רשיון בעקבות חברות במועדון קליעה

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

רשיון בעקבות חברות במועדון קליעה

על ידי daniels » 31 ינואר 2011, 15:07

חברים שלום, אני מעונין להרשם למועדון קליעה (ירי באקדח חופשי 22), ורציתי לדעת כמה זמן מרגע הרשמתי עד שאורשה לקבל רשיון החזקה בבית לאקדח אישי. תודה מראש.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

Re: רשיון בעקבות חברות במועדון קליעה

על ידי ליאור45 » 31 ינואר 2011, 15:35

ברוך הבא לסליק.

מדובר לרוב בחברות במשך שנתיים, שלוש תחרויות לפחות בכל עונה (שנה) והמלצה של ראש מועדון ויושב ראש התאחדות הקליעה.

אגב, אינני בטוח שאקדח חופשי (טעינת כדור אחד בכל פעם, הדק נוצה) הוא כלי מיטבי להחזקה בבית.

Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי daniels » 31 ינואר 2011, 22:46

למרות שטעיתי בהגדרה, אני מבין שמדובר בשנתיים, שזה יותר ממה שחשבתי אבל... נו, טוב.
תודה
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי higt-power » 01 פברואר 2011, 09:04

אם למועדון בו תבחר יש חדר נשק (ובד"כ יש) המועדון יוכל לקנות נשק עבורך ולאחסן אותו במועדון עד שתהיה זכאי לרשיון
אתה תעבור תהליך של הצעה למשרד הפנים ואים משרד הפנים יאשר אותך תוכל לקבל רשיון מהמועדון לנייד את האקדח
לתחריות ואמונים .
בדומה למה שקרוא בחברות השמירה .
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי daniels » 01 פברואר 2011, 14:22

תודה על ההבהרה. הענין הוא כזה - אני מעונין לשלב את תחביב הירי, עם אקדח 22 מאוד ספציפי ויקר ערך שקרוב משפחה ישמור לי אותו גם זמן רב אם צריך, אבל בסופו של דבר הוא היה רוצה (וגם אני רוצה) שיעבור לבעלותי. כרגע יש לי רשיון נשיאה, תבחין אחר, ובמשרד הפנים אמרו לי שבניגוד למקרה של תבחין להגנה עצמית שבו הם לא מאשרים רשיון נוסף, במקרה של ירי ספורטיבי כן מוענק רשיון נוסף להחזקה בלבד, שכן מדובר במטרה שונה ובמקרה שלי גם בקוטר קטן. זאת לאחר תקופת חברות פעילה במועדון. הדבר ששכחתי לשאול (כרגיל) זה מה משך התקופה הזאת, ולכן שאלתי זאת כאן.

האם לדעתך כדאי לנו להעביר את האקדח לרשות המועדון ע"מ שאוכל לנייד אותו ולירות איתו במסגרת התחרויות, או שקיימת האפשרות שלא אקבל רשיון אחזקה בתום שנתיים ואז קרוב המשפחה שלי איבד את הרשיון סתם?

מצטער על השאלות הבנאליות, אני פשוט לא מבין איך זה עובד.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי ליאור45 » 01 פברואר 2011, 15:37

אם המועדון המיועד אכן כולל מפעל ראוי ובעלו מסכים לכך, לדעתי כדאי להעביר לו את האקדח. אם בעל המפעל הראוי ינפיק לך רשיון לכלי, זה חוסך טרחה להובלה לתחרויות כי תוכל להחזיקו בעצמך.

סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי daniels » 01 פברואר 2011, 19:31

OK, ומבחינת החוק זה אומר למעשה שבעל הנשק הוא המועדון, לא? כי הרשיון הוא שלו, והוא מנפיק לי מה בדיוק? מכיוון שאין לי אפילו קבלה כי אני מקבל את הנשק במתנה, איזו הוכחה ישנה שהנשק שלי ומה מונע מהמועדון להשאר איתו לאחר מכן? אני לא אומר שזה יקרה, רק מעונין להבין את ההליך. במקרה של חברות שמירה מונפק הרשיון המוזר הזה כחול-כתום שלא משויך לנשק מסוים. מכאן אני אמור להבין שלא מדובר באותו סוג רשיון למרות ששניהם מפעלים ראויים? תודה.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי ליאור45 » 01 פברואר 2011, 20:40

1. המפעל הראוי מנפיק לך רשיון על נייר. מבחינת משרד הפנים האקדח שייך לו. שטר המכר של האקדח יהיה לטובת המפעל הראוי. אינך מקבל כרטיס פלסטי ממשרד הפנים.
2. אתה מוזמן לעשות הסכם בכתב עם בעל מפעל ראוי על מנת להסדיר את הקניין של האקדח. אני אישית לא הייתי חושש מכך ש"יגנבו ממך את האקדח", כי יש נדרשת ממועדון קליעה אחריות הרבה יותר כבדה מכך בתחומים נוספים. כמו כן סביר להניח שמדובר הליך זמני אם בהמשך תוציא רשיון פרטי על אותו האקדח

סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי daniels » 01 פברואר 2011, 21:08

תודה!
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי daniels » 02 פברואר 2011, 19:12

אני גם מעונין לדעת לגבי רובה אויר. קראתי באתר משרד הפנים שלמי שיש רשיון מעל לעשר שנים יכול להוציא רשיון כזה?
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי higt-power » 02 פברואר 2011, 20:22

לגבי נושא הפקדת האקדח במועדון ,אתה לא צריך להחליט כרגע ואולי רצוי שלא תחליט כרגע .
אני מציעה שתרשם למועדון תתחיל לקלוע ,תראה אם זה בכלל כוס התה שלך ואם אתה מצליח להתמיד בזה .
ואז תחליט לפי המצב בשטח מה לעשות .
אם למועדון יש אקדח פנוי עבורך והבעלים הנוכחי לא לחוץ להיפטר מהכלי אז תחכה שנתים תגיש בקשה אם יאשרו מצוין אם לא
תחליט מה לעשות הלאה .
מהנסיון שלי משרד הפנים בה כברת דרך ארוכה בשנים האחרונות כלפי הספורטאים ואצלי בשני המיקראים האישור הגיעה תוך פחות מחודש מהרגע שהודיעו לי שהטפסים עברו למשרד הפנים .
במקרא של הכלי השני הטפסים התעכבו דווקא בהתאחדות יותר .
מצד שני שמעתי על מיקראים שבהם כן היה סרוב .

לגבי נשק אוויר נכון היה הופסק ולא ברור מה המצב כרגע אז אין מנוס משיטת מצליח ,גש לפקיד באיזור מגורך ותשאל אם הוא יגיד לא אז לא אם הוא יגיד תגיש בקשה תגיש זה לא עולה כסף אם יאשרו זה כבר כן יעלה כסף %3
קח בחשבון שמקסימום כלים הכולל שתוכל להחזיק מבלי להיכנס לכל נושא הכספות התקניות ורשוי במשטרה הוא 3 .
אגב נכון להסדר היום ספורטאי זכאי לכלי אחד עבור כל מיקצוע בו הוא משתתף בקליעה אבל לא כדאי לבקש יותר מידי מהר מידי .
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ben1 » 03 פברואר 2011, 13:17

אם למועדון בו תבחר יש חדר נשק (ובד"כ יש) המועדון יוכל לקנות נשק עבורך ולאחסן אותו במועדון עד שתהיה זכאי לרשיון
אתה תעבור תהליך של הצעה למשרד הפנים ואים משרד הפנים יאשר אותך תוכל לקבל רשיון מהמועדון לנייד את האקדח
לתחריות ואמונים .
בדומה למה שקרוא בחברות השמירה .

האם ההסדר הזה עם משרד הפנים קיים רק לגבי נשק אוויר?
בירי מעשי יש צורך שהאקדח יובא לתחרויות ע"י בעל רישיון מיוחד מטעם המועדון.
It's Better to Have a Gun and Not Need It, Than to Need a Gun and Not Have it
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי higt-power » 03 פברואר 2011, 15:39

אין פה שום הסדר זה פשוט מנהל תקין של "מפעל ראוי".
ומי שקיבל אישור ממשרד הפנים יכול לקבל כל כלי מהמלאי של ה"מפעל ראוי" שהוא מוסמך להפעילו (במקרא של ירי אולימפי מדובר בדר"כ בנשקי אוויר ו0.22 ) .
מזה מוסמך משתנה ע"פ היעוד של ה"מפעל".
כל מנהל "מפעל ראוי" ראשי להציעה את מי שהוא חושב למשרד הפנים .
יש כאלו שבוחרים מסיבות שונות שלא ניכנס עלהם פה להציעה הרבה מועמדים ויש כאלו שמעדיפים להסתפק במספר מצומצם ,עקרונית אין מניעה שכל חבר מועדון ירי מעשי יהיה "מוצע" של המועדון וישא את הנשק שלו בעצמו לתחרות .
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי daniels » 03 פברואר 2011, 15:45

higt-power תודה על התשובה,

בנוגע לאם זה My cup of tea, אז כן - לא מעט מטווחים משותפים עברתי עם בעל האקדח, יריתי בו יותר (משמעותית) ממה שיריתי ב 9 מ"מ שלי, ואני מאוד נהנה מהסוג הזה של ירי. אגב, הרעיון למקצע את זה ולהעביר אליי את האקדח עלה באחד מהמטווחים הנ"ל, כשהתברר לי שהוא עצמו כבר לא טווח מלבד כשהוא איתי.

כשאתה אומר שאם למועדון יש אקדח פנוי עבורי, מה זה אומר? זה אקדח ספציפי או כל פעם אחר? אני כמובן מעדיף לירות תמיד באותו נשק ועדיף שיהיה שלי. אבל שוב, הכל תלוי בהליך הרישוי ובתקווה שלא נצא קרחים משני הכיוונים במידה ונעביר את הנשק ע"ש המועדון ואחר כך אני לא אקבל רשיון עבורו.

בנוגע למקרים של סרוב ממשרד הפנים, ממה הם נבעו? למיטב הבנתי אם ההתאחדות ממליצה, זה עמידה בתבחין, לא? אני מבין שאולי ע"ס עבר פלילי או רפואי, אבל מבחינתי (טפו טפו) זה בסדר - לא מזמן הארכתי את הרשיון הנוכחי ולא היו בעיות.

בנוגע למקסימום כלים, נו פרובלם - אני לא מתכוון מעבר למוזכר כאן לבקש רשיונות נוספים.

בברכה.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד