שאלה לחחברים, בעלי מטווחים ושאר ירקות

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

Re: שאלה לחחברים, בעלי מטווחים ושאר ירקות

על ידי itamar » 09 מרץ 2012, 07:26

הרבה מהיוזמות והתופעות אצלינו נולדו מעבר לים.
אצלינו בארץ, ביחוד התקשורת אוהבים להעתיק מהאמריקאים, אבל לאו דווקא את הדברים הטובים.

לגבי הבעיה של נשק בידי אזרחים, זו בעייה שקיימת משחר האנושות. אף שלטון לא רוצה שהאזרחים שלו יהיו חמושים וחזקים כדי שלא יוכלו למרוד להפיל אותו. לכל אורך ההסטוריה, רק מעמדות מסוימים הורשו לשאת נשק וכל שאר העם לא. אם זה הסמוראים ביפן, האצילים באירופה וכו. קח לדוגמא את המהפכה הצרפתית. דבר ראשון שההמון עשה בתחילת המהומות הוא לפשוט על מחסן הנשק העירוני של פריז, ואחר כך על הבסטיליה שהייתה מחסן אבק השריפה של העיר בנוסף לכך שהייתה בית סוהר.

זו בדיוק הבעיה שהמייסדים של ארה"ב רצו למנוע כשהקימו את האיחוד, ולצורך זה הם חוקקו את התיקון השני לחוקה שמעגן את זכותו של כל אזרח לרכוש ולשאת נשק - כאמצעי הגנה משלטון מושחת.

מרגע שהתיקון הזה נחקק ועד היום, הוא מדיר שינה ומטריד את כל מי שיושב בראש הפירמידה. המאמץ לחזור למצב של "אחד אפס" בו לשילטון ולעבריינים יש נשק ולאזרחים אין לא יפסק, עד שתושג המטרה.
הרבה מושג בשיטת הסלמי, על ידי חקיקה שמכרסמת כל פעם באיטיות בזכויות האזרחים.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי higt-power » 09 מרץ 2012, 07:40

לסיכום
נכון להיום ,שוק הנשק העולמי גדול וחזק מאי פעם .
זה שרוסיה לא נמצאת שם לקחת חלק בעוגה ,זה רק באשמתה.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי grish88 » 09 מרץ 2012, 22:10

רפתן כתב:אני אכתוב כחקלאי מהספר.

המשטרה לא נותנת לאזורנו מענה - וגם לא נותנת נשק וגיבוי.(למעט 4 ישבים ממזרח לכביש 90)

ההכשרה ביזיונית. כך שמי שכבר מנושק רמתו נמוכה.

ספורט הקליעה שהיה אמור להיות ספורט לאומי מדוכא.

ההיסטוריה מלמדת שמעצמות התפוררו....

אנחנו מעצמה אזורית לשעבר מתפוררת ומתאבדת....

וכמו בטיטאניק למטה חודרים מיים ועל הסיפון התזמורת מנגנת.

מסכים לגמרי עם כל מילה,אבל נראה שהתופעה אותה אתה מתאר לא ייחודית לישראל אלה קיימת בדרגה זו או אחרת,מדגיש - בדרגה זו או אחרת!
גם בשאר מדינות המערב.
itamar כתב:הרבה מהיוזמות והתופעות אצלינו נולדו מעבר לים.
אצלינו בארץ, ביחוד התקשורת אוהבים להעתיק מהאמריקאים, אבל לאו דווקא את הדברים הטובים.

לגבי הבעיה של נשק בידי אזרחים, זו בעייה שקיימת משחר האנושות. אף שלטון לא רוצה שהאזרחים שלו יהיו חמושים וחזקים כדי שלא יוכלו למרוד להפיל אותו. לכל אורך ההסטוריה, רק מעמדות מסוימים הורשו לשאת נשק וכל שאר העם לא. אם זה הסמוראים ביפן, האצילים באירופה וכו. קח לדוגמא את המהפכה הצרפתית. דבר ראשון שההמון עשה בתחילת המהומות הוא לפשוט על מחסן הנשק העירוני של פריז, ואחר כך על הבסטיליה שהייתה מחסן אבק השריפה של העיר בנוסף לכך שהייתה בית סוהר.

זו בדיוק הבעיה שהמייסדים של ארה"ב רצו למנוע כשהקימו את האיחוד, ולצורך זה הם חוקקו את התיקון השני לחוקה שמעגן את זכותו של כל אזרח לרכוש ולשאת נשק - כאמצעי הגנה משלטון מושחת.

מרגע שהתיקון הזה נחקק ועד היום, הוא מדיר שינה ומטריד את כל מי שיושב בראש הפירמידה. המאמץ לחזור למצב של "אחד אפס" בו לשילטון ולעבריינים יש נשק ולאזרחים אין לא יפסק, עד שתושג המטרה.
הרבה מושג בשיטת הסלמי, על ידי חקיקה שמכרסמת כל פעם באיטיות בזכויות האזרחים.

א.

א.מסכים לגמרי ויותר מזה,לפעמים נראה לי שזה לא נעשה מתוך תמימות/טיפשות.
הערה לגבי ארה"ב עצמה - אני דיי בטוח שלא חסרים אנשים בארה"ב
(בעלי עמדות רפוב'/ימניות מן הסתם) שכל יום תוהים עם עצמם:
"מה לכל הרוחות קרה לארה"ב? איך שהדברים התדרדרו... זו לא ארה"ב שהכרתי"
(ממש כמו בישראל רק תחליף את שם המדינה)
ב.הבנתי לגמרי את הנקודה,האם בעבר היו מגבלות על נשק קר?
הרי היום להשיג נשק קר זה בכלל לא סיפור!
(להוכיח שאתה בן 18+ ולהביא למוכר את הכסף)
אם כבר המהפכה הצרפתית - כנראה לא דוגמא כ"כ טובה,נראה שהרעיון שלה היה לגמרי שונה לעומת הרעיונות של מייסדי ארה"ב.
ג.הנקודה ברורה לגמרי.
ד.עד כמה שהבנתי מי שמקדם בארה"ב חקיקה נגד נשק ובכלל מנסה לכרסם בחוקה אלו אותם "דמוקרטים",לא?
(למרות שלא רק אובמה עשה שם שינויים אלה גם בוש ולא שינויים בתחום הנשק אלה שינויים בזכויות של האזרח)
higt-power כתב:לסיכום
נכון להיום ,שוק הנשק העולמי גדול וחזק מאי פעם .
זה שרוסיה לא נמצאת שם לקחת חלק בעוגה ,זה רק באשמתה.

בעניין רוסיה ושוק הנשק הודות להסברים שלך ושל איתמר הכל ברור לי,ממש תודה שעזרתם לי להבין מה קורה עם נשק רוסי אזרחי בשוק הנשק העולמי.

לסיכום:
היתכן שהיוזמות לפיקוח על נשק אזרחי מושפעות מיוזמות שונות של... האו"ם? ואולי לא רק המדינות אשמות כאן?
או שאני סתם מגזים?
פשוט נראה שבשנים האחרונות בייחוד המגמה הזאת מתחזקת וההצעות השונות לפיקוח כאילו "מתואמות".
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי glockbuster » 09 מרץ 2012, 23:22

גרישה כל הכבוד גם שאלת וגם ענית

אכן האו"ם מקדם חתימת אמנה בינלאומית בנושא הגבלות על נשק קל
רק שבארה"ב לא כל כך פשוט להעביר חתימה על אמנה שכזאת כי לחוקה יש עדיפות כל כל השפעה
חיצונית
לראיה:
http://www.youtube.com/watch?v=aAA4S3hINcQ

http://www.youtube.com/watch?v=u_WTNMTfkeI
"Si Vis Pacem Para bellum"

"Don't Call 911, Call 1911"

Owning a handgun doesn't make you armed any more than owning a guitar makes you a musician

The unarmed man can only flee from evil. And evil is never overcome by fleeing from it
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי grish88 » 10 מרץ 2012, 00:47

glockbuster כתב:גרישה כל הכבוד גם שאלת וגם ענית

אכן האו"ם מקדם חתימת אמנה בינלאומית בנושא הגבלות על נשק קל
רק שבארה"ב לא כל כך פשוט להעביר חתימה על אמנה שכזאת כי לחוקה יש עדיפות כל כל השפעה
חיצונית
לראיה:
http://www.youtube.com/watch?v=aAA4S3hINcQ

http://www.youtube.com/watch?v=u_WTNMTfkeI

א.נו רואה? אני גם שואל וגם חוקר לבד (בו זמנית כמעט)
ב.או"ם - אז פה,פה קבור הכלב!
אמנם אני מצדיק את הטענות שלכם כלפי הממשלה,המוסדות והפקידים,אך אם אכן האו"ם(!) שואף שלאזרחים לא יהיה נשק אז הבעיה כבר לא רק בממשלות או במוסדותיהן,הם כנראה רק מבצעים פקודות ולא ממציאים אותן.
ג.ברור שבארה"ב זה לא יהיה קל אבל... מנסים ומנסים אז לא יהיה חכם להישען אחורה ולהגיד:"לא יילך להם!" אלה צריך שאנשים שם יהיו עם היד על הדופק ויבואו בגישה:
"הם גם יכולים להעביר חוק לא חוקתי,יש לפעול בכל האמצעים החוקיים נגדם"

על קונספירציות הדנות בסדר עולמי חדש שמעתם?
אני שמעתי ו... עוד לא ממש יודע איך להתייחס לאפשרות הזאת,מצד אחד התאוריה נשמעת מאוד הזויה,מופרכת,מוגזמת ועוד ועוד
מצד שני? אי אפשר לדעת... אולי אולי זה דווקא מסביר כמה דברים.
(גם בנושא נשק)
בקיצור - משאיר את זה לשיפוטכם.
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי itamar » 10 מרץ 2012, 11:51

אם כבר המהפכה הצרפתית - כנראה לא דוגמא כ"כ טובה,נראה שהרעיון שלה היה לגמרי שונה לעומת הרעיונות של מייסדי ארה"ב.
ג.הנקודה ברורה לגמרי.
ד.עד כמה שהבנתי מי שמקדם בארה"ב חקיקה נגד נשק ובכלל מנסה לכרסם בחוקה אלו אותם "דמוקרטים",לא?
(למרות שלא רק אובמה עשה שם שינויים אלה גם בוש ולא שינויים בתחום הנשק אלה שינויים בזכויות של האזרח)

א. יש הרבה אנשים בארה"ב ששואלים את השאלה הזו, אבל קולם איפשהו נבלע בקולם של אלה שהמיקרופון נמצא בידם.

ב. אתה לא יודע כמה קל להשפיע על דעת הקהל ולשכנע אותם שמשהו "טוב בשבילם". אני רק בן 53 ומדינת ישראל שאני הכרתי לפני 30 ומשהו שנה זו לא מדינת ישראל של היום מקצה לקצה.

ג. מגבלות על נשק קר? חחחח... היו בעבר, וגם ישנן בהווה. אתה יודע מה המקור של כל אומנויות הלחימה וכלי הלחימה הסיניים כמו נון צ'אקו, קלשון לשתילת אורז, מקלות לחימה וכו? בזמנו, בימי הביניים רק למעמד האצילים היה מותר לשאת חרבות, אז בני האדם הפשוטים היו צריכים לאלתר.. בארה"ב לדוגמא, נשיאת אקדח ללא רשיון זו עברה מסוג עוון, ונשיאת סכין זו עברה פלילית מסוג פשע. בארץ, ממש לא כדאי ששוטר יתפוס אותך עם אולר בכיס. באוסטרליה/ניו זילנד אם תופסים אותך רחמנא לצלן עם סכין במזוודה בכניסה למדינה עושים לך את הסוף. מאות תרמילאים שנוסעים לעשות טראקים מסתבכים בכניסה.

ד. בארה"ב יש הרבה כוחות בעד ונגד נשק, אי אפשר לסווג לפי דמוקרטים ורפובליקנים. בינתיים ל-NRA שנתמך חזק על ידי תורמים ותעשיית הנשק יש מספיק כח כדי לבלום כל מיני חוקים - אבל לך תדע.
לדעתי לא לעולם חוסן.

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי grish88 » 10 מרץ 2012, 19:52

itamar כתב:
ג.הנקודה ברורה לגמרי.

א. יש הרבה אנשים בארה"ב ששואלים את השאלה הזו, אבל קולם איפשהו נבלע בקולם של אלה שהמיקרופון נמצא בידם.

ב. אתה לא יודע כמה קל להשפיע על דעת הקהל ולשכנע אותם שמשהו "טוב בשבילם". אני רק בן 53 ומדינת ישראל שאני הכרתי לפני 30 ומשהו שנה זו לא מדינת ישראל של היום מקצה לקצה.

ג. מגבלות על נשק קר? חחחח... היו בעבר, וגם ישנן בהווה. אתה יודע מה המקור של כל אומנויות הלחימה וכלי הלחימה הסיניים כמו נון צ'אקו, קלשון לשתילת אורז, מקלות לחימה וכו? בזמנו, בימי הביניים רק למעמד האצילים היה מותר לשאת חרבות, אז בני האדם הפשוטים היו צריכים לאלתר.. בארה"ב לדוגמא, נשיאת אקדח ללא רשיון זו עברה מסוג עוון, ונשיאת סכין זו עברה פלילית מסוג פשע. בארץ, ממש לא כדאי ששוטר יתפוס אותך עם אולר בכיס. באוסטרליה/ניו זילנד אם תופסים אותך רחמנא לצלן עם סכין במזוודה בכניסה למדינה עושים לך את הסוף. מאות תרמילאים שנוסעים לעשות טראקים מסתבכים בכניסה.

ד. בארה"ב יש הרבה כוחות בעד ונגד נשק, אי אפשר לסווג לפי דמוקרטים ורפובליקנים. בינתיים ל-NRA שנתמך חזק על ידי תורמים ותעשיית הנשק יש מספיק כח כדי לבלום כל מיני חוקים - אבל לך תדע.
לדעתי לא לעולם חוסן.

א.

א.וזה עוד חיזוק לכך שהבעיות שאנחנו חושבים שייחודיות לישראל קיימות בדרגה זו או אחרת גם בשאר המדינות המערביות.
תזכיר לי - בידי מי נמצא המיקרופון? בידי "מעצבי דעת קהל"?

ב.תוכל לפרט מה השינויים שחלו ב30 שנה האחרונות?
אני שם לב שפטריוטיות/אהבת הארץ הפכה למשהו יותר מוקצה,במקומה בצורה זו או אחרת יותר נפוצה "הלקאה עצמית"
ציונות - פאסה,עכשיו זה "כפר גלובלי".
(זה נאמר מאוד מאוד בגדול,כן?)
ואיתמר,מי משפיע על דעת הקהל וקובע מה טוב לאנשים?
מעצבי דעת קהל! שעובדים שעות נוספות בתקשורת,לא?
יחד עם זאת לא חושב שיהיה נכון להאשים רק את התקשורת כי נראה שהיא עושה את המהלכים הללו לא מטעם עצמה.

ג.תודה על הרענון לגבי העבר,ברור לי שיש מגבלות על נשק קר גם עכשיו אך נראה שנשק קר קצת פחות מפוקח לעומת נשק חם,לא?
ואני הבנתי את הרעיון שעדיף מאוד לא להתפס ע"י שוטר כשיש לך נשק קר כלשהו.

ד.הבנתי את הנקודה,אבל תסכים שיותר סביר שרפוב' יהיו בעד נשק ודמוקרטים פחות - ברור לי שיש עוד כוחות בעד ונגד.
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי itamar » 10 מרץ 2012, 20:42

מה קרה פה במשך 30 השנה האחרונות?

- הפכנו מחברה סוציאליסטית לחברה קפיטליסטית. אפילו הקיבוצים, המעוז האחרון של הסוציאליזם הפריטו את עצמם לדעת.
- כל המפה הפוליטית זזה שמאלה. לדוגמא המצע של מפלגת העבודה של לפני 30 שנה, דומה יותר לזה של האיחוד הלאומי מאשר של זה של היום. היום המצע הפוליטי של מפלגת העבודה מזכיר יותר את מי שהיו פעם מפלגות השמאל הקיצוניות.
- כל נושא של התיישבות קיבוצית והגשמת הארץ, מה שנקרא פעם "המפעל הציוני" היה פעם הדגל של מפלגות הפועלים, היום עבר לציונות הדתית. כשאני הייתי בתיכון, החלום של רוב בני המחזור שלי היה להצטרף לגרעין נח"ל ולעלות להתישבות. איפה היום הנח"ל ואיפה ההתיישבות?
- עברנו מחברה חקלאית תעשייתית למעצמת הייטק. פעם ייצרו בארץ הכל. היו מפעלי טקסטיל כמו כיתן ואתא, כור היה קונצרן תעשייתי שייצר כמעט הכל. היום כל הייצור עבר להודו וסין, ואפילו את תנובה מכרו והפריטו.

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי grish88 » 10 מרץ 2012, 22:17

itamar כתב:מה קרה פה במשך 30 השנה האחרונות?

- הפכנו מחברה סוציאליסטית לחברה קפיטליסטית. אפילו הקיבוצים, המעוז האחרון של הסוציאליזם הפריטו את עצמם לדעת.
- כל המפה הפוליטית זזה שמאלה. לדוגמא המצע של מפלגת העבודה של לפני 30 שנה, דומה יותר לזה של האיחוד הלאומי מאשר של זה של היום. היום המצע הפוליטי של מפלגת העבודה מזכיר יותר את מי שהיו פעם מפלגות השמאל הקיצוניות.
- כל נושא של התיישבות קיבוצית והגשמת הארץ, מה שנקרא פעם "המפעל הציוני" היה פעם הדגל של מפלגות הפועלים, היום עבר לציונות הדתית. כשאני הייתי בתיכון, החלום של רוב בני המחזור שלי היה להצטרף לגרעין נח"ל ולעלות להתישבות. איפה היום הנח"ל ואיפה ההתיישבות?
- עברנו מחברה חקלאית תעשייתית למעצמת הייטק. פעם ייצרו בארץ הכל. היו מפעלי טקסטיל כמו כיתן ואתא, כור היה קונצרן תעשייתי שייצר כמעט הכל. היום כל הייצור עבר להודו וסין, ואפילו את תנובה מכרו והפריטו.

א.

א.מסכים אבל נראה לי שאתה מפרש לא ממש נכון את המושג "קפיטליזם"
(כמובן לא באשמתך)
עד כמה שידוע לי בקפיטלזם לא אמורים להיות הדברים הבאים!
*מונופולים.
*אדם שמתעשר על חשבון מישהו אחר ו/או פגיעה באחר.
*מעורבות ורגולציות מצד המדינה
בטח יש עוד כמה דברים ששכחתי...
הקטע אבל שלדעתי דווקא יש פה סוציאליזם ושם קפיטליזם,אותם מעצבי דעת קהל כמובן ימכרו לנו "קפיטליזם זה רע!"
אבל האמת? לא ברור איזה רעיון שולט כאן עכשיו כי נראה שהוא מערב קצת מכל דבר.
לגבי הקיבומים - זה גם באשמתם,לא?
חוץ מזה נראה שלפי מה שהתרחש בעולם סוציאליזם/קומוניזם לא יכולים להחזיק הרבה זמן...
(קיבוץ - דוגמא קטנה למשהו גדול)
ב.על זה אין וויכוח! (כן,גם בתחומים פוליטיקה/היסטוריה אני מתעניין)
יותר מזה אני כלל וכלל לא מצליח להבין איך קורה שבכלל התרחשה כזאת תזוזה!
הרי אם המצע של העבודה היה קיים היום כפי שהיה לפני 30 שנה הוא היה נחשב "ימין קיצוני",לא?
איך קורה שאחרי שנבחרה מפלגה "ימנית" בשם ליכוד פתאום
"שטחים תמורת שלום" או שחרור אסירים אלו לא מילים גסות?
נראה שכבר אין באמת שמאל או ימין בפוליטיקה ...
ג.ראה הערה למעלה על הקיבוצים,הרעיון תקף גם למה שהיום מכונה "התנחלויות",לא?
ותראה עכשיו איך "מעצבי דעת קהל" מנסים להפוך אותן למוקצות!
ד.מסכים!
אבל שים לב,התופעה קיימת גם בעוד הרבה מדינות שמעבירות את מפעליהן להודו/סין.
(בטח גם גלוק יעבירו את המפעל לסין :mrgreen: )
אוסיף עוד לדבריך שנוצרה תפיסה "הייטק זה הכל!" - תפיסה דיי שגויה כי לא הכל בחיים זה הייטק.

ומצד שני:

עד לפני 30 שנה רמת החיים כאן הייתה קצת לא משהו,לא?
למרות ש... עכשיו גם לא משהו עם כל המחירים שעולים ועולים)
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי itamar » 11 מרץ 2012, 07:23

אם קודם האשכול הזה נגע בפוליטיקה, אז עכשיו הוא כבר נכנס לעומק - וזה מחוץ לגבולות המנדט של הפורום הזה ושל האתר הזה בכלל.
אז מתוך כבוד לבעל האתר ולכללי הכתיבה, בוא נעצור את זה כאן לפני שינעלו לנו את האשכול.

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי Webart » 11 מרץ 2012, 12:22

גריש,
חרגת לחלוטין מכללי הכתיבה באתר, אזהרה ראשונה ואחרונה.
Webart - דביר, מייסד הסליק
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
סמל אישי של המשתמש
מייסד האתר

על ידי grish88 » 11 מרץ 2012, 19:59

Webart כתב:גריש,
חרגת לחלוטין מכללי הכתיבה באתר, אזהרה ראשונה ואחרונה.

קיבלתי,אזכור להבא.

תסכים אבל שמדיניות פיקוח על נשק/מדיניות רישוי נשק
מייצגת בצורה דיי נאמנה פוליטיקה,הלך הרוח של השלטון,יחס השלטון לזכויות פרט ועוד ועוד
סוג של נייר לקמוס...

אך אם דברי glockbuster נכונים וגם האו"ם מתכוון לפקח על נשק קל אז חבל על העצבים שאנחנו מוציאים על ממשלה זו או אחרת...

כן,אני יודע שחרגתי מהכללים - היה חד פעמי ובזה אני מסיים את הדיון על פוליטיקה.
סליקאי כסף
סליקאי כסף

הקודם

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד