תבחין משמר - הגבלות

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

Re: תבחין משמר - הגבלות

על ידי Webart » 22 אוקטובר 2012, 14:25

~Hunter~ כתב:כמה יורים פעילים רשומים בסליק? כמה יורי ירי מעשי ישנם בארץ?
מספר אמור בקלות להגיע לאלף אנשים. אז קולם של האלף הזה לא נשמע?

בבחירות האחרונות לכנסת, לאחר כל הפחתות הקולות הלא-כשרים וקיזוזי אחוז החסימה, עמד כל מנדט על כ-26,500 קולות.
לצערי, 1000 זה כלום.

מכיוון שכמות בעלי כלי הנשק בישראל עומדת על כ-3-4, אך לרובם (אם לא לכולם) יש אג'נדה פוליטית הנראית להם חשובה יותר מאשר השמירה על רשיון הנשק שלהם, אני מניח שלא תצליח לאחד אפילו מנדט אחד כדי שיצביעו עבור מי שיהיה מוכן לנסות ולשפר את מעמדנו.

הדרך היחידה שיכולה לנסות ולהשפיע על נבחר זה או אחר, היא להצליח לארגן רשימה של בעלי כלי נשק, או תומכים ברעיון רישוי הנשק אשר יהיו מוכנים כבר כעת להתפקד למפלגה אשר תחרוט על דגלה את הנושא הספציפי הזה, תמורת התחייבות בכתב לטיפול בנושא לאחר הבחירות (למרות שלדעתי ההבטחה לא תהיה שווה את הנייר עליו היא נכתבה שעה אחרי הבחירות).

הנה, הצלחתי לדבר על פוליטיקה בלי לדבר על פוליטיקה ובלי לחרוג מכללי הכתיבה באתר.
Webart - דביר, מייסד הסליק
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
סמל אישי של המשתמש
מייסד האתר

על ידי simon » 22 אוקטובר 2012, 14:27

מי מרכז את זה?
למי להעביר כסף?
כמה?
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ~Hunter~ » 22 אוקטובר 2012, 15:08

Webart כתב:
~Hunter~ כתב:כמה יורים פעילים רשומים בסליק? כמה יורי ירי מעשי ישנם בארץ?
מספר אמור בקלות להגיע לאלף אנשים. אז קולם של האלף הזה לא נשמע?

בבחירות האחרונות לכנסת, לאחר כל הפחתות הקולות הלא-כשרים וקיזוזי אחוז החסימה, עמד כל מנדט על כ-26,500 קולות.
לצערי, 1000 זה כלום.

מכיוון שכמות בעלי כלי הנשק בישראל עומדת על כ-3-4, אך לרובם (אם לא לכולם) יש אג'נדה פוליטית הנראית להם חשובה יותר מאשר השמירה על רשיון הנשק שלהם, אני מניח שלא תצליח לאחד אפילו מנדט אחד כדי שיצביעו עבור מי שיהיה מוכן לנסות ולשפר את מעמדנו.

הדרך היחידה שיכולה לנסות ולהשפיע על נבחר זה או אחר, היא להצליח לארגן רשימה של בעלי כלי נשק, או תומכים ברעיון רישוי הנשק אשר יהיו מוכנים כבר כעת להתפקד למפלגה אשר תחרוט על דגלה את הנושא הספציפי הזה, תמורת התחייבות בכתב לטיפול בנושא לאחר הבחירות (למרות שלדעתי ההבטחה לא תהיה שווה את הנייר עליו היא נכתבה שעה אחרי הבחירות).

הנה, הצלחתי לדבר על פוליטיקה בלי לדבר על פוליטיקה ובלי לחרוג מכללי הכתיבה באתר.

אילו הכל היה נמדד במנדטים אז לא היה מצב בוא ישנם מפלגות בעלות השפעה גדולה הרבה יותר מחלקן היחסי בכנסת.
בחירות זה לא כלי השפעה יחיד במשחק. האם הגזרה החדשה היא תוצאה של חוק שחוקק בכנסת? לא. זאת תוצאה של איזו תקנה יזומה על ידי פקיד כזה או אחר, וכלל לא בטוח שהיא הייתה עומדת במבחן בג"צ.
אז כמו שניתן לעשות שינוי לרעה אפשר לעשות שינוי לטובה.

בכל מקרה, גם אני יכול מצוא 20 למה "לא" וברור שזה הרבה יותר קשה למצוא למה "כן", אבל כידוע, לא טועה רק מי שלא עושה כלום ואם נחכה עוד יהו פחות ופחות אנשים להגיד את ה"לא" (וזו בדיוק מטרת ההפרד ומשול שעושים לנו).

כולנו באותה סירה חברים, גם אלה שרישיונם בשלב זה לא נפגע (כמוני למשל).
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי itamar » 22 אוקטובר 2012, 17:27

עמותה לא חייבת להיות גוף פוליטי.
לדעתי ההיפך הגמור, רצוי שעמותה תהיה גוף א-פוליטי ושתתרכז באספקטים הקשורים לנשק בלבד.
העמותה צריכה להתרכז במישור המשפטי בלבד ובמתן סעד מתאים לחבריה ולשאר ציבור נושאי הנשק בארץ.
תאמינו לי שבמישור הזה יש המון מה לעשות ואפשר להגיע להישגים יפים בלי להשתכשך במים העכורים של הפוליטיקה הישראלית.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי trooperglock » 22 אוקטובר 2012, 18:30

itamar כתב:עמותה לא חייבת להיות גוף פוליטי.
לדעתי ההפך הגמור, רצוי שעמותה תהיה גוף א-פוליטי ושתתרכז באספקטים הקשורים לנשק בלבד.

העמותה צריכה להתרכז במישור המשפטי בלבד ובמתן סעד מתאים לחבריה ולשאר ציבור נושאי הנשק בארץ.

תאמינו לי שבמישור הזה יש המון מה לעשות ואפשר להגיע להישגים יפים בלי להשתכשך במים העכורים של הפוליטיקה הישראלית.

א.

מחזק את דברי איתמר.... העמותה חייבת להיות א-פוליטית, האג'נדה היחידה חייבת להיות נושא הנשק אחרת היא תתפורר טרם תוקם.

יחד עם זאת אני מבקש לחדד נקודה שמאד מאפיינת את כל השרשורים בנושא של רישוי, תבחינים, צמצום, התעמרות וכו'.... מי שמאד חסר לי בדיונים הללו ונעדרים מהם באופן אבסולוטי, בשקט בשקט, כל כך שקט שזה זועק לשמים הם הגופים הממוסדים, המטווחים, היצרנים, המשווקים, היבואנים וכו', כל אלו שמטה לחמם בענף.

מדי פעם אנחנו שומעים על עסק זה או אחר שנסגר בקול דממה דקה, כמה שורות בעיתון או באתר וזהו.

האם מישהו מוכן להסביר לי מה האינטרס של העסקים? לא "לנענע את הסירה"? שקט תעשייתי? להוריד ראש עד עבור זעם?

זה טוב ונחמד שכולם חיים מחברות השמירה... אבל כמה שנים שקטות ונטולות טרור יעברו עד שמישהו כבר יחליט שרוב השומרים מיותרים? שמספיק שומר נטול נשק?

ואז?

עד שלא נבין את עמדת העסקים חסר לנו, לעניות דעתי הצנועה, מידע חשוב ורלוונטי.
למדו את הילדים איך לחשוב ולא מה לחשוב.

לא מאמין באמונות תפלות, אומרים שזה מביא מזל רע.

ביום שיזוהמו כל המים על פני העולם, כל העצים יחטבו, והשדות כולם יתייבשו רק אז אולי יבינו בני האדם, שאי אפשר לאכול כסף.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי GUSS » 22 אוקטובר 2012, 19:21

אני משער כי יש להם סיבות משלהם,שאינם רוצים/יכולים/אולי חוששים לפרסם,
אני מוכן לעשות מעיין פיילוט,
לבחור 2-3 חברים שיקבעו פגישה מסודרת עם אחד מבעלי המטווחים, לצורך "סיעור מוחות "
אני מוכן להיות יום שלם במטווח[ברשות ובבירכת הבעלים] לפגוש אנשים שמגיעים לחידוש רשיון,
לתת להם חומר פירסומי,להחתים אותם לעמותה, למשוך אותם ל"חוגי בית" אני מוכן לעשות זאת יום אחד בשבוע,
כמו כן יש באתר חברים שהם בעלי מטווחים, אולי יש להם תשובות ,רעיונות,ודעות.
הם מוזמנים לעלות בשלב הראשון להשמיע את קולם.

ובל נשכח את אחד האנשים השוחים בחומר מר אבי מור שהינונכס לא יסולה בפז
רצוי מאד להתיעץ עימו.
פחות -לרוב זה יותר,,
סמל אישי של המשתמש
סליק ג'אנקי
סליק ג'אנקי

על ידי ~Hunter~ » 22 אוקטובר 2012, 22:17

אם אנחנו רציניים לגבי העמותה אז אני יכול לחלק חומר לכעשרה בעלי רישיון תוך שבוע. כמו כן יש לי חבר מדריך באחד המטווחים אז אני יכול לקפוץ אליו ולתת לו חומר.
ובנוסף ישנם כאן חברים שמשרתים כמדריכי ירי, אז בטוח שיש להם גישה לאנשים רלוונטיים לנושא.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי itamar » 23 אוקטובר 2012, 00:39

מדי פעם אנחנו שומעים על עסק זה או אחר שנסגר בקול דממה דקה, כמה שורות בעיתון או באתר וזהו.

האם מישהו מוכן להסביר לי מה האינטרס של העסקים? לא "לנענע את הסירה"? שקט תעשייתי? להוריד ראש עד עבור זעם?

יש בעלי עסקים שעושים את זה מסיבות מצפוניות, אני מציע לך לחפש אחורה בפורום.
יש כאלה שפוחדים מנחת זרועם של המשרד לבט"פ שרק מחפש הזדמנויות לסגור עסקים כאלה.
איפה מטווח רמת גן?
המטווח בקיסריה?
מה שהם לא מבינים שבין כך ובין כך יסגרו אותם במוקדם או מאוחר.

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי simon » 23 אוקטובר 2012, 07:00

כמובן שלא צריך נשק בארץ.
משטרת ישראל תמיד בכל מקום
http://news.walla.co.il/?w=/10/2578383
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי טריגר » 23 אוקטובר 2012, 07:14

גם אני מוכן לשים כסף בשביל לנסות לשנות את המצב.

itamar כתב:עמותה לא חייבת להיות גוף פוליטי.
לדעתי ההיפך הגמור, רצוי שעמותה תהיה גוף א-פוליטי ושתתרכז באספקטים הקשורים לנשק בלבד.

א.

מסכים לחלוטין עם הכתוב,
אני גם לא חושב שהפוליטיקה תעזור לנו עם כמות האנשים שיש בקהילה שלנו.
אבל אם במהלך הדרך ניראה שזה אולי יעזור- לא תהיה לי בעיה להתפקד או משהו כזה.
(מכיר מקרוב לא מעט התארגנויות שהתפקדו במרוכז בשנתיים האחרונות ע"מ להשיג כוח,
למשל האופנוענים- לתחושתי זה לא עזר בכלום)

אני חושב שיש הרבה לעשות מכיוון סוחרי הנשק- שהם הנפגעים האמיתיים בהכנסותיהם.
אבל ידיהם די כבולות בכדי להתארגן לבדם.

וארועי הערב האחרון בשרון צריכים להעיר את הבחור מדישון. אבל גם את כולנו.
הביטחון האישי פה רק יורד משנה לשנה.
ועכשיו זה כבר מגיע אלינו לתוך הבית הפרטי.

נושאי נשק אינם איום - אלא נכס לביטחון האישי של כל תושבי המדינה.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי itamar » 23 אוקטובר 2012, 07:35

אתה בטוח?
אני חושב שלפי התקשורת, המשטרה עצמה, כוחות הביטחון והצבא.. כל נושאי הנשק הם איום אפילו הם בעיני עצמם.

תקרא רק את התגובות על ירי המתנדבים באותו צעיר שירה לעברם ואיים לרצוח את חברתו ולהתאבד בבית שמש. הרי כולם חיפשו סיבות מתחת לפני האדמה כדי למצוא למה הירי הזה היה בלתי מוצדק.

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי taurus609 » 23 אוקטובר 2012, 09:19

חבל שלא התארדנו קודם לכן, אם היינו מאורגנים אפילו ב2000 איש יכולנו בקלות להביא פוליטקטי שיעמוד איתנו תמורת הקול שלנו.
כמו שאמרו חברים לפני זה לא על סדר היום של הפוליטיקאים כי הבעיה שלנו לא מפורסמת מספיק אז האחריות וההחלטות נופלות אצל איזה פקיד שבא לשר כל חודש ואומר לו "תחתום פה ופה וזה ופה , תודה כבוד השר" והולך... לא ממש ניראה לי שהשר שיש לו מיליארד דברים על הראש ממש מתעניין בושא אם כן יחליפו למישהו נשק בתבחין משמר או לא יחליפו לו. אם היינו מביאים את זה לתשומת ליבם שהם צריכים וזו חובתם לדאוג לנו אז אולי השר היה לוקח את זה לידיים ולא נותן את האחריות אצל איזה פקיד.
זו דעתי בכל אופן.
אני מאוד אשמח לעזור אם אפשר במה שאני יכול. אני אפילו חושב שיש לנו פה אנשים מאוד חכמים ועם רצון טוב יכולו אפילו להקים מפלגה שלנו ולרוץ לכנסת.
Russian roulette is not the same without a gun
and baby when it's love if it's not rough it isn't fun

Better to have it and not need it than
To need it and not have it
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי trooperglock » 23 אוקטובר 2012, 09:26

itamar כתב:

אתה בטוח?
אני חושב שלפי התקשורת, המשטרה עצמה, כוחות הביטחון והצבא.. כל נושאי הנשק הם איום אפילו הם בעיני עצמם.

תקרא רק את התגובות על ירי המתנדבים באותו צעיר שירה לעברם ואיים לרצוח את חברתו ולהתאבד בבית שמש. הרי כולם חיפשו סיבות מתחת לפני האדמה כדי למצוא למה הירי הזה היה בלתי מוצדק.

א.

נושאי נשק חוקי, על ידי אנשים שעברם, בריאותם וכשרותם הנפשית מאפשרים לתת להם נשק, אנשים שמוכנים להתאמן, ע"פ חוק, לפחות פעם ברבעון ולעמוד במבחנים מעשיים ולהוכיח שליטה בנשק ובשימוש בטוח, אנשים שיתחייבו לאפסן נשק ותחמושת בכספת, הרחק מהישג ידם של אחרים מהווים נכס לבטחון האישי של כל תושבי המדינה.

לעניין התגובות של הטוקבקים... הלוואי שהמדינה כולה הייתה מתנהלת לפי טוקבקים בעיתונות הראשית.... לחלק נכבד בעם הזה יש יותר Common sense מאשר למנהיגיו, כך היה עם "השוטרים הנוקמים" מנהריה, כך היה עם שי דרומי, כך היה עם השוטר שחר מזרחי וכך גם רוב המגיבים לכתבות על הנער שנורה ונהרג. נכון שהיו גם תגובות נגד אבל להערכתי רובם של בני משפחה ומקורבים של ההרוג וכמובן ה"טרולים" הקבועים שכל מטרתם לעורר פרובוקציות.
למדו את הילדים איך לחשוב ולא מה לחשוב.

לא מאמין באמונות תפלות, אומרים שזה מביא מזל רע.

ביום שיזוהמו כל המים על פני העולם, כל העצים יחטבו, והשדות כולם יתייבשו רק אז אולי יבינו בני האדם, שאי אפשר לאכול כסף.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי dvas » 23 אוקטובר 2012, 09:54

מוכן לשלם
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ~Hunter~ » 23 אוקטובר 2012, 10:10

חברים, הגיעה זמן לצעדים אפליקטיביים. אחרת גם אשכול זה יהפוך להיות 10 עמודים של תאוריה
מה הצעד הבא?
החלטנו על עמותה?
איך פותחים?
כמה כסף נאסוף?
מי יכול לנסח פלייר פשוט שכל אחד מאיתנו יכול לחלק במטווחים ולחברים? אני יכול להדפיס כמה עשרות עותקים ולהתחיל לחלק כבר בסופ"ש.

לדעתי כולנו צריכים להסכים לכך שבשלב זה, כל עוד איננו מאורגנים הייטב 3 אנשים טובים יהווה וועד פעול ויחליטו על צעדים מיידיים. אחרי שנתארגן נעבור לדמוקרטיה של הצבעה.

(המקרה האחרון של רצח בשרון צריך להוות דוגמא טובה של למה הזכות להגנה עצמית היא זכות בסיסית. כמו כן, זוהי היא גם דוגמא מצויינטת להשוואה עם מקרה של שי דרומי. הוא חי כי היה חמוש, איציק מת כי לא היה.)
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

הקודםהבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד