גלוק 19 דור4 19c vs

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

Re: גלוק 19 דור4 19c vs

על ידי itamar » 19 נובמבר 2015, 20:55

Shiko כתב:
goral כתב:מה ההבדל בין אמריקאי לאוסטרי, הריי שניהם עוברים היום תהליך מלונייט, מת עידן הטניפר.
בקיצור אמריקאי - אוסטרי היום שניהם אותו דבר

אם יש אמת בדבריך למה התמחור שלם שונה?
4 אוסטרי ו4 אמריקאי מתומחרים שונה,למה?

1. כי אתה מוכן לשלם יותר על אוסטרי
2. המיתוס אומר שבקרת האיכות של האוסטרי טובה יותר

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי goral » 19 נובמבר 2015, 23:56

כלל ברזל בעסקים - כל עוד יש מי שקינה תמיד יש מי שימכור

כאמור בעבר באמת היה הבדל (בדור 3 שרק החל היצור בארהב),
היה הבדל של טניפר באוסטרי מול מלונייט באמריקאי
היה הבדל בעמידות הגימור, היה הבדל ברמת הגימור של הפולימר (בהתחלה היה פולימר אוסטרי עם צינה אמריקאית ורק אחרי זה הצתרף פולימר אמריקאי), בקיצור התהליך "השבחה" הזה של המפעל בארהב, לקח זמן כלשהו ובזמן הזה אנשים חיפשו את האוסטרי "בכח",

תוסיף על זה שלישראל קשה יותר לייבא את האוסטרי (בגלל איסור יצוא), ושהצרכן הישראלי תקוע בקונספציה שאוסטרי טוב יותר, ותקבל את המתכון להגדלת רווחיות על חשבון מיתוסים.

אם ההתלבטות שלך היא דגם C אמריקאי מול דגם רגיל אוסטרי (שלמיטב זיכרוני הם אותו מחיר באמת), לך על דגם C אמריקאי, אם לא חשוב לך או לאחר ירי בזה ובזה החלטת לוותר על דגם C, תקנה לך דגם רגיל אמריקאי ותשאיר כמה שקלים בכיס
Glock 19C
S&W MP Shield
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Shiko » 20 נובמבר 2015, 01:59

תודה רבה על כל התגובות של חברי הפורום,
איין עליכם,תודה
אם שואלים אותי אז דעתי היא:
"When you have to shoot...Shoot! Don't talk"
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי uriler » 20 נובמבר 2015, 07:41

ניר ל כתב:ליאור פעיל וותיק ורציני בירי מעשי ויורה בשבוע מה שמרבית מחזיקי הרשיון יורים משך כל חייהם, לכן הוא גם מסוגל להבחין בהבדל בין קפיצת הקנה בגלוק רגיל לעומת גלוק c.

אני מחזיק 19c כבר 7 שנים, מתוכן יריתי כשנה באקדחי גלוק במסגרת ירי מעשי, ניסיתי להשוות תחושות בין 19c דור 3 שלי לבין 19 רגיל דור 4 ודור 3 ולא הצלחתי להרגיש הבדל.
כדי לקבל אינדיקציה יותר מדעית, אנסה ביום שישי הבא לערוך ניסוי ירי מהיר ע״י היורה הכי טוב שאני מכיר כולל מדידת זמנים, מקבצים ווידאו.

לצורך העניין נירה שני רצפים של 5-6 כדורים מקנה c, אח״כ נחליף קנה בלבד לרגיל ונבצע שני רצפים דומים. נשווה זמן ממוצע בין כדור לכדור וגודל מקבץ ממוצע. אם יתאפשר ננסה גם עם תחמושת 124 גריין ואולי גם השוואה לדור 4. בלי נדר.

עלולה להיווצר לך פה הטיה בגלל סדר הירי. יורה יכול "להתחמם" ולהשתפר ע"פ התקדמות המקצים, או להתעייף, עם תוצאה הפוכה.
דרך אחת לשלול את זה היא להחליף כל מקצה את הקנה, דרך שניה היא לבצע את כל הניסוי פעמיים ולהחליף את הסדר.
כמו כן, לצערי אני לא מגיע מעולם הירי, אבל האם היורה יכול להבדיל בין ה C לבין הרגיל במבט? יכול להיות פה גם אפקט תודעתי, של יורה ש"מצפה" לקפיצה שונה של הקנים השונים ולכן נערך אחרת לירי. אם אי אפשר להבחין במבט איזה קנה זה, אז את סדר המקצים והחלפת הקנים צריך לעשות אדם שלישי, לפי שיקוליו.
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי goral » 20 נובמבר 2015, 10:47

נעשו מליון בדיקות כאלו
יש גם סרטונים כל פעם התוצאה היתה שונה
המסקנות היו שונות

בשורה התחתונה זה סובייקטיבי כל אחד שילך למטווח ירה קצת עם זה וקצת עם זה ויקח החלטה לעצמו אם יש הבדל או אין ואם יש האם הוא שווה את הפרש המחיר.
Glock 19C
S&W MP Shield
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי nissimrozales » 22 נובמבר 2015, 08:09

עצה מבעל ניסיון
אני מתעסק עם נשק מעל 25 שנה !! כקצין בשירות ביטחון.
עזוב שטויות, קח גלוק דור 3, דור 4, לא משנה. אין צורך בדגם C !! תתחיל להתאמן וזהו.
אני יורה עם 19 רגיל ירי מהיר מאוד והכול באמצע המטרה.
שיהיה בהצלחה.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי ניר ל » 27 נובמבר 2015, 14:20

ביצענו היום ניסוי, לא לפי התכנון המקורי , כי בכל המטווח לא נמצא 19 רגיל ...

בוצעו סה"כ 3 רצפים מהירים של 5 כדורים 115 גריין IMI מאקדח גלוק 17 רגיל, הדק מינוס.
הזמן בין כדור לכדור נמדד באמצעות מכשיר פאקט , נלקחו שני הרצפים הטובים שהיו זהים לחלוטין מבחינת גודל מקבץ וזמן ממוצע של 0.22 שניות בין כדור לכדור בשניהם.

בוצעו שני רצפים מהירים של 5 כד' מהסוג הנ"ל מגלוק 19C דור 3 עם הדק מינוס משופר (ZEV), באחד מהם מקבץ דומה מאד לנ"ל בזמן זהה של 0.22, השני מפוזר יותר משמעותית בזמן ממוצע של 0.20 .

בוצע רצף 5 כד׳ מגטק 124 גריין מה 19c, נתן את המקבץ הטוב ביותר עם ספליט ממוצע של 0.19, היורה התרשם מאד מהתחושה בירי לעומת שאר סוגי התחמושת.

בוצע רצף של 5 כדורים 124 גריין wcc (+) - כדור בתקן נאט״ו מה 19c, יצא פיזור גבוה בספליט של 0.19 (המקבץ הגרוע ביותר) ,תחושה גרועה בירי.

בוצע ירי 5 כד׳ IMI 115 , מגלוק 19c דור 4 ! , נתן ממוצע 0.22 עם מקבץ טוב.
בוצע ירי נוסף, הפעם כאשר מכלול של 19c דור 3 מולבש על הגוף של דור 4 - תוצאה זהה, לדברי היורה התחושה היתה אף טובה יותר .

נתונים נוספים -
הנסיין מנוסה מאד ויורה עקבי, לא מורגל בירי מאקדחי גלוק ( לכן בוצע מקצה נוסף מהאקדח הראשון), המטרות היו בגודל 10x10 ס״מ מטווח של 3-4 מטרים.
מסקנה עפ״י תחושה שלו היא שאין שום הבדל ברתע בין דור3 ודור4 דגמי c וגם לא בינם לבין ה 17 הרגיל, ההבדלים היחידים שמורגשים משמעותית הם ההבדלים בהדק.

M&P 9 סטנדרטי עדיף על כולם... זה הוא אמר.
נערך לאחרונה על ידי ניר ל בתאריך 30 נובמבר 2015, 11:59, נערך פעם אחת בסך הכל.
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי Shiko » 29 נובמבר 2015, 01:47

ניר ל כתב:ביצענו היום ניסוי, לא לפי התכנון המקורי , כי בכל המטווח לא נמצא 19 רגיל ...

בוצעו סה"כ 3 רצפים מהירים של 5 כדורים 115 גריין IMI מאקדח גלוק 17 רגיל, הדק מינוס.
הזמן בין כדור לכדור נמדד באמצעות מכשיר פאקט , נלקחו שני הרצפים הטובים שהיו זהים לחלוטין מבחינת גודל מקבץ וזמן ממוצע של 0.22 שניות בין כדור לכדור בשניהם.

בוצעו שני רצפים מהירים של 5 כד' מהסוג הנ"ל מגלוק 19C דור 3 עם הדק מינוס משופר (ZEV), באחד מהם מקבץ דומה מאד לנ"ל בזמן זהה של 0.22, השני מפוזר יותר משמעותית בזמן ממוצע של 0.20 .

בוצע רצף 5 כד׳ מגטק 124 גריין מה 19c, נתן את המקבץ הטוב ביותר עם ספליט ממוצע של 0.19, היורה התרשם מאד מהתחושה בירי לעומת שאר סוגי התחמושת.

בוצע רצף של 5 כדורים 115 גריין wcc (+) - כדור בתקן נאט״ו מה 19c, יצא פיזור גבוה בספליט של 0.19 (המקבץ הגרוע ביותר) ,תחושה גרועה בירי.

בוצע ירי 5 כד׳ IMI 115 , מגלוק 19c דור 4 ! , נתן ממוצע 0.22 עם מקבץ טוב.
בוצע ירי נוסף, הפעם כאשר מכלול של 19c דור 3 מולבש על הגוף של דור 4 - תוצאה זהה, לדברי היורה התחושה היתה אף טובה יותר .

נתונים נוספים -
הנסיין מנוסה מאד ויורה עקבי, לא מורגל בירי מאקדחי גלוק ( לכן בוצע מקצה נוסף מהאקדח הראשון), המטרות היו בגודל 10x10 ס״מ מטווח של 3-4 מטרים.
מסקנה עפ״י תחושה שלו היא שאין שום הבדל ברתע בין דור3 ודור4 דגמי c וגם לא בינם לבין ה 17 הרגיל, ההבדלים היחידים שמורגשים משמעותית הם ההבדלים בהדק.

M&P 9 סטנדרטי עדיף על כולם... זה הוא אמר.

מבחן מעניין מאוד שמחזק את העניין שתחושת הירי מאוד סובייקטיבית,בכול אופן ההרגשה שלי הייתה טובה יותר ומהנה יותר עם ה-c
תודה בכול אופן על הנתונים המקצועיים,ישר כוח..
אם שואלים אותי אז דעתי היא:
"When you have to shoot...Shoot! Don't talk"
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי ניר ל » 30 נובמבר 2015, 14:23

בשורה התחתונה, הדיון הוא תיאורטי,
סיכוי אפסי שנצטרך להשתמש בנשק בצורה שתביא לידי ביטוי את החסרונות או היתרונות שלו אם בכלל.
עד כדי כך קלוש, שאני לא אטרח להחליף את ה 19c שלי ל 19 רגיל למרות שאני משוכנע מעבר לכל ספק שמדובר בגימיק מיותר ומסוכן.

קומפנסטור שמוסף לקנה באקדחים לצרכים ספורטיביים שנעשה בהם שימוש באופן מאד מסויים, זה דבר אחד.
חורים באמצע הקנה באקדח להגנה עצמית, שדרכם עלול לעוף לי שבב לתוך העין אם ח״ח אצטרך לירות ממצב שהאקדח צמוד לגוף או לפנים, זה דבר אחר.
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי itamar » 30 נובמבר 2015, 15:14

ניר ל כתב:חורים באמצע הקנה באקדח להגנה עצמית, שדרכם עלול לעוף לי שבב לתוך העין אם ח״ח אצטרך לירות ממצב שהאקדח צמוד לגוף או לפנים, זה דבר אחר.

לא צריך להסחף.
עד כמה שאני יודע ויכול להיות שדברים השתנו, כל מערך האבטחה הממלכתי משתמש בגלוק 19C (מכאן גם השם כ"ד).
החברה האלה מתאמנים במתארים שונים ומסובכים ויורים כמויות אדירות של תחמושת - עד היום אף אחד לא בא בטענה על זה.

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ניר ל » 30 נובמבר 2015, 15:55

מערך האבטחה הממלכתי צייד את מאבטחי המטוסים הראשונים בשקיות חול .
אח״כ התקדמו לברטה 70 ... כל זה מחשש שירי בתוך מטוס מדוחס עלול לפרק אותו באוויר .
יאמר לזכותם שהם היו חלוצים בתחום אבטחת המטוסים ולא היה להם ממי ללמוד.

אני לא מזלזל חלילה, אבל טוען שאין שום צורך להאדיר את מערך האבטחה הממלכתי, זה יוצר שאננות וקונספציות שגויות.

קח את הסרטון של תקיפת שוטר מג״ב בנהריה לדוגמה , דמיין מצב שאתה מנסה לפגוע באדם שסוגר עליך במהירות או שהוא כבר צמוד אליך - האם תבצע ירי ממצב שהידיים מושטות קדימה בסיטואציה כזו ?
האם אתה מוכן לנסות ירי כזה מאקדח עם מפצה ללא הגנה על העיניים ?
האם בקורס אחיד מבצעים ירי כזה ללא הגנה על העיניים ?

התשובה היא לא, לא ולא.

ד״א זו בעיה שקיימת גם ואולי אף יותר באקדחי תוף - המרווח בין התוף לקנה משחרר רשף ונתזי מתכת שבהחלט עלולים לגרום נזק היקפי למי שלא נזהר.
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי itamar » 30 נובמבר 2015, 16:22

ניר ל כתב:קח את הסרטון של תקיפת שוטר מג״ב בנהריה לדוגמה , דמיין מצב שאתה מנסה לפגוע באדם שסוגר עליך במהירות או שהוא כבר צמוד אליך - האם תבצע ירי ממצב שהידיים מושטות קדימה בסיטואציה כזו ?

התשובה היא לא, לא ולא.

ד״א זו בעיה שקיימת גם ואולי אף יותר באקדחי תוף - המרווח בין התוף לקנה משחרר רשף ונתזי מתכת שבהחלט עלולים לגרום נזק היקפי למי שלא נזהר.

אני לא בא להאדיר שום גוף.
הבאתי את מערך האבטחה הממלכתי בתור דוגמא ללקוח מרוצה שמשתמש כבר כמעט 20 בפלטפורמה הזו.
אני מאמין שבמהלך השנים ניסו כמעט כל מתאר אפשרי כולל כאלה שציינת פה ואולי גם כמה כאלה שלא. מודל C נמכר בשוק החופשי בעולם בעשרות אלפי חתיכות אם לא יותר גם בקליברים הרבה יותר עצבניים מה-9ממ. לגבי המשתמשים יש מספיק שהם לא בדיוק העיפרון הכי המחודד בקלמר.

לגבי אקדחי התופי - כן הם נמצאים בשוק כמה עשרות שנים טובות לפני המצאת האקדח המיטען ושימשו את כוחות הביטחון לדורותיהם בגדלים וקטרים שונים.
כן הם יורקים עופרת רותחת מהמרווח בית התוף לקנה.
בקטרים של 0.38 - 357 זה לא נעים.
בקטרים היסטריים כמו S&W 0.5 מגנום, סילון הגזים יכול לקטוע אצבעות של מי שמחזיק את הנשק בצורה לא נכונה.

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ניר ל » 30 נובמבר 2015, 17:13

itamar כתב:
ניר ל כתב:קח את הסרטון של תקיפת שוטר מג״ב בנהריה לדוגמה , דמיין מצב שאתה מנסה לפגוע באדם שסוגר עליך במהירות או שהוא כבר צמוד אליך - האם תבצע ירי ממצב שהידיים מושטות קדימה בסיטואציה כזו ?

התשובה היא לא, לא ולא.

אני לא בא להאדיר שום גוף.
הבאתי את מערך האבטחה הממלכתי בתור דוגמא ללקוח מרוצה שמשתמש כבר כמעט 20 בפלטפורמה הזו.
אני מאמין שבמהלך השנים ניסו כמעט כל מתאר אפשרי כולל כאלה שציינת פה ואולי גם כמה כאלה שלא. מודל C נמכר בשוק החופשי בעולם בעשרות אלפי חתיכות אם לא יותר גם בקליברים הרבה יותר

א.

מהתגובות שלך בפורום ומהמעט שנפגשנו, התרשמתי שאתה לא נוטה להאמין בתבונת התנהלותה ודרכה של המערכת, אני חייב לציין שבצדק, לפחות עפ״י נסיון חיי. אז מה גורם לך לחשוב אחרת כשזה נוגע למערך האבטחה הממלכתי ?
למה אתה חושב שאנשים שמקבלים החלטה לרכוש את המלאי של דגלוני הפלסטיק הכתומים ״מק פורק״ ולחייב חיילים להתהלך אתם בקנה , מקבלים החלטות מושכלות בנושאי רכש אחרים ?
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי UoUo » 30 נובמבר 2015, 18:12

הבדל תהומי בין צה"ל לבין השירות.
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי itamar » 30 נובמבר 2015, 18:31

מהתגובות שלך בפורום ומהמעט שנפגשנו, התרשמתי שאתה לא נוטה להאמין בתבונת התנהלותה ודרכה של המערכת, אני חייב לציין שבצדק, לפחות עפ״י נסיון חיי. אז מה גורם לך לחשוב אחרת כשזה נוגע למערך האבטחה הממלכתי ?
למה אתה חושב שאנשים שמקבלים החלטה לרכוש את המלאי של דגלוני הפלסטיק הכתומים ״מק פורק״ ולחייב חיילים להתהלך אתם בקנה , מקבלים החלטות מושכלות בנושאי רכש אחרים ?

מקבלי ההחלטות הם לא בדיוק העיפרון המחודד ביותר בקלמר, אבל בפוליטיקה הם יכולים לעשות לך ולי את בית הספר של החיים.
1. מאבטחי ראש הממשלה לא הולכים עם מק פורק. אתמול עברתי בירושלים וראיתי את המיליציה המזוינת שמאבטחת אותו. אם הרשת והעיתונות הייתה מלאה במקרים של חיילים ששילמו בחיים שלהם בגלל המק פורק, תאמין לי שהדגל הכתום הזה היה נעלם כלא היה.

2. המערכת היא לא עד כדי כך אטומה.
אולי היא לא זזה מספיק מהר, אבל היא לומדת ומיישמת.
בשנות ה-70 הברטה 0.22 היה האקדח של המדינה, עד הפיגוע של מלון סבוי שבו עוזי יאירי נהרג מירי של מחבל שה-0.22 לא בדיוק הזיז לו. אז התקבלה ההחלטה לעבור ל-9ממ, וכל מערכת הביטחון עברה הסבה ל-FN שהפך להיות האקדח של המדינה.

הזיג שבא למלא את מקומו של ה-FN לא זכה לחיים ארוכים במערכת הביטחון גם בגלל המחיר וגם בגלל הבלאי הגבוה שלו.

היום לא תמצא כמעט נשקים ארוכים בצבא, למעט רוב"צים ונשק קלעים. כל "המטאטא 16" נוסרו וקוצרו כי הצבא למד שרוב מתארי הלחימה היום הם בשטחים בנויים, מתוך רכבים ויש עדיפות לגמישות ומהירות תפעול על פני דיוק בטווחים ארוכים.

אם הגלוק 19C היה גורם לכל כך הרבה פציעות בגלל הקומפנסטור, היה כבר יוצא לו שם רע במערכת ובסופו של דבר היו יורדים ממנו. כנראה שזה לא המצב, כי המערכת ממשיכה להצטייד בו.

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

הקודםהבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד