משהו חדש ומטריד בחידוש רישיון

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

Re: משהו חדש ומטריד בחידוש רישיון

על ידי Everest » 13 אוגוסט 2015, 21:23

תודה על ההסבר וההדגשות אבל הבנתי גם לפני כן מדבריו של עמית מה הכוונה.

Everest : "בן כה וכה עם או בלי העמותה המשרד לבט"פ מתכנן מהלך של חידוש רישיון אחת ל-10 שנים ו"כשירות" גבוה יותר שכוללת ירי של יותר כדורים"

"ברגע שאתה תילחם על "תבחינים" מסוימים אתה מגבה ומסכים בשתיקה ל"שיטת התבחינים" שהיא העוולה הכי גדולה בכל מערך הרישוי הפרטי היום(ועל זה יסכימו כולם לעניות דעתי כי כולם היו מעדיפים את המצב שלפני 1996, ומי שמתנגד שיצעק "אני!")."

Everest , לא ידוע לי מה המשרד מתכנן , הידיעה שלך היא מ...? אתה קשור לעמותה?
לדעתי האישית ,שיטת התבחינים כרגע היא "עובדה" קיימת , השאלה עם אתה נלחם בגבולות הגזרה שלך או מעבר להם.

הדגשתי בשבילך ומצטער אם זה לא היה ברור מדבריי.
כשאמרתי "כשירות" גבוה יותר שכוללת ירי של יותר כדורים - התכוונתי באמת לירי פעם בשנה אך תשלום אגרה(מה שמוגדר כ"חידוש רישיון") יתבצע פעם ב-10 שנים.
כן צודק, לא אמרתי את זה בצורה הכי ברורה, כי שכחתי שאני הבנתי למה הכוונה ויש כאן אנשים שלא הבינו כי הם לא שמעו על המהלך.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי argra11 » 13 אוגוסט 2015, 22:38

Everest
אז אנחנו מסכימים ששיטת התבחינים נשארת בחוק החדש ?
מסכימים שמה שיצא לנו זה אגרה כל 10 שנים (וזה לא אומר שהרישיון שלך תקף ל 10 שנים) + הכשרה לפחות פעם בשנה ?
מסכימים שאין לנו שום ידיעה איך ההכשרה תיראה וגרוע מכך שלא תחמיר כל כמה שנים בגלל "רוח גבית" של כל מיני גורמים? ("מדרון חלקלק" כבר אמרתי בשרשורים שונים)
מסכים שהעמותה בעצם הרצת התאוריה להכשרה עמוקה יותר מציינת שחלק מבעלי תבחין "משמר" מסוכנים לציבור?(ראה ההרצאה של יו"ר העמותה בקישור שפרסמתי בשרשור הזה)
מסכים שתאוריה זו לא עומדת במבחן המציאות ? (עובדה שהעמותה עצמה מציינת תחת כל עץ רענן שהבעיה היא לא בנשק פרטי אלא בנשק ארגוני)

העמותה הוקמה בעקבות ההנחיה והמגבלות על תבחין "משמר" (ראה תחילת ההרצאה של יו"ר העמותה בקישור שפרסמתי בשרשור הזה) ומאז נמצאת ב"סדר יום" (אג'נדה בלעז) משלה שלא מפסיק לפגוע בבעלי תבחין זה.

עכשיו אתה תגיד לי שהעמותה גרמה להחזרת היכולת להחליף נשק לבעלי תבחין "משמר" , ואני אומר שזה לא מדוייק.
החזרה נבעה מלחץ של גורמים שונים כולל הבנה במשרד שזה לא יעבור במבחן בג"צ.
בנוסף , לא בוצעה בעצם החזרת היכולת כי אין לך שום אפשרות לקבל כסף על כלי יריה הישן שלך ,מה שמעשית מונע מהרוב השפוי לבצע החלפה.

תבין :
1. אני לא נלחם רק על היכולת להחליף או לא לתבחין "משמר" ,אני נלחם על התבחין עצמו ! שדם צעיר יכנס תחת המטריה הזו !, אני לא מבין איך העמותה נותנת למתווה של תבחין "משמר" להתבטל.
הרי כל אלו שנמצאים בתבחין מסויים , יום אחד ישתנה משהו בחייהם , יעברו דירה , יפסיקו לירות בירי מעשי וכו' .
מה אז? יחזירו את נשקם?
סלח לי , אבל זה אידיוטיזם!

בברכת יום טוב
==============================
הַלְלוּ אֶת ה', כָּל-גּוֹיִם; שַׁבְּחוּהוּ, כָּל-הָאֻמִּים.
כִּי גָבַר עָלֵינוּ, חַסְדּוֹ; וֶאֱמֶת-ה' לְעוֹלָם;
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי אקדוחן » 13 אוגוסט 2015, 22:42

אוורסט, לא יודע איפה יש במדינה גוף,ארגון,מוסד, או חברה כלשהם/ן שיכולים לגבות כסף אחת לשנה ומעדיפים לגבות אותו אחת לשלוש, או כמו האגף במקום אחת לשלוש,אחת לעשור לדבריך, לא הגיוני לא סביר לא יקרה, לא מדמיין לעצמי מציאות בה אשלם ביטוח חיים, ביטוח רכב,פוליסת מקיף טסט לאוטו או שכירות לבית/עסק אחת ל...
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי argra11 » 13 אוגוסט 2015, 22:59

אקדוחן כתב:אוורסט, לא יודע איפה יש במדינה גוף,ארגון,מוסד, או חברה כלשהם/ן שיכולים לגבות כסף אחת לשנה ומעדיפים לגבות אותו אחת לשלוש, או כמו האגף במקום אחת לשלוש,אחת לעשור לדבריך, לא הגיוני לא סביר לא יקרה, לא מדמיין לעצמי מציאות בה אשלם ביטוח חיים, ביטוח רכב,פוליסת מקיף טסט לאוטו או שכירות לבית/עסק אחת ל...

למה לא?
היום אתה משלם אגרה (האגרה למדינה ללא כל מה שמסביב) משהו כמו 60 ש"ח ?
60 * 3 = 180 ש"ח
עכשיו אני המדינה , אני חוסך במשאבי מחשוב ,ניירת ופקידות ומחייב אותך אחד לעשור (בוא נמציא מספר שהפראיירים יעמדו בו כי הרי הם משלמים אגרה "רק פעם ב10 שנים") בתשלום של 360 ש"ח.
גם הכפלתי את סכום התקבולים וגם קיבלתי את הכסף עכשיו.......... ותאמין לי , זה לא יעצר בסכום בזה.

חוקן נוסף (ע"פ המאמר שאילן שיתף) כל שנה מטווח שמחירו לא ידוע ולא מפוקח :
"בשיחות מוקדמות שערכנו עם המטווחים הובעה נכונות למחירים נוחים יותר".
מחיר נוח ללקוח שבוי , במדינת ישראל ?
איך קוראים להוא שאומר : "ושלא יעבדו עליכם"?

וכל זה בחסות העמותה , אפשר החזר כספי ?
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי Everest » 14 אוגוסט 2015, 09:55

argra11 כתב:Everest
מסכימים שמה שיצא לנו זה אגרה כל 10 שנים (וזה לא אומר שהרישיון שלך תקף ל 10 שנים) + הכשרה לפחות פעם בשנה ?
מסכימים שאין לנו שום ידיעה איך ההכשרה תיראה וגרוע מכך שלא תחמיר כל כמה שנים בגלל "רוח גבית" של כל מיני גורמים? ("מדרון חלקלק" כבר אמרתי בשרשורים שונים)
מסכים שהעמותה בעצם הרצת התאוריה להכשרה עמוקה יותר מציינת שחלק מבעלי תבחין "משמר" מסוכנים לציבור?(ראה ההרצאה של יו"ר העמותה בקישור שפרסמתי בשרשור הזה)
מסכים שתאוריה זו לא עומדת במבחן המציאות ? (עובדה שהעמותה עצמה מציינת תחת כל עץ רענן שהבעיה היא לא בנשק פרטי אלא בנשק ארגוני)

העמותה הוקמה בעקבות ההנחיה והמגבלות על תבחין "משמר" (ראה תחילת ההרצאה של יו"ר העמותה בקישור שפרסמתי בשרשור הזה) ומאז נמצאת ב"סדר יום" (אג'נדה בלעז) משלה שלא מפסיק לפגוע בבעלי תבחין זה.

עכשיו אתה תגיד לי שהעמותה גרמה להחזרת היכולת להחליף נשק לבעלי תבחין "משמר" , ואני אומר שזה לא מדוייק.
בנוסף , לא בוצעה בעצם החזרת היכולת כי אין לך שום אפשרות לקבל כסף על כלי יריה הישן שלך ,מה שמעשית מונע מהרוב השפוי לבצע החלפה.

תבין :
1. אני לא נלחם רק על היכולת להחליף או לא לתבחין "משמר" ,אני נלחם על התבחין עצמו ! שדם צעיר יכנס תחת המטריה הזו !, אני לא מבין איך העמותה נותנת למתווה של תבחין "משמר" להתבטל.
הרי כל אלו שנמצאים בתבחין מסויים , יום אחד ישתנה משהו בחייהם , יעברו דירה , יפסיקו לירות בירי מעשי וכו' .
מה אז? יחזירו את נשקם?

בברכת יום טוב

בוא אני אגלה לך סוד: איסור החלפת נשק בתבחין משמר כבר עבר במבחן בג"צ.
אתה מוזמן לחפש ברשת "עע"מ 389/13 עו"ד עופר קרינסקי"
אתה כן יכול לקבל כסף על נשק בתבחין משמר, אבל זה כבר שיקול של הסוחר(אם למשל הוא יכול לייצא את הנשק ולמכור בחו"ל).
זה שרוב הסוחרים לא עושים את זה זה כבר משהו אחר.
בדיוק בגלל הסיבה שמנית, "יום אחד ישתנה משהו בחייהם", המלחמה לא צריכה להיות על התבחין המשמר, אלא על כינון שיטה שתאפשר לאותם אנשים להמשיך ולהחזיק בנשק גם כש"ישתנה משהו בחייהם".
אתה יודע מה, שיטת התבחינים לא תיעלם, אז מה איכפת לי שיקראו לזה "תבחין כשירות מבצעית" אבל הרעיון מובן.
ונניח והחזרת את התבחין המשמר, אז מה? הוא יחזיק שנתיים, שלוש, ארבע, יגיע שר חדש ויבטל אותו עוד פעם, ואז מה? נחזור לדיון כאן ונצעק כמה צריך להילחם על זה?
אתה יודע שמרגע שנקבע התבחין המשמר אין אף אדם שהוציא רישיון ושהחזיק ברישיון מספיק זמן בשביל לעמוד בו ולשנות את העילה שלו לתבחין 'משמר'?
הקביעה של התבחין רק עזרה לאנשים שכבר החזיקו ברישיון מס' שנים וצברו את הותק של תוך כדי שהתבחין היה פעיל.
אבל התבחין לא היה קיים 10 שנים ברציפות.
כן הייתה אפשרות, למיטב ידיעתי, לבקש בזמנו לשנות את העילה לתבחין 'אחר' לאנשים שהגיעו לותק של 10 שנים לפני שנקבע באופן מוגדר תבחין 'משמר', אבל לא כולם ידעו על זה כי לא היה תבחין מוגדר כזה, אלא זאת הייתה "פירצה" למי שהחזיק בותק הנדרש.
לפי הנתונים הנוכחיים שהגיל הממוצע למחזיק רישיון נשק הוא 55, אתה לא צריך להילחם על התבחין המשמר כדי ש"ייכנס דם צעיר תחת המטריה הזו", אתה צריך להילחם ש"דם צעיר" ייכנס בכלל תחת המטריה של "רישיון לנשק".
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי argra11 » 14 אוגוסט 2015, 12:25

בגלל שאני לא יודע איך להכניס את התשובות שלי לתוך הטקסט שלך בצבע אחר , כל התשובות שלי הם תחת "ציטוט" אם התחלה של: "תגובה של argar11:"

Everest כתב:
argra11 כתב:Everest

תבין :
מה אז? יחזירו את נשקם?

בברכת יום טוב

בוא אני אגלה לך סוד: איסור החלפת נשק בתבחין משמר כבר עבר במבחן בג"צ.
אתה מוזמן לחפש ברשת "עע"מ 389/13 עו"ד עופר קרינסקי"

תגובה של argra11: בוא אני אגלה לך סוד , אתה טועה ומטעה , מדובר על פסק דין של כלי יריה שנגנב ובעליו מבקש רשיון חדש ולשמור את העילה של כלי היריה הישן
כולל יצוג עצמי לא חכם בלשון המעטה.
א
אתה כן יכול לקבל כסף על נשק בתבחין משמר, אבל זה כבר שיקול של הסוחר(אם למשל הוא יכול לייצא את הנשק ולמכור בחו"ל).זה שרוב הסוחרים לא עושים את זה זה כבר משהו אחר.
תגובה של argra11: תקרא כאן (סעיף 8 עמוד 8):[url]
http://mops.gov.il/Documents/Publicatio ... ov2015.tif[/url]
אתה בין הפטיש לסדן , ההוראה היא "ימסר" , ז"א ללא תמורה ,איזה אינטרס יש לסוחר לקנות ממך נשק שהוא לא יכול למכור יותר בארץ אלה רק ליצא אותו?
מה ההגיון בהוראה זו חוץ מלהוציא את כל העוקץ מעניין ההחלפה?
מקודם יכלת לטעון בבימ"ש שאין למדינה זכות לאסור עלי להחליף נשק ואיסור זה היה נופל בבימ"ש על זכות הקניין , עכשיו המדינה טוענת שהיא לא אסרה עליך להחליף ,אדרבה תחליף , רק ענין "קטן" שאתה צריך למסור את הנשק הישן ל"תחנת חליטה" בתחפושת של משטרת ישראל או סוחר מורשה . (וסתם נקודה למחשבה , מסרת את כלי היריה לסוחר ולו יש איסור למכור את כלי היריה -> לאן הכלי יריה הזה מגיע?נכון ,אדון נחמיאס , למשטרת ישראל שלוקחת את מה שטוב לשרות המדינה ומה שלא טוב כנראה מוציאה למכרז לסוחרים או להשמדה כברזל , בכל מצב כסף למדינה)

בדיוק בגלל הסיבה שמנית, "יום אחד ישתנה משהו בחייהם", המלחמה לא צריכה להיות על התבחין המשמר, אלא על כינון שיטה שתאפשר לאותם אנשים להמשיך ולהחזיק בנשק גם כש"ישתנה משהו בחייהם".
אתה יודע מה, שיטת התבחינים לא תיעלם, אז מה איכפת לי שיקראו לזה "תבחין כשירות מבצעית" אבל הרעיון מובן.
תגובה של argra11:הרעיון מובן רק לאנשים יחידי סגולה כמוך , רק מה שאתה לא מבין שאתה חי בעולם משלך ,עובדה שיש כבר תזכיר לחוק החדש , התבחינים נמצאים בתוכו , ואתה עדין מדבר איתי על חוק חדש ללא תבחינים?מתי תנחת על קרקע המציאות ? כשתקבל את "הסטירה הלוגית" שלך בפרצוף?

ונניח והחזרת את התבחין המשמר, אז מה? הוא יחזיק שנתיים, שלוש, ארבע, יגיע שר חדש ויבטל אותו עוד פעם, ואז מה? נחזור לדיון כאן ונצעק כמה צריך להילחם על זה?
תגובה של argra11:כן , נילחם שוב ושוב ושוב. אמר פה מי שאמר :תתאגדו כעמותה ,וכעמותה תתפקדו למפלגה , משם תשפיעו , אני מסכים לרעיון ואתה?

אתה יודע שמרגע שנקבע התבחין המשמר אין אף אדם שהוציא רישיון ושהחזיק ברישיון מספיק זמן בשביל לעמוד בו ולשנות את העילה שלו לתבחין 'משמר'?
תגובה של argra11:ואת ה"עובדה" כבודו יודע בודאות? אני כל פעם מוצא אותך משמיע "עובדות" שהם לא מדוייקות בלשון המעטה.

הקביעה של התבחין רק עזרה לאנשים שכבר החזיקו ברישיון מס' שנים וצברו את הותק של תוך כדי שהתבחין היה פעיל.אבל התבחין לא היה קיים 10 שנים ברציפות.
תגובה של argra11:לא נכון ,ישום התבחין התחיל ב1998 במעבר רשיונות לתבחין "אחר" שהתגלגל לתבחין "משמר" ב2004 (אם אני זוכר נכון,אני לא בטוח) ומשם הלאה .
לקריאה נוספת : דו"ח מבקר המדינה 2014 לענין רישוי כלי יריה (חומר מרתק) :[url]
http://www.mevaker.gov.il/he/Reports/Re ... ver-5.docx[/url]

כן הייתה אפשרות, למיטב ידיעתי, לבקש בזמנו לשנות את העילה לתבחין 'אחר' לאנשים שהגיעו לותק של 10 שנים לפני שנקבע באופן מוגדר תבחין 'משמר', אבל לא כולם ידעו על זה כי לא היה תבחין מוגדר כזה, אלא זאת הייתה "פירצה" למי שהחזיק בותק הנדרש.
תגובה של argra11:נראה לי שכבר הוכחתי לך שכדאי שתבדוק ותביא סימוכין לדבריך ,אתה טועה ומטעה בלשון המעטה ובנוסף אתה "סוטר" את עצמך כל פעם מחדש .

לפי הנתונים הנוכחיים שהגיל הממוצע למחזיק רישיון נשק הוא 55,
תגובה של argra11:אפשר סימוכין לקביעת "עובדה" זו?

אתה לא צריך להילחם על התבחין המשמר כדי ש"ייכנס דם צעיר תחת המטריה הזו", אתה צריך להילחם ש"דם צעיר" ייכנס בכלל תחת המטריה של "רישיון לנשק".
תגובה של argra11:ואת זה תשיג ע"י שימור והחזרת תבחין "משמר" והוספת תבחינים נוספים
אני נלחם מלחמות שאני יכול לנצח , לא מלחמות שאני מפסיד מראש (חוק חדש ללא תבחינים)

בברכת יום טוב
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי Everest » 14 אוגוסט 2015, 14:06

בגלל שלא בא לי לצטט אני אענה לך כאן:
1) זה לא עבר במבחן בג"צ, אך בערכאות נמוכות יותר זה עבר.
אין לי רצון או זמן לחפש לך את זה אבל אם תבדוק ברשת תמצא כבר תקדימים למקרים שנגנב למישהו נשק, הוא ביקש רישיון במקום הכלי שנגנב, סורב על אותו רקע שעורך הדין סורב(אי עמידה בתבחינים), ובית המשפט קיבל את העתירה וחייב את האגף להנפיק לו רישיון במקום הכלי שנגנב, בטענה שזוהי אפליה בין מי שמבקש רישיון חדש, לבין מי שלא נפל דופי בהתנהלותו ונגנב לו הכלי.
כמובן שנוספו עוד טענות כמו זה שביטול הרישיון גם יוצר מצב שאם המשטרה מוצאת את הכלי אז הבנאדם בבעיה בגלל שאם ביטלו לו את הרישיון אבל מצאו את הכלי שלו, אז מה? הוא לא יכול להחזיק בו יותר?
אבל כמו שאמרת בעצמך, "ייצוג עצמי לא חכם בלשון המעטה" - וזו אחת הסיבות שזה נפל במבחן בג"ץ.

2) ה"היגיון" מאחורי ההוראה של ההחלפה ללא מכירה היא ש"אנשים שמחזיקים בנשק בתבחין מתוקף הוראת מעבר מחזיקים בנשקים מיושנים המון שנים ונשקים אלו פחות בטיחותיים וכו' וכו'" ולכן המטרה היא להוציא אותם לחלוטין מהמאגר ו"לרענן" את ארסנל הנשק של מחזיקי הרישיון.
את ההסבר הזה קיבלתי מהיועץ המשפטי של המשרד לבט"פ.
אם אתה מסכים או לא מסכים, מאמין או לא מאמין, זו כבר דעה שלך ואותי באופן אישי זה ממש לא מעניין.

3) תראה לי בבקשה איפה מופיעים ה"תבחינים" בחוק החדש.
לא איזכור לכך ש"השר יקבע תבחינים" או משהו בסגנון, אלא איפה יש רשימה מוגדרת של תבחינים שקובעים מי זכאי ומי לא לרישיון.
וזאת הייתה הכוונה שלי אם זה לא היה ברור - רשימת תבחינים מוגדרת בחוק שמגדירה מי זכאי ומי לא.

4) ע"ע מחאת האופנוענים על מחירי הביטוח - יותר אנשים בכמויות הרבה יותר גדולות מאיתנו, עם התאגדות חזקה יותר ותמיכה גדולה יותר ומוצהרת בכנסת - התפקדו לליכוד, וזה לא בדיוק עזר להם להוריד את מחירי הביטוח.
אז עצתי היא - תוריד את הרעיון של "להתפקד" לאיזו מפלגה מהפרק כי זה לא יעבוד(לדעתי, אם כי אשמח להתבדות)

5) העובדה שלי מתבססת על כך שהתבחין 'המשמר'(בשמו "משמר") נקבע בשמו זה ובמתכונתו הנוכחית שכוללת את רצף ההחזקה בשנת 2011, והיות ולא הגענו לשנת 2021 והתבחין נשאר קיים, לא ייתכן שמישהו הוציא רישיון בשנת 2011, עמד בתבחין תקף 10 שנים ברצף וקיבל תבחין 'משמר'.
זאת ע"ב הבנתי את פסק הדין שניתן בעניינו של עימאד פארס ועמדת המשרד לביטחון פנים, אתה מוזמן לקרוא:
http://www.ruling.co.il/%D7%A4%D7%90%D7 ... b6f6fb29a4

יכול להיות שאתה תבין אחרת, אני לא אומר שלא, אבל די מוסבר שם במפורש שתנאי ה"רצף" שבתוך התבחין המשמר הוחל רק בשנת 2011, ובשנים קודמות רק היית צריך להחזיק ברישיון 10 שנים או יותר, שזה לא סותר את מה שאמרתי - שזה עזר לאנשים שהחזיקו ברישיון מס' שנים לעבור לעילה 'משמר'.

6)קראתי את דו"ח מבקר המדינה - בגדול זה גיבוב של שטויות.
מצד אחד הוא בא ואומר שהתבחין 'המשמר' ותבחין 'אחר' הם מצב לא נורמלי, ומצד שני הוא אומר שמי שהוציא רישיון לפני 1996 זה "בסדר"
וחוץ מזה לא בדיוק סתרת את דבריי שכן אמרתי שלא היה "תבחין משמר" אלא אופציה למעבר לתבחין 'אחר' ע"ב ותק של 10 שנים(אם זה לא ברור - פשוט לא קראו לזה "תבחין משמר")
ההבדל המהותי הוא שתבחין 'משמר' הוא דבר מוגדר, ותבחין 'אחר' הוא "דלת אחורית" כפי שנאמר כאן בפורום יותר מפעם אחת.
איך טענותיך סותרות את מה שאמרתי קודם? אני באמת לא מבין.

7) הסימוכין שלי לגיל הממוצע של נושא נשק הוא מידע שנאמר ע"י המשרד לביטחון פנים בכנס אבטחה חמושה במאי האחרון, ויש כאן כמה חברי פורום שהשתתפו בו חוץ ממני שבוודאי זוכרים את זה.

8) שימור התבחין המשמר אכן יכניס לך עוד אנשים למעגל שקשה לפגוע בו בצורה ישירה.
אבל גם כאן מדובר במדרון חלקלק, כי אם המדינה רוצה היא יכולה לעשות buy back לנשק ואז הלך לך הנשק והרישיון וזה לא משנה אם אתה בתבחין "אי אפשר לגעת בי".
וחוץ מזה, אילו תבחינים אתה רוצה להוסיף בדיוק? גם אם "תכסה" את כל ה"סיבות המוצדקות" מבחינתך, תמיד יבוא מישהו ויגיד "אבל גם לי יש סיבה מוצדקת אחרת, למה אני לא זכאי?".
במקום זה אפשר להכניס את התבחין שאתם כ"כ מפחדים ממנו שנקרא "כשירות מבצעית", שיאפשר להמון אנשים לקבל רישיון ולהמון אנשים לשמור על הרישיון.
יודע מה, אתה רוצה לקרוא לזה בשם אחר? תקרא לזה בשם אחר.. אולי ככה תישמע כאן פחות ביקורת.

בברכת שבת שלום.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי argra11 » 14 אוגוסט 2015, 19:19

תבין את החוק החדש , בחוק "יעוגן" בסיסו העקרוני שאדם יכול לקבל רישוי לנשק על סמך עמידה בתבחין.
רשימת התבחינים נקבעת "בתקנות" אותם מתקן השר ויכול לשנות איך שבא לו , בדיוק כמו היום!

מכל מה שכתבת אני מעדיף להתמקד במשפט הזה :
Everest כתב :
במקום זה אפשר להכניס את התבחין שאתם כ"כ מפחדים ממנו שנקרא "כשירות מבצעית", שיאפשר להמון אנשים לקבל רישיון ולהמון אנשים לשמור על הרישיון.
יודע מה, אתה רוצה לקרוא לזה בשם אחר? תקרא לזה בשם אחר.. אולי ככה תישמע כאן פחות ביקורת.

1. אז אתה מקבל את שיטת התבחינים או לא?
אם כן , אז אנחנו לא חלוקי דעות , אני לא מפחד מתבחין נוסף של "כשירות מבצעית".
תשאיר את כל התבחינים הישנים ,כולל "משמר" תחדש לי רשיון כל 3 שנים ואני אבצע בו את ההכשרה הקיימת.
מצידי אתה יכול גם להוסיף תבחין "רמבו" , תבחין "קרמבו" או כל תבחין אחר , אבל אל תפגע לי בתבחינים הקיימים.

2.
אם אתה לא מקבל את שיטת התבחינים וממה שאני מבין (ועדין לא קיבלתי פה שום תשובה "רשמית" לשום שאלה ששאלתי מנציג בכיר בעמותה)גם העמותה רוצה חוק חדש שיחליף את החוק הישן , חוק ללא תבחינים והוא יוחלף בעמידה ב"כשירות".
אני לא מאמין שתצליחו להגיע לחוק כזה (עובדה -> תדכיר החוק החדש שמסמן את מה שיגיע)

עכשיו תחזור אחורה לפעולות העמותה במסדרונות השלטון* ותראה שהציבור שהכי נפגע ממנה הם בעלי תבחין "משמר" שהם רוב בעלי רישיון כלי יריה ובהם העמותה מזלזלת בריש גלי.
(*פעולות העמותה במסדרונות השלטון - >במטרה לחוק חדש ללא תבחינים מציינים בפני מקבל ההחלטות שבעלי תבחין "משמר" הם סכנה לציבור וסותרים את עצמם בצינם את העובדה שבעלי כלי יריה פרטיים הם לא בעיה בטיחותית)

בכלל , בכל השרשור הזה נשאלו מספר שאלות שלדעתי חייבות היו לקבל תשובה מגורם רשמי בעמותה.
תשובות אין , כלום , גורנישט.

בברכת יום טוב
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי אילן ב » 14 אוגוסט 2015, 22:39

זוהי דעה אישית. איני מייצג את העמותה.
איני מגיש מועמדות לשום תפקיד, כי אין לי רצון להיות סחבה של אף אחד,
אני שב ומודה לרם וליאור על שלקחו על עצמם את התפקיד הקשה.
על חילוקי דעות משוחחים בתוך המשפחה.
בהגדה של פסח רשע = המוציא עצמו מן הכלל, לטעמי אין העמותה צריכה לטפל "ברשעים" אלא לפעול לטובת עם ישראל גם אם בדרך הרשעים נהנים.

שאול טשרניחוסקי כתב :
"שחקי כי באדם אאמין, גם ברוחו רוח עז"
זו כל הנקודה - יש או אין אמון.
תשובתי לממשלת ישראל לדורותיה אין אמון באזרחיה.
מכאן נולדה שיטת התבחינים, במקום שיטת "המניעה" - המונעת נשק ממי שיש להם רישום פלילי, עבירות ביריונות או בריאות לא תקינה (פיסית או נפשית).

שלשת הדברים הנחוצים למערכת האזרחית בנושא כלי יריה הם :
א. תבחינים לפקידי רישוי כלי יריה.
ב. בוחנים שהתקבלו לעבודתם לאחר עמידה בתבחין.
ג. סיום מצב הישרא בלוף בנושא ההכשרה ע"י אישור בוחן חיצוני (סעיף ב'?)

המדובר רק על נושאי נשק פרטי - נושאי נשק בחברות שרותי שמירה הוא נושא עצוב המחייב טיפול שורש, בהתנערות המשטרה מאחריותה לביטחון הפנים, ונתינת האפשרות לידיים פרטיות לגזור קופון מבלי לספק את הסחורה במרבית המקרים (וסליחה מראש עם החריגים לטובה).

(ולפני שכל בעלי התבחין המשמר קופצים מקופסאות השימורים - כל שינוי חקיקה הוא תמיד קדימה מעתה והלאה. אז תדאגו לשמר את התבחין שלכם ולא להתקיף אחרים שמנסים להבנתם לפעול למען תרבות אחרת של נשק - שמא פתאום תגלו שאף אחד לא עומד מאחוריכם.

זכאויות.

1. כל אדם רשאי לקבל נשק אויר (שאינו עולה על עוצמה מסויימת - יש הגדרות) לעיסוק ספורט, כולל מתקנים עצמאיים בביתו. יחתום על כך שבידיו "צעצוע" מסוכן ויש לנהוג בו על פי כללים מחמירים, שיקבל לידיו בכתב בעת הרכישה. חריגות ועבירות בנשק זה (אין בחוק) תטופלנה ביד קשה.
הערה : החוק לא מאפשר להפלות בני מיעוטים.
2. אדם אם אין לו עבר פלילי ובריאותו תקינה. (גם נכה המסוגל לתפעל) - יוכל לקבל נשק בקליבר 0.22 בטעינה בודדת לעיסוק בספורט, במטווחים מורשים בלבד. חריגה תחייב העמדה לדין על פי חוק כלי יריה. הקונה יחתום במעמד הקניה. ספורט עממי יחויב להציג פעילות (מפעלים כמו קלע בול ותחרויות עממיות). הערה : החוק לא מאפשר להפלות בני מיעוטים.
הערה נוספת - תמיד עדיפים בני מיעוטים בעלי נשק לספורט ברישיון ותחת מעקב כזה או אחר מאשר כאלו האוחזים בנשק ללא רישיון ואינם תחת מעקב. שחרור רשיונות כנ"ל, יאפשר לטפל ביד קשה באלו המחזיקים נשק לא מורשה.
3.רכישת אקדח בקליבר גדול (אש ספורט - דואל) רובה ל 300 מ', רובה כדוריות (צייד) וירי מעשי יאופשר רק למי שחברים במועדוני ירי מוכרים ובהמלצתם, נשק זה יהיה תמיד (למעט ירי במטווח) ארוז ונעול במזוודה. (ירי מעשי יוכלו להגיש בקשה לנשיאה)
4. אקדחים לנשיאה (הגנה עצמית) אזרחים ישרים יכולים וצריכים להיות מכפיל כוח של מערכת הביטחון (ראה עבודתו של שפירא). לשם כך דרושים שני פרמטרים 1. נכונות (יש מקרים בהם אנשים שלא היו מעורבים ויכלו לברוח לקחו יוזמה) 2. המצאות נשק במצב תקין (היו מצבים בהם נשק/תחמושת לא היו תקינים) - האוכלוסיה של נושאי הנשק בישראל ברובה מבוגרת, יש יותר יוצאים מנכנסים.
בניגוד לקורה היום, מדינת ישראל צריכה לעודד כל אזרח ישר המוכן להתחייב לשאת נשק, לעשות זאת ולעודד אותו! (הורדת מכסים מנשק ותחמושת, ורגולציה על שרותי מטווח למי שאינם חברות עסקיות) יש להתנות שרות צבאי או לאומי כקריטריון ע"מ למנוע מאוכלוסיה בלתי אוהדת להשיג נשק מגן שיופנה לתוך הנגמ"ש.

אדם ישר שבריאותו תקינה והובא לידיעתו המחויבות באחזקת נשק והחליט ליטול אותה על עצמו יוכל להגיש בקשה ולקבל רישיון לאחר שעמד בתנאים :
א. תנאי נשיאה (אדם המתחייב לשאת את הנשק ברוב הזמן. ואילו אדם המבקש אקדח לבית "שיהיה" ואינו גר באזורי סיכון יש לשקול את בקשתו אך לא חובה להיענות לה) ואיחסון נאותים.
ב . הכשרה
אקדח אינו רובה - שניתן לייצבו בכתף, ובאימון מינימלי להשיג תוצאה. אדם הנושא אקדח חייב לשלוט בבטיחות הנשק ולבצע ירי אך ורק כאשר הינו בטוח במטרתו ומסוגל לפגוע בה.

כל מבקש חדש יחוייב בהכשרה מי שיעבור הכשרה (או יגש לבחינה - כמבקש חדש עם עבר לוחם שהתנסה באקדח) כולם יעברו את הבחינה אצל בוחן חיצוני ולא אצל המדריך שהכשירם. (מטווחים / מדריכים ימדדו לפי שיעור עוברי הבחינה ולא לפי קריטריון אחר )

1) עבר צבאי כלוחם שהתנסה באקדח המבקש רישיון לאקדח - יוכל לעבור בוחן רמה לבקשתו. עבר מה טוב ולא יעבור הכשרה.
2) קלע פעיל בירי מעשי יוכל לקבל רישיון אחד לנשיאה.
3) הכשרה ראשונית ראויה - מי שעסק בלמידה מוטורית יודע, שלמידה כזו לא יכולה להסתיים במפגש חד פעמי היא דורשת מעבר לקליטה והבנה גם הפנמה הנרכשת ע"י הפסקה + הטמעה + הרצת התהליך באופן מנטלי + חזרה עד קבלת הזיכרון השרירי הרצוי. כיוון שאקדח (hand gun ) הוא כלי לא פשוט המופעל עיתים ביד אחת ועיתים בשתי הידיים, יש צורך ברמה מינימלית של כשירות כדי לקבל אחד כזה. ראשית בטיחות אותה ניתן לרכוש בזמן יחסית קצר אך היא חייבת להיות מוטמעת. המציאות היא מורכבת וכוללת תנועה דינמית. לא ייתכן שבמטווח סטטי ורגוע, יוכשר אדם שמותר לו להרוג 25% מהנוכחים בארוע, זה לא מקובל. במטווח סטטי מטווח 8 מ' (הנדרש ע"י הבט"פ) וללא הגבלת זמן יש לדרוש פגיעה במטרה נקודה ! אני טוען שיש חשיבות למספר מפגשים. כדי שתהיה הטמעה טובה ובסופם בוחן. (40 שעות לטעמי זו דרישה גבוהה מידי - אך אני ממליץ לכל נושא אקדח קורס ירי מעשי) אך שעתיים זה מעט מידי ואינו ממצה. יש לי תובנות אך הן לא למקום הזה. ברגע שיתקבל העיקרון יש להחליט יחד עם המשרד לביטחון פנים.
4) אחרון חביב - חידוש הרישיון. למי שלא מכיר בעבר היית צריך להתייצב אחת לשנה עם הנשק אצל נשק (שנות ה 60 ) ולקבל אישור שהנשק תקין. לטעמי מי שעבר הכשרה ארוכה משעתיים (הכוללת חינוך, כמו חשיבות הכשירות, חשיבות הנרתיק, {הבדיחה שאנשים קונים גלוק 19 באלפי שקלים והולכים עם נרתיק "מתנה" או 50 ש"ח כשאקדח מיטלטל כמו סירה ברוח מזרחית בכנרת} וחשיבות הפגיעה) ויקרא לבדוק את תקינות אקדחו, ישמח לרכוש עוד מספר כדורים ולבצע ירי חופשי. פעם בכמה זמן צריך לבדוק את התקינות ? אני טוען כל שנתיים ומוכן להתפשר על 3.

5) אחזקה בבית - מי שרוצה לשמור על ביתו עדיף שיעשה זאת עם רובה כדוריות (אבי מור כבר הסביר טוב ממני) מי שרכש אקדח - זהו קינינו !!! למדינה אין זכות לקחת אותו. !!! מי שהפסיק פעילות מכל סיבה, יוכל או למכרו - או להמירו לאחזקה בבית. (חבל שבוטל). אם המדינה רוצה לא לאפשר זאת תתכבד ותמצא תקציב לפצות את מי שהיא לוקחת ממנו רכוש. בדיוק כמו שמפצים בעל חלקה שחלק משדהו הופקע לטובת כביש.

לסיכום זו הדעה שלי האישית. (תקציר מתוך עבודה גדולה שהוגשה)
אפשר ומותר לחלוק עליה.... כרצונכם.
אך אי אפשר להגיד לי מה ואיך לחשוב.

אשמח לענות על שאלות ולהביא מובאות או נימוקים, אך לא ויכוח.
שוב כל אחד יכול לחשוב מה שהוא רוצה ! ולהתווכח עם מי שהוא רוצה.
שבת שלום.
חבר isia זכור !
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי אלדר » 14 אוגוסט 2015, 23:34

אילן, אולי תגיש מועמדות לועד העמותה?
Vanitas vanitatum, omnia vanitas
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי אילן ב » 15 אוגוסט 2015, 00:08

לא !
ראה תגובתי למעלה....
אחרי שראיתי איך צולבים את המובילים, נגמר לי החשק......
מעולם לא אהבתי פוליטיקה....
ועכשיו אני סולד ממנה עוד יותר.
חבר isia זכור !
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי אלדר » 15 אוגוסט 2015, 15:20

חבל.
אם כי אני מבין אותך לחלוטין
Vanitas vanitatum, omnia vanitas
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ~Hunter~ » 16 אוגוסט 2015, 08:33

החזרה נבעה מלחץ של גורמים שונים כולל הבנה במשרד שזה לא יעבור במבחן בג"צ

אני מאוד אוהב לשמוע את האמירה הזאת שחוזרת בכל פעם מחדש.
אפשר בבקשה רשימה של אותם ההגורמים השונים הלחצו על משרד הבט"פ ואיזושהי הוכחה לזה שהם לחצו? כי רס"ן שמועתי מספר המון דברים שלא עומדים במחן המציאות.

ונושא אי-עמידה בבג"צ... הסיכוי שמישהו ילך עם זה לבג"צ הוא קרוב ל 0, ולא רק בגלל שזה עניין של כ 50אלף ש"ח אלא בגלל שכולם מעדיפים שמישהו אחר יעשה עמורם את העמודה - הו כמה פעמים שמעתי את המילה הזו "בג"צ" מאז שאני פה בסליק, עשות, אולי מאות, "שוכרי הנשק יפנו לבג"צ, בעלי הרישיונות יאתגרו את זה בבג"צ, בלה בלה בלה" - אף אחד פה לא יפנה לשום בג"צ ולא יאתגר בו שום דבר. היה לכל הלוחמי הבג"צ עשור לעשות את זה, אם לא יותר וכמה בג"צים הגישו? אפס.

אז תעשו לכולנו טובה, תרדו מהעץ הזה של "מישהו כבר יאתגר את זה בבגצ עד שמישהו לא יעשה את זה ויצליח ולו פעם אחת.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי itamar » 16 אוגוסט 2015, 09:23

אילן ב כתב:לא !
ראה תגובתי למעלה....
אחרי שראיתי איך צולבים את המובילים, נגמר לי החשק......
מעולם לא אהבתי פוליטיקה....
ועכשיו אני סולד ממנה עוד יותר.

אילן,

אף אחד לא צולב את המובילים - סה"כ מבקרים את הדרך.
אם כבר מדברים על השתלחות - אלו הם ראשי העמותה שהשתלחו בציבור שאותם הם אמורים לייצג,
ואתה לא יכול לדרוש מאיתנו שנרכין את הראש ונשב בשקט.

אתה יודע למה ה-NRA מצליח? כי הוא העמותה של כ-ו-ל-ם .

כן גם של אלה שלא פוגעים ממטר, וגם של אותם רשלנים שמשאירים אקדח טעון על השיש בבית וגורמים לתאונות קטלניות.
לכולם ה-NRA מספק גג והגנה בפני הממשלה ואת "החוליות החלשות" הוא מחזק על ידי קירוב לבבות ולא על ידי הרחקתם/החרגתם מהמערכת.
מתן קורסים והדרכות ברמות שונות, קורסים בסיסיים, במתקדמים, אירגון תחרויות והעלאת המודעות לבטיחות.

בשום מקום לא תראה את ה-NRA מיישר קו עם עמדות הממשלה ויוצא נגד הציבור שאותו הוא מייצג ולא משנה מה יקרה.
גם כשאיזה פסיכי תורן לוקח נשק וטובח באנשים חפים מפשע כי חברה שלו עזבה אותו.

כרגע אם לא הבנת המסר של העמותה מאד מפריד ומפלג.

- מצד אחד אומרים תנו לנו את הקול שלכם - תצטרפו לעמותה כי אין משהו אחר.
- מצד שני אומרים בדיוק לאותם האנשים אם אתה לא מוכן להשקיע פעם בשנה באימון תחזיר את הרשיון
- מצד שלישי, לנו בעלי רשיון בתבחין משמר (שאנחנו הרוב) לא מעניינים אותנו כי יש לנו כל מיני אג'נדות אחרות.

אם לא הבנת את זה עד עכשיו - יש פה תקלה שצריך לתקן אותה דחוף.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי itamar » 16 אוגוסט 2015, 12:05

אילן ב כתב:(ולפני שכל בעלי התבחין המשמר קופצים מקופסאות השימורים - כל שינוי חקיקה הוא תמיד קדימה מעתה והלאה. אז תדאגו לשמר את התבחין שלכם ולא להתקיף אחרים שמנסים להבנתם לפעול למען תרבות אחרת של נשק - שמא פתאום תגלו שאף אחד לא עומד מאחוריכם.

רק תרשה לי לבלבל אותך קצת עם עובדות - תבחין הוא לא חוק!!
מעולם הוא לא היה - וגם לפי החוק החדש לעולם הוא לא יהיה.

לפיכך - כל הכללים שחלים על חוק לא חלים ולעולם לא יחולו על תבחינים.

השר לבט"פ היה רשאי וימשיך להיות רשאי לבטל תבחינים פעילים,
להוסיף חדשים ולשנות קיימים ובתוך כך גם לפגוע (גם כלכלית) בבעלי רשיונות.

דוגמאות לתבחינים ששונו ופגעו בבעלי רשיונות לא חסר.
- מתנדבי משא"ז
- עובדי/מתנדבי מד"א
- נהגי תחבורה ציבורית
- וכן גם תבחין מלפני 1996, שהפך לאחר, שהפך למשמר, שהפך לתבחין לפי הוראת שעה.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

הקודםהבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד