נושא ישן למחשבה 2013-14!!!

שאלות, תשובות ודיונים בנושא הירי המעשי.

המנהלים: donduck, Webart

Re: נושא ישן למחשבה !!!

על ידי higt-power » 12 מרץ 2013, 13:34

רעיון לא רע בכלל
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ליאור45 » 16 מרץ 2013, 18:30

מתוך מעט הניסיון שצברתי כשופט בתחרויות ירי מעשי, טרם נתקלתי במצבים בהם יש מחסור במדביקים / מרימים. ויכוחים בין יורים ותיקים לבין שופטים על קוצים ויו"דים הרבה יותר נפוצים. הוסבר לי על ידי יורים שהם רשאים לסרב להדביק מטרות של סקווד קודם ששוחרר מכיוון שההוראה של השופט לעשות זאת אינה סבירה (כלל 10.6.3 מציין בפירוש הוראות סבירות בהגדרה של הל"ס/הב"ס). ספוטר מאתגר לכל הדעות.

Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי donduck » 16 מרץ 2013, 23:01

ליאור,
נראה לי ש"היורה הותיק" שהעלה בפניך את האופציה שציינת ניזון בעיקר מתושב"ע.
זכור לי מקרה אחד בארץ שבו הופעל סעיף 10.6 כנגד יורה שסירב להדביק למרות שהתבקש לעשות כן ע"י השופטים בתרגיל.
האיש, יורה ותיק ומכובד ערער על ההחלטה בפני ועדת הערעור ונדחה פה אחד (די נדיר בועדות הערער בארץ).
אם היורים יקבעו מה סביר ומה לא, מצבנו יהיה רע מאד.
לצערי הרב, באליפות ישראל שתתקים בעוד 9 ימים היורים יצטרכו להרים פופרים ולהטליא מטרות בעצמם. לא רק זאת ועוד, השופטים ימשיכו להידחף בין היורים כדי לירות.
למרות זאת נעשה הכל שהאירוע יהיה מהנה ומוצלח.
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow

DVC
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי glock34 » 24 יוני 2013, 17:54

אני לא מבין מה הבעיה עם להדביק להחליף או להרים. יש בזה אפילו פן חיובי, ככה אפשר לראות וללמוד מטעיות של אחרים ולחשוב על דרכים חילופיות לפיתרון.
בנושא השופטים, למה שידחפו בין היורים? תגיעו יום קודם תסיימו את התחרות תתנו משובים לשינויים אם צריך ולא חייבים להידחף בין היורים בתחרות. או שפשוט תהיו תמיד ראשונים או אחרונים.
It's not the arrow it's the indian
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי higt-power » 24 יוני 2013, 19:46

לגבי בעית ההדבקות ראה את התגובה שלי ותבין
לגבי ירי יום קודם אתה צריך לזכור שפה אצלנו התנאים לא פשוטים הרבה פעמים .
אנחנו מקבלים את המטווחים בשעה 19:00 אוו אפילו מאוחר יותר כאשר למחרת בשעה 07:00 מתחילים את התחרות והתחרות צריכה להסתיים עד שעות כניסת השבת אוו שעה שנקבעה כשעת סגירה ברשיון העסק של המטווח .
על כל יום שתופסים את המטווח צריך לשלם סכומים לא מבוטלים שפשוט אין ,גם ככה מועדון בר מזל עם הוא מסיים תחרות ללא הפסד כספי .
ואם זה לא מספיק יש מעט מאד מטווחים שבהם מותר לירות בשבת .
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי tacticalshadow » 03 יולי 2013, 20:42

שלום למשפחת IPSC וליורים באשר הם !
ברצוני להביא שוב את הנושא שבו דברנו בעבר עוד לפני פתיחת הליגה, לדעתי אפשר ליישם ולטפח את נושא ההדבקות.
הרעיון הוא כל קבוצה תתחלק לשניים אחת מדביקה לכל אורך התרגיל ואחת יושבת, ובתרגיל הבא הקבוצה השניה ולמעשה כל קבוצה תדביק שלושה תרגילים שוויון לכולם. תודה יורם שטיינר.
לירות צריך ללמוד - ואני כאן ללמד!
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי glock34 » 04 יולי 2013, 06:50

שוב אני נופל למלכוד ידיעת הארץ בנוגע לתחרויות ירי. לא ידעתי שתחרויות ירי מותנות בעמידה בלוחות זמנים כמו אלו שהזכיר היי פאוור.
בהתבסס שוב על תחרויות בחו"ל (כי את האחרונה בארץ יריתי לפני 20 שנה בערך) ככה זה עובד:
כלל היורים למעט שופט, מנקד, אחראי דגל בטיחות, היורה הבא והיורה שאחריו. כולם מדביקים מרימים מרסטים ומחליפים מטרות לפי הצורך.
אחרי הכל מדובר בספורט שבכדי לקחת חלק ממנו צריך להיות גם חלק ממנו ומי שלא מבין את זה כניראה לא ממש מתאים או לא מבין את הקונספט. (או שלא מעוניין להבין)
בארה"ב, לא כל המשתתפים שייכים למועדון המארגן ומגיעים מדיי פעם לאיזו תחרות, בהתאם הם משלמים סכום גדול יותר להשתתפות מה שמקנה להם את הזכות להרגיש קצת פרימדונות. מהר מאוד מוסבר להם על ידי שאר הנמלים הפועלות אופן העבודה וחשיבותה. בקיצור קצת לחץ חברתי לרוב עושה את שלו.
תהנו בתחרויות הכי חשוב.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי glock34 » 04 יולי 2013, 06:54

סליחה שכחתי, גם היורה שביצע ועובר ניקוד לא משתתף במלאכת ההדבקות.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

Re: נושא ישן למחשבה 2013-14!!!

על ידי tacticalshadow » 05 אוקטובר 2013, 11:23

שלום חברי יוריי ירי מעשי!
החודש מתחילה הליגה וחשבתי לעצמי כמה אנשים עזבו את הספורט היפה והמעניין משנת 1988. ואין חומר אנושי צעיר וחדש, נשאלת השאלה למה ומה אנחנו יכולים לעשות כדי להגדיל את כמות הספורטאים בתחום זה ?.נקודה שהעלתי בעבר שנוגעת לנושא הדבקות והתנהגות בזמן תחרות, מספר פעמים אזרחים היו הדים לחילוקי דברים בין שופטים לספורטאים וזה עשה רושם לא טוב והוריד לאותם אנשים את הרוח להכנס לתחום זה. אז לחילוקי דברים יש לעשות בשקט מול השופט זה יראה יותר מכובד. לגבי הכנסת חומר אנושי צעיר צריך להעשות ע"י פרסום מבין היורים הותיקים לחברה חדשים שלא יודעים מזה IPSC (אני מכשיר מאבטחים וכל פעם שאני מעלה את נושא ירי מעשי אנשים לא יודעים דבר על ספורט זה) ולהוריד את מחיר הקורסים. נתקלתי מספר מקרים שחברה נדהמו מהמחיר. ובעיני זה נראה כאילו משהו רוצה להתעשר מהר, לא נחוץ להפוך ספורט זה לעשירים בלבד, ככל שכמות הספורטאים בתחום יהיה נמוך הכח יחלש וקיומנו יעלם .אני מהחל לכולם שנת בריאות הצלחה ותחרויות מוצלחות תודה יורם שטיינר.
לירות צריך ללמוד - ואני כאן ללמד!
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי simon » 06 אוקטובר 2013, 13:07

הבעיה לא בחומר אנושי, בעיה הוא נושא רשיונות לכלי יריה.
זה גם הרי עניין של להנות מהספורט.
דוגמא:
האם אחרי שעברת קורס רכיבה על אופני הרים אתה יכול במקום לקנות אופניים? התשובה היא כן. מה צריך יורה ( נניח לשניה כסף בצד) כדי להשתתף בספורט זה? נכון- הוא צריך כלי יריה בקוטר 9X19 . האם אחרי הקורס הוא יוכל לירות בתחרויות ובאימונים מאותו אקדח? תשובה היא - כמובן שלא. ומי ירצה אחרי קורס שעולה 4000 ש"ח לבזבז עוד שנתיים עם אקדח שהוא לא שלך באימונים ואקדח אחר לגמרי בתחרויות? ומי הבטיח לך שאקדח בתחרות יעבוד?
סיפור קטן. בשנת 2008 היה בן אדם שעבר קורס ירי מעשי במועדון קלעי חיפה. את הקורס עברו גם חברה שלו ואחיה. עז הוא היה בן 27 וירה בסדר גמור ( בשביל בן אדם שירה רק בקורס) . הוא סיים את הקורס והתחיל להגיע לתחרויות ( שאז ב99 % היו בדני היי ליד קיסריה). מכיוון שאותו יורה היה צריך שנתיים של תחרויות כדי לקבל המלצה מראש מועדון המצב שנוצר היה מגוחך. הם היו מגיעים עם חברה שלו ואחיה חצי שעה לפני כולם למזכירות של דני הי, ומבקשים אקדח\מחסניות ותחמושת " לירי חופשי". משלמים על שימוש באקדחים של מטווח, אקדחים שהם לא ידעו אם הם עובדים\לא עובדים ומה קורה עם המחסניות? מנקים את האקדחים ומשתתפים בתחרויות. ואז באמצע תרגיל הראשון כל השלושה המופלעים היו מבינים שמתוך 3 אקדחים רק אחד עובד ללא מעצורים, מה שהיה " דופק" את התוצאות לגמרי כבר בתרגיל הראשון.
התעזר בסובלנות יורם , כי הספור מיד יהיה מעניין. כפי שבטח הבנת הסיפור הוא שלי אישי. היורה הזה - הייתי אני.
באחד מהתחרויות שנת 2009 - ליתר דיוק ינואר 2009 , יורה ותיק ראה שהיורה הצעיר נאבק עם " מעצור שני" בפעם שלישית ברצף- באותו תרגיל. שאל היורה הותיק את אח של חברה של היורה " למה הוא יורה מאקדח חרא כזה" . זה היית אתה יורם. אתה שאלת את דמיטרי למה אני יורה מאקדח חרא כזה. ואני זוכר איך דמיטרי סיפר לך אחרי שסיימתי תרגיל שיורי ירי מעשי ללא רשיון צריכים לעבור שנתיים של התחננות. ועכשיו תגיד לי אתה כמה אנשים יסכימו לבזבז את זמנם וכספם בצורה כזאת? ולאיזה הסגים הם יגיעו? וכמה הנאה הם יקבלו? אני יודע שאחרי שקורס ירי מעשי שלנו סיים - בדיוק שלושה אנשים עברו את ה "שנתיים בלי רשיון". לאנשים נמעס מהשטויות האלה. ובבקשה לא לספר לי סיפורים על ראשי מועדונים שמביעים נשקים בשביל יורים צעירים לאימונים\תחרויות. כי אם יש אנשים כאלה- מספרם הוא קטן מאוד.
דרוש שהמטווח ששומר את האקדחים של היורים האלה יהיה פתוח ביום שישי אחרי שהתחרות נגמרת, ויש עוד המון דברים שצריך- רשיונות להוביל כלי יריה וכו. אם יש לך מזל אחרי הקורס אתה תופס בן אדם שהוא נדיב ויתן לך אקדח לתחרות. וגם יביא לך תחמושת וגם ציוד לאקדח- מחסניות וכו...
אם לא - אתה עובר שנתיים של לאכול חרא. אני מכיר אנשים שהגיעו לתחרות והמטווח נתן את כל האקדחים שיש לו ליורים- פשוט לא נשאר נשק לתת.
אז נושא הוא נורא קשה. במיוחד שהקורסים שסיימו לפני 1995 קיבלו מיד עם סיום הקורס 2 רשיונות לכלי יריה. אבל - זה המצב.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי אלדר » 06 אוקטובר 2013, 14:43

+ 10 למה שסימון כתב.
עזוב את המאבטחים, לא מעט בעלי נשק פרטי לא שמעו מעולם שיש ספורט כזה שנקרא ירי מעשי. אין כתבות בתקשורת על הספורט הזה (לא שיש יותר מדי על ירי אולימפי, אלא כאשר סרגיי ריכטר יוצא לאולימפיאדה).
אבל נושא נשק למתאמן מתחיל זו בעיה הרבה יותר קשה. אני די טרי בתחום, אך למזלי יש לי אקדח שקיבלתי בגין עילה אחרת.
לכן פרסום זה רק חלק מהבעיה. למה לא ניתן לקצר את הזמן הדרוש כדי לקבל רישיון לנשק בעילת ספוטאי פעיל?
Vanitas vanitatum, omnia vanitas
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ליאור45 » 06 אוקטובר 2013, 14:57

במועדון אליו הצטרפתי אחרי הקורס החוויה הייתה קצת אחרת. מהתחרות השלישית כבר היה לי אקדח ספורט משלי ברשיון ארגוני של המועדון ותחמושת המוקצית על ידי המועדון. הדבר מתאפשר רק במועדונים שיש בהם מפעל ראוי. איך להשיג ולקיים מפעל ראוי תוך שמירה על מנהל תקין זה כבר סיפור אחר.

לפני 20 שנה השתתפות בקורס ירי מעשי שימשה רבים כ"קומבינה" להוצאת רשיון כלי ירייה מבלי להיות פעיל אחרי כן בענף. אז אין זה פלא שזכות נהפכה לפרצה ופרצה נסתמה בהמשך ועכשיו יש צורך להוכיח שנתיים של פעילות.

Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי simon » 06 אוקטובר 2013, 15:43

לפני 20 שנה יכולת להוציא רשיון נשק בגלל שהלכת לטייל בטבע
לא צוחק.
וגם מה הבעיה? הבן אדם לא ירה שנתיים? שיחזיר את הרשיון. מה הבעיה בעידן שלנו עם מערכות ממוחשבות?
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי אלדר » 07 אוקטובר 2013, 13:25

ליאור45 כתב:לפני 20 שנה השתתפות בקורס ירי מעשי שימשה רבים כ"קומבינה" להוצאת רשיון כלי ירייה מבלי להיות פעיל אחרי כן בענף. אז אין זה פלא שזכות נהפכה לפרצה ופרצה נסתמה בהמשך ועכשיו יש צורך להוכיח שנתיים של פעילות.

אם כך, אז הדבר ידוע בשם "ענישה קולקטיבית". אותי כן מעניין הספורט הזה. מדוע אנשים המתעניינים בספורט אמורים לסבול שנתיים?
טוב זו כבר שאלה רטורית...
Vanitas vanitatum, omnia vanitas
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי GUSS » 07 אוקטובר 2013, 15:37

פניתה בשאלה למשרד הספורט?
פחות -לרוב זה יותר,,
סמל אישי של המשתמש
סליק ג'אנקי
סליק ג'אנקי

הקודםהבא