כל אחד שופט !
כל אחד שופט !
שלום חברים ספורטאים !
אליפות ישראל הסתיימה ולא על מי מנוחות..., התרגילים והאירגון היו טובים . אבל דבר אחד מאד חורה לי זה השיפוט , אני עוסק בירי מעשי מ – 1988 ב-1990 עברתי קורס שופטים ולצערי בכל תחרות אני נתקל בשופטים שלא לוקחים את תפקידם ברצינות ולא מתפקדים כשופטים, ולא להסתתר מאחורי המוסג של עייפות כי כל מה שאני מתכוון היה בבוקר ביום הראשון .תפקיד השופטים לסים לב למכלול דברים בזמן ירי של מתחרה, שופטים שוכחים ולא רועים את תנועותיו של היורה ואת הפגיעות בסיום. השיא הוא שבאחד התרגילים אחד המתחרים פולט כדור לקיר מחסה בזמן מעבר ולא ניפסל, מתחרה אחר יורה כאשר אחד הפפרים שוכב ויורה בשני פפרים במקום שלושה, מתחרה נוסף לא מקבל שני מיסים אלא אחד כי לא הקפיד לראות את המטרות ,ולא נדבר על מיקום של פגיעות במטרה ומקבל A במקום C .דברים כאלה מעלים ומורידים ספורטאים, אני חושב שהגיע הזמן לתת צומת לב יותר מעמיקה בנושא עדין זה. אני מקוה שכולם יקראו ויבינו שזה נוגע לכולם. תודה יורם שטיינר
אליפות ישראל הסתיימה ולא על מי מנוחות..., התרגילים והאירגון היו טובים . אבל דבר אחד מאד חורה לי זה השיפוט , אני עוסק בירי מעשי מ – 1988 ב-1990 עברתי קורס שופטים ולצערי בכל תחרות אני נתקל בשופטים שלא לוקחים את תפקידם ברצינות ולא מתפקדים כשופטים, ולא להסתתר מאחורי המוסג של עייפות כי כל מה שאני מתכוון היה בבוקר ביום הראשון .תפקיד השופטים לסים לב למכלול דברים בזמן ירי של מתחרה, שופטים שוכחים ולא רועים את תנועותיו של היורה ואת הפגיעות בסיום. השיא הוא שבאחד התרגילים אחד המתחרים פולט כדור לקיר מחסה בזמן מעבר ולא ניפסל, מתחרה אחר יורה כאשר אחד הפפרים שוכב ויורה בשני פפרים במקום שלושה, מתחרה נוסף לא מקבל שני מיסים אלא אחד כי לא הקפיד לראות את המטרות ,ולא נדבר על מיקום של פגיעות במטרה ומקבל A במקום C .דברים כאלה מעלים ומורידים ספורטאים, אני חושב שהגיע הזמן לתת צומת לב יותר מעמיקה בנושא עדין זה. אני מקוה שכולם יקראו ויבינו שזה נוגע לכולם. תודה יורם שטיינר
לירות צריך ללמוד - ואני כאן ללמד!
- סליקאי כסף
Re: כל אחד שופט !
יורם!
ראשית, אתה צודק - צריך להעלות את רמת השיפוט. גם אני ראיתי טעויות חמורות, כולל אי פסילת יורה שנפל לו אקדח בזמן התרגיל (השופט חשב שצריך לפסול רק אם זה אחרי כדור ראשון
).
יחד עם זאת, צריך לזכור שכל העסק הזה מתבסס על התנדבות וללא השופטים לא יהיו לנו תחרויות. אני עדיין מתקשה להבין מה גורם לאנשים לעבוד בשמש יותר מ-12 שעות ביום וכך במשך יומיים ועוד לנסות לירות בעצמם (וחלקם מתחרים המתמודדים על מקומות גבוהים). מזל שעדיין יש מספיק שופטים העושים עבודת קודש. אני למשל די פרשתי מהשיפוט ולא שפטתי בכלל בעונה הנוכחית.
אני לא יודע מה קורה בחו"ל - האם השופטים מקבלים עוד משהו חוץ מהפטור מתשלום דמי ההשתתפות? כשתהיה תמורה רצינית יותר בגין השיפוט, ניתן יהיה גם לדרוש יותר - ריענונים תקופתיים, מבחנים וכו'. אבל מתן תמורה רצינית יותר יתקל במחסום הידוע - כסף...
ראשית, אתה צודק - צריך להעלות את רמת השיפוט. גם אני ראיתי טעויות חמורות, כולל אי פסילת יורה שנפל לו אקדח בזמן התרגיל (השופט חשב שצריך לפסול רק אם זה אחרי כדור ראשון

יחד עם זאת, צריך לזכור שכל העסק הזה מתבסס על התנדבות וללא השופטים לא יהיו לנו תחרויות. אני עדיין מתקשה להבין מה גורם לאנשים לעבוד בשמש יותר מ-12 שעות ביום וכך במשך יומיים ועוד לנסות לירות בעצמם (וחלקם מתחרים המתמודדים על מקומות גבוהים). מזל שעדיין יש מספיק שופטים העושים עבודת קודש. אני למשל די פרשתי מהשיפוט ולא שפטתי בכלל בעונה הנוכחית.
אני לא יודע מה קורה בחו"ל - האם השופטים מקבלים עוד משהו חוץ מהפטור מתשלום דמי ההשתתפות? כשתהיה תמורה רצינית יותר בגין השיפוט, ניתן יהיה גם לדרוש יותר - ריענונים תקופתיים, מבחנים וכו'. אבל מתן תמורה רצינית יותר יתקל במחסום הידוע - כסף...
נערך לאחרונה על ידי c425x בתאריך 02 אפריל 2013, 16:17, נערך פעם אחת בסך הכל.
כדוגמה, להטעויות שלי כשופט באליפות ישראל, דבר שגורם לי לשקול מחדש המשך שיפוט בירי מעשי, על אף הכבוד שבדבר:
1. היעדר שעות שינה - טרם למדתי איך לישון טוב לפני תחרות במטווח בית נבאללה.
2. אי הצטיידות בשעון יד, דבר שמנע ממני לכבות את הטלפון הסלולרי, שלא הפסיק לצלצל במצב שקט.
3. אי התייצבות לאחד מהתרגילים ביום הראשון (מרוב עומס שכחתי להגיע אליו).
4. קושי בהתמודדות עם הדפים ועם הניקוד (ביום הראשון הייתי בתרגיל בו נדרשתי למלא שני דפים לכל מתחרה והיה לי קשה להתמודד עם העומס).
5. אי התעקשות להחליף עמדה (הייתי יומיים במטווח ללא צל).
6. אי התעקשות על פסילת יורה בגין עבירת בטיחות (הייתי צרוד וללא משרוקית וצעקת העצירה שלי לא נשמעה).
7. קושי להתמודד עם יורים ותיקים בתדריך שמחפשים לשנות את תנאים של התרגיל חרף קביעותיו של מנהל התחרות.
8. קושי בחלוקת קשב בין סיום רישום בין יורים לבין הפניית יורים אחרים שטרם ירו למעטפת סדר היורים ושאר מנהלות.
9. הססנות בהרחקת יורים המבצעים יבשים שלא במועד ומתן צעקות בדרישה להדבקת מטרות.
10. אי הרחקת אנשים שאינם שופטים בתרגיל ממטרות לפני ניקודן.
סעיף 6 לעיל הכי מציק לי.
כמו כן בתור יורה: לא דרשתי שקט לפני תרגיל, דבר שהפריע לי מאוד ("האם מישהו צעק עצור?").
אנא תלמדו מהטעויות שלי.
כמו כן, 75% מהיורים שנפסלו היו שופטים, אבל זה כבר גובל על רכילות ולא סטטיסטיקה. יורם, אשמח לראות אותך שופט בעונה הבאה.
1. היעדר שעות שינה - טרם למדתי איך לישון טוב לפני תחרות במטווח בית נבאללה.
2. אי הצטיידות בשעון יד, דבר שמנע ממני לכבות את הטלפון הסלולרי, שלא הפסיק לצלצל במצב שקט.
3. אי התייצבות לאחד מהתרגילים ביום הראשון (מרוב עומס שכחתי להגיע אליו).
4. קושי בהתמודדות עם הדפים ועם הניקוד (ביום הראשון הייתי בתרגיל בו נדרשתי למלא שני דפים לכל מתחרה והיה לי קשה להתמודד עם העומס).
5. אי התעקשות להחליף עמדה (הייתי יומיים במטווח ללא צל).
6. אי התעקשות על פסילת יורה בגין עבירת בטיחות (הייתי צרוד וללא משרוקית וצעקת העצירה שלי לא נשמעה).
7. קושי להתמודד עם יורים ותיקים בתדריך שמחפשים לשנות את תנאים של התרגיל חרף קביעותיו של מנהל התחרות.
8. קושי בחלוקת קשב בין סיום רישום בין יורים לבין הפניית יורים אחרים שטרם ירו למעטפת סדר היורים ושאר מנהלות.
9. הססנות בהרחקת יורים המבצעים יבשים שלא במועד ומתן צעקות בדרישה להדבקת מטרות.
10. אי הרחקת אנשים שאינם שופטים בתרגיל ממטרות לפני ניקודן.
סעיף 6 לעיל הכי מציק לי.
כמו כן בתור יורה: לא דרשתי שקט לפני תרגיל, דבר שהפריע לי מאוד ("האם מישהו צעק עצור?").
אנא תלמדו מהטעויות שלי.
כמו כן, 75% מהיורים שנפסלו היו שופטים, אבל זה כבר גובל על רכילות ולא סטטיסטיקה. יורם, אשמח לראות אותך שופט בעונה הבאה.
Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
אומנם אני רק זמן קצר בתחום אבל אני לא זוכר ואפילו לא שמעתי ממו"רק תחרות שאליה הגיעו כל כך הרבה שופטים זרים ועוד כאלו ברמות בכירות כמו שהיו באליפות הנוכחית ,ועל זה אני חושב שמגיע לפחות פירגון קטן לצוות המארגנים !
נכון ! היו בעיות ותקלות ובהחלט יש מה ללמוד ולשפר גם ברמה האישית כל שופט לעצמו וגם ברמות הגבוהות יותר ואני בטוח שלקחים ילמדו ונשתפר .
אני מצטרף לליאור אשמח לשפוט לצדך וללמד ממך על קו הירי בעונה הקרובה ,בפורום זה קל!
נכון ! היו בעיות ותקלות ובהחלט יש מה ללמוד ולשפר גם ברמה האישית כל שופט לעצמו וגם ברמות הגבוהות יותר ואני בטוח שלקחים ילמדו ונשתפר .
אני מצטרף לליאור אשמח לשפוט לצדך וללמד ממך על קו הירי בעונה הקרובה ,בפורום זה קל!
אם כל הכבוד לכותבים מעלה, ברור שלא ניתן להתיחס לדברים שכתבתם אלא כרכילות.
אם למי מהחברים יש להלין על השופטים, יואיל ויכתוב לועדת השיפוט, למייל liga.ipsc@gmail.com יפרט את האירוע, את שם השופט המעורב ויביא סימוכין לדבריו. רק במקרים של תלונה רשמית יש לועדה סמכות לבדוק לפעול.
בטוחני שכל מי שבאמת מודאג ממצב השיפוט אכן יעשה כן.
אם למי מהחברים יש להלין על השופטים, יואיל ויכתוב לועדת השיפוט, למייל liga.ipsc@gmail.com יפרט את האירוע, את שם השופט המעורב ויביא סימוכין לדבריו. רק במקרים של תלונה רשמית יש לועדה סמכות לבדוק לפעול.
בטוחני שכל מי שבאמת מודאג ממצב השיפוט אכן יעשה כן.
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow
DVC
Marshal & Sanow
DVC
איני חושב שמי מהרושמים למעלה כיוון לאירוע נקודתי מסוים.
אני חושב שספורט הירי הינו אחד הענפים המאדגרים, מהנים , ויפים ביותר,
ולמרות זאת איני נוטל חלק בתחרויות וסיבותי עמי.
נקודתית לעניין השופטים, רובם הינם אנשים מעולים בעלי ידע וכישורים מתאימים לעילא
.אך לא כולם,חלקם מקצוענים הנוטים להתרפס לפי ה"פיגורה"
חלקם חסרי עמוד שידרה,שיתנכלו בקלות לחדשים ופחות מנוסים ,ויפגינו כלפיהם אדנות וסמכות שלא לצורך,
ועדין לא נגענו בעניין הלחץ הפיסי המתון שמפעילים שמות מועדונים ,
כל עוד השופטים יהוו חלק מהיורים תהיה בעיה, זה לא אתי ולא נכון.
שופט אמור להיות חסר פניות אוביקטיבי ,ובטח לא לשתות קפה עם ה"חברה" בהפסקה.
זו רק דעתי
אני חושב שספורט הירי הינו אחד הענפים המאדגרים, מהנים , ויפים ביותר,
ולמרות זאת איני נוטל חלק בתחרויות וסיבותי עמי.
נקודתית לעניין השופטים, רובם הינם אנשים מעולים בעלי ידע וכישורים מתאימים לעילא
.אך לא כולם,חלקם מקצוענים הנוטים להתרפס לפי ה"פיגורה"
חלקם חסרי עמוד שידרה,שיתנכלו בקלות לחדשים ופחות מנוסים ,ויפגינו כלפיהם אדנות וסמכות שלא לצורך,
ועדין לא נגענו בעניין הלחץ הפיסי המתון שמפעילים שמות מועדונים ,
כל עוד השופטים יהוו חלק מהיורים תהיה בעיה, זה לא אתי ולא נכון.
שופט אמור להיות חסר פניות אוביקטיבי ,ובטח לא לשתות קפה עם ה"חברה" בהפסקה.
זו רק דעתי
פחות -לרוב זה יותר,,
איזה כיף לשבת במזגן מאחורי המקלדת ולכתוב אה?
הכל כל כך פשוט וקל, לא צריך להזיע ולהתאמץ, לא צריך באמת לעשות משהו חוץ מלזיין את השכל...
עודד, גיבור גדול שכמוך, בוא תעבור קורס שופטים בהצלחה, ואחרי שתעמוד פעם אחת על הקו בתחרות ליגה רגילה (אני לא מדבר על אליפות ישראל או תחרות לבל 3 באירופה) תחזור לפה ונראה איזה גיבור גדול אתה להמשיך לכתוב באותו טון מלגלג ומטיל רפש בפני אנשים שעושים עבודה קשה ומתישה בהתנדבות בשביל הענף, וסופגים רק תלונות והתבכיינויות מכל עבר, ועוד במיוחד מאנשים שכמוך, שחוץ מווירטואלית אין להם שום קשר מעשי לענף.
ויורם ידידי היקר - אתה יודע שאני אוהב אותך ומעריך אותך מכל הלב, אבל ב7 השנים שאני עוסק בירי המעשי, מעולם לא ראיתי אותך משמש כשופט בשום תחרות. נורא קל לעמוד מאחורה בכיף עם הסקווד שלך ולראות את הכל ולבוא בטענות לשופטים.נכון, היו טעויות שיפוט, חלקן קריטיות, ויש ליקויים לתקן, ותאמין לי שהאנשים שצריכים לדעת מהן מודעים לנושא, אבל עד שלא ישפטו רובוטים בתחרויות זה חלק מהמשחק.
אם הנושא כל כך חורה לך כמו שכתבת, אני מזמין אותך לשפוט בכל תחרות שתרצה בעתיד הקרוב, תשמש דוגמא ומופת לשופט מצויין, ותדגים לשופטים החדשים איך צריך לשפוט לפי הסטנדרטים שלך. אתה תהיה מוכן לוותר על הנוחות של סקווד ושזה יבוא על חשבון איכות הירי שלך?
הכל כל כך פשוט וקל, לא צריך להזיע ולהתאמץ, לא צריך באמת לעשות משהו חוץ מלזיין את השכל...
עודד, גיבור גדול שכמוך, בוא תעבור קורס שופטים בהצלחה, ואחרי שתעמוד פעם אחת על הקו בתחרות ליגה רגילה (אני לא מדבר על אליפות ישראל או תחרות לבל 3 באירופה) תחזור לפה ונראה איזה גיבור גדול אתה להמשיך לכתוב באותו טון מלגלג ומטיל רפש בפני אנשים שעושים עבודה קשה ומתישה בהתנדבות בשביל הענף, וסופגים רק תלונות והתבכיינויות מכל עבר, ועוד במיוחד מאנשים שכמוך, שחוץ מווירטואלית אין להם שום קשר מעשי לענף.
ויורם ידידי היקר - אתה יודע שאני אוהב אותך ומעריך אותך מכל הלב, אבל ב7 השנים שאני עוסק בירי המעשי, מעולם לא ראיתי אותך משמש כשופט בשום תחרות. נורא קל לעמוד מאחורה בכיף עם הסקווד שלך ולראות את הכל ולבוא בטענות לשופטים.נכון, היו טעויות שיפוט, חלקן קריטיות, ויש ליקויים לתקן, ותאמין לי שהאנשים שצריכים לדעת מהן מודעים לנושא, אבל עד שלא ישפטו רובוטים בתחרויות זה חלק מהמשחק.
אם הנושא כל כך חורה לך כמו שכתבת, אני מזמין אותך לשפוט בכל תחרות שתרצה בעתיד הקרוב, תשמש דוגמא ומופת לשופט מצויין, ותדגים לשופטים החדשים איך צריך לשפוט לפי הסטנדרטים שלך. אתה תהיה מוכן לוותר על הנוחות של סקווד ושזה יבוא על חשבון איכות הירי שלך?
עודד, גיבור גדול שכמוך, בוא תעבור קורס שופטים בהצלחה, ואחרי שתעמוד פעם אחת על הקו בתחרות ליגה רגילה (אני לא מדבר על אליפות ישראל או תחרות לבל 3 באירופה) תחזור לפה ונראה איזה גיבור גדול אתה להמשיך לכתוב באותו טון מלגלג ומטיל רפש בפני אנשים שעושים עבודה קשה ומתישה בהתנדבות בשביל הענף, וסופגים רק תלונות והתבכיינויות מכל עבר, ועוד במיוחד מאנשים שכמוך, שחוץ מווירטואלית אין להם שום קשר מעשי
--------------------------------------------------------------------------------
למה????
לא יכול להתמודד עם המציאות????
אם חפצתי להיות שופט או אולי "שפוט" ,לא ההיתי ממתין להזמנה .אתה לא סבור כך?
ואגב לא התבכיתי ,ומין הראוי שתקרא את דברי בתשומת לב, ומה שלא נהיר לך, ללא קושי, הבאיר לך.
אם אינך יכל לקבל תמונת מצב ,זה מעציב.
--------------------------------------------------------------------------------
למה????
לא יכול להתמודד עם המציאות????
אם חפצתי להיות שופט או אולי "שפוט" ,לא ההיתי ממתין להזמנה .אתה לא סבור כך?
ואגב לא התבכיתי ,ומין הראוי שתקרא את דברי בתשומת לב, ומה שלא נהיר לך, ללא קושי, הבאיר לך.
אם אינך יכל לקבל תמונת מצב ,זה מעציב.
נערך לאחרונה על ידי GUSS בתאריך 02 אפריל 2013, 15:23, נערך פעם אחת בסך הכל.
פחות -לרוב זה יותר,,
אם חפצתי להיות שופט או אולי שפוט ,לא ההיתי ממתין להזמנה .אתה לא סבור כך?
לא, אני סבור שאתה מסוג האנשים שמעדיף לעמוד מהצד ולהעביר ביקורת בלי שיהיה לו צל של מושג מה נדרש. אני סבור שאתה מאלו שצורח על המאמן של מכבי שהוא אידיוט כי הוא לא ביצע את החילוף שנראה לך הגיוני, וצורח על השחקנים שלא מסוגלים לקלוע לסל או להבקיע שער, כי במציאות המדומה שלך הכל נורא קל וסטרילי ויפה, ואמור להתנהל לפי הקווים המנחים והתפיסה שלך...
בניגוד לעובדה שאני מניח שאתה לא שחקן כדורסל מחונן, יש לך את האפשרות לבוא ולהתנסות כשופט, אבל אתה בוחר שלא, כי זה יצריך אותך למאמץ והשקעה והתנדבות, ויחשוף אותך לביקורת ותלונות מצד כאלו שיושבים בסבבה בבית ושולחים את האצבעות שלהם למלקדת מתי שבא להם....
חלקם מקצוענים הנוטים להתרפס לפי ה"פיגורה"
ועדין לא נגענו בעניין הלחץ הפיסי המתון שמפעילים שמות מועדונים
זו לא הצגה של תמונת מצב, זו הכפשה מגעילה, על סף הוצאת דיבה.
ממקומי ועמדתי בענף, אני מכיר את תמונת המצב הרבה יותר טוב ממה שאתה בכלל מדמיין לעצמך, אני מודע לכל הבעייתיות שקיימת, ואני מודע לתהליכים שננקטים כדי לתקן ולשפר אל המצב. אנחנו לא זקוקים לנביאים בשער כדי לדעת איפה אנחנו חיים....
יקירי תעשה את שעורי הבית שלך, אם אני הייתי הדוגמא המייצגת למי שצריך להתעורר, אפשר לנעול את הענף ולזרוק את המפתחות לים....
אל נא באפך
,אף אחד, חוזר ומדגיש, אבל אף אחד ,לא מתימר ליטול ממך, אפילו לא כזית,
מתרומתך, השקעתך, נסיונך ,ועומק ידיעתך.
אבל איך זה קשור לעיניין שלשמו התכנסו כאן היום???
השיפוט בתחרויות ,מעמד השופטים,רמת שיפוטם,לוקה בחסר.
ואתה יודע בדיוק [כמוני] מה הפיתרון,,
,אף אחד, חוזר ומדגיש, אבל אף אחד ,לא מתימר ליטול ממך, אפילו לא כזית,
מתרומתך, השקעתך, נסיונך ,ועומק ידיעתך.
אבל איך זה קשור לעיניין שלשמו התכנסו כאן היום???
השיפוט בתחרויות ,מעמד השופטים,רמת שיפוטם,לוקה בחסר.
ואתה יודע בדיוק [כמוני] מה הפיתרון,,
פחות -לרוב זה יותר,,
ואתה יודע בדיוק [כמוני] מה הפיתרון,
באמת? אני למשל לא יודע מה הפתרון....יש באויר כל מיני רעיונות שאנחנו דנים בהם כבר הרבה זמן, אבל רובם לא ריאלים, והשאר דורשים כמו שאמרו פה לפני השקעה כספית שתיפול על היורים...
אם אתה יודע טוב ממני ויש לך פתרון פלא, אנא הואל בטובך לחלוק איתנו את הנס
וממש לא באתי להלל את עצמי, אני לא צריך זרי דפנה.
pildus ידידי שלום !
לגבי שיפוט שפטתי עוד היותך תלמיד, אני מעוניין לשפוט בתחרות הקרובה. תזכור רק לרשום
אותי , ונראה איך אני עובר את היום. הגב יש בידי מהדורה 13 של חוקת ירי מעשי עברית אנגלית מ 1996 מאז החוקה עברה הרבה גילגולים. ומה שכתבתי זה מהלב לא מעוניין להשמיץ אף אחד ולדעתי לא נוקטים דבר ולי זה כואב. תודה יורם
לגבי שיפוט שפטתי עוד היותך תלמיד, אני מעוניין לשפוט בתחרות הקרובה. תזכור רק לרשום
אותי , ונראה איך אני עובר את היום. הגב יש בידי מהדורה 13 של חוקת ירי מעשי עברית אנגלית מ 1996 מאז החוקה עברה הרבה גילגולים. ומה שכתבתי זה מהלב לא מעוניין להשמיץ אף אחד ולדעתי לא נוקטים דבר ולי זה כואב. תודה יורם
לירות צריך ללמוד - ואני כאן ללמד!
- סליקאי כסף
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד