האם יש תקן לכספת ביתית? ואיזו כספת מומלצת? (דגש על קטנה)

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

האם יש תקן לכספת ביתית? ואיזו כספת מומלצת? (דגש על קטנה)

על ידי אילנגן » 19 אוקטובר 2015, 18:17

ערב טוב,
האם יש תקן לכספת ביתית לאקדח? אם אכן יש תקן כזה, איפה מוצאים את התקן? מה קורה לאותם כספות ישנות שמותקנות אצל האנשים שהם לא על פי התקן החדש?
המלצות לגבי כספת קטנה (דגש על כספת קטנה עד כמה שניתן) ומקום מומלץ לקניית כספת יתקבלו בברכה.
תודה
פעם לא היה לנו כלום, והיה לנו הכל.
היום יש לנו הכל, ואין לנו כלום.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

Re: האם יש תקן לכספת ביתית? ואיזו כספת מומלצת? (דגש על קטנה)

על ידי rubimor » 19 אוקטובר 2015, 20:58

אין תקן חדש ואין תקן ישן, אין תקן וגם אין חובת התקנת כספת, לפחות לא ברישיון פרטי (מה שיש זו המלצה).
לי אישית אין כספת, כשאני לא עם הנשק עליי הוא מוחבא במקום מסתור, שלדעתי פחות נגיש מכספת פשוטה, אבל כנראה שכספת משמשת יותר מכל דבר כהוכחה לאחריות במקרה של גניבת נשק.
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי טריגר » 19 אוקטובר 2015, 21:02

בשביל שלא נהיה חכמים יותר מידי...
כנס לאתר וקרא את העלון שמחלקים למחדשי רישיון.

אקדח לא מחביאים....
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי Everest » 19 אוקטובר 2015, 21:12

rubimor כתב:אין תקן חדש ואין תקן ישן, אין תקן וגם אין חובת התקנת כספת, לפחות לא ברישיון פרטי (מה שיש זו המלצה).
לי אישית אין כספת, כשאני לא עם הנשק עליי הוא מוחבא במקום מסתור, שלדעתי פחות נגיש מכספת פשוטה, אבל כנראה שכספת משמשת יותר מכל דבר כהוכחה לאחריות במקרה של גניבת נשק.

פעם באמת לא הייתה חובת התקנת כספת בשביל להוציא רישיון פרטי.
היום כן, וגם מחתימים אותך על הצהרה בדבר התקנת כספת.
אם יגנבו לך את הנשק, זה לא ממש ישנה אם הייתה או לא הייתה כספת, הרישיון שלך הלך לפח בכל מקרה.
על אחת כמה וכמה בתבחין "מתוקף הוראת מעבר".
אם החתימו אותך על התקנת כספת אז מדובר למעשה בתנאי רישיון שהותנה לך, ואז אם יגלו שגנבו לך את הנשק ולא התקנת כספת אתה עלול להיות מואשם בהפרת תנאי הרישיון.
ב-2 המקרים רישיון בכל מקרה כנראה לא תקבל בחזרה, אך במקרה ה-2 יש גם סיכוי סביר להידפק פלילית הרבה יותר מאשר במקרה ה-1.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי rubimor » 19 אוקטובר 2015, 21:21

טריגר כתב:בשביל שלא נהיה חכמים יותר מידי...
כנס לאתר וקרא את העלון שמחלקים למחדשי רישיון.

אקדח לא מחביאים....

אשמח לקבל קישור. הדבר היחיד שאני מוצא זה מדריך לשימוש והחזקת כלי יריה.

לגבי סדרת החינוך (ההערה האחרונה), תשאיר את זה לי.
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי rubimor » 19 אוקטובר 2015, 21:27

Everest כתב:
rubimor כתב:אין תקן חדש ואין תקן ישן, אין תקן וגם אין חובת התקנת כספת, לפחות לא ברישיון פרטי (מה שיש זו המלצה).

פעם באמת לא הייתה חובת התקנת כספת בשביל להוציא רישיון פרטי.
היום כן, וגם מחתימים אותך על הצהרה בדבר התקנת כספת.
אם יגנבו לך את הנשק, זה לא ממש ישנה אם הייתה או לא הייתה כספת, הרישיון שלך הלך לפח בכל מקרה.
על אחת כמה וכמה בתבחין "מתוקף הוראת מעבר".
אם החתימו אותך על התקנת כספת אז מדובר למעשה בתנאי רישיון שהותנה לך, ואז אם יגלו שגנבו לך את הנשק ולא התקנת כספת אתה עלול להיות מואשם בהפרת תנאי הרישיון.
ב-2 המקרים רישיון בכל מקרה כנראה לא תקבל בחזרה, אך במקרה ה-2 יש גם סיכוי סביר להידפק פלילית הרבה יותר מאשר במקרה ה-1.

אם אתה חותם שאתה עושה משהו ואז אתה לא עושה אותו, כמובן שזו עבירה.
אותי עדיין לא החתימו על דרישה שכזאת והחומר שיש לי גישה אליו הוא המלצה בלבד. אם זה השתנה, I stand correct.
כספת יש לי, היא ממוקמת במקום די "קלאסי" לכספות, לא אני התקנתי אותה אבל אם אני גנב עם קצת ידע בפריצה, לשם אני אלך. אני לא מתכוון להתקין כספת נוספת, ולצערי מבחינת גישה הכספת פחות בטוחה מהמיקום הנוכחי (להזכירכם, גם סליק זו לא כספת). אבל אם זה מה שנדרש, אז זה מה שייעשה, גם אם זה מציאותית זה מקטין מבחינתי את הבטיחות.
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי eitan156 » 19 אוקטובר 2015, 21:45

כבר בחידוש הרשיון שלי לפני כשנה הייתי חייב לחתום על התחייבות להתקין כספת לנשק, בבקשה לחידוש**
** טפסי החידוש המקוריים לחידוש לא הגיעו אלי ולאחר מרדף אחרי הבט"פ קיבלתי "אישור בקשה לחידש- אישור מותנה" כאמור, היתה שם ביו השאר התחייבות שלי להתקין כספת.
הטופס היה תחת הכותרת"התחייבות מקבל רשיון להתקנת כספת" והוא על דף רשמי של הבט"פ.
מצויין בו שהכספת תהיה "בעלת מאפיינים בהתאם לדרישות המתפרסמות ע"י האגף לרישוי עלי יריה".
אני לא חושב שמצאתי כאלו פרסומים, אבל המוכרים- גם ב"להב" וגם בחנות כספות אחת לפחות מכרו כספת לפי "תקן משטרתי" לאקדח. לא זוכר מה מספרו.
אני גם לא מת על הנימה המטיפה שיש פה לפעמים אבל נראה לי שהפעם פשוט התכוונו למנע ממך צרות.
לגבי המלצה על כספת, יש לי כמה המלצות:
1. חברה ידועה
2. הייתי הולך על אחת גדולה יותר מהמינימום, למרות שהמחיר כבר מוכפל ומשולש למרות שאתה גדל בנפח רק ב50-80 אחוז. הסיבה היא נוחות הכנסה ובעיקר שליפה מהירה של האקדח. וגם איכות: למרות שתקנה כספת קטנה של מותג ידוע, אתה מיד תראה שזה ליגה אחת פחות מהכספות הבינוניות שלה.
3.פתיחה עם קוד ומפתח גיבוי קטן.
4. חפש דגם שהידית פתיחה לא בולטת החוצה אלא שפני הכספת חלקים יחסית. עוזר בהסלקה.
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי rubimor » 19 אוקטובר 2015, 22:17

תודה איתן. את החידוש שלי עשיתי לפני הרבה זמן ולא חתמתי על כלום. כאמור, אני לא אתקין עוד כספת מעבר זו שכבר יש לי. אם המשב"פ החליט לחייב אחסון בכספת ולא לסמוך על שיקול דעתו של בעל הנשק, אין לי בעיה עם זה, אבל אין ספק שהנשק בכספת יהיה פחות בטוח מהיכן שהוא עכשיו. ואני אומר זאת בוודאות, מה גם שלאחי פרצו לפני מס' שנים לכספת בבית וגנבו ממנו תעודות וחפצים יקרי ערך. עד עכשיו הייתי שקט, המחויבות הזאת עדיין לא נוגעת לי, מעכשיו אני אהיה פחות שקט ובעיקר החל ממאי שאז חידוש הרישיון שלי.
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי אילנגן » 19 אוקטובר 2015, 22:40

תודה למשיבים,
"חרשתי" קצת ברשת ומצאתי:
1. מצורף קישור בעניין חובה להתקנת כספת אשר מתייחס ברובו לעובדים בחברות אבטחה/שמירה וגם לגבי בעלי רישיון פרטי. (רשום בסוף הדף לגבי פרטיים) http://mops.gov.il/fire_arms/pages/safe ... ement.aspx
הצהרת בעל הרשאה להחזקת כלי ירייה על התחייבות להתקנת כספת בבית מדברת על בעלי נשק שעובדים בחברות. http://mops.gov.il/Documents/Publicatio ... ration.pdf

2. יש תקנה של המשטרה, תקנה מספר 90 שמדברת על כספת עד לחמישה כלי נשק. לא מצאתי פרוט של התקנה.

"והכל ברוח טובה"
פעם לא היה לנו כלום, והיה לנו הכל.
היום יש לנו הכל, ואין לנו כלום.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי argra11 » 20 אוקטובר 2015, 07:26

הכל נחמד מאד אבל...
1.מה אתה עושה בבית שכור שבעל הבית לא מתיר לך לקבע כספת לקיר? מישהו במשרד לביטחון קיר חשב על זה ?
2.כל הכספות הקטנות עם קוד אלקטרוני ניתנות לפריצה בקלי קלות. (באופן אישי ( אנשים ששכחו את הקוד ואיבדו את המפתח ) פתחתי 4 כספות כאלו בפחות מ2 דקות) ולכן עדיף כספת עם מפתח בלבד.(גם אותם ניתן לפתוח , אבל צריך להתאמץ יותר)

פעם ההוראה הייתה אחסון כלי היריה ללא המחסנית במגירה שנתנת לנעילה ואת המחסנית במקום אחר.
יש לציין שלמען כיסוי תחת עצמי יש לי כספת כזו.
==============================
הַלְלוּ אֶת ה', כָּל-גּוֹיִם; שַׁבְּחוּהוּ, כָּל-הָאֻמִּים.
כִּי גָבַר עָלֵינוּ, חַסְדּוֹ; וֶאֱמֶת-ה' לְעוֹלָם;
הַלְלוּ-יָהּ
==============================
GLOCK 26
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי eitan156 » 20 אוקטובר 2015, 07:41

1. אתה קודח בקיר ולא אומר דבר לבעל הבית. אתה קודח חורים גדולים. ענקיים :) לברגי גמבו הכי גדולים שעוברים דרך החורים בכספת. בגמר השכירות אתה סותם את 2 החורים. אף אחד לא יראה את זה, לא ידע ולא ינזק.
2. ברור שזה קצת כסתח אבל עדיף כספת עם קוד מהיר שהאקדח נמצא בה, עם המחסנית ביחד, מאשר כל מיני הפרדות מפגרות. אל תשכח שהכספת נועדה בעיקר להגנה מפני תאונות עם ילדים ומפני פורצים מזדמנים ולא נגד פורצים רציניים שיש להם זמן לבלות בדירה. לגבי כספת עם מפתח: אכן נעילה איכותית יותר, גם יותר זולה, אבל המפתח הוא גדול ויש רק אחד או שניים כאלו. אני לא מעוניין להסתובב עם מפתח כזה בצרור, בטח לא לחפש אותו באמצא הלילה, בטח לא להחביא אותו באיזה מקום בדירה :). לכן בחרתי בקוד.
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי glockbuster » 20 אוקטובר 2015, 08:03

כספות מבוססות סלונואיד לא מומלצות
אפשר לפתוח אותן במכה חזקה, כספת מפתח עדיפה על אלו
"Si Vis Pacem Para bellum"

"Don't Call 911, Call 1911"

Owning a handgun doesn't make you armed any more than owning a guitar makes you a musician

The unarmed man can only flee from evil. And evil is never overcome by fleeing from it
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי jluzer1 » 20 אוקטובר 2015, 10:02

eitan156 כתב:1. אתה קודח בקיר ולא אומר דבר לבעל הבית. אתה קודח חורים גדולים. ענקיים :) לברגי גמבו הכי גדולים שעוברים דרך החורים בכספת. בגמר השכירות אתה סותם את 2 החורים. אף אחד לא יראה את זה, לא ידע ולא ינזק.
2. ברור שזה קצת כסתח אבל עדיף כספת עם קוד מהיר שהאקדח נמצא בה, עם המחסנית ביחד, מאשר כל מיני הפרדות מפגרות. אל תשכח שהכספת נועדה בעיקר להגנה מפני תאונות עם ילדים ומפני פורצים מזדמנים ולא נגד פורצים רציניים שיש להם זמן לבלות בדירה. לגבי כספת עם מפתח: אכן נעילה איכותית יותר, גם יותר זולה, אבל המפתח הוא גדול ויש רק אחד או שניים כאלו. אני לא מעוניין להסתובב עם מפתח כזה בצרור, בטח לא לחפש אותו באמצא הלילה, בטח לא להחביא אותו באיזה מקום בדירה :). לכן בחרתי בקוד.

מסכים עם כל מילה.
״לא למען הרוג נתון הנשק בידינו, אלא על מנת לשמור על החיים״.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי amitaikl » 20 אוקטובר 2015, 13:07

eitan156 כתב:1. אל תשכח שהכספת נועדה בעיקר להגנה מפני תאונות עם ילדים ומפני פורצים מזדמנים ולא נגד פורצים רציניים שיש להם זמן לבלות בדירה

זה העיקר. אין כספת שתעצור אדם נחוש שיש לו זמן.
מבחינת המשטרה - תראה שיש חורים בקיר איפה שהיתה כספת (וכדאי שיהיה לך צילום של הכספת מעוגנת).
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי Snir Z. » 20 אוקטובר 2015, 14:03

ממליץ בחום על כספות של חברת ״Yale" איכות גבוהה מאוד ומחיר סביר..
כִּי לֹא בְקַשְׁתִּי אֶבְטָח, וְחַרְבִּי לֹא תוֹשִׁיעֵנִי. (תהילים, מד, ז)
----------------------------------------------------------------
GLOCK 17
סליקאי זהב
סליקאי זהב

הבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד