פגישה עם הרצל קבלו.
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
Re: פגישה עם הרצל קבלו.
argra, קראתי את מסקנות ועדת כהן יותר מפעם אחת.
הרבה מההמלצות לא מיושמות היום(ולמעשה גם מעולם לא יושמו) למעט ההמלצה לקבוע רשימת תבחינים שיהוו עילה לרישיון.
"דם חדש" לא יכל להיכנס תחת המטרייה של תבחין משמר החל מה-1 לינואר 2014(לפני פירסום דו"ח המבקר) ואז התבחין עדיין היה "קיים" וגם לא נמחק מרשימת התבחינים, אך הפך לתבחין שאי אפשר לקבל יותר(בדומה ל"מלפני 1996").
הוא בוטל סופית ונמחק מרשימת התבחינים בנובמבר 2014(אחרי פירסום דו"ח המבקר).
מקריות? יכול להיות...
אני מכיר אישית לפחות אחד שבאוגוסט 2014 חידש רישיון ב"תבחין משמר", אחרי שהוא כביכול "בוטל".
לעומת זאת, לא יצא לי להכיר אחד שחידש תחת "תבחין משמר" לאחר נובמבר 2014.
"תבחינים" מאז ומעולם היו אך לא קראו להם "תבחינים".
נכון להיום לפי סיכום פגישה עם ראש האגף, "עיקרון הותק" חזר, ומי שמחזיק ברישיון 10 שנים ומעלה, עובר לתבחין "מתוקף הוראת מעבר" ולא מחויב לעמוד בעילה תקפה כדי לחדש רישיון(אם כי אין לי מקרי בוחן, לכן אשמח לאחד).
אז לא קוראים לזה "תבחין משמר", אבל הרעיון הוא אותו רעיון.
לא ידוע לי על יותר מדי מקרים במדינת ישראל שיכלת לבקש ולקבל רישיון לנשק בלי שאלות ובלי "סיבה טובה".
בין אם יעוגן בחוק כזה או אחר ובין אם לא, תבחינים יישארו גם אם לא יקראו להם "תבחינים".
גם אם יהיה חוק שייטיב עימנו, זה יערים יותר קשיים על גחמותיו של שר כזה או אחר, אך אם זה לא יבוא בצורת "תקנות" שהוא יכול לשנות, אז הוא יפעל ל"חוק" שיקדם את המדיניות שלו.
ולראייה, "חוק הפסיכולוגים".
אהרונוביץ' הבטיח בזמנו שבדיקת "כשירות נפשית" תיהיה תנאי לרישיון לנשק, וזמן קצר אחר כך הפלא ופלא, עלתה הצעת חוק שתחייב נושאי נשק לעבור בדיקת כשירות נפשית.
אז אם הוא לא הצליח להכניס את זה דרך התקנות בגלל קשיים כאלו ואחרים, הוא ניסה להכניס את זה באמצעות "חוק", והוא כבר מצא לעצמו כמה מריונטות למשוך להן בחוטים כדי שיקדמו זאת בשבילו בכנסת(ממש במקריות אלו היו חבריו מהמשטרה לשעבר).
הרבה מההמלצות לא מיושמות היום(ולמעשה גם מעולם לא יושמו) למעט ההמלצה לקבוע רשימת תבחינים שיהוו עילה לרישיון.
"דם חדש" לא יכל להיכנס תחת המטרייה של תבחין משמר החל מה-1 לינואר 2014(לפני פירסום דו"ח המבקר) ואז התבחין עדיין היה "קיים" וגם לא נמחק מרשימת התבחינים, אך הפך לתבחין שאי אפשר לקבל יותר(בדומה ל"מלפני 1996").
הוא בוטל סופית ונמחק מרשימת התבחינים בנובמבר 2014(אחרי פירסום דו"ח המבקר).
מקריות? יכול להיות...
אני מכיר אישית לפחות אחד שבאוגוסט 2014 חידש רישיון ב"תבחין משמר", אחרי שהוא כביכול "בוטל".
לעומת זאת, לא יצא לי להכיר אחד שחידש תחת "תבחין משמר" לאחר נובמבר 2014.
"תבחינים" מאז ומעולם היו אך לא קראו להם "תבחינים".
נכון להיום לפי סיכום פגישה עם ראש האגף, "עיקרון הותק" חזר, ומי שמחזיק ברישיון 10 שנים ומעלה, עובר לתבחין "מתוקף הוראת מעבר" ולא מחויב לעמוד בעילה תקפה כדי לחדש רישיון(אם כי אין לי מקרי בוחן, לכן אשמח לאחד).
אז לא קוראים לזה "תבחין משמר", אבל הרעיון הוא אותו רעיון.
לא ידוע לי על יותר מדי מקרים במדינת ישראל שיכלת לבקש ולקבל רישיון לנשק בלי שאלות ובלי "סיבה טובה".
בין אם יעוגן בחוק כזה או אחר ובין אם לא, תבחינים יישארו גם אם לא יקראו להם "תבחינים".
גם אם יהיה חוק שייטיב עימנו, זה יערים יותר קשיים על גחמותיו של שר כזה או אחר, אך אם זה לא יבוא בצורת "תקנות" שהוא יכול לשנות, אז הוא יפעל ל"חוק" שיקדם את המדיניות שלו.
ולראייה, "חוק הפסיכולוגים".
אהרונוביץ' הבטיח בזמנו שבדיקת "כשירות נפשית" תיהיה תנאי לרישיון לנשק, וזמן קצר אחר כך הפלא ופלא, עלתה הצעת חוק שתחייב נושאי נשק לעבור בדיקת כשירות נפשית.
אז אם הוא לא הצליח להכניס את זה דרך התקנות בגלל קשיים כאלו ואחרים, הוא ניסה להכניס את זה באמצעות "חוק", והוא כבר מצא לעצמו כמה מריונטות למשוך להן בחוטים כדי שיקדמו זאת בשבילו בכנסת(ממש במקריות אלו היו חבריו מהמשטרה לשעבר).
- סליקאי זהב
itamar
קשור או לא - ימים יגידו.
אבל שלא תבין אותי לא נכון , אני ממש לא שאנן.
אני חושב בדיוק כמוך , השינוי הזה יש לו משמעות ארוכת לכת.
אם לא נפעל עכשיו ובכל הכוח , המקל כבר כאן ... כמה עמוק זו שאלה אחרת.
אני טענתי בכל השרשורים האחרים שהטעות של העמותה הייתה שברצונה בשינוי יסודי של החוק ולמנוע שיחשבו שהיא נותנת את "הסכמתה לשיטת התבחינים" היא התעלמה מכך שבוטל תבחין "משמר".
רצתה לומר , אם בחוק החדש לא יהיו תבחינים אז בכל מקרה תבחין משמר לא רלוונטי יותר.
אני אמרתי ששיטת התבחינים תישאר ולכן על העמותה להלחם על תבחין זה וזה גם מה שאני טוען עכשיו!.
תבחין זה , והעברת בעלי כלי יריה לאחר 10 שנים למסלול בו אין הם צריכים להוכיח עילה בין חידוש לחידוש הוא "הלחם והחמאה" של העמותה.
בעקבות ההודעות האחרונות של העמותה אני מבין (מקווה שהבנתי נכון) שהעמותה הולכת לכיוון הזה ואני קורא לכולם להצטרף לעמותה.
כאמור גם בתקופה שהיה לי ואני חושב שעדיין יש לי הסגות על דרכי פעולת העמותה הייתי ואני עדיין חבר עמותה!.
חכם (חנוכה?) היה אומר : "נקווה לטוב ונתכונן לגרוע מכל".
בברכת חנוכה שמח.
קשור או לא - ימים יגידו.
אבל שלא תבין אותי לא נכון , אני ממש לא שאנן.
אני חושב בדיוק כמוך , השינוי הזה יש לו משמעות ארוכת לכת.
אם לא נפעל עכשיו ובכל הכוח , המקל כבר כאן ... כמה עמוק זו שאלה אחרת.
אני טענתי בכל השרשורים האחרים שהטעות של העמותה הייתה שברצונה בשינוי יסודי של החוק ולמנוע שיחשבו שהיא נותנת את "הסכמתה לשיטת התבחינים" היא התעלמה מכך שבוטל תבחין "משמר".
רצתה לומר , אם בחוק החדש לא יהיו תבחינים אז בכל מקרה תבחין משמר לא רלוונטי יותר.
אני אמרתי ששיטת התבחינים תישאר ולכן על העמותה להלחם על תבחין זה וזה גם מה שאני טוען עכשיו!.
תבחין זה , והעברת בעלי כלי יריה לאחר 10 שנים למסלול בו אין הם צריכים להוכיח עילה בין חידוש לחידוש הוא "הלחם והחמאה" של העמותה.
בעקבות ההודעות האחרונות של העמותה אני מבין (מקווה שהבנתי נכון) שהעמותה הולכת לכיוון הזה ואני קורא לכולם להצטרף לעמותה.
כאמור גם בתקופה שהיה לי ואני חושב שעדיין יש לי הסגות על דרכי פעולת העמותה הייתי ואני עדיין חבר עמותה!.
חכם (חנוכה?) היה אומר : "נקווה לטוב ונתכונן לגרוע מכל".
בברכת חנוכה שמח.
נערך לאחרונה על ידי argra11 בתאריך 30 נובמבר 2015, 22:47, נערך פעם אחת בסך הכל.
==============================
הַלְלוּ אֶת ה', כָּל-גּוֹיִם; שַׁבְּחוּהוּ, כָּל-הָאֻמִּים.
כִּי גָבַר עָלֵינוּ, חַסְדּוֹ; וֶאֱמֶת-ה' לְעוֹלָם;
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
Everest
נגיד שאני מסכים אתך וזה לא חשוב שזה "תבחין" או לא (ולא , אני לא מסכים אתך אבל זה לא חשוב)
יש סיכום ? שירד לשטח .
שיפורסם באתר הבט"פ , להוציא תקנות חדשות ולפרסם אותם הם יכולים תוך דקה , סיכום והבטחות בשיחה עם אנשי העמותה , נחמד ומראה על כונה טובה , לא יותר.
כמו שאמרתי מקודם (ואיל גולן לפני) ,
1. ימים יגידו .
2. חכם (חנוכה?) היה אומר : "נקווה לטוב ונתכונן לגרוע מכל".
בברכת חנוכה שמח.
נגיד שאני מסכים אתך וזה לא חשוב שזה "תבחין" או לא (ולא , אני לא מסכים אתך אבל זה לא חשוב)
יש סיכום ? שירד לשטח .
שיפורסם באתר הבט"פ , להוציא תקנות חדשות ולפרסם אותם הם יכולים תוך דקה , סיכום והבטחות בשיחה עם אנשי העמותה , נחמד ומראה על כונה טובה , לא יותר.
1. ימים יגידו .
בברכת חנוכה שמח.
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
[quote="Everest"][/quote]
יש גבול לכמה אי דיוקים ואף.. שטויות, סליחה על הבוטות, אפשר לקרוא.
מי שנראה שאינו יודע על מה הוא מדבר זה אתה.
מה שאמרתי זה מידע ולא מניחוש. ויש מספיק אנשים שיודעים זאת.
לצערי לא ניתן לומר הרבה יותר, בגלל אנשים כמוך זחוחי דעת הגענו עד הלום.
אתה טועה ומטעה וממשיך להטעות בלהיטות כ"כ גדולה, שאני מתחיל לחשוד ולשאול את עצמי מדוע.
הוראת שעה כשמה כן היא, חזרתי וחזרו על זה אלפי פעמים, אבל אתה בשלך.
אז בסדר, תמשיכו בדרככם...
לגבי מה שהיה התבחין בעבר או לא, לא הבנתי מה הקשר. התבחין עבר גלגולים רבים, כמוני כמו כולם עברנו את כולם, מלפני 96 התאחד כעבור 10 שנים עם תבחין 10 שנים (שזה הגיוני ותוכנן למלכתחילה) והוכנסו יחד כלאחר כבוד ע"י משרד הפנים לתבחין אחר, שלא בחוכמה, ואח"כ שמם שונה בחוכמה וע"מ להפרידם מתבחינים אחרים לתבחין משמר. מה הקשר בדיוק? היה תבחין ואיננו עוד. בוטל ובגלל אנשים כמוך אף אחד לא נלחם על זה.
ולגבי הכוונה ל"אבל עובדה שהתבחין בכל זאת היה עד עכשיו משמר", היתה שבמידה ובחידוש הקרוב יופיע לו "תבחין אחר", כמו במקרה של כל מי שבאמת נשארו בתבחין ולא הועברו להוראת שעה, תמיד ניתן יהיה לומר שכאיש ציבור וכמי שעבודתו כרוכה פעמים רבות במעבר בשטחים מסוכנים, התבחין "אחר" הוא טבעי, שזה נכון. אבל באמת שלא היתה כוונה להסיט רבע מהשיחה לדוגמא הספציפית הזו. כולו דוגמא.
יש גבול לכמה אי דיוקים ואף.. שטויות, סליחה על הבוטות, אפשר לקרוא.
מי שנראה שאינו יודע על מה הוא מדבר זה אתה.
מה שאמרתי זה מידע ולא מניחוש. ויש מספיק אנשים שיודעים זאת.
לצערי לא ניתן לומר הרבה יותר, בגלל אנשים כמוך זחוחי דעת הגענו עד הלום.
אתה טועה ומטעה וממשיך להטעות בלהיטות כ"כ גדולה, שאני מתחיל לחשוד ולשאול את עצמי מדוע.
הוראת שעה כשמה כן היא, חזרתי וחזרו על זה אלפי פעמים, אבל אתה בשלך.
אז בסדר, תמשיכו בדרככם...
לגבי מה שהיה התבחין בעבר או לא, לא הבנתי מה הקשר. התבחין עבר גלגולים רבים, כמוני כמו כולם עברנו את כולם, מלפני 96 התאחד כעבור 10 שנים עם תבחין 10 שנים (שזה הגיוני ותוכנן למלכתחילה) והוכנסו יחד כלאחר כבוד ע"י משרד הפנים לתבחין אחר, שלא בחוכמה, ואח"כ שמם שונה בחוכמה וע"מ להפרידם מתבחינים אחרים לתבחין משמר. מה הקשר בדיוק? היה תבחין ואיננו עוד. בוטל ובגלל אנשים כמוך אף אחד לא נלחם על זה.
ולגבי הכוונה ל"אבל עובדה שהתבחין בכל זאת היה עד עכשיו משמר", היתה שבמידה ובחידוש הקרוב יופיע לו "תבחין אחר", כמו במקרה של כל מי שבאמת נשארו בתבחין ולא הועברו להוראת שעה, תמיד ניתן יהיה לומר שכאיש ציבור וכמי שעבודתו כרוכה פעמים רבות במעבר בשטחים מסוכנים, התבחין "אחר" הוא טבעי, שזה נכון. אבל באמת שלא היתה כוונה להסיט רבע מהשיחה לדוגמא הספציפית הזו. כולו דוגמא.
- סליקאי ארד
argra11 כתב:Everest
יש סיכום ? שירד לשטח .
1. ימים יגידו .
בברכת חנוכה שמח.
1) סיכום הפגישה פורסם פה באתר, בפייסבוק ובאתר העמותה, וזאת לאחר אישורו ע"י ראש האגף עצמו, כדי לא לייצר מצב שאין מי שעומד מאחורי הדברים ואח"כ תבוא לעמותה ותגיד "אבל פירסמתם סיכום שאומר ככה וקורה אחרת".
2) לפני שאתה תראה סיכום פגישה כזה באתר הרשמי של המשרד לבט"פ, קודם תבקש מהם שיעדכנו קצת את דף "שאלות ותשובות" שמופיעים בו דברים לא רלוונטים כמו "תבחין משמר"
http://mops.gov.il/Pages/Faq.aspx
אחר כך שיעדכנו את דף המידע לגבי הוצאת רישיון פרטי ויעדכנו את טופס הבקשה(הם גם מודים שהוא לא מעודכן).
http://mops.gov.il/Fire_Arms/PersonalLi ... quest.aspx
ויש לי עוד כמה דפים לשלוף לך שמעלים אבק באתר שלהם.
אחר כך, אחרי כל זה, תוכל לדרוש מהם שיפרסמו גם את מה שראש האגף טען בפני העמותה :)
אני עוקב הרבה אחרי האתר של המשרד לבט"פ ואחרי העידכונים שלו, ומהסטטיסטיקה שלי אני יכול להגיד לך שלוקח בממוצע שנה+ עד שהם מעדכנים מה שצריך בכל הנוגע לסקשן של כלי ירייה.
- סליקאי זהב
זה שאני פרנואיד לא אומר שלא רודפים אחרי.
כל מה שאני אומר , די לשאננות , תראה לאן היא הובילה אותנו.
ואני מחכה לשמוע ממקור ראשון על זה שהחליף כלי יריה בתבחין משמר תוך כדי ביצוע מכירה של נשקו הישן.
בתקווה לראש אגף "הגיוני יותר" מהקודם.
ואני מחכה לשמוע ממקור ראשון על זה שהחליף כלי יריה בתבחין משמר תוך כדי ביצוע מכירה של נשקו הישן.
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
argra11 כתב:itamar
בברכת חנוכה שמח.
גם אני חושב כמוך שהעמותה שינתה את הדיסקט והם יותר ממוקדים בקיים מאשר בחלומות שלא יתגשמו.
אני מסכים איתך - העמותה צריכה כח, ועוד הרבה חברים.
רק אסור לנוח על זרי הדפנה לרגע כי במציאות שבה אנו חיים, כל הישג שהושג בעמל רב יכול להשחק ברגע אחד (ראה מקרה החלפת נשק לבעלי תבחין משמר).
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק
סיכום הפגישה פורסם פה באתר, בפייסבוק ובאתר העמותה, וזאת לאחר אישורו ע"י ראש האגף עצמו, כדי לא לייצר מצב שאין מי שעומד מאחורי הדברים ואח"כ תבוא לעמותה ותגיד "אבל פירסמתם סיכום שאומר ככה וקורה אחרת"
אני לא מבין מה העניין.
מדוע שראש האגף יתנגד לפרסום הסיכום?
הרי הוא לא התחייב בו או הבטיח דבר. מה שהוא אמר במילים אחרות:
1. מה שהיה הוא שיהיה
2. שהוא ימשיך לשנות את המדיניות בהתאם למה שקורה בשטח ובהתאם לכיוון הרוח.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק
argra11 כתב:זה שאני פרנואיד לא אומר שלא רודפים אחרי.
אני

לפני כחודשיים החלפתי אקדח עם רישיון שהיה עם תבחין משמר, היום רשום לי ״הוראת מעבר״.
לא הייתה לי שום בעיה, מכרתי ורכשתי בלי שום בעיה
- סליקאי ארד
gilead1 כתב:argra11 כתב:זה שאני פרנואיד לא אומר שלא רודפים אחרי.
אני %%$0066
לפני כחודשיים החלפתי אקדח עם רישיון שהיה עם תבחין משמר, היום רשום לי ״הוראת מעבר״.
לא הייתה לי שום בעיה, מכרתי ורכשתי בלי שום בעיה
קיבלת תמורה עבור הנשק?
מכרת לסוחר נשק או לאדם פרטי?
״לא למען הרוג נתון הנשק בידינו, אלא על מנת לשמור על החיים״.
אני %%$0066
לא הייתה לי שום בעיה, מכרתי ורכשתי בלי שום בעיה[/quote]
קיבלת תמורה עבור הנשק?
מכרת לסוחר נשק או לאדם פרטי?[/quote]
ברור שקיבלתי תמורה, אפילו תמורה יפה מאוד!!!
החלפתי נשק שמיש לחלוטין, אף אחד לא התעניין למה אני מחליף.
לא הייתה לי שום בעיה, מכרתי ורכשתי בלי שום בעיה[/quote]
קיבלת תמורה עבור הנשק?
מכרת לסוחר נשק או לאדם פרטי?[/quote]
ברור שקיבלתי תמורה, אפילו תמורה יפה מאוד!!!
החלפתי נשק שמיש לחלוטין, אף אחד לא התעניין למה אני מחליף.
- סליקאי ארד
הערה קטנה לגבי ראש האגף: הוא פקיד. הוא אמור ליישם את מדיניות המשרד. לכן אין מה לכעוס על ראש האגף הקודם ולקוות שזה יהיה טוב יותר. הוא יהיה בדיוק מה שינחו לו להיות.
הערה לגבי מכירת כלי תחת תבחין "משמר". בשום מקום לא נאמר שאי אפשר לקבל תמורתו כסף. נאמר רק שהוא לא יוכל לחזור למעגל בעלי הרשיונות בישראל.
לחנות/ סוחר יכול להיות אינטרס בהחזקת ורכישת כלים כאלו- במיוחד אם הם אטרקטיביים. אולי הם מקווים שבעתיד התקנה תשתנה ויוכלו למכור אותם או שתהיה איזו דרך "להכשיר" אותם ואולי הם בכלל מוכרים לשוק אחר (אמריקאי/ אפריקאי/ אירופה).
הערה לגבי מכירת כלי תחת תבחין "משמר". בשום מקום לא נאמר שאי אפשר לקבל תמורתו כסף. נאמר רק שהוא לא יוכל לחזור למעגל בעלי הרשיונות בישראל.
לחנות/ סוחר יכול להיות אינטרס בהחזקת ורכישת כלים כאלו- במיוחד אם הם אטרקטיביים. אולי הם מקווים שבעתיד התקנה תשתנה ויוכלו למכור אותם או שתהיה איזו דרך "להכשיר" אותם ואולי הם בכלל מוכרים לשוק אחר (אמריקאי/ אפריקאי/ אירופה).
- סליקאי כסף
eitan156 כתב:הערה קטנה לגבי ראש האגף: הוא פקיד. הוא אמור ליישם את מדיניות המשרד. לכן אין מה לכעוס על ראש האגף הקודם ולקוות שזה יהיה טוב יותר. הוא יהיה בדיוק מה שינחו לו להיות.
" החלפתו של כלי יריה המוחזק לפי הוראות מעבר אלה תאושר, בתנאי שכלי היריה שאותו מבוקש להחליף יימסר תוך שישים יום, באחת מאלה:
לצורך השבתתו השבתת קבע, לפי נהלי הרשות המוסמכת;
לסוחר כלי יריה מורשה או למשטרת ישראל.
כלי יריה שנמסר לסוחר כלי יריה מורשה או למשטרת ישראל כאמור לעיל, לא יינתן לגבי כל
רישיון, רישיון מיוחד או הרשאה לפי החוק. "
אם לפי התקנות "לא יינתן לגביו כל רישיון", זה כולל גם "רישיון ייצוא" לסוחר.
יכול להיות שיש לסוחרים אינטרס אחר לקנות את הכלי.
- סליקאי זהב
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד