תבחין משמר - הגבלות
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
Re: תבחין משמר - הגבלות
חשבתי שהשר יותר חכם.
לצאת עם הנחיה כזו שלשה חודשים לפני בחירות?
חוץ מזה שחצי מיליון אזרחי המגזר מתפוצצים מצחוק. חכם על שומרי חוק, השר הזה!
רם
"לא למען המית נתון הנשק בידינו, אלא כדי לשמור על החיים." (יצחק שדה).
"לא למען המית נתון הנשק בידינו, אלא כדי לשמור על החיים." (יצחק שדה).
ramdishon כתב:חשבתי שהשר יותר חכם.
לא בטוח שהשר בכלל ידע מהסיפור ולא בטוח שהוא יודע עכשיו.
הפקידים עושים מה שבא להם.
הבחירות לא משנות כלום - אנחנו לא NRA ואין לנו שום כוח אלקטורלי. האנשים שבאמת איכפת להם מהשינוי המרושע הזה לא מגיעים לפרומיל ממנדט אחד
הדבר היחיד שיכול לסייע זו פניה לבג"צ, כי מזה הפקידים עדיין איכשהו חוששים.
מה שמחזיר אותנו לנושא העמותה, כי רק כך ניתן יהיה לאסוף כסף הרוש להליש משפטי.
אני בספק אם הליך משפטי הוא הדרך הנכונה. התקנות האלו מגובות בייעוץ משפטי ומה בעצם ניתן יהיה לטעון כנגדן ? אני חושב שהסיבה היחידה שלא בוטלו רשיונות ישנים עד היום היא שמדובר ברכוש בעל ערך שלמדינה אין בהכרח זכות להפקיע אותו ללא סיבה מוצדקת . אבל אם אבד /נגנב / התקלקל ואין בידיי בעליו עילה הקבועה בחוק להחליפו - לא יאפשרו לו לעשות כן . שימו לב שאחזקת נשק ע״י אזרחים איננה זכות ייסוד בישראל או זכות אזרח בסיסית/ חוקתית וכו׳ , הזכות לקבוע למי מותר ניתנה לשר הממונה ואין לבית משפט שום סיבה חוקית להתערב. הדרך לשינוי תפישתי וחקיקתי היא פוליטית , השאלה היא אם ניתן בכלל לגייס מספיק חתימות של אזרחים שזה מעניין אותם עד כדי כך שישנו את הצבעתם לכנסת , לאו דווקא בעלי רשיונות , גם כאלה שמעוניינים ברשיונות ואינם עומדים בקריטריונים , דווקא עכשיו זמן מצויין ללחוץ .... אני פרסמתי בפורום ג׳יפולוג שהוא אתר השטח הגדול בארץ . אנשים שמטיילים מדרום ומצפון לגוש דן הם קהל לא רע לעניין הזה לדעתי , לא חסרים פורומים נוספים שעשויים לגלות עניין .
- סליקאי טיטניום

לדעתי הסיבות הנוקשות של מדינת ישראל בנושא הזה הם בגלל שיש אזרחים ערבים שגם הם ירצו לקבל נשקים וזה לא ממש דמוקרטי להגיד ליהודי כן ולערבי לא. כי אז יהיו בג"צים וועדות ושוב יצעקו ישראל גזענית. ואם כן יתנו להם נשקים הרי אז זה יגרום לבעיות בטחוניות מאוד גדולות כי הרי איזורי יישוב כאי זה רק בגלל שהוא קרוב לאיזור עם ערבים. איזורים כמו סביון ששם לרוב גרים אנשים בעלי הון לא ממש זכאים לנשק, הרי מקומות כאלה הם יעד מבוקש לפורצים אבל נשקים ניתנים רק להגנה על נפש ולא רכוש. לפי כך חייבים שתיהיה הרבה בירוקרטיה כדי למנוע מ"גורמים לא רצויים" לקבל רשיונות או שהנשקים האלה בטעות "יעלמו" ויגיעו לגורמים עבריינים או חבלניים בשיתוף פעולה מלא של הגורם הלא רצוי שקיבל את הרישיון ואז אותו גורם אפילו לא יעמוד לדין כי הרי "גנבו" לו את הנשק והוא לא אחראי לכך כי הייתה כספת וכו'. אמנם שזה לא מונע ממחבלים ועבריינים להשיג נשק אך זה מצמצם קצת את האפשרויות שלהם. זו רק דעתי ואני לא ממש מומחה לזה. אבל אם הייתי שר בממשלה הייתי חושב על זה גם בתור נקודה אפשרית למה לצמצם. ובקשר לתבחין משמר אני חושב שזו טעות לבטל את האפשרות להחליף נשקים ולא ניראה לי שיש סיבה הגיונית לכך.
Russian roulette is not the same without a gun
and baby when it's love if it's not rough it isn't fun
Better to have it and not need it than
To need it and not have it
- סליקאי ארד

האם מכינים את אדמת הקודש לכיבוש ערבי?
ובשל כך גורעים את כמות האקדחים שבידי ציבור אוהדי הנשק ?
להחליש התנגדות אפשרית?
מין הגיג שכזה שעלה בראשי לעת יקיצת לילה מוקדמת/מאוחרת
שימו לב לשעת רישום התגובה.
אז תבינו
ובשל כך גורעים את כמות האקדחים שבידי ציבור אוהדי הנשק ?
להחליש התנגדות אפשרית?
מין הגיג שכזה שעלה בראשי לעת יקיצת לילה מוקדמת/מאוחרת
שימו לב לשעת רישום התגובה.
אז תבינו
שקר לי רק פעם אחת בשניה כבר לא אאמין לך
- סליקאי כסף

במבט לפנים אני מזהה כאן מעין דילמת אסיר.
1. בעל אקדח בתבחין משמר שירצה להחליף כדת וכדין את אקדחו ייאלץ לקיים עילה עכשווית ולהוכיח אותה ועילתו תאבד את ההגנה של "תבחין משמר".
2. אותו בעל האקדח אינו יכול לדעת מתי תתבטל התבחין אותו בחר (ע"ע דיפלומט, חקלאי, בעל יאכטה, מתנדב משא"ז, סוחר זהב, נהג מסיע ציבור). ההיסטוריה הישראלית הקצרה מלמדת שחביב השלטון דהיום לא בהכרח יהיה כזה מחר, וכי נוח למדינה להחזיק מרשם פלילי אבל לא להחזיר אמונים לאזרח שנשבע בהם.
1. בעל אקדח בתבחין משמר שירצה להחליף כדת וכדין את אקדחו ייאלץ לקיים עילה עכשווית ולהוכיח אותה ועילתו תאבד את ההגנה של "תבחין משמר".
2. אותו בעל האקדח אינו יכול לדעת מתי תתבטל התבחין אותו בחר (ע"ע דיפלומט, חקלאי, בעל יאכטה, מתנדב משא"ז, סוחר זהב, נהג מסיע ציבור). ההיסטוריה הישראלית הקצרה מלמדת שחביב השלטון דהיום לא בהכרח יהיה כזה מחר, וכי נוח למדינה להחזיק מרשם פלילי אבל לא להחזיר אמונים לאזרח שנשבע בהם.
Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
taurus609 היקר
מה הקשר לערבים?
מדינת ישראל לא רוצה אזרחים חמושים ולא ממש משנה מאיזה מגזר הם, הם מפריעים לה
בכל קורס ירי מעשי שעזרתי להעביר תמיד היה בן דוד חביב ולומר את האמת רוב אלו שעברו דרכי היום מתחרים מן המיניין בליגה ואני יכול להמשיך ולומר איזה אנשים חביבים וטובים הם
אם אותם אזרחים מבקשים רשיון לשאת נשק כחוק אז תאמין לי שהם ממש לא הבעיה, אלו שלא רוצים ו/או צריכים רשיונות הם הבעייתיים רובנו יודעים אילו כמיות של נשק לא חוקי מסתובבות בכפרים ואותם נשמות טובות לא ממש צריכים את המשרד לבט"פ כדי לפנק את עצמם באקדח מודרני או אפילו רובה סער ויותר אז בוא נעזוב את אותם אזרחים שומרי חוק שכן הולכים עם התלם ואני מסטיח לך שמנהל האתר לא יאהב את הכיוון שאילו השרשור הזה הולך
מה הקשר לערבים?
מדינת ישראל לא רוצה אזרחים חמושים ולא ממש משנה מאיזה מגזר הם, הם מפריעים לה
בכל קורס ירי מעשי שעזרתי להעביר תמיד היה בן דוד חביב ולומר את האמת רוב אלו שעברו דרכי היום מתחרים מן המיניין בליגה ואני יכול להמשיך ולומר איזה אנשים חביבים וטובים הם
אם אותם אזרחים מבקשים רשיון לשאת נשק כחוק אז תאמין לי שהם ממש לא הבעיה, אלו שלא רוצים ו/או צריכים רשיונות הם הבעייתיים רובנו יודעים אילו כמיות של נשק לא חוקי מסתובבות בכפרים ואותם נשמות טובות לא ממש צריכים את המשרד לבט"פ כדי לפנק את עצמם באקדח מודרני או אפילו רובה סער ויותר אז בוא נעזוב את אותם אזרחים שומרי חוק שכן הולכים עם התלם ואני מסטיח לך שמנהל האתר לא יאהב את הכיוון שאילו השרשור הזה הולך
"Si Vis Pacem Para bellum"
"Don't Call 911, Call 1911"
Owning a handgun doesn't make you armed any more than owning a guitar makes you a musician
The unarmed man can only flee from evil. And evil is never overcome by fleeing from it
"Don't Call 911, Call 1911"
Owning a handgun doesn't make you armed any more than owning a guitar makes you a musician
The unarmed man can only flee from evil. And evil is never overcome by fleeing from it
ניר ל כתב:אני בספק אם הליך משפטי הוא הדרך הנכונה. התקנות האלו מגובות בייעוץ משפטי ומה בעצם ניתן יהיה לטעון כנגדן ? אני חושב שהסיבה היחידה שלא בוטלו רשיונות ישנים עד היום היא שמדובר ברכוש בעל ערך שלמדינה אין בהכרח זכות להפקיע אותו ללא סיבה מוצדקת . אבל אם אבד /נגנב / התקלקל ואין בידיי בעליו עילה הקבועה בחוק להחליפו - לא יאפשרו לו לעשות כן . שימו לב שאחזקת נשק ע״י אזרחים איננה זכות ייסוד בישראל או זכות אזרח בסיסית/ חוקתית וכו׳ , הזכות לקבוע למי מותר ניתנה לשר הממונה ואין לבית משפט שום סיבה חוקית להתערב. הדרך לשינוי תפישתי וחקיקתי היא פוליטית , השאלה היא אם ניתן בכלל לגייס מספיק חתימות של אזרחים שזה מעניין אותם עד כדי כך שישנו את הצבעתם לכנסת , לאו דווקא בעלי רשיונות , גם כאלה שמעוניינים ברשיונות ואינם עומדים בקריטריונים , דווקא עכשיו זמן מצויין ללחוץ .... אני פרסמתי בפורום ג׳יפולוג שהוא אתר השטח הגדול בארץ . אנשים שמטיילים מדרום ומצפון לגוש דן הם קהל לא רע לעניין הזה לדעתי , לא חסרים פורומים נוספים שעשויים לגלות עניין .
אתה צודק,
אבל אם העניינים היו עד כדי כך פשוטים וברורים, אז לעורכי הדין לא הייתה פרנסה.
נכון שלפני צעדים כאלה הם מקבלים יעוץ משפטי, אבל זה עדיין לא אומר שאין טיעונים מספיק טובים גם לצד השני.
הנחת היסוד מאחורי כל הגזרות האלו היא אפקט העדר.
שרוב הציבור יקבל את רוע הגזירה מבלי לעשות עניינים, ובעיזים הסוררות יטפלו באופן פרטני.
עד עכשיו השיטה הזו עובדת בארצינו כמו שעון שוויצרי ולא רק בתחום הזה.
בכל מקרה, לדעתי אם תבוא מצוייד בעו"ד טוב הם יגיעו איתך לפשרה כי לא ירצו לייצר תקדים משפטי שיהפוך את ההחלטה.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
- תרמתי למען הסליק

glockbuster כתב:...מדינת ישראל לא רוצה אזרחים חמושים ולא ממש משנה מאיזה מגזר הם, הם מפריעים לה...
...אם אותם אזרחים מבקשים רשיון לשאת נשק כחוק אז תאמין לי שהם ממש לא הבעיה...
אלו שלא רוצים ו/או צריכים רשיונות הם הבעייתיים...לא ממש צריכים את המשרד לבט"פ כדי לפנק את עצמם באקדח...
...בוא נעזוב את אותם אזרחים שומרי חוק...
(ההדגשות למעלה הן שלי)
מסכים עם כל מלה !
ויכוח ההשרדות שלנו כ-"נושאי נשק כחוק" הוא עם רשעוני המשרד לבט"פ , החלטותיהם הדרקוניות ויחסם המתעמר -
ואין שום צורך להפוך אותו למחלוקת פנימית בינינו מסוג אחר , שלעניות דעתי כלל אינה רלבנטית לנושא רישוי נשק .
A friend in need - is a friend indeed
This calls for immediate discussion!
http://www.youtube.com/watch?v=5P2jJdrz9bY
http://www.youtube.com/watch?v=5P2jJdrz9bY
Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
ליאור big like
I carry a 1911 5" condition 1.
Cocked, locked and ready to rock
if you have to shoot,shoot don't talk
Cocked, locked and ready to rock
if you have to shoot,shoot don't talk
מההכרות שלי עם הנושא הבנתי שמדובר ב"תבחין משמר" שנמצא בעילת נשיאה שלא מאפשרים להחליף יותר!
שכן תבחין משמר בעילת החזקה זה זמן רב שלא מחליפים..
זה למעשה מסרס לא רק את בעלי הכלים העונים להגדרה (שהם רוב המחזיקים)
אלא גם את בתי המסחר שמאבדים באחת אחוז אדיר מהמעט לקחות הפרטיים שנותרו.
כל זה בהנחה שהדבר אכן קרה כי עד עכשיו לא ראיתי בעיניים מסמך רשמי שמאשר את זה עם חתימת ראש אגף ו\או השר עליו, וגם באתר לא כי עם כל הכבוד המילה שלהם היא זו שקובעת לטוב ולרע ולא שמועות.
אין לי רקע משפטי מספק בכדי לפועל בעניין אבל לדעתי זה בהחלט מקום להגשת בג"צ גדול ושמן...
שכן תבחין משמר בעילת החזקה זה זמן רב שלא מחליפים..
זה למעשה מסרס לא רק את בעלי הכלים העונים להגדרה (שהם רוב המחזיקים)
אלא גם את בתי המסחר שמאבדים באחת אחוז אדיר מהמעט לקחות הפרטיים שנותרו.
כל זה בהנחה שהדבר אכן קרה כי עד עכשיו לא ראיתי בעיניים מסמך רשמי שמאשר את זה עם חתימת ראש אגף ו\או השר עליו, וגם באתר לא כי עם כל הכבוד המילה שלהם היא זו שקובעת לטוב ולרע ולא שמועות.
אין לי רקע משפטי מספק בכדי לפועל בעניין אבל לדעתי זה בהחלט מקום להגשת בג"צ גדול ושמן...
אני רוצה להתנצל אם פגעתי ברגשות מישהו בתגובתי הקודמת, זה לא היה דעה פוליטית זה רק מה שאני חושב שהם חושבים. ומצטער אם מישהו נפגע מתדובתי הקודמת.
אני רוצה גם לציין שאני גם חושב שצריך להקים גוף מאחד של כל נושאי הנשק בישראל על מנת שיהיה לנו כוח בתור קבוצה.
סוף שבוע נעים לכולם!
אני רוצה גם לציין שאני גם חושב שצריך להקים גוף מאחד של כל נושאי הנשק בישראל על מנת שיהיה לנו כוח בתור קבוצה.
סוף שבוע נעים לכולם!
Russian roulette is not the same without a gun
- סליקאי ארד

מעניין ממתי ההנחיה.
החלפתי ללא כל בעיה אקדח לפני כ-3 שבועות. התבחין שהופיע ברשיון הקודם - "אחר" (תבחין לפני 96 לשעבר), ברישיון החדש מופיע "תבחין משמר"
החלפתי ללא כל בעיה אקדח לפני כ-3 שבועות. התבחין שהופיע ברשיון הקודם - "אחר" (תבחין לפני 96 לשעבר), ברישיון החדש מופיע "תבחין משמר"
- סליקאי טיטניום

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד