לפני קנית גלוק חדש, מספר שאלות ושאלת חוקיות

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

Re: לפני קנית גלוק חדש, מספר שאלות ושאלת חוקיות

על ידי נועם » 14 דצמבר 2010, 23:02

לאונרדו,

הדגם החדש של ה RONI תומך בדגמי C של גלוק.

שתי מערכות טובות מאוד, לכל אחת יתרונות וחסרונות, סה"כ מהוות מכפיל כוח טוב מאוד למי שצריך.
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי itamar » 15 דצמבר 2010, 10:50

סתם שאלת תם.
למעט ירי במטווח לשם הנאה (שזו מטרה מקודשת לכשעצמה), מה שימוש של כזו תוספת לאזרח מהשורה?

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ליאור45 » 15 דצמבר 2010, 12:26

הגנה על הבית, הגנה עצמית ברשות הרבים (אם יבחר בכך), תרגול יבש בבית, צילומים, אביזר קרב מגע / תיאטראות, תחביב של אבזור ושפצורים.

Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי נועם » 15 דצמבר 2010, 12:50

טיולי שטח, ג'יפאים, נהגי משאיות מובילי חומ"ס / חנ"מ / צבא, משפחות בקו התפר / איו"ש / בקעת ועמק הירדן / עוטף עזה שאינן בעלות נשק צבאי של כיתות הכוננות אך מחזיקות נשק להגנה עצמית בבית, משטרה - שוטרי סיור (תחשוב על אירוע "מרכז הרב" בירושלים - אם השוטר היה חמוש במערכת כזו היה אולי, אם היה מקבל החלטות נכונות לפרוץ ולחפש לחימה..) החלפת רובי הקרבין במשא"ז ....

להמשיך ?

בנירים אמרו פעם הוותיקים - "טוב לבית" (כשאספו שלל נשק מכל הבא ליד וסגרו בסליקים) ובן גוריון טבע את האימרה " אני לא יודע מה העם רוצה, אני יודע מה העם צריך" ...

%6
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי אלעד1 » 15 דצמבר 2010, 17:23

הדגם החדש של ה RONI תומך בדגמי C של גלוק.

נועם האם אתה בטוח?
להיכן הולכים הגזים האקדח כלוא בפנים?
הכוונות לא יפגעו ?
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי גלוקון » 15 דצמבר 2010, 20:55

(תחשוב על אירוע "מרכז הרב" בירושלים - אם השוטר היה חמוש במערכת כזו היה אולי, אם היה מקבל החלטות נכונות לפרוץ ולחפש לחימה..)[/quote]

בלי לחלוק על שום דבר שכתבת, השוטר לא היה נכנס גם אם היה לו מאג, כי בלי לדעת כמה הוא התאמן וכמה הכשירו אותו, הוא כל היום במוד שמירה על הסדר ולא במוד לוחמה בטרור, בניגוד לחיילים קרביים שמכניסים להם לראש לחתור למגע... אגב היה אזרח שירה לעבר המחבל באקדחו האישי.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי itamar » 16 דצמבר 2010, 08:05

נועם כתב:טיולי שטח, ג'יפאים, נהגי משאיות מובילי חומ"ס / חנ"מ / צבא, משפחות בקו התפר / איו"ש / בקעת ועמק הירדן / עוטף עזה שאינן בעלות נשק צבאי של כיתות הכוננות אך מחזיקות נשק להגנה עצמית בבית, משטרה - שוטרי סיור (תחשוב על אירוע "מרכז הרב" בירושלים - אם השוטר היה חמוש במערכת כזו היה אולי, אם היה מקבל החלטות נכונות לפרוץ ולחפש לחימה..) החלפת רובי הקרבין במשא"ז ....

להמשיך ?

בנירים אמרו פעם הוותיקים - "טוב לבית" (כשאספו שלל נשק מכל הבא ליד וסגרו בסליקים) ובן גוריון טבע את האימרה " אני לא יודע מה העם רוצה, אני יודע מה העם צריך" ...

%6

נועם, שום דבר ממה שציינת לא נוגע לאזרח הפשוט - אחד כמוני שנושא נשק להגנה עצמית ולא שייך לשום חברת שמירה, כיתת כוננות או כל סוג אחר של מיליציה. אני העליתי את זה כי בין כך ובין כך אני זוכה לפעמים למבטים של WTF, שאלות כמו "אתה גר בשטחים? אהה...לא? אז בשביל מה אתה צריך את זה?, או הערות סרקסטיות בעבודה כמו "אני חש מאויים", ואפילו פעם אחת בטיול לבניאס איזה גבר אחד שנתן לי הרצאה שאזרח נושא נשק הוא סכנה לציבור.

מבחינתי לשאת כזה התקן בציבור מושך הרבה יותר מבטים, שאלות, סקרנות - ולבסוף איזה חכמולוג שיתלונן עליך במשטרה ויהרוס לך את היום, מאשר לשאת M16 מקוצר. ככה לפחות יחשבו שאתה קצין קבע על אזרחי, מתנחל או איזה בעל תפקיד אחר.

זו בכל אופן דעתי...

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ליאור45 » 16 דצמבר 2010, 09:28

הדיסוננס שנוצר כאן הוא ההגדרה של "אזרח פשוט", מבחינת איתמר הוא שקול ל"תושב מדינת גוש דן".

Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי נועם » 16 דצמבר 2010, 11:08

אכן,ליאור, ההגדרות של אזרח סביר ואזרח פשוט משתנות גאוגרפית במדינה הקטנה שלנו ..

איתמר, לא התכוונתי שירכיבו את הערכה באופן קבוע, (רוב האנשים) אלא שתהיה בהישג יד.

גלוקון - את השוטר הזה צריך היה להוקיע מהמשטרה (אחרי טיפול פסיכולוגי) - אין דבר כזה שוטר ששומר על סדר ושוטר שלוחם בטרור.. מה הוא היה אמור לעשות ? לחכות לכוחות מיומנים יותר ? אזי שאינו מבין את ייעודו - שוטר סיור אמור לתת מענה ראשוני לאירועים בשטח. אותו שוטר כשל בקבלת ההחלטות וכשל כשל ערכי בכל הנוגע להצלת חיי אדם.

לגבי האזרח שירה עם אקדח - באותו אירוע מי שהציל את המצב היה קצין צנחנים שגר באותו רחוב והבין את ההתרחשות, תפס יוזמה, חתר למגע וסיים את האירוע באופן הטוב ביותר שניתן היה לעשות.

אני מצפה מכל נושא נשק לצאת להגנת האחר כשמדובר באירוע פח"ע, אך ההחלטה הסופית האם להתערב, שמורה בידו. לא כך הדבר לגבי איש ביטחון.

אתה לא מצפה מכבאי שלא יכנס לשריפה לחלץ אם וילדיה או זוג קשישים.. רק כי הוא לא במוד המתאים - הוא בכלל ממחלקת מניעת שריפות ועורך ביקורות אש.. :shock:

יש מצב שאתה שבוי בקונספציה לא נכונה, צא מהקופסה ותסתכל על הדברים מהצד, תחשוב אחרת. (ברוח טובה, אהה)

נועם.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי לאונרדו81 » 17 דצמבר 2010, 00:35

לצערי מישהו טרח להוריד את התגובה הקודמת שלי שהשוותה באופן ברור בין הKPOS לRONI. ככל הנראה שיקולים פוליטיים.
היום ביקרתי במאיר רוט ונוכחתי לדעת שיצאה מהדורה משופרת של הKPOS עם 2 שיפורים משמעותיים המשפרים את קלות הפירוק ויעילות הירי.
1. הסתרשף הקדמי שונה, בדגם הקודם החירוץ היה כלפי אחור ובכך גזים נפלטו ישירות לזגוגית כוונת ההשלכה. בדגם החדש- החירוץ מסיט את הגזים במגמה לפנים ולצדדים. בכך- גם לאחר אינספור מקצים עדשת כוונת ההשלכה לא ספגה פיח.
2. הסגר הקדמי שנועל על מסילת הפיקטיני של האקדח עצמו שופר ועוקל כלפי חוץ ומקל על פתיחתו בעת הפירוק.
לשמחתי שידרגו לי אותו ללא תמורה.

שינוי שלילי הוא החלפת הרצועה הנלווית- לצרה יותר שלא נוחה בנשיאה ממושכת.
"כי בתחבולות תעשה לך מלחמה"
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי גלוקון » 17 דצמבר 2010, 00:45

אני מסכים איתך.
לא באתי להצדיק את השוטר, באתי להסביר שאין לי הרבה ציפיות משוטר כזה.

אגב, פעם מישהו אמר לי שלדעתו ילד בן שש עשרה בעל מוטיבציה ודריכות, יש יותר סיכוי שיחתור למגע ויחסל את מחבל מאשר מישהו שמאומן קצת יותר אבל לא דרוך ובלי מוטיבציה לחסל את המחבל. ומקרה במרכז הרב, אזרח שברשותו אקדח אבל עיסוקו הוא לימוד תורה וכתיבת ספרים בנושא- חתר למגע בניגוד לאותו שוטר.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי לאונרדו81 » 17 דצמבר 2010, 00:50

בהמשך לדבריו של נועם...נכון שזה נראה מוזר לשאת אביזר כזה בציבור למעט אם אתה במדים,תפקיד וכו'.
מצד שני- הלוואי והאביזר היה תואם לנשקים של חברות השמירה הפרטיות הנמצאות במוסדות השונים. כך, אולי השומר המוצב היה גם פוגע באיום בשעת הצורך.
כבר נוכחנו לגלות באירועי פח"ע שבסוף מי שמציל את המצב הוא לא בעל התפקיד או המובן מאליו, אלא איזה חייל בחופשה שבמקרה עבר באיזור. באירוע הטרקטור בירושלים חייל נאלץ לחטוף נשק מהמאבטח שהיה שם לאחר שזה נכנס לשוק.
אולי אנשי גוש דן אינם חיים ב"מערב הפרוע", אבל לא מעט אזרחים במדינה הזאת לא חשים בטוחים- במיוחד לא כל עוד הם תלויים בנכונות רשויות החוק לסייע. אני, לא מזמן נקלעתי לסיטואציה מסויימת שתפסתי גנב על חם. המתנתי שעתיים לניידת, בינתיים בשלב מסויים הגיעה "תגבורת" של 5-6 בני דודים לחלצו עם מוטות ברזל, לום ושאר ירקות. סביר להניח שאילולא הייתי חמוש כיאה לא הייתי כותב כאן עכשיו. בשעה טובה המשטרה הגיעה אחרי שעתיים (על אף שהמרחק מהתחנה 10 דק' בדיוק) ואני לא מדבר על ישוב שכוח אל- אלא ישוב 5 דקות מרחובות. כשאתה חקלאי אתה חי במציאות של ימי השומר.
"כי בתחבולות תעשה לך מלחמה"
סליקאי ארד
סליקאי ארד

הקודם

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד