשיו בוא תסביר לי היכן טעיתי?
ואיך אתה מצפה ממני להצטרף ולתרום לעמותה שבסופו של יום תממן מכספי בג"ץ שיכרות את הענף עליו אני יושב??

אני באמת מצפה להבהרות.
אם אתם לא יכולים להסכים בינכם על המדיניות שלכם, איך אתם מצפים למשוך עוד אנשים?

א.

ראשית כל אינני מצפה ממך להצטרף לעמותה. זו החלטה אישית של כל אחד, ואני לא מיסיונר. כל מה שאני מבקש זו הגנות מינימלית. אינך הראשון שטוען שעמותה תמכה בביטול תבחין משמר. היו גם כאלה שטענו שעמותה יזמה את הביטול. שתי הטענות שקריות לחלוטין.
לגבי רמת ההכשרה: כיצד אתה חושב לקבל הרחבה של מעגל הזכאים? הוצע אז להכניס תבחין נוסף - יורה פעיל. לא הלך, ירדנו.
הדרישות להכשרה לא היו בשמיים. ובטוח על בטוח לא נבהלו מהן במשרד הבט''פ.
למיטב זכרוני, בין האפשרויות שנידונו הדרישה הכי גבוהה הייתה רמת כשרות של שוטרי מנהלה. כי לא ניתן לדרוש יותר מאזרח אלא רמת המינימום שהמדינה דורשת מאלה שנושאים נשק מטעמה. אם תמורת ההכשרה זו המדינה הייתה ''פותחת ברז'', כולנו היינו מרוויחים.
טוב, זה לא קרה, הרעיון הוזנח. היתר כבר הסטוריה.
Vanitas vanitatum, omnia vanitas
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי אלדר » 06 יוני 2016, 09:50

חן ארצי כתב:
TM1 כתב:
ביטול התבחינים לחלוטין.

זהו !

כלומר יהיה תבחין של "כל מי שיכול להוכיח מיומנות הפעלה ובטיחות ברמה גבוהה (גבוהה !! לא בינונית כמו היום) ואין לו עבר/עתיד פלילי, ויעבור מבחן מעשי מחמיר וחידוש כל שנה באימון + מבחן חיצוני מחמיר" - בנוסף לתבחינים הקיימים.

חן ארצי, בדיוק זה היה הרעיון של העמותה, ובדיוק על זה האשימו את עמותה בכל חטא ופשע
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי סיורניק » 06 יוני 2016, 09:57

אלדר כתב:
חן ארצי כתב:
TM1 כתב:
ביטול התבחינים לחלוטין.

זהו !

חן ארצי, בדיוק זה היה הרעיון של העמותה, ובדיוק על זה האשימו את עמותה בכל חטא ופשע

אחרי שעשית את זה, מה האינטרס של הממשלה לבטל או להקל תבחינים?
איך זה עוזר להרחיב את מעגל נושאי הנשק?
איך זה עושה משהו לטובתנו חוץ מסיבוכים בירוקרטיים נוספים ועלות כספית נוספת?

אני רואה את הממשלה מאמצת בשמחה כל הקשחה כזו, וכל דרישה נוספת, כי למה לא? איך זה תורם לנו?
באתי ללמוד
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי itamar » 06 יוני 2016, 10:04

ראשית כל אינני מצפה ממך להצטרף לעמותה. זו החלטה אישית של כל אחד, ואני לא מיסיונר. כל מה שאני מבקש זו הגנות מינימלית. אינך הראשון שטוען שעמותה תמכה בביטול תבחין משמר. היו גם כאלה שטענו שעמותה יזמה את הביטול. שתי הטענות שקריות לחלוטין.
לגבי רמת ההכשרה: כיצד אתה חושב לקבל הרחבה של מעגל הזכאים?

אף אחד לא טוען שהעמותה יזמה את ביטול התבחין המשמר - כי היא קמה אחרי ובעקבות האירוע הזה.
מצד שני, איך אתה מתמודד עם האמירה של ניאון גולדן? האם היא מייצגת את העמותה או לא?
אם כבר מדברים על הגינות, אז הייתי מעוניין לשמוע את העמדה הרשמית של העמותה בעניין הזה.

לגבי השאלה שלך איך מרחיבים את מעגל הזכאים?
התשובה היא בדיוק כפי שהמשרד לבט"פ עשה את זה עכשיו בעקבות האינתיפדה האחרונה.
על ידי פתיחה של התבחינים הקיימים לעוד אנשים. לא צריך שום הכשרה נוספת.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי חן ארצי » 06 יוני 2016, 10:08

סיורניק כתב:

אני רואה את הממשלה מאמצת בשמחה כל הקשחה כזו, וכל דרישה נוספת, כי למה לא? איך זה תורם לנו?

קודם כל, זה עוזר להרחיב את מעגל נושאי הנשק, כי כל אחד יכול, בתנאי שהוא מוכן לעמוד בדרישות.
אני בטוח שכולנו לא רוצים מדיניות כמו בארצות הברית, שכל אחד יכול להיכנס לחנות ולקנות נשק. אז אנחנו לא רוצים סתם "לבטל תבחינים".
מי שמתאמן סדיר מוציא גם היום סכומים לא מבוטלים כל שנה על מטווחים ותחמושת. אני לא חושב שזה יהיה יותר יקר.
זה בשלב ראשון.
בשלב השני ייתכן שהממשלה תבין שנושאי נשק לפי התבחין הזה עדיפים על כאלה שקיבלו רישיון סתם לפי אזור מגורים, ותרחיב את התבחין הזה על חשבון תבחינים אחרים. אולי בתמריצים, אולי כאופציה, לא יודע.
CZ 75 BD
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי אלדר » 06 יוני 2016, 10:10

סיורניק כתב:אחרי שעשית את זה, מה האינטרס של הממשלה לבטל או להקל תבחינים?

זה לא היה אחרי, אלה בתמורה. טעינו? ייתכן
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי אלדר » 06 יוני 2016, 10:16

itamar כתב:
לגבי רמת ההכשרה: כיצד אתה חושב לקבל הרחבה של מעגל הזכאים?

אף אחד לא טוען שהעמותה יזמה את ביטול התבחין המשמר - כי היא קמה אחרי ובעקבות האירוע הזה.
מצד שני, איך אתה מתמודד עם האמירה של ניאון גולדן? האם היא מייצגת את העמותה או לא?
אם כבר מדברים על הגינות, אז הייתי מעוניין לשמוע את העמדה הרשמית של העמותה בעניין הזה.

לגבי השאלה שלך איך מרחיבים את מעגל הזכאים?
התשובה היא בדיוק כפי שהמשרד לבט"פ עשה את זה עכשיו בעקבות האינתיפדה האחרונה.
על ידי פתיחה של התבחינים הקיימים לעוד אנשים. לא צריך שום הכשרה נוספת.

א.

תתפלא, היו גם כאלה. ולא עכשיו, שחלפו כמעט 4 שנים, ודברים נשכחו, אלא כבר כעבור שנתיים.
לגבי הרחבת הזכאים- הכל טוב ויפה עם ארדן ואחרי אינטיפאדה. אז לא הייתה אינטיפאדה והיה אהרנוביץ (שבעיניי חייב להשפט ) הנכנס להיסטריה מכל מילה של בנות מאקדח-מטבח.
אין אמר יהודי זקן: מדוע אני לא חכם לפני כמו שאשתי אחרי...
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי סיורניק » 06 יוני 2016, 10:23

חן ארצי כתב:
סיורניק כתב:

קודם כל, זה עוזר להרחיב את מעגל נושאי הנשק, כי כל אחד יכול, בתנאי שהוא מוכן לעמוד בדרישות.
אני בטוח שכולנו לא רוצים מדיניות כמו בארצות הברית, שכל אחד יכול להיכנס לחנות ולקנות נשק. אז אנחנו לא רוצים סתם "לבטל תבחינים".
מי שמתאמן סדיר מוציא גם היום סכומים לא מבוטלים כל שנה על מטווחים ותחמושת. אני לא חושב שזה יהיה יותר יקר.
זה בשלב ראשון.
בשלב השני ייתכן שהממשלה תבין שנושאי נשק לפי התבחין הזה עדיפים על כאלה שקיבלו רישיון סתם לפי אזור מגורים, ותרחיב את התבחין הזה על חשבון תבחינים אחרים. אולי בתמריצים, אולי כאופציה, לא יודע.

זה נשמע לי אופטימי יתר על המידה. עד כמה שידוע לי הממשלה לא עבדה בשנים האחרונות מול נושאי הנשק בצורה של תמריצים. רק בצורה של הצבת חסמים, כפייה ומדיניות מצמצמת. לא זכור לי שניתנה הקלה, סבסוד, נקודות מס או כל דבר אחר למי שמשקיע במיומנות בנשק, וזה לא ריאלי לצפות לכך. אנחנו ילדים גדולים ומי שירי בנשק הוא התחביב שלו (ולא רק הכרח בטחוני) מקבל על עצמו שהוא במיעוט ולא לצפות לגדולות ונצורות.

עכשיו אתה טוען שננסה לשכנע את הפקידים שיתנו הקלה ע"י ביטול תבחינים, אבל זה לא באמת המצב, כי קודם נגביה את הרף ונדרוש עוד הכשרה ועוד חובות כ"סוכריה", ואחרי שנשיג את זה ובאמת נוציא לאזרחים את המיץ, אז אולי יחשבו על לבטל תבחין אחר במקום זה. למה שהממשלה תעשה זאת? המצב הנוכחי נוח לה.
במקום שהעמותה תמשוך לכיוון היותר מתירני ותתן לממשלה לפגוש אותה איפשהו באמצע, אני רואה שדווקא הדרישות להקשחה באות מכיוון העמותה.
לצערי מי שתרם הכי הרבה להקלות בתקופה האחרונה היו המחבלים ימ"ש ופיגועי הדקירה, והברזל החם מתחיל להתקרר. מה שאתה לא יכול לכפות על הממשלה עכשיו עם לחץ ציבורי אתה לא תוכל לשכנע אותה לעשות בתקופות רגועות יותר, עם כמה "סוכריות" שלא תציע לה.
באתי ללמוד
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי argra11 » 06 יוני 2016, 10:24

אלדר כתב:
סיורניק כתב:אחרי שעשית את זה, מה האינטרס של הממשלה לבטל או להקל תבחינים?

זה לא היה אחרי, אלה בתמורה. טעינו? ייתכן

אני מבין נכון ? קחו הכשרה עמוקה יותר לכל התבחינים הקיימים , תנו ברז פתוח יותר?
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי סיורניק » 06 יוני 2016, 10:33

רציתי רק להוסיף שעם כל הביקורת הנ"ל, אני כן שמח שיש מישהו שבכלל עוסק בזה מול הממשלה. זה לא טריוויאלי, שמא ישתקף מדברי שאני מזלזל או שאני אישית יכול ברגע זה להשיג תוצאות טובות יותר בלי העמותה.

יש כמה חברי כנסת ופוליטיקאים שעל פניו נראה שתומכים בנשיאת נשק (ארדן, אוחנה, פייגלין, אולי נוספים שעדיין "בארון") ואני שמח שיש גוף מאורגן שנמצא בדיבור מולם, אחרת באמת לא היתה אפשרות להתקדם.

אני מבין את הצורך בפשרות, אחרת לא נמצא אוזן קשבת אצל הפקידים, אבל לדעתי העמותה צריכה לפעול יותר ב"חוצפה" ולפחות בשלב ראשוני להתמקד אך ורק באינטרסים של נושאי הנשק, ולתת לממשלה לדאוג בעצמה ל"איזון", שהיא תבצע בכל מקרה.
באתי ללמוד
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי argra11 » 06 יוני 2016, 10:37

סיורניק כתב:רציתי רק להוסיף שעם כל הביקורת הנ"ל, אני כן שמח שיש מישהו שבכלל עוסק בזה מול הממשלה. זה לא טריוויאלי, שמא ישתקף מדברי שאני מזלזל או שאני אישית יכול ברגע זה להשיג תוצאות טובות יותר בלי העמותה.

יש כמה חברי כנסת ופוליטיקאים שעל פניו נראה שתומכים בנשיאת נשק (ארדן, אוחנה, פייגלין, אולי נוספים שעדיין "בארון") ואני שמח שיש גוף מאורגן שנמצא בדיבור מולם, אחרת באמת לא היתה אפשרות להתקדם.

אני מבין את הצורך בפשרות, אחרת לא נמצא אוזן קשבת אצל הפקידים, אבל לדעתי העמותה צריכה לפעול יותר ב"חוצפה" ולפחות בשלב ראשוני להתמקד אך ורק באינטרסים של נושאי הנשק, ולתת לממשלה לדאוג בעצמה ל"איזון", שהיא תבצע בכל מקרה.

אני לא רק שמח , אני גם מעריך , מעריך מאד.
ולדבריך : +++
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי itamar » 06 יוני 2016, 10:42

תתפלא, היו גם כאלה. ולא עכשיו, שחלפו כמעט 4 שנים, ודברים נשכחו, אלא כבר כעבור שנתיים.
לגבי הרחבת הזכאים- הכל טוב ויפה עם ארדן ואחרי אינטיפאדה. אז לא הייתה אינטיפאדה והיה אהרנוביץ (שבעיניי חייב להשפט ) הנכנס להיסטריה מכל מילה של בנות מאקדח-מטבח.
אין אמר יהודי זקן: מדוע אני לא חכם לפני כמו שאשתי אחרי...

סלח לי שאני קרציה ונודניק... אבל לשאלה המרכזית שלי לא התייחסת.

איך אתה מתמודד עם האמירה של ניאון גולדן? האם היא מייצגת את העמותה או לא?

מה העמדה הרשמית של העמותה בנושא התבחין המשמר בצורתו היום?

ההתעלמות/המנעות מלהתייחס לנושאים האלה מחזירה אותי לדברים שאמרתי קודם.
איך אומרים שתיקה כמותה כהודיה...

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

הקודםהבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד