HK USP

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

על ידי fiveseven » 13 ינואר 2003, 12:23

הצעדן.

אני בטוח שה USP הוא מצויין למרות שאני לא כל כך בעיניין של פטישים חיצוניים וניצרות ידניות, אבל נשאלת השאלה - מה גורם לאמריקאים להציק לחברה גרמנית ישנונית במשך שנים תוך שהם שופכים עליה כמויות לא סבירות של כסף ומאלצים אותה בחוסר התחשבות לפתח אקדח בעל מנגנון שברור שהם החמקו ממנו במשך כ 102 שנה רק כדי לקבל אקדח - מעולה, אבל לא ממש שונה ממוצרים אחרים בשוק. ויש כל כך הרבה מוצרים בשוק, גם אמריקאים לא רעים בכלל.

אני לא רוצה להמעיט בערכו של ה USP ואם הוא כבר היה מוכן לשיווק, במחיר סביר והאמריקאים היו רק בוחרים בו זה לא היה מפתיע אותי, אבל כל הטירחה הזו רק כדי לקנות תוצרת חוץ...

כנראה שהמרוויחים האמיתיים מהעניין הם האזרחים שיכולים לקנות את המוצר המוגמר שפותח במימון משלם המיסים האמריקאי, אם זה מתאים להם וכבר נאמר HK זה לא לכולם.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי הצעדן » 13 ינואר 2003, 14:12

7 5 ידידי, העלת שאלה נכונה.

חברה "ישנונית" (נו.. נו..) כמו HK המוכרת לטובה בשוק הנשק (ואחת מהסיבות היא משום עמידות התוצרת באופן כללי ויכולת העמידה בתנאים קיצוניים מתמשכים) תהיה בחירה טובה באם אתה מוכן לשלם על כך, והרבה.
האמריקאים בחרו לייצר - דרך אירופה - אקדח לא מפונק אשר יחסוך להם כאבי ראש בתשלומים, העדיפו לשלם הכל ב $$$ ולא בזמן ולוגיסטיקה, מה עוד שהטקטיקל בסדרת ה- USP הוא בהחלט תכשיט (כמו שאומר FUNSTUFF) מיוחד ובהזמנה לגחמותיהם של הכוחות האמריקאיים.

ואכן אתה צודק, הציבור האמריקאי רק הרויח מהעסקה, ללא ספק.
כפי שציינתי לפנים : זה ההקלר הכי ידידותי למשתמש, זמינות הכלי בשוק האמריקאי, חלפים (לא שצריך) שיפורים, אבזור היקפי.. ממש חלום, גם איכות של מרצדס וגם זמינות אביזרים של סובארו... אבל המחיר.. אוי וי זמיר.. המחיר.. :roll:
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי מעשי

על ידי Cybrosh » 13 ינואר 2003, 16:44

ועוד דוגמא....גם הבריטים לאחר מלחמת המפרץ(ופעם שנייה בעירק)ועוד כמה התפרסויות ברחבי אפריקה בחרו ב-HK לשפר את רובי ה-Enfield SA80 המפורסמים שלהם, מכיוון שהם סבלו ממעצורים של חול וכו'. ל-HK יש מפעל באנגליה. יש עוד הרבה מדינות כגון ספרד ומקסיקו שבחרו ב-HK כספקית הנשק העיקרית של הצבא והמדינה כולה.
SPS - מתקרב לשלמות...
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי fiveseven » 13 ינואר 2003, 16:46

האמריקאים קיבלו את המוצר אבל גם שילמו את המיסים לפיתוחו, התכוונתי שאזרחים בשאר העולם (כמוך) הרוויחו מהעיניין.

למרות שאנחנו בוודאי משלמים כל כך הרבה מיסים על אקדחים שבעצם אנחנו מממנים את ה USP והאמריקאים מרויחים...

בכל מקרה, תהנה ממנו, או תהנה מלמכור אותו בכל אופן.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי Spinacia » 13 ינואר 2003, 19:23

fiveseven,
כמו מרבית התשובות שלי גם זו עלולה להיות קצת ארוכה.. :) שאלת למה האמריקאים שפכו על HK כמויות כסף כדי שתפתח אקדח. ובכן, הסיפור הוא פוליטי והנה מה שאני יודע...

בתחילת שנות השמונים (1981) החליט הצבא האמריקאי להחליף את ה-COLT 45 באקדח אחר בגלל רצון לעבור אל קליבר 9 מ"מ ובגלל שהכלים הקיימים היו כבר ישנים מדי. הצבא יצא במכרז לאקדח חדש - המכרז נקרא XM9. ארבע כלים נבחנו בשנת 1981: Beretta 92, HK P7M13, the S&W 459A, SIG P226, וכולם נכשלו. למעשה, הברטה סיים אחרון ברשימה.
במקצה נוסף שנערך בשנת 1984 נוספו לרשימת האקדחים הנבדקים גם Colt, Styer, FN ו-Walther עם אקדחים משלהם. את המבחנים האלו עברו רק ה-SIG וה-Beretta. כידוע ברטה זכו בסוף במכרז והשמועות טוענות שזה קרה בגלל מחירי הפסד שהם נתנו, הבטחה לבנות מפעל יצור בארה"ב, אבל גם ניטען כי פוליטיקאים איטלקים אימו לפנות בסיסי NATO באיטליה אם ברטה לא יקבלו את החוזה... :?

כל היצרנים האחרים שהפסידו במכרז היו מאד לא מרוצים בלשון המעטה, ואכן היו הרבה טעויות וחריגות בתהליך הבחינה וההחלטה. בכדי לשמור על יחסים טובים עם כל החברות (והמדינות) השונות דאג הממשל האמריקאי לכך שפרוייקטים שונים ימסר לאותם חברות. לדוגמה:
חברת HK קיבלה פרוייקט לפתח את אקדח לכוחות מיוחדים...
חברת SIG קיבלה הזמנה לצייד את סוכני ה-FBI....(או CIA - לא זוכר)
חברת S&W קיבלה הזמנות רבות מיחידות משטרה, כולל את משטרת לוס-אנגלס.

בקיצור, למרות שכל החברות הנ"ל מיצרות אקדחים מעולים , גם פה יש קצת פוליטיקיה... :)
תודה.

fiveseven כתב:אני בטוח שה USP הוא מצויין למרות שאני לא כל כך בעיניין של פטישים חיצוניים וניצרות ידניות, אבל נשאלת השאלה - מה גורם לאמריקאים להציק לחברה גרמנית ישנונית במשך שנים תוך שהם שופכים עליה כמויות לא סבירות של כסף ומאלצים אותה בחוסר התחשבות לפתח אקדח בעל מנגנון שברור שהם החמקו ממנו במשך כ 102 שנה רק כדי לקבל אקדח - מעולה, אבל לא ממש שונה ממוצרים אחרים בשוק. ויש כל כך הרבה מוצרים בשוק, גם אמריקאים לא רעים בכלל.

אני לא רוצה להמעיט בערכו של ה USP ואם הוא כבר היה מוכן לשיווק, במחיר סביר והאמריקאים היו רק בוחרים בו זה לא היה מפתיע אותי, אבל כל הטירחה הזו רק כדי לקנות תוצרת חוץ...

כנראה שהמרוויחים האמיתיים מהעניין הם האזרחים שיכולים לקנות את המוצר המוגמר שפותח במימון משלם המיסים האמריקאי, אם זה מתאים להם וכבר נאמר HK זה לא לכולם.
Spinacia

על ידי אישגדול » 13 ינואר 2003, 19:38

SIG ציידו את השרות החשאי האמריקני (הם משתמשים בדגם P228).
I think, therefore I am. I think
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי הצעדן » 13 ינואר 2003, 21:15

תמיד יש פוליטיקה בתחום הרכש !!
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי מעשי

על ידי Colonel » 13 ינואר 2003, 22:38

אישגדול כתב:SIG ציידו את השרות החשאי האמריקני (הם משתמשים בדגם P228).

ביקשו לא לחשוף יחידות סודיות וסוגי נשקים !
אני מבקש להקפיד להבא ! :P
*** כמות האינטליגנציה בעולם קבועה, אך האוכלוסיה גדלה תמיד. ***
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ראובן טל » 13 ינואר 2003, 22:49

גנבת לי...
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

הקודם

מי מחובר