נושא ישן למחשבה 2013-14!!!
נושא ישן למחשבה 2013-14!!!
שלום חברים !
אני מעלה נושא ישן שלא נתן לי מנוח וחשבתי איך לשפר את התחום התנהגות ממש לא ספורטיבי מצד היורים. וכוונתי להדבקה של מטרות לאחר ירי, הגעתי לשלב שנשבר לי מזה שאני ובני הולך וחוזר כמו איזה פריירים של הסקווד שמדביקים לכולם והשופטים עדים בכל התרגילים ( גם לשופטים נשבר לצעוק להדביק ) . וחשבתי איך אפשר ליישם את ההדבקות כאשר כולם שולחים ידם בעבודה. אז ככה כל סקווד מחלק את עצמו לשתיים א' ו ב' ככה שיש שישה תרגילים ולכל קבוצה יש שלושה תרגילים קבוצה היושבת מפקחת על המדביקים ואף אחד לא בורח מהתפקיד.במידה ויש משתמטים יש לדווח למנהל התחרות ואילו יקבלו את המגיע להם, מתחרה אשר יחזור מספר פעמים יעמוד מול הוועדה לירי מעשי אשר תחליט אם להרחיק את המתחרה לתחרות אחת או יותר. לא להתבייש לאחר מספר מעמים אני חושב שהסדר יחזור על קנו בספורט. אני חושב שהגיע הזמן אחרי עשרים וחמש שנה צריך כבוד ויושר מצד הספורטים וזה הולך להיות בעתיד. תודה יורם שטיינר
אני מעלה נושא ישן שלא נתן לי מנוח וחשבתי איך לשפר את התחום התנהגות ממש לא ספורטיבי מצד היורים. וכוונתי להדבקה של מטרות לאחר ירי, הגעתי לשלב שנשבר לי מזה שאני ובני הולך וחוזר כמו איזה פריירים של הסקווד שמדביקים לכולם והשופטים עדים בכל התרגילים ( גם לשופטים נשבר לצעוק להדביק ) . וחשבתי איך אפשר ליישם את ההדבקות כאשר כולם שולחים ידם בעבודה. אז ככה כל סקווד מחלק את עצמו לשתיים א' ו ב' ככה שיש שישה תרגילים ולכל קבוצה יש שלושה תרגילים קבוצה היושבת מפקחת על המדביקים ואף אחד לא בורח מהתפקיד.במידה ויש משתמטים יש לדווח למנהל התחרות ואילו יקבלו את המגיע להם, מתחרה אשר יחזור מספר פעמים יעמוד מול הוועדה לירי מעשי אשר תחליט אם להרחיק את המתחרה לתחרות אחת או יותר. לא להתבייש לאחר מספר מעמים אני חושב שהסדר יחזור על קנו בספורט. אני חושב שהגיע הזמן אחרי עשרים וחמש שנה צריך כבוד ויושר מצד הספורטים וזה הולך להיות בעתיד. תודה יורם שטיינר
נערך לאחרונה על ידי tacticalshadow בתאריך 05 אוקטובר 2013, 10:51, נערך פעם אחת בסך הכל.
לירות צריך ללמוד - ואני כאן ללמד!
- סליקאי כסף
Re: נושא ישן למחשבה !!!
אני מזדהה אם הבעיה שהעלת. אכן, התנהגות לא ספורטיבית שפוגעת בכל היורים.
הדרך היחידה לפתור את הבעיה זה להביא מדביקי מטרות ומרימי פופרים בשכר, כנהוג בכל העולם.
כך העבודה תתבצע במהירות וביעילות והיורים יגיעו להנות נטו, ממש כמו בחו"ל.
אני בטוח שאף אחד לא יתנגד להוסיף 10 שקלים למחיר ההשתתפות לכיסוי ההוצאה הזו.
הדרך היחידה לפתור את הבעיה זה להביא מדביקי מטרות ומרימי פופרים בשכר, כנהוג בכל העולם.
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow
DVC
Marshal & Sanow
DVC
במעדון שלנו,אנחנו מחלקים את הסקוד לשתי קבוצות,אלה שיורים ראשונים מתכוננים ועושים יבשים,והקבוצה השניה רק מדביקים ואז כשהקבוצה הראשונה מסיימים ירי הם מדביקים והשאר מתכוננים לירי.
.stay armed,whishful thinking wont keep you safe
ועד ישום ההמלצה של ידידי ומורי donduck אפשר להעניש על התנהגות בלתי ספורטיבית את המתחמקים הסדרתיים ,באחריות השופטים ....
אני חייב לציין שלמרות שהתופעה קיימת עדין היא הרבה פחות שכיחה מבעבר .
אני חייב לציין שלמרות שהתופעה קיימת עדין היא הרבה פחות שכיחה מבעבר .
donduck כתב:אני מזדהה אם הבעיה שהעלת. אכן, התנהגות לא ספורטיבית שפוגעת בכל היורים.
איך התקבל הסכום הזה?
בתחרות אחרונה היו כ150 יורים.
אני לא בטוח שהשופטים ומארגנים משלמים (גם ככה עובדים קשה בתחרות), אז כ 130 יורים "רגילים"- אם 10 ש"ח מכל אחד דהיינו 1300 ש"ח. היו 6 תרגילים. אם בכל תרגיל יהיו 2 שמדביקים\מרימים פופרים (אי אפשר פחות כי זה יאיט את הקצב) - 12 איש.
התחרות התחילה ב7 ונגמרה ב13 ומשהו. טוב, נעגל ל7 שעות, למרות שהלו"ז המקורי היה עד 15 או 16 אם אינני טועה.
יוצא 84 שעות לתשלום - פחות מ16 ש"ח לשעה מהסכום שאולי יהיה לך. וזה ללא ביטוח לאומי, ביטוח תאונות וכדומה (אתה לא רוצה תביעה אחר כך על מכת שמש, פגיעה בשמיעה וכדומה). אני רוצה לראות שמישהו מוכן לעשות זאת בפחות מ25-30 בשעה.. קח בחשבון שילדים בבית ספר בשעות אלו ולא תוכל למצוא נערים בני 16-17 שרוצים קצת לחלטר.
אז נראה לי שיותר זול ויעיל לעשות את העבודה בעצמינו.
Vanitas vanitatum, omnia vanitas
- סליקאי זהב
הפוך גוטה,,הפוך,,
במקום להתריע,ולהעניש על אי הדבקה,תן ניקוד על הדבקה
כל יורה מתחיל לא באפס ניקוד, כי אם במינוס 100,בכל תרגיל.
ירה ,קיבל ניקוד לפי הנוהל הישן,ועתה יש לו אפשרות לשפר ,
הדבקה מלאה של התרגיל של היורה אחריו ,זו תעניק לו 100 נקודות עגול.
ואז תראו את כל ה"אני וואפסי עוד" מתזזים ונלחמים על הדבקה מהירה ומדויקת.
ותחשבו על זה..
במקום להתריע,ולהעניש על אי הדבקה,תן ניקוד על הדבקה

ותחשבו על זה..
פחות -לרוב זה יותר,,
GUSS כתב:הפוך גוטה,,הפוך,,
במקום להתריע,ולהעניש על אי הדבקה,תן ניקוד על הדבקה %1
ותחשבו על זה..
אתה תחשב גם את הפקטור? מס' חורים שהודבקו חלקי זמן ההדבקה בשניות?
ומה אם MINOR\MAJOR? או שההדבקה זה PRODUCTION?
ואם ברצינות, אולי באמת לחשוב על עונש על התנהגות לא ספורטיבית?
אגב שיטה שדג חרב הציע נשמעת מאד הגיונית ומאפשרת גם זמן לסנדוויצ'ים\שתיה וכדומה
- סליקאי זהב
שלום לחברים!
GUSS ידידי מי יחשב ? השופטים ?!דעתי וגם אלדר חושב מעשי שהתוכנית שלי מעשית ותשנה התנהגות תוך זמן קצר. רק אנחנו היורים מתוכנו נשנה ונגרום לספורט נקי ומהנה. תודה
GUSS ידידי מי יחשב ? השופטים ?!דעתי וגם אלדר חושב מעשי שהתוכנית שלי מעשית ותשנה התנהגות תוך זמן קצר. רק אנחנו היורים מתוכנו נשנה ונגרום לספורט נקי ומהנה. תודה
לירות צריך ללמוד - ואני כאן ללמד!
- סליקאי כסף
אלדר,
ברוך הבא למשפחת "אין פתרון שאי אפשר למצא לו בעיה"
אם זה אפשרי בכל העולם אין שום סיבה שלא יהיה אצלנו.
אליפות ישראל, מגיעים כ40 יורים מחול, ביניהם טובי היורים באירופה!
עכשיו, אחרי שהם הוציאו הרבה כסף כדי להשתתף, תבקש מהם להדביק ולהרים פופרים, נכון? כי כשאתה נוסע אליהם גם אתה מרים ומדביק...
ולא רק זאת, אלא שיהיו גם כ 30 אנשי סגל שידחפו לירות באמצע הסקוודים, כי פרימץ' זה טבו בארץ הקודש.
עכשיו, אחרי שהם הוציאו הרבה כסף כדי להשתתף, תבקש מהם להדביק ולהרים פופרים, נכון? כי כשאתה נוסע אליהם גם אתה מרים ומדביק...
ולא רק זאת, אלא שיהיו גם כ 30 אנשי סגל שידחפו לירות באמצע הסקוודים, כי פרימץ' זה טבו בארץ הקודש.
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow
DVC
Marshal & Sanow
DVC
donduck כתב:אלדר,
מה לעשות גם אני נולדתי לאמא יהודיה (זאת שיודעת למצוא בעיה לכל פיתרון).
בתחרות ביום שישי לא ראיתי אורחים מ"טובי היורים באירופה". ייתכן ובאליפות זה ישים, אך תחרויות ליגה נערכות בתדירות קצת יותר תקופה מאליפות ישראל. לכן כדאי לחשוב (לדעתי) על פתרון לתחרויות מקומיות.
לגבי שהשופטים "נדחפים" באמצע הסקווד... אינני יודע איך זה באליפות ישראל, אך אין לי (אישית) שום בעיה בתחרויות ליגה עם ה"דחיפות" האלה כי לדעתי אנו צריכים לקבל זאת בהבנה.
- סליקאי זהב
donduck ידידי
אתה תמיד רץ בחזון קדימה למקומות שאנחנו אפילו לא חושבים עלהם ואני מאד שמח שכך שאיללוי כן
אני לא יודע מה היה נשאר מהירי המעשי בארץ ללא אנשים כמוך .
אבל אתה יודע מה אמרו הגשש על למה"שנאמר שאין אנו ככל העמים " "איפה כל העמים ?, בחו"ל ואיפה אנחנו?, בארץ . למה ? משוגעים"
למה בחו"ל מותר לירות בזווית של 180 מעלות ופה לא ?
למה בחו"ל מותר לשים מטרה על הרצפה מטר וקצת מהיורה ופה לא?......
אני גם בטוח שאף פעם לא ראיתה בחו"ל פקח של העיריה בה וסוגר לך את התחרות ב16:00 אוו מגיע ועוצר לך תחרות באמצע כי אתה יורה רועש מידי בארץ אפשרי וקורא מה לעשות ?!
ולכן צריך לזכור שישראל היא ישראל ולמרות כל המאמצים היא תישאר ישראל ולא תהיה חו"ל.
לענין עצמו אני מוצא את החישוב של אלדר הגיוני מאד וכן זה ידרוש לדעתי תוספת של כ20-25 ש"ח מכל יורה .
הרבה ? מעט? שאלה טובה .
כמו שאתה יודע וזוכר אני הראשון תמיד בסליק שנותן את המציאות הכואבת בפנים לכל מתענין חדש בתחום -(ולא תמיד אהבתה את זה
) ירי מעשי ,בוודאי בישראל,כמו הרבה תחביבים ותחומי ספורט זה לא לכאלו שבקושי סוגרים את החודש !
אז עוד נאמר 25 ש"ח כפול 5 תחריות בממוצע זה עוד 125 ש"ח בשנה אפשר לבלוע .....
אתה אומר שאתה בטוח שאף אחד לא יתנגד ?
אני אומר שהרבה מאד יתנגדו ויצרחו וירקעו ברגלים עיין ערך שינוי ההגדרות התעריפים של ההתאחדות לפני שנה + .....
אלדר
זה שמשהוא קשה לא אומר שהוא בלתי אפשרי, כן זה יהיה יותר יקר מ10 ש"ח וכן תהיה התנגדות אבל זה אפשרי .
לא חייב שיהיו בני נוער אוו תלמידים יש בארץ מספיק סטודנטים למשל ששמחים להשלמת הכנסה +יום תשלום לבט"ל בחודש ואני בטוח שאפשר לחשוב על עוד קבוצות .
נכון ,זה שאנחנו עושים את העבודה מוזיל אבל זה רע מכל בחינה אחרת .
ואני לא מדבר על אלו שלא משתתפים דווקא .
תחשוב כמה אתה מתעייף בתחרות לא מהירי כי אם מהריצות הבלתי פוסקות למטרות וחזרה ,האם זה עושה טוב למיקסום יכולת הירי שלך כיורה בתחרות ?
לא!
מה לגבי הוגנות ספורטיבית ?
היורה הראשון בסקוד יורה על בסיס תדריך יבש ושירטוט שלפעמים אפילו דומה למה שיש בשטח ו5 דקות יבשים בעוד שכל השאר זוכים לצאת ולבחון את התרגיל מכל הזוויות והצורות .
הוגן ?
לא !
יעיל ?
תראה כמה זמן בכל תרגיל בעיקר בקצרים שיוצאים לך 8 מדביקים בשביל 4 מטרות לוקח רק להחזיר את כולם אל מאחורי קו הירי לוודא שהמטווח אכן ריק ולפנות את העמדה ליורה הבא ...
אגב -מענין מה קורא בחו"ל בטורנירים היותר קטנים ובליגות ולא באלו הבין לאומים הגדולים שגם נתמכים בספונסרים די שמנים ?
אתה תמיד רץ בחזון קדימה למקומות שאנחנו אפילו לא חושבים עלהם ואני מאד שמח שכך שאיללוי כן
אני לא יודע מה היה נשאר מהירי המעשי בארץ ללא אנשים כמוך .
אבל אתה יודע מה אמרו הגשש על למה"שנאמר שאין אנו ככל העמים " "איפה כל העמים ?, בחו"ל ואיפה אנחנו?, בארץ . למה ? משוגעים"

למה בחו"ל מותר לירות בזווית של 180 מעלות ופה לא ?
למה בחו"ל מותר לשים מטרה על הרצפה מטר וקצת מהיורה ופה לא?......
אני גם בטוח שאף פעם לא ראיתה בחו"ל פקח של העיריה בה וסוגר לך את התחרות ב16:00 אוו מגיע ועוצר לך תחרות באמצע כי אתה יורה רועש מידי בארץ אפשרי וקורא מה לעשות ?!
ולכן צריך לזכור שישראל היא ישראל ולמרות כל המאמצים היא תישאר ישראל ולא תהיה חו"ל.
לענין עצמו אני מוצא את החישוב של אלדר הגיוני מאד וכן זה ידרוש לדעתי תוספת של כ20-25 ש"ח מכל יורה .
הרבה ? מעט? שאלה טובה .
כמו שאתה יודע וזוכר אני הראשון תמיד בסליק שנותן את המציאות הכואבת בפנים לכל מתענין חדש בתחום -(ולא תמיד אהבתה את זה

אז עוד נאמר 25 ש"ח כפול 5 תחריות בממוצע זה עוד 125 ש"ח בשנה אפשר לבלוע .....
אתה אומר שאתה בטוח שאף אחד לא יתנגד ?
אני אומר שהרבה מאד יתנגדו ויצרחו וירקעו ברגלים עיין ערך שינוי ההגדרות התעריפים של ההתאחדות לפני שנה + .....
אלדר
זה שמשהוא קשה לא אומר שהוא בלתי אפשרי, כן זה יהיה יותר יקר מ10 ש"ח וכן תהיה התנגדות אבל זה אפשרי .
לא חייב שיהיו בני נוער אוו תלמידים יש בארץ מספיק סטודנטים למשל ששמחים להשלמת הכנסה +יום תשלום לבט"ל בחודש ואני בטוח שאפשר לחשוב על עוד קבוצות .
נכון ,זה שאנחנו עושים את העבודה מוזיל אבל זה רע מכל בחינה אחרת .
ואני לא מדבר על אלו שלא משתתפים דווקא .
תחשוב כמה אתה מתעייף בתחרות לא מהירי כי אם מהריצות הבלתי פוסקות למטרות וחזרה ,האם זה עושה טוב למיקסום יכולת הירי שלך כיורה בתחרות ?
לא!
מה לגבי הוגנות ספורטיבית ?
היורה הראשון בסקוד יורה על בסיס תדריך יבש ושירטוט שלפעמים אפילו דומה למה שיש בשטח ו5 דקות יבשים בעוד שכל השאר זוכים לצאת ולבחון את התרגיל מכל הזוויות והצורות .
הוגן ?
לא !
יעיל ?
תראה כמה זמן בכל תרגיל בעיקר בקצרים שיוצאים לך 8 מדביקים בשביל 4 מטרות לוקח רק להחזיר את כולם אל מאחורי קו הירי לוודא שהמטווח אכן ריק ולפנות את העמדה ליורה הבא ...
אגב -מענין מה קורא בחו"ל בטורנירים היותר קטנים ובליגות ולא באלו הבין לאומים הגדולים שגם נתמכים בספונסרים די שמנים ?
higt-power: לא אמרתי שזה בלתי אפשרי בכלל, אמרתי שזה בלתי אפשרי בסכום כזה. כדי להוציא זאת לפועל צריך לגבות סכומים קרובים יותר למה שאתה אמרת. האם יצעקו? כן! למה? אתה כבר נתת תשובה - אנו בישראל. האם עדיין בלתי אפשרי? לא. אולי יש טעם להעלות את הנושא להצבעה בהתאחדות לאחר הבעת דעת במועדונים.
לגבי מי הראשון יורה את התרגיל: במועדון שלנו בתחרות האחרונה (שהיו דפים של תרגיל). תרגיל ראשון לפי הרשימת הסקוואד, בהמשך שניים הראשונים בכל תרגיל עברו להיות אחרונים בתרגיל הבא. כך זה מאפשר גם יותר זמן ליבשים, גם תצפית איך אחרים מבצעים זאת וכדומה.
כבר הצעתי במועדון שלנו את השיטה של דג חרב - ייתכן וניישם אותה כבר החודש.
לגבי מי הראשון יורה את התרגיל: במועדון שלנו בתחרות האחרונה (שהיו דפים של תרגיל). תרגיל ראשון לפי הרשימת הסקוואד, בהמשך שניים הראשונים בכל תרגיל עברו להיות אחרונים בתרגיל הבא. כך זה מאפשר גם יותר זמן ליבשים, גם תצפית איך אחרים מבצעים זאת וכדומה.
כבר הצעתי במועדון שלנו את השיטה של דג חרב - ייתכן וניישם אותה כבר החודש.
- סליקאי זהב
בדיוק הגישה שתתקע את הענף ולעולם לא תקדם אותו.
מספיק מאיתנו יוצאים לחו"ל כיורים וכשופטים, ואנחנו רואים כמה קל לעשות דברים בצורה אחרת, יעילה ונעימה וקלילה.למרות המגבלות בארץ, יש זליגה מבורכת של הבנה איך דברים צריכים ויכולים להתקיים, ודברים מיושמים בשנים האחרונות, לאט אבל יציב.
ודרך אגב לא בכל התחרויות בחו"ל יש מרימים ומדביקים, בתחרויות הקטנות יותר היורים מדביקים ומרימים בעצמם.
השיטות שהוצעו הן טובות ונכונות, והן תעבודנה עם כ90% מהיורים בענף, והצלחתן תלויה בעיקר בחינוך והטמעה ביורים חדשים. הן עובדות יפה (מנסיון בשיטה שדג חרב ציין) בסקוודים הומוגנים שבנויים מאותו מועדון, ובמועדונים שהתודעה לנושא היא גבוהה ויש בהם "הנהגה" אסרטיבית שדואגת שההתנהלות תזרום ותעבוד יפה.
מהכרותי, בסקוודים שמורכבים ממספר מועדונים, תמיד יש מועדונים שיתרמו יותר וכאלו ש"ייעלמו" תוך כדי התרגיל, והבלגן מתחיל לחגוג מהר מאד.
לצערי מנסיוני המר, יש יורים בענף שהדבר היחיד שהם מגיבים אליו זו ענישה וגישה תקיפה, ולצערי זה פוגם בהנאה של כולם. זה נכון לגבי הדבקה, לגבי ביצוע תרגול יבש שלא בתורם, לגבי כניסה לשטח התרגיל בזמן שסקווד אחר יורה אותו וכו'. לא משנה מה עשיתי בעבר (ועושים שופטים עמיתים), גיליתי עם השנים שהדרך היחידה ש"עושה סדר" לצערי היא יצירת אפקט הפחדה ואיומים מיד מרגע התדריך, וענישה כואבת ומהירה במקרה של חוסר תגובה ואי הענות. זה מוציא את החשק מלשפוט, יוצר אווירה לא נעימה ליורים שבאים להנות ולשופט שנמצא שם בשבילם, מוציא לשופט מוניטין של קשוח ורשע (לא שממש מעניין אותי מה חושבים עליי) ומוביל למקומות שלא צריך להגיע אליהם.
תקראו להם קומץ, אבל בדיוק כמו הקומץ המפורסם ששורף מועדונים, הם מכתימים ענף שלם ומקלקלים להרבה יורים אחרים על לא עוול בכפם.
אם רוצים לעשות משהו בנידון, לפני שגובים עוד כסף בענף שגם ככה יחס העלות-תועלת שלו הולך ונמוג מחודש לחודש, הדבר הכי בסיסי שיורים יכולים וצריכים לעשות הוא לדאוג לפקח על כל(!!) החברים בסקווד שלכם, להיות אתם האסרטיבים והקשוחים, ולתת לשופט להתרכז בזרימת התרגיל ובעבודה שלו, במקום לרדוף אחרי מדביקים או לסלק אנשים משטח התרגיל שלא תריכים להיות שם,ומפה הדברים רק ילכו וישתפרו...
שלום לכולכם,
לאורך כל התחרות נתקלתי לרוב שהיו מספר מדביקים על אותה מטרה והיו כאילו שלא הספיקו להדביק מדבקה שנייה כי מישהו אחר כבר הדביק.
אבל גם נתקלתי במצב לא נעים בו לא בוצעה הדבקה ומצאתי את עצמי מדביק לבד מאחורי מכסה כאשר כבר מתחרה נמצה בבוקס (חוויה לא הכי נעימה).
לדעתי אין לייחס את אי הדבקת המדבקות לחוסר רצון של מתחרים כי עובדה התחרות הייתה על הדבקת מדבקות ולחלק מהמדביקים נמאס להגיע למטרות מודבקות.
אולי יותר כדאי לחלק כל סקווד לארבע קבוצות שידביקו בסבב וכך אזור המטרות לא יוצף במדביקים ואלו שיודעים שתורם להדביק ידביקו במרץ.
חומר למחשבה
לאורך כל התחרות נתקלתי לרוב שהיו מספר מדביקים על אותה מטרה והיו כאילו שלא הספיקו להדביק מדבקה שנייה כי מישהו אחר כבר הדביק.
אבל גם נתקלתי במצב לא נעים בו לא בוצעה הדבקה ומצאתי את עצמי מדביק לבד מאחורי מכסה כאשר כבר מתחרה נמצה בבוקס (חוויה לא הכי נעימה).
לדעתי אין לייחס את אי הדבקת המדבקות לחוסר רצון של מתחרים כי עובדה התחרות הייתה על הדבקת מדבקות ולחלק מהמדביקים נמאס להגיע למטרות מודבקות.
אולי יותר כדאי לחלק כל סקווד לארבע קבוצות שידביקו בסבב וכך אזור המטרות לא יוצף במדביקים ואלו שיודעים שתורם להדביק ידביקו במרץ.
חומר למחשבה
- סליקאי ארד
מתוך סקווד של 10 איש (או כמה-שלא-יהיו), אחד יורה, אחד מתכונן, ושמונה מגרבצים.
ואתם דנים ברצינות איך לשכור בכסף מישהו שיעבוד בזמן שיש שמונה אנשים משועממים? למעשה כל הבעיה היא איך לקבוע סידור עבודה נוח לתפעול.
כמו למשל:
א. היורה הקודם תמיד נשאר לסגור מטרות ליורה שאחריו.
ב. אם זה אימון, או תחרות שולית, אז היורה הנוכחי משתתף בסגירת המטרות.
ג. אם רוצים לפטור את היורה הנוכחי, אז גם היורה שלפני הקודם עוזר בסגירה.
ד. מי שסוגר ליורה הראשון בסקווד זה האחרון ברשימה.
באופן זה תמיד יש שניים שסוגרים. כמובן שאפשר להתאים את השיטה שיהיה מספר אחר, לפי גודל התרגיל ולחץ הזמן.
אין סימן שאלה לגבי מי אחראי לסגור. השופט יודע בדיוק מיהו, ואם רוצים, אפשר להוסיף סנקציה במקרה שה-"סגרן" הבריז. בתחרויות השופט יכול להוסיף סימון על טופס השיפוט (להזכיר - זה היה היורה הקודם).
שימו לב שהאנשים עסוקים (בירי וסגירה) בכמה מקצים רצופים, מה שמותיר להם את שאר הזמן פנוי ברציפות, לענייני קפה/התארגנות/מה-שלא-יהיה.
ואתם דנים ברצינות איך לשכור בכסף מישהו שיעבוד בזמן שיש שמונה אנשים משועממים? למעשה כל הבעיה היא איך לקבוע סידור עבודה נוח לתפעול.
כמו למשל:
א. היורה הקודם תמיד נשאר לסגור מטרות ליורה שאחריו.
ב. אם זה אימון, או תחרות שולית, אז היורה הנוכחי משתתף בסגירת המטרות.
ג. אם רוצים לפטור את היורה הנוכחי, אז גם היורה שלפני הקודם עוזר בסגירה.
ד. מי שסוגר ליורה הראשון בסקווד זה האחרון ברשימה.
באופן זה תמיד יש שניים שסוגרים. כמובן שאפשר להתאים את השיטה שיהיה מספר אחר, לפי גודל התרגיל ולחץ הזמן.
אין סימן שאלה לגבי מי אחראי לסגור. השופט יודע בדיוק מיהו, ואם רוצים, אפשר להוסיף סנקציה במקרה שה-"סגרן" הבריז. בתחרויות השופט יכול להוסיף סימון על טופס השיפוט (להזכיר - זה היה היורה הקודם).
שימו לב שהאנשים עסוקים (בירי וסגירה) בכמה מקצים רצופים, מה שמותיר להם את שאר הזמן פנוי ברציפות, לענייני קפה/התארגנות/מה-שלא-יהיה.
- סליקאי ארד
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד