האם מותר לשומר להורות לי על הוצאת מחסנית?
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
Re: האם מותר לשומר להורות לי על הוצאת מחסנית?
ליאור45 כתב:בתור אידיאליסט שחווה תקופה משמעותית מחייו בחו"ל ומתקשה להתפכח, להלן שתי האכזבות הגדולות ביותר שלי ממדינת ישראל (ותושביה המרכיבים אותה):
1. ששבועת האמונים של חיילי צה"ל אינה חוזה דו צדדי ושהנשבע בה פטור מחשד בפלילין/ טרור בעת שהוא מנהל את ענייניו במדינה עליה הגן.
2. שאדם כזה שהגן על המדינה אינו זכאי או ראוי כברירת מחדל לרכוש כלי ירייה אישיים בכפוף למגבלות כיסו ונפח כספתו בלבד.
ליאור,
1. בתי הכלא מלאים בכאלו ששירתו בצה"ל, נשבעו אמונים למדינה ובכל זאת עברו כמעט כל עבירה שרשומה בחסד"פ. החל מעבירות רכוש, מרמה והפרת אמונים, וכלה ברצח, טרור, ריגול, ובגידה בבטחון המדינה. ושלא להזכיר אחד כזה שגם רצח ראש ממשלה מכהן. קצין משטרה שרצח את משפחתו, אנשי שב"כ ומוסד שסרחו, קציני צה"ל שהטרידו מינית והרשימה ארוכה... שבועת האמונים לא שקולה לתעודת יושר ובטח שלא פוטרת באופן אוטומטי מחשד לטרור ופלילים.
2. כן אני מסכים איתך שאזרח שסיים שירות קרבי מלא בצה"ל ללא רבב, עושה/עשה שירות מילואים פעיל, וללא ר"פ, צריך להיות זכאי לרכוש נשק בכפוף למגבלות כיסו וגודל הכספת בביתו.
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

אולי אפשר לשלוח הצעה למועדון "בהצדעה"... חלק מההטבות שיחולקו שם יהיו הקלות בקבלת רשיון נשק... אני יודע שהנחה על חידוש רשיון כבר יש.
- סליקאי ארד

Webart כתב:+1
אני מגיע, שולף רשיון, ונגמר הסיפור.
ב-100% מהמקרים זה גם חוסך ממני את החיטוט בתיק.
ב-90% מהמקרים זה חוסך גם מאשתי את החיטוט בתיק.
כבר כתבתי פעם שגם במקרים הנדירים שאני נע לא חמוש, אני מציג את הרשיון כדי להמנע מהחיטוט בתיק, למרות שאין עלי אקדח.
+2
חוסך חיטוט בתיק בד"כ מפוצץ בציוד אלקטרוני + מחשב נייד.
למרות שפעם אחת בת"מ החדשה בת"א התבקשתי, אחרי הצג רישיון, לפתוח את התיק על כל פתחיו הרבים ולשאלתי מה השומר מחפש הוא ענה "נשק". לך תבין.
itamar כתב:2. כן אני מסכים איתך שאזרח שסיים שירות קרבי מלא בצה"ל ללא רבב, עושה/עשה שירות מילואים פעיל, וללא ר"פ, צריך להיות זכאי לרכוש נשק בכפוף למגבלות כיסו וגודל הכספת בביתו.
א.
למה דווקא קרבי, מה אם מישהו היה תומך לחימה או אפילו איש תכני שכל השירות הסתובב עם נשק ועושה מיל' פעל.
העניין פה הוא לאו דווקה הכשרה, אלא האחריות האישית והלאומית שהנ"ל הוכיח. לדעתי.
~Hunter~ כתב:itamar כתב:2. כן אני מסכים איתך שאזרח שסיים שירות קרבי מלא בצה"ל ללא רבב, עושה/עשה שירות מילואים פעיל, וללא ר"פ, צריך להיות זכאי לרכוש נשק בכפוף למגבלות כיסו וגודל הכספת בביתו.
א.
למה דווקא קרבי, מה אם מישהו היה תומך לחימה או אפילו איש תכני שכל השירות הסתובב עם נשק ועושה מיל' פעל.
העניין פה הוא לאו דווקה הכשרה, אלא האחריות האישית והלאומית שהנ"ל הוכיח. לדעתי.
לכן קצינים זכאים לרישיון, אם כי אני סבור שכל מי שמשרת מילואים פעיל צריך להיות זכאי לכך.
Choose your fights.
האם זה כל כך חשוב לעשות שריר למאבטח ולדון איתו בחוקיות הבקשה להוציא את המחסנית?
הרי זה לא המאבטח שהחליט שמשיקולי בטחון הוא ידרוש מהבאים למקום להוציא את המחסנית.
תוציא אותה, כנס למקום ולאחר חמישה צעדים, תחזיר אותה למקומה. טקס ביזארי שחוסך אי-הבנות.
לגבי איכות השמירה במקומות בילוי - אני לא אשכח שבכניסה לחניון התת קרקעי של קניון שבעת הכוכבים המאבטחת שאלה אותי "יש לך נשק?" עניתי לה "כן", והיא הרימה את המחסום וסימנה לי להכנס לחניון. היא בכלל לא הקשיבה לתשובה שלי.
סופר כאן על שומר שדרש לקבל את המחסנית - דרישה הזויה ובלתי חוקית בעליל. טוב שהוא לא דרש שתיתן לו את כל האקדח...
אני חושב שמן הראוי שמקום ציבורי מאובטח שאוסר על אזרחים להכנס עם אקדח, ידאג להסדיר עבורם הסדרי הפקדה ראויים. מצחיק אותי שבבתי משפט מסויימים מפקידים את הנשק בכספת עם מנעול אחד כשהחוק דורש לנעול נשק מאחורי שני מנעולים (אין עוד מנעול בדרך לכספת).
האם זה כל כך חשוב לעשות שריר למאבטח ולדון איתו בחוקיות הבקשה להוציא את המחסנית?
הרי זה לא המאבטח שהחליט שמשיקולי בטחון הוא ידרוש מהבאים למקום להוציא את המחסנית.
תוציא אותה, כנס למקום ולאחר חמישה צעדים, תחזיר אותה למקומה. טקס ביזארי שחוסך אי-הבנות.
לגבי איכות השמירה במקומות בילוי - אני לא אשכח שבכניסה לחניון התת קרקעי של קניון שבעת הכוכבים המאבטחת שאלה אותי "יש לך נשק?" עניתי לה "כן", והיא הרימה את המחסום וסימנה לי להכנס לחניון. היא בכלל לא הקשיבה לתשובה שלי.
סופר כאן על שומר שדרש לקבל את המחסנית - דרישה הזויה ובלתי חוקית בעליל. טוב שהוא לא דרש שתיתן לו את כל האקדח...
אני חושב שמן הראוי שמקום ציבורי מאובטח שאוסר על אזרחים להכנס עם אקדח, ידאג להסדיר עבורם הסדרי הפקדה ראויים. מצחיק אותי שבבתי משפט מסויימים מפקידים את הנשק בכספת עם מנעול אחד כשהחוק דורש לנעול נשק מאחורי שני מנעולים (אין עוד מנעול בדרך לכספת).
אין באמור לעיל ייעוץ משפטי או תחליף לפניה לעו"ד לצורך קבלת ייעוץ משפטי.
עו"ד ערן שפילינגר, עוסק בתחום דיני הביטוח והנזיקין.
CZ Duty Calls
עו"ד ערן שפילינגר, עוסק בתחום דיני הביטוח והנזיקין.
CZ Duty Calls
- סליקאי כסף

מתבונן מרחוק כתב:אני חושב שמן הראוי שמקום ציבורי מאובטח שאוסר על אזרחים להכנס עם אקדח, ידאג להסדיר עבורם הסדרי הפקדה ראויים. מצחיק אותי שבבתי משפט מסויימים מפקידים את הנשק בכספת עם מנעול אחד כשהחוק דורש לנעול נשק מאחורי שני מנעולים (אין עוד מנעול בדרך לכספת).
איזה חוק?!
I think, therefore I am. I think
tal.sony כתב:אולי אפשר לשלוח הצעה למועדון "בהצדעה"... חלק מההטבות שיחולקו שם יהיו הקלות בקבלת רשיון נשק... אני יודע שהנחה על חידוש רשיון כבר יש.
בשביל הנחה על חידוש (לא ניתן לקבל באינטרנט) צריך להסוע 70 ק"מ לכל צד. זה שווה ל 14 ליטר דלק כפול 7 שקלים = 98 ש"ח.
גובה ההנחה הוא 82.5 ש"ח. ועוד לא דיברנו על הפסד שעות עבודה.
כל העייסק הזה של בהצדעה זה ישראבלוף אחד גדול.
חבר isia זכור !
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
אילן ב כתב:tal.sony כתב:אולי אפשר לשלוח הצעה למועדון "בהצדעה"... חלק מההטבות שיחולקו שם יהיו הקלות בקבלת רשיון נשק... אני יודע שהנחה על חידוש רשיון כבר יש.
בשביל הנחה על חידוש (לא ניתן לקבל באינטרנט) צריך להסוע 70 ק"מ לכל צד. זה שווה ל 14 ליטר דלק כפול 7 שקלים = 98 ש"ח.
גובה ההנחה הוא 82.5 ש"ח. ועוד לא דיברנו על הפסד שעות עבודה.
כל העייסק הזה של בהצדעה זה ישראבלוף אחד גדול.
ההנחה על החידוש, כמו גם על חידוש רשיון נהיגה ורכב, מעודכנים אוטומטית לבקשת החידוש שאתה מקבל בדואר. לא צריך ליסוע לשום מקום מיוחד בשביל זה. ככה היה בפעמיים האחרונות שאני חידשתי...
- סליקאי ארד

מה ההגיון (אם קיים) להקשות על אזרח שומר חוק לקבל רישיון נשק...הרי מן הסתם אף אחד לא יבצע פשע עם אקדח רשום שקל לאתרו...ורוב הפושעים/מחבלים לא טורחים לבקש רישיון ממשרד הפנים.......
- סליקאי כסף

כי יותר קל לממשלה להשלים עם קורבנות פשיעה מכל הסוגים ובכל כמות מאשר עם עורכי דין שמפנים אצבע מאשימה כלפיה כאשר מישהו שכן קיבל רשיון מהמדינה עושה משהו רע.
נערך לאחרונה על ידי ליאור45 בתאריך 18 יוני 2011, 09:26, נערך פעם אחת בסך הכל.
Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
עשה מעשה רע????? שישלם על זה!!!!! מזה להשליך על קהל שלם????? כבר שום דבר לא מפתיע כאן.......................
- סליקאי כסף

ליאור45 כתב:כי יותר קל לממשלה להשלים עם קורבנות פשיעה מכל הסוגים ובכל כמות מאשר עם עורכי דין שמפנים אצבע מאשימה כלפיה כאשר מישהו שכן קיבל רשיון מהמדינה עושה משהו רע.
תמיד זה מחזיר אותי לשאלה כמה נפצעו, נהרגו, נרצחו בנשק ברשיון מאז קום המדינה?
וכמה כנ"ל מתאונות דרכים מתחילת השנה?
ומה שממשלה עושה בנידון?
טל שגב- מילים ולחן:"על הברכיים כורע ומרים ידיים שלא יפסיקו לנו את הסיבוב של הכדור"
תמיד זה מחזיר אותי לשאלה כמה נפצעו, נהרגו, נרצחו בנשק ברשיון מאז קום המדינה?
ומה שממשלה עושה בנידון?
מה זה קשור?
1. אתה מצדיק חוסר עשייה אחד בחוסר עשיה אחר? ז"א כמו שהממשלה לא נלחמת בתאונות הדרכים, שלא תילחם בנושא של הנשק?
2. הרבה יותר קל "להלחם" בכל הנושא של הנשק מאשר בכל מה שקשור לתחבורה. בינתיים בלי תחבורה אין חיים ואין כלכלה. תפגע בזה, תפגע בחיים ופרנסה של הרבה משפחות. בלי נשק עדיין אפשר להתסדר לא רע. אפילו פה בסליק, אני לא מכיר אחד שלא יסכים להמיר שלילת רשיון נהיגה לשנה + בשלילת רשיון הנשק לכל החיים.
3. המדינה כן נלחמת בתאונות הדרכים. קצת קשה למצוא על זה חומר, כי זה לא משרת אג'נדה של אף אחד תסתכל על מספר התאונות יחסית לכמות כלי הרכב על הכבישים החל מקום המדינה. תראה שהמספרים בירידה. תמיד אוהבים להאשים את הנהג הישראלי, אבל חלק הארי מתאונות הדרכים הקטלניות הוא כתוצאה מתשתית גרועה. בשנים האחרונות יש השקעה ניכרת בתשתית ראויה והתוצאות בהתאם. בכל מקום בו בנתה המדינה הפרדה מסלולית ומחלפים במקום צמתים, ירד מס' תאונות הדרכים הקטלניות בצורה ניכרת.
http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%91%D7% ... 7%99%D7%9D
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

itamar כתב:תמיד זה מחזיר אותי לשאלה כמה נפצעו, נהרגו, נרצחו בנשק ברשיון מאז קום המדינה?
ומה שממשלה עושה בנידון?
מה זה קשור?
1. אתה מצדיק חוסר עשייה אחד בחוסר עשיה אחר? ז"א כמו שהממשלה לא נלחמת בתאונות הדרכים, שלא תילחם בנושא של הנשק?
2. הרבה יותר קל "להלחם" בכל הנושא של הנשק מאשר בכל מה שקשור לתחבורה. בינתיים בלי תחבורה אין חיים ואין כלכלה. תפגע בזה, תפגע בחיים ופרנסה של הרבה משפחות. בלי נשק עדיין אפשר להתסדר לא רע. אפילו פה בסליק, אני לא מכיר אחד שלא יסכים להמיר שלילת רשיון נהיגה לשנה + בשלילת רשיון הנשק לכל החיים.
3. המדינה כן נלחמת בתאונות הדרכים. קצת קשה למצוא על זה חומר, כי זה לא משרת אג'נדה של אף אחד תסתכל על מספר התאונות יחסית לכמות כלי הרכב על הכבישים החל מקום המדינה. תראה שהמספרים בירידה. תמיד אוהבים להאשים את הנהג הישראלי, אבל חלק הארי מתאונות הדרכים הקטלניות הוא כתוצאה מתשתית גרועה. בשנים האחרונות יש השקעה ניכרת בתשתית ראויה והתוצאות בהתאם. בכל מקום בו בנתה המדינה הפרדה מסלולית ומחלפים במקום צמתים, ירד מס' תאונות הדרכים הקטלניות בצורה ניכרת.
http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%91%D7% ... 7%99%D7%9D
א.
קשור זה לא, אך כמו שכתבתי "מחזיר אותי".
עשייה זו אינה שנוייה במחלוקת
בעיקר האצבע מופנית אל מערכת המשפט, אשר אותם הנהגים השתויים שרוצחים, ואין לי מינוח טוב מזה, אשר מפקירים הקורבנות ובורחים מהזירה, ובשאיפה שעו"ד יוציא אותם במינימום עונש
טל שגב- מילים ולחן:"על הברכיים כורע ומרים ידיים שלא יפסיקו לנו את הסיבוב של הכדור"
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד