איום בנשק?

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

איום בנשק?

על ידי ירוני » 23 ספטמבר 2010, 21:19

שלום חברים, לאחר הרבה זמן שלא כתבתי, אני שב וכותב ומתחיל "בגדול".

לפני מס' ימים נסעתי ברכבי באחת מערי ישראל. במהלך הנסיעה בחרתי לפנות לתוך רחוב, התחלתי את הפניה ולפתע שמעתי צפירה ממושכת וחריקת בלמים. מסתבר שאופנוע שנסע בצד הנגדי -שראיתי אותו כאשר התחלתי את הפניה- הגביר מהירות וכמעט תאונה. אינני בורח מאשמה, אכן - בין אם האופנוע הגביר מהירות ובין אם לא [במיוחד אם לא], היה עלי לנהוג במשנה זהירות.
עד כאן חלק א' של הסיפר.

לאחר שכבר פניתי שמאלה והמשכתי את הנסיעה, שמתי לב שהאופנוע נוסע אחרי במהירות. עצרתי. האופנוען נעצר לידי והחל לצעוק. פתחתי את החלון ואמרתי לא שהוא צודק ואני מתנצל, אם בכלל אפשר, ואם הוא מעוניין בפרטים שלי אתן לו. הוא המשיך לצעוק. ואז עשה את המעשה הבא - הרים את חולצתו והחזיק בקת אקדחו. אישתי החלה לבכות. הוא המשיך מלצעוק ולהחזיק בקת האקדח. אני נסעתי משם במהירות, נעלתי את הדלתות וזכרתי את מספרו של האופנוע.
עד כאן חלק ב'.

באותו ערב לאחר שחזרנו הביתה, נסעתי למשטרה הקרובה. נתתי את מספר האופנוע והגשתי תלונה. חוקר (בעל דרגה בכירה) אמר לי שלא יעשו כלום עם התלונה הזו "מאחר וזה ייסגר מחוסר עניין לציבור". אמרתי לו שזה איום באקדח וצריך לקחת מאותו חמום מוח את הנשק. החוקר הצדיק את דבריי ובררנו ביחד את זהותו של הבחור. מסתבר שהוא שוטר. החוקר אמר לי "אם כך, אז הוא בסדר, כנראה שאתה לא".
עד כאן חלק ג'.

למזלי הבאתי איתי את אחי - עו"ד פלילי - אחי נטל את המושכות באותו רגע ובקש את פרטי השוטר והחוקר ושאר פרטי התלונה. נכון להיום יש תלונה במח"ש והשוטר האדוחן האופנוען יושב בביתו וממתין. שלשום התקשר לבקש סליחה. טוען שטעה ומצפה לשוב "לשרת את הציבור" והכל תלוי בסליחה שלי. אמרתי לו שאני יותר מאשמח שישרת את הציבור במנקה רחובות מלכלוך ולא מעבריינים.

מה דעתכם?

י.
טובה עגבניה אחת מאשר סלסה חריפה מלאה תולעים
סליקאי זהב
סליקאי זהב

Re: איום בנשק?

על ידי יריב11 » 23 ספטמבר 2010, 21:54

טוב עשית, אל תוותר ואל תסלח, לך אף אחד לא היה סולח ובצדק נראה עוד כמה אנשים יגעו להתחנן בשביל החלאה הזאת
עצוב אבל כך נראית המשטרה בישראל וזה החומר האנושי שנמצא בה.
והם עוד מעיזים לקרוא לעצמם משרתי ציבור
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי EMT » 23 ספטמבר 2010, 21:55

מקום יחיד בו אמור לשרת את הציבור זה עבודות שרות :!:
."Get yourself a Glock, and get rid of that nickel-plated sissy-pistol"
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ליאור45 » 24 ספטמבר 2010, 06:17

שווה לחפש את המילה "סחאלות" בסליק...

אמנם גול עצמי ברמה של ההתיישבות היהודית בארץ ישראל, אבל זו מחווה מאוד לא רצויה שאדם שנושא כלי ירייה בברכה של המדינה והאמור לשרת את תושביה. היות ואינך מחבל או חייל של האויב בשעת מלחמה, תנועותיו אינן מוצדקות והאיש אינו ראוי לסליחה.

ככלל רצוי שלא להתעמת עם נהגים שאינך מכיר (כי נהגים קונים כלי רכב מנועיים כתחליף לסבלנות, אחרת היו נוסעים באוטובוס) ואם כבר מדברים עם מישהו, אז בטונים אנושיים יותר.

לפני שנה פנה אליי אופנוען בנסיבות דומות אך ללא כלי ירייה בהישג יד והתחיל לצעוק עליי. אחרי שאמרתי לו שלוש פעמים בקול מסביר פנים "שלום לך אדוני, מה שלומך?" התייאש והמשיך בדרכו (הצרודה).

Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי itamar » 24 ספטמבר 2010, 07:56

למטבע הזה יש שני צדדים.
לא שאני בא חס וחלילה להצדיק את ההתנהגות של השוטר, אבל המקרה הזה רק ממחיש בצורה מעולה את הבעייתיות שבנשיאת נשק בארצינו.
נניח שיש לך ויכוח עם מישהו ונניח שהוא מבחין שיש לך נשק - אתה בצרה צרורה אפילו אם לא שלחת יד לכיוון ולא אמרת שום דבר שיכול להתפרש כאיום מילולי.

מספיק שאותו אחד יעשה מה שירוני עשה, ילך לתחנת המשטרה ויגיד "שהוא חש מאויים" כדי לסבך בתיק פלילי חמור לכל החיים. אם הוא באמת מניאק הוא יוסיפ עוד כמה שקרים שלא היו ולא נבראו.
זה מילה שלו נגד המילה של נושא הנשק ופה אין מח"ש או קצינים בכירים נשמות טובות שינסו לסגור את התיק מחוסר עניין לציבור.

לכן:
1. הסלקה עמוקה זו פשוט חובה!
2. המקרה הזה בהחלט נותן הרבה חומר למחשבה.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי yogev » 24 ספטמבר 2010, 08:30

ירוני כתב:למזלי הבאתי איתי את אחי - עו"ד פלילי - אחי נטל את המושכות באותו רגע ובקש את פרטי השוטר והחוקר ושאר פרטי התלונה. נכון להיום יש תלונה במח"ש והשוטר האדוחן האופנוען יושב בביתו וממתין. שלשום התקשר לבקש סליחה. טוען שטעה ומצפה לשוב "לשרת את הציבור" והכל תלוי בסליחה שלי. אמרתי לו שאני יותר מאשמח שישרת את הציבור במנקה רחובות מלכלוך ולא מעבריינים.

י.

ירון, אתה יכול קצת לפרט את הפעולות שאח שלך עשה על מנת "להתניע" את התלונה? למקרה שלא-עלינו נתקל במקרה עם מאפיינים דומים ולא נהיה מצוידים באח עורך דין .
תודה
כן, גם אני החלפתי את הגלוק ב CZ Duty.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי afss » 24 ספטמבר 2010, 08:38

yogev כתב:
ירוני כתב:למזלי הבאתי איתי את אחי - עו"ד פלילי - אחי נטל את המושכות באותו רגע ובקש את פרטי השוטר והחוקר ושאר פרטי התלונה. נכון להיום יש תלונה במח"ש והשוטר האדוחן האופנוען יושב בביתו וממתין. שלשום התקשר לבקש סליחה. טוען שטעה ומצפה לשוב "לשרת את הציבור" והכל תלוי בסליחה שלי. אמרתי לו שאני יותר מאשמח שישרת את הציבור במנקה רחובות מלכלוך ולא מעבריינים.

י.

ירון, אתה יכול קצת לפרט את הפעולות שאח שלך עשה על מנת "להתניע" את התלונה? למקרה שלא-עלינו נתקל במקרה עם מאפיינים דומים ולא נהיה מצוידים באח עורך דין .
תודה

לא צריך עו"ד צמוד. כאשר שוטר מבצע עבירה שלכאורה נראית פלילית, ניתן לפנות למח"ש ישירות ולהגיש תלונה. אם אכן מדובר בעבירה פלילית, כגון המקרה שמתואר לעיל, אזי מח"ש ימשיכו בטיפול. אם מדובר בעבירה משמעתית, הם יעבירו את הטיפול לבית הדין המשמעתי במשטרה.
טיפ חשוב! מטבע הדברים, מילה של שוטר תהיה בעלת משקל רב יותר ולו רק בגלל שהוא נתפס כמי שמכיר את החוק טוב יותר. לכן מה שחשוב הוא לאסוף עובדות וראיות רבות ככל האפשר. למשל, הקלטה וצילום של מהלך האירועים (היום עם הפלאפון זה לא כל כך קשה), איסוף פרטים של עדים רבים ככל האפשר, ניתן לגשת לאנשים שעברו בסביבה ולבקש את פרטיהם וכד'.
מומחה לבדיקות זיהוי והשוואת נשק ותחמושת
ביצוע חישובי מסלולים בליסטיים
מזכיר "העמותה לקידום תרבות הנשק בישראל"
www.legalwep.co.il
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ירוני » 24 ספטמבר 2010, 12:30

באותו רגע שהשוטר ירד לפסים משפטיים ואמר "ייסגר מחוסר עניין לציבור" השתתקתי ואפשרתי לאחי להמשיך.
אחי הציג את תעודת העו"ד שלו, הזדהה כעו"ד שלי, והודיע שהוא מדבר בשמי. הסכמתי. אחי בקש לראות את פרטי התלונה כפי שרשם אותה החוקר בקש להוסיף את השתלשלות הדברים כפי שהם בתחנה כולל פרטי השיחה עם החוקר בנוגע "לסגירת התיק" ובקש צילום של התלונה. כמו כן הדגיש שהחוקר צריך לחתום על קבלת התלונה. בקש את שמו וצילום של תעודת השוטר שלו [לאמת זהות בהמשך]. החוקר לא סרב [נקט בחוכמה יש לציין]. כמו כן אחי בקש את פרטי השוטר האקדוחן והציג בדרישה איזה חוק כלשהו [לא זוכר]. גם את זה קיבלנו. לבקשת המשטרה לא משכנו בחזרה את התלונה.
למחרת אחי הגיש במח"ש את כל החומר, כולל כתב עדות של אישתי (חתום על ידה + חתימת עו"ד), מח"ש התלהבו עד השמים.

כבר יום למחרת האקדוחן התקשר. אגב, היום התקשר שוב ואמר ששבוע הבא יש לו שימוע ולאחר מכן יפוטר, אמרתי שלא יתקשר שוב וזו הטרדה - הוא נ יתק מיידית.

העברתי בקשה למח"ש דרך אחי לצו הרחקה. שלא יתקשר ובטח שלא יבוא לבקר (חברים, אומנם אני בריטי אך אורחים רצויים אצלנו בשמחה, הוא משום מה, לא).

יום טוב.

נ"ב - איתמר, אתה מציג אירוע מוקצן.
טובה עגבניה אחת מאשר סלסה חריפה מלאה תולעים
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי רועי 357 » 24 ספטמבר 2010, 16:30

ממש אירוע מיוחד...
מעניין שעוד לא ניגש אלייך איש תקשורת
הוא פוטר בגלל המקרה הנ"ל? אם כן זה פעם ראשונה שאני שומע על מקרה כזה...
אני מכיר אין ספור מקרים של חיילים שאיימו בנשק על חברייהם ואפילו הכניסו מחסנית ודרכו
וזה נגמר רק בכלא...
אם אתה לא חלק מהפתרון, אתה חלק מהבעיה...
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי glockbuster » 24 ספטמבר 2010, 18:21

רועי
אל תשכח שאתה מדבר על מקרים בצבא ושם לא "מפטרים" כל חייל על עברות כאלו
כי אם זה יהי המקרה תהיה בטוח שהיית רואה הרבה חיילים שרוצים לצאת מצה"ל מאיימים בנשק

ירוני,
כל הכבוד על הדרך שבה נקטת - צריך להכנס באבי אביו ולא רק לפטר אותו מהמשטרה שזהו צעד
מתבקש אלא גם להעמיד אותו לדין כמו כל אדם שמאיים בנשק, אני אישית חושב שהוא יוצא בזול אם הוא
רק מעבד את מקום עבודתו
"Si Vis Pacem Para bellum"

"Don't Call 911, Call 1911"

Owning a handgun doesn't make you armed any more than owning a guitar makes you a musician

The unarmed man can only flee from evil. And evil is never overcome by fleeing from it
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי itamar » 24 ספטמבר 2010, 18:51

ירוני כתב:נ"ב - איתמר, אתה מציג אירוע מוקצן.

אני לא חושב ככה.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי צוות מספר 3 » 24 ספטמבר 2010, 19:00

יופי של סיום במקרה הזה.
מי יתן ולא יהיו עוד מחזות כאלה באזורנו.
טיפוסים מפוקפקים אלו עדיף להקיא מתוכנו.
אבל.....
מצטער שוב לשים עלי את כובע השוטר.
אני הייתי מסתייג טיפה מההכללה שבדברי יריב 11:
"אבל כך נראית המשטרה בישראל וזה החומר האנושי שנמצא בה."
אדון נכבד ,אתה חוטא לציבור רחב של אנשים שכן עושים עבודתם נאמנה,ושהחומר האנושי ממנו הם עשויים שווה זהב.
זאת בלי להכיר אותך או את החומר ממנו אתה עשוי.
הדרך למטרה לא פחות חשובה מהשגתה
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי afss » 24 ספטמבר 2010, 20:45

צוות מספר 3 כתב:יופי של סיום במקרה הזה.
מי יתן ולא יהיו עוד מחזות כאלה באזורנו.
טיפוסים מפוקפקים אלו עדיף להקיא מתוכנו.
אבל.....
מצטער שוב לשים עלי את כובע השוטר.
אני הייתי מסתייג טיפה מההכללה שבדברי יריב 11:
"אבל כך נראית המשטרה בישראל וזה החומר האנושי שנמצא בה."
אדון נכבד ,אתה חוטא לציבור רחב של אנשים שכן עושים עבודתם נאמנה,ושהחומר האנושי ממנו הם עשויים שווה זהב.
זאת בלי להכיר אותך או את החומר ממנו אתה עשוי.

אתה צודק במאה אחוז, אבל אתה בטח יודע מה אומרים על תפוח רקוב אחד בערימה!
מומחה לבדיקות זיהוי והשוואת נשק ותחמושת
ביצוע חישובי מסלולים בליסטיים
מזכיר "העמותה לקידום תרבות הנשק בישראל"
www.legalwep.co.il
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי אישגדול » 24 ספטמבר 2010, 21:01

אני חייב להגיד שאני מופתע לטובה. אם בתוך פרק זמן כל כך קצר מהאירוע האיש כבר מגיע לשימוע לפני פיטורין, כנראה שהמערכת עבדה כאן מהר מאד. בדרך כלל זה לוקח נצח לפטר שוטר - הוא יהיה מושעה לדי הרבה זמן.
אני סקרן מאיזה יחידה האיש מגיע. התנהגות כזו מעידה, לדעתי, על אווירה מסויימת ביחידה בה הוא משרת.
I think, therefore I am. I think
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי GUSS » 24 ספטמבר 2010, 22:39

יש לי שאלה קטנה ,,
כשהוא עמד לידך וחשף את נישקו,האם ידעת שהוא שוטר??? או שיתכןהיה שהוא עברין, שב"ח, או סתם ערס מצוי???
מתי תכננתה להגיב במידה והיתה איזו שהיא הסלמה?
פה כולם מתמוגגים איך ישחילו לשוטר עברין {והוא אכן עברין} אבל,, אם זה לא היה שוטר, ואתה ההיתה היום במצב מאוזן חלילה?
פחות -לרוב זה יותר,,
סמל אישי של המשתמש
סליק ג'אנקי
סליק ג'אנקי

הבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד