משהו חדש ומטריד בחידוש רישיון
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
Re: משהו חדש ומטריד בחידוש רישיון
ramdishon כתב:בכוונתי להיות בעזריאלי ביום ב׳, 7 בספטמבר, בשעות אחה״צ המאוחרות.
שעה ומיקום מדויקים ייקבעו יותר מאוחר.
הכוונה היא לנהל דיון על הכיוון שעל העמותה לנקוט.
מישהו יגיע?
אני מבקש שמי שמתכוון להגיע יחזור אלי במייל עם מספר הנייד שלו. ramdishon12@walla.com.
רם
"לא למען המית נתון הנשק בידינו, אלא כדי לשמור על החיים." (יצחק שדה).
~Hunter~ כתב:זה שאני לא מאמין לא אומר שאנחנו לא פועלים על מנת לשנות את המציאות.
מה גם שהסברתי למה ההצלחה לא נראית לי בעלת סיכוי גבוה (וכן, יש בזה גם חלק לכל היושבים על הגדר - ביצה אות תרנגולת, עוד מעט לא ישארו לנו בייצים והתרנגולות כולם יהיו בידיים של "יקירי המערכת", שיודעים יפה מאוד לדאוג לעצמם).
אני חושב שקיבלתם פה מספיק משוב לא רק ממני, אלא מעוד חברים ותיקים שלפחות בעיני נחשבים ליקרים ומוערכים.
אני עדיין לא מבין מה בדיוק מה מונע מכם מלקחת יוזמה ולשנות את מצע העמותה כדי שיתן מענה לכל הטענות שהועלו פה ולקהל יעד רחב יותר??
בסופו של דבר הכל בידיכם - אז במקום לשחק בביצה ותרנגולת, תקחו עמדה ותעשו!!
אתם לא צריכים אישור של אף אחד!
אם אחר כך תהיינה עוד טענות ומענות ואנשים לא יצטרפו - לפחות תדעו שמצדכם עשיתם את המקסימום והבעיה לא בצד שלכם.
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק
בנוסף בשרשור הנוכחי :
הידיעה שלי היא או מהראיון האחרון שקיימו עם יעקב עמית(איזושהי ספורטאית ירי מעשי אאל"ט, לא הצלחתי למצוא את הכתבה), או מכנס אבטחה חמושה שנערך לפני 3 חודשים, מודה שאני לא זוכר במדויק מאיפה הידיעה, אבל היא הגיעה או מראש האגף או מסמנכ"ל המשרד לבט"פ, אחד מהשניים בוודאות.
ולשאלתך אני חבר בעמותה אך לא בעל תפקיד.
החוק החדש לא "מבוסס" על שיטת התבחינים.
ה"תבחינים" לעולם לא יעוגנו באיזשהו חוק מכיוון שהם חייבים להיות גמישים וניתנים לשינוי במחי יד "בהתאם למדיניות הממשלה"(בהתאם למצב הרוח של השר בפועל), ואת זה אמר לי באופן אישי היועץ המשפטי של המשרד לביטחון פנים.
יש כל מיני תאוריות מדוע "נולד" התבחין המשמר.
יש כאן כמה דעות לגבי זה, ולי באופן אישי יש מסמך בכתב מהמשרד לביטחון פנים שטוענים שבעקבות אימוץ המלצה של "ועדת ברינקר", שהמליצה שמחזיקי נשק פרטי שמחזיקים ברצף בנשק 10 שנים או יותר(לאקדחים) יוכלו להמשיך ולהחזיק בנשק, נקבע "התבחין המשמר".
ואני חושב שיש כאן מספר אנשים שלא מבינים את מהות "התבחין המשמר" כמו שצריך.
התבחין המשמר לא "מחריג" את בעל הרישיון מבעלי רישיון אחרים ואומר ש"אתה לא צריך לעמוד יותר בעילה".
התבחין המשמר הוא בסה"כ עילה שמעצם הגדרתה אין צורך להוכיח אותה כל פעם מחדש, אבל הוא עדיין תבחין לכל דבר.
בדיוק כמו תבחין "משוחררי צה"ל בדרגת סא"ל ומעלה".
מעצם הגדרת התבחין אין צורך להוכיח אותו כל פעם מחדש, והסטטוס של בעל הרישיון לא אמור להשתנות, וכפועל יוצא מכך אתה "מוגן" מ"אי עמידה בתבחין", אלא אם כן אתה מג"ד צבר לשעבר וקוראים לך לירן חג'בי.
אני רק הערה.. תבחין "אחר" בוטל.
Everest : "בן כה וכה עם או בלי העמותה המשרד לבט"פ מתכנן מהלך של חידוש רישיון אחת ל-10 שנים ו"כשירות" גבוה יותר שכוללת ירי של יותר כדורים"
"ברגע שאתה תילחם על "תבחינים" מסוימים אתה מגבה ומסכים בשתיקה ל"שיטת התבחינים" שהיא העוולה הכי גדולה בכל מערך הרישוי הפרטי היום(ועל זה יסכימו כולם לעניות דעתי כי כולם היו מעדיפים את המצב שלפני 1996, ומי שמתנגד שיצעק "אני!")."
Everest , לא ידוע לי מה המשרד מתכנן , הידיעה שלך היא מ...? אתה קשור לעמותה?
לדעתי האישית ,שיטת התבחינים כרגע היא "עובדה" קיימת , השאלה עם אתה נלחם בגבולות הגזרה שלך או מעבר להם.
הידיעה שלי היא או מהראיון האחרון שקיימו עם יעקב עמית(איזושהי ספורטאית ירי מעשי אאל"ט, לא הצלחתי למצוא את הכתבה), או מכנס אבטחה חמושה שנערך לפני 3 חודשים, מודה שאני לא זוכר במדויק מאיפה הידיעה, אבל היא הגיעה או מראש האגף או מסמנכ"ל המשרד לבט"פ, אחד מהשניים בוודאות.
ולשאלתך אני חבר בעמותה אך לא בעל תפקיד.
argra11 כתב:החוק החדש לדבריך , מבוסס על שיטת התבחינים?כותרת : כנס אבטחה חמושה במדינת ישראל (יום ד ה20 במאי 2015)
כותרת משנה : 11:10-11:40 - אגף רישוי ופיקוח כלי יריה / בט"ש
חוק כלי יריה החדש - תבחינים להחזקת נשק הערות ודגשים.
הבנה שלי , גם בחוק החדש שיטת התבחינים תשאר.
היסטוריה : תבחין "משמר" נולד בעקבות המלצה של ועדת כהן למי שיש רשיון מעל 10 שנים.
ולאהיסוד של תבחין "משמר " לדורתו הוא שאין צורך בצורך מוגדר כדי להמשיך להחזיק רשיון
כל מה שאומר תבחין "משמר" שלאחר 10 שנים שבהם עמדת ב"עילה" אין לך צורך יותר להוכיח "עילה".
אז מי מסרב להבין?
ה"תבחינים" לעולם לא יעוגנו באיזשהו חוק מכיוון שהם חייבים להיות גמישים וניתנים לשינוי במחי יד "בהתאם למדיניות הממשלה"(בהתאם למצב הרוח של השר בפועל), ואת זה אמר לי באופן אישי היועץ המשפטי של המשרד לביטחון פנים.
יש כאן כמה דעות לגבי זה, ולי באופן אישי יש מסמך בכתב מהמשרד לביטחון פנים שטוענים שבעקבות אימוץ המלצה של "ועדת ברינקר", שהמליצה שמחזיקי נשק פרטי שמחזיקים ברצף בנשק 10 שנים או יותר(לאקדחים) יוכלו להמשיך ולהחזיק בנשק, נקבע "התבחין המשמר".
התבחין המשמר לא "מחריג" את בעל הרישיון מבעלי רישיון אחרים ואומר ש"אתה לא צריך לעמוד יותר בעילה".
התבחין המשמר הוא בסה"כ עילה שמעצם הגדרתה אין צורך להוכיח אותה כל פעם מחדש, אבל הוא עדיין תבחין לכל דבר.
מעצם הגדרת התבחין אין צורך להוכיח אותו כל פעם מחדש, והסטטוס של בעל הרישיון לא אמור להשתנות, וכפועל יוצא מכך אתה "מוגן" מ"אי עמידה בתבחין", אלא אם כן אתה מג"ד צבר לשעבר וקוראים לך לירן חג'בי.
itamar כתב:היגט אחי..
אני מבין את הסתירה הלוגית אבל:
1. עזוב אותי מאדיאלים וחלומות על מציאות טובה יותר.
עכשיו ברצינות - אתה באמת מאמין שמישהו פה בארץ הולך לבטל את שיטת התבחינים?
אם לא, אז בשביל מה להלחם בשביל משהו שלעולם לא יקרה?
2. לשיטת התבחינים אתה יכול להכניס כל דבר שתרצה.
עובדה שיש לך תבחין "אחר" שהוא למעשה דלת אחורית לתת נשק לכל מי שהמערכת חפצה ביקרו.
אם "אחר" הוא תבחין, ותבחין "מתוקף הוראת מעבר" הוא תבחין, אז למה לא 10 שנים?
בתכלס כפי שאתה רואה הנייר סובל הכל!
3. החוק דרקוני ככל שיהיה לא מתעסק בכלל בתבחינים. הוא מנציח את החופש שיש בידי הפקידים לנהל את העניינים ככל העולה על רוחם.
ובשורה התחתונה, עזוב אותי מפרופסורים, תתי ועדות, מבקר מדינה וכו'.
שיגידו מה שהם רוצים, בעוד שהמציאות מתרחשת בכלל במקום אחר ורחוק מכל חדרי הדיונים האלה.
בסופו של יום בפוליטיקה הכל זה עניין של לחץ ציבורי, לובינג ואצבעות של בוחרים.
כרגע העמותה מדבר בשפה שמובנת רק לכמה עשרות אנשים ולא לעמך ישראל שמקבלים כרגע הודעות חידוש עם "מתוקף הוראת מעבר" ולא יודעים מה רוצים מהחיים שלהם.
א.
אני רק הערה.. תבחין "אחר" בוטל.
- סליקאי זהב
Everest כתב:בנוסף בשרשור הנוכחי :Everest : "בן כה וכה עם או בלי העמותה המשרד לבט"פ מתכנן מהלך של חידוש רישיון אחת ל-10 שנים ו"כשירות" גבוה יותר שכוללת ירי של יותר כדורים"
תגובה של argar11 :לא יודע מאיפה המידע שלך , ראה ציטוט מנוסח החוק בהמשך התגובה.
"ברגע שאתה תילחם על "תבחינים" מסוימים אתה מגבה ומסכים בשתיקה ל"שיטת התבחינים" שהיא העוולה הכי גדולה בכל מערך הרישוי הפרטי היום(ועל זה יסכימו כולם לעניות דעתי כי כולם היו מעדיפים את המצב שלפני 1996, ומי שמתנגד שיצעק "אני!")."
תגובה של argar11 :שיטת התבחינים לדעתי תישאר גם בחוק החדש , ראה ציטוט מנוסח החוק בהמשך התגובה.Everest , לא ידוע לי מה המשרד מתכנן , הידיעה שלך היא מ...? אתה קשור לעמותה?
לדעתי האישית ,שיטת התבחינים כרגע היא "עובדה" קיימת , השאלה עם אתה נלחם בגבולות הגזרה שלך או מעבר להם.
ולשאלתך אני חבר בעמותה אך לא בעל תפקיד.argra11 כתב:החוק החדש לדבריך , מבוסס על שיטת התבחינים?כותרת : כנס אבטחה חמושה במדינת ישראל (יום ד ה20 במאי 2015)
כותרת משנה : 11:10-11:40 - אגף רישוי ופיקוח כלי יריה / בט"ש
חוק כלי יריה החדש - תבחינים להחזקת נשק הערות ודגשים.
הבנה שלי , גם בחוק החדש שיטת התבחינים תשאר.
היסטוריה : תבחין "משמר" נולד בעקבות המלצה של ועדת כהן למי שיש רשיון מעל 10 שנים.
ולאהיסוד של תבחין "משמר " לדורתו הוא שאין צורך בצורך מוגדר כדי להמשיך להחזיק רשיון
כל מה שאומר תבחין "משמר" שלאחר 10 שנים שבהם עמדת ב"עילה" אין לך צורך יותר להוכיח "עילה".
אז מי מסרב להבין?
תגובה של argar11 :כאמור , כנראה שאתה לא מסונכרן עם מצב החוקן (הטעות במקור) , ראה ציטוט מנוסח החוק בהמשך התגובה.
תגובה של argar11 :שיטת התבחינים תעוגן בחוקן , התבחינים יהיו "גמישים" וישונו ע"י כבוד השר מתי שבא לו , ראה ציטוט מנוסח החוק בהמשך התגובה.
תגובה של argar11 :לא יודע מה לא הבנת מדברי על הסבר תבחין "משמר" אז יותר קל לי לומר שבגדול אני מסכים לתיאור שלך , אז אם שיטת התבחינים הולכת להשאר לא כדאי/חשוב/הכרחי להלחם על תבחין "משמר"?
בשרשור אחר רם כתב :
ramdishon כתב:
שלח לי בפרטי את כתובת הדוא״ל שלך, ואשלח לך את הצעת החוק.
אז קיבלתי ממנו את הצעת החוק בקובץ PDF (תודה רבה לרם על התגובה המהירה):
כותרת המסמך :
הצעת חוק מטעם הממשלה:הצעת חוק כלי יריה [נוסח משולב], התשע"ה 2015-
עמוד 10 :
פרק ג: גופים טעוני רישיון החזקה לפי צורך
(א) השר יקבע תבחינים לרישיון החזקה פרטית של כלי יריה.
לעניין זה, "החזקה פרטית" – למעט החזקה במסגרת גוף
או ארגון לפי חוק זה;
הארה כללית:
למה העמותה לא מפרסמת את הצעת החוק באתר העמותה?
או פרסום במקביל פה בסליק?
מי שרוצה בהעתק של הצעת החוק יכול לשלוח אלי הודעה בפרטי עם המייל שלו ואשלח לו את "הצעת החוקן" בהקדם.
בברכת יום טוב.
==============================
הַלְלוּ אֶת ה', כָּל-גּוֹיִם; שַׁבְּחוּהוּ, כָּל-הָאֻמִּים.
כִּי גָבַר עָלֵינוּ, חַסְדּוֹ; וֶאֱמֶת-ה' לְעוֹלָם;
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
אבל הצעת חוק היא לא מטעם העמותה. לא נראה לך מוזר שהעמותה תשים את החוק שהיא לא ממש אוהבת (בלשון המעטה) באתר שלה?
ואגב, זה המקום לבקש: אם למישהו יש גישה למסמך הצעת החוק המקורית (ההיא בפורמט WORD) תגידו בבקשה, אנחנו צריכים את המסמך המקורי - זה יקל להכין תיקונים ולהכניסם לגוף החוק בצורה מסודרת.
ואגב, זה המקום לבקש: אם למישהו יש גישה למסמך הצעת החוק המקורית (ההיא בפורמט WORD) תגידו בבקשה, אנחנו צריכים את המסמך המקורי - זה יקל להכין תיקונים ולהכניסם לגוף החוק בצורה מסודרת.
~Hunter~ כתב:אבל הצעת חוק היא לא מטעם העמותה. לא נראה לך מוזר שהעמותה תשים את החוק שהיא לא ממש אוהבת (בלשון המעטה) באתר שלה?
האנטר - מכיר את הביטוי "אור השמש מטהר"?
אחד מהתפקידים של העמותה הוא ליצור שקיפות במקומות שהמדינה מעוניינת לשמור על עמימות כדי להלחם בעוולות.
אתה יכול לקחת בתור דוגמא את חשיפת מטווה הגז ואת הקומבינות שהמדינה ניסתה לעשות על גבינו עם תשובה ונובל אנג'י
חשיפת עוולות והגנה על הציבור שלכם זו לא אחת ממטרות העמותה?
אם כן, תעלו את הצעת החוק על אתר האינטרנט של העמותה + גילוי נאות והדגשה של כל עוולות שהחוק הזה עושה + קריאה לפעולה "להרשם לעמותה כדי להאבק בעוולות האלה"
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק
itamar כתב:~Hunter~ כתב:אבל הצעת חוק היא לא מטעם העמותה. לא נראה לך מוזר שהעמותה תשים את החוק שהיא לא ממש אוהבת (בלשון המעטה) באתר שלה?
תגובה של argra11 : הכוונה בפרסום בכדי שאנשים ידעו מה מחכה להם.
בנוסף על העמותה לפרסם את יעדיה ודרכי פעולה לשינוי החוק המוצע.
אחד מהתפקידים של העמותה הוא ליצור שקיפות במקומות שהמדינה מעוניינת לשמור על עמימות כדי להלחם בעוולות.
אתה יכול לקחת בתור דוגמא את חשיפת מטווה הגז ואת הקומבינות שהמדינה ניסתה לעשות על גבינו עם תשובה ונובל אנג'י
תגובה של argra11 : אם ההסבר שלי למעלה לא מובן ,אולי ההסבר של איתמר יותר טוב.
חשיפת עוולות והגנה על הציבור שלכם זו לא אחת ממטרות העמותה?אם כן, תעלו את הצעת החוק על אתר האינטרנט של העמותה + גילוי נאות והדגשה של כל
עוולות שהחוק הזה עושה + קריאה לפעולה "להרשם לעמותה כדי להאבק בעוולות האלה"
א.
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
דניאל רוט - קלעית אולימפית נטו ! כתבת ספורט + בישראל היום.
הכתבה פורסמה גם בישראל היום וגם ישראלדיפנס.
http://www.israeldefense.co.il/he/conte ... 7%9E%D7%A8
חבר isia זכור !
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
itamar כתב:~Hunter~ כתב:אבל הצעת חוק היא לא מטעם העמותה. לא נראה לך מוזר שהעמותה תשים את החוק שהיא לא ממש אוהבת (בלשון המעטה) באתר שלה?
אם כן, תעלו את הצעת החוק על אתר האינטרנט של העמותה + גילוי נאות והדגשה של כל עוולות שהחוק הזה עושה + קריאה לפעולה "להרשם לעמותה כדי להאבק בעוולות האלה"
א.
ההצעה תעלה לאתר העמותה היום או מחר.
רם
אילן ב כתב:דניאל רוט - קלעית אולימפית נטו ! כתבת ספורט + בישראל היום.
דעתי האישית:
במה הודעה זו מוסיפה לשרשור הנוכחי?
לדעתי , רצוי להעביר לשרשור נפרד.
לגופו של כתבה , לדעתי , דוגמא לשאלות רפות כדי לא להרגיז את ה"גביר השלטון" , שמקבלות תשובות "פרווה" עטופות בנייר פורצלן. (וזה מכתבת שבאה מהתחום)
רצוי שמי שבא במגע עם פקידי הממסד יראו את סדרת המופת הבריטית "כן אדוני השר" בכדי להבין את התשובות שהוא מקבל לאשורם.
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
ramdishon כתב:itamar כתב:~Hunter~ כתב:אבל הצעת חוק היא לא מטעם העמותה. לא נראה לך מוזר שהעמותה תשים את החוק שהיא לא ממש אוהבת (בלשון המעטה) באתר שלה?
א.
תודה , ח"ח !.
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
ramdishon כתב:itamar כתב:~Hunter~ כתב:אם כן, תעלו את הצעת החוק על אתר האינטרנט של העמותה + גילוי נאות והדגשה של כל עוולות שהחוק הזה עושה + קריאה לפעולה "להרשם לעמותה כדי להאבק בעוולות האלה"
א.
ראו את הצעת החוק כאן:
http://www.legalwep.co.il/newsCategory. ... egoryID=18
רם
אילן ב כתב:דניאל רוט - קלעית אולימפית נטו ! כתבת ספורט + בישראל היום.
הכתבה הזו היא שיעור מעולה בפוליטיקה אירגונית.
אני לא יודע מה עוד נאמר בין דניאל רוט ליעקב עמית, כי רק לכותבת הכתבה יש גישה לחומרי הגלם אבל עיקרי הדברים שלו הם:
1. שיטת התבחינים IS HERE TO STAY - כי זה הכלי של המדינה לווסת את חלוקת הרשיונות בהתאם למצב הביטחוני, הלחץ התקשורתי של ארגוני הנשים, ומצב הרוח של השר לבט"פ
2. מה שהיה הוא שיהיה ויש מצב שיהיה אפילו יותר גרוע
3. שבשורה התחתונה הוא לא סופר אותנו ועושה מה בראש שלו וימשיך לעשות ככה למרות כל המתנגדים.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק
argra11 כתב:אילן ב כתב:דניאל רוט - קלעית אולימפית נטו ! כתבת ספורט + בישראל היום.
דעתי האישית:
לגופו של כתבה , לדעתי , דוגמא לשאלות רפות כדי לא להרגיז את ה"גביר השלטון" , שמקבלות תשובות "פרווה" עטופות בנייר פורצלן. (וזה מכתבת שבאה מהתחום)
רצוי שמי שבא במגע עם פקידי הממסד יראו את סדרת המופת הבריטית "כן אדוני השר" בכדי להבין את התשובות שהוא מקבל לאשורם.
הוא הוסיף את ההודעה בגלל שכתבתי על "חידוש רישיון אחת ל-10 שנים", וזה מופיע בכתבה.
תודה לאילן.
- סליקאי זהב
Everest כתב:argra11 כתב:אילן ב כתב:דניאל רוט - קלעית אולימפית נטו ! כתבת ספורט + בישראל היום.
דעתי האישית:
הוא הוסיף את ההודעה בגלל שכתבתי על "חידוש רישיון אחת ל-10 שנים", וזה מופיע בכתבה.
תודה לאילן.
אז בוא נקרא ביחד מה כתוב בכתבה:
מר יעקב עמית :"...כיום יש לנו כוונה מוצהרת לקצר את תוקף הרישיון ולהעלות את מספר האימונים".
שאלת הכתבת :"כוונה זו מייקרת משמעותית את העלויות לבעלי כלי נשק"
מר יעקב עמית :"לא מדויק. הם ישלמו אגרה חד-פעמית לתקופה של כעשור ולא יחויבו לחדש את הרישיון מדי שלוש שנים, אבל כן לבצע הכשרה בתשלום כל שנה. בשיחות מוקדמות שערכנו עם המטווחים הובעה נכונות למחירים נוחים יותר".
ועכשיו ילדים רגע של עברית:
תשלם אגרה אחת ל10 שנים , זה לא אומר שהרישיון שלך תקף ל10 שנים.ובנוסף כל שנה תצטרך לעבור הכשרה ולעבור אותה , אף אחד עוד לא אמר לך מהי אותה הכשרה וגם היא נתונה לבחינה ושינוי ע"י השר.
מדגיש שוב :כל זה תוך
"כוונה מוצהרת לקצר את תוקף הרישיון"
תודה לאילן
לפי השרשור הזה לא העמותה היא "רוח גבית" למדיניות אותה מיצג מר יעקב עמית.
נראה לי שיעקב עמית הוא "רוח גבית" למדיניות העמותה.
לפי הכתבה יש היום 150000 כלי יריה פרטיים.
ב1996 היו קרוב ל 300000 ,ב 2001 היו 266643 כלי יריה פרטיים
(המקור :הועדה הבין משרדית לבחינת זכאות למתן כלי יריה באתר המשרד לביטחון פנים)
ללא תבחין "משמר" פוטנציאל החברים שלכם שואף ל0!
בברכת יום טוב
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד