שאלות של מתחיל

שאלות, תשובות ודיונים בנושא ה-IDPA (ירי הגנתי באקדח).

מנהל: spy

שאלות של מתחיל

על ידי Maxwell » 23 מאי 2016, 22:07

שלום לכולם,

אני פותח נושא חדש מאחר ובנושא "מועדון IDPA" הדיון גלש לתפיסת בטיחות (נושא חשוב ביותר כמובן) ונראה שדווקא השאלה שעניינה אותי נדחקה לשוליים. מכיוון שאני חושב שיש עוד לפחות כמה אנשים במצב דומה לשלי אעלה מספר שאלות שאשמח אם מישהו ממקימי המועדון יוכלו לענות עליהן.

אני מנסה להבין האם ליורה מתחיל מאוד כמוני יש מה לחפש בקלסיפייר. מה זה מתחיל מאוד? יש לי רשיון פחות מחצי שנה ובינתיים יריתי כ-300 כדורים באקדח...

אני בהחלט מעוניין לרכוש מיומנות ומאוד מוצא חן בעיניי המבנה שתואר (ללא קורס כמו של ירי מעשי המחייב הוצאה+התחייבות קשיחה).

1. כמובן שאקרא את החוברת ואצפה בסרטונים (כשאהיה מול מחשב...), אבל האם למישהו שמעולם לא עשה תרגיל ירי באקדח (מעבר לירי נייח בעמידה) עדיין סביר ישר לבצע את הקלסיפייר, ללא שום יבשים/אימון מקדים כלשהו? (מבחינה בטיחותית אבל גם מקצועית, על מנת להפיק מזה משהו מעבר לכיף שאני מניח שיש בזה...)

2. ציוד - קראתי את הפוסט בנושא. במידה ויש חוסר במשהו היקפי כמו פונדות וכו', האם ניתן יהיה להשאיל ממישהו? אני מבין שזה לא מועדון מסודר עם ציוד של המועדון, אבל לא הייתי רוצה לרוץ בלחץ ולקנות סתם דברים שאולי גם לא יהיו מתאימים. השאלה אם יש חובה שכל הציוד יהיה אישי, או שיש דברים שניתן להשאיל? (כמובן במידה ומוצאים מישהו המוכן להשאיל...)

3. אינני אוהב מציעי הצעות ועצות למיניהם ולכן אני נמנע מכך, במיוחד בנושאים בהם הנני בור. אבל אחרוג ממנהגי לרגע - אם יש/תהיה קבוצה של חברה ללא נסיון בירי שיהיו מעוניינים להצטרף לנושא ברצינות, אולי כדאי לאגד אותם יחדיו לביצוע קלסיפייר/אימון?

בגדול אני מעוניין להצטרף, להרשם לקלסיפייר ולעשות את צעדיי הראשונים בעולם הזה, אבל אשמח לעשות זאת לאחר קבלת תשובות... (חוץ מזה שרק מחר אוכל לקרוא את החוברת ולקרוא במרשתת על הקלסיפייר ולקבל יותר מושג בדיוק על מה מדובר)
סליקאי ארד
סליקאי ארד

Re: שאלות של מתחיל

על ידי carver » 23 מאי 2016, 22:17

לטעמי, נראה לי שמיותר.
דוב מדריך קבוצה ותכני בסיס, כרגע בכל אופן.
אני מאד ממליץ על עבודת בסיס, ולכן כדאי שתגיע למפגשים.
בעת שיפור הבסיס אתה תחשף להרבה תכנים מהקלאסיפייר, זה יעזור לך לבנות בטחון בביצוע התרגיל.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Boltik » 23 מאי 2016, 22:22

לדעתי האישית:
1. קודם כל תצפה בסרטונים ותקרא את החוקים. זה יענה על הרבה שאלות.
אני חושב שלא צריך קודם כל לרוץ לקלסיפייר. עדיף לנצל בוקר יום שישי ו-100 כדורים לאימון ולהבין בעצמך עד כמה אתה מוכן לתרגילי דירוג.
2. לפי פוסט על הציוד אפשר להשאל אפילו אקדח מחבר. אני מניח שהשאלת יתר דברים לא מהווה בעיה.
3. הייתה קבוצה כזאת ב-20.5 בבאר טוביה ואני מאמין ומקווה שיהיו עוד. אתה יכול לקבל יותר מידע על האימון בפוסט של TsurTiger
Heavy is good...heavy is reliable.
If it doesnt work,you can always hit with it.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Maxwell » 23 מאי 2016, 22:33

תודה על התשובות הענייניות והזריזות. מחר אצפה בסרטונים ואקרא, זה בטח יעזור.

אני מאוד אשמח להצטרף לאימונים, פשוט ממה שהבנתי המפגשים המתוכננים הקרובים הינם רק לקלסיפייר... אמשיך לעקוב אחר העדכונים.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי אלדר » 23 מאי 2016, 23:26

Maxwell כתב:
1. כמובן שאקרא את החוברת ואצפה בסרטונים (כשאהיה מול מחשב...), אבל האם למישהו שמעולם לא עשה תרגיל ירי באקדח (מעבר לירי נייח בעמידה) עדיין סביר ישר לבצע את הקלסיפייר, ללא שום יבשים/אימון מקדים כלשהו? (מבחינה בטיחותית אבל גם מקצועית, על מנת להפיק מזה משהו מעבר לכיף שאני מניח שיש בזה...)

2. ציוד - קראתי את הפוסט בנושא. במידה ויש חוסר במשהו היקפי כמו פונדות וכו', האם ניתן יהיה להשאיל ממישהו? אני מבין שזה לא מועדון מסודר עם ציוד של המועדון, אבל לא הייתי רוצה לרוץ בלחץ ולקנות סתם דברים שאולי גם לא יהיו מתאימים. השאלה אם יש חובה שכל הציוד יהיה אישי, או שיש דברים שניתן להשאיל? (כמובן במידה ומוצאים מישהו המוכן להשאיל...)

3. אינני אוהב מציעי הצעות ועצות למיניהם ולכן אני נמנע מכך, במיוחד בנושאים בהם הנני בור. אבל אחרוג ממנהגי לרגע - אם יש/תהיה קבוצה של חברה ללא נסיון בירי שיהיו מעוניינים להצטרף לנושא ברצינות, אולי כדאי לאגד אותם יחדיו לביצוע קלסיפייר/אימון?

בגדול אני מעוניין להצטרף, להרשם לקלסיפייר ולעשות את צעדיי הראשונים בעולם הזה, אבל אשמח לעשות זאת לאחר קבלת תשובות... (חוץ מזה שרק מחר אוכל לקרוא את החוברת ולקרוא במרשתת על הקלסיפייר ולקבל יותר מושג בדיוק על מה מדובר)

1) החלטה האם לעשות את הקלסיפייר או לא תלויה אך ורק בך. מבחינה בטיחותית לא מומלץ לפשל כי בהחלט אפשר לקבל DQ ולאבד את הזמן וכסף לשווא. אפשר לחזור על קלסיפייר בהזדמנות חרת אם אתה סבור שלא עשית אותו בשיא היכולת שלך.
2) לא בכל מועדון יש ציוד לשימוש. בכל מקרה אין כאן שום חובות, ואולי כדאי להתנסות עם ציוד של מישהו אחר (בתנאי שהוא מסכים, כמובן), כדי לדעת מה מתאים לך.
3)ממש לא הבנתי את השאלה. האם מדובר בקבוצת הכנה לקלסיפייר? אם כן הדבר מיותר. אגלה לכם סוד קטן, לא מעט יורים תחרותיים עושים את הקלסיפייר "חפיף", ומקבלים את התוצאה שהיא פחותה מהיכולת האמיתית. מדוע? כי ככה הוא יתחרה מול היורים פחות מתקדמים. לא שאני מעודד לטריקים כאלה, אבל קחו דברים בפרופורציות. כולה קלסיפייר. גם אם תעשו אותו ברמה של יורה מתחיל, אף אחד לא יזרוק אותכם. העיקר שתעשו ללא בעיות בטיחות.
Vanitas vanitatum, omnia vanitas
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי צומת הגוש » 24 מאי 2016, 06:19

אלדר כתב:3)ממש לא הבנתי את השאלה. האם מדובר בקבוצת הכנה לקלסיפייר? אם כן הדבר מיותר. אגלה לכם סוד קטן, לא מעט יורים תחרותיים עושים את הקלסיפייר "חפיף", ומקבלים את התוצאה שהיא פחותה מהיכולת האמיתית. מדוע? כי ככה הוא יתחרה מול היורים פחות מתקדמים.

האמת שזה מצער. חשבתי שיותר מקפידים על ''רוח הספורט'' ונמנעים מתעלולים כאלה.
IDPA Safety Officer
עורך אתר IDPA ישראל
http://www.idpa.org.il
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי אלדר » 24 מאי 2016, 06:21

צומת הגוש כתב:
אלדר כתב:3)ממש לא הבנתי את השאלה. האם מדובר בקבוצת הכנה לקלסיפייר? אם כן הדבר מיותר. אגלה לכם סוד קטן, לא מעט יורים תחרותיים עושים את הקלסיפייר "חפיף", ומקבלים את התוצאה שהיא פחותה מהיכולת האמיתית. מדוע? כי ככה הוא יתחרה מול היורים פחות מתקדמים.

האמת שזה מצער. חשבתי שיותר מקפידים על ''רוח הספורט'' ונמנעים מתעלולים כאלה.

מסכים איתך.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Maxwell » 24 מאי 2016, 07:24

אלדר, בדיוק כתבת את מה שאני חושש ממנו - אני מבין שיש לחץ של זמן להספיק את כל היורים שביקשו לעשות קלסיפייר למעט זמן (כתבתם להתכונן ולקרוא את ההנחיות לפני בשביל לחסוך זמן).
לא אכפת לי לקבל דירוג של יורה מתחיל (לזה אני מצפה, הרי זה מה שאני בפועל...), מאוד אכפת לי להמנע מביצוע עבירת בטיחות שתסכן אותי או אחרים... אני בטוח שלפחות בפעם הראשונה אצטרך יותר חניכה מיורה מנוסה, לא משנה כמה אתכונן מראש על ידי צפייה בסרטונים וכו'

נראה לי שאמתין למועד הקרוב שבו יהיה אימון ולא רק קלסיפייר ואבוא בשמחה להתנסות, בינתיים אתחיל בקריאת החוברת וצפייה בסרטונים (ואמשיך ללכת להתאמן במטווח כמובן :) )
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי אלדר » 24 מאי 2016, 08:07

Maxwell כתב:אלדר, בדיוק כתבת את מה שאני חושש ממנו - אני מבין שיש לחץ של זמן להספיק את כל היורים שביקשו לעשות קלסיפייר למעט זמן (כתבתם להתכונן ולקרוא את ההנחיות לפני בשביל לחסוך זמן).
לא אכפת לי לקבל דירוג של יורה מתחיל (לזה אני מצפה, הרי זה מה שאני בפועל...), מאוד אכפת לי להמנע מביצוע עבירת בטיחות שתסכן אותי או אחרים... אני בטוח שלפחות בפעם הראשונה אצטרך יותר חניכה מיורה מנוסה, לא משנה כמה אתכונן מראש על ידי צפייה בסרטונים וכו'

נראה לי שאמתין למועד הקרוב שבו יהיה אימון ולא רק קלסיפייר ואבוא בשמחה להתנסות, בינתיים אתחיל בקריאת החוברת וצפייה בסרטונים (ואמשיך ללכת להתאמן במטווח כמובן :) )

אני מתנצל, אבל לא מתוכננות הרצאות פרונטאליות על תוכן חוברת החוקים. הגישה היא שכל החלק התיאורתי ניתן לעשות לבד. המטווח הוא לדברים מעשיים שאינם יכולים להיות בבית.
לחסוך זמן על הדברים האלה אינה מילה גסה
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי carver » 24 מאי 2016, 10:01

אלדר כתב:
Maxwell כתב:. העיקר שתעשו ללא בעיות בטיחות.

לכן לדעתי לא חייב לרוץ. עושים מספר אימוני בסיס, ואז ניתן ללכת לקלאסיפייר עם בטחון ביכולות שלך להיות בטיחותי.
זו דעתי.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי spy » 24 מאי 2016, 10:25

המטרה הראשית של idpa לשפר את יכולתו האישית של מחזיק הנשק למצב של הגנה עצמית.
להבדיל מתחרויות ספורט טהורות, במצבי הגנה עצמית אין אפשרות לבצע "מעבר יבש", חזרה גנרלית וכד'. זאת הסיבה שבתחרויות idpa אסור airgunning ומותר רק לעבור בתרגיל ביחד ולהסתכם, היכן המטרות.
מכך אפשר לגזור גם על הקלסיפייר. כמובן שאפשר לתרגל את ביצועו מספר פעמים וכך לשפר את התוצאה (בשביל מה?). ואפשר גם לבצע אותו ברמה נמוכה מהיכולת האמיתית על מנת להיות במקום גבוה יותר בתחרות (למרות שאם שופט רואה שרמת היורה גבוהה יותר מהדיגור, הוא רשאי להעביר אותו לדירוג גבוה יותר). אבל על מי אנחנו עובדים? הקלסיפייר מיועד אך ורק כמשוב ליורה על רמתו הרגילה. בלי אימון ייעודי או מעבר יבש לפני. כך צריך להתיחס לכך.
חשוב להכיר את הכללים - בשביל זה יש ספר. אפשר לראות את התרגילים בעיניים - יש את הסרטות הרשמי הבא:
https://youtu.be/lcgsd9_cBm8
אבל להתכונן במיוחד לקלסיפייר? נראה לי מיותר לחלוטין.
מדריך ירי
IDPA Safety Officer
רוצה אימון איכותי ולא יקר? https://idpa.org.il/faq/
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי TsurTriger » 24 מאי 2016, 15:39

למיטב הבנתי הניקוד ב-IDPA הוא ניקוד אבסולוטי, להבדיל מניקוד בירי מעשי (שהוא ניקוד יחסי לביצועים של שאר המתחרים).
ב IPDA אתה לא מתחרה באף אחד, למעט בעצמך ואתה רואה את השיפור לאורך הזמן. אין זה משנה אם קלסיפייר אחד אתה ממוקם ראשון ובאחר ממוקם אחרון, העיקר שיהיה גרף שיפור לאורך זמן.

צריך להבין כי הקלסיפייר זה לא תחרות, זה משוב עצמי ! וכך צריך להתייחס אליו.

תקנו אותי אם אני טועה.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Maxwell » 24 מאי 2016, 16:31

ראשית תודה רבה לכולם על התשובות. צר לי שחלקכם חשבו שהשאלות נבעו מרצון כלשהו לשפר דירוג או משהו דומה - כוונתי הייתה על מנת לנסות ולהבין האם אני ארגיש מספיק בטוח לעשות תרגיל ירי (הכוונה לקלסיפייר כמובן) ללא הכנה מוקדמת (מבלי שיפסלו אותי באמצע על איזו עבירת בטיחות......) - אינני רוצה לסכן את עצמי או אחרים בגלל חוסר ניסיון

צפיתי בסרטון והתחלתי לקרוא את חוברת החוקים, אכן מבהיר הרבה.

בעיקר הבהרתי לעצמי שלא משנה כמה יבשים אעשה לבד (בחושך, בפינה, בקור - כמו פולני טוב %%$0066 ), אני לא ארגיש מספיק בטוח לעשות ישר קלסיפייר ללא אימון מקדים כלשהו - לכן אגיע לאימון הראשון אשר יהיה בו אימון ולא רק קלסיפייר.

נתראה במטווח %3 (בתקווה שאצליח להשיג\להשאיל את הציוד שחסר לי בזמן...)
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי Boltik » 24 מאי 2016, 17:17

Maxwell כתב:נתראה במטווח %3 (בתקווה שאצליח להשיג\להשאיל את הציוד שחסר לי בזמן...)

אני הגעתי לאימון עם מחסנית אחת של 13 כדור וגרמתי לאנשים לחסוך בתחמושת, כי חלק התרגלים הותאמו ל-12-13 כדורים :lol:
Heavy is good...heavy is reliable.
If it doesnt work,you can always hit with it.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Alon6 » 29 מאי 2016, 12:56

האם זו דרישה להתחיל תרגיל כשיש כדור בקנה או נתון לשיקול דעתו של היורה?
סליקאי ארד
סליקאי ארד

הבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד