גלוק 19 דור4 19c vs
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
Re: גלוק 19 דור4 19c vs
UoUo כתב:הבדל תהומי בין צה"ל לבין השירות.
אשרי המאמין...
אגלה לך סוד קטן - אותם אנשי צבא ממשיכים לשירותי הבטחון וגם לנציבות שירות המדינה, הבכירים ביותר גם מוצנחים לעיתים לראש שירותי הבטחון כאלטרנטיבה לרמטכ״לות, סה״כ משחק כסאות ,אבל אותם אנשים ואותה חשיבה.
על המק פורק מספרים שאותו גורו גאון שהכניס אותו לתו״ל הצבאי גם מכר אותו לצבא אח״כ בבלעדיות.
דווקא במערכות חשאיות יותר ושקופות פחות נוח יותר להסתיר מחדלים ...
איתמר - המק פורק מפחית ככל הנראה את מספר תאונות הנשק, דגש על ככל הנראה , העניין הוא שזה אביזר שלא נועד לשימוש מבצעי ולא לשימוש חוזר, אלא לצורך הובלה. אז דיברו על החלפה לדגם מחוזק יותר, אולי החליפו ... אבל מה המחיר ? חיילים שאין להם הרגלי נשיאת נשק נכונים ? לא רוצה להמשיך ולבחוש ... שלח לי ה״פ עם מס הטלפון שלך וקבל תמונה חביבה לווצאפ...
ברטה 70 נכנס לאבטחת מטוסים, התפרסם בזכות מרדכי רחמים שהצליח להרוג באמצעותו מחבל חובבן מטווח 0 ונהיה האקדח של המדינה בדיוק כמו האף אן , הזיג והגלוק שאחריו.
הגלוק אקדח לחימה טוב מאד, זול מאד, שורד 100-200 אלף כדור, ליחידת האבטחה יש תו״ל של ירי מטחים לטווח קצר והם סבורים או יודעים שזה משפר את ביצועיהם - שיהיה להם לבריאות. אני לא מתאמן ולא יורה באופן שלהם, לא טוען שהרשף מסכן חיים, לא ידוע לי שהוא גורם לפציעות חמורות באופן בו הם מתאמנים, יחד עם זאת - בימים שבהם אני עברתי את הקורס והידיים דיממו לכולם מהדריכות של ה - fn ימח שמו, זה לא הפריע לאף אחד להשאיר אותו בשירות עשרות שנים, אמרו שזה מחשל.
הרובים המנוסרים - אלו משלוחים של נשק משומש שקבלנו מעודפי הצבא האמריקאי, אחרי שמוינו, נשלחו עשרות אלפים כאלו לקיצור והסבה עם ערכות שנרכשו בזול מכספי הסיוע בסדנת רכב צבאית. כל הסיפור היה כדי לחסוך כסף ולא משום שיקול מבצעי, הנשק הזה לא שימש ולא משמש ביחידות חי״ר לוחמות. נותנים אותו מקסימום ללוחמי שריון ותותחנים שאפילו לא מנסים ללמד אותם לירות...
כל נושא הקליעה והצליפה כאוב מאד, עגום מאד, אל תסיר דאגה מלבך.
- סליקאי טיטניום
ניר ל
חבל שלפי דבריך שיריונרים ותותחנים הם לוחמים סוג ב' והמינימום של לתת בידיהם נשק תקין זה לא צורך ונחיצות. השערוריה של הניסור של הכלים האלו רק מדגיש את חוסר ההבנה והמקצועיות של העוסקים בדבר
חבל שלפי דבריך שיריונרים ותותחנים הם לוחמים סוג ב' והמינימום של לתת בידיהם נשק תקין זה לא צורך ונחיצות. השערוריה של הניסור של הכלים האלו רק מדגיש את חוסר ההבנה והמקצועיות של העוסקים בדבר
"Si Vis Pacem Para bellum"
"Don't Call 911, Call 1911"
Owning a handgun doesn't make you armed any more than owning a guitar makes you a musician
The unarmed man can only flee from evil. And evil is never overcome by fleeing from it
"Don't Call 911, Call 1911"
Owning a handgun doesn't make you armed any more than owning a guitar makes you a musician
The unarmed man can only flee from evil. And evil is never overcome by fleeing from it
לא קשור לסוג א או ב, גם בעבר כשהיה יותר תקציב לא ייחסו חשיבות מרובה לנשק האישי שלהם ולא לימדו אותם לוחמת חי״ר.
אני לא יודע מה טיב המנוסרים האלו לעומת המקוצרים המקוריים, כמו שאמרתי - הם מראש לא הגיעו חדשים, את ההסבה שלהם ביצעו בסדנת רכב משך שנים רבות בקצב מהיר, מן הסתם מתוך כ 150 אלף בערך יש טובים יותר או פחות וסביר שבקרת האיכות היא לא כמו במפעלי קולט וכו׳...זה חסך למערכת הבטחון כ 100 מליון דולר
אני לא יודע מה טיב המנוסרים האלו לעומת המקוצרים המקוריים, כמו שאמרתי - הם מראש לא הגיעו חדשים, את ההסבה שלהם ביצעו בסדנת רכב משך שנים רבות בקצב מהיר, מן הסתם מתוך כ 150 אלף בערך יש טובים יותר או פחות וסביר שבקרת האיכות היא לא כמו במפעלי קולט וכו׳...זה חסך למערכת הבטחון כ 100 מליון דולר
- סליקאי טיטניום
הגלוק אקדח לחימה טוב מאד, זול מאד, שורד 100-200 אלף כדור, ליחידת האבטחה יש תו״ל של ירי מטחים לטווח קצר והם סבורים או יודעים שזה משפר את ביצועיהם - שיהיה להם לבריאות. אני לא מתאמן ולא יורה באופן שלהם, לא טוען שהרשף מסכן חיים, לא ידוע לי שהוא גורם לפציעות חמורות באופן בו הם מתאמנים, יחד עם זאת - בימים שבהם אני עברתי את הקורס והידיים דיממו לכולם מהדריכות של ה - fn ימח שמו, זה לא הפריע לאף אחד להשאיר אותו בשירות עשרות שנים, אמרו שזה מחשל.
הרובים המנוסרים - אלו משלוחים של נשק משומש שקבלנו מעודפי הצבא האמריקאי, אחרי שמוינו, נשלחו עשרות אלפים כאלו לקיצור והסבה עם ערכות שנרכשו בזול מכספי הסיוע בסדנת רכב צבאית. כל הסיפור היה כדי לחסוך כסף ולא משום שיקול מבצעי, הנשק הזה לא שימש ולא משמש ביחידות חי״ר לוחמות. נותנים אותו מקסימום ללוחמי שריון ותותחנים שאפילו לא מנסים ללמד אותם לירות...
כל נושא הקליעה והצליפה כאוב מאד, עגום מאד, אל תסיר דאגה מלבך.
את התו"ל הזה של ירי מטחים אני מכיר ולא מחבב.
גם את הפצעים של ה-FN. בכל מקרה, אין מה להשוות יבלות באצבעות לרשף וחלקיקי אבש"ר שנכנסים לעיניים בזמן אמת מהחריצים של המפצה. אם זה היה קורה, המודל C היה עף מהשירות.
מה שאני מנסה להגיד שהקטע הזה הוא קצת OVER RATED.
כן הרובים המנוסרים לא מגיעים ליחידות החי"ר שעבורן הרובה הוא כלי הלחימה העיקרי.
מי שמקבל אותם הם תומכי לחימה, ויחידות לוחמות שעבורן הרובה הוא בגדר כלי להגנה עצמית (שיריון, תותחנים וכו). כנ"ל גם הוא מגיע לכל מיני כיתות כוננות בישובים.
נכון שהשיקול היה כספי, אבל המחשבה הייתה לספק נשק מקוצר (אחרת היו משארים אותו בצורה המקורית).
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק
ניר ל כתב:לא קשור לסוג א או ב, גם בעבר כשהיה יותר תקציב לא ייחסו חשיבות מרובה לנשק האישי שלהם ולא לימדו אותם לוחמת חי״ר.
אני חושב שהראשונים היו זוועתיים.
אחר כך למדו לזהות קנים שמתעוותים כתוצאה מהחיתוך ולעשות reaming ו-crowning כמו שצריך ללוע.
בכל מקרה לבת שלי היה בסדיר מנוסר והמקבצים שלו היו מעולים.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק
רק לגבי המנוסרים - היום אולי הם מגיעים רק ליחידות שאינן חי"ריות, אבל בתחילת הדרך הם הגיעו לכל מקום. הייתי לוחם בגדס"ר גולני, וכל מי שלא היה לו M4 קיבל מנוסר (או מקוצרח בשפתנו דאז).
נכון שהיה מאוד קשה לקלוע איתם מ- 150 מ', אבל בטווחים של עד 50, עשו עבודה יפה במטווחים.
נכון שהיה מאוד קשה לקלוע איתם מ- 150 מ', אבל בטווחים של עד 50, עשו עבודה יפה במטווחים.
- סליקאי כסף
איך הגענו לשיחות האלה ?? 

אם שואלים אותי אז דעתי היא:
"When you have to shoot...Shoot! Don't talk"
"When you have to shoot...Shoot! Don't talk"
- סליקאי כסף
הוגנבה שמועה לאוזניי שבשירות מתחילים להוציא את הכ"ד ולעבור ל19 רגיל.
עוד מישהו מכיר את זה?
עוד מישהו מכיר את זה?
רבות מחשבות בלב איש ועצת ה' היא תקום.
אקדח זה חשוב,אמונה לא פחות
אקדח זה חשוב,אמונה לא פחות
- סליקאי כסף
uh96l כתב:הוגנבה שמועה לאוזניי שבשירות מתחילים להוציא את הכ"ד ולעבור ל19 רגיל.
עוד מישהו מכיר את זה?
לא יודע.. חבר שלי מדריך לוט"ר בימ"מ והוא עדיין עם הכ"ד.... ומעולם לא שמעתי ממנו איזו תלונה עליו.....
כִּי לֹא בְקַשְׁתִּי אֶבְטָח, וְחַרְבִּי לֹא תוֹשִׁיעֵנִי. (תהילים, מד, ז)
----------------------------------------------------------------
GLOCK 17
----------------------------------------------------------------
GLOCK 17
- סליקאי זהב
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד