משהו חדש ומטריד בחידוש רישיון

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

Re: משהו חדש ומטריד בחידוש רישיון

על ידי ~Hunter~ » 18 יוני 2015, 20:46

Everest כתב:כבר כתבתי על זה לפני שבוע-שבועיים בפוסט אחר פה בפורום ומשום מה אף אחד לא קרא.
אם זה מטריד אותך אז יש טריק - תשלם ותדפיס את חידוש הרישיון מהאינטרנט ואז לא תאלץ לחתום על שום דבר כזה.

אחד מחברים כבר בדק, הטריק הזה לא עובד, מדריך ירי שמעביר לך את החידוש מחוייב ע"י משרד הבטפ לוודא חתימה על הטופס. ורק לשים לב שמי שחותם על "התחייבות לעמידה בתנאי תבחין הוראות מעבר" חותם למעשה על "עמידה בתנאים" של תבחין שתנאים שלו לא פורסם בשום מקום - למעשה זה כמו לחתום על שיק פתוח על שם פקיד משרד הבט"פ ולקוות שלא יעשה בו שימוש לרעה.

ממה שהבנתי מחברי ועד העמותה הנושא יעלה מול משרד הבט"פ, אבל אם "הגוף האלטרנטיבי" שעומד לקום בכל רגע יעשה זאת יותר טוב לא יהיה שמח ממני.
נערך לאחרונה על ידי ~Hunter~ בתאריך 19 יוני 2015, 07:46, נערך פעם אחת בסך הכל.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ramdishon » 18 יוני 2015, 21:05

pichinan כתב:
afss כתב:
ניר ל כתב:כ
. יש קבוצה מקבילה שעושה מאמצים נואשים לצמצם את הנזק, אז פשוט אל תתערבו.

אפשר לקבל פרטים על הקבוצה המקבילה? אני מעונין להצטרף ולתמוך!
רם
"לא למען המית נתון הנשק בידינו, אלא כדי לשמור על החיים." (יצחק שדה).
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Everest » 18 יוני 2015, 22:48

~Hunter~ כתב:
Everest כתב:כבר כתבתי על זה לפני שבוע-שבועיים בפוסט אחר פה בפורום ומשום מה אף אחד לא קרא.
אם זה מטריד אותך אז יש טריק - תשלם ותדפיס את חידוש הרישיון מהאינטרנט ואז לא תאלץ לחתום על שום דבר כזה.

אחדי מחברים כבר בדק, הטריק הזה לא עובד, מדריך ירי שמעביר לך את החידוש מחוייב ע"י משרד הבטח לוודא חתימה על הטופס. ורק לשים לב שמי שחותם על "התחייבות לעמידה בתנאי תבחין הוראות מעבר" חותם למעשה על "עמידה בתנאים" של תבחין שתנאים שלו לא פורסם בשום מקום - למעשה זה כמו לחתום על שיק פתוח על שם פקיד משרד הבט"פ ולקוות שלא יעשה בו שימוש לרעה.

ממה שהבנתי מחברי ועד העמותה הנושא יעלה מול משרד הבט"פ, אבל אם "הגוף האלטרנטיבי" שעומד לקום בכל רגע יעשה זאת יותר טוב לא יהיה שמח ממני.

כן צודק.
באמת בתחילת חודש מאי מי שהדפיס את הרישיון דרך האינטרנט לא נדרש לחתום על ההצהרה(בדוק), אבל כנראה שהמשרד עלה מהר על ה"פירצה" ועכשיו גם מי שמוריד את הטפסים מהאינטרנט נדרש לחתום - בדקתי.
בכל מקרה הייתי מציע לכל מי שנאלץ פתאום לחתום והוא רוצה לכסות את עצמו שיכתוב "תבחין מלפני 1996".
אין למשרד שום יסוד לטעון אחרת אם הוא באמת קיבל את הרישיון לפני 1996, כי ההצהרה היא שאתה עדיין עומד בתבחין בגינו ניתן לך הרישיון ולא שאתה עומד בתבחין ש"המציאו" לך הרגע.
זה לא מפורסם ברשימת התבחינים אבל כן כתוב באתר של המשרד לבט"פ ש"ראש האגף רשאי להאריך לתקופת חידוש אחת בכל פעם את הרישיון למי שמחזיק בו 10 שנים או יותר ברצף גם אם אינו עומד בשום תבחין" - לפי "הוראת מעבר זו", מכאן השם שניתן ל"תבחין" החדש.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי higt-power » 20 יוני 2015, 22:28

Everest כתב:קראתי ביסודיות ותיכננתי להגיב, אבל ברגע שלא הצלחת להביא דוגמה אחת שביקשתי למי שנפגע מפעילות העמותה, הבנתי שדבריך ריקים מתוכן וסתם מדובר בתסכול אישי שלך.
וסתם הערת אגב, רצח רבין לא פגע בשום צורה בענף.

זה ממש לא מדויק .
נכון הוא שוועדת כהן ואימוץ חלקי ומסולף של מסקנותיה החל לפני רצח רבין אבל רצח רבין הביא להקפא מלאה של כל נושא הרשיונות למשך 5 שנים (עד 2001 ) .
למעשה אפשר לומר שמה שהציל את ענף הנשק בישראל היתה האינטפדה השניה ולחץ הציבורי למאפשר מיגון מואץ במאבטחים לכל מקום שיש בו ריכוז קהל ולו המינימלי ביותר לצד החלטה של צה"ל לחייב את אנשי הקבע לשאת נשק וכן גם לחץ לאפשר לאזרחים להגן על עצמם .
אני יכול להעיד שחודש לפני פרוץ האינטיפדה הגעתי לחנות נשק שכבר איננה בת"א לבדוק את האופציות לרכש של נשק לפני המעבר לקו קדמי המוכר הראה לי מלאי של 70 כלים משומשים והסביר לי שאין לו למי למכור אותם כי אין רשיונות חדשים .
שנה אחרי חזרתי לשם עם חבר שחיפש נשק משומש הסוחר הפנה אותנו לארון תצוגה של של מטר וקצת על חצי מטר עם כ10 כלים בפנים (רובם אנטיקות של ממש ) ואמר לי שזה מה שנשאר לו .
כאשר הגעתי עם האישור העקרוני לחנות נשק בחודש מאי 2001 הוא הסתכל על הרשיון בשע עינים
וקרא גם לאישתו ,ואז הסביר לי שזה הרשיון החדש הראשון שהוא ראה ב5 שנים האחרונות .
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי argra11 » 21 יוני 2015, 08:32

קודם כל, לקרוא לאנשים שעושים ולא רק כותבים בפורום כל היום "ילדים קטנים" זה קצת מעליב.

צודק , אבל ... כל פעם שמנסים להסביר לכם משהו אחר אתם "קופצים" ומעלים את הטענה הזו.
אתה יודע מה אני עשיתי ? הצטרפתי לעמותה , עכשיו "זכיתי" ביושר להעביר ביקורת?

נושא הכשירות הוא לא רעיון שקם ביום אחד, ובוא אני אגלה לך סוד: עם או בלי עמותה ש"רק מזיקה" כלשונך האגף בוחן כבר תקופה מסוימת חידוש רישיון אחת ל-10 שנים עם "ריענון כשירות" מחמיר יותר מהיום(ככל הנראה ירי פעם בשנה).

צודק , אבל ... אתה בתור עמותה אמור להילחם בנושא ובמקום זה "ישרתם קו" עם המשרד ,לדעתי , כי חשבתם שזה יוסיף לכם נקודות מול המשרד.
מה שאתם לא משכילים להבין "נושא הכשירות" הוא מדרון חלקלק שלא ידוע היכן סופו.
(לצערי , אני אישית מסוגל לדמיין ולדעתי כל נושא החזקת כלי יריה ברישיון בעתיד הוא מדע בדיוני , לא נורא , נחזור לימי קום המדינה)

אם הרוב לא הולכים עם הנשק עליהם כלשונך אז טוב יעשו אם ימירו רשיונם ל"החזקה בלבד", ככה תהיה פחות לגיטימציה למשרד לבט"פ להתעמר בנושאי נשק חוקי ולכתוב שהמדיניות שלהם היא נגזרת של(ציטוט): "בעקבות ריבוי המקרים של שימוש שלא כדין בכלי יריה המוחזק ברישיון, בהם שילמו אזרחים בחייהם".
תרוויח 2 ציפורים במכה - הפחתת הכמות והעלאת האיכות, ולא תפגע לאף אחד בקניין למעט התחמושת.
ככה גם תסתום את הפה לכל מי שרוצה להחזיק נשק "כי בא לו לשמור אותו ליופי בכספת" ולא בא לו לשאת אותו עליו.

1. מי אתה שתחליט? אתה והעמותה נותנים לגיטימציה למדיניות של המשרד! , ציטוט של מישהו שאני מאד מעריך : "חלם זה כאן" .
2. רישיון "אחזקה בלבד" לאקדח , אני לא ראיתי אחד כזה כבר הרבה זמן , כמו כן המשרד עצמו לא אוהב את הרישיון הזה.
3. "אהבתי" את הביטוי : "ככה גם תסתום את הפה...וגו" , רק מראה שאין לך שום כבוד לדעות של אחרים , דוגמא (שלך) : אדון\גברת הרוצים להחזיק נשק "כי בא לו\לה לשמור אותו ליופי בכספת" ולא בא לו\לה לשאת אותו עליו , אבל , בתקופות יותר מתוחות הם כן רוצים את הנשק עליהם וביום פקודה הם הולכים למטווח ומחדשים כשרות. (אני מכיר כמה כאלו.)

עניין הכשירות, כבר הוסבר כאן פעמים רבות, בא ליצור מצב שאנשים שרוצים והיום לא יכולים - יוכלו לקבל נשק בתנאי כשירות מחמירים יותר, תוך יצירת מאזן כי כל אלו שמדובר בעול מבחינתם והם סתם עוד מספר בסטטיסטיקה של מחזיקי הנשק, ישמחו לוותר עליו.

ושוב ,
1. מי אתה שתחליט? אתה והעמותה נותנים לגיטימציה למדיניות של המשרד!
2. אתה והעמותה הייתם אמורים להסביר תחת כל עץ רענן שהאיזון שאותו אתה מחפש כבר ישנו וקיים בהחלטות וועדת כהן , במקום זאת אתה מחזק את ידי המשרד.
3. הזזת את נקודת האיזון ויש לך פחות בעלי רישיון בתנאי כשירות מחמירים יותר , כולם התרגלו לתנאים החדשים ואז המשרד עם רוח גבית של ה"אקדח על השולחן" דורשים נקודת איזון מחמירה יותר , מדרון חלקלק כבר אמרתי ? (וגם כאן אני מאמין ובטוח יקומו "כוכבים" שיסכימו לדרישה)

הרי לכן הדרישה לנקודת איזון שאתה דורש יש תשובה אחת והיא שלך :
לגבי המסוכנות של בעלי נשק פרטי, ולאו דווקא בעילה משמרת, האחוזים הם באמת אפסיים.

ובקשר ל :
אבל מה לעשות שאיזה אידיוט עם נשק פרטי ברישיון, שככה "במקרה" הייתה לו "עילה משמרת", נכנס לסניף בנק בבאר שבע ורצח אנשים.

בבקשה , אחרי מקרה נוסף כזה לאחר יצירת "נקודת האיזון" החדשה שלך , הינה הסיבה למה צריך "נקודת איזון" מחמירה יותר , ואחר כך עוד "נקודת איזון" מחמירה יותר וכן הלאה והלאה למדרון החלקלק שיצרת.

מכאן והלאה כבר אין לי כח לנסות להסביר לך כי כמו שכתב מישהו נוסף שאני מאד מעריך :
אם אני צריך להסביר לך , אתה אף פעם לא תבין ...

בברכת יום טוב
==============================
הַלְלוּ אֶת ה', כָּל-גּוֹיִם; שַׁבְּחוּהוּ, כָּל-הָאֻמִּים.
כִּי גָבַר עָלֵינוּ, חַסְדּוֹ; וֶאֱמֶת-ה' לְעוֹלָם;
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי argra11 » 21 יוני 2015, 08:48

לרם דישון :
1. לצערי ליום עיון של העמותה לא יכולתי להגיע.
2. לאחר שראיתי את התקצירים ביוטיוב לא נראה לי שהגיע גם בעתיד.
3. "יום עיון פתיחה - רם דישון" אתה מסקר את היישגי העמותה עד הדקה ה 13:25 הייתי איתך , בנקודה זו איבדת אותי :
"אם אתה לא יורה פעם בשנה אתה לא פוגע" , נבדק סטיסטית?
"הם לא מעניינים אותי" (נאמר באנגלית)

כנראה שרבים מתבחין "משמר" לא מעניינים אותך , היה רצוי שתצאו עם הצהרה זו בגלוי.

פעם נוספת :
"כשירות מבצעית" הוא מדרון חלקלק שלא ידוע סופו!

וועדת כהן , זה צריך להיות "התנ"ך" שלכם.
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ~Hunter~ » 16 יולי 2015, 17:18

argra11
הייתי מסכים איתך אילו היית לנו אלטרנטיבה בדמות ארגון אחר שהיה נלחם לטובת היורים. אבל אין כזה. יש רק את העמותה. זהו. עכשיו למעשה מונחות לפנינו שתי אופציות:
1) לשמור על העמותה חיה ובועתת ומי שלא מסכים עם דרכה או חושב שהיא צריכה ללכת לכיוון אחר בנומבר כמדומני ישנן בחירות לועד העמותה, אפשר להיבחר או להציע מועמדים מטעמך שייצגו את דעותך טוב יותר.
2) לתת לעמותה למות ואף אחד לא יהיה שם, בועדת הפנים של הכנסת לשרת את האינטרס שלך.
אלו כל האפשרויות, אין נוספות.

אני מאמין שעדיף חצי מכלום, לא משנה אם יש לך חלוקי דעות כאלה או אחרים עם חלק מדברים שנאמרים ע"י חלק מאנשים העמותה (גם לי יש) - אבל יש עובדות שלא ניתן להיתווקח איתן ואחת מהם שללא העמותה חוק הפסיכולוגים היה חל על כולנו. כל מי שמוכן לקרוא את הפרוטוקולים של ועדת הכנסת יכול לראות איפה הדיונים התחילו (רמז, חוק היה אמור לחול על כולם וכל נבחרי הציבור מלבד אולי פייגלין היו בסדר עם זה) ואיפה הם הסתיימו כמה וכמה ישיבות לאחר מכן, כאשר לאורך כל הדרך העמותה הייתה הכח היחיד שבכל הישיבות דחף לכיוון שלנו וכל השאר, בעידוד "שולחן המטבח" דחפו לכיוון של פסיכוליג לכווולם ופעם ב 3 שנים.

אני לא אציין השגים נוספים, כי הם כבר צויינו בעבר, מה שחשוב הוא שאתה ומתלבטים אחרים צריכים להחליט החלטה נורא פשוטה, האם בלי שם ארגון (נגיד שהוא לא כזה טוב) היה ויהיה יותר טוב או לא. אני את ההחלטה שלי קיבלתי ביום בו פורסם, לפני כמה שנים, האיסור על החלפה או תיקון של אקדחי "משמר".
נכתב פה בעבר, ע"י מישהו "שהעמותה תסגר ויפה שעה אחת קודם - ואז יקום ארגון אחר שישרת אותנו טוב יותר". אבל העובדה המצערת היא שלא יקום, כמו שהוא לא קם לפני העמותה. כי אף אחד מהמבקרים לא ממש מתכוון להקים אותו ולהשקיע בו את זמנו. כי יותר קל לבקר מבאמת לעשות. כי לבסוף כולנו, כולל אותי, היינו מעדיפים שמישהו יעשה עבורנו את העבודה. ככה זה עם ישראל.
כמה אנשים כאן, לדעתך, באמת קראו את הצעת החוק כלי היריה החדשה על כל 53 עמודיה? ניחוש שלי - לא הרבה, כי הזמן שלנו חשוב לנו וכולנו עסוקים מאוד. לא תהיה עמותה אף אחד לא יקרא את החוק, לא יכין רג'קטים ולא יבוא איתם לועדה בכנסת. רק כולם של "שולחן המטבח" ישמע, זה מה שהיית רוצה שיקרה?
זה הרי בדיוק כמו להגיד "אני לא מרוצה מפעולות הממשלה והתפלגות המפלגות בכנסת ולכן צריך לבטל את כל מוסד הממשלה והכנסת" - לאיפה זה היה מביא אותנו?
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי argra11 » 17 יולי 2015, 17:17

~Hunter~ כתב:argra11
הייתי מסכים איתך אילו היית לנו אלטרנטיבה בדמות ארגון אחר שהיה נלחם לטובת היורים. אבל אין כזה. יש רק את העמותה. זהו. עכשיו למעשה מונחות לפנינו שתי אופציות:
1) לשמור על העמותה חיה ובועתת ומי שלא מסכים עם דרכה או חושב שהיא צריכה ללכת לכיוון אחר בנומבר כמדומני ישנן בחירות לועד העמותה, אפשר להיבחר או להציע מועמדים מטעמך שייצגו את דעותך טוב יותר.
2) לתת לעמותה למות ואף אחד לא יהיה שם, בועדת הפנים של הכנסת לשרת את האינטרס שלך.
אלו כל האפשרויות, אין נוספות.

1.יש אופציה שלישית , להשמיע את קולך בסליק ולקוות שאנשי העמותה יקשיבו למה שיש לחברים אחרים לומר.
1.2 .אין לי שום רצון "לשנות מבפנים" ו"להילחם" לשינוי מדיניות העמותה. (חוץ מלהתווכח בסליק , ויכוח (תרבותי) הוא חיובי).
1.2.3.הייתי שמח אם הייתה יותר הקשבה בעמותה לאנשים המיצגים דעה שונה (אבל בתוך עמי אני חי)
1.2.3.4.את האינטרס שלי גם העמותה לא מיצגת , אם העמותה הייתה משכילה להבין ולרדת לעומקו של האינטרס שלי (שהוא יותר מ"שלי" , הוא חשוב לכולם) היה סיכוי קלוש לנושא רישוי כלי יריה.

אני מאמין שעדיף חצי מכלום, לא משנה אם יש לך חלוקי דעות כאלה או אחרים עם חלק מדברים שנאמרים ע"י חלק מאנשים העמותה (גם לי יש)

2.אני חבר עמותה.

אבל יש עובדות שלא ניתן להיתווכח איתן ואחת מהם שללא העמותה חוק הפסיכולוגים היה חל על כולנו. כל מי שמוכן לקרוא את הפרוטוקולים של ועדת הכנסת יכול לראות איפה הדיונים התחילו (רמז, חוק היה אמור לחול על כולם וכל נבחרי הציבור מלבד אולי פייגלין היו בסדר עם זה) ואיפה הם הסתיימו כמה וכמה ישיבות לאחר מכן, כאשר לאורך כל הדרך העמותה הייתה הכח היחיד שבכל הישיבות דחף לכיוון שלנו וכל השאר, בעידוד "שולחן המטבח" דחפו לכיוון של פסיכוליג לכווולם ופעם ב 3 שנים.

3.על כל "עובדה" אפשר להתווכח וסעיף הפסיכולוגים לרישוי נשק פרטי הוא אידיוטי במקרה הטוב והוא היה נופל מהר מאד ע"י לחץ מצה"ל אחרי שכל העולם ואחותו היה מגיש בקשה לכלי יריה ומסורב אחרי שיחה עם הפסיכולוג ואחר כך "טוען" שאינו מסוגל לבצע מילואים.

אני לא אציין השגים נוספים, כי הם כבר צויינו בעבר, מה שחשוב הוא שאתה ומתלבטים אחרים צריכים להחליט החלטה נורא פשוטה, האם בלי שם ארגון (נגיד שהוא לא כזה טוב) היה ויהיה יותר טוב או לא. אני את ההחלטה שלי קיבלתי ביום בו פורסם, לפני כמה שנים, האיסור על החלפה או תיקון של אקדחי "משמר".

4.שוב , אני חבר עמותה.
5.בקשר להישגים - יש עיקר ויש טפל , העיקר הוא בת האיכר כשהאיכר לא בבית.(סתאאאאם...)
ברגע שהרעיון שעמד מאחורי "אחר \ משמר" נרצח ע"י מדיניות המשרד ,והעמותה לא מבינה את חשיבות הענין ,אני כבר הבנתי שברגע זה הנושא בחזקת "אבוד" , מה שלא האמנתי הוא שמי שיתן את הדחיפה האחרונה לארון הקבורה שנקרא רישוי כלי יריה (ע"י הסכמה ודחיפת מדיניות ה"כשרות המבצעית")תהיה העמותה.

נכתב פה בעבר, ע"י מישהו "שהעמותה תסגר ויפה שעה אחת קודם - ואז יקום ארגון אחר שישרת אותנו טוב יותר". אבל העובדה המצערת היא שלא יקום, כמו שהוא לא קם לפני העמותה. כי אף אחד מהמבקרים לא ממש מתכוון להקים אותו ולהשקיע בו את זמנו. כי יותר קל לבקר מבאמת לעשות. כי לבסוף כולנו, כולל אותי, היינו מעדיפים שמישהו יעשה עבורנו את העבודה. ככה זה עם ישראל.

6.מסכים אתך , אין משהו אחר , לכן (תתפלא) אני מנסה ומשכנע נושאי כלי יריה להצטרף לעמותה.
אבל (מה שאני לא מספר להם) שאני לא מסכים עם רוב המדיניות של העמותה.
6.1. אם יקום - אני הצטרף כמו שהצטרפתי לעמותה , אם לא יקום - אני מקווה שהעמותה תמשיך להתקיים ויותר מכך , תשנה כיוון (לא צריך הרבה , רק "פיין טיוננינג")

כמה אנשים כאן, לדעתך, באמת קראו את הצעת החוק כלי היריה החדשה על כל 53 עמודיה? ניחוש שלי - לא הרבה, כי הזמן שלנו חשוב לנו וכולנו עסוקים מאוד.

7. לא יודע , אני קראתי ואני מודאג מאד ,אבל יותר חשוב , כמה מכם קראו את "ועדת כהן"?

לא תהיה עמותה אף אחד לא יקרא את החוק, לא יכין רג'קטים ולא יבוא איתם לועדה בכנסת. רק קולם של "שולחן המטבח" ישמע, זה מה שהיית רוצה שיקרה?

8. לא

.

הארה לסיכום :
כמתנדב בארגונים שונים אני מעריך מאד את פעילותם של העושים במלאכה גם אם אני לא מסכים אתם לרוב.

יחסי "אוהב - לא אוהב" עם העמותה?
ימים יגידו ....

בברכת שבת שלום
נערך לאחרונה על ידי argra11 בתאריך 17 יולי 2015, 17:31, נערך פעם אחת בסך הכל.
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי argra11 » 17 יולי 2015, 17:23

זה הרי בדיוק כמו להגיד "אני לא מרוצה מפעולות הממשלה והתפלגות המפלגות בכנסת ולכן צריך לבטל את כל מוסד הממשלה והכנסת" - לאיפה זה היה מביא אותנו?

לא ראיתי בשום תשובה קודמת שלי שהמסקנה שלך מדברי ,מתבקשת.
אבל , ללא קשר ,אני בעד חוקה למדינת היהודים והפרדת רשויות - תנסה לחשוב לאן זה היה מביא אותנו.

(לא סתם הפרדתי את הפסקה האחרונה מהתשובה שנתתי לך)
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי itamar » 19 יולי 2015, 17:43

לסיכום...

כל מה שאחנו רוצים זה קצת יותר הקשבה מהעמותה לטיעונים שלנו - יש בהם טעם.

כרגע אתם מתנהגים כמו כת סגורה שלא מוכנה לקבל שום דעה אחרת מלבד האידיאל של "כשירות מבצעית" שקוסם רק לכם.

ואתם ממשיכים להתחפר בדיונה הזו רק יותר עמוק.

ככל שתמשיכו להתחפר, כך גם תאבדו את בסיס התמיכה שיש לכם היום ובסוף גם תעלמו כמו שאר הגופים שקמו לפניכם.

אם אתם רוצים לגדול, אתם צריכים להרחיב את היריעה כך שתיתן מענה וכיסוי הולם ליותר מגזרים, שכל העניין של כשירות מבצעית לא בדיוק מעניין אותם.

כך גם תגדילו את בסיס התמיכה שלכם בקרב בעלי הרשיונות ומן הסתם גם את מס' החברים.

זה לא אמור להיות אינטרס מס' אחד שלכם בתור עמותה? או שאני טועה?

אני מבין את האגו של דור המייסדים ואת הקושי לשנות ולהשתנות, אבל עם אגו לא מנצחים.
אירגונים ששורדים ומנצחים הם אותם אלה שמשכילים לקרוא את המציאות, והם גמישים מספיק כדי לשנות ולהשתנות.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ramdishon » 19 יולי 2015, 18:28

אני עדיין ממתין לפגישה פנים אל פנים אתך. זה עדיף על התנצחות באינטרנט.
רם
"לא למען המית נתון הנשק בידינו, אלא כדי לשמור על החיים." (יצחק שדה).
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי itamar » 20 יולי 2015, 08:45

ramdishon כתב:אני עדיין ממתין לפגישה פנים אל פנים אתך. זה עדיף על התנצחות באינטרנט.

1. אנחנו לא מתנצחים - סה"כ מסערים מוחות.
2. אני אארגן לנו פגישה שבוע הבא בע"ה

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ~Hunter~ » 21 יולי 2015, 20:33

סתם מחשבה... עוד מעט נכנס לדיונים בכנסת חוק כלי יריה חדש שהוא בגדר סיוט לכל בעל נשק, אני הייתי אומר שזה הזמן לשכוח מכל השולשיט וחילוקי דעות קטנים ולאגור כוח לקראת DO OR DIE שמצפה לנו בקדנציה קרובה.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי itamar » 22 יולי 2015, 09:38

~Hunter~ כתב:סתם מחשבה... עוד מעט נכנס לדיונים בכנסת חוק כלי יריה חדש שהוא בגדר סיוט לכל בעל נשק, אני הייתי אומר שזה הזמן לשכוח מכל השולשיט וחילוקי דעות קטנים ולאגור כוח לקראת DO OR DIE שמצפה לנו בקדנציה קרובה.

האנטר...
זה ביצה ותרנגולת.
חוק כלי יריה החדש יוצר בעיות למי שכבר יש לו נשק - איך אומרים זה בעיות של עשירים.
אני עדיין בשלב של לשמור על כך שיהיו מספיק בעלי רשיון נשק - ולזה העמותה לדעתי לא נותנת מענה הולם.

כי אחרי שיפרמו את כל המארג הזה (לדבריו של ניאון גולדן), יכול להיות שהעמותה תדאג לכך שיהיה אחלה של חוק - אבל במדינה כבר לא יהיה מי על מי להחיל אותו.

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ~Hunter~ » 23 יולי 2015, 09:00

1) לא יודע אם קראת את החוק, אבל אם הוא יעבור כמו שהוא, לא ישארו יותר מדי בעלי נשק בארץ שאינם חברות אבטחה או מוסדות בטחון
2) אינני רואה את ההקשר שאתה עושה בין ירידת כמות בעלי הרישיונות לבין פעילות העמותה שעושה הכל על מנת שכמות בעלי הרישיונות תעלה. ושוב אני חוזר מציין שמדיניות הצימצום התחילה [url]לפני[/url] העמותה והעמותה קמה על מנת להילחם [url]נגד[/url] המדיניות הזו. משרד הבט"פ הוא זה שהוביל את מדיניות הצימצום אם זה אומר חוק הפסיכולוגים, אם זה אומר חוסר יכולת להחליף כלי יריה ואם זה אומר חידוש פעם בתקופה קצרה יותר ממה שהיה לפני כן - אלו [url]לא[/url] תוצאות פעילות העמותה והעמותה נלחמת [url]נגד[/url] הדברים האלה.
העמותה לא מנסה "להרויח נקודות" מול משרד הבט"פ או להתלקק לאיש מהמשרד ואין לועד העמותה שום עניין או פרוטקציה להרוויח. בכל מקרה אם ישנו פה בסליק (או בכל מקום אחר) מישהו שרוצה לכוון, או לקחת חלק פעיל בעשיה והחלטות - הוא יותר ממוזמן להירשם, להיבחר ולהוביל. לא רק שאף אחד לא ימנע את זה ממנו, ההפך הוא הנכון, הועד מעודד וקורא לאנשים לבוא ולהוביל.

ורק על מנת שאנשים יבינו כמה חשובה התקופה בה אנחנו נמצאים - רק אתמול בערב ח"כ מליכוד (ליכוד קרל!) הביא לכנסת תיקון חוק שיאסור בצורה גורפת כל ירי במטווח ללא רישיון נשק. אז נכון שלפני כן זה היה תקנון, אבל תקנון יכול להישתנות בין רגע אם ראש האגף או השר הממונה מבקש זאת (וגם לא כל המטווחים קיימו את התקנון, כי זה לא עבירה פלילית) אבל עכשיו זה יהיה חוק.
זה הזמן לקום ולהזיז את התחת חברים, אני לא צוחק, כי עוד מאט באמת יהיה מאוחר מדי ורק למקורבים לצלחת ו"לשעברים" תישמר היכולת להגן על עצמם ועל קרוביהם.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

הקודםהבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד